Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elSaik

#451 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

ČUj normalni kao i svi drugi. :lol:
Energični leptir

#452 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Energični leptir »

antimobbing wrote:Moje pitanje za vas glasi: Ukoliko je istina da niko ne stoji iza vas, u što većina raje u Sarajevu zaista sumnja, zašto onda ne možete biti normalni kao i svi ostali ljudi koji protestvuju širom svijeta za socijalnu pravdu i jednakost, bez ideologije, mlataranja zastavama i razmahivanjem ideja iz prošlog vijeka, koje rijetko ko uopće da i razumije?
Sumnje su uvijek opravdane, ali isto tako mogu biti opovrgnute! Mi nemamo ništa protiv kafe i razgovora s tobom i tvojom rajom kako bismo ih opovrgli! A socijalna pravda i jednakost jeste demokratski socijalizam i on nije nikakva ideologija prošlog vijeka, već nikada nije bio aktuelniji i svježiji! Zaista se varaš ako misliš da u blokadi Grčke, francuskim masovnim štrajkovima, pa i na Wall Streetu nema socijalista. Negdje su dominatna snaga, negdje jedna od bitnih snaga u pokretu! Zašto zastave? Pa mi nismo lažovi i nekakvi konspirativni agenti da tajimo to što jesmo! Mi jesmo ljevičari, mi jesmo socijalisti! Mi jesmo crveni! Ali nismo staljinisti, preziremo totalitarizam i ne svodimo ljevicu na jugonostalgiju, a pogotovo ne na titoizam! To što ljudi nešto ne razumiju, rekao bih, nije naša greška, već posljedica neznanja i brojnih predrasuda. Kao što rekoh, mi smo spremni da popijemo kafu sa svakim!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#453 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by antimobbing »

elSaik wrote:ČUj normalni kao i svi drugi. :lol:
Ukoliko je to vaš odgovor onda bi se trebao protumačiti da ste vi ubjeđeni , da ste vi jedino normalni i u pravu, a sav ostali svijet da je u krivu i nije u pravu? Jeli tako? :D
Energični leptir

#454 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

antimobbing wrote:
elSaik wrote:ČUj normalni kao i svi drugi. :lol:
Ukoliko je to vaš odgovor onda bi se trebao protumačiti da ste vi ubjeđeni , da ste vi jedino normalni i u pravu, a sav ostali svijet da je u krivu i nije u pravu? Jeli tako? :D
Ne, to nije tako. A valjda to i proizlazi iz nekoliko hiljada riječi teksta koji smo postali prije ove duhovite opaske druga elSalka! :D
metronom

#455 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by metronom »

Ne znam, ja odem na vasu stranicu i kod kontaktima nema nista, tj. samo neka forma za kontakt. Ni imena, ni telefona, ni mail adrese, ni adrese prostorija (ako ih imate). Nije li to malo cudno?! Ako ste tako transparentni, pa stavite kontakte, stavite biografije vasih istaknutih clanova ili onih koji obnasaju odgovorne funkcije u organizaciji. Napisite koliko vas ima. Vidim u dokumentima spominjete nekakve skupstine, a prema do sada vidjenom ne znam moze li se zakljuciti da vas ima vise od 10.

Znaci konkretno mene zanimaju odgovori na sljedeca pitanja (nemam ni vremena ni zelje da s nepoznatim ljudima ispijam kafe):
- Ko su ljudi u JOSD-u?
- Koliko ima clanova?
- Ko je predsjednik?
- Kakva je organizaciona struktura?

Naravno ne morate mi odgovoriti, ali budite svjesni da vas cak ni ljudi koji s vama dijele interese nece podrzati u bilo kakvom djelovanju kad znaju tako malo o vama.
stochar

#456 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by stochar »

niti branim niti podrzavam JOSD, ali je ocito da ih je trenutno puno, puno manje nego ovih sto 'naprdjuju'. moje pitanje. zasto vi koji naprdjujete, ne uzmete stvari u svoje ruke, izadje vas 10.000, prvo otjerate JOSD i slicne, i onda sve uradite kako treba? u chemu je fazon? posljednji protest nije bio formalan i mogli ste cak i vi preuzeti ulogu organizatora i brojnoscu minimizirati ove sto 'masu zastavama' (u Hrvatskoj donijeli drzavnu zastavu, i organizatori ih zamolili da je sklone i zadrze samo sindikalne i ostale), ali da nije bilo ove ekipe taj dan nas ne bi bilo na karti svijeta kao jednog od 1000 gradova u kojima se protestovalo u manjem ili vecem obimu!

Image
Energični leptir

#457 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

metronom wrote:Ne znam, ja odem na vasu stranicu i kod kontaktima nema nista, tj. samo neka forma za kontakt. Ni imena, ni telefona, ni mail adrese, ni adrese prostorija (ako ih imate). Nije li to malo cudno?! Ako ste tako transparentni, pa stavite kontakte, stavite biografije vasih istaknutih clanova ili onih koji obnasaju odgovorne funkcije u organizaciji. Napisite koliko vas ima. Vidim u dokumentima spominjete nekakve skupstine, a prema do sada vidjenom ne znam moze li se zakljuciti da vas ima vise od 10.

Znaci konkretno mene zanimaju odgovori na sljedeca pitanja (nemam ni vremena ni zelje da s nepoznatim ljudima ispijam kafe):
- Ko su ljudi u JOSD-u?
- Koliko ima clanova?
- Ko je predsjednik?

Naravno ne morate mi odgovoriti, ali budite svjesni da vas cak ni ljudi koji s vama dijele interese nece podrzati u bilo kakvom djelovanju kad znaju tako malo o vama.
Druže stranica je još uvijek u izradi, te će se svi podaci koje si rekao uskoro biti tamo gdje im je i mjesto. Do tada, sve podatke možeš dobiti mailom!
uvijek dobar post

#458 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by uvijek dobar post »

Leftist wrote:
http://www.ned.org/where-we-work/centra ... erzegovina

Primjetit cete da su pojedine organizacije dobijale više tranši i cifra je dostizala i do 200.000 $ donacija.
A jeste se nameračili na Brkane...prvo "satirični tekstovi" na sajtu sad i ovo impliciranje pa standardna Vukova piskaranja...reko' bi čovjek da ste ljubomorni... :D

"Da bi vjerovao u svoj vlastiti put, nema potrebe dokazivati kako je tuđi put pogrešan."
Energični leptir

#459 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

niti branim niti podrzavam JOSD, ali je ocito da ih je trenutno puno, puno manje nego ovih sto 'naprdjuju'. moje pitanje. zasto vi koji naprdjujete, ne uzmete stvari u svoje ruke, izadje vas 10.000, prvo otjerate JOSD i slicne, i onda sve uradite kako treba? u chemu je fazon? posljednji protest nije bio formalan i mogli ste cak i vi preuzeti ulogu organizatora i brojnoscu minimizirati ove sto 'masu zastavama' (u Hrvatskoj donijeli drzavnu zastavu, i organizatori ih zamolili da je sklone i zadrze samo sindikalne i ostale), ali da nije bilo ove ekipe taj dan nas ne bi bilo na karti svijeta kao jednog od 1000 gradova u kojima se protestovalo u manjem ili vecem obimu!
Mi bismo, zapravo, bili presretni da se sakupilo više ljude sa različitim strategijama i razmišljanjima, a sa istim ciljem. Siguran sam da bismo diskusijom došli do još više konkretnih zahtjeva koje bismo mogli uputiti vlastima!
metronom

#460 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by metronom »

Energični leptir wrote:
metronom wrote:Ne znam, ja odem na vasu stranicu i kod kontaktima nema nista, tj. samo neka forma za kontakt. Ni imena, ni telefona, ni mail adrese, ni adrese prostorija (ako ih imate). Nije li to malo cudno?! Ako ste tako transparentni, pa stavite kontakte, stavite biografije vasih istaknutih clanova ili onih koji obnasaju odgovorne funkcije u organizaciji. Napisite koliko vas ima. Vidim u dokumentima spominjete nekakve skupstine, a prema do sada vidjenom ne znam moze li se zakljuciti da vas ima vise od 10.

- Ko su ljudi u JOSD-u?
- Koliko ima clanova?
- Ko je predsjednik?

Druže stranica je još uvijek u izradi, te će se svi podaci koje si rekao uskoro biti tamo gdje im je i mjesto. Do tada, sve podatke možeš dobiti mailom!
A sto je problem napisati ih ovdje, ako ce vec uskoro biti i na Web stranici? Cemu tolika tajnovitost?
Energični leptir

#461 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

metronom wrote:
Energični leptir wrote:

- Ko su ljudi u JOSD-u?
- Koliko ima clanova?
- Ko je predsjednik?

A sto je problem napisati ih ovdje, ako ce vec uskoro biti i na Web stranici? Cemu tolika tajnovitost?
O kakvoj ti tajnovitosti govoriš kada smo već svi 1000000000 puta nastupali u svim medijima, uključujući državnu televiziju, pod imenima i prezimenima! Jednostavno mi nije jasno zašto bismo ovdje ispostavljali račune nekom ko se sam nije predstavio, već koristi nick! Ako ti je do informacija, zaista nije teško doći do njih!
elSaik

#462 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

metronom wrote:
Energični leptir wrote:

- Ko su ljudi u JOSD-u?
- Koliko ima clanova?
- Ko je predsjednik?

A zašto bismo javno tebi iznosili svoja imena i prezimena? Hoćeš i adresu moju, broj telefona? Ukoliko te zanima ko smo dogovoriš kafu i saznaš.
metronom

#463 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by metronom »

Ne znam, nisam upratio imena tih koji su istupali u medijima. A ako ste se odlucili da djelujete kao organizacija, onda ne vidim razloga sto krijete imena. Ja nisam clan vase organizacije i ne pokusavam da javno propagiram neke revolucije niti pozivam na neke proteste. Da to radim, onda bih se predstavio, rekao ko sam i sta sam i zasto ocekujem da mi se ljudi pridruze, ovako nema potrebe. Imena i biografije vasih kljucnih clanova mi trebaju da bih znao s kim imam posla. Svako normalan ce se zapitati to isto. Sta vi ocekujete, da ce vas neko podrzati zato sto imate napucanu web stranicu i sto ste napisali par proglasa? Ko zna ko sve moze biti u vasoj organizaciji...

Ta vasa tajnovitost, po mom misljenju moze znaciti ili da ste samo mala grupica studenata ili jarana (desetak) koji nemaju pametnija posla pa eto da se malo igraju kvazi-revolucionara (pisanje pamfleta po internetu i povremeno mahanje crvenim zastavama i majicama sa liko Che-a), ili da ne zelite da se sazna ko su vasi clanovi jer bi vas njihova imena diskreditovala ili otkrila ko vas finansira. U svakom slucaju ste odabrali pogresan put, ako zelite da doprete do sirokih narodnih masa. Fijasko koji ste dozivjeli na protestima koje ste organizovali vam to nedvosmisleno govori.
The 51st State

#464 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by The 51st State »

jeli mi promaklo ili nije nigdje napisan stav o unutrasnjem uredjenju bosne i hercegovine? mislim, prije nego li dobacite do fed-a.
elSaik

#465 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

metronom wrote:Ne znam, nisam upratio imena tih koji su istupali u medijima. A ako ste se odlucili da djelujete kao organizacija, onda ne vidim razloga sto krijete imena. Ja nisam clan vase organizacije i ne pokusavam da javno propagiram neke revolucije niti pozivam na neke proteste. Da to radim, onda bih se predstavio, rekao ko sam i sta sam i zasto ocekujem da mi se ljudi pridruze, ovako nema potrebe. Imena i biografije vasih kljucnih clanova mi trebaju da bih znao s kim imam posla. Svako normalan ce se zapitati to isto. Sta vi ocekujete, da ce vas neko podrzati zato sto imate napucanu web stranicu i sto ste napisali par proglasa? Ko zna ko sve moze biti u vasoj organizaciji...

Ta vasa tajnovitost, po mom misljenju moze znaciti ili da ste samo mala grupica studenata ili jarana (desetak) koji nemaju pametnija posla pa eto da se malo igraju kvazi-revolucionara (pisanje pamfleta po internetu i povremeno mahanje crvenim zastavama i majicama sa liko Che-a), ili da ne zelite da se sazna ko su vasi clanovi jer bi vas njihova imena diskreditovala ili otkrila ko vas finansira. U svakom slucaju ste odabrali pogresan put, ako zelite da doprete do sirokih narodnih masa. Fijasko koji ste dozivjeli na protestima koje ste organizovali vam to nedvosmisleno govori.
Ili može jednostavno značiti da ima članova koji ne žele da im se imena spominju u javnosti. Organizovali festival na kojem smo se svi pojavili i koji je trajao 3 dana, organizujemo proteste na koje svi dođemo, istupamo u medije sa potpisanim imenima i prezimenima. Kako smo samo tajnoviti. Misteriiiiiii.
Energični leptir

#466 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Ne znam, nisam upratio imena tih koji su istupali u medijima.
Pa onda uprati!

A ako ste se odlucili da djelujete kao organizacija, onda ne vidim razloga sto krijete imena.
Ne krijemo!

Ja nisam clan vase organizacije i ne pokusavam da javno propagiram neke revolucije niti pozivam na neke proteste.
To smo shvatili!

Da to radim, onda bih se predstavio, rekao ko sam i sta sam i zasto ocekujem da mi se ljudi pridruze, ovako nema potrebe.
Kao što mi u xxxxxx medija radimo još od prošle godine!

Imena i biografije vasih kljucnih clanova mi trebaju da bih znao s kim imam posla.
Kao što smo rekli, stranica je u izradi i sve će to biti dostupno! Naš generalni sekretar Nedim Klipo je dao jedno 1000 izjava za medije i ne vidim kakav je problem s njegovim imenom!
Svako normalan ce se zapitati to isto. Sta vi ocekujete, da ce vas neko podrzati zato sto imate napucanu web stranicu i sto ste napisali par proglasa? Ko zna ko sve moze biti u vasoj organizaciji...
Naravno! Organizacija je mlada, mora se profilirati i steći povjerenje ljudi. To i sami znamo i radimo na tome! Ništa se ti ne brini!
Ta vasa tajnovitost, po mom misljenju moze znaciti ili da ste samo mala grupica studenata ili jarana (desetak) koji nemaju pametnija posla pa eto da se malo igraju kvazi-revolucionara (pisanje pamfleta po internetu i povremeno mahanje crvenim zastavama i majicama sa liko Che-a), ili da ne zelite da se sazna ko su vasi clanovi jer bi vas njihova imena diskreditovala ili otkrila ko vas finansira.
Kako si se samo *ajebo! Ali, kao što rekoh, poslije svog cirkusa kojega smo vidjeli sa nizom protesta i organizacija nikakvo čudo da su ljudi,uključujući tebe, sumnjičavi. Nemamo šta kriti!
U svakom slucaju ste odabrali pogresan put, ako zelite da doprete do sirokih narodnih masa. Fijasko koji ste dozivjeli na protestima koje ste organizovali vam to nedvosmisleno govori.
Protesti nisu bili "naši" nego svih ljudi koji su na njega pozvali. S obzirom na učmalost, defetizam i letargiju ovog društva, koju ne osuđujemo, već nastojimo shvatiti njene uzroke i to promijeniti, broj prisutnih je bio prijatno iznenađujući! A ti se možeš naslađivati navodnom propašću protesta, zajedno sa Rajkom Vasićem.
Leftist

#467 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Leftist »

- Ko su ljudi u JOSD-u? Profil ljudi JOSD-a je sarekolik i krece se od magistara ekonomije, preko odlicnih i vrijednih studenata masinstva, medicine, politickih nauka, prava, asistenata fakulteta, novinara, imucnih, manje imucnih pa do postenih mladih ljudi koji se bore za svoj opstanak radeci raznorazne poslove od danas do sutra.

- Koliko ima clanova? U Sarajevu aktivnih sigurno 30 clanova koji prisustvuju sastancima a sa brojem simpatizera, prijatelja organizacije i povremenih clanova brojka se penje do nekih 50-60.

- Ko je predsjednik? Organizacija nema predsjednika, najvisa pozicija jeste generalni sekretar koju obnasa Nedim Klipo ali napominjem da u organizaciji ova pozicija znaci mnogo vise obaveza i duznosti da bude spona izmedju svih celija organizacije u BiH. Svaki clan na sastanku ima pravo da predlozi bilo kakav prijedlog koji se moze staviti na glasanje i voljom vecine se sprovodi. Zalazemo se da organizacija bude maksimalno demokratski ustrojena.

- Kakva je organizaciona struktura? JOSD je koncipiran tako da se sastoji autonomnih lokalnih grupa koje trenutno postoje u Sarajevu, I. Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Bijeljini. Svaka od ovih grupa ima svog sekretara ali je generalni sekretar na nivou BIH Nedim Klipo.

neo7

#468 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by neo7 »

Je li tesko napisati nesto ovako:

Skupština;
Nadzorni odbor;
Generalni sekretar;
Potpredsjednik i
Predsjednik.

? Pa jbemu u cemu je problem ? Da cekamo na stranicu ili ? Hajd' ponovi se opet... :run:

Edit: dok sam pisao odgovorili ste mi na dio informacija!
Last edited by neo7 on 19/10/2011 14:28, edited 1 time in total.
elSaik

#469 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Rekoh ja, ima neka tajna veza... :mrgreen:

Code: Select all

http://vasicrajko.blogspot.com/2011/01/bosnizacija-srba-mlada-bosna.html
@Leftist - nisi mu ostavio broj telefona. :mrgreen:

@neo7 - ne postoji ništa od tog pobrojanog. Idemo dalje.
metronom

#470 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by metronom »

@Energični leptir

Zbog te arogancije cete svakako propasti. Niste u stanju normalno ni da se predstavite, a kamo li sta vise.

Pazi ti infantilnih poredjenja s Rajkom Vasicem. :lol: S ovim informacijama koje sad javnost ima, upravo taj Rajko moze biti vas clan ili neko ko vas finansira. Eto imate identicne stavove prema vjernicima muslimanima, zelite im smrt!

@Leftist
Hvala na informacijama. Lijepo je vidjeti makar malo konkretniji odgovor, iako je i ovo napisano onako genericki, ali eto, ako je to put i nacin kojim zelite ici, bujrum.
Energični leptir

#471 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

neo7 wrote:Je li tesko napisati nesto ovako:

Skupština;
Nadzorni odbor;
Generalni sekretar;
Potpredsjednik i
Predsjednik.

? Pa jbemu u cemu je problem ? Da cekamo na stranicu ili ? Hajd' ponovi se opet... :run:

Edit: dok sam pisao odgovorili ste mi na dio informacija!
Postoji Kongres, zatim Sekretarijat na nivou BiH na čijem je čelu generalni sekretar, s tim da svaka lokalna grupa ima svoga sekretara i blagajnika.
Energični leptir

#472 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Pazi ti infantilnih poredjenja s Rajkom Vasicem. S ovim informacijama koje sad javnost ima, upravo taj Rajko moze biti vas clan ili neko ko vas finansira. Eto imate identicne stavove prema vjernicima muslimanima, zelite im smrt!
Javnost informacije ima, samo sti ti bio lijen da ih pronađeš i ko ti je kriv. Jeste, Rajko nam je glavni poglavica, pa naši članovi otvoreno u RS-u imenom i prezimenom, pišu protiv njega satirične tekstove i doživljavaju užasne probleme i prijetnje. Ovo za vjernike muslimane, ne bih komentirao. Odvratna optužba jednog lažova! Lažovi kao ti, ostaju lažovi!
Last edited by Energični leptir on 19/10/2011 14:35, edited 2 times in total.
elSaik

#473 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Rekoh ja da će se naljutiti zbog izostavljanja broja telefona.
Spejs

#474 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Spejs »

Imamopobjednika wrote:
Spejs wrote:Studenti su danas obična bezlična masa.

Kafa, cigare, 6-ica u indexsu i da se ne daj boze nekome ne zamjere - to su danas studenti!

A nekad su upravo oni bili glavni pokretač svih promjena u društvu.

Dosta sam čitao na temu studentskih protesta 1968. godine i o raznim načinima na koji su studenti tražili svoja prava. To je bila omladina željna svoje slobode i koja nije prezala ni od čega u obračunu protiv kapitalista.

Na takve proteste bih i ja došao, da kapitalisti razbijem glavu, prozor na kancelariji i šoferšajbu na mercedesu!

Jbeš proteste bez Black Blocka, ovo danas je obično pederisanje!
Meni su nekako blizi protesti u Budimpesti, Pragu pa i hrvatsko proljece - jer su se sukobljavali sa pravim i istinskim zlocincima koji nisu prezali ni od cega te su za razliku od balavurdije sa Zapada zaista i rizikovali svoje zivote u borbi za slobodu.
A ono bi nekome razbijalo glave, prozore, sofersajbe.... :mrgreen:
Ko diro?

Slobodno ti ostavi mjesto parking lokacije gdje parkiraš mercedesa.

Kapitalističkom ubuđalom talogu je odavno istekao rok trajanja!
amrica

#475 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by amrica »

:-) :roll:
Post Reply