Studentski IC
OWS nije partija ili politicka stranka ( za sada a kada ce biti ? ko zna !) kada se kaze "pripadnik OWS" to ne znaci da imas clansku knjizicu ili dobijas komande iz centrale , nije OWS Komunisticka partija i "juris partizani za Tita i partiju !"
nema lidera , nema vodja , budi sam sebi vodja uz par istomisljenika pod jednom idejom a ta ideja je ;
promjena trenutna sistema i pocetak formiranja pravednijega drustva
nije fazon izaci samo na ulicu i urlikati i mahati parolama , vec promjena nacina razmisljanja i aktivizam
to je samoorganizovani narod, znaci i svi vi koji pratite te aktivnosti ili propagirate promjene u drustvu ste fakticki OWS a zahtjevi za koje svi pitaju i sta je OWS ucinio do sada?
pa konkretno u USA , krenula je rasprava o nejednakosti u drustvu cak i u kongresu , o uticaju novca u politici , o besplatnom skolstvu i zdrastvenoj zastiti o vojno-industrijskome komlpexu bez kontrole i besmislenim ratovima ( nije rat besmislen za korporacije , naravno, klepaju stotine milijardi dolara ) o ekoloskim problemima ..
5 Novembra Amerikanci su na inicijativu OWS izvukli 4.5 milijardi dolara iz banaka i otvorili racune u kreditnim unijama, samo jedan primjer .
promijenila se bar malo politicka klima uz efekat da sada mnogi vide u zapadnim demokratijama da sve i nije tako "divno i velicanstveno" u neo-liberalnome kapitalizmu i sire ( termin "Occupy" je zabranjen u Kini na internetu !)
trenutni politicki sistem je totalno izgubio kontakt sa bazom , sa narodom i to je globalno ..
OWS je ideja , a biti OWS trenutno znaci ; biti aktivista van trenutnoga korumpiranoga sistema
sam parola kaze ;"mi smo narod , mi smo 99% slusajte nas glas !"
svi vi koji pratite ova desavanja ste fakticki OWS , izlazite iz matrixa , pocinjete razmisljati drugacije
mi smo 99%

na primjer trenutno ;
prestati biti samo konzument , potrosac i ovca uspavana masovnim medijima , podrzati lokalnu ekonomiju
http://www.adbusters.org/