Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#451 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Truba »

ma lazu ko stoke misle ovo 1972. godina i svi nepismeni ko oni
Comrad

#452 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Comrad »

A_I_ wrote:Evo kako zglobno gras vozilo toboze ne moze proci kruznim:

Bravo.

Moze proci itekako. Samo sto je Gras odlucio jos malo da naprdjuje, nisu odavno.
zateznistub

#453 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by zateznistub »

No ovom forumu se samo zna pljuvati i bacati pod noge, ali bas sve i svakoga.

Zasto bi GRAS isljucio duple trolejbuse ako oni mogu proci.

Ne znam, pa pitam, da li mozda trolejbus ima malo manji radijus od npr autobusa pa je to razlog?
A_I_

#454 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

zateznistub wrote:No ovom forumu se samo zna pljuvati i bacati pod noge, ali bas sve i svakoga.

Ne znam, pa pitam, da li mozda trolejbus ima malo manji radijus od npr autobusa pa je to razlog?
Odgovori na ova dva pitanja:

1) Ako, kako se uveliko tvrdi svaljujuci problem kolapsa javnog gradskog saobracaja u najmnogoljudnijoj opstini Novi grad na los dizajn kruznog, trola ne moze proci ovakvim kruznim, reci ti meni zasto su onda postavili sve stubove, postavili sve sajle koje ce nositi elektro-zice i zasto su vec i one zakacke za elektro-zice postavili citavim kruznim? A bacaju patke kako trola ne moze proci.

2) Jel gore troli bilo ranije na istom tom desnom skretanju ulazeci u Dobrinju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45 :-)

U medjuvremenu da ti odgovorim na pitanje - nije ih Gras iskljucio vec je NESPOSOBAN da ih ponovo ukljuci u saobracaj - sjetili se nabavke elektro-zica na kraju balade kad je zavrsni sloj asfalta izliven i kruzni pusten u promet ;-)
Lezihljebovici minderaski od Grasa do Ministarstva saobracaja :x
Last edited by A_I_ on 16/11/2011 13:00, edited 1 time in total.
zateznistub

#455 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by zateznistub »

A_I_ wrote:
zateznistub wrote:No ovom forumu se samo zna pljuvati i bacati pod noge, ali bas sve i svakoga.

1) Ako, kako se uveliko tvrdi svaljujuci sve na los dizajn kruznog, trola ne moze proci ovakvim kruznim, reci ti meni zasto su onda postavili sve stubove, postavili sve sajle koje ce nositi elektro-zice i zasto su vec i one zakacke za elektro-zice postavili citavim kruznim? A bacaju patke kako trola ne moze proci.

2) Jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45 :-)

Kako vec napisah, ne znam. Samo mi se poprilicno gadi pljuvanje i omalovazavanje svega i svacega na ovom forumu.

Odgovor za pitanje pod 1. bi bilo :
Postoje oni jednodijelni trolejbusi pa bi mozda veci broj njih zadovoljio potrebe gradjana dobrinje.
odgovor za ptanje pod 2. :
Ne znam, nisam inzenjer saobracaja (kao vjerovatno ni ti) pa ces odgovor morati potraziti negdje drugdje.

Posto zivim na dobrinji jako sam zadovoljan kruznim tokom jer je u potpunosti smanjio guzvu vozila koji dolaze iz pravca gimnazije a prema gradu.
kockica_kockica

#456 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by kockica_kockica »

Tahta wrote: jok načelnik nije nadležan kad treba blokirati najveće sarjevsko naselje u njegovoj općini a nadležan je kad treba srušiti objekat od 5000 m2 u istoj općini
o čemu pričamo halo zemlja zove nadležne ima li ikoga halooooooooooo halooooooooo ??????????
ruši govno od kružnog blokirani smo nije 93 da barikade stavljamo ili ?????
dajte riješenje nemože vako
Gras treba napraviti te fuc..in zice a ne nacelnik Opcine... Obrati se "haloooooooo" GRAS-u sto ne postavljaju zice...
A_I_

#457 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

zateznistub wrote:
A_I_ wrote:

1) Ako, kako se uveliko tvrdi svaljujuci sve na los dizajn kruznog, trola ne moze proci ovakvim kruznim, reci ti meni zasto su onda postavili sve stubove, postavili sve sajle koje ce nositi elektro-zice i zasto su vec i one zakacke za elektro-zice postavili citavim kruznim? A bacaju patke kako trola ne moze proci.

2) Jel gore troli bilo ranije na istom tom skretanju dok je bio ostri zavoj pod 90 ili sad kad prvo blago skrene za 45 pa malo ide kruznim pa opet skrene za 45 :-)

Kako vec napisah, ne znam. Samo mi se poprilicno gadi pljuvanje i omalovazavanje svega i svacega na ovom forumu.

Odgovor za pitanje pod 1. bi bilo :
Postoje oni jednodijelni trolejbusi pa bi mozda veci broj njih zadovoljio potrebe gradjana dobrinje.
odgovor za ptanje pod 2. :
Ne znam, nisam inzenjer saobracaja (kao vjerovatno ni ti) pa ces odgovor morati potraziti negdje drugdje.

Posto zivim na dobrinji jako sam zadovoljan kruznim tokom jer je u potpunosti smanjio guzvu vozila koji dolaze iz pravca gimnazije a prema gradu.
Ne treba ti diploma inzinjera saobracaja vec zdrav razum i logicko zapazanje jednog prolaska zglobnog autobusa - sada pod 45 i nekada kad je skretanje bilo ostro pod 90 stepeni da uvidis koliko se shuplje prosipa. A sve kako bi se prebacila odgovornost na druge i zamazale oci ovcama dok se Gras ne dohaviza. A vec su rekli tik po zavrsetku kruznog kako ce im trebati preko mjesec dana da ponovo puste u rad trolejbuski saobracaj.

Da nisu nesposobni kao sto jesu, za jednu pisljivu noc bi postavili 30 metara zica i uveli te jednodijelne, DA JE PROBLEM U ZGLOBNIM I KRUZNOM. Ali vise je nego ocito da nije.
Control panel

#458 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Control panel »

zar ne vidite da je sve sto je lose, kriv je sdp. toliko je ofirno ovo napadanje sdp-a da je smijesno.
respo

#459 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by respo »

pa ovdje moze proci trodupla trola a ne ove sto mi imamo
ajd da uzmemo da trola ima manji radijus od ovog busa opet ovaj bus da je pola duzi opet bi prosao bez problema
Walter76

#460 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Walter76 »

Control panel wrote:zar ne vidite da je sve sto je lose, kriv je sdp. toliko je ofirno ovo napadanje sdp-a da je smijesno.
Ako je ovo smiješno, koliko je tek činjenica da su se isti busali u prsa sa "drzavom za covjeka" u predizbornoj!? :lol:
nosara

#461 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

Control panel wrote:zar ne vidite da je sve sto je lose, kriv je sdp. toliko je ofirno ovo napadanje sdp-a da je smijesno.
Stvarno ljudi nemaju mjeru...! :x Kakve veze ima kantonalna vlada na celu s "pobjednickom" partijom sa problemima u tom istom kantonu...? Kakva je uzrocno-posljedicna veza njihove nesposobnosti i lijenosti sa trenutnom situacijom u svim oblastima zivota u ovom nesretnom gradicu...? Nikakva... Zato, popustite sirote uhljupe... Oni bi samo da prespavaju zimu, probleme, mandat... :zzzz:
nosara

#462 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

Black swan wrote:ma lazu ko stoke misle ovo 1972. godina i svi nepismeni ko oni
:?

Danas ima vise nepismenih nego '72.... Jedino ako to nije neka tvoja, licna stvar...!? :D
Truba

#463 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Truba »

moja osobna nije

danas ima možda više nepismenih
ali danas obični informatički obrazovan lik može više štete tim muljatorima nanijeti nego prije
da ne spominjemo klipove gdje zglobni bus prolazi kružnim
nosara

#464 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by nosara »

Black swan wrote:moja osobna nije

danas ima možda više nepismenih
ali danas obični informatički obrazovan lik može više štete tim muljatorima nanijeti nego prije
da ne spominjemo klipove gdje zglobni bus prolazi kružnim
Ma slazem se... Samo ne volim kad neko spominje zlatno doba u kontekstu nasih danasnjih svinjarija...
leeloo

#465 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by leeloo »

U principu... zaboli me ćoše na malom prstu lijeve noge može li ili ne može trola proći kroz kružni tok.

Ono što mene interesuje je zašto nije organizovan normalan gradski saobraćaj za stanovnike Dobrinje... Ovo sa 2 autobusa je smiješno i to u vrijeme špice!!! Znači, ako nemaš auto, ma ko te jebe kokuzu... ne trebaš ni da živiš ni da radiš.

Već godinama stoji lažni raspored vožnje na relaciji Dobrinja - Neđarići, autobusa više nema nego što ima. I onda te još vozač pokušava napraviti budalom govoreći... gospođo, autobusi su redovni.

Sve me ovo podsjeća na divno vrijeme '92 - '95 kada je Dobrinja bila odsječena od ostatka grada, pa kad se pješice moralo.
Truba

#466 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Truba »

trolu nikad nisam cijenio kao prevozno sredstvo... baš zbog lakoće "nestanka" linija
isto kao s busevima...
ni komercijala nije pouzdana osim na početnim stanicama
Control panel

#467 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Control panel »

nosara wrote:
Stvarno ljudi nemaju mjeru...! :x Kakve veze ima kantonalna vlada na celu s "pobjednickom" partijom sa problemima u tom istom kantonu...? Kakva je uzrocno-posljedicna veza njihove nesposobnosti i lijenosti sa trenutnom situacijom u svim oblastima zivota u ovom nesretnom gradicu...? Nikakva... Zato, popustite sirote uhljupe... Oni bi samo da prespavaju zimu, probleme, mandat... :zzzz:
u pravu si stvarno nemas mjeru
Qler

#468 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Qler »

Prodje li torla trolovi?! Ili ima jos nesto u gradu da bi se rusilo jer se ne svidja urbanoj raji?
A_I_

#469 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by A_I_ »

Qler wrote:Prodje li torla trolovi?! Ili ima jos nesto u gradu da bi se rusilo jer se ne svidja urbanoj raji?
SituVacija kataklizmicna - svakoj drugoj otpa'ne zadnji kraj pa se preventivno vrece krompira drze prednjeg dijela.

Image
convict

#470 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by convict »

ništa izgleda dok teleport ne proradi
Tahta

#471 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tahta »

Qler wrote:Prodje li torla trolovi?! Ili ima jos nesto u gradu da bi se rusilo jer se ne svidja urbanoj raji?
Postoje tri velike strasti, alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izliječiti,
od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje
se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Čovjeka na
vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi
uvijek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo
mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije
pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah
stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz boga,
učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim
moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi
su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije
urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće

MEŠA SELIMOVIĆ
Qler

#472 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Qler »

Ti se ovdje nadje medju trolovima, a tamo medju seljacima....

Nit' sam na vlasti, nit' sam u politici, samo mi smetaju lezihljebovici, ili sto bi rekao jedan nas muzicar, "imacikada", koji imaju primjedbu na sve i sva. Nista nije dovoljno dobro, i samo da im se da, oni bi to puno bolje rijesili, samo eto, jadni nemaju vremena....

Daj ba, ima li ista pozitivno u ovom gradu? Da li si zadovoljan bilo cime drugim osim samim sobom? Ili si frustriran i na sebe?
ins

#473 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by ins »

Tahta, i ovdje si nas nasmijao. Od srca hvala :D
Tahta

#474 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Tahta »

Qler wrote:Ti se ovdje nadje medju trolovima, a tamo medju seljacima....

Nit' sam na vlasti, nit' sam u politici, samo mi smetaju lezihljebovici, ili sto bi rekao jedan nas muzicar, "imacikada", koji imaju primjedbu na sve i sva. Nista nije dovoljno dobro, i samo da im se da, oni bi to puno bolje rijesili, samo eto, jadni nemaju vremena....

Daj ba, ima li ista pozitivno u ovom gradu? Da li si zadovoljan bilo cime drugim osim samim sobom? Ili si frustriran i na sebe?
nemožemo svi biti moderni i urbani ima i nas seljaka koji smo nostalgični i puni frustracija rado bi se vratili u zatucane seljačke 80-te god prošlog vijeka.
eto hoću da se sjetim pozitive u zadnjih 20 god od kako su demokrate najahale na vlast
sjeti se....?
sjet se....?
Dejton jedino
koja je druga ?
Ja bi volio da ima neka stvar koja je u vezi sa politikom i društvom da je pozitivna i eto daj nam je da i mi malo isfrustrirani dođemo sebi
Qler

#475 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu

Post by Qler »

Ne mijesaj sada politiku i ovo. I ja se slazem da od kako nam je demokratija dosla, sve po zakonu, vlast nas oguli. Ali pokusaj naci nesto pozitivno u ovim stvarima...

P.S. Ni Deytoni nije nesto pozitivno
Post Reply