Balašević u Sarajevu ?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#451 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by hadzinicasa »

teAMICA wrote:
Sitijevac2011 wrote:Zar mislite da ce se na Balasevom koncertu stajati ? nesto imam feeling da bi mogle da budu stolice (Pogledaj nas jarabi style) :D
Stajati.
Pitala ja organizatora koncerta, da neće i dole stolice stavljati, s obzirom ma dužinu njegovih koncerata... Kažu JOK :D
koliko god volim Balaševića, toliko mi je krivo što pravi koncert u Zetri i što neće biti stolica. To mi je u rangu onog Gibonnijevog koncerta u Aqui (pu, pu, pu). Ili reklame za Kiseljak s Radetom Šerbedžijom. Nekako bih voljela da mi se ne dira u neke ikone.

Ovo što rade mislim da je uvreda samom sebi i onome što rade i zbog čega ih volimo. Više bih voljela da je Balašević napravio tri koncerta zaredom u pozorištu, gdje mogu kao čovjek da sjednem i slušam i gledam i uživam... ili 2 koncerta u Zetri sa stolicama.

Svi su se počeli prodavati pojeftino. Iako idem na koncert, imam karte i sve, ne mogu da se otmem osjećaju gorčine i jeftinoće koji me obuzima kad pomislim kako će to sve izgledati.
crazy bitch

#452 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by crazy bitch »

kupujem dvije karte za film, salji pp
Čudna sorta

#453 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Čudna sorta »

Ima li neko ko bi da stoji, da se mijenjamo? :D
Dr.Cuddy

#454 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Dr.Cuddy »

hadzinicasa wrote:
teAMICA wrote:
Sitijevac2011 wrote:Zar mislite da ce se na Balasevom koncertu stajati ? nesto imam feeling da bi mogle da budu stolice (Pogledaj nas jarabi style) :D
Stajati.
Pitala ja organizatora koncerta, da neće i dole stolice stavljati, s obzirom ma dužinu njegovih koncerata... Kažu JOK :D
koliko god volim Balaševića, toliko mi je krivo što pravi koncert u Zetri i što neće biti stolica. To mi je u rangu onog Gibonnijevog koncerta u Aqui (pu, pu, pu). Ili reklame za Kiseljak s Radetom Šerbedžijom. Nekako bih voljela da mi se ne dira u neke ikone.

Ovo što rade mislim da je uvreda samom sebi i onome što rade i zbog čega ih volimo. Više bih voljela da je Balašević napravio tri koncerta zaredom u pozorištu, gdje mogu kao čovjek da sjednem i slušam i gledam i uživam... ili 2 koncerta u Zetri sa stolicama.

Svi su se počeli prodavati pojeftino. Iako idem na koncert, imam karte i sve, ne mogu da se otmem osjećaju gorčine i jeftinoće koji me obuzima kad pomislim kako će to sve izgledati.
:thumbup: Vazda se pitam što ne može ko u pozorištu u Novom Sadu, koncert 2005. godine, toplo, udobno ... jok, mi moramo stajati 3-4 sata na nogama i bortati 7 dana nakon toga :?
hadzinicasa

#455 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by hadzinicasa »

Dr.Cuddy wrote:
hadzinicasa wrote: koliko god volim Balaševića, toliko mi je krivo što pravi koncert u Zetri i što neće biti stolica. To mi je u rangu onog Gibonnijevog koncerta u Aqui (pu, pu, pu). Ili reklame za Kiseljak s Radetom Šerbedžijom. Nekako bih voljela da mi se ne dira u neke ikone.

:thumbup: Vazda se pitam što ne može ko u pozorištu u Novom Sadu, koncert 2005. godine, toplo, udobno ... jok, mi moramo stajati 3-4 sata na nogama i bortati 7 dana nakon toga :?
eto ja im tako zavidim na tome. i svaki put im zavidim. i N.Sadu i Zagrebu i Beogradu - Sava Centru. I majke mi dođe mi da se spremim i odem na koncert kao čovjek. da oćejfim.
madner

#456 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by madner »

Zato su i karte duplo jeftinije.
Dr.Cuddy

#457 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Dr.Cuddy »

@hadzinicasa može li se izvršiti kakav pritisak?
Cholina_Lokica

#458 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Cholina_Lokica »

Pa idite na tribine, ima nas koji hocemo da stojimo :roll: :mrgreen:
luxferre

#459 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by luxferre »

Jel ima neki link gdje se moze pricitati spisak pjesama koje ce ici za koncert.
Kako vidim neki govore o vremenu od 3h trajanja, pa me interesuej dali je tako i kada koncert pocinje posto su ovi intelektualci iz Tuzle(pokusaj od turistickih agencija) da idu u 4 za Sa , sto je kasno po meni jer svejedno mislim da ce biti guzva :-)
hadzinicasa

#460 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by hadzinicasa »

Dr.Cuddy wrote:@hadzinicasa može li se izvršiti kakav pritisak?
ne vjerujem. karte su izrađene i prodate, tako da se ne može sada manjivati broj ljudi....
Cholina_Lokica wrote:Pa idite na tribine, ima nas koji hocemo da stojimo :roll: :mrgreen:
uopće nije poenta u tome, stajaću i ja nije problem.... radi se o nečem drugom.... potpuno.
madner wrote:Zato su i karte duplo jeftinije.
madneru - za ono što volim, ne pitam šta košta. napravi mi da valja, pa naplati koliko misliš da treba, ako mi je ćeif, nije mi važno koliko je to.
madner

#461 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by madner »

Vidi kada neko pravi procjenu prije koncerta razmislja koliko ima hadzija koji ce platiti koliko god, a koliko ima kokuza koji itekako gledaju na cijenu. Na kraju krajeva, ako ne gledas na cijenu stvarno mozes otici do Novog Sada.
hadzinicasa

#462 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by hadzinicasa »

madner wrote:Vidi kada neko pravi procjenu prije koncerta razmislja koliko ima hadzija koji ce platiti koliko god, a koliko ima kokuza koji itekako gledaju na cijenu. Na kraju krajeva, ako ne gledas na cijenu stvarno mozes otici do Novog Sada.
ma ja ne kažem da bih platila koliko god, da se razumijemo nisam snob niti skorojević, samo kažem da sam za viši nivo "usluge" spremna platiti veću cijenu. i da više volim da mi se napravi kako treba, pa naplati nije problem, nego da mi se daju polovična rješenja pa to onda ne liči ni na šta.
madner

#463 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by madner »

Pa i sama znas da je svaki iole skuplji koncert propao. Kada bude vise ljudi tako razmisljalo nece nas zaobilaziti svi.
hadzinicasa

#464 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by hadzinicasa »

madner wrote:Pa i sama znas da je svaki iole skuplji koncert propao. Kada bude vise ljudi tako razmisljalo nece nas zaobilaziti svi.
e tako nekako....
Swan_

#465 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Swan_ »

Hmm..rezervisala sam kartu na kupikartu.ba, kontaktirali su me i dogovorili smo da mi ulaznice dostave na adresu (Sarajevo). Medjutim, to se jos nije desilo, a na stranici im pise da su ulaznice rasprodate :? :?
wildflower

#466 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by wildflower »

Ljudi moji i meni trebaju karte za tribine, dvije, za dvije ranije spomenute starije gospodje. Spremna sam u zamjenu dati karte za parter i doplatiti nesto ako treba. Moze na pp ako je neko zainteresovan.
Better Man

#467 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Better Man »

Ja ne vidim zašto je problem što koncert nije potpuno sjedečeg karaktera. Niste ni u kinu ni u pozorištu. I prošli koncert u Zetri mu je bio tribine sjedenje, parket stajanje.
wildflower

#468 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by wildflower »

Ma to je meni ok, tip koncerta je takav, ali organizacija prodaje karata je katastrofa... Ja sam karte kupila preko kupikartu bukvalno u prvim minutama prodaje, a nije data mogucnost da se odabere opcija tribina i parter. To je strasna glupost.

Ponavljam, trebaju mi dvije karte za tribine, u zamjenu dajem dvije karte za parter+ doplata.
chuchumbamayumbe

#469 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by chuchumbamayumbe »

Joj kakav cirkus napraviše od ovog koncerta i karata...na svu sreću, ne idem. 8-)
Better Man

#470 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Better Man »

Kupikartu je odron od portala i usluga im je na nivou primitivne zajednice i to se zna odavno. Nikakve promjene se neće desiti dok građani ne budu bojkotovali kupovinu preko tog portala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#471 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Chmoljo »

sve bi to bilo bolje da imamo jedan veliki CD shop u gradu...

ali nije za guske sijeno :oops: :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#472 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by chuchumbamayumbe »

Chmoljo wrote:sve bi to bilo bolje da imamo jedan veliki CD shop u gradu...

8-) :lol:
alphonse kauders

#473 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by alphonse kauders »

Kupio kartu u slobodnoj prodaji (prethodno otkazao rezervaciju jer sam imao nekakav predosjećaj da će izbiti haos s tim), međutim nisam uopšte imao opcije da biram parter/tribine niti su bile posebno izložene karte za parter i karte za tribine.

Mislio sam da će kupovina karata biti isključivo "online" i da će biti ograničen broj karata koji se može kupiti, čisto da bi se koliko-toliko spriječile kasnije preprodaje, ali ne - oni i "online" i u slobodnoj prodaji bez ograničenja, bez ikakvog reda, vjerovatno i kod njih haos vlada zbog broja narudžbi.
Jeff Bingham

#474 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Jeff Bingham »

Chmoljo wrote:sve bi to bilo bolje da imamo jedan veliki CD shop u gradu...

Mislis kao sto ima u Londonu?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#475 Re: Balašević u Sarajevu ?!

Post by Chmoljo »

:mrgreen:
Post Reply