Tabela je ta koja niti upada niti ispada,i ona na kraju sve govori.Kakvu su snagu i klasu tada pokazli trenutno bi trebali imati 24 poena i uopste ne strepiti ko ce im igrati ili ne.Medjutim tablica govori sasvim suprotno.Baudelaire wrote:Jesmo klinac bježali od lopte. Ljudi nas snagom i klasom otjerali od lopte. Majke mi, kad čitam pojedine postove, ispade da mi gubimo samo kad imamo loš dan, a kvalitetom smo inače uvijek makar na nivou protivnika.
BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Corola
#451 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Last edited by Corola on 03/10/2011 23:38, edited 1 time in total.
- splend
#452 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
upravo ovo. mi i da odemo na evropsko, na ovom forumu bi nas pojedini strucnjaci proglasili favoritima, uz spance i mozda svabeBaudelaire wrote:Jesmo klinac bježali od lopte. Ljudi nas snagom i klasom otjerali od lopte. Majke mi, kad čitam pojedine postove, ispade da mi gubimo samo kad imamo loš dan, a kvalitetom smo inače uvijek makar na nivou protivnika.
-
Korisničkoime
#453 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Francuzi kao i svaka ekipa su prolazili krizu (možda ih i sad drži ali ne u tolikom omjeru) B.rusi su to znali iskoristiti mi ne. Igrači postavljani da obavljaju zadatak koji realno ne mogu (ma koliko dobri bili u obavljanju drugih) nisu krivci za Koševo, ima i onih koji su podbacili. Blanc nas je mislim skužio i prije same tekme šta ćemo radit i zalijepio nas nadam se da se to neće desiti i sada.
- just principe
#454 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
nema sve nam ide na mlin
sve ide svojim tokom, pobjeda ne dolazi u pitanje

- jeza u ledja
#455 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ne, upravo se to protiv Bjelorusa nije vidjelo.Corola wrote: Jeste,pogotovo se to vidjelo protiv Bjelorusa u oba meca.
- slusaj vamo
#456 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ja sam paniku gledao od skoro pa prve minute do Misketovog udarca iz 16 i Pjanicevog slobodnjaka, i odmah nakon toga.Baudelaire wrote:U samoj postavci igre su Francuzi masovno potcijenjeni. Tu je bio cilj nadigravanje. Mislili smo sakriti loptu sa četiri puža u veznom redu. Nije bila bježanija pred loptom, koliko je bila nemogućnost da se probije njihov vezni red i lopta dobaci do Misketa ili Džeke. Tek nakon što su naši vidjeli da ne mogu meda, nastala je panika i bježanija. Ono je bio očit prikaz kvaliteta i nadmoći Francuza u odnosu na nas.slusaj vamo wrote:Slazem se, ono je bio debakl. Draze bi mi bilo da smo popili petardu hrabrom igrom (cista hipotetika, to se takvom igrom i ne bi moglo desiti), nego se onako obrukati, makar bilo i "samo" 0:2.Corola wrote:Vise mi izgleda da smo mi sami sebe ubili.A ovi samo iskoristili poklon tada na Kosevu.
@Baudelaire, ne znam gdje si ti vidio pokusaj nadigravanja, ja sam samo vidio masovnu bjezaniju pred loptom.
Postavka mozda i jeste bila preofanzivna, necemo nikada znati jer napada skoro da i nismo pokusali, ali mi smo tu tekmu izgubili vec u svlacionici. Naravno da nismo bili favoriti, ali to nismo bili ni protiv puno jacih i stabilnijih Spanaca na strani u par navrata, pa svasta bi.
-
solo2
#457 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Kad god je bilo razmisljanje - slabiji su (Rumunija u Bukurestu) ili u krizi su (Francuska na Kosevu) ili moze se sa njima (Portugal i Turska u Zenici) - dobili smo po guzici
Kad god smo ozbiljno shvatili situaciju (Belgija u Genku), Bjelorusija u Minsku, Portugal u Lisabonu odigrali smo dobro.
Sreca je pa ne igramo kuci sa Francuzima
- ovako, njima je tarapana jer su favoriti i igraju kuci -
Treba znati iskoristiti taj psiholoski pritisak i napraviti nesto, dali ce Pape i igraci znati kako - ostaje da vidimo
Kad god smo ozbiljno shvatili situaciju (Belgija u Genku), Bjelorusija u Minsku, Portugal u Lisabonu odigrali smo dobro.
Sreca je pa ne igramo kuci sa Francuzima
Treba znati iskoristiti taj psiholoski pritisak i napraviti nesto, dali ce Pape i igraci znati kako - ostaje da vidimo
-
solo2
#458 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
solo2 wrote:Kad god je bilo razmisljanje - slabiji su (Rumunija u Bukurestu) ili u krizi su (Francuska na Kosevu) ili moze se sa njima (Portugal u Zenici) - dobili smo po guzici
Sreca je pa ne igramo kuci sa Francuzima- ovako, njima je tarapana jer su favoriti i igraju kuci -
-
Corola
#459 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
I protiv Rumuna,pogotovo ona pobjeda u Parizu totalno rovita iako je omjer igre sasvim bio na strani Rumuna.Albanija ih je isto bila stisla.jeza u ledja wrote:Ne, upravo se to protiv Bjelorusa nije vidjelo.Corola wrote: Jeste,pogotovo se to vidjelo protiv Bjelorusa u oba meca.
Pa mi protiv Francuza nismo cestito imali par faulova,nigdje veze.Protiv Rijeke su se vise trsili duplo.
-
Korisničkoime
#460 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Kako ćemo imati napada kad prvo protivnika moraš zaustaviti pa oduzeti mu loptu pa napravit napad ja ne znam šta se kontalo da će jedan (jer drugi to i žele i hoće ali ne mogu jer nisu defanzivci) sam na sredini pomlatiti sve Francuze i svaki napad zaustaviti. U fazi napada izgubiš loptu to je normalno ali ako ti treba greška (i to neisforsirana) protivnika da bi je povratio nazad imaš problem kao mi na Koševu.
- slusaj vamo
#461 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sta cemo s Rumunima, ili Albancima u Tirani (drugo poluvrijeme)?jeza u ledja wrote:Ne, upravo se to protiv Bjelorusa nije vidjelo.Corola wrote: Jeste,pogotovo se to vidjelo protiv Bjelorusa u oba meca.
Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim. Mi to nismo znali iskoristiti, i to je to, bez veze se sada sakrivati iza papirnatih velicina. Da u fudbalu to sve tako fercera, tekme se ne bi ni igrale. Jednostavno saberes mogucnosti igraca s FIFA-e 12, uporedis i proglasis rezultat.
-
Frankyee
#462 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Sta misle formasi kako ce izgledati Francuska postava?
U sredini mogu biti , Malouda , Nasri, Diarra , Valbuena ali kako ce to sloziti selektor i da li ce igrati na pozicijama koje igraju u klubovima ?
U sredini mogu biti , Malouda , Nasri, Diarra , Valbuena ali kako ce to sloziti selektor i da li ce igrati na pozicijama koje igraju u klubovima ?
-
Baudelaire
#463 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Igrat će, u to sam skoro siguran, onaj Martin iz Sochauxa ili tako negdje, što ga zovu novim Xavijem. To otprilike pokazuje ko će diktirati tempo i držati loptu u posjedu. Mi trebamo biti strpljivi i maksimalno skoncentrisani, znači odgovaralo bi nam da se postavimo kao u Bjelorusiji. Da sam Pape obavezno bih igrao sa dva zadnja vezna.
- slusaj vamo
#464 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Nista onda, Pandzu nahajcat na tog Martina, dva starta i rijesen problem. 
- splend
#465 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim---- mi nemamo igrace, jos uvijek nemamo ni timslusaj vamo wrote:Sta cemo s Rumunima, ili Albancima u Tirani (drugo poluvrijeme)?jeza u ledja wrote:Ne, upravo se to protiv Bjelorusa nije vidjelo.Corola wrote: Jeste,pogotovo se to vidjelo protiv Bjelorusa u oba meca.
Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim. Mi to nismo znali iskoristiti, i to je to, bez veze se sada sakrivati iza papirnatih velicina. Da u fudbalu to sve tako fercera, tekme se ne bi ni igrale. Jednostavno saberes mogucnosti igraca s FIFA-e 12, uporedis i proglasis rezultat.
imamo sanse u parizu, nekih 10 %, sto to prije skontamo, lakse ce nam biti u slucaju poraza. da ne mislite da ja nesto mracim i sl., volio bih da ih pobjedimo tamo, ako nista zbog papeta gospodina velikog
-
Korisničkoime
#466 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Može bidne Malouda i Valbuena na krilima Nasri ofenzivni vezni i Diarra defanzivni a može bidne da budu igrali i sa krilnim napadačima. Mislim da Francuzi neće kalkulisati i da će krenuti otvoreno i na pobjedu. Ne treba im situacija da kalkulišu sa bodom (ako pobjede Albaniju) i onda u 80 Džekson im uvali.Frankyee wrote:Sta misle formasi kako ce izgledati Francuska postava?
- bingov buraz
#467 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.
Ja vidim samo jedan nacin da to izbjegnemo,Dzeko nek nosi broj 5 a Miske 8
- slusaj vamo
#468 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ovo ima puno vise smisla, nego sto ovi defetisti predlazu, pouceni Grunfom... "Predajom do pobjede".bingov buraz wrote:Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.
- ganjeta
- Riddle
#470 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
bingov buraz wrote:Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.
Sve bolje vijesti dolaze. Samo nastavite.
-
convict
#471 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Hajmo braćo Albanci, pomozite, sad ili nikad ! 
-
udrch
#472 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
S obzirom da broj 10 neće igrati, već upravo broj 8, onda im je taktika nulabingov buraz wrote:Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.
- quasar
#473 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
- slusaj vamo
#474 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
A sta to, za razliku od Francuza, imamo izgubiti?quasar wrote:Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
- quasar
#475 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH
Npr. baraž? Otici u borbu za plasman sa ekipom iz Premier lige BiH.slusaj vamo wrote:A sta to, za razliku od Francuza, imamo izgubiti?quasar wrote:Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
Nema realne šanse da francuzi ispuste direktan plasman u Parizu. Uz to njima treba samo bod.
Mi u borbi za 3 boda mozemo samo desetkovati ekipu kartonima, tako da nam Mravac bude jos ponajbolji pojedinac na terenu.
Eto a sad hajte uzivajte do utorka.