BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#451 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Baudelaire wrote:Jesmo klinac bježali od lopte. Ljudi nas snagom i klasom otjerali od lopte. Majke mi, kad čitam pojedine postove, ispade da mi gubimo samo kad imamo loš dan, a kvalitetom smo inače uvijek makar na nivou protivnika.
Tabela je ta koja niti upada niti ispada,i ona na kraju sve govori.Kakvu su snagu i klasu tada pokazli trenutno bi trebali imati 24 poena i uopste ne strepiti ko ce im igrati ili ne.Medjutim tablica govori sasvim suprotno.
Last edited by Corola on 03/10/2011 23:38, edited 1 time in total.
splend

#452 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

Baudelaire wrote:Jesmo klinac bježali od lopte. Ljudi nas snagom i klasom otjerali od lopte. Majke mi, kad čitam pojedine postove, ispade da mi gubimo samo kad imamo loš dan, a kvalitetom smo inače uvijek makar na nivou protivnika.
upravo ovo. mi i da odemo na evropsko, na ovom forumu bi nas pojedini strucnjaci proglasili favoritima, uz spance i mozda svabe :mrgreen:
Korisničkoime

#453 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Francuzi kao i svaka ekipa su prolazili krizu (možda ih i sad drži ali ne u tolikom omjeru) B.rusi su to znali iskoristiti mi ne. Igrači postavljani da obavljaju zadatak koji realno ne mogu (ma koliko dobri bili u obavljanju drugih) nisu krivci za Koševo, ima i onih koji su podbacili. Blanc nas je mislim skužio i prije same tekme šta ćemo radit i zalijepio nas nadam se da se to neće desiti i sada.
just principe

#454 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

nema sve nam ide na mlin :D sve ide svojim tokom, pobjeda ne dolazi u pitanje 8-) :bih:
jeza u ledja

#455 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

Corola wrote: Jeste,pogotovo se to vidjelo protiv Bjelorusa u oba meca.
Ne, upravo se to protiv Bjelorusa nije vidjelo.
slusaj vamo

#456 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Baudelaire wrote:
slusaj vamo wrote:
Corola wrote:Vise mi izgleda da smo mi sami sebe ubili.A ovi samo iskoristili poklon tada na Kosevu.
Slazem se, ono je bio debakl. Draze bi mi bilo da smo popili petardu hrabrom igrom (cista hipotetika, to se takvom igrom i ne bi moglo desiti), nego se onako obrukati, makar bilo i "samo" 0:2.

@Baudelaire, ne znam gdje si ti vidio pokusaj nadigravanja, ja sam samo vidio masovnu bjezaniju pred loptom.
U samoj postavci igre su Francuzi masovno potcijenjeni. Tu je bio cilj nadigravanje. Mislili smo sakriti loptu sa četiri puža u veznom redu. Nije bila bježanija pred loptom, koliko je bila nemogućnost da se probije njihov vezni red i lopta dobaci do Misketa ili Džeke. Tek nakon što su naši vidjeli da ne mogu meda, nastala je panika i bježanija. Ono je bio očit prikaz kvaliteta i nadmoći Francuza u odnosu na nas.
Ja sam paniku gledao od skoro pa prve minute do Misketovog udarca iz 16 i Pjanicevog slobodnjaka, i odmah nakon toga.

Postavka mozda i jeste bila preofanzivna, necemo nikada znati jer napada skoro da i nismo pokusali, ali mi smo tu tekmu izgubili vec u svlacionici. Naravno da nismo bili favoriti, ali to nismo bili ni protiv puno jacih i stabilnijih Spanaca na strani u par navrata, pa svasta bi.
solo2

#457 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by solo2 »

Kad god je bilo razmisljanje - slabiji su (Rumunija u Bukurestu) ili u krizi su (Francuska na Kosevu) ili moze se sa njima (Portugal i Turska u Zenici) - dobili smo po guzici

Kad god smo ozbiljno shvatili situaciju (Belgija u Genku), Bjelorusija u Minsku, Portugal u Lisabonu odigrali smo dobro.

Sreca je pa ne igramo kuci sa Francuzima ;-) - ovako, njima je tarapana jer su favoriti i igraju kuci -

Treba znati iskoristiti taj psiholoski pritisak i napraviti nesto, dali ce Pape i igraci znati kako - ostaje da vidimo :bih:
solo2

#458 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by solo2 »

solo2 wrote:Kad god je bilo razmisljanje - slabiji su (Rumunija u Bukurestu) ili u krizi su (Francuska na Kosevu) ili moze se sa njima (Portugal u Zenici) - dobili smo po guzici

Kad god smo ozbiljno shvatili situaciju (Belgija u Genku), Bjelorusija u Minsku, Portugal u Lisabonu odigrali smo dobro.

Sreca je pa ne igramo kuci sa Francuzima ;-) - ovako, njima je tarapana jer su favoriti i igraju kuci -

Treba znati iskoristiti taj psiholoski pritisak i napraviti nesto, dali ce Pape i igraci znati kako - ostaje da vidimo :bih:
Corola

#459 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

jeza u ledja wrote:
I protiv Rumuna,pogotovo ona pobjeda u Parizu totalno rovita iako je omjer igre sasvim bio na strani Rumuna.Albanija ih je isto bila stisla.
Pa mi protiv Francuza nismo cestito imali par faulova,nigdje veze.Protiv Rijeke su se vise trsili duplo.
Korisničkoime

#460 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Kako ćemo imati napada kad prvo protivnika moraš zaustaviti pa oduzeti mu loptu pa napravit napad ja ne znam šta se kontalo da će jedan (jer drugi to i žele i hoće ali ne mogu jer nisu defanzivci) sam na sredini pomlatiti sve Francuze i svaki napad zaustaviti. U fazi napada izgubiš loptu to je normalno ali ako ti treba greška (i to neisforsirana) protivnika da bi je povratio nazad imaš problem kao mi na Koševu.
slusaj vamo

#461 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

jeza u ledja wrote:
Sta cemo s Rumunima, ili Albancima u Tirani (drugo poluvrijeme)?

Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim. Mi to nismo znali iskoristiti, i to je to, bez veze se sada sakrivati iza papirnatih velicina. Da u fudbalu to sve tako fercera, tekme se ne bi ni igrale. Jednostavno saberes mogucnosti igraca s FIFA-e 12, uporedis i proglasis rezultat. :D
Frankyee

#462 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Frankyee »

Sta misle formasi kako ce izgledati Francuska postava?

U sredini mogu biti , Malouda , Nasri, Diarra , Valbuena ali kako ce to sloziti selektor i da li ce igrati na pozicijama koje igraju u klubovima ?
Baudelaire

#463 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Igrat će, u to sam skoro siguran, onaj Martin iz Sochauxa ili tako negdje, što ga zovu novim Xavijem. To otprilike pokazuje ko će diktirati tempo i držati loptu u posjedu. Mi trebamo biti strpljivi i maksimalno skoncentrisani, znači odgovaralo bi nam da se postavimo kao u Bjelorusiji. Da sam Pape obavezno bih igrao sa dva zadnja vezna.
slusaj vamo

#464 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Nista onda, Pandzu nahajcat na tog Martina, dva starta i rijesen problem. :D
splend

#465 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

slusaj vamo wrote:
jeza u ledja wrote:
Sta cemo s Rumunima, ili Albancima u Tirani (drugo poluvrijeme)?

Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim. Mi to nismo znali iskoristiti, i to je to, bez veze se sada sakrivati iza papirnatih velicina. Da u fudbalu to sve tako fercera, tekme se ne bi ni igrale. Jednostavno saberes mogucnosti igraca s FIFA-e 12, uporedis i proglasis rezultat. :D
Francuzi imaju igrace, jos uvijek nemaju tim---- mi nemamo igrace, jos uvijek nemamo ni tim :mrgreen:

imamo sanse u parizu, nekih 10 %, sto to prije skontamo, lakse ce nam biti u slucaju poraza. da ne mislite da ja nesto mracim i sl., volio bih da ih pobjedimo tamo, ako nista zbog papeta gospodina velikog :thumbup:
Korisničkoime

#466 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Frankyee wrote:Sta misle formasi kako ce izgledati Francuska postava?

U sredini mogu biti , Malouda , Nasri, Diarra , Valbuena ali kako ce to sloziti selektor i da li ce igrati na pozicijama koje igraju u klubovima ?
Može bidne Malouda i Valbuena na krilima Nasri ofenzivni vezni i Diarra defanzivni a može bidne da budu igrali i sa krilnim napadačima. Mislim da Francuzi neće kalkulisati i da će krenuti otvoreno i na pobjedu. Ne treba im situacija da kalkulišu sa bodom (ako pobjede Albaniju) i onda u 80 Džekson im uvali.
bingov buraz

#467 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bingov buraz »

Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.

Ja vidim samo jedan nacin da to izbjegnemo,Dzeko nek nosi broj 5 a Miske 8 :mrgreen:
slusaj vamo

#468 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

bingov buraz wrote:Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.

Ja vidim samo jedan nacin da to izbjegnemo,Dzeko nek nosi broj 5 a Miske 8 :mrgreen:
Ovo ima puno vise smisla, nego sto ovi defetisti predlazu, pouceni Grunfom... "Predajom do pobjede". :D
ganjeta

#469 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ganjeta »

Riddle

#470 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Riddle »

bingov buraz wrote:Mislim da ce i ovaj put sva filozofija Francuza biti da zaustave igraca sa brojem 10 da doda igracu sa brojem 11.

:lol: :lol: :lol:

Sve bolje vijesti dolaze. Samo nastavite. :thumbup:
convict

#471 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by convict »

Hajmo braćo Albanci, pomozite, sad ili nikad ! :mrgreen:
udrch

#472 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by udrch »

S obzirom da broj 10 neće igrati, već upravo broj 8, onda im je taktika nula :D
quasar

#473 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
slusaj vamo

#474 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

quasar wrote:Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
A sta to, za razliku od Francuza, imamo izgubiti?
quasar

#475 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
quasar wrote:Ljudi, lijepo je mastati, ali dajte makar padobrane svezite, inace cete odalamiti ledjima od ledinu....
A sta to, za razliku od Francuza, imamo izgubiti?
Npr. baraž? Otici u borbu za plasman sa ekipom iz Premier lige BiH.
Nema realne šanse da francuzi ispuste direktan plasman u Parizu. Uz to njima treba samo bod.
Mi u borbi za 3 boda mozemo samo desetkovati ekipu kartonima, tako da nam Mravac bude jos ponajbolji pojedinac na terenu.

Eto a sad hajte uzivajte do utorka.
Locked