Salmir Kaplan

Post Reply
empirers

#451 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

snaga_znanja wrote:
karanana wrote:a sta je kaplan reko? 40 minuta je pricao. sta je to rekao sto bi mene trebalo zabrinuti odnosno o cemu bih trebao porazmisliti?

ja sam zapamtio da se kod njih cita u hali samo jedna vrsta novina i da daju poprilicno male stipendije od nekih 70 KM.
sta je jos rekao o tim hizmetima sto bi mene trebalo zabrinuti?
Sve sto je rekao o hizmetu isto da je pricao o SDA. Ukratko ako nam valjas nas si, ako ne najebo si. :lol:
u biti je to svugdje tako,no?
snaga_znanja

#452 Re: Salmir Kaplan

Post by snaga_znanja »

empirers wrote:
snaga_znanja wrote:
karanana wrote:a sta je kaplan reko? 40 minuta je pricao. sta je to rekao sto bi mene trebalo zabrinuti odnosno o cemu bih trebao porazmisliti?

ja sam zapamtio da se kod njih cita u hali samo jedna vrsta novina i da daju poprilicno male stipendije od nekih 70 KM.
sta je jos rekao o tim hizmetima sto bi mene trebalo zabrinuti?
Sve sto je rekao o hizmetu isto da je pricao o SDA. Ukratko ako nam valjas nas si, ako ne najebo si. :lol:
u biti je to svugdje tako,no?
Pa zbog toga se i cudim Kaplanovim izjavama tipa zamislite oni su politicka stranka koja zeli da preuzme vlast u Turskoj i to rade polako. :lol:
oakville

#453 Re: Salmir Kaplan

Post by oakville »

empirers wrote:
oakville wrote:
Banksy wrote:
Ljudi umiru od gladi, otpuštaju ih s posla, penzije i invalidnine kasne, država pred raspadom, i političkim i ekonomskim, a ono na minderu bistri tursku politiku ... U kakvom vi paralelnom svemiru živite, to je nevjerovatno.
Ako se u bosni ne razrješi kriza turske vlasti ja ne znam hoće li to bilo ko moći rješiti. :D

A sad najozbiljnije, interesantan je ovaj anti-turski obrat među bošnjacima, fina kontra tom turskom trojanskom konju koji je kao "došao kao prijatelj" da bošnje nagovori da "u ime prijateljstva" još učine sebi nešto na štetu.
gdje vidis anti turski obrt? :lol:
Ne znam jesi li primjetio okolo naokolo da se od novina pa dalje sve više kritikuje ono što turci ovdje rade. Možda nije "antiturski" ali je sigurno proces dolaženja tobe među bošnjama :D
bascelik

#454 Re: Salmir Kaplan

Post by bascelik »

Ko hoće da čuje može lijepo čuti kako je Kaplan izjavio da je Gulenovcima omiljeni sport podmićivanje sudija i tužitelja, uglednih profesora, političara, obavještajaca, vjerskih službenika ... bez obzira na vjeru i naciju. Dakle spletkarenje u cilju preuzimanja vlasti i na duge staze. To što je kod nas masama sve svejedno ako se ima pojest i popit, to je druga stvar. Šta ste vi slušali, ko zna?
empirers

#455 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

Ne znam jesi li primjetio okolo naokolo da se od novina pa dalje sve više kritikuje ono što turci ovdje rade. Možda nije "antiturski" ali je sigurno proces dolaženja tobe među bošnjama :D
inshallah ,mada sumnjam ,samo kritikuju sto nema ulaganja:D a antiturski svakako nije,hvala Bogu
karanana

#456 Re: Salmir Kaplan

Post by karanana »

bascelik wrote:Ko hoće da čuje može lijepo čuti kako je Kaplan izjavio da je Gulenovcima omiljeni sport podmićivanje sudija i tužitelja, uglednih profesora, političara, obavještajaca, vjerskih službenika ... bez obzira na vjeru i naciju. Dakle spletkarenje u cilju preuzimanja vlasti i na duge staze. To što je kod nas masama sve svejedno ako se ima pojest i popit, to je druga stvar. Šta ste vi slušali, ko zna?

replace gulen with sda i da li bi ta izjava takodjer bila istinita?
snaga_znanja

#457 Re: Salmir Kaplan

Post by snaga_znanja »

karanana wrote:
bascelik wrote:Ko hoće da čuje može lijepo čuti kako je Kaplan izjavio da je Gulenovcima omiljeni sport podmićivanje sudija i tužitelja, uglednih profesora, političara, obavještajaca, vjerskih službenika ... bez obzira na vjeru i naciju. Dakle spletkarenje u cilju preuzimanja vlasti i na duge staze. To što je kod nas masama sve svejedno ako se ima pojest i popit, to je druga stvar. Šta ste vi slušali, ko zna?

replace gulen with sda i da li bi ta izjava takodjer bila istinita?
SDA kao da je sam Gulen osnovao i rukovodi sa njom... :lol:
__Phoenix__

#458 Re: Salmir Kaplan

Post by __Phoenix__ »

Gdje ima dima ima i vatre, Kaplan nije takva inteligencija da izmišlja ovakve priče...
akcid

#459 Re: Salmir Kaplan

Post by akcid »

__Phoenix__ wrote:Gdje ima dima ima i vatre, Kaplan nije takva inteligencija da izmišlja ovakve priče...
Najbolje da Hadžifejzović napravi intervju sa Gulenom i tako dobijemo informacije "iz prve ruke" :D
kamen spoticanja

#460 Re: Salmir Kaplan

Post by kamen spoticanja »

m_l wrote:
kamen spoticanja wrote:
dezurni_ucenik wrote:Zakljucak :

Trebamo se bojati strasnog Hizmeta.Tog monstruoznog Hizmeta sto otvara koledze i fakultete po Bosni.

Ja nisam primjetio da Erdoan otvara to isto. :oops:
U sustini velika vecina onih koji su prošli hizmetske skole a s naseg su podneblja imaju veliki otklon od istog upravo zbog prosufijskog nacina zivota koje hizmet propagira...a svi ti sjajno govore najmanje dva svjetska jezika
I tu kaplan nije upravu...u sustini kaplan samo povrsno poznaje citav taj sistem zato i baca onakve kolicine poluinformacija
A ni povrsno ne poznaje pozadinu sukoba izmedju erdogana i gulena niti njihovu zajedničku historiju
Na ovom forumu, na drugom pdf-u, javilo se nekoliko studenata koji su prosli hizmetovu skolu, i svojom pricom potvrdjuju da je vecina onog sto je Kaplan rekao istina. I zar ti ne rece da nisi njihov ucenik. Kako ti sve zas, a Kaplan ne zna?
Dakle potvrdilo je sta? Da su vrbovani i da im je Fetulah otac? Ili da skole post
Otprilike znam na isti nacin kao i kaplan, i ja sam dole provodio neke studentske dane samo se nisam "zakleo da cu se boriti protiv hizmeta" i , mozda zvuci neskromno, sam ipak inteligentniji od mladjahnog ministra...doduse kad gledas ovaj nastup to i nije tako tesko
Recimo kaplan nije kazao da je pola AKP-a upravo iz hizmeta, da je drugi najutjecajniji covjek vrha AKPa iz hizmeta, da su AKP i hizmet do ovog sukoba bili kao nokat i meso, i da je u sustini sukob oko preuzimanja primata u stranci
Da su ti isti hizmetski kadrovi 2007. doslovno spasili život erdoganu kad je osujecen vojni udar nakon cega je pokrenut proces Ergenekon u kojem su na ledja oboreni svi vazniji sekularisticki kadrovi u turskoj i da su prices vodili tuzioci odani hizmetu
Da je kljucnu ulogu na referendumu o ustavnim promjenama kojima je za sva vremena zaustavljena dominacija vojske imao hizmet...itd
Sve ovo kaplan nije kazao sto nije htio, nego sto o tome nema pojma...on je vidio da djeca jedu na podu inkupuju novine i to je njemu vrbovanje
Btw gadi mi se biranje strane u ovoj prici i sukobu ali sam apsolutno na strani erdoganove vlade iz vise razloga
Bosanac sa dna kace

#461 Re: Salmir Kaplan

Post by Bosanac sa dna kace »

kamen spoticanja wrote:Dakle potvrdilo je sta? Da su vrbovani i da im je Fetulah otac? Ili da skole post
Otprilike znam na isti nacin kao i kaplan, i ja sam dole provodio neke studentske dane samo se nisam "zakleo da cu se boriti protiv hizmeta" i , mozda zvuci neskromno, sam ipak inteligentniji od mladjahnog ministra...doduse kad gledas ovaj nastup to i nije tako tesko
Recimo kaplan nije kazao da je pola AKP-a upravo iz hizmeta, da je drugi najutjecajniji covjek vrha AKPa iz hizmeta, da su AKP i hizmet do ovog sukoba bili kao nokat i meso, i da je u sustini sukob oko preuzimanja primata u stranci
Da su ti isti hizmetski kadrovi 2007. doslovno spasili život erdoganu kad je osujecen vojni udar nakon cega je pokrenut proces Ergenekon u kojem su na ledja oboreni svi vazniji sekularisticki kadrovi u turskoj i da su prices vodili tuzioci odani hizmetu
Da je kljucnu ulogu na referendumu o ustavnim promjenama kojima je za sva vremena zaustavljena dominacija vojske imao hizmet...itd
Sve ovo kaplan nije kazao sto nije htio, nego sto o tome nema pojma...on je vidio da djeca jedu na podu inkupuju novine i to je njemu vrbovanje
Btw gadi mi se biranje strane u ovoj prici i sukobu ali sam apsolutno na strani erdoganove vlade iz vise razloga
Ovo sto si sad naveo, nije tacno da su im odnosi 50%-50%, i nisu svi u Hizmetu zato sto aman-zaman vjeruju sto je suza koju Feđa :lol: prolije sveta, već što imaju velike koristi, maksimum je 20%, odbi onih 10% koji su radi koristi u hizmetu i veća im je korist da budu AKP ostaje ti 10%.
2007. godina je prelomna, to men se čini jes tako, ali su iste te sudije dovede uz pomoć AKP, pa su isti ti sudovi ukinuli optužbe protiv Feđe, sve je to jako zamršeno ali isto tako nebitno i nepotrebno u ovih 40 minuta koje je Salmir im'o.
Salmir je rek'o golu istinu, "čuvajmo se ovih vukova u janjećem ruhu, danas Tursku rasturaju, sutra će nas", milsim da nije baš o svemu trebu da govori, dovoljno je što je rek'o slijepa pokornost i da Feđa sutra zatraži od nekog da zapali Sarajvo taj bi to i uradio, treb'o je malo više o tome. Inače, Salmir u javnim nastupima treba malo više da priča jezikom publike, a ne svojim jezikom i svojim egom. Briga tamo nekog vlasnika brente u Čuništima za Ergenekom kad njega abiji salijeću da im uleti jedno 10ak hiljada maraka, čojk hoće da zna ukratko šta u i kud iđu te pare....
I Salmir o svemu ovome ima itekako pojma.
kamen spoticanja wrote: Btw gadi mi se biranje strane u ovoj prici i sukobu ali sam apsolutno na strani erdoganove vlade iz vise razloga
I meni se gadi biranje, al' štaš...
kamen spoticanja

#462 Re: Salmir Kaplan

Cek malo hoćeš kazat da su neki u hizmetu zbog ideologije a neki zbog koristi...ispada da fetulah i nije tako uvjerljiv ispirac mozga
I ne razumijem ko ce da rusi u Bosni kad 90% onih koji su zavrsili njihove skole ne zele da ih ikad vise sretnu :D
Realno salmir se isprovaljivao...
Bosanac sa dna kace

#463 Re: Salmir Kaplan

kamen spoticanja wrote:Cek malo hoćeš kazat da su neki u hizmetu zbog ideologije a neki zbog koristi...ispada da fetulah i nije tako uvjerljiv ispirac mozga
Pa nije baš tako uvjerljivo ispiranje, ima nas koji im pomrsimo račune.
Što ne bi bilo pola njih čisto radi koristi?
Kažu u manastirima je trećina onih koji su tu radi koristi.....što ne bi bio slučaj i sa Hizmetom?
kamen spoticanja wrote: I ne razumijem ko ce da rusi u Bosni kad 90% onih koji su zavrsili njihove skole ne zele da ih ikad vise sretnu :D
Realno salmir se isprovaljivao...
Pa nije se provalio, rek'o je da su pustili pipke u tužilaštvum da je nakav inspektor njihov, da imaju pipke u polici manjeg seriteta, da vrbuju i vertikalno i horizotnalono, i lijevo i desno, i gore i dole koga stignu.....
Znači primjenjuju model ko u Turskoj, škole su jedan debeli paravan, a vamo rovare đe stignu.
Mi, svršenici (a znam da si i ti :D ), tih škola smo u svemu tome najmanje bitni.
It_is_a_Leclerc

#464 Re: Salmir Kaplan

Post by It_is_a_Leclerc »

A taj Hizmet je inače opasan, zato što..... obrazuje ljude ? ne voli Erdogana ?!

Rijetko odvratan podanički mentalitet među pojedinim Bošnjacima koji se satraše da budu veći Turci od Turaka, u kombinaciji sa našom potrebom da u svemu vidimo neke urote i da o sebi imamo mišljenje kao o globalno važnom narodu... Tragikomedija.
empirers

#465 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

Pa evo onaj Zlatkov sin je jako uspjesan student Hizmetove skole :D

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... lagumdzija
Last edited by empirers on 18/01/2014 18:01, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

#466 Re: Salmir Kaplan

It_is_a_Leclerc wrote:A taj Hizmet je inače opasan, zato što..... obrazuje ljude ? ne voli Erdogana ?!

Rijetko odvratan podanički mentalitet među pojedinim Bošnjacima koji se satraše da budu veći Turci od Turaka, u kombinaciji sa našom potrebom da u svemu vidimo neke urote i da o sebi imamo mišljenje kao o globalno važnom narodu... Tragikomedija.
Ono što ja lično pišem bazirano je na mom ličnom iskustvu a ne na google.com istraživanju-
Hizmet ne obrazuje ljude uopšte već ih intelektualno ograničava, nesvjesno ih pravi agentima cije i mosada, pravi od njih debile...
Taman posla da ih ja ne volim što i oni ne vole Erdoana....
empirers

#467 Re: Salmir Kaplan

Post by empirers »

necemo spominjati da su redovni top studenti na svim tamicenjima u BIH ,studenti iz ovih skola
It_is_a_Leclerc

#468 Re: Salmir Kaplan

Post by It_is_a_Leclerc »

Bosanac sa dna kace wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:A taj Hizmet je inače opasan, zato što..... obrazuje ljude ? ne voli Erdogana ?!

Ono što ja lično pišem bazirano je na mom ličnom iskustvu a ne na google.com istraživanju-
Hizmet ne obrazuje ljude uopšte već ih intelektualno ograničava, nesvjesno ih pravi agentima cije i mosada, pravi od njih debile...
Aha ! Znao sam - CIA, Mossad... Redovni učesnici svih teorija zavjere u muslimanskom svijetu.

Sljedeći su, pretpostavljam, iluminati, masoni, Soroš i Rokfeler ?!
madner

#469 Re: Salmir Kaplan

Post by madner »

Kako to radi i da li si se uspio oduprijeti?
SmokingMan

#470 Re: Salmir Kaplan

Post by SmokingMan »

Sinoć je više bila predstava za stranku sa pozadinskom porukom "Glasajte za SDA",nego neki rambo fazon,gdje Kaplan spašava narod BIH od Gulena.Doduše,Gulen je ipak nek druga priča,mada nas više treba interesovati naše stanje nego to šta se dešava u Turskoj,Sirji,Egiptu,Iranu,Iraku,mi svakako trebamo održavati kontakte sa i sa turcima,arapima,ali samo kada su u pitanju ekonomski interesi,neka svako svoju politiku vodi u svome dvorištu,nama ni predhodno spomenuti nemaju šta pametovati,neka Erdogan,Gulen i ostali znaju da je Osmansko carsto i njihov utjecaj na ove prostore,posebno BIH, stvar prošlosti.Iako smo braća po vjeri,džepovi nam nisu isti.
kamen spoticanja

#471 Re: Salmir Kaplan

Mi, svršenici (a znam da si i ti :D ), tih škola smo u svemu tome najmanje bitni.
a ne...jes da smo dole bili raritet ali bilo nas je i mimo koledza
LeonardoAC

#472 Re: Salmir Kaplan

Post by LeonardoAC »

Kao musliman, ne mogu nikako da shvatim tu odanost i pokornost "šejhu" ili nekom "efendiji" ma o kome da se radi... pa Bog dragi stvorio čovjeka slobodnim, dao mu intelekt da se njime služi... ali jok
Svako ko ima iole doticaja sa Turskom i turcima zna da je Kaplan večeras govorio golu istinu u možda blažoj formi
nurris

#473 Re: Salmir Kaplan

Post by nurris »

empirers wrote:necemo spominjati da su redovni top studenti na svim tamicenjima u BIH ,studenti iz ovih skola
a zar je to bitno objasnjavati nekome ko je dosao na ovaj forum sa cvrstim stavom, da otvoreno i javno kaze da ne voli hizmet.
Ne mora ni voliti, ko mu sta namece, neka voli NVO sektor BH potplacen od raznoraznih stranih vlada, koje odvode djecu vani i salju dooobro isprane mozgove, zovi ih tempirane bombe, neka voli D.Gratza i ostalu mijesanu kompaniju, neka voli ujedinjeni koledz svijeta mostar, neka voli da slusa kako se mlade djevojke prodaju za dz, neka gleda...ako se nekome hizmet ne svidja, by by, hizmet te nece dirati...
nurris

#474 Re: Salmir Kaplan

Post by nurris »

dezurni_ucenik wrote:Zakljucak :

Trebamo se bojati strasnog Hizmeta.Tog monstruoznog Hizmeta sto otvara koledze i fakultete po Bosni.

Ja nisam primjetio da Erdoan otvara to isto. :oops:
Neko dobro zamagljuje druge lopovluke pricom o opasnom hizmetu. Ali neka, nema veze, Allah sve vidi
biske

#475 Re: Salmir Kaplan

Post by biske »

aha, znači ne krade ezdea nego hizmet. dooobro... zapisano. :sinbad:
Post Reply