Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
radostan dan

#451 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

radostan dan je napisao/la:
...tako da i bez obećanja, bilo bi dobro i neophodno da se to uradi, a pogotovu ako je data riječ.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#452 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote:
radostan dan je napisao/la:
...tako da i bez obećanja, bilo bi dobro i neophodno da se to uradi, a pogotovu ako je data riječ.
:thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#453 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

PipiDugaDevetka

#454 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

http://www.kurir-info.rs/zukorlic-o-pod ... nak-353529

Zukorlić o Podgorici: Izneverili su nas, brišu Sadžnak
Image
radostan dan

#455 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:dana 28/03/2012 11:37
Ja se sjećam te priče i velike dileme koja se našla pred Bošnjacima Sandžaka, glasati ili ne za nezavisnost CG. Sjećam se da se osim običnog puka, po tom pitanju podjelio i vrh IZ (možda sam se loše izrazio, ne vrh nego sveštenstvo koje je tamo), ne u smislu da su se svađali nego da su bili u baš velikoj dilemi, šta dobijaju a šta gube.
Koliko se sjećam, bilo je čak priče od strane onih koji su željeli zadržati SiCG da će Sandžak doboti autonomiju ukoliko glasa za opstanak SiCG zajednice.
No, rastanak je bio davno isplaniran, i radilo se u etapama, samo što meni ovdje neki ne vjeruju kada kažem da je osnovni cilj Srbije još od 2000. godine bio razvod sa Crnom Gorom,. Tu politiku su vodili pokojni Đinđić, Batić i ostali. Trebalo je samoistrpjeti Koštuničin mandat i sačuvati Mila Đukanovića do tada (do 2006. godine).
-----------------------------------

takođe, koliko se sjećam, glede ove rasprave, bjesmo popljuvani ja, elre i sinuhe, a napisasmo isto što i citirani iz gornjeg posta.
gidora

#456 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by gidora »

PipiDugaDevetka wrote:http://www.kurir-info.rs/zukorlic-o-pod ... nak-353529

Image
Oni su sve zajebali pa što ne bi i tebe :lol:
Milo bi ćaću rođenog nasuko moj efendija :lol:
PipiDugaDevetka

#457 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

gidora wrote:
PipiDugaDevetka wrote:http://www.kurir-info.rs/zukorlic-o-pod ... nak-353529

Image
Oni su sve zajebali pa što ne bi i tebe :lol:
Milo bi ćaću rođenog nasuko moj efendija :lol:
Eeee, da nema sudova koji preferiraju rimsko, anglosaksonsko, a ne crogorsko pravo:
KUDA IDEŠ, GORO CRNA, ZEMLJO BESUDNA
Image
Autor: Sonja Radošević

Objavljeno: 12. June 2011. 17:06:58

ImageImage

KOMENTARI još ubojitiji!
PipiDugaDevetka

#458 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

http://www.klix.ba/vijesti/regija/parla ... /121014007
Birališta otvorena u sedam sati
Parlamentarni izbori u Crnoj Gori
U Crnoj Gori su počeli izbori na kojima se bira 81 poslanik za novi saziv crnogorske Skupštine.
Image
Foto: Anadolija

U 7.00 sati otvorena su sva 1.162 biračka mjesta na kojima pravo glasa ima 514.055 punoljetnih građana Crna Gora. Birališta će biti zatvorena večeras u 20.00 sati.

Na današnjim izborima učestvuje sedam koalicija, pet partija i jedna grupa građana.

Centar za demokratiju prijavio je Državnoj izbornoj komisiji oko 1.200 posmatrača. Izbore u Crnoj Gori pratit će i više od 100 stranih posmatrača Parlamentarne skupštine OEBS-a i Vijeća Evrope.

Na prvom mjestu na glasačkom listiću je grupa građana Albanska omladinska alijansa. Na drugom je Srpska sloga, na trećem Hrvatska građanska inicijativa – Odlučno, a na četvrtom Pozitivna Crna Gora – Darko Pajović.

Na glasačkom listiću peta je Socijalistička narodna partija – I riječ i djelo, a slijede Demokratska unija Albanaca i Albanska koalicija – Demokratski savez u Crnoj Gori, Demokratska partija i Albanska alternativa.

Izborna lista Demokratski Front – Miodrag Lekić nalazi se na 8. mjestu, Koalicija forca za jedinstvo na 9., a Bošnjačka stranka – Rafet Husović na 10. mjestu.

Na 11. mjestu je Koalicija Evropska Crna Gora – Milo Đukanović, na 12. Koalicija Zajedno, a na posljednjem mjestu Koalicija Srpski nacionalni savez – Ranko Kadić.

Istovremeno sa parlamentarnim održavaju se i lokalni izbori u Nikšiću, Budvi i Kotoru.

Liberali uz Mila Đ.
ultima_palabra

#459 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Milo opet izdominirao... kad čitaš pojedine medije imaš osjećaj da čitava CG želi da mu vidi leđa, a ono istina sasvim drukčija :D
JThomas

#460 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by JThomas »

isto k'o u nas sa SDA :D
mostar036

#461 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by mostar036 »

Problem Crne Gore je to što su u opoziciji uglavnom oni koji su bili protiv njene nezavisnosti i što Milo uvijek to koristi u kampanji a narodu je očito nezavsna Crna Gora preča od bilo čega,
ultima_palabra

#462 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

mostar036 wrote:Problem Crne Gore je to što su u opoziciji uglavnom oni koji su bili protiv njene nezavisnosti i što Milo uvijek to koristi u kampanji a narodu je očito nezavsna Crna Gora preča od bilo čega,
To je to. Kad Srbija postane normalna država koja nije prijetnja susjedima, pojaviće se i prava opozicija u CG a onda će i Milo otpasti kao malter.
mostar036

#463 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by mostar036 »

U Crnoj Gori je sličan problem kao i ovdje kod nas i tamo je dosta podjeljen narod i sad jedni svojom državom ne osjećaju Crnu Goru već Srbiju a to teško da će se promjeniti u budućnosti.
Arteta

#464 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Arteta »

mostar036 wrote:U Crnoj Gori je sličan problem kao i ovdje kod nas i tamo je dosta podjeljen narod i sad jedni svojom državom ne osjećaju Crnu Goru već Srbiju a to teško da će se promjeniti u budućnosti.
Nije tacno.
Srbi iz Crne Gore zele SCG,a nikako da Crnu Goru pripoje Srbiji.
ElRe

#465 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ElRe »

Bravo DPS, kakvo demoliranje

CEMI uzorak od 94 odsto: DPS-SDP 45,7; DF 23,8; SNP 10,6; Pozitivna 8,9, BS 4,5 odsto

http://www.portalanalitika.me/politika/ ... na-64.html
radostan dan

#466 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

bogumi mu je bilo gutavo, čim je i ovo morO (moro, moro, ja sam moro - laka :mrgreen: ), prevaliti preko usta -

Lider DPS Milo Đukanović riješio je da poboljša odnose sa Srbijom ukoliko poslije današnjih izbora njegova stranka ponovo osvoji vlast.
- Odnosi Crne Gore i Srbije su u usponu i imaju dobru perspektivu, čemu značajan doprinos daje aktuelna državna politika Srbije - rekao je Đukanović i posebno pohvalio odnos nove vlasti u Beogradu prema Crnoj Gori.
- Pozdravljam stav srpskog predsjednika Tomislava Nikolića da poštuje crnogorsku nezavisnost, kao i izjavu premijera Srbije Ivice Dačića da će raditi sve što je u njegovoj moći da odnosi sa Crnom Gorom budu na najboljem nivou - istakao je Đukanović.
PipiDugaDevetka

#467 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

CG izbori: DPS 45%, Demokratski front 23%, Bošnjačka stranka 4%

Image

14. Oktobar, 2012

Crna Gora – Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora koje je oko 21 sat saopštio Centar za monitoring (CEMI) pokazuju da je koalicija Evropska Crna Gora koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija osvojila 45,7% glasova, Demokratski front 23,4%, Socijalistička narodna partija 11% a Pozitivna Crna Gora 8%, Bošnjačka stranka 4,4%, Forca 1,9%, Albanska koalicija 1,8%, DUA 1,1% itd.
radostan dan

#468 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ko su pozitivci?
Skijaš

#469 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:ko su pozitivci?
svi koji su kontra Beograda :)
CungaLunga

#470 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CungaLunga »

ultima_palabra wrote:Milo opet izdominirao... kad čitaš pojedine medije imaš osjećaj da čitava CG želi da mu vidi leđa, a ono istina sasvim drukčija :D
I kad čitaš pojedine forumaše :D
CSKA

#471 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

DPS i SDA su beton na Balkanu.Oni bi i nukleranu eksploziju prezivjeli :D .
radostan dan

#472 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Skijaš wrote:
to već znamo...
nego, koliko si skupio srba koji su po tvom standardu?
ultima_palabra

#473 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Đukanović se u ponoć obratio velikom broju političkih pristalica ocjenom da je vlast u Crnoj Gori "jedina u Evropi koja je u uslovima krize uspjela da sačuva povjerenje".
:mrgreen:
radostan dan

#474 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ako dozvolite jednu malu digresiju...

prvi put od 2001. čini mi se, vladajuća koalicija nema apsolutnu vlast - CEMI uzorak od 94 odsto: DPS-SDP 45,7.
stoga će biti prinuđeni proširiti koaliciju sa strankama koje imaju apetite koji su opet suprotni onome što su milovci praktikovali poslednjih 6 godina, i o čemu smo diskutovali ovdje na forumu.
Skijaš

#475 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:
Skijaš wrote:
to već znamo...
nego, koliko si skupio srba koji su po tvom standardu?
Nema potrebe da mene predstavljaš kao neprijatelja Srba samo zato što ukazujem na problematičnu politiku Beograda. Kada recimo Đukanović ne mora pričati o korupciji nego je za skupljanje glasova dovoljno plašiti narod ponovnom unijom sa Srbijom, kada Beograd zaoštrava situaciju sa Sarajevom negiranjem genocida, kada onakav pacifista Josipović ima stav kakav ima prema sadašnjem Beogradu, lako je doći do zaključka da odnos Srbije prema komšijama nije kakav bi trebao biti. To reći nije antisrpski.
Post Reply