učvrstio prvu poziciju sa 2987 bodova,ispred Bakira Izetbegovića ,kojemu sada bježi čitavih 453 poena!
BAKIRE,BAKIRE,NIZAŠTA NISI!!!
P.S.Bota je treći sa 2134 poena!
Attitude wrote:ja ne volim punjene paprike
najozbiljnije
A šta jede jalija, šarenu dolmu isključivo?madner wrote:Eh to je druga prica, to je odraz jalijaskog duhaDr.Cuddy wrote:Recimo mali Talijani iz regije Toskane svoje očeve zovu 'babbo' (malko drugačiji naglasak nego naš), jel i to odraz istočnih korijena i manjka urbanog duha u Firenci? Nemali put ih čuh na Kvarneru kako očeve dozivaju 'babbo' na plaži i samo se slatko nasmijah.madner wrote: Pa ko ko je imao srednju skolu je svog oca zvao babo?
To je i u Sarajevu odraz istocnih korijena i manjka urbanog duha.
A to da je u Sarajevu 'babo' odraz istočnih korijena i manjka urbanog duha je apsolutno netačno. Za onog nam 'mrskog' vakta, kada su većinom svi M92 svoje očeve nazivali tatama, moj je meni uvijek bio babo ili babuša. I on je svog oca zvao tako, pa i ja njega. A gle čuda, mi smo ti bistričko-vratnička loza sa urbane kaldrme.
napravimo neki joint venture...bingov buraz wrote: Pu,moramo im mi kulturne sadrzaje osmisljavati,neinventivan narod ti Dalmosi
jos sad kad se bota pocne izvinjavati za sranje na kosovu, eto bakira na trece mjesto...prljavi Hare wrote:Ma šta se više raspravljate!Evo se Ivo Josipović izvinuo i sada na svjetskoj ATP listi izvinjivača je samo
učvrstio prvu poziciju sa 2987 bodova,ispred Bakira Izetbegovića ,kojemu sada bježi čitavih 453 poena!![]()
BAKIRE,BAKIRE,NIZAŠTA NISI!!!![]()
neznam hocel bit po pravilima, ako prosvercamo u ljubuskom kamionu jare pa da ga okrenemo odmah na plazipalermo wrote:priključujem se. Vremenom proširiti karakter manifestacije na japrak, đuveč, i sve vrste pita. Možda čak organizovati i neku vrstu putujućeg festivala, danas Tučepi, sutra Podaci, prekosutra Drvenik...
ja cu ove jalijaske dolme ipakbandini wrote:Attitude wrote:ja ne volim punjene paprike
najozbiljnije
neki od nas su odrasli na futrovanim paprikama
to jelo moras da volis![]()
Ne bih ti znao rec, ja sam ti iz urbane loze, imamo i grb. Samo ne znamo kako se zvala tacno planina.Dr.Cuddy wrote:A šta jede jalija, šarenu dolmu isključivo?madner wrote:Eh to je druga prica, to je odraz jalijaskog duhaDr.Cuddy wrote: Recimo mali Talijani iz regije Toskane svoje očeve zovu 'babbo' (malko drugačiji naglasak nego naš), jel i to odraz istočnih korijena i manjka urbanog duha u Firenci? Nemali put ih čuh na Kvarneru kako očeve dozivaju 'babbo' na plaži i samo se slatko nasmijah.
A to da je u Sarajevu 'babo' odraz istočnih korijena i manjka urbanog duha je apsolutno netačno. Za onog nam 'mrskog' vakta, kada su većinom svi M92 svoje očeve nazivali tatama, moj je meni uvijek bio babo ili babuša. I on je svog oca zvao tako, pa i ja njega. A gle čuda, mi smo ti bistričko-vratnička loza sa urbane kaldrme.
bingov buraz wrote:
Mmmm moje omiljene,sorta "makaranka rana" dokazano dobra za plaze
Kolo i da me vidi babo, to jos faliSezam wrote:Ma kulturni sadrzaj je lako osmisliti:
1) Disciplina: dozivanje babe. Ocijenjuje se jacina kao i duzina povika.
2) Disciplina: filovanje paprika - ocijenjuje se najveca, najukusnija i najbolje podgrijana paprika
3) Disciplina: dozivanje koka iz mora - isto kao i pod broj 1.
4) Disciplina: pisanje u moru, namijenjeno za sve posjetitelje od 5- 105 godina, bez takmicarskog karaktera.
5) Disciplina: 100 metara na plazi sa preskokom onih sto leze, namijenjeno najmladjim posjetiteljima plaze.
6) Disciplina: ko ce sto duze izdrzati u Makarskoj a da ni kune ne potrosi.
Eto jadranskih susreta ko iz najboljih dana
Vrijeme je da podignemo svoj glasHomeSweetHome wrote:Stvarno niste normalni
p.s. izvijestite na temi kad ce bit' ta kulturna manifestacija da se pridruzim sve s paprikama i tradicionalnom kucnom radinoscu u Bosnjaka - heklanjem na plazi
zaboravih dodati da cu prisustvovati tom velicanstvenom dogadjaju u drustvu dva vratnicka, neodgojena, nemirna djecaka
madner wrote:Kolo i da me vidi babo, to jos faliSezam wrote:Ma kulturni sadrzaj je lako osmisliti:
2) Disciplina: filovanje paprika - ocijenjuje se najveca, najukusnija i najbolje podgrijana paprika
4) Disciplina: pisanje u moru, namijenjeno za sve posjetitelje od 5- 105 godina, bez takmicarskog karaktera.
5) Disciplina: 100 metara na plazi sa preskokom onih sto leze, namijenjeno najmladjim posjetiteljima plaze.
LET3 izvodi "da me vidi babo" u hardcore klapa aranzmanu... a kolo plesu popovi, hodze, bule i casne sestre...madner wrote:Kolo i da me vidi babo, to jos faliSezam wrote:Ma kulturni sadrzaj je lako osmisliti:
Dzamiju cemu sastaviti na licu mjesta iz 1426 djelova. Pa nek sruse ako smijuGOLFER wrote:Nista bez Dzamije... Moramo u Makarskoj trazit da nam i dzamiju naprave, dzaba sve....
Pa da, ta znaju da pošten čo'jek samo zbog toga i ide u vodubingov buraz wrote:Vrijeme je da podignemo svoj glasHomeSweetHome wrote:Stvarno niste normalni
p.s. izvijestite na temi kad ce bit' ta kulturna manifestacija da se pridruzim sve s paprikama i tradicionalnom kucnom radinoscu u Bosnjaka - heklanjem na plazi
zaboravih dodati da cu prisustvovati tom velicanstvenom dogadjaju u drustvu dva vratnicka, neodgojena, nemirna djecaka
STOP Dalmatincima u Dalmaciji,
okupirase sve zivo ne mogu na miru da jedem sarme na plazi od njih,neki dan se umalo ne udavih sa kospom od bostana!Voajeri pokvareni samo gledaju kad cu u vodu,znaju da pisam pa da mi vide cunu
Odmah pored plaze da ljudima ne bude plaho daleko, a i da se moze iz mora abdest uzet....madner wrote:Dzamiju cemu sastaviti na licu mjesta iz 1426 djelova. Pa nek sruse ako smijuGOLFER wrote:Nista bez Dzamije... Moramo u Makarskoj trazit da nam i dzamiju naprave, dzaba sve....
Naravno, ko dobaci moze odmah da se iskupiGOLFER wrote:Odmah pored plaze da ljudima ne bude plaho daleko, a i da se moze iz mora abdest uzet....madner wrote:Dzamiju cemu sastaviti na licu mjesta iz 1426 djelova. Pa nek sruse ako smijuGOLFER wrote:Nista bez Dzamije... Moramo u Makarskoj trazit da nam i dzamiju naprave, dzaba sve....
Alfons Kauders wrote:jos sad kad se bota pocne izvinjavati za sranje na kosovu, eto bakira na trece mjesto...prljavi Hare wrote:Ma šta se više raspravljate!Evo se Ivo Josipović izvinuo i sada na svjetskoj ATP listi izvinjivača je samo
učvrstio prvu poziciju sa 2987 bodova,ispred Bakira Izetbegovića ,kojemu sada bježi čitavih 453 poena!![]()
BAKIRE,BAKIRE,NIZAŠTA NISI!!!![]()