McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#451 Re: McDonalds

Post by Bloo »

been there ate that

nije lose jest da su porcije za pojam Bosanca naviklog na hambruger velicine NLO-a u Melisi il kod Trovaca stvarno male

svida mi se sto je cisto i uredno, sto je osoblje preljubazno, sto mi obrok nije pao pretesko na zeludac (vjerovatno zato jer je malecki :D)

al pomfri je diiiiiiiiiiiiivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan, hrskav, slan, nije meljav i masan

jel treba traziti posebno leda u koli il?

u ostalim Mcovima u kojima sam jela vani dobijem onaj mrvljeni led
Bloo
Globalna šefica

#452 Re: McDonalds

Post by Bloo »

zilla_ wrote:Lijepa naša bosanska kuhinja.... Danas sam bio u mcd i kupio 6 bigmac-ova i 6x pomftir = 45KM... Dok prođa malo ova euforija moći će oni fino katanac stavit na vrata... Onaj hamburger od 2,5KM ko ptičije jaje :lol: :lol: :lol:

Image

E drugo je ko želi da kupuje ime nek jede tamo ali ja znam da mi je naš roštilj 100x ukusniji od ovog smeća :thumbup: :thumbup: :thumbup:

mda

odes npr u Staklo il Naninu kuhinju i naplate ti 6 maraka 5 minijaturnih cufti (Nanina kuhinja) il 3 marke salatu od sake kupusa i 3 kriske paradajza (Staklo)
il cevapi kod zelje koje podrigujes 4 dana poslije

ne kazem da je Mc bolji, ali vala ni nasa kuhinja nije sad nesto turbo uber bolja (jest kad mama kuha :D al u restoranima...)
zilla_

#453 Re: McDonalds

Post by zilla_ »

Pa vidi anaj mali hamburger (jad od hamburgera) košta 4,80KM i kad dodaš na to veliki pomfrit koji je ustvari mali da ne može manji biti to te dođe 7,5KM... Od ovih 4,80KM najmnaje 2KM platite samo ime a ostalo je meso, zemička, salata i sl... Oni to sve fino upakuju, nalickaju i prodaju po dobroj cijeni... Blagonjima kad bu pametni i navikli širu masu na to...

Ja za 7,5KM mogu puno bolje jesti nego li u MCD-u... Ono meso je bez ukusa ko da opanak jedeš... Ne znam stvarno ja ovo govorim u svoje ime i ne mora značit da je tako svima...
samo_ovaj_put

#454 Re: McDonalds

Post by samo_ovaj_put »

ako je ono u meniju veliki pomfrit,koliki je onda mali? :-) :D
zilla_

#455 Re: McDonalds

Post by zilla_ »

samo_ovaj_put wrote:ako je ono u meniju veliki pomfrit,koliki je onda mali? :-) :D
prijatelju danas sam se ja uvjerio da su oni malo pobrkali mjere hahahaha

nosim ja dvije pune kese, u jednoj 6 big macova a u drugoj 6 pomfrita i nikakvog mirisa iz kese... Isto kao da drva nosim... de vi stavite u kesu nešto sa našeg roštilja pa da vidite :D
VenomousV

#456 Re: McDonalds

Post by VenomousV »

ja ne znam gdje vi jedete te ukusne velike porcije pomfrita :-)
molim vas uputite me jer najvise sto sam ja igdje dobila bilo je u mutvaku a i to je manje od onog u mcd-u
GOLFER

#457 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

lajkujMe wrote:Joj gledam ovu i slicne teme vec mjesecima, iskreno da kazem kad sam cuo da se otvara mcdonalds kod nas bio sam sretan i euforican, nisam planirao da idem tamo odmah prvi dan i probam to svjetsko cudo mene to ne interesuje, ja sam bio sretan sto BIH nece biti neki luzer u statistici koja nema MC, za oni koji ga nevole neka im ali bar budite sretni ako turist pita gdje je MC da mozete ponosno reci eno tamo u titovoj a ne kao prije nemamo ga pa te turist krivo pogleda i pomisli gdje u pi** mat*** je dosao. Oni koji hoce da jedu tamo i imaju pare tamo sretno nadam se da cete se najesti i uzivati.
druze sve je to OK, ali kakvi ba tursiti, kakva je ovo suplja :shock: :shock: :shock:

Eto dodje turist u Sarajevo i McD mu na pameti :-) :-) :-) Pa nisu turisti koji dolaze u Sarajevo ISTI kao mi (dok smo bili djeca) pa kad odemo van BiH trazimo McD da vidimo i to cudo... Nije to njima interesantno, sto se djaba provaljujemo ovom pricom oko turista, boli njih briga za McD, cak vise mislim da je za turisti + kad cuje da nema McD-a to zneci da je grad u kojem je koliko toliko netaknut mnogim simbolima modernog imperijalizma...
ExNihilo

#458 Re: McDonalds

Post by ExNihilo »

Bio među prvih 10 kupaca.
Kako smo već ranije objavili, prvih deset kupaca dobit će specijalne poklone.
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/110718098
Dobio ćunu, a ne specijalni poklon. Citiram djevojku na kasi: nema ništa od poklona. Mislim, nije lijepo da se raja laže. Pogotovo od brenda kao što je McDonalds.

Dalje, kao što je već rečeno, hamburger je krimilano sićušan, a ni big mac nije baš big. Želudac me zavrnuo momentalno kad sam stavio hamburger u usta.

I još jedna zanimljivost. Ako odete na zvaničnu web stranicu mcdonaldsa i pogledate zemlje u kojima se nalaze njihovi restorani, naša zemlja nije navedena.
Ne postoji način da se online uputi kritika ili pohvala našem mcdonaldsu, što je ipak veliki propust.
zilla_

#459 Re: McDonalds

Post by zilla_ »

VenomousV wrote:ja ne znam gdje vi jedete te ukusne velike porcije pomfrita :-)
molim vas uputite me jer najvise sto sam ja igdje dobila bilo je u mutvaku a i to je manje od onog u mcd-u
idi u bilo koji restoran gdje prave pomfrit i plati 2,70KM pa ćeš vidjet koliko ćeš dobit... donijeće ti najmanje 200 g pomfrita a ovo iz MCD ja u jednom dahu ispraznio iz one kutijice... Ne znam da ima i 100 g ondje :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#460 Re: McDonalds

Post by Bloo »

VenomousV wrote:ja ne znam gdje vi jedete te ukusne velike porcije pomfrita :-)

ima naruciti vece al nisu ko ovi :D tanki hrskavi njami

nisam odusevljenja hambicima al pomfri me osvojio

odes u Vani i dobijes onaj mljeckavi
isto kao i u surf and fries
lajkujMe

#461 Re: McDonalds

Post by lajkujMe »

GOLFER wrote:
lajkujMe wrote:Joj gledam ovu i slicne teme vec mjesecima, iskreno da kazem kad sam cuo da se otvara mcdonalds kod nas bio sam sretan i euforican, nisam planirao da idem tamo odmah prvi dan i probam to svjetsko cudo mene to ne interesuje, ja sam bio sretan sto BIH nece biti neki luzer u statistici koja nema MC, za oni koji ga nevole neka im ali bar budite sretni ako turist pita gdje je MC da mozete ponosno reci eno tamo u titovoj a ne kao prije nemamo ga pa te turist krivo pogleda i pomisli gdje u pi** mat*** je dosao. Oni koji hoce da jedu tamo i imaju pare tamo sretno nadam se da cete se najesti i uzivati.
druze sve je to OK, ali kakvi ba tursiti, kakva je ovo suplja :shock: :shock: :shock:

Eto dodje turist u Sarajevo i McD mu na pameti :-) :-) :-) Pa nisu turisti koji dolaze u Sarajevo ISTI kao mi (dok smo bili djeca) pa kad odemo van BiH trazimo McD da vidimo i to cudo... Nije to njima interesantno, sto se djaba provaljujemo ovom pricom oko turista, boli njih briga za McD, cak vise mislim da je za turisti + kad cuje da nema McD-a to zneci da je grad u kojem je koliko toliko netaknut mnogim simbolima modernog imperijalizma...
Radim u turistickog bransi nece svi turisti domace jelo hoce provjereno istina vecina njih i nije tako ali ako jedan od 100 pita gdje je MC ili BK moras im reci gdje je inace ce umrijeti od gladi ili rizikovati neke bosnian germs infekcije :lol:
GOLFER

#462 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

lajkujMe wrote:
GOLFER wrote:

Radim u turistickog bransi nece svi turisti domace jelo hoce provjereno istina vecina njih i nije tako ali ako jedan od 100 pita gdje je MC ili BK moras im reci gdje je inace ce umrijeti od gladi ili rizikovati neke bosnian germs infekcije :lol:
Znam da je tako jer i ja imam kontakta sa turistima, cak mnogo puta smo i razgovarali o tome kako u BiH nema McD i vecina je to prihvatala sa odobravanjem, i u sustini tako ti ga i dodje 1 od 100 trazi McD, prema tome u mom iskustvu vecina njih ne smatra McD nikakvim ni kvalitetom, a jos manje simbolom civilizacije i modernog svijeta, nego bas suprotno od toga, zato treba paziti sta se pise ovda...

Vidis da ima Mcd fanatika koji su sada napokon postali civilizovani tj ''ono si sto jedes'' a oni jedu vrh vrhova modernog civilizovanog svijeta :-D
Bloo
Globalna šefica

#463 Re: McDonalds

Post by Bloo »

da, ali isto tako kad odes u zemlju cija ti hrana ne odgovara, a zelis da jeftino jedes 7znaci ne po restoranima sa evropskom kuhinjom) prvo sto ti padne na pamet je MC, KFC...daj samo neki prepoznatljivi junk
GOLFER

#464 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

Bloo wrote:da, ali isto tako kad odes u zemlju cija ti hrana ne odgovara, a zelis da jeftino jedes 7znaci ne po restoranima sa evropskom kuhinjom) prvo sto ti padne na pamet je MC, KFC...daj samo neki prepoznatljivi junk
Meni je McD u hrvatskoj jako dobro sluzio da jedem jer imam problema inace sa hranom u krscanskim zemljama... Ne jedem svinjetinu, pa mi je McD koliko toliko bio siguran... Ista situacija bi bila kad odem i u druge zemlje, osim ako ne nadjem nekog turcina ili albanca sto radi sa hranom :D
O'zone
Globalni moderator

#465 Re: McDonalds

Post by O'zone »

Ima u Mrkvi dobar pomfrit :mrgreen:
Edin H.

#466 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

Ellinor wrote:Bio među prvih 10 kupaca.
Kako smo već ranije objavili, prvih deset kupaca dobit će specijalne poklone.
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/110718098
Dobio ćunu, a ne specijalni poklon. Citiram djevojku na kasi: nema ništa od poklona. Mislim, nije lijepo da se raja laže. Pogotovo od brenda kao što je McDonalds.

Dalje, kao što je već rečeno, hamburger je krimilano sićušan, a ni big mac nije baš big. Želudac me zavrnuo momentalno kad sam stavio hamburger u usta.

I još jedna zanimljivost. Ako odete na zvaničnu web stranicu mcdonaldsa i pogledate zemlje u kojima se nalaze njihovi restorani, naša zemlja nije navedena.
Ne postoji način da se online uputi kritika ili pohvala našem mcdonaldsu, što je ipak veliki propust.
Pa sto nisi trazio da razgovaras sa menadzerom, a mogao si i kakvu izjavicu dati za medije.

Ovo im je zaista veliki minus :x
ExNihilo

#467 Re: McDonalds

Post by ExNihilo »

U onoj gužvi nisam mogao da se okrenem, a kamoli šta drugo.

Imam i sad račun otkucan u 09:59 (čak minut prije zvaničnog otvaranja :D ).
Last edited by ExNihilo on 22/07/2011 19:51, edited 1 time in total.
just principe

#468 Re: McDonalds

Post by just principe »

Ellinor wrote:U onoj gužvi nisam mogao da se okrenem, a kamoli šta drugo.

Imam i sad račun otkucan u 09:59 (čak minut prije zvaničenog otvaranja :D ).
jel ovoliki big mac kod nas :roll:

Image
Eleonora

#469 Re: McDonalds

Post by Eleonora »

just principe wrote:
Ellinor wrote:U onoj gužvi nisam mogao da se okrenem, a kamoli šta drugo.

Imam i sad račun otkucan u 09:59 (čak minut prije zvaničenog otvaranja :D ).
jel ovoliki big mac kod nas :roll:

Image
:shock: A to.
Last edited by Eleonora on 22/07/2011 19:50, edited 1 time in total.
ExNihilo

#470 Re: McDonalds

Post by ExNihilo »

ma nije to baš tak veliko kao što na slici izgleda :D
Eleonora

#471 Re: McDonalds

Post by Eleonora »

Ljudi bez zeze, meni stvarno nije nesto po ukusu. :cry:
just principe

#472 Re: McDonalds

Post by just principe »

pa da, znaci nije kao sto je standardizirano, nasi su sve umanjili u skladu sa cijenama :roll:
Eleonora

#473 Re: McDonalds

Post by Eleonora »

link wrote:
Eleonora wrote:Ljudi bez zeze, meni stvarno nije nesto po ukusu. :cry:
pa mehak :)
Hos me popustiti sa tim mehkim?!
GOLFER

#474 Re: McDonalds

Post by GOLFER »

just principe wrote:pa da, znaci nije kao sto je standardizirano, nasi su sve umanjili u skladu sa cijenama :roll:

A sto vi slabo citate, fino covjek objasni da je tak u McD-u spoznao sta znaci ''sitan al dinamitan'' :D
Stojadin

#475 Re: McDonalds

Post by Stojadin »

GOLFER wrote:

Ja sam citao kao neki review za Sarajevo, britanski meni se cini, i govore ko svidja im se sto nema McDonaldsa, ovo ono, sto se nismo prodali i ta prica :)

Eto turist dolazi u sarajevo maksuz radi mcdonaldsa :-)

bas su sad probat nac, pa ako nadjem stavim link.

Nego, kako to da jos nema mcdonalds.ba? :D
just principe wrote: jel ovoliki big mac kod nas :roll:

Image
jest sigurno :lol:

U stvarnosti to ovako izgleda:
Image
Locked