M10A4EVER wrote:Gobline, druze... Prvo, nije ti na mjestu (ali ni u ludilu znaci!) porediti situaciju oko utakmice Sarajeva i Sparte i svega sto ceka reprezentaciju. Praviti paralelu izmedju razlike u kvaliteti Sarajeva i nekih evropskih ekipa te sa druge strane reprezentacije BiH i ovih sto su s nama u skupini je u najmanju ruku SULUDO I SMIJESNO... Da se razumijemo, ne smatram ni ja da smo mi sada neka sila, ali da mozemo igrati na svjetskom/evropskom prvenstvu, da imamo „nit“ za takvo nesto-to da!!! Realno, i mnooogo losiji od BiH su se tamo nalazili i igrali, ne smatram (i nikada i nisam) da smo van te „lige“. Stavise, misljenja sam da bi smo pravo dobar nastup imali, jer bi imali bar motiv vise u odnosu na ostale za dobru igru. Nego, nisam to htio primarno da kazem, nego da se osvrnem na tvoj „realizam“ koji meni neodoljivo vuce na klasicni pesimizam... Fino si ti povukao paralelu nas i eventualnog ucinka sa protivnicima, koji se btw katastrofalno predvidja. Dobro, ti kao gradjanin to posmatras sa strane i imas svoje misljenje, a ja ga ne dijelim s tobom. Uzmi ovu situaciju sa profilom jednom grka forumasa pred EP u Portugalu... Izvucene su grupe i lik redom govori kako se Grcka nekada provodila u ogledima s protivnicima (sve gore od goreg), one za koje bi mozda i pomislio da moze dobiti kaze „pa i oni igraju sa 11 igraca“ (a mi sa 9 mozda, sta?

), „dosta sto smo se plasirali, kapak“, itd... Sta se desilo na kraju? NE!!! Ne dijelim tvoje misljenje ni najmanje i smatram da su svi svjesni da nam je ovo istorijska sansa i da cemo pametnije i sa vise htjenja nego ikada zapeti i napraviti napokon ono sto toliko godina cekamo!!!
Na kraju krajeva, smatram da smo i individualno, igracki, ispred protivnika napokon!
Sto se mene tice, vjecni optimista, taman da smo u grupi i sa Spanijom i Francuskom, a ovako se i objektivno mogu i HOCU nadati najboljem...
U svakom slucaju:
NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO!!!!!!

Da ,shvatio sam da usporedba sa utakmicom Sparta - Sarajevo nije najbolja ,zato sam stavio i primjer utakmice Rumunija-BiH, gdje nas je poslije ogromne euforije i nerealnih ocekivanja Rumunija sa par veterana i jednim narkomanom deklasirala,a to nam se ne dogadza prvi put,nasi porazi i losi rezultati su pravilo,odnosno izraz nase ne(kvalitete).
Cinjenica koju mi previdjamo je da smo jednostavni losa ekipa sa osrednjim igracima i uzasno malim fondom kvalitetnih igraca,posebno u odbrani,koja je 90 % uspjeha u fudbalu. To je jedan od razloga sa kojima se mi ne mozemo porediti sa Grcima ni sada,ni porediti se sa Grckom na evropskom u Portugalu. Oni su tamo imali trenerskoga vuka na klupi,iskusnoga i sa vizijom i beton,beton odbranu a to je kljuc za uspjeh.
Osim nekvalitete,nasi igraci su nedisplinovani,nesportisti,neborbeni a Susic nije neko ko ce ih regulisati po tom pitanju.
Cak da osvojim drugo mjesto,to nam nista ne znaci,jer baraz je ruski rulet,Ukrajina ga je igrala triputa,pa nije uspjela proci. Mada ,ja mislim da mi baraza ,necemo vidjeti ni tada a ni u ovoj sadasnjoj grupi za EU.
Bilo bi lijepo kada bi ostvarili nesto ali ne treba to shvatati kao imperativ. Meni je dosta pogledam reprezentaciju koji put na TV-u,mada nisu neki atraktivni protivnici,mozda bih pogledao Grcku ( naravno da je na Kosevu ). Gledao sam je i onda 97-e na Kosevu,tada sam jos imao nekih iluzija oko nasega fudbala. No,Zagorakis mi je objasnio neke stvari u zivotu,hvala mu.
Mada do prvih utakmica u grupi ima vise od godinu dana,mislim da cemo i onda biti u istoj situaciji.
Naprijed Bosno i Hercegovino