Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JEDRILICA

#451 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JEDRILICA »

Prvo, doslo je do promjena u NFSBIH.

Drugo, do kvalifikacija za SP znacemo na cemu smo sa Susicem. Ukoliko se plasiramo na EP bicemo kud i kamo jaci sa iskustvom u kvalifikacijama za SP.

Trece, Rahimic, Misimovic u penziju do tada. Dolaze Besic, Sudic, Bicakcic itd..... Nadati se da cemo imati veoma mladu reprezentaciju koja igra u kontinuitetu.

Cetvrto, ukoliko do tada regulisu Premijer Ligu postoje mogucnosti da se vise fudbalera nametne iz PL BiH.

Peto, ovo sve moze biti a i ne mora! :mrgreen:

Ja sam pozitivan i vjerujem da cemo se plasirati na oba prvenstva! :thumbup: :bih:
bosnovizija

#452 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bosnovizija »

NOGOMETNE UTAKMICE REPREZENTACIJE BiH :bih:

PAR Broj utakm. Pobjeda Neriješeno Poraz Golrazlika

BiH - Grčka 4 0 0 4 2 : 11
BiH - Slovačka 2 2 0 0 4 : 2
BiH - Litvanija 4 2 1 1 6 : 5
BiH - Latvija
BiH - Lihtenštajn 3 2 1 0 8 : 0
limeni

#453 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by limeni »

grci su nas dobili 1. put kada smo izasli iz rata i 2. put kada je nastao bojkot. to ne znaci da su bolja ekipa od nas
iako cijenim grcku ekipu. oni su neugodni svakome i bice tesko protiv njih. slovacka je takodjer dobra ekipa, igrali su na zadnjem mundijalu imaju dobre pojedince ali mi ipak imamo vise kvaliteta od njih. latvija i litvanija su nagazne mine, ko od njih uzme 10-12 bodova ima velike sanse za 1. mjesto u grupi.
u fudbalu ne pobjedjuje uvijek bolji i uvijek ima iznenadjenja, ali mislim da smo sa ovom grupom dobro prosli ako vidimo da su nama cesto protivnici bili spanija,francuska...
Goblin

#454 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Goblin »

M10A4EVER wrote:Gobline, druze... Prvo, nije ti na mjestu (ali ni u ludilu znaci!) porediti situaciju oko utakmice Sarajeva i Sparte i svega sto ceka reprezentaciju. Praviti paralelu izmedju razlike u kvaliteti Sarajeva i nekih evropskih ekipa te sa druge strane reprezentacije BiH i ovih sto su s nama u skupini je u najmanju ruku SULUDO I SMIJESNO... Da se razumijemo, ne smatram ni ja da smo mi sada neka sila, ali da mozemo igrati na svjetskom/evropskom prvenstvu, da imamo „nit“ za takvo nesto-to da!!! Realno, i mnooogo losiji od BiH su se tamo nalazili i igrali, ne smatram (i nikada i nisam) da smo van te „lige“. Stavise, misljenja sam da bi smo pravo dobar nastup imali, jer bi imali bar motiv vise u odnosu na ostale za dobru igru. Nego, nisam to htio primarno da kazem, nego da se osvrnem na tvoj „realizam“ koji meni neodoljivo vuce na klasicni pesimizam... Fino si ti povukao paralelu nas i eventualnog ucinka sa protivnicima, koji se btw katastrofalno predvidja. Dobro, ti kao gradjanin to posmatras sa strane i imas svoje misljenje, a ja ga ne dijelim s tobom. Uzmi ovu situaciju sa profilom jednom grka forumasa pred EP u Portugalu... Izvucene su grupe i lik redom govori kako se Grcka nekada provodila u ogledima s protivnicima (sve gore od goreg), one za koje bi mozda i pomislio da moze dobiti kaze „pa i oni igraju sa 11 igraca“ (a mi sa 9 mozda, sta? :shock: ), „dosta sto smo se plasirali, kapak“, itd... Sta se desilo na kraju? NE!!! Ne dijelim tvoje misljenje ni najmanje i smatram da su svi svjesni da nam je ovo istorijska sansa i da cemo pametnije i sa vise htjenja nego ikada zapeti i napraviti napokon ono sto toliko godina cekamo!!!
Na kraju krajeva, smatram da smo i individualno, igracki, ispred protivnika napokon! 8-)
Sto se mene tice, vjecni optimista, taman da smo u grupi i sa Spanijom i Francuskom, a ovako se i objektivno mogu i HOCU nadati najboljem...

U svakom slucaju:

:bih: :bih: :bih: NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO!!!!!! :bih: :bih: :bih:
Da ,shvatio sam da usporedba sa utakmicom Sparta - Sarajevo nije najbolja ,zato sam stavio i primjer utakmice Rumunija-BiH, gdje nas je poslije ogromne euforije i nerealnih ocekivanja Rumunija sa par veterana i jednim narkomanom deklasirala,a to nam se ne dogadza prvi put,nasi porazi i losi rezultati su pravilo,odnosno izraz nase ne(kvalitete).
Cinjenica koju mi previdjamo je da smo jednostavni losa ekipa sa osrednjim igracima i uzasno malim fondom kvalitetnih igraca,posebno u odbrani,koja je 90 % uspjeha u fudbalu. To je jedan od razloga sa kojima se mi ne mozemo porediti sa Grcima ni sada,ni porediti se sa Grckom na evropskom u Portugalu. Oni su tamo imali trenerskoga vuka na klupi,iskusnoga i sa vizijom i beton,beton odbranu a to je kljuc za uspjeh.
Osim nekvalitete,nasi igraci su nedisplinovani,nesportisti,neborbeni a Susic nije neko ko ce ih regulisati po tom pitanju.
Cak da osvojim drugo mjesto,to nam nista ne znaci,jer baraz je ruski rulet,Ukrajina ga je igrala triputa,pa nije uspjela proci. Mada ,ja mislim da mi baraza ,necemo vidjeti ni tada a ni u ovoj sadasnjoj grupi za EU.
Bilo bi lijepo kada bi ostvarili nesto ali ne treba to shvatati kao imperativ. Meni je dosta pogledam reprezentaciju koji put na TV-u,mada nisu neki atraktivni protivnici,mozda bih pogledao Grcku ( naravno da je na Kosevu ). Gledao sam je i onda 97-e na Kosevu,tada sam jos imao nekih iluzija oko nasega fudbala. No,Zagorakis mi je objasnio neke stvari u zivotu,hvala mu.
Mada do prvih utakmica u grupi ima vise od godinu dana,mislim da cemo i onda biti u istoj situaciji.
Naprijed Bosno i Hercegovino :bih: :bih:
El_comadante

#455 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

Mislim da imamo finu šansu da se plasiramo. ovi ispod nas dobro je ispalo jer smo mogli dobiti i jače protivnike pogotovo iz 4 šešira. a Grčka nam neleži nikako ali dobro smo prošli ako se sječate ostale su bile Španije, Engleska i Grčka i dobismo Grke što je opet dobro. Slovake možemo pobjediti kući ali i uzeti bod kod njih.
Baudelaire

#456 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Koliko god neki stari rezultati između ovih ekipa igrali ulogu, to sve pada u vodu ako se uzme u obzir da protiv Grčke neće igrati onih 11 koji su igrali 97. ili u onim zadnjim kvalifikacijama, nego novih 11 igrača. Isto tako i protiv svih ostalih ekipa. Što se igračkog kadra tiče, po klubovima gdje nam reprezentativci trenutno igraju mi imamo jači sastav od Slovaka i od Grka. To ne mora ništa da znači, međutim ne vidim koje je drugo mjerilo kvaliteta, osim naravno, dosadašnjih rezultata koji baš i ne idu u našu korist. Dakle optimista sam, uz ozbiljan rad na Svjetskom smo. Volio bih da napokon razbijemo taj mit o nepobjedivoj Grčkoj, jer mi je to jedna od najmržih ekipa u Evropi.
campa_xxx

#457 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

Goal.com prognoza

Image
Image
Image

:bih:
Charuga
Globalni moderator

#458 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Charuga »

Ivica Osim: Sami smo sebi opasniji i od Grčke i Slovačke

Dok cjelokupna bh. sportska javnost govori o velikoj dozi sreće koju smo imali prilikom žrijebanja kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, Predsjednik Komiteta za normalizaciju NFSBIH-a poziva na oprez i smanjivanje euforije.

- Mi smo sami sebi najveći problem i sami smo sebi najopasniji. - započinje popularni Švabo, te dodaje - Već smo upisali pobjede protiv Grčke koja je bila europski prvak, naravno ne slučajno, kao i protiv Slovačke koja je fantastično igrala na posljednjem Svjestkom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Možda ipak prvo treba izaći na teren pa odigrati utakmice, pa onda vidjeti na čemu smo i vrijedimo li više nego oni.

- I u Grčkoj i Slovačkoj se raduju grupi i oni očekuju da će nas pobijediti, tako da nam se vrlo lako može desiti razočarenje ako se ne spustimo na zemlju. Moramo svi, a prije svih mediji smanjiti euforiju koju stvaraju, te obične ljude ne dovoditi u stanja nerealnih očekivanja od naše reprezentacije. Ponavljam, sve je do nas! - kaže gospodin Ivica Osim.

http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... ovake.html
RtrnOfSalisbury

#459 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by RtrnOfSalisbury »

ovo je fifino maslo, dali nam ovu grupu da se prestanemo zaliti na diskriminaciju, ja bi zahtijevo ponovno izvlacenje pa da posteno ispadnemo
campa_xxx

#460 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

Current squad
Squad called up for the Euro 2012 qualifier against Malta and the friendly match against Ecuador on 4 and 8 June 2011.
Players' records are accurate as of 8 June 2011 after the match against Ecuador.

1 GK Dimitrios Konstantopoulos (age 32) AEK Athens
12 GK Stefanos Kotsolis (age 32) Panathinaikos
2 DF Ioannis Maniatis (age 24) Olympiacos
5 DF Vangelis Moras (age 29) Free agent
DF Avraam Papadopoulos (age 26) Olympiacos
22 DF Kyriakos Papadopoulos (age 19) Schalke 04
4 DF Nikos Spyropoulos (age 27) Panathinaikos
15 DF Vasilis Torosidis (age 26) Olympiacos
11 DF Loukas Vyntra (age 30) Panathinaikos
23 MF Ioannis Fetfatzidis (age 20) Olympiacos
7 MF Giorgos Fotakis (age 30) PAOK
16 MF Pantelis Kafes (age 33) AEK Athens
10 MF Georgios Karagounis (age 34) Panathinaikos
21 MF Kostas Katsouranis (age 32) Panathinaikos
20 MF Panagiotis Kone (age 24) Brescia
18 MF Sotiris Ninis (age 21) Panathinaikos
6 MF Alexandros Tziolis (age 26) Racing Santander
17 FW Stefanos Athanasiadis (age 22) PAOK
19 FW Lazaros Christodoulopoulos (age 24) Panathinaikos
9 FW Kostas Mitroglou (age 23) Olympiacos
14 FW Dimitris Salpigidis (age 27) PAOK

-----------------------------------------------------------------------------------------

Recent callups
The following players have also been called up to the Greece squad within the last 12 months.

GK Michalis Sifakis (age 26) Aris Thessaloniki
GK Chrisostomos Michailidis (age 36) Larissa
GK Kostas Chalkias (age 37) PAOK
GK Alexandros Tzorvas (age 28) Panathinaikos
DF Kostas Manolas (age 20) AEK Athens
DF Georgios Galitsios (age 25) Olympiacos
DF Stergos Marinos (age 23) Panathinaikos
DF Giourkas Seitaridis (age 30) Panathinaikos
DF Stelios Malezas (age 26) PAOK
DF Dimitris Siovas (age 22) Panionios
DF Sokratis Papastathopoulos (age 23) Werder Bremen
DF Georgios Tzavelas (age 23) Eintracht Frankfurt
MF Sakis Prittas (age 32) Aris Thessaloniki
MF Ioannis Papadopoulos (age 22) Free agent
MF Grigoris Makos (age 24) AEK Athens
MF Panagiotis Lagos (age 26) AEK Athens
FW Angelos Charisteas (age 31) Panetolikos
FW Pantelis Kapetanos (age 28) CFR Cluj
FW Antonis Petropoulos (age 25) Panathinaikos
FW Giorgos Georgiadis (age 23) PAOK
FW Georgios Samaras (age 26) Celtic

Nije ova Grcka nepobjediva! A ima i ovih starih igraca :mrgreen: i vjerovatno ce oni u kvalifikacije poci podmladjeni.
Kvalifikacije se igraju krajem 2012. i citava 2013. tako da ce ovi igraci vec tada imati +2 god vise...Uglavnom igrat cemo protiv igraca iz Grcke lige koja je manje vise u qrcu u zadnje vrijeme...
vryzas

#461 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by vryzas »

perfect_guy wrote:svidio mi se Švabin komentar, kad je rekao da smo mi sami sebi najveći protivnoci

ma nista novo nije rekao...treba to naglasavati u novinama pred svaku utakmicu :x
paravan

#462 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by paravan »

sta cemo mi bez spahe u odbrani? :-)

haj bez misimovica mozemo jer tu imamo pjanica
jedino da besic za 2 godine postane zvjer :D

pandza, mravac i co. su tu jer nemamo koga drugog i ako cemo se uzdati u takve igrace onda dzaba ti i ronaldo i ronaldinho i 15 mesija u napadu
campa_xxx

#463 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by campa_xxx »

paravan wrote:sta cemo mi bez spahe u odbrani? :-)
Spaha ce tek napuniti 30 sad 18. avgusta tako da ja racunam na njega za kvalifikacije :thumbup:
paravan

#464 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by paravan »

campa_xxx wrote:
Spaha ce tek napuniti 30 sad 18. avgusta tako da ja racunam na njega za kvalifikacije :thumbup:
:-) ja sve kontam on vec ima 31 godinu
žuti

#465 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by žuti »

paravan wrote:
campa_xxx wrote:
:-) ja sve kontam on vec ima 31 godinu
pa treba podmladjivati reprezentaciju, nalaziti nasljednike spahe, rahimica :roll: . ne moze spaha igrati 100 godina. :-)
jutarnji

#466 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jutarnji »

Moglo bi ovo biti zeznuto, posebno zbog toga sto ce Grci, Slovaci i ostali antitalenti koji su sa nama u grupi dati sve
od sebe da uzmu novopecene evropske prvake.
Treba ove levate ozbiljno shvatiti i zgaziti vec u prvim utakmicama, ubiti u pojam i nabiti kompleks, a onda u
uzvratu rutinski poslati u znj ligu, gdje uostalom i pripadaju.
FORZA BiH :bih:
lord blackadder

#467 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by lord blackadder »

campa_xxx wrote:
31.

Svojim pristupom, moze izgurat jos dva ciklusa, ako mu ne dosadi fudbal i zapusti se.
denimb

#468 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

JEDRILICA wrote:Prvo, doslo je do promjena u NFSBIH.

Drugo, do kvalifikacija za SP znacemo na cemu smo sa Susicem. Ukoliko se plasiramo na EP bicemo kud i kamo jaci sa iskustvom u kvalifikacijama za SP.

Trece, Rahimic, Misimovic u penziju do tada. Dolaze Besic, Sudic, Bicakcic itd..... Nadati se da cemo imati veoma mladu reprezentaciju koja igra u kontinuitetu.

Cetvrto, ukoliko do tada regulisu Premijer Ligu postoje mogucnosti da se vise fudbalera nametne iz PL BiH.

Peto, ovo sve moze biti a i ne mora! :mrgreen:

Ja sam pozitivan i vjerujem da cemo se plasirati na oba prvenstva! :thumbup: :bih:

Druze ove kvalifikacije startaju za malo vise od godinu dana, a za ovo ce biti potrebno jos najmanje 10 :-D
fanatic11

#469 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by fanatic11 »

Dobili smo dobru grupu ali prvo treba odraditi kvalifikacije za euro do karja kako treba, moramo protiv bjelorusije uzet bar 4 boda, pobjedit luksemburg i nadajmo se da cemo imat osiguran baraž prije francuske. nadamo se da cemo dobro proci u ovim kvalifikacija a šta se igrača tiče, trebamo nači jednu dobru zamjenu na poziciji zadjneg veznog, mislim da bi na toj poziciji mogao igrati mladi bešić zato mu treba več u ovim kvalifikacijama dati što više prilika a isto tako isprobat ga u prijateljskim utakmicama a isto tako trebamo još jedno dobrog napadača, vidim da je muslimović bez kluba a polahko ulazi u godine tako da sada imamo sada samo dva prava napadača (džeko i ibišević), nedaj bože da se neko od te dvojce povrjedi mi nemamo nikoga da ga zamjeni i rako če morat u napad iz veznog reda a tu poziciju su sposobni igrati samo lulić i možda ibrićić, mislim da sušićmora ostati selektor i ako ne dodjemo na evropsko jer nova zamjena na klupi samo bi narušila motivaciju i reprezentaciji a imam osječaj da sušić samo treba mir i malo vremena i siguran sam da če napraviti dobar rezultat. nadam se da čemo gledat našu reprezentaciju na evropskom i svjetskom prvenstv :) u :bih: :bih:
Korisničkoime

#470 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Korisničkoime »

Ja ne znam šta je našim ljudima evo čitam po portalima i drugim medijim svi slave LAKU grupu, ko to je istorijska šansa prolazimo bićemo prvi u grupi i takve budalaštine. S ovakvom igrom kakvu smo pokazali u dosadašnjim kvalifikacijama nema šanse da se kvalif.na SP. Pod Sušićem još nismo odigrali ni jednu ponavljam niti jednu jedinu dobru utakmicu pa makar da smo odigrali jedno dobro poluvrijeme. U zadnje vrijeme igra nam je ispod svake norme, uz to dolazi da ova grupa i nije takoooo lagana kao što se čini i ponajprije za naš mentalitet tj. mentalitet naših igrača je POGUBNA.
Prvo Grci mada nemaju neke igrače igraju kao tim kao kompaktna cjelina, oni ne dobijaju utakmice genijalnim potezom jednog ili dva svoja igrača budući da takvih nemaju te se koncentrišu na suštinu fudbala a to je timska igra, ne zaluđuju se svojom kvalitetom nego veoma dobro znaju šta mogu te to istrajno i rade krajnje disciplinovani i požrtvovani. Skoro sve važi i za Slovačku uz to ljudi dolaze iz Istočne Evrope te ekipe nam ne leže, jednostavno nas svaki put unište njihov način igranja nam ne leži (Rumunija koja je na koljenima i proživljava potpuni raspad sistema nas je potukla do nogu) zašto je to tako ne znam al kad god su istočnjaci u pitanju znam da najebemo (za razliku kad su Skandinavci u pitanju). Sušić eh nadam se da te slabosti do kvalif.na SP više nećemo imati. Ne vjerujem (nadam se da griješim) da će naše mlade nade poput Bešića i Bičakčića do tada biti spremne da ponesu teret standardnog def.veznog i stoper u reprezentaciji tako da će nam gubitak Rahimića a ni Spahić i Misimović tada neće biti više što su sad i te kako stvarati probleme. Na kraju trenutna forma i igra naše reprezentacije nam daje nadu za 3. mjesto u ovoj grupi a nikako prvo. Volio bi ja uhhh kako bi volio ali....
Lakat Jebić

#471 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Lakat Jebić »

Korisničkoime wrote:Ja ne znam šta je našim ljudima evo čitam po portalima i drugim medijim svi slave LAKU grupu, ko to je istorijska šansa prolazimo bićemo prvi u grupi i takve budalaštine. S ovakvom igrom kakvu smo pokazali u dosadašnjim kvalifikacijama nema šanse da se kvalif.na SP. Pod Sušićem još nismo odigrali ni jednu ponavljam niti jednu jedinu dobru utakmicu pa makar da smo odigrali jedno dobro poluvrijeme. U zadnje vrijeme igra nam je ispod svake norme, uz to dolazi da ova grupa i nije takoooo lagana kao što se čini i ponajprije za naš mentalitet tj. mentalitet naših igrača je POGUBNA.
Prvo Grci mada nemaju neke igrače igraju kao tim kao kompaktna cjelina, oni ne dobijaju utakmice genijalnim potezom jednog ili dva svoja igrača budući da takvih nemaju te se koncentrišu na suštinu fudbala a to je timska igra, ne zaluđuju se svojom kvalitetom nego veoma dobro znaju šta mogu te to istrajno i rade krajnje disciplinovani i požrtvovani. Skoro sve važi i za Slovačku uz to ljudi dolaze iz Istočne Evrope te ekipe nam ne leže, jednostavno nas svaki put unište njihov način igranja nam ne leži (Rumunija koja je na koljenima i proživljava potpuni raspad sistema nas je potukla do nogu) zašto je to tako ne znam al kad god su istočnjaci u pitanju znam da najebemo (za razliku kad su Skandinavci u pitanju). Sušić eh nadam se da te slabosti do kvalif.na SP više nećemo imati. Ne vjerujem (nadam se da griješim) da će naše mlade nade poput Bešića i Bičakčića do tada biti spremne da ponesu teret standardnog def.veznog i stoper u reprezentaciji tako da će nam gubitak Rahimića a ni Spahić i Misimović tada neće biti više što su sad i te kako stvarati probleme. Na kraju trenutna forma i igra naše reprezentacije nam daje nadu za 3. mjesto u ovoj grupi a nikako prvo. Volio bi ja uhhh kako bi volio ali....
slovacka
cyprus

#472 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

187 wrote:
cyprus wrote:UEFA

Eto, bili smo svjedoci za nas super povoljnog žrijeba sinoć. Sad ću malo proletit kroz sve grupe iz evropskog dijela kvalifikacija i pokušat dat neke prognoze, iako ima još mnogo vremena do početka. Ako ništa biće zanimljivo za 2,5 godine provjerit ono što ću sad pisat :D

Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels

Ako ijedna grupa zaslužuje epitet ''grupe smrti'' to je ova, što zbog fudbalskih, što zbog rivalskih motiva. Osim što je najjača, ovo je i najzanimljivija grupa, jer sve reprezentacije mogu gajiti kakve takve nade za plasman. Favoriti jesu Hrvatska i Srbija, ali ne bi bilo nikakvo čudo da Belgija, Škotska ili Vels iskoriste balkanski mentalitet kod njih i ubace se na neko od prva dva mjesta. Makedonija po meni ima najmanje šanse, ali čak ni oni se ne smiju prerano otpisati. Mišljenja sam da će Srbija osvojiti ovu grupu, a da će Hrvati podbaciti, te da će možda Belgijanci zasjesti na drugo mjesto. Također, moguć je scenarij da najlošiji drugoplasirani bude baš iz ove grupe.

Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta

Ovo je također jedna od težih grupa. Italija je logično favorit, ali mislim da bi im Danska, Češka i Bugarska mogle stvarati velike probleme. Prognoziram prvo mjesto Čeha, a drugoplasirani bi trebali biti Talijani. Prvo i drugo mjesto će se vjerovatno odlučivati na gostovanjima u Jerevanu.

Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan

Prva pozicija Njemačke ovdje ne bi trebala doći u pitanje. Drugo mjesto bi trebalo biti odlučeno između Irske i Švedske. Ja blagu prednost dajem Ircima. Austrija također može pretendirati na baražnu poziciju, ali mislim da će otpsat zbog manjka kvaliteta. Kazahstan je ekipa koja svima može napravit problem, ali njihov maximum je skor od nekih 10-tak bodova. Faranima će ipak uspjeh biti svaki bod.

Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora

Opis grupe je sličan kao za prethodnu. Ne vjerujem da ijedna od ovih reprezentacija može ugoziti prvo mjesto Holandije. Reprezentacije u silaznoj formi Turska i Rumunija te reprezentacija koja blago napreduje Mađarska će biti konkurenti za drugo mjesto. Ja prednost dajem Turskoj, čisto zbog većeg igračkog kapaciteta koje ima. Estonija je plutajuća mina, pa je moguće da će i dueli sa njom odlučiti drugo mjesto. Andora je totalni autsajder.

Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island

Jedna naizgled prilično slaba grupa, ali činjenica da će biti prilično neizvjesna daje joj na kvaliteti i zanimljivosti. Iako dolazi tek iz trećeg šešira, mislim da je Švicarska ovdje prvi favorit. Zanimljivo je da svoju šansu imaju sve reprezentacije ovdje, pa čak i Kipar i Island. Norvežani su nosioci, ali ne vjerujem da će imati dovoljno kvaliteta da uzmu prvo mjesto, a slično mislim i za Sloveniju, koja po imenima nije ništa kvalitetnija od Albanije. Iz svojih simpatija prognoziraću drugo mjesto za Kipar, ali bojim se da bi baš ova grupa mogla dati najlošijeg drugoplasiranog, koji će ostat bez baraža.

Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg

Iako će se malo ko složiti sa mojom konstatacijom, mislim da je ovo najslabija grupa izvučena u UEFA zoni. Portugal i Rusija su favoriti, ali te reprezentacije uopšte ne fasciniraju u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujem da će dogodine biti jače nego sad (al ko to zna), pa mislim da će raspodjeliti prvu i drugu poziciju. Ostatak grupe je po meni vrlo neatraktivan i loš, i teško da Izrael, Sjeverna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg mogu iznenaditi favorizirani dvojac. OK, Izrael možda, ali malo vjerovatno.

Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn

Grupa koja u svakom slučaju spada u red najslabijih, tako da naša reprezentacija ovdje ima prilično realne šanse i za prvo mjesto. Da ne budem antipatriota prognoziraću nam prvo mjesto, jer je ovo stvarno prvorazredna prilika. Grčka zadnjih godina nije imala većih problema u kvalifikacijama, ali mislim da bi ih sad mogli imati. Iako ću navijati da završe drugi, mislim da bi Slovačka mogla iskoristiti priliku i otići u baraž. Litvaniju i Latviju ne treba potcjeniti, jer su dosad mnogo puta znale iznenadit, ali šanse su im dosta manje nego favoriziranom trojcu. Lihtenštajna se treba čuvat, da ne otkine dragocjene bodove.

Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino

Engleska i Crna Gora se susreću ponovo, s tim što mislim da tada neće biti ovoliko neizvjesno kao u ovim kvalifikacijama. Engleska bi trebala ovdje biti prva, mada se sa njima nikad ne zna. Zanimljivo je da se ovdje nalaze i domaćini budućeg EP, Ukrajina i Poljska. Njihov međusobni duel će vjerovatno odlučiti 2. poziciju, osim ako Crna Gora opet ne bljesne. Ja Poljacima dajem prednost. Moldavija plutajuća mina, San Marino prilika za popravljanje gol razlike.

Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska

Španci i Francuzi ovdje stvarno ne bi trebali imati problema. Španci ako zadrže sadašnji kvalitet bi trebali ići direktno. Ne vidim velike šanse za Bjelorusiju, Gruziju i Finsku, osim u slučaju baš nekog grandioznog iznenađenja, kao što je npr. Bjelorusija učinila u ovim kvalifikacijama sa Francuzima. Ali teško da će to ponovit.

Dakle direktno na SP prognoziram da idu :D : Srbija, Češka, Njemačka, Holandija, Švicarska, Portugal, BiH, Engleska i Španija :D , a u baraž: Belgija, Italija, Irska, Turska, Rusija, Slovačka, Poljska i Francuska :-)
Jesi ovo prepisivao sa goal.com , dao si slicne prognoze :) Uglavnom ima smisla :thumbup:
Evo koliko sad vidjeh, prognoze nam se poklapaju u 3 grupe :oops: :D
LSD

#473 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Vidim ovdje se svako malo pominje naš luzerski mentalitet kao odlucujuci faktor po pitanju sportski uspjeha.
Jest on bitan faktor ,ali nije presudan i jedini...koliko je god do mentaliteta toliko je i do (ne)kvalitete naše selekcije, naših igraca, naših selektora, našeg saveza, pa cak i novinara koji stvaraju abnormalne atmosfere uoci svake tekme.
Nije valjda mentalitet kriv kad nas nikad slabiji rumuni ponize i izbrukaju sa 3-0 u utakmici gdje nismo centra ljudski prešli...sami sebi pucamo šupljake i mitove o nekakvom prokletom mentalitetu, a ne gledamo naš kvalitet, ne vidimo da nemamo pristojnog (ne kvalitetnog i rasnog, vec pristojnog/prosjecnog samo) odbrambenog igraca vec deceniju, da su nam igraci mediokriteti (par pojedinaca koji odskacu kvalitetom ne mogu bitno popraviti stvari i sliku prosjecne reprezentacije), kao i selektori uostalom...i onda nekako lakše covjek podnosti poraze mantranjem price o luzerskom mentalitetu nego o realnom kvalitetu selekcije.
Troll_Happens

#474 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Troll_Happens »

campa_xxx wrote:
Nije ova Grcka nepobjediva! A ima i ovih starih igraca :mrgreen: i vjerovatno ce oni u kvalifikacije poci podmladjeni.
Kvalifikacije se igraju krajem 2012. i citava 2013. tako da ce ovi igraci vec tada imati +2 god vise...Uglavnom igrat cemo protiv igraca iz Grcke lige koja je manje vise u qrcu u zadnje vrijeme...
eto ko nasa je liga puno bolje... loshi smo do boga...
vise bih volio da smo engleze dobili umjesto grka jer mislim da sa njima mozemo igrati bolje.... grci ce nas dotuci ko tamburu. Dati neki budjavi go i onda bunker napraviti i braniti se 90min. Sem toga mi imamo slab napad i sumnjam da nesto vise mozemo uraditi. Opet neki mjesaju da susic ne valja ovo ono.. glavni krivac su igraci koji ne ispunjavaju ono sto se od njih trazi i novinari koji sve naduvavaju... :razz:
bosnovizija

#475 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by bosnovizija »

Predstavljanje protivnika BiH reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu:
GRČKA

http://sportsport.ba/ino_fudbal/grci-cv ... anit/61739
Locked