Kakav Dinamo, u toj grupi ne bi boda osvojili ba...Gol ako bi dali nek se udaraju nogom u guzicu, u koju god grupu ulete bice predmet ismijavanja a to ce naravno da prenese nasa BOSANSKOHERCEGOVACKA televizija, valja svima saget se pa podudlat!Ledenko wrote:Bravo Mamiću, bravo Dinamo. E sad u petak uživanje. pratiti izvlačenje i planirati odlaske u Zagreb![]()
Barca
Milan
City
Dinamo
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#451 Re: Champion League 2011/12
-
amir_zg
#452 Re: Champion League 2011/12
Da.. mi predmet ismijavanji a sve te sile i veličine sa Balkana su tako daleko dogurale. Kako će Sarajevo, Željo, Borac, Hajduk, Zvezda, Partizan itd. proći u četvrtak u ždrijebu?BHF_Manijak wrote:Kakav Dinamo, u toj grupi ne bi boda osvojili ba...Gol ako bi dali nek se udaraju nogom u guzicu, u koju god grupu ulete bice predmet ismijavanja a to ce naravno da prenese nasa BOSANSKOHERCEGOVACKA televizija, valja svima saget se pa podudlat!Ledenko wrote:Bravo Mamiću, bravo Dinamo. E sad u petak uživanje. pratiti izvlačenje i planirati odlaske u Zagreb![]()
Barca
Milan
City
Dinamo![]()
A da.. joooj.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#453 Re: Champion League 2011/12
naporan si amire, haj ti na index malo 
- cyprus
#454 Re: Champion League 2011/12
APOEL - Wisla Krakow 3:1 (0:1)
1:0 Pareiko (ag 29')
2:0 Ailton (54')
2:1 Wilk (71')
3:1 Ailton (87')

Treći plasman Kiprana u CL u svega nekoliko godina.
Sanel Jahić ušo u 90. minuti kao zamjena za Marcinha.
1:0 Pareiko (ag 29')
2:0 Ailton (54')
2:1 Wilk (71')
3:1 Ailton (87')

Treći plasman Kiprana u CL u svega nekoliko godina.
Sanel Jahić ušo u 90. minuti kao zamjena za Marcinha.
- BHF_Manijak
#455 Re: Champion League 2011/12
Proporcino sa ulaganjem u klubu, mi odlcino prolazimo!
U vas se milioni i milioni ulazu a ne mozete godinama da prezimite u Evropi, a nije vam strano ni od Ž ekipa ispast, zato ne zapocinji bezze raspravu... 
-
Ledenko
#456 Re: Champion League 2011/12
Mojne ga nimeleet wrote:naporan si amire, haj ti na index malo
- just principe
#457 Re: Champion League 2011/12
amir_zg wrote:
Da.. mi predmet ismijavanji a sve te sile i veličine sa Balkana su tako daleko dogurale. Kako će Sarajevo, Željo, Borac, Hajduk, Zvezda, Partizan itd. proći u četvrtak u ždrijebu?
A da.. joooj.
jarane jel tebi tesko biti realan.. Mi govorimo o Dinamu i njegovom ucescu u grupnoj fazi i plasmanu..A realnost je da je Dinamo uz Genk i eventualno Plzen najslabiji ucesnik... Zato nema potrebe da se dodirujes tih klubova koje si pomenuo, jer sasvim sigurno sa ovih prostora ko god da udje u grupnu fazu lige prvaka najlosiji je u toj eliti..Tako da, iskuliraj s tim
-
Ledenko
#458 Re: Champion League 2011/12
Ne bih rekao da je Dinamo lošiji od Sturma, Basela, Fenera, Apoela, Otelula. A što ne bi i prošao dalje? U drugom šešiu je Villareal, a prošle godine su ih ubilijust principe wrote:amir_zg wrote:
Da.. mi predmet ismijavanji a sve te sile i veličine sa Balkana su tako daleko dogurale. Kako će Sarajevo, Željo, Borac, Hajduk, Zvezda, Partizan itd. proći u četvrtak u ždrijebu?
A da.. joooj.
jarane jel tebi tesko biti realan.. Mi govorimo o Dinamu i njegovom ucescu u grupnoj fazi i plasmanu..A realnost je da je Dinamo uz Genk i eventualno Plzen najslabiji ucesnik... Zato nema potrebe da se dodirujes tih klubova koje si pomenuo, jer sasvim sigurno sa ovih prostora ko god da udje u grupnu fazu lige prvaka najlosiji je u toj eliti..Tako da, iskuliraj s tim
- zecko_kupuz
#459 Re: Champion League 2011/12
I ti se time hvališ, što domaće vlasti ne mrdnu prstom da pomognu domaći sport i klubove??? Presmiješno.BHF_Manijak wrote:Proporcino sa ulaganjem u klubu, mi odlcino prolazimo!U vas se milioni i milioni ulazu a ne mozete godinama da prezimite u Evropi, a nije vam strano ni od Ž ekipa ispast, zato ne zapocinji bezze raspravu...
- BHF_Manijak
#460 Re: Champion League 2011/12
Kad ne shvatas sta hocu da kazem sta se primas bezze??' Govorim sa obzirom na cifru koju Dinamo ulaze i koju ulazu Zeljo i Sarajevo, logicno je da ce Dinamo prije uci u grupnu fazu, ali sa druge strane isto tako s obzirom na cifru koju Dinamo ulaze(ne bi se jedna evropska ekipa postidjela onih cifri za koje igrace prodaju!zecko_kupuz wrote:I ti se time hvališ, što domaće vlasti ne mrdnu prstom da pomognu domaći sport i klubove??? Presmiješno.BHF_Manijak wrote:Proporcino sa ulaganjem u klubu, mi odlcino prolazimo!U vas se milioni i milioni ulazu a ne mozete godinama da prezimite u Evropi, a nije vam strano ni od Ž ekipa ispast, zato ne zapocinji bezze raspravu...
- zecko_kupuz
#461 Re: Champion League 2011/12
Ja bih to blago preformulisao, u korist domaćih igrača, a kontra uprava klubova.BHF_Manijak wrote: Kad ne shvatas sta hocu da kazem sta se primas bezze??' Govorim sa obzirom na cifru koju Dinamo ulaze i koju ulazu Zeljo i Sarajevo, logicno je da ce Dinamo prije uci u grupnu fazu, ali sa druge strane isto tako s obzirom na cifru koju Dinamo ulaze(ne bi se jedna evropska ekipa postidjela onih cifri za koje igrace prodaju!) onda mi jeste smijesno kad ispadnu od Serifa kojeg Zeljo prodje, kad ne prezime u Evropi, kad JEDVA izbore tu grupnu fazu itd...Dinamo milione i milione ulaze, Zeljo i Sarajevo mrvice i onda neko kaze "Pa gdje ste vi", u vrazijoj materi, ali nam ipak malo fali za grupne faze...
- cyprus
#462 Re: Champion League 2011/12
Pa upravo se i ovdje na forumu dokazuje zašto će Dinamo biti najprikazivanija ekipa ove jeseni na našim kanalima utorkom i srijedom... Jbt, za vrijeme ovog posljednjeg pretkola 99% postova se tiče Dinama
I kontam da je onda FTV vrlo logično postupila, s obzirom da je kako vidimo Dinamo daleko najpopularniji tim iz ponude
A ovo što mnogi forumaši večeras ovdje ispoljavaju su čisti kompleksi... Amir ima svako pravo da se raduje plasmanu svog tima u najjače i najkvalitetnije klupsko takmičenje na svijetu. Zamislite da je Sarajevo ili Željo ostvario takav podvig i onda da je došo neko sa strane i počeo srat: šta se bezveze radujete, kad znate da ćete bit kanta za napucavanje...
Ja se izvinjavam pojedincima, ali ovo omalovažavanje Dinamovog rezultata je ništa drugo nego ispoljavanje kompleksa...
Dinamu sretno u CL, zaslužili su to nakon dugo godina, i zbog njih se nadam da neće prodavat nikog bar do januara... Jer ako to urade, bojim se da bi bodovno mogli biti ekvivalent Partizanu od prošle godine. A sa ovim sastavom mislim da uz malo sreće u žrijebu, mogu biti ozbiljni kandidati za treće mjesto i prezimljavanje u Evropi. Plasman u prva dva je već vrlo malo vjerovatan, bez obzira na žrijeb. U svakom slučaju, čestitke Dinamu, zaslužen USPJEH. Večerašnju utakmicu nisam gledo, pa me rezultat malo iznenadio, iako sam znao da Malmö nije onako loš koliko su se prikazali u prvom meču...
Međutim, meni ipak ostaje žal što ću u minimalno 3-4 kola morat gledat zagrebački tim, s obzirom da generalni i nisam neki njihov fan. Još ako budu šta valjali, onda se bojim da ćemo ih gledat u svih 6 utakmica
. Ja se ipak nadam da će se ovi sa javnih emitera malo dozvat razumu. Al kako je krenulo ne vjerujem. Fakat ko je ovaj levat što je komentariso pregled večeras? Ja se ne sjećam kad me neki komentator onako isrkletio...
Što neko reče nije valjda da se u ovoj državi ne mogu nać dva čovjeka koji znaju normalno komentarisat 
A ovo što mnogi forumaši večeras ovdje ispoljavaju su čisti kompleksi... Amir ima svako pravo da se raduje plasmanu svog tima u najjače i najkvalitetnije klupsko takmičenje na svijetu. Zamislite da je Sarajevo ili Željo ostvario takav podvig i onda da je došo neko sa strane i počeo srat: šta se bezveze radujete, kad znate da ćete bit kanta za napucavanje...
Dinamu sretno u CL, zaslužili su to nakon dugo godina, i zbog njih se nadam da neće prodavat nikog bar do januara... Jer ako to urade, bojim se da bi bodovno mogli biti ekvivalent Partizanu od prošle godine. A sa ovim sastavom mislim da uz malo sreće u žrijebu, mogu biti ozbiljni kandidati za treće mjesto i prezimljavanje u Evropi. Plasman u prva dva je već vrlo malo vjerovatan, bez obzira na žrijeb. U svakom slučaju, čestitke Dinamu, zaslužen USPJEH. Večerašnju utakmicu nisam gledo, pa me rezultat malo iznenadio, iako sam znao da Malmö nije onako loš koliko su se prikazali u prvom meču...
Međutim, meni ipak ostaje žal što ću u minimalno 3-4 kola morat gledat zagrebački tim, s obzirom da generalni i nisam neki njihov fan. Još ako budu šta valjali, onda se bojim da ćemo ih gledat u svih 6 utakmica
- erni3
#463 Re: Champion League 2011/12
Kada je "zdrijebanje"? 
- perfect_guy
#465 Re: Champion League 2011/12
četvrtak, negdje popodne/predvečeerni3 wrote:Kada je "zdrijebanje"?
-
IlijaLadin
#466 Re: Champion League 2011/12
Meni je drago što je Dinamo u LP. Jel to na'ka jugo-nostalgija ne znam, al mi je drago.
Čestitam im. Za naše klubove je to još uvijek potpuno nedostižno. Kod nas igraču u Slobodi ponude 250 KM mjesecno i kartu mjesecnu od 50KM. Slično je i drugdje, duguju igračima plate, reprogramiraju dugove, otpisuju... Nema hajra.
U Čeliku se godinama svakoo malo promijeni cijeli UO, direktor, predsjednik, treneri, al nema rezultata.
Elem, sretno Dinamu, pa da i naš Alispahić ozdravi i poigra LP, čemu se sigurno ljetos prije potpisivanja ugovora nije nadao.
Čestitam im. Za naše klubove je to još uvijek potpuno nedostižno. Kod nas igraču u Slobodi ponude 250 KM mjesecno i kartu mjesecnu od 50KM. Slično je i drugdje, duguju igračima plate, reprogramiraju dugove, otpisuju... Nema hajra.
U Čeliku se godinama svakoo malo promijeni cijeli UO, direktor, predsjednik, treneri, al nema rezultata.
Elem, sretno Dinamu, pa da i naš Alispahić ozdravi i poigra LP, čemu se sigurno ljetos prije potpisivanja ugovora nije nadao.
- BHF_Manijak
#467 Re: Champion League 2011/12
E ne mogu da vjerujem sta citam...Da Bog da vam svako kolo prenosili Dinamo!
Satro jugonostalgicari, ja ko cego mahniti Bosnjo opet! I manite se price fudbal nije politika...Pogledajte na Dinamovu filijalu!
Satro jugonostalgicari, ja ko cego mahniti Bosnjo opet! I manite se price fudbal nije politika...Pogledajte na Dinamovu filijalu!
- Sasvim_Obican
#468 Re: Champion League 2011/12
Nije Dinamo izborio ulazak u Ligu prvaka nego ga je Malmo promašio. Takav se dojam stječe nakon svega. Malmo je dezorjentisana, naivna i pomalo amaterska, ali vrlo fanatična i ambiciozna ekipa. I kod kuće i u gostima su išli "u kost", dok se Dinamo uljuljkao u prednost od tri gola i gledao na semafor čekajući da sve to završi. I ono malo prilika koje su imali je promašio onaj nesretnik Ante Rukavina koji je rijetko viđen talent za upropastiti svaku, pa i najbolju priliku za gol. Malmo napada, zabija dva gola, a cijeli Dinamo zajedno sa fizioterapeutima i stručnim štabom se brane. I to loše jer da je Kelava malo slabije reagirao Mehmeti ( mislim da se tako igrač zove ) bi zabio u 89. i "ćao Evropa".
Zaključak - klasičan balkanski sindrom - "kako ćemo, lako ćemo" uz kombinaciju "dajte nam barcu da se igramo" euforičnosti i kudikamo slabija ekipa je mogla napraviti čudo. Ovaj i ovakav Dinamo je u LP ušao zbog sjajnog ždrijeba, dobrih epizoda golmana i UEFA-inog forsiranja "manjih zemalja". Da je ždrijeb Dinamu dodjelio bilo koju drugu ekipu iz ždrijeba mislim da se ne bi najbolje proveli. Ipak, sretno im. Mada mi se čini da će maksimirski bodovi, uz ovako kukavna i anemična izdanja, biti lak plijen i solidnim evropskim klubovima.
Zaključak - klasičan balkanski sindrom - "kako ćemo, lako ćemo" uz kombinaciju "dajte nam barcu da se igramo" euforičnosti i kudikamo slabija ekipa je mogla napraviti čudo. Ovaj i ovakav Dinamo je u LP ušao zbog sjajnog ždrijeba, dobrih epizoda golmana i UEFA-inog forsiranja "manjih zemalja". Da je ždrijeb Dinamu dodjelio bilo koju drugu ekipu iz ždrijeba mislim da se ne bi najbolje proveli. Ipak, sretno im. Mada mi se čini da će maksimirski bodovi, uz ovako kukavna i anemična izdanja, biti lak plijen i solidnim evropskim klubovima.
- ultima_palabra
#469 Re: Champion League 2011/12
Ima Dinamo najbolju ekipicu u zadnje 2-3 godine, ali mislim da im trener nije dorastao Ligi prvaka... da Kelava ne skide ono na kraju Mamić bi ga na krst zakucao
Tačno je da Hrvati imaju taj hype, kovanje svojih igrača u zvijezde... oni upakuju onaj HNL da djeluje kao ozbiljna evropska liga, a ustvari nije ništa bolja od naše ili srpske. Lakše i prodaju igrače u Englesku recimo, ali ipak je par igrača moralo uspjeti tamo da bi Englezi stekli neko povjerenje... počevši od Bilića i Štimca u devedesetim.
Šta će napraviti Dinamo? Zavisi koga dobiju iz trećeg šešira, ako bude neko približan njihovoj kvaliteti mogu se boriti za 3.mjesto i famozno proljeće u Evropi... ako ne rasprodaju glavne igrače.
Tačno je da Hrvati imaju taj hype, kovanje svojih igrača u zvijezde... oni upakuju onaj HNL da djeluje kao ozbiljna evropska liga, a ustvari nije ništa bolja od naše ili srpske. Lakše i prodaju igrače u Englesku recimo, ali ipak je par igrača moralo uspjeti tamo da bi Englezi stekli neko povjerenje... počevši od Bilića i Štimca u devedesetim.
Šta će napraviti Dinamo? Zavisi koga dobiju iz trećeg šešira, ako bude neko približan njihovoj kvaliteti mogu se boriti za 3.mjesto i famozno proljeće u Evropi... ako ne rasprodaju glavne igrače.
- motachjointa
#470 Re: Champion League 2011/12
jebo vas dinamo, da bog da sve utakmice popusili 5 razlike i nikad vise ne zaigrali u evropi, a treba i nasim tv kucama hebat majku ako budu prenosili sve utakmice dinama. Kome je ba interesantan Dinamo? 
- JThomas
#471 Re: Champion League 2011/12
kad su APOEL, BATE, maccabi haifa, hapoel tel aviv imali po 4-5 bodova, anorthosis zamalo prošao, a kopenhagen prošle godine stvarno prošao...neće ni dinamo biti baš kanta, ako ne izvuče neku grupu smrti. mislim da nisu slabiji od ovih ekipa. ubilježiće oni barem jednu pobjedu ako ne bude baš najteža moguća grupa.
- Korisnicko ime
#472 Re: Champion League 2011/12
cyprus wrote:A ovo što mnogi forumaši večeras ovdje ispoljavaju su čisti kompleksi... Amir ima svako pravo da se raduje plasmanu svog tima u najjače i najkvalitetnije klupsko takmičenje na svijetu. Zamislite da je Sarajevo ili Željo ostvario takav podvig i onda da je došo neko sa strane i počeo srat: šta se bezveze radujete, kad znate da ćete bit kanta za napucavanje...![]()
Ja se izvinjavam pojedincima, ali ovo omalovažavanje Dinamovog rezultata je ništa drugo nego ispoljavanje kompleksa...
Međutim, meni ipak ostaje žal što ću u minimalno 3-4 kola morat gledat zagrebački tim, s obzirom da generalni i nisam neki njihov fan. Još ako budu šta valjali, onda se bojim da ćemo ih gledat u svih 6 utakmica.
Hoce li se neko od ovih vrlih poznavalaca fudbala/nogometa kladiti da ce Dinamo osvojiti minimum 4-5 bodova u grupi i plasitati se u Evropa ligu na proljece? Pod uslovom da ne prodaju ni jednog od kljucnih igraca...
A ovi sto govore kako klub s ovih prostora koji se plasira u LP "prodaje dusu" a s druge strane bi u toj istoj LP gledali samo timove kao sto su Barca, Real, Milan, Jedinstvo neka se prvo dogovore sami sa sobom sta zele...eto ovi najjaci klubovi igraju LP za kikiriki...daj ne budite smjesni...
Savremeni nogomet Lige prvaka je donio ogroman kvalitet, sigurno veci nego ikad do sada, ali skoncentrisan u desetak klubova Evrope i u danasnjem globalizovanom svijetu zivi iskljucivo od TV gledalaca a ne od pravih zaljubljenika koji idu na utakmice...sta je 30, 40, 50 hiljada gledalaca na stadionu u odnosu na desetine, stotine miliona pred TV-om...
Zato svi vi mozete samo zaviditi Amiru jer ce on biti na stadionu gledajuci svoj tim u LP protiv vasih "velikana" pa makar i izgubili dok cete vi bjesomucno pitati po forumima gdje ima dobar stream za gledanje jos jednog "superclasica, derbija, utakmica desetljeca" izmedju Barce, Reala, Chelsea, Milana u LP...jebo te, nekad su se utakmice Barce i Reala cekale po pola godine i o njima pricalo...sad "na zahtjev mnogobrojne publike" igraju svakih 15-20 dana...
- Obuca9
#473 Re: Champion League 2011/12
Ma ja, šta će drugi timovi u Ligi šampiona. Treba je brate ukinuti, uvesti da se zove Liga moćnika, da ima 25 učesnika, po prvih 5 iz svake od Liga petica, a ostale ko jebe. Nek ukinu fudbal i nek ne igraju, šta će oni koji klinac u Ligi šampiona. Evo šta će ovaj Dinamo u Ligi šampiona, oni su bili šampion tamo nekakve Hrvatske, bolje da igra petnaesti klub iz Engleske, jer ipak je to Liga šampiona.Jack Be Nimble wrote:Ja sam to rekao prosle sedmice dok se igralo prvo polu vrijeme u ZG. Zato mi se ne svidja ovo novo pravilo da sampioni protiv sampiona igraju u trecem kolu. Dodju egzoticna imena u LS sto je fino, ali su tamo samo za busenje.Better Man wrote:Dinamo veceras potvrdio da je najobicnija taraba od kluba i da ce u grupnoj fazi LP biti kanta za busenje, tj. na njima ce protivnici nabijati gol razliku.
Treba skroz zabraniti fudbal, nek se igra samo u ovim zemljama u koje šeici hoće da ulažu, a ostali neka šalju djecu sa 10 godina njima i nek ih gledaju na televiziji kad porastu.
Ne volim Dinamo, generalno ne volim ex-yu klubove, ali mi je drago kad neki od klubova sa ovih prostora uspiej upasti u elitu, grupnu fazu nekog od ova dva takmicenja. Dosta više i jebenih Engleza i Španaca i Švaba, koji su parama kojekakvih šeika i ruskih milijardera privatizovali fudbal.
- Ajatolah_
#474 Re: Champion League 2011/12
Rekoše dobro i cyprus, i semir i Korisnicko ime... I još se žalite što će biti prijenosi, a svi (ili eto, velika većina vas) ćete gledati Dinamo, kao što ste ga sada gledali i kao što ste prošle godine sa zanimanjem gledali Partizan. O Dinamu se već četiri stranice ispisaše, a još nije ni počelo. 
- ultima_palabra
#475 Re: Champion League 2011/12
To je to, neka Dinama... mada je meni lako, imam Arenu pa mogu prebaciti na neku drugu tekmu ako Dinamova bude dosadnaEdoI wrote:Rekoše dobro i cyprus, i semir i Korisnicko ime... I još se žalite što će biti prijenosi, a svi (ili eto, velika većina vas) ćete gledati Dinamo, kao što ste ga sada gledali i kao što ste prošle godine sa zanimanjem gledali Partizan. O Dinamu se već četiri stranice ispisaše, a još nije ni počelo.