Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Timotije

#451 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Timotije »

http://partenaires.ticketnet.fr/shop/en ... creTopPage
Link za karte (Pariz). Nase tribine su za sada B5/B8, ali ih nema u prodaji (vjerovatno ce dati savezu da dalje dila s tim... :D , kao u Portugalu). Sve okolo nije lose, uvjeren sam da ce nas biti dosta....
Vjeciti sam pesimista pa sam odlucio okrenuti malo plocu, gledam unaprijed a smrznuo sam se od ovih jebenih Bjelorusa...Nama istocnjaci ne leze, pa ga jebi...
Baudelaire

#452 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

jeza u ledja wrote:
Baudelaire wrote:Vi pričate o Bjelorusiji i njihovoj ekipi ko o svjetskoj velesili a ustvari su daleko od tog. Kiks protiv Luksemburga govori da su šabanska ekipa i da ne mogu napasti ni za lijeka. Zato ja očekujem utakmicu sličnu našoj utakmici protiv Slovačke, protiv Grčke i protiv Rumunije u Zenici. Konstantan posjed na našoj strani, a ovi će kontrama pokušati da nas ugroze.
Tacno tako.
Jedino pitanje ce biti da li cemo i koliko puta cemo dati gol. Ako primimo gol to ce biti iz kontre ili iz frljoke.
Pa o tom ja govorim. To je ekipa koja igra nekakav horuk stil, nema nikakav uhodan sistem, nema nikakve aman zaman igrače koji će da nas pate. Najveća karakteristika im borbenost i fanatičnost, najbolji igrači pored Hleba štoperi. Zato mi ovo moramo uzeti.
juventus

#453 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by juventus »

Je'l se to još uvijek ne zna, ili se ne smije objaviti ko prenosi utakmicu iz Bjelorusije?
damirdamic

#454 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by damirdamic »

jazzer wrote:Sigurno Pape, u trenucima kada je sam, razmislja ovako:

''Kamo srece da na teren mogu poslati ovakvu ekipu, sa postavkom 4-4-2'':

----------------------------Mravac---------------------------

Mravac---------- Mravac ---------Mravac----------Mravac

Mravac----------Mravac----------Mravac---------- Mravac

------------------ Mravac----------Mravac

Gotivim Pateta pravo, ne kudite me odmah :) ..
e ovo je idealnan dream team
damirdamic

#455 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by damirdamic »

zecko_kupuz wrote:Aplauz za ovih par momaka odozgo koji ne dižu Bjeloruse u oblake. :thumbup: Ako ne želimo baksuzirati reprezentaciju onda se i ja priključujem skeptičnim prognozama :-D , u protivnom smatram da možemo i moramo osvojiti 6 bodova. :bih:

svaka cast i ja potpisujem

ako ne mozemo uzeti 4 boda od bjelorusa nismo nizašta definitivno nismo ni za svjetskog ni za evropskog prvenstva

imamo bolju ekipu...ako budemo pratili igru i svi u odbranu i svi u napad mozemo pobijediti 100 posto
LSD

#456 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Glasao sam za 6 bodova, a nadam se 4 ...iskreno receno, strah me ovih bjelorusa - ne zbog toga što su oni neka velesila (jer nisu sigurno), vec me strah zbog nas i našeg mentaliteta...nadam se najiskrenije da ce im Pape uspjeti izbiti iz glave ono naše "kako cemo, lako cemo" i da ce im prije tekme pustiti snimak utakmice protiv rumuna kad su nas ljudi razbili....novinari ce opet standardno, po ko zna koji put, napuhavati naše igrace u svijetske megazvijezde i stavljati nas u ulogu totalnog favorita, ko da smo Brazil u najmanju ruku - ali Pape mora biti taj koji ce ih spustiti na zemlju i pomnožiti sa nulom.
juventus

#457 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by juventus »

Ma ne znam šta se uopšte ložite na tih 6 bodova, kad nam je 6 isto kao i 4. Potpuno.

Nit možemo dobiti Francusku u Parizu, nit možemo izgubiti od Luxemburga kući. I sa 4 i sa 6, svakako smo drugi.

Naravno da bi i ja volio 6, ali ništa manje s 4 ne bi bo sretan.
LSD

#458 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

juventus wrote:Ma ne znam šta se uopšte ložite na tih 6 bodova, kad nam je 6 isto kao i 4. Potpuno.

Nit možemo dobiti Francusku u Parizu, nit možemo izgubiti od Luxemburga kući. I sa 4 i sa 6, svakako smo drugi.

buraz , kakve smo mi budale prije cemo dobiti francuze u sred Pariza (ako do tada oni osiguraju plasman), nego Luxemburg kuci...nenormalni i nepredvidivi smo u svakom pogledu i zato bi 6 bodova protiv bjelorusa bilo dovoljno za drugo mjesto.
žuti

#459 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by žuti »

drugo mjesto, i šta onda? :roll: doce nam "portugal" kojeg ne mozemo proci, samo euforija dzaba.
zato mi trebamo napasti francuze u parizu, da imamo petlje kao sto nemamo :D naravno pod uslovom da osvojimo ta 4 boda protiv bjelorusa.
jazzer

#460 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

Kako god, treba se dobro naoruzati zivcima za onih 7-8 dana u septembru.

Evropsko u kosarci a i sami znate kako nam ''treniraju'' zivce kosarkasi :) ..
Onda jos jedan istorijski dvomec :) , ovaj put sa Bjelorusima..

Pa valjda ce bar jedni dobrim rezultatom ponistiti ono negativno sto donesu drugi, tesko
da nas i jedni i drugi mogu obradovati. Jebi ga, nismo navikli na takvo nesto :) .
LSD

#461 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

žuti wrote:drugo mjesto, i šta onda? :roll: doce nam "portugal" kojeg ne mozemo proci, samo euforija dzaba.
zato mi trebamo napasti francuze u parizu, da imamo petlje kao sto nemamo :D naravno pod uslovom da osvojimo ta 4 boda protiv bjelorusa.
Bolje i drugo mjesto i baraž, nego trece koje nam ništa ne znaci....za prvo se više ni sam Pape ne nada, ako se nekad potajno nadao....AKO dođemo do baraža, pa možda nas malo i sreca pripazi...bitno je doci do njega.
perfect_guy

#462 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by perfect_guy »

juventus wrote:Ma ne znam šta se uopšte ložite na tih 6 bodova, kad nam je 6 isto kao i 4. Potpuno.

opet je bolje ići na 6, jer hajd znaj s koliko bodova će završiti ostali drugoplasirani
damirdamic

#463 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by damirdamic »

i ja se bojim baraza
mikogoago

#464 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

Najbolje je biti sam kovac svoje srece i odlucivati o svojoj sudbini.Dakle 6 bodova i kraj price za druge konkurente. :bih:
mikogoago

#465 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

damirdamic wrote:i ja se bojim baraza
Kako ide ona narodna:boj se Kurte ,boj se Murte e pa jebiga kada cu zivjeti.
Nema straha ova reprezentacija je polako stasava u ozbiljan tim i do baraza bi drugio vise trebali da se brinu da ne dobiju nas. :bih:
Ajatolah_

#466 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Ajatolah_ »

Rumunija poslije nas ima gostuje Luksemburgu i Albaniji, kući dočekuju Francusku i Bjelorusiju. Albanija i Bjelorusija kući se mogu dobiti, isto tako se može odigrati u najmanju ruku remi protiv Francuske, dakle 10 bodova iz sveukupnog nastavka kvalifikacija za Rumune, i tada bi imali 18.
Nama slijedi Luksemburg, dvomeč i Francuska, i lošiji smo u međusobnom omjeru što znači da nam treba 19 bodova. Računamo 3 boda od Luksemburga (13), dakle fali još 6 bodova do baraža, a 4 boda od dvomeča bi značili imperativ pobjede u Parizu, što je nemoguće. ;-) Još pazi, zamisli da Rumuni baš zapnu i dobiju Francuze kao Bjelorusi, onda bismo morali pobijediti sve do kraja kvalifikacija.

Albaniju i Bjelorusiju ne smatram konkurentnim.
Obuca9

#467 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Na spisku se nalaze: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke), Asmir Avdukić (Borac), Boris Pandža (Mechelen), Saša Papac (Glasgow Rangers), Emir Spahić (Sevilla), Adnan Mravac (Mattersburg), Mensur Mujdža (Freiburg), Muhamed Bešić (Hamburger SV), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović (Hoffenheim), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Zvjezdan Misimović (Dinamo Moskva), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senad Lulić (Lazio), Semir Štilić (Lech Poznan), Darko Maletić (Aktobe), Senijad Ibričić (Lokomotiv), Edin Džeko (Manchester City), Zlatan Muslimović (bez kluba), Ermin Zec (Genclebirigli).
perfect_guy

#468 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by perfect_guy »

Hasagić
Mujdža-Spahić-Papac-Lulić
Zahirović (Medunjanin)-Rahimić
Zec-Pjanić-Salihović
Džeko

ili varijanta sa Maletićem desno
vernes81

#469 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vernes81 »

Ma treba igrati od meca do meca i samo igrati na pobjedu je..., ti kalkulisanje pa dokle vise!!! :mrgreen: :run:
shalla

#470 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Begović
Mujdža-Spahić-Pandža-Papac
Rahimić-Medunjanin
Lulić-Pjanić (ili Misimović ako je spreman)-Salihović
Džeko

:bih: :bih:
Kinaski

#471 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Kinaski »

Treba tuci Francuze :D
plemba

#472 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by plemba »

shalla wrote:Begović
Rahimić-Medunjanin
Džeko

vjerovatno ce i biti 'vako :thumbup:
Stari

#473 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

EdoI wrote:

Rumunija poslije nas ima gostuje Luksemburgu i Albaniji, kući dočekuju Francusku i Bjelorusiju. Albanija i Bjelorusija kući se mogu dobiti, isto tako se može odigrati u najmanju ruku remi protiv Francuske, dakle 10 bodova iz sveukupnog nastavka kvalifikacija za Rumune, i tada bi imali 18.
Nama slijedi Luksemburg, dvomeč i Francuska, i lošiji smo u međusobnom omjeru što znači da nam treba 19 bodova. Računamo 3 boda od Luksemburga (13), dakle fali još 6 bodova do baraža, a 4 boda od dvomeča bi značili imperativ pobjede u Parizu, što je nemoguće. ;-) Još pazi, zamisli da Rumuni baš zapnu i dobiju Francuze kao Bjelorusi, onda bismo morali pobijediti sve do kraja kvalifikacija.

Albaniju i Bjelorusiju ne smatram konkurentnim.

Sjecaju je vjerovatno francuzi nacina na koji su izostali sa svjetskih sampionata 1990 (tad su ustuknuli - ako se ne varam -pred reprezentacijom SFRJ) ...kao i sa fifa worldcupa 1994 kad ih je Bugarska izbacila u kvalifikacijama i to bas u zadnjoj utakmici... mnogi se sjecaju drame i gola E. Kostadinova u sred Pariza...ponajvise se toga sjecaju sami Francuzi. Stoga vjerujem da ce francuzi ipak protiv Rumuna odigrati najbolje sto znaju jednostavno -da ne bi opet dosli u situaciju da moraju imati pobjedu u zadnjoj utakmici. Nervi su im preslabi za takve stvari (sjetite se takodjer utakmice sa republikom Irskom) ... pa makar se radilo i o utakmici protiv male BiH mislim da se Francusko rukovodstvo i ostalo ljudstvo nece upustati u avanturu tipa "moramo tuci Bosnu u zadnjoj utakmici" ...

Dakle ...sve je naravno moguce ...samo u pobjedu Rumuna protiv Francuske nisam sklon povjerovati ...i na kraju krajeva ...ako Rumuni tuku 4 od 4 preostale utakmice ...onda su zasluzili ici na SP - svidjelo se to nekom ili ne.
USAblues

#474 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by USAblues »

plemba wrote:
Rahimić-Medunjanin
Džeko

:thumbup: :thumbup:
quasar

#475 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

USAblues wrote:
plemba wrote:
Rahimić-Medunjanin
Džeko

:thumbup: :thumbup:
:bih: :thumbup:

Nesto mislim da Rumuni nece napraviti nista bitno do kraja, a u tom slucaju Bjelorusi su nam konkurencija.
Tada je 4 boda sasvim dovoljno za baraz.

A sto se tice drugoplasiranih, nije li ovaj put pravilo da najbolja drugoplasirana ide direktno? Cini mi se da jeste.
Tada bi bilo dobro navaliti na te bodove.
Locked