Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Empedokles

#451 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Empedokles »

Great Cornholio wrote:
Izvini što sam grub, ali vjerovatno ona ne voli tebe, barem ne dovoljno da prestane "izmicati".
Obećaj da ćeš joj skinuti zvijezde sa neba, zaključati je u srce i baciti ključ u dubine okeana :D

Izvini, šalim se malo, ma nema ništa ljepše od tog osjećaja kad si zaljubljen, ali treba i razum uključiti, biti makar malo realan :)
tako ti to dođe, ti zavoliš nekog, on tebe ne, neko zavoli tebe, ti njega ne i tako ukrug :)) je*iga...život

A nisam ja momak koji obećava te zvijezde, ako može iskreno super, ako ne :// jbg nisam ni mađioničar, ni rockfeller..

uništava me ovaj osjećaj.
Great Cornholio

#452 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Great Cornholio »

plain vanilla wrote:
GC, ti si meni mnogo drag, ali nemoj da lupas gluposti... hebo ljubav koja ti ne pomuti razum...to onda i nije ljubav

i pocni dijeliti svoja iskustva, a ne samo da ides okolo i da osudjujes ljude (jer to nije normalno :mrgreen: )
Zaljubljenost ti pomuti "razum", ljubav "urazumi" zaljubljenost - joj jesam ovo dobro rekao 8-) :D

Ma nisam ja baš od te struke, al' složio bih se se Empedoklom, kad je u pitanju ljubav samo iskreno pa šta bude, daj sve od sebe pa ako ne uspije onda poslije pete sedmice, jer tad stvar počinje da se "lomi", odlučiš šta ćeš, Il' se obesiš :D il' odlučiš da ideš dalje,odlučiš da je preboliš, pa kad preboliš jednu onda pokušaš "naći" novu. Uglavnom, poslije 15 godina bude ti malo lakše :lol:

Ja bih ovdje postavio neke pjesme koje sam nekad, kad sam bio mlad i lud :D pisao u stanju zaljubljenosti, ali neću, jer te pjesme se nisu pokazale učinkovitim, malo poslije njihovg objavljivanja ja sa bi vrOćan :D :lol:
Great Cornholio

#453 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Empedokles wrote:
Great Cornholio wrote:
Izvini što sam grub, ali vjerovatno ona ne voli tebe, barem ne dovoljno da prestane "izmicati".
Obećaj da ćeš joj skinuti zvijezde sa neba, zaključati je u srce i baciti ključ u dubine okeana :D

Izvini, šalim se malo, ma nema ništa ljepše od tog osjećaja kad si zaljubljen, ali treba i razum uključiti, biti makar malo realan :)
tako ti to dođe, ti zavoliš nekog, on tebe ne, neko zavoli tebe, ti njega ne i tako ukrug :)) je*iga...život

A nisam ja momak koji obećava te zvijezde, ako može iskreno super, ako ne :// jbg nisam ni mađioničar, ni rockfeller..

uništava me ovaj osjećaj.
Šta kaže Nura "Ljubav je sihirbaz", znači idi kakvom hodži da ti napravi zapis za protiv kad te neko neće, a ti nekog hoćeš :D :lol:

Izvini jarane, nije ti ni malo lako, ništa pametno ti nemam reć', ti sam odluči šta ćeš i kako ćeš :)
Great Cornholio

#454 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Empedokles wrote: uništava me ovaj osjećaj.
Ja mislim da se se ti trenutno osjećaš kao tvorac stihova ove pjesme, a možda i ne, samo ti znaš kako ti je, svi mi funkcioniše na istim principima, ali nismo identični, ima nas u bezbroj varijacija.

Kad nekog volimo, a taj neko nam ne uzvraća ljubav, većina nas će se osjećati bespomoćno, i taj osjećaj će trajati dok nam taj neko ne uzvrati ljubav ili mi odlučimo da tom nekom oduzmemo "monopol" nad našom srećom. To jeste teško, ali nije neizvodivo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#455 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
GC, ti si meni mnogo drag, ali nemoj da lupas gluposti... hebo ljubav koja ti ne pomuti razum...to onda i nije ljubav

i pocni dijeliti svoja iskustva, a ne samo da ides okolo i da osudjujes ljude (jer to nije normalno :mrgreen: )
Zaljubljenost ti pomuti "razum", ljubav "urazumi" zaljubljenost - joj jesam ovo dobro rekao 8-) :D

Ma nisam ja baš od te struke, al' složio bih se se Empedoklom, kad je u pitanju ljubav samo iskreno pa šta bude, daj sve od sebe pa ako ne uspije onda poslije pete sedmice, jer tad stvar počinje da se "lomi", odlučiš šta ćeš, Il' se obesiš :D il' odlučiš da ideš dalje,odlučiš da je preboliš, pa kad preboliš jednu onda pokušaš "naći" novu. Uglavnom, poslije 15 godina bude ti malo lakše :lol:

Ja bih ovdje postavio neke pjesme koje sam nekad, kad sam bio mlad i lud :D pisao u stanju zaljubljenosti, ali neću, jer te pjesme se nisu pokazale učinkovitim, malo poslije njihovg objavljivanja ja sa bi vrOćan :D :lol:
Pa lako je nekome pametovati kad ti nisi zaljubljen i ne radi se o tovojoj ljubavi, onda je lako biti pametan, racionalan..vidjeti stvari onakvima kakve zapravo jesu.
Ljepota zaljubljenosti i jeste sto pocnes sve gledati kroz ruzicaste naocare, predmet tvoje ljubavi je idealan (a mo's mislit' sto postoje savrseni ljudi), radis stvari (gluposti) koje nikad pri zdravoj pameti ne bi (pa se poslije kajes :mrgreen: )..sve je to ljubav...

a ovo si u pravu..kad je ljubav u pitanju, odbacis ponos, das sve od sebe, pa ako ne ide, bar znas da si pokusao i ne trebas dumati sta bi bilo kad bi bilo...ako neko to ne zna cijeniti, onda je i bolje da nije dio tvog zivota, pozelis mu da nadje osobu slicniju sebi (smije se biti zloban kad si zaljubljen), pa da vidi sta je razocarenje :mrgreen:
Empedokles

#456 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Empedokles »

joj druze pjesma je :(
ni Bog ne voli ovakve poput mene ili nas (valjda nas ima još).
Great Cornholio

#457 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

@vani, svaka ti je k'o u vladike :D , osim ovo na kraju da u ljubavi treba biti zloban, ne treba ba to, ne treba mrziti nekoga za koga si se dao 100 % , dao mu istinskog sebe, a to nije bilo dovoljno da i on tebe zavoli, ljubav se ne može iznuditi, ona se desi "nako", il' se ne desi nikako :)

Da mi ne začatavamo, da pustimo ovu djecu da "kukaju", i mi smo nekada :P :lol:
Great Cornholio

#458 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Empedokles wrote:joj druze pjesma je :(
ni Bog ne voli ovakve poput mene ili nas (valjda nas ima još).
Bog nas voli sve podjednako, nije do Boga ;-)

'ajd zdravo.
fatamorgana

#459 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote: Bog nas voli sve podjednako, nije do Boga ;-)
Mene voli više od tebe .... :lol:
plain vanilla

#460 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:@vani, svaka ti je k'o u vladike :D , osim ovo na kraju da u ljubavi treba biti zloban, ne treba ba to, ne treba mrziti nekoga za koga si se dao 100 % , dao mu istinskog sebe, a to nije bilo dovoljno da i on tebe zavoli, ljubav se ne može iznuditi, ona se desi "nako", il' se ne desi nikako :)

Da mi ne začatavamo, da pustimo ovu djecu da "kukaju", i mi smo nekada :P :lol:
nisam ja rekla da treba mrziti ikoga, ako bolje procitas, vidjet ces
rekla sam da smijes biti zloban i toj osobi pozeljeti da nadje neku koja joj je slicna :mrgreen:
plain vanilla

#461 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by plain vanilla »

valter033 wrote:
plain vanilla wrote:Pa lako je nekome pametovati kad ti nisi zaljubljen i ne radi se o tovojoj ljubavi, onda je lako biti pametan, racionalan..vidjeti stvari onakvima kakve zapravo jesu.
Ljepota zaljubljenosti i jeste sto pocnes sve gledati kroz ruzicaste naocare, predmet tvoje ljubavi je idealan (a mo's mislit' sto postoje savrseni ljudi), radis stvari (gluposti) koje nikad pri zdravoj pameti ne bi (pa se poslije kajes :mrgreen: )..sve je to ljubav...

a ovo si u pravu..kad je ljubav u pitanju, odbacis ponos, das sve od sebe, pa ako ne ide, bar znas da si pokusao i ne trebas dumati sta bi bilo kad bi bilo...ako neko to ne zna cijeniti, onda je i bolje da nije dio tvog zivota, pozelis mu da nadje osobu slicniju sebi (smije se biti zloban kad si zaljubljen), pa da vidi sta je razocarenje :mrgreen:
Savrseni ne postoje, ali postoje osobe koje nam savrseno odgovaraju. Ja nikad nikog nisam idealizirao, uvijek sam nekako racionalno isao kroz zivot, barem sto se tice ljubavi. Nisam ja neka faca da se lijepe na mene, znam svoje vrline, ali i mane, znam svoj "domet" i nikad se nisam predstavljao kao neko drugi.

Ja ne znam kako cemo nas dvoje funkcionisati. Mozda to bude upravo onako kako i ona i ja zelimo i zamisljamo, kako smo to zamisljali sve ove godine, a mozda (ne daj Boze) bude i suprotno, pakao od zivota i za nju i za mene. Ali znaci li to da trebamo ostati ovdje gdje smo, znaci li to da ne trebamo traziti svoju srecu? Znaci li to da ako imamo brakove koji ne funkcionisu, u kojima nismo sretni (od samog pocetka), u kojima venemo, trebamo ostati tu, jer za Boga miloga imamo privid porodice na okupu, i u tu se svetinju ne smije dirati? Ja sam zivio u tom prividnom porodicnom zivotu, bio sam emotivno mrtav, prazan, zivio mehanicki, jer nisam imao one sitnice o kojima svi znamo trubiti kako nam samo one trebaju u zivotu.

Ja sam mogao sebi dopustiti da cinim gluposti radi ljubavi kad mi je bilo 22, sada vec s 38 to bas i nije najidealnije. Ne mislis li da godinama sazrijevamo i znamo sta zelimo od zivota, sta zelimo od ljubavi?

Koliko sam uspio upratiti, vecina podrzava stav "tu si gdje si" i "suti i trpi". Niko mi od tih dezurnih moralista nije podario zivot, i nema pravo drzati lekcije iz zivotnog morala. A da se zarovimo malo dublje, 80% tih istih moralista zive u gorim uslovima nego ja ili meni slicni, koje licemjerje, onih 20% ionako nisu ni dosli do tog stadija zivota. Prestanite biti hipokrate, ako ne mozete shvatiti tudje zivote, onda nemate potrebe ni drzati moralne pridike!
Naravno, samo ti zivis svoj zivot i ti ces snositi posljedice (dobre i lose) svojih odluka.

Opet je postenije da zavrsis brak i dopustis svojoj zeni da i ona ima sansu pronaci ljubav, nego da zivis u lazi, varas, petljas...Takav nacin zivota bi doveo do svadja, netrpeljivosti, loseg okruzenja za djecu...ne kaze se uzalud da je bolji dobar razvod nego los brak.
Ali moras razumjeti i forumase, koji ne zele aplaudirati necijem razvodu..ne misle nista lose...jer svako, pa i ti, moze se zamisliti u ulozi tvoje supruge koja ni kriva ni duzna ostade bez muza, porodice...nije to licemjerstvo nego suosjecanje :) Ali sta da se radi, ne biramo koga cemo voljeti, samo biramo da li cemo nesto poduzeti po tom pitanju...

A vama neka je sa srecom, valjda ces nam se javiti opet nekad da nam kazes je li sve onako kako si zamisljao ili mozda i bolje.
plain vanilla

#462 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by plain vanilla »

valter033 wrote:
plain vanilla wrote:Naravno, samo ti zivis svoj zivot i ti ces snositi posljedice (dobre i lose) svojih odluka.

Opet je postenije da zavrsis brak i dopustis svojoj zeni da i ona ima sansu pronaci ljubav, nego da zivis u lazi, varas, petljas...Takav nacin zivota bi doveo do svadja, netrpeljivosti, loseg okruzenja za djecu...ne kaze se uzalud da je bolji dobar razvod nego los brak.
Ali moras razumjeti i forumase, koji ne zele aplaudirati necijem razvodu..ne misle nista lose...jer svako, pa i ti, moze se zamisliti u ulozi tvoje supruge koja ni kriva ni duzna ostade bez muza, porodice...nije to licemjerstvo nego suosjecanje :) Ali sta da se radi, ne biramo koga cemo voljeti, samo biramo da li cemo nesto poduzeti po tom pitanju...

A vama neka je sa srecom, valjda ces nam se javiti opet nekad da nam kazes je li sve onako kako si zamisljao ili mozda i bolje.
Ni kriva ni duzna osta bez muza? Pa ja se i razvodim jer moj brak nije funkcionisao od samog pocetka, tj. od 2000 godine. Ne razvodim se iz sporta niti mi je dosadno u zivotu. Ili je razvod ekskluzivno muska krivica..
Pa nju si najmanje spominjao u svojoj prici..pricao si samo o svojoj ljubavi prema drugoj zeni :)
Naravno da razvod nije ekskluzivno ni muska ni zenska krivica...da li je nedostatak ljubavi icija krivica?

Btw, ako si sve vrijeme volio drugu zenu. brak i nije mogao funkcionirati :wink:
iz dna duše

#463 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by iz dna duše »

valter033 wrote:
plain vanilla wrote:Pa nju si najmanje spominjao u svojoj prici..pricao si samo o svojoj ljubavi prema drugoj zeni :)
Naravno da razvod nije ekskluzivno ni muska ni zenska krivica...da li je nedostatak ljubavi icija krivica?

Btw, ako si sve vrijeme volio drugu zenu. brak i nije mogao funkcionirati :wink:
Pa na drugoj temi sam diskutovao o svom braku i razlozima raspada istog.. ali dobro, niko nije duzan pratiti te stvari..

Opet polazis od toga "ako sam ja nesto, brak nije mogao funkcionisati..." ne valja tako donositi zakljucke, ali opet, mislim da sam sve objasnio u prethodnim postovima..
Vaš brak nije funkcionisao i ne vidim razloga da nam "moraš" pojašnjavti zašto i kako...taman i da si ti "kriv", jer si jprvu ženu oženio, a nisi je volio, opet vaš problem i tvoje i njeno pravo da se rastanete...
Brak koji ne valja od početka, ma šta bilo, ponekada se može spasiti, ali često ne, pa tako danas imate veoma čest slučaj da se ljudi rastaju nakon 30 g braka, jer su nazor pokušavali nešto spasiti, što zbog sebe i nesposobnosti da sebi i okolini "priznaju poraz", što zbog djece...na kraju shvate da su bili u braku bez ljubavi...
Meni je ova tema bila zanimljiva zato što se našlo dvoje ljudi, koji su se voljeli, ponovo našli i nastavili, i, nadamo se sa srećom, nastavili tamo gdje ih je rat prekinuo...
Great Cornholio

#464 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

plain vanilla wrote:
Pa nju si najmanje spominjao u svojoj prici..pricao si samo o svojoj ljubavi prema drugoj zeni :)

Svaka ti je ko u vladike, pričaš normalno, skoro ko ja 8-) :D
@valtere, nije da su ti svi moralisali, koliko ja vidim odnos snaga Za i Protiv je oko 50 : 50 posto, ovi što su te podržavali da se razvedeš su vjerovatni i sami u stanju zaljubljenosti,ili su u fazi tugovanja sa izgubljenim ljubavima, a ovi što ti kažu da si baš bezveze, da misliš samo na tebe se vjerovatno ujutro kad ustanu prvo posvađaju sa jastukom pa onda sa svim ostalim :D

Znaš šta, šta god ti mi ovdje rekli ti ćeš uraditi po svojoj volji, ali ipak dobro razmisli prije nego odlučiš da učiniš to što se spremaš, jer mnogi će zbog toga patiti. Nemoj se ljutiti na mene, to je činjenica :)
plain vanilla

#465 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

@valtere, nije da su ti svi moralisali, koliko ja vidim odnos snaga Za i Protiv je oko 50 : 50 posto, ovi što su te podržavali da se razvedeš su vjerovatni i sami u stanju zaljubljenosti,ili su u fazi tugovanja sa izgubljenim ljubavima, a ovi što ti kažu da si baš bezveze, da misliš samo na tebe se vjerovatno ujutro kad ustanu prvo posvađaju sa jastukom pa onda sa svim ostalim :D

Znaš šta, šta god ti mi ovdje rekli ti ćeš uraditi po svojoj volji, ali ipak dobro razmisli prije nego odlučiš da učiniš to što se spremaš, jer mnogi će zbog toga patiti. Nemoj se ljutiti na mene, to je činjenica :)
malo kasnis, dok je moj plavi mozak upalio, skontala sam ko je valter i da se vec razveo
samo mu mozemo pozeljeti mnogo srece :)

i da dodam, njegova prica je zanimljiva i lijepa..a to sto nije savrsena..pa to je zivot
iz dna duše

#466 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by iz dna duše »

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

malo kasnis, dok je moj plavi mozak upalio, skontala sam ko je valter i da se vec razveo

i da dodam, njegova prica je zanimljiva i lijepa..a to sto nije savrsena..pa to je zivot
Tačno tako...
Uostalom, ako je zaista živio u braku u kojem nije bilo ljubavi, pa i njegovoj ženi je bolje da je izašla iz tog braka, ima i ona pravo da se možda zaljubi ponovo i da ima pored sebe, nekoga ko će je voljeti...
Last edited by iz dna duše on 27/11/2012 15:07, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#467 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

plain vanilla wrote:

ma svakom ja želim sreću, zašto bi valter bio izuzetak :) e sad koliko je lijepo i pametno to što je učinio ne znam, neću da sudim, budućnost će pokazati, cilj je da svi budu srećni.
Great Cornholio

#468 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

@valter, ipak je dobro što si sa nama podijelio svoje iskustvo, ako ništa drugo, drugi iz tvog iskustva mogu izvući pouku da ne ulaze u brak s nekim koga ne vole i da ne ulaze u brak ako nisu preboljeli neku bivšu ljubav .
Great Cornholio

#469 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

valter033 wrote:
Great Cornholio wrote:@valter, ipak je dobro što si sa nama podijelio svoje iskustvo, ako ništa drugo, drugi iz tvog iskustva mogu izvući pouku da ne ulaze u brak s nekim koga ne vole i da ne ulaze u brak ako nisu preboljeli neku bivšu ljubav .

no comment... ipak je dobro sto si sa nama podjelio taj svoj cinizam koji te ocito vodi kroz zivot..
Ti si prvi na forumu koji me je okarakterisao kao cinika, a s mnogima se nisam slagao niti ih podržavao u njihovim stavovima ili namjerama, znači, postoji velika vjerovatnoća da si pogriješio u procjeni.

Da ne kvarimo temu, jer lijepa je :)
Ne_spominji_ljubav

#470 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Ne_spominji_ljubav »

Upoznali smo se sredinom septembra 2010., u mom stanu.. Tek sto sam zavrsila srednju, upisala fakultet.. Bilo nas je dosta, neka klasicna "zurka".. Onog trenutka kad sam ga vidjela na vratima prva pomisao mi je bila: "Kako je samo dooobar " a druga: "Saberi se, takvi muskarci su obicno kreteni".. Prisao mi je, pruzio ruku, izgovorio ime.. tokom noci smo uspjeli razmjeniti par recenica ali nisam se nesh trudila niti da budem fiina niti sam ga posebno dozivljavala, bash zbog onog "takvi su obicno kreteni".. Desilo se medjutim da su nasi zajednicki prijatelji bili dobri prijatelji ii poceli smo svi skupa ici vani, sijeliti, ici na zurke.. Tih dana sam se trudila iscupati iz nekakve depresije, pocesto bih mislila na tad neprezaljenu srednjoskolsku ljubav ali 12.10. na rodjendanu moje najbolje drugarice, negdje oko 22h sjeo je pored mene s opaskom "kako je fino vidjeti me tako nezainteresovanu".. razgovarali smo do 23:50h kad je pogledao na sat i rekao: "Za deset minuta trebamo cestitati rodjendan pa et imas tacno toliko vremena da mi kazes hoces sutra da odemo vani, sami. Ne volim odugovlaciti, silno si mi privlacna." Onda je ustao i izgubio se. Da vam ne duljim jer inace necu zavrsiti do 2015. :D pristala sam ne samo da odem s njim vani neg i na vezu.. Brzo me oborio s nogu, odlijepila sam ono bas :D 13.10.2012. bile su nam cijele dvije godine veze.. Svega je bilo, suza radosnica, ali i zalosnica.. srece, tuge, boli.. Veza nam nije bila savrsena, ali se nismo mnogo ni svadjali.. Oboje ljubomorni, oboje cesto skrivali ljubomoru i oboje znali izgubiti pamet zbog ljubomore. Prevario me za ove dvije godine, vise puta navodno.. On varao, ja prastala.. nekad sam stoicki znala podnijeti sve pa progutati i napraviti se da nish ne znam; nekad sam opet bila na granici nervnog sloma.. Pravdao se kako su to bivale cure za jednu noc(btw sve one, za 3 znam, su znale da je on u vezi, da sam mu ja djevojka), kad god sam pokusavala prekinuti obecavao je kule i gradove samo da idemo dalje.. Desavalo se da i ja njemu napravim sranje tipa odlaska na kafu s bivsim momkom.. Ali opet bismo se vracali jedno drugome, opet se voljeli.. Toliko smo poznavali jedno drugo da smo znali sta ono drugo misli u datom momentu, rijeci nisu bile potrebne.. Nije volio mrak, niti tisinu koja je meni toliko prijala. Smetalo mu je sto ja, tako hrabra nisam bas uvijek imala hrabrosti pred njim.. I s mukom bi slusao sve moje ljubomorne ispade, sve ludjacke napade histerije.. A kad bi bila najmirnija gledao je da me isprovocira, nekako su ga radovali ti moji neuspjeli pokusaji ljutnje, a poslije bi opet gledao da mi udovolji.. Mene je 'pak veselila njegova blesava i najcesce bezrazlozna ljubomora; uvijek sam naime vjerovala da je ljubomoran covjek-zaljubljen covjek. Voljela sam njegove korake, cestu kojom je koracao, zrak koji je udisao. I najdraze mi je bilo splesti svoje prste o njegove.. A eto, znao je grijesiti, nekada i previse reklo bi se, samo.. Bas kad je grijesio voljela sam ga najvise jer sam mu tad i bila najpotrebnija.. Ne znam kad je se desio pocetak naseg kraja.. U Americi je od aprila ove godine noc prije nego ce otici zakleo se na ljubav, rekao da za njeg bolja ne postoji, trazio da obecam da cu ga cekati ma sta da se desi.. daljina je prokletstvo rekla bih, dobro smo funkcionisali i kilometrima daleko jedno od drugog prva cetiri mjeseca, ali onda je poceo da preskace javljanja, od tog da smo sedam dana u sedmici po 24h vjesili jedno s drugim do tog da mi se cijeli mjesec juli nije javio.. aa onda u augustu napisao da mu ne dizem frku dok se ne vrati u Sa, da ne trosimo vrijeme na svadje, da je ok sve, da me voli, jedva ceka da dodje.. I nisam digla frku, samo obecala da cu mu se dobro nagovoriti kad mi dodje.. Od tad je nekako postajalo drugacije, javljanja je sveo na minimum, ali ja sam odlucila da cu trpiti, izdrzati, sve samo da ga ne izgubim.. Ipak, pet dana nakon sto smo virtualno obiljezili nashe dvije godine veze, nakon jedne kratke bezznacajne prepirke, na moje pitanje:"Koji ti je, jesmo mi skupa il koji vrag?" napisao je: "Ne" i otisao s fb.. Bila sam ljuta, povrijedjena, razocarana, zatecena ii u afektu sklonila status veze, izbrisala sve nase slike, cijelu njegovu familiju, njeg.. Od tad, nije nista napisao, nije poslao zahtjev, nismo se culi.. od tad, nista od njega.. Zajednicki nam prijatelji pricaju kako cemo se pomiriti, kako ce se sve srediti kad dodje, njegove sestre i roditelji zovu i kazu da ne brinem, da mi ga Amerika ne moze uzeti tek tako.. Let iz Miamia ima 12.01.2013., trebala sam ga cekati ovdje, na sarajevskom aerodromu, trebale su mi se odsjeci noge kad ga nakon osam mjeseci opet vidim, trebala sam mu se baciti u zagrljaj, trebao me snazno poljubiti, da mi usne zabride.. Ovako.. sve sto imam sad jesu silne uspomene i mnogo boli.. Ne znam sto ce e dogoditi, ne znam da li ce mi se javiti.. Znam samo da to silno zelim.. I da se u dubini dushe nadam da mi ga Amerika doista nije uzela, ni Amerika ni neka Amerikanka..

Citam sve vase postove, vidim da su se ljudi mirili poslije godinu, dvije.. Da mi se javi tek poslije dvije godine, bez razmisljanja bih posla s njim, ruku pod ruku, jedna drugarica mi kaze da to vise nije ljubav, neg opsesija, al kunem se volim ga vishe neg vlastiti zivot.. Ostavljam ovo ovdje u nadi da ce ako se ne javi, ako me ne potrazi, jednom uci na forum i procitati ovaj post.. da ce sudbina kako tako upetljati svoje prste..

"I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečiji, možda prosjed, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati bijelog leptira na jorgovanu i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i proljećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, vidjećeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pjesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš...
I zaplakaćeš, istog časa...
I najzad shvatiti koliko sam te voljela..."
iz dna duše

#471 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by iz dna duše »

Ne_spominji_ljubav wrote:Upoznali smo se sredinom septembra 2010., u mom stanu.. Tek sto sam zavrsila srednju, upisala fakultet.. Bilo nas je dosta, neka klasicna "zurka".. Onog trenutka kad sam ga vidjela na vratima prva pomisao mi je bila: "Kako je samo dooobar " a druga: "Saberi se, takvi muskarci su obicno kreteni".. Prisao mi je, pruzio ruku, izgovorio ime.. tokom noci smo uspjeli razmjeniti par recenica ali nisam se nesh trudila niti da budem fiina niti sam ga posebno dozivljavala, bash zbog onog "takvi su obicno kreteni".. Desilo se medjutim da su nasi zajednicki prijatelji bili dobri prijatelji ii poceli smo svi skupa ici vani, sijeliti, ici na zurke.. Tih dana sam se trudila iscupati iz nekakve depresije, pocesto bih mislila na tad neprezaljenu srednjoskolsku ljubav ali 12.10. na rodjendanu moje najbolje drugarice, negdje oko 22h sjeo je pored mene s opaskom "kako je fino vidjeti me tako nezainteresovanu".. razgovarali smo do 23:50h kad je pogledao na sat i rekao: "Za deset minuta trebamo cestitati rodjendan pa et imas tacno toliko vremena da mi kazes hoces sutra da odemo vani, sami. Ne volim odugovlaciti, silno si mi privlacna." Onda je ustao i izgubio se. Da vam ne duljim jer inace necu zavrsiti do 2015. :D pristala sam ne samo da odem s njim vani neg i na vezu.. Brzo me oborio s nogu, odlijepila sam ono bas :D 13.10.2012. bile su nam cijele dvije godine veze.. Svega je bilo, suza radosnica, ali i zalosnica.. srece, tuge, boli.. Veza nam nije bila savrsena, ali se nismo mnogo ni svadjali.. Oboje ljubomorni, oboje cesto skrivali ljubomoru i oboje znali izgubiti pamet zbog ljubomore. Prevario me za ove dvije godine, vise puta navodno.. On varao, ja prastala.. nekad sam stoicki znala podnijeti sve pa progutati i napraviti se da nish ne znam; nekad sam opet bila na granici nervnog sloma.. Pravdao se kako su to bivale cure za jednu noc(btw sve one, za 3 znam, su znale da je on u vezi, da sam mu ja djevojka), kad god sam pokusavala prekinuti obecavao je kule i gradove samo da idemo dalje.. Desavalo se da i ja njemu napravim sranje tipa odlaska na kafu s bivsim momkom.. Ali opet bismo se vracali jedno drugome, opet se voljeli.. Toliko smo poznavali jedno drugo da smo znali sta ono drugo misli u datom momentu, rijeci nisu bile potrebne.. Nije volio mrak, niti tisinu koja je meni toliko prijala. Smetalo mu je sto ja, tako hrabra nisam bas uvijek imala hrabrosti pred njim.. I s mukom bi slusao sve moje ljubomorne ispade, sve ludjacke napade histerije.. A kad bi bila najmirnija gledao je da me isprovocira, nekako su ga radovali ti moji neuspjeli pokusaji ljutnje, a poslije bi opet gledao da mi udovolji.. Mene je 'pak veselila njegova blesava i najcesce bezrazlozna ljubomora; uvijek sam naime vjerovala da je ljubomoran covjek-zaljubljen covjek. Voljela sam njegove korake, cestu kojom je koracao, zrak koji je udisao. I najdraze mi je bilo splesti svoje prste o njegove.. A eto, znao je grijesiti, nekada i previse reklo bi se, samo.. Bas kad je grijesio voljela sam ga najvise jer sam mu tad i bila najpotrebnija.. Ne znam kad je se desio pocetak naseg kraja.. U Americi je od aprila ove godine noc prije nego ce otici zakleo se na ljubav, rekao da za njeg bolja ne postoji, trazio da obecam da cu ga cekati ma sta da se desi.. daljina je prokletstvo rekla bih, dobro smo funkcionisali i kilometrima daleko jedno od drugog prva cetiri mjeseca, ali onda je poceo da preskace javljanja, od tog da smo sedam dana u sedmici po 24h vjesili jedno s drugim do tog da mi se cijeli mjesec juli nije javio.. aa onda u augustu napisao da mu ne dizem frku dok se ne vrati u Sa, da ne trosimo vrijeme na svadje, da je ok sve, da me voli, jedva ceka da dodje.. I nisam digla frku, samo obecala da cu mu se dobro nagovoriti kad mi dodje.. Od tad je nekako postajalo drugacije, javljanja je sveo na minimum, ali ja sam odlucila da cu trpiti, izdrzati, sve samo da ga ne izgubim.. Ipak, pet dana nakon sto smo virtualno obiljezili nashe dvije godine veze, nakon jedne kratke bezznacajne prepirke, na moje pitanje:"Koji ti je, jesmo mi skupa il koji vrag?" napisao je: "Ne" i otisao s fb.. Bila sam ljuta, povrijedjena, razocarana, zatecena ii u afektu sklonila status veze, izbrisala sve nase slike, cijelu njegovu familiju, njeg.. Od tad, nije nista napisao, nije poslao zahtjev, nismo se culi.. od tad, nista od njega.. Zajednicki nam prijatelji pricaju kako cemo se pomiriti, kako ce se sve srediti kad dodje, njegove sestre i roditelji zovu i kazu da ne brinem, da mi ga Amerika ne moze uzeti tek tako.. Let iz Miamia ima 12.01.2013., trebala sam ga cekati ovdje, na sarajevskom aerodromu, trebale su mi se odsjeci noge kad ga nakon osam mjeseci opet vidim, trebala sam mu se baciti u zagrljaj, trebao me snazno poljubiti, da mi usne zabride.. Ovako.. sve sto imam sad jesu silne uspomene i mnogo boli.. Ne znam sto ce e dogoditi, ne znam da li ce mi se javiti.. Znam samo da to silno zelim.. I da se u dubini dushe nadam da mi ga Amerika doista nije uzela, ni Amerika ni neka Amerikanka..

Citam sve vase postove, vidim da su se ljudi mirili poslije godinu, dvije.. Da mi se javi tek poslije dvije godine, bez razmisljanja bih posla s njim, ruku pod ruku, jedna drugarica mi kaze da to vise nije ljubav, neg opsesija, al kunem se volim ga vishe neg vlastiti zivot.. Ostavljam ovo ovdje u nadi da ce ako se ne javi, ako me ne potrazi, jednom uci na forum i procitati ovaj post.. da ce sudbina kako tako upetljati svoje prste..

"I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečiji, možda prosjed, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati bijelog leptira na jorgovanu i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i proljećem. A ulicom će upravo prolaziti mali Cigan sa violom, vidjećeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pjesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš...
Vani hladno, topla soba, ja za računarom, pokušavam da skrenem misli sa nečega, što me silno okupiralo ovih dana...ugledam tvoj post, iako dug, odlučim da ga pročitam......žao mi je što patiš...ne može ti niko pomoći, bilo kakav savjet, bilo što, sa takvim tvojim osjećanjima se ne prima...nije bitno je li to ljubav, opsesija...treba vremena da te to popusti, možda se čak pomirite...ima takvih veza, ima i brakova, skupa, pa nisu skupa...kod nekih se to vremenom smiri, počnu harmonizirati, neki se rastanu zauvijek...kako god, pamtit ćeš ga ili ćeš ipak ostati sa njim, pa makar bilo "povuci-potegni".....Cure izgleda baš vole komplikovane tipove...mada, greška, iluzija ili što već je što ti očekuješ da se on ponaša onako, kako ti zamišljaš u svojoj mašti da se jedan muškarac ponaša prema ženi koju voli...Iz iskustva znam da se to ne može postići nazor, neki jednostavno nisu takvi, kako romantične žene zamišljaju...
Žao mi je što se tako osjećaš...
Ne_spominji_ljubav

#472 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Ne_spominji_ljubav »

@iz dna duse
Da u pravu si, niko mi ne moze pomoci.. najmanje se zapravo "primam" na savjete tipa: "Ma daj idi dalje, zaboravi ga.. Nije vrijedan, ne treba ti neko takav.. Uvijek isto, patiti ces i ako se pomirite.. Ljudi budu u braku po 25godina pa odluce ici dalje, razvedu se, sta su vase dvije godine?" Zapravo, dosta mojih drugarica prica mi tu pricu, o drugovima da i ne govorim.. Samo, niko od njih nije s njim proveo te dvije godine zivota.. I problem i je u meni, previse osjecajna, previse emotivna.. Tebi hvala :)
lajlalo

#473 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by lajlalo »

Jao 11 god.bez ljubavi i bilo čega zajedničkog,baš je teško u to povjerovati a ako fakat jeste tako,onda mi je baš žao te tvoje žene kad bude shvatila da je 11 god. živjela u laži.
LeAnRoA

#474 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by LeAnRoA »

Ne_spominji_ljubav wrote:Upoznali smo se sredinom septembra 2010., u mom stanu.. Tek sto sam zavrsila srednju, upisala fakultet.. Bilo nas je dosta, neka klasicna "zurka".. Onog trenutka kad sam ga vidjela na vratima prva pomisao mi je bila: "Kako je samo dooobar " a druga: "Saberi se, takvi muskarci su obicno kreteni".. Prisao mi je, pruzio ruku, izgovorio ime.. tokom noci smo uspjeli razmjeniti par recenica ali nisam se nesh trudila niti da budem fiina niti sam ga posebno dozivljavala, bash zbog onog "takvi su obicno kreteni".. Desilo se medjutim da su nasi zajednicki prijatelji bili dobri prijatelji ii poceli smo svi skupa ici vani, sijeliti, ici na zurke.. Tih dana sam se trudila iscupati iz nekakve depresije, pocesto bih mislila na tad neprezaljenu srednjoskolsku ljubav ali 12.10. na rodjendanu moje najbolje drugarice, negdje oko 22h sjeo je pored mene s opaskom "kako je fino vidjeti me tako nezainteresovanu".. razgovarali smo do 23:50h kad je pogledao na sat i rekao: "Za deset minuta trebamo cestitati rodjendan pa et imas tacno toliko vremena da mi kazes hoces sutra da odemo vani, sami. Ne volim odugovlaciti, silno si mi privlacna." Onda je ustao i izgubio se. Da vam ne duljim jer inace necu zavrsiti do 2015. :D pristala sam ne samo da odem s njim vani neg i na vezu.. Brzo me oborio s nogu, odlijepila sam ono bas :D 13.10.2012. bile su nam cijele dvije godine veze.. Svega je bilo, suza radosnica, ali i zalosnica.. srece, tuge, boli.. Veza nam nije bila savrsena, ali se nismo mnogo ni svadjali.. Oboje ljubomorni, oboje cesto skrivali ljubomoru i oboje znali izgubiti pamet zbog ljubomore. Prevario me za ove dvije godine, vise puta navodno.. On varao, ja prastala.. nekad sam stoicki znala podnijeti sve pa progutati i napraviti se da nish ne znam; nekad sam opet bila na granici nervnog sloma.. Pravdao se kako su to bivale cure za jednu noc(btw sve one, za 3 znam, su znale da je on u vezi, da sam mu ja djevojka), kad god sam pokusavala prekinuti obecavao je kule i gradove samo da idemo dalje.. Desavalo se da i ja njemu napravim sranje tipa odlaska na kafu s bivsim momkom.. Ali opet bismo se vracali jedno drugome, opet se voljeli.. Toliko smo poznavali jedno drugo da smo znali sta ono drugo misli u datom momentu, rijeci nisu bile potrebne.. Nije volio mrak, niti tisinu koja je meni toliko prijala. Smetalo mu je sto ja, tako hrabra nisam bas uvijek imala hrabrosti pred njim.. I s mukom bi slusao sve moje ljubomorne ispade, sve ludjacke napade histerije.. A kad bi bila najmirnija gledao je da me isprovocira, nekako su ga radovali ti moji neuspjeli pokusaji ljutnje, a poslije bi opet gledao da mi udovolji.. Mene je 'pak veselila njegova blesava i najcesce bezrazlozna ljubomora; uvijek sam naime vjerovala da je ljubomoran covjek-zaljubljen covjek. Voljela sam njegove korake, cestu kojom je koracao, zrak koji je udisao. I najdraze mi je bilo splesti svoje prste o njegove.. A eto, znao je grijesiti, nekada i previse reklo bi se, samo.. Bas kad je grijesio voljela sam ga najvise jer sam mu tad i bila najpotrebnija.. Ne znam kad je se desio pocetak naseg kraja.. U Americi je od aprila ove godine noc prije nego ce otici zakleo se na ljubav, rekao da za njeg bolja ne postoji, trazio da obecam da cu ga cekati ma sta da se desi.. daljina je prokletstvo rekla bih, dobro smo funkcionisali i kilometrima daleko jedno od drugog prva cetiri mjeseca, ali onda je poceo da preskace javljanja, od tog da smo sedam dana u sedmici po 24h vjesili jedno s drugim do tog da mi se cijeli mjesec juli nije javio.. aa onda u augustu napisao da mu ne dizem frku dok se ne vrati u Sa, da ne trosimo vrijeme na svadje, da je ok sve, da me voli, jedva ceka da dodje.. I nisam digla frku, samo obecala da cu mu se dobro nagovoriti kad mi dodje.. Od tad je nekako postajalo drugacije, javljanja je sveo na minimum, ali ja sam odlucila da cu trpiti, izdrzati, sve samo da ga ne izgubim.. Ipak, pet dana nakon sto smo virtualno obiljezili nashe dvije godine veze, nakon jedne kratke bezznacajne prepirke, na moje pitanje:"Koji ti je, jesmo mi skupa il koji vrag?" napisao je: "Ne" i otisao s fb.. Bila sam ljuta, povrijedjena, razocarana, zatecena ii u afektu sklonila status veze, izbrisala sve nase slike, cijelu njegovu familiju, njeg.. Od tad, nije nista napisao, nije poslao zahtjev, nismo se culi.. od tad, nista od njega.. Zajednicki nam prijatelji pricaju kako cemo se pomiriti, kako ce se sve srediti kad dodje, njegove sestre i roditelji zovu i kazu da ne brinem, da mi ga Amerika ne moze uzeti tek tako.. Let iz Miamia ima 12.01.2013., trebala sam ga cekati ovdje, na sarajevskom aerodromu, trebale su mi se odsjeci noge kad ga nakon osam mjeseci opet vidim, trebala sam mu se baciti u zagrljaj, trebao me snazno poljubiti, da mi usne zabride.. Ovako.. sve sto imam sad jesu silne uspomene i mnogo boli.. Ne znam sto ce e dogoditi, ne znam da li ce mi se javiti.. Znam samo da to silno zelim.. I da se u dubini dushe nadam da mi ga Amerika doista nije uzela, ni Amerika ni neka Amerikanka..

Na miru sam procitao sve ovo sto si napisala, odlucio sam se za komentar iz jednostavnog razloga sto vidim sebe u svemu ovome, imao sam nekog, volio sam je ali ona mene mnogo vise, bio sam u americi i vratio se....nakon odredjenog vremena sam javio se i sve je islo kao i prije, dan lijepo narednih sedam prepirke....
nismo nikad prekinuli, nismo jedno drugom imali snage reci, cao, zbogom ili bilo sta slicno...cutali bi na telefon i niko nije mogao da prekine vezu...jednog dana me zamolila da je jednostavno ne zovem da proba krenuti dalje, rekla je da me voli, ali da mora krenuti dalje....ne zovem je...znam i ja da bi tesko funkcionisalo izmedju nas...
neko je upitao zasto djevojke zele i vole "komplikovane" tipove....jedan sam od takvih pa ponekad se isto upitam.
ponekad pozelim napisati SMS sa jednostavnim pitanjem< Ima li nade za nas???napisem ali ne posaljem...a dani, oni prolaze, dolaze tacno na vrijeme, ne kasne....
ovog momenta sve bi dao za njen osmijeh...
razumijem te i zelim ti svako dobro
iz dna duše

#475 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by iz dna duše »

LeAnRoA wrote:

Na miru sam procitao sve ovo sto si napisala, odlucio sam se za komentar iz jednostavnog razloga sto vidim sebe u svemu ovome, imao sam nekog, volio sam je ali ona mene mnogo vise, bio sam u americi i vratio se....nakon odredjenog vremena sam javio se i sve je islo kao i prije, dan lijepo narednih sedam prepirke....
nismo nikad prekinuli, nismo jedno drugom imali snage reci, cao, zbogom ili bilo sta slicno...cutali bi na telefon i niko nije mogao da prekine vezu...jednog dana me zamolila da je jednostavno ne zovem da proba krenuti dalje, rekla je da me voli, ali da mora krenuti dalje....ne zovem je...znam i ja da bi tesko funkcionisalo izmedju nas...
neko je upitao zasto djevojke zele i vole "komplikovane" tipove....jedan sam od takvih pa ponekad se isto upitam.
ponekad pozelim napisati SMS sa jednostavnim pitanjem< Ima li nade za nas???napisem ali ne posaljem...a dani, oni prolaze, dolaze tacno na vrijeme, ne kasne....
ovog momenta sve bi dao za njen osmijeh...
razumijem te i zelim ti svako dobro
Pošalji poruku...imat će mnogo manje neodgovorenih pitanja, koja će te pratitit krpz život, najbolje lično porazgovarajte...inače, ostat će ti to pitanje dugo, dugo prisutno, jesmo li mogli, šta bi bilo da sam itd...Slušaj šta ti stariji kažu, koji su to sve već prošli :-D..
Post Reply