Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#451 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by plain vanilla »

sitno wrote:
AliceInChains wrote:Polako, vrijeme cini svoje. :bih: Ko je mogao pomisliti prije 10 godina, da ce Kosovski Albanci moci odlucivati o njihovoj sudbini na njihovoj teritoriji ;-) :bih:
Da ali Kosovski Albanci intenzivno rade na stvaranju drzave (fakat ko bi pomislio da ce uspjeti- ja ih podrzavam, svaka im cast :thumbup: ) ali kod nas se oni koji bi trebali praviti drzavu bave kadrovskim krizaljkama iskljucivo zbog privilegija. Zato zalim sama sebe i sve ostale (dobronamjerne) Bosance i Hercegovce koji nemaju vremena za POLAKO - ode zivot....
Amerikanci su Srbima dali RS, a oduzeli Kosovo..nema to mnogo veze s albanskom politikom
Boom71

#452 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Boom71 »

klif wrote:
Mislim da se tu radi o svijesti koja je bazirana na premisi da „mi“ jednostavno nismo gospodari svoje sudbine. „Mi“ ne donosimo odluke, „mi“ izvršavamo odluke koje donose drugi u naše ime. O tim odlukama se „mi“ onda naknadno izjašnjavamo. Uglavnom negativno, jer one uglavnom nisu u „našem“ interesu.

„Mi“ ne znamo ni na koga se ovo „mi“ odnosi. „Mi“ ne znamo šta znači opšti interes i kako funkcioniše država. „Mi“ smo slučajni prolaznici u sopstvenim životima.
Mene i frustrira cinjenica da ne postoji neka pokretacka snaga,volja,da se ta svijest mjenja.

Ovi sto imaju svijest nemaju muda.
Ovaj put nisam mislio na narod,na forumase,na neki spontani izlazak na ulice.Mislio sam prvenstveno na "vodje" vec izabrane,sa racunicom da vide bolje,dalje,sire.
A oni slijepi.
muha_sa

#453 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

-sad ce kukavici usranoj dovest konzilij ljekara i imat ce tretman bolji nego na VMA dok je ministar bio Tadic koji nije znao gdje mu se general lijeci i zivi.
amrica

#454 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by amrica »

Incident pred sudom: Majke Srebrenice napale Srbina koji je branio Mladića

* Den Haag, 03.06.2011., 12:20
* Autor: J.G./A.J.
* 1 komentara

Nakon završetka saslušanja ispred suda u Haagu došlo je do incidenta.

Kako doznajemo, zasad nepoznati Srbin branio je Mladića glasnim povicima čime je iživcirao majke Srebrenice koje su mu uzvratile.

Isto tako, tijekom saslušanja Ratko Mladić je u nekoliko navrata komunicirao, odnosno rukom odmahivao majkama Srebrenice koje su saslušanje pratila s galerije. U jednom trenutku im se čak i nasmijao dok su mu ove prijetile prstima.

Majke Srebrenice od Mladića je dijelilo neprobojno staklo, a one koje nisu mogle ući u galeriju stajale su vani noseći veliku transparent 'Mladić, koljač iz Srebrenice'. Njihov odvjetnik Axel Hageldoorn kazao je kako njegove klijentice, osim osude Mladića žele da se otkrije koja je bila uloga Nizozemaca i UN-a i jesu li oni mogli spriječiti provođenje Mladićevih naredbi.

'U dva sata se sastajemo s glavnim tužiteljem i tražit ćemo da u Mladićevu timu ne bude niti jedan sudac ili tužitelj iz Nizozemske', kazala je voditeljica organizacije Munira Subašić.
stecak

#455 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by stecak »

Pojavljivanje ratnog zločinca Ratka Mladića pred Haškim sudom komentirala je ugledna odvjetnica Jadranka Sloković.

Odvjetnica ističe kako svjedočimo bitnom trenutku za međunarodno kazneno pravo i pravdu koja počinje dobivati oblike nakon drugog svjetskog rata i i suđenja zločincima u Nurnbergu. 'Ratko Mladić je optužen za dva genocida i sva druga djela za koja ga se tereti su vrlo teška i riječ je o najtežoj optužnici nakon Drugog svjetskog rata', kazala je Sloković nadovezujući se i na ponašanje Mladiće pred sucima.

'Moj dojam je da se radi o nekoordiniranoj i smušenoj osobi koja nema puno veze s osobom koja je davala čokoladice djeci i onda ubila 8 tisuća muslimana. No očito se radi o osobi koja se bori za svoje interese, on nije neubrojiv i sigurno je da će aktivno sudjelovati u cijelom postupku', tvrdi Sloković.

Zgraža se nad optužnicom ?!

Odvjetnica primjećuje po jeziku tijela i ponašanju da je Mladiću očito neugodno što se uopće našao u sudnici te da niti u jednom trenutku ne pomišlja da je kriv. U tome vidi sličnost s obranama Šešelja, Karadžića i Miloševića koji su također 'branili srpsku stvar'. Odvjetnice predviđa kako će sličnu taktiku preuzeti i Mladićeva obrana.

Mladić uopće ne želi govoriti o realnim činjenicama i sve su mu gnjusne laži i zapravo nema izgrađen odnos prema svemu što se dogodilo. On se jednostavno ne može zgražati na optužnicu koja mu je poznata od 1995. godine', tvrdi Sloković ističući kako cijela improvizacije obrane Mladića u sudnici djeluje vrlo loše.
Palestinac1

#456 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Palestinac1 »

Meni se nekako čini da je svijet odlučan da se požuri sa ratkom i karadžićem, da se dokaže ono što svi znamo i da se neke stvari poslože kako treba...
stecak

#457 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by stecak »

Mladićevi ispadi u sudnici:

http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60465508
Pasiflora

#458 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Pasiflora »

Jadne zene :( Mislim da nije sada dobro da se bave ulogom nizozemskog bataljona i UN-a - nece medjunarodna zajendica to dozvoliti. Mozda je bilje da se skoncentriraju i vrse pritisak da ono smece smrdljivo sto prije i drasticnije osude...
Šef

#459 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Šef »

stecak wrote:Mladićevi ispadi u sudnici:

http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60465508
Obratite pažnju na čelu, iznad očiju, tačno iznad nosa, kao da mu se ocrtala mrtvačka lobanja. :shock: :-? :run:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#460 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by plain vanilla »

muha_sa wrote:-sad ce kukavici usranoj dovest konzilij ljekara i imat ce tretman bolji nego na VMA dok je ministar bio Tadic koji nije znao gdje mu se general lijeci i zivi.
ma neka mu dovedu koga hoce, ja i dalje imam osjecaj da ce on uskoro krepucnuti
PasoDzigera007

#461 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

Palestinac1 wrote:Meni se nekako čini da je svijet odlučan da se požuri sa ratkom i karadžićem, da se dokaže ono što svi znamo i da se neke stvari poslože kako treba...
Naravno da odugovlace,dok bagra ne krepa,kao smrad Milosevic,pa tako nece biti ni presude,a ni unistavanja djela nastala na genocidu,kao sto je genocidna tvorevina. Nama treba politicar koji ima viziju i koji ce izaci sa prijedlogom da zeli cijepanje BIH i stvaranje u centru Evrope islamske drzave,vidjeli bi onda kako se ukida genocidna tvorevina.Nemamo pametnog politicara. Podhitno traziti odvajanje genocidne tvorevine,ali obavezno sa naglaskom,da ce se onda stvoriti islamska republika Bosna u srcu Evrope,ovo bi bio pritisak na medjunarodnu zajednicu kao i Evropu da nesto urade po pitanju BIH.Pamet i lukavost nam je potrebna ,a ne mulci koje sad imamo.
BHCluster

#462 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BHCluster »

Last edited by BHCluster on 03/06/2011 14:58, edited 3 times in total.
amrica

#463 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by amrica »

PasoDzigera007 wrote:[
Naravno da odugovlace,dok bagra ne krepa,kao smrad Milosevic,pa tako nece biti ni presude,a ni unistavanja djela nastala na genocidu,kao sto je genocidna tvorevina. Nama treba politicar koji ima viziju i koji ce izaci sa prijedlogom da zeli cijepanje BIH i stvaranje u centru Evrope islamske drzave,vidjeli bi onda kako se ukida genocidna tvorevina.Nemamo pametnog politicara. Podhitno traziti odvajanje genocidne tvorevine,ali obavezno sa naglaskom,da ce se onda stvoriti islamska republika Bosna u srcu Evrope,ovo bi bio pritisak na medjunarodnu zajednicu kao i Evropu da nesto urade po pitanju BIH.Pamet i lukavost nam je potrebna ,a ne mulci koje sad imamo.

:run:
popajic

#464 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

sitno wrote:Jadne zene :( Mislim da nije sada dobro da se bave ulogom nizozemskog bataljona i UN-a - nece medjunarodna zajendica to dozvoliti. Mozda je bilje da se skoncentriraju i vrse pritisak da ono smece smrdljivo sto prije i drasticnije osude...
Naravno da su jadne.
Em su prezivjele pakao, em u oci gledaju zlotvora....ali su ,po meni, takodje jadne sto sve to nose same !
Kao da je Srebrenica na Marsu pa nema zvanicna BIH nista s tim...
Ovi nasi politicki misevi zanijemili, paralizovali se ....
Nesto mislim, da su nedaj boze Bosnjaci (ili Bosanci) odradili ovako zlocinacki posao nad srpskim zivljem , pa da je nas glavni zlikovac ( pu, pu ) uhvacen....Joooj, pa vaskoliko bi se i malo i velikosrpstvo diglo na noge .
Evo, Mladicevci se dizu na noge u korist zlocina :x , a mi.....da hoce Dzeko veceras zviznuti koji... :roll: :-)
luciferino

#465 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by luciferino »

2 mjeseca za 37 strana...joj sto ne mogu patetike :roll:
Iznerviram se dok usta otvori.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#466 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

PasoDzigera007 wrote: Naravno da odugovlace,dok bagra ne krepa,kao smrad Milosevic,pa tako nece biti ni presude,a ni unistavanja djela nastala na genocidu,kao sto je genocidna tvorevina. Nama treba politicar koji ima viziju i koji ce izaci sa prijedlogom da zeli cijepanje BIH i stvaranje u centru Evrope islamske drzave,vidjeli bi onda kako se ukida genocidna tvorevina.Nemamo pametnog politicara. Podhitno traziti odvajanje genocidne tvorevine,ali obavezno sa naglaskom,da ce se onda stvoriti islamska republika Bosna u srcu Evrope,ovo bi bio pritisak na medjunarodnu zajednicu kao i Evropu da nesto urade po pitanju BIH.Pamet i lukavost nam je potrebna ,a ne mulci koje sad imamo.
Image
PasoDzigera007

#467 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

amrica wrote:
PasoDzigera007 wrote:[

:run:
E pa zbog takvog razmisljanja i bjezanja,necemo se nikad ni rijesiti genocidne tvorevine.Ako mislis da ce nam je Amerika ukinuti(koja ju je i stvorila) ili Evropa koja je gledala kako se ista stvara,onda se grdno varas,mi moramo napraviti pritisak na Evropu,a jedini nacin je blef i onoga od cega Evropa kao djavo od krsta bjezi je islamska republika u srcu Evrope.Ocito da nisi razumila bit moje poruke,pa tako i reagujes.Lukavost je vazna i kako natjerati Evropu da ponisti stvari na genocidu nastale.Mozda sad skontas o cemu pisem. :wink:A izgleda da i drugi nisu skontali. Samo se ponasajmo merhametli,daleko cemo dogurati.
PasoDzigera007

#468 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

Chmoljo wrote:
PasoDzigera007 wrote: Naravno da odugovlace,dok bagra ne krepa,kao smrad Milosevic,pa tako nece biti ni presude,a ni unistavanja djela nastala na genocidu,kao sto je genocidna tvorevina. Nama treba politicar koji ima viziju i koji ce izaci sa prijedlogom da zeli cijepanje BIH i stvaranje u centru Evrope islamske drzave,vidjeli bi onda kako se ukida genocidna tvorevina.Nemamo pametnog politicara. Podhitno traziti odvajanje genocidne tvorevine,ali obavezno sa naglaskom,da ce se onda stvoriti islamska republika Bosna u srcu Evrope,ovo bi bio pritisak na medjunarodnu zajednicu kao i Evropu da nesto urade po pitanju BIH.Pamet i lukavost nam je potrebna ,a ne mulci koje sad imamo.
Image
Lijepo bi bilo da razmislis sta sam htio reci,a ne na prvu da reagujes.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#469 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

PasoDzigera007 wrote: Lijepo bi bilo da razmislis sta sam htio reci,a ne na prvu da reagujes.
ne reagujem na prvu, nego četvrtu, petu... koji li ti je već post na ovoj temi :) i znam šta si htio reći... ali to svakako nije tema ove teme :)
VerticalHairFactor

#470 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by VerticalHairFactor »

Ma, nije njega stigla nikakva pravda, niti Evropa, prije svega, želi pravdu za Bosnu. Evropa samo želi kontrolirano zadržati rezultate genocida, održati privid da poštuje zakone, te osigurati lagan nestanak iliti krajnje obezvrijeđivanje onih koje je Mladić nemilosrdno klao. Mislim da se evropski ciljevi ne razlikuju mnogo od Mladićevih, samo je stvar da Evropa to neće uraditi kamom, nego raznim pritiscima, potiskivanjem zločina, ovakvim formalnostima i .izdarijama, "razvlačenjem pameti" ne granatama nego mnogo gorim stvarima.
Za nas bi spas bio jedino kad bi nas USA usisale, poklopile i da budemo dio njih, što se neće desiti, je li..
Mladić će umrijeti, presude neće biti, genocida je bilo ali puf ne pričajte više o tome, PC će biti slobodarska a žrtve zločinci jer nisu umrli na vrijeme i jer su branili goli život - sve to u režiji Evrope.
AliceInChains

#471 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

VIDEO / Osuđen na 431 godina zatvora: 20 godina držao u zatočeništvu i silovao Jaycee Dugard

Phillip Garrido
WASHINGTON - Seksualni prijestupnik i njegova supruga osuđeni su u četvrtak na sudu u Placervilleu, u Kaliforniji, na doživotne zatvorske kazne zbog otmice i silovanja Jaycee Dugard kada joj je bilo 11 godina i njezinog držanja u zatočeništvu gotovo 20 godina. Phillip Garrido (60), osuđen je na 431 godinu do doživotnog zatvora, nakon što...

... se pred sudom izjasnio krivim za otmicu i seksualno zlostavljanje po 13 tačaka optužnice, izvijestile su američke TV mreže.

Tužitelj okruga El Dorado, Vern Pierson, opisao je Garrida kao "seksualnog grabežljivca koji je ukrao djetinjstvo i nevinost 11-godišnjeg djeteta". Garridovoj supruzi Nancy (55), koja je također priznala krivnju, izrečena je 36-godišnja kazna zatvora.

Prije nego su supružnicima Garrido izrečene kazne, majka žrtve Terry Probyn pročitala je izjavu Jaycee Dugard, sada 31-godišnjakinje, u kojoj je opisala svoju 18-godišnju kalvariju s Garridom.

"Odlučila sam ne biti ovdje danas, jer odbijam gubiti drugi dio svog života u tvojoj prisutnosti," napisala je Dugard, obraćajući se Phillipu Garridu. "Sve što si ikada učinio za mene bilo je krivo, i nadam se da ćeš jednog dana to uvidjeti."

"Mrzila sam svaku sekundu, svakog dana, već 18 godina. Ti si ukrao moj život i život moje obitelji", kazala je Dugard.

Nakon njezine otmice u gradiću South Lake Tahoe, u Kaliforniji godine 1991., Dugard je bila zatočena u skrivenom dvorišnom kompleksu šupa i šatora, koji je kasnije dijelila s dvije kćeri čiji je otac bio Phillip Garrido.

Dugard, čiji će memoari pod naslovom "Ukradeni život" biti objavljeni idućega mjeseca, kazala je u izjavi da je sada dobro. Garrida je nazvala lažljivcem i rekla da je njegova žena činila zlo. Nagodba o priznanju krivnje sačinjena je tako da se Jaycee Dugard i njezina djeca poštede svjedočenja na sudu. Oba supružnika Garrido odrekla su se prava na žalbu.

U otmici Jaycee Dugard 10. junja 1991. sudjelovala su oba supružnika. Nancy Garrido zgrabila je djevojčicu na ulici gdje je njezina obitelj živjela i prisilila je da uđe u automobil koji je vozio Phillip Garrido.

Par je držao Dugard zatvorenu u svojoj kući u gradiću Antiohiji idućih 18 godina i četiri mjeseca. U početku je bila zaključana u šupi u dvorištu, a zatim joj je kretanje bilo ograničila na niz šatora, koje će kasnije dijeliti s kćerima koje je začela s Garridom a porodila ih je njegova supruga.

Dugard je 2010. dobila 20 milijuna dolara odštete u nagodbi s državom Kalifornijom, prema kojoj su dužnosnici priznali greške agenata nadležnih za nadzor uvjetne slobode Phillipa Garrida. Kalifornija je nakon toga pojačala praćenje počinitelja spolnih delikata.

Slučaj je privukao međunarodnu pozornost, prenosi Hina, nakon što su Dugard i njezine kćeri otkriveni u augustu 2009.

(Vijesti.ba)
A Mladic ce crknuti, prije nego sto ga osude. Nesta ne vrijede puno zrtve genocida(ubijeni Bosnjaci) u Bosni :x

Sadamu su ekspresno sudili. Smrt

Bin Ladenu nisu sudili. Smrt

Nacistima iz WW2 su ekspresno sudili. Smrt.

Mladicu, Karadzicu, Mislosevicu, Seselju i Hadzicu (ako ga ikad uhapse) smrt u celiji sa 5 zvjezdicama + prostor za sprdanje sa pravdom i preostalim zrtava, relativizaciju........ dok sudenje uz kafu prati Biljana Plavsic ispred ekrana u Beogradu.

Hvala lijepo
Ultravox

#472 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Ultravox »

popajic wrote:
sitno wrote:Jadne zene :( Mislim da nije sada dobro da se bave ulogom nizozemskog bataljona i UN-a - nece medjunarodna zajendica to dozvoliti. Mozda je bilje da se skoncentriraju i vrse pritisak da ono smece smrdljivo sto prije i drasticnije osude...
Naravno da su jadne.
Em su prezivjele pakao, em u oci gledaju zlotvora....ali su ,po meni, takodje jadne sto sve to nose same !
Kao da je Srebrenica na Marsu pa nema zvanicna BIH nista s tim...
Ovi nasi politicki misevi zanijemili, paralizovali se ....
Nesto mislim, da su nedaj boze Bosnjaci (ili Bosanci) odradili ovako zlocinacki posao nad srpskim zivljem , pa da je nas glavni zlikovac ( pu, pu ) uhvacen....Joooj, pa vaskoliko bi se i malo i velikosrpstvo diglo na noge .
Evo, Mladicevci se dizu na noge u korist zlocina :x , a mi.....da hoce Dzeko veceras zviznuti koji... :roll: :-)
Mi imamo hljeba i igara. Imamo košćuru Komadića da glabamo.
Oni ba foriraju VLAST :zjev:
Ultravox

#473 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Ultravox »

Jeb-ga grecka, formiraju! Formiraju.
PasoDzigera007

#474 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

Chmoljo wrote:
PasoDzigera007 wrote: Lijepo bi bilo da razmislis sta sam htio reci,a ne na prvu da reagujes.
ne reagujem na prvu, nego četvrtu, petu... koji li ti je već post na ovoj temi :) i znam šta si htio reći... ali to svakako nije tema ove teme :)
Eh onda imas moje veliko izvinjenje,oprosti ,od srca izvinjenje.Nisam jedini vjeruj mi kojeg je pogodila ova igra sa Maldicem i sprdanjem sa zrtvama genocida.
amrica

#475 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by amrica »

PasoDzigera007 wrote: E pa zbog takvog razmisljanja i bjezanja,necemo se nikad ni rijesiti genocidne tvorevine.Ako mislis da ce nam je Amerika ukinuti(koja ju je i stvorila) ili Evropa koja je gledala kako se ista stvara,onda se grdno varas,mi moramo napraviti pritisak na Evropu,a jedini nacin je blef i onoga od cega Evropa kao djavo od krsta bjezi je islamska republika u srcu Evrope.Ocito da nisi razumila bit moje poruke,pa tako i reagujes.Lukavost je vazna i kako natjerati Evropu da ponisti stvari na genocidu nastale.Mozda sad skontas o cemu pisem. :wink:A izgleda da i drugi nisu skontali. Samo se ponasajmo merhametli,daleko cemo dogurati.

Sorry za off, necu vise, samo ovo :roll:

Hoces da blefiras Europu :lol: :lol:
Hoces muslimansku drzavicu Konjic Sarajevo Gorazde Tuzla (?) Zenica... sa zidom vecim od Izraelskog i cuvanijim od Berlinskog? Da zivimo u konc logoru? Da kopamo tunele da izadjemo?
A da se rs i hb pripoje maticama bez problema.
Hvala lijepo, meni je 4 godine rata, a i 15 poslije sasvim dovoljno. :run:
Niko nece, nazalost, ukinuti rs, ozakonjena je poslije podizanja optuznice za genocid, tako da to ne pije vode.

Ako hoces da zivis u palestini, izvoli u Palestinu :run:
Post Reply