kaže moja kona: ''ako je mrtav i oživit će''Chmoljo wrote:napravio čudovište od nje...zlo zlo wrote:
Sto se tice Jona prisjetih se, izboli ga, ono osjetio je 3 uboda u trbuh..a 4ti vec nije osjetio..znaci u najmanju ruku je u nesvjesti![]()
i ja racunam da ga dignu nekako iz mrtvih, ili crvena, ili Bran potegne svoje moci posalje Teona da ga nekako spasi ili što, Martin voli radit to..naznacit da bi neko mrtav,a ne direkt rec mrtav je, ko što je je s Catlin napravio, uglavnom mrtav je, ali drzimo fige da ga dignu
A Song of Ice & Fire
Moderator: Chloe
- shmizlica
#451 Re: A Song of Ice & Fire
- Riddle
#452 Re: A Song of Ice & Fire
Dobra ova zadnja epizoda.
Jadan Theon. Frajer je totalno najebao. Sad mu podmecu lazni bijeg i kad ga ulove... Nadam se da ce njegova patnja i transformacija biti sokantna i odvratna kao u knjizi, jer me stvarno zanima kako ce ljudi reagovati na sve to. Sminka i gluma moraju biti na vrhunskom nivou i ako to covjek to uspije, moze se nadati svakoj mogucoj nagradi.
Jaime je bio dobar, iako mi se nije svidjelo kako su uradili scenu borbe sa Brienne. Ono, zena ga razvali, a on je najopasniji borac u Westerosu. Imao je nekoliko dobrih komentara prije toga, pogotovo onaj o Renlyu.
Jos nisu razdvojili Oshu i Rickona od ostatka druzine. Nadam se da ce se to ubrzo desiti, jer je bitno za pricu.
Lady Olenna je bila super.
Jadan Theon. Frajer je totalno najebao. Sad mu podmecu lazni bijeg i kad ga ulove... Nadam se da ce njegova patnja i transformacija biti sokantna i odvratna kao u knjizi, jer me stvarno zanima kako ce ljudi reagovati na sve to. Sminka i gluma moraju biti na vrhunskom nivou i ako to covjek to uspije, moze se nadati svakoj mogucoj nagradi.
Jaime je bio dobar, iako mi se nije svidjelo kako su uradili scenu borbe sa Brienne. Ono, zena ga razvali, a on je najopasniji borac u Westerosu. Imao je nekoliko dobrih komentara prije toga, pogotovo onaj o Renlyu.
Jos nisu razdvojili Oshu i Rickona od ostatka druzine. Nadam se da ce se to ubrzo desiti, jer je bitno za pricu.
Lady Olenna je bila super.
- Riddle
- Lakat Jebić
#454 Re: A Song of Ice & Fire
ne pojavljuje se Blackhands ili kako se vec zove, u seriji. bio sam ubjedjen da ce to ispast benjen stark
- shmizlica
#455 Re: A Song of Ice & Fire
to i jeste on u knjiziLakat Jebić wrote:ne pojavljuje se Blackhands ili kako se vec zove, u seriji. bio sam ubjedjen da ce to ispast benjen stark
- Lakat Jebić
#456 Re: A Song of Ice & Fire
kontam da je on, morali su ga ekraniziratshmizlica wrote:to i jeste on u knjiziLakat Jebić wrote:ne pojavljuje se Blackhands ili kako se vec zove, u seriji. bio sam ubjedjen da ce to ispast benjen stark
- zlo zlo
#457 Re: A Song of Ice & Fire
ma nije to ujak Benđi, Sam bi prepozno Benđija, i bilo bi spomenuto to, jer ga je Sam poznao na zidu prije nego je Benđi nestao, isto tako Bran bi ga isto prepozno..a ja se ne sjecam da se to spominje u knjizi... 
- Lakat Jebić
#458 Re: A Song of Ice & Fire
ne vidi mu se lice nikako, nije ga mogao ni prepoznati... opet ako se dobro sjecam 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#459 Re: A Song of Ice & Fire
nije, otkud ti to...shmizlica wrote:to i jeste on u knjiziLakat Jebić wrote:ne pojavljuje se Blackhands ili kako se vec zove, u seriji. bio sam ubjedjen da ce to ispast benjen stark
- zlo zlo
#460 Re: A Song of Ice & Fire
nemoj da oteresem prasinu s polica za knjige po 10 put
.. nije Benđi i tocka
prepozno bi ga necak jebate
( ako Sam nebi) a dosta putuju skupa iza zida 
prepozno bi ga necak jebate
- Lakat Jebić
#461 Re: A Song of Ice & Fire
a dobro, jeko frajer ondazlo zlo wrote:nemoj da oteresem prasinu s polica za knjige po 10 put.. nije Benđi i tocka
![]()
prepozno bi ga necak jebate( ako Sam nebi) a dosta putuju skupa iza zida
btw ne bi bilo lose sabrat dokle je dosla radnja, pa kad izadje ova knjiga da ima taj post da se svi kolektivno podsjetimo
- shmizlica
#462 Re: A Song of Ice & Fire
ja bi se zaklela da jeste.....eto sad jopet moram roviti po knjigama
čmoljke i zlico....budem li džaba rovila, drž'te se
bajdvej sam nikad i nije vidio bendžija uživo
- shmizlica
#463 Re: A Song of Ice & Fire
jopet ja
sad malo progugla i izgleda da sam ipak naprosto ja donijela zaključak da je to on
evo jedan člančić o teorijama šta se zapravo desilo s njim
http://zabaviste.wordpress.com/2012/12/ ... m-starkom/
sad malo progugla i izgleda da sam ipak naprosto ja donijela zaključak da je to on
evo jedan člančić o teorijama šta se zapravo desilo s njim
http://zabaviste.wordpress.com/2012/12/ ... m-starkom/
- zlo zlo
#464 Re: A Song of Ice & Fire
ma jok nije onshmizlica wrote:![]()
ja bi se zaklela da jeste.....eto sad jopet moram roviti po knjigama![]()
bajdvej sam nikad i nije vidio bendžija uživo
daj bjež.. prije zakletve jona i sama je benđi bio u crnom zamku, pa se podrazumjeva da ga je sam vidio, jest da prvi renđer nije treniro zgubidane, ali bio je tu negdje
- shmizlica
#465 Re: A Song of Ice & Fire
zlo zlo wrote:ma jok nije onshmizlica wrote:![]()
ja bi se zaklela da jeste.....eto sad jopet moram roviti po knjigama![]()
bajdvej sam nikad i nije vidio bendžija uživo![]()
daj bjež.. prije zakletve jona i sama je benđi bio u crnom zamku, pa se podrazumjeva da ga je sam vidio, jest da prvi renđer nije treniro zgubidane, ali bio je tu negdje
hebi ga, davno se čitalo
+ priznajem da možda i nije bendži......al posve bi bilo logično da je on....uostalom nigdje nije pisalo ni da to nije on....prema tome to je ON
fakat ću morati ponovo pročitati....al za taj sport ću da nabavim pisano izdanje, oči su mi ispale čitajući na kompu
- Chmoljo
#466 Re: A Song of Ice & Fire
pa iskreno, čim se pojavio taj crnoruki, tj. Principov haver, ja sam konto da je Bendžen u pitanju.
sad se ne sjećam, zar oni nije drugačiji? oni koji su mrtvi, ustvari su robovi onih u bijelim oklopima...
sad se ne sjećam, zar oni nije drugačiji? oni koji su mrtvi, ustvari su robovi onih u bijelim oklopima...
- shmizlica
#467 Re: A Song of Ice & Fire
Chmoljo wrote:pa iskreno, čim se pojavio taj crnoruki, tj. Principov haver, ja sam konto da je Bendžen u pitanju.
ko su ti ovi u bijelim oklopima?
- zlo zlo
#468 Re: A Song of Ice & Fire
ne kad su mrtvi iza zida postaju vecinom bijeli šetaci,ako ih se propisno ne spali vole ustat, ali ovaj crnoruki kako vec, jeste mrtav ali njeg su ocito digli ili barem preoteli ovi sto upravljaju silama dobra kod korjenja drveca starih bogova, ovo za sto se Bran skoluje, jer crni sluzi njima,..doveo im brana 
- Chmoljo
#469 Re: A Song of Ice & Fire
nešto si ti pobrkao...zlo zlo wrote:ne kad su mrtvi iza zida postaju vecinom bijeli šetaci,ako ih se propisno ne spali vole ustat, ali ovaj crnoruki kako vec, jeste mrtav ali njeg su ocito digli ili barem preoteli ovi sto upravljaju silama dobra kod korjenja drveca starih bogova, ovo za sto se Bran skoluje, jer crni sluzi njima,..doveo im brana
prolog prve knjige
inače...
dakle, Others su bijeli šetači, nepoznata rasa, bića, kako god, ali nisu mrtvi. one koje ubiju mogu vratiti i tada postaju utvareThe Others are tall, slim humanoids with cold blue eyes and chalk white skin. It is unkown whether they bring the cold and darkness with them, or if they simply choose to show themselves only when it's cold and dark. They wear reflective armour and wield thin, crystal swords. These swords can freeze and shatter any object they touch, including the steel blades favoured by the Night's Watch. The Others appear to be superior swordsmen.[1]
The Others have the ability to return creatures they slay to life as wights. These wights do not appear to need food or rest and can operate with purpose and some rudimentary intelligence. Whilst the Others themselves do not appear able to cross the Wall, their wights show no such limitation.
- zlo zlo
#470 Re: A Song of Ice & Fire
pobrkala
ok ok ja ih trpam u isti koš
oni dizu mrtve i skupa rade zajeb, može tako cmoljavi? 
ok ok ja ih trpam u isti koš
- Chmoljo
#471 Re: A Song of Ice & Fire
pa, može, bona 
- Riddle
#472 Re: A Song of Ice & Fire
Ne sviđa mi se bas sto je jasno da Stannis krece na Zid. Vise bih volio da je to bilo iznenađenje kao u knjizi. Ja do kraja bitke nisam skontao cija je vojska. Valjda su gledaocima htjeli ostaviti nesto vrijedno iscekivanja.
- shmizlica
- dinao
#474 Re: A Song of Ice & Fire
Ima li neko PDF verzije algoritma?
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala
Sent from my iPhone using Tapatalk
- seoBIH
#475 Re: A Song of Ice & Fire
Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2