Imperativ mira u BiH

Locked
andromeda101

#451 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

seln wrote:
Razdrugniković wrote:
madner wrote:Kada se RS razruzi sa svim ovlastima iznad opstinskih, svima ce nam biti bolje :D
Možda bi se i razdružila ali nema kome da preda te ovlasti.Nema parlamenta BiH,nema savjeta ministara a neće ih ni biti ,u Federaciji vanredno stanje- izvršen državni udar.Bolje bi nam bilo sa smo sa Somalijom u uniji nego sa vama :lol:
Dusa mi je gledat nemocne trolove kako prosipaju zuc. :wink:
I kako im Serpska tone. Jak je Mile ko...BETON...za cas na dnu mora. :dance: :thumbup:
madner

#452 Re: Imperativ mira u BiH

Post by madner »

Razdrugniković wrote:
madner wrote:Kada se RS razruzi sa svim ovlastima iznad opstinskih, svima ce nam biti bolje :D
Možda bi se i razdružila ali nema kome da preda te ovlasti.Nema parlamenta BiH,nema savjeta ministara a neće ih ni biti ,u Federaciji vanredno stanje- izvršen državni udar.Bolje bi nam bilo sa smo sa Somalijom u uniji nego sa vama :lol:
Ne predat, drzava ih vrati. Kako ih je i dala. :D
Razdrugniković

#453 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Razdrugniković »

madner wrote:
Razdrugniković wrote:
Misliš na državu Čehoslovačku,AU monarhiju ili na koga tačno misliš kad kažeš da ih vrati :-D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#454 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

seln wrote:
Razdrugniković wrote:
Dusa mi je gledat nemocne trolove kako prosipaju zuc. :wink:
Nije im lako,nije.Tacno mi dodje zao nekada citati ovo sto pisu.Onoliko zlo pocinise,smjestise sami sebe
u najcrnja mjesta u svim knjigama istorije za sva vremena.....a sta dobise na kraju?
E to ne smijem napisati,ruzice me ZAGA,bilo bi to zaista offtopic,to je pdf LJUBAV I SEKS! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madner

#455 Re: Imperativ mira u BiH

Post by madner »

RBiH, ona drzava koja je modificirala svoj ustav i prenjela nadleznosti. Nisi valjda mislio da RS ima nesto svoje? :lol:
prljavi Hare

#456 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

madner wrote:RBiH, ona drzava koja je modificirala svoj ustav i prenjela nadleznosti. Nisi valjda mislio da RS ima nesto svoje? :lol:
Ima Mileta! :D
madner

#457 Re: Imperativ mira u BiH

Post by madner »

Nema, Mile je Bosanac. :D
jutarnji

#458 Re: Imperativ mira u BiH

Post by jutarnji »

madner wrote:Nema, Mile je Bosanac. :D
I to kakav, onakvog sivonju moze samo bosanski qrac napravit`. :D
prljavi Hare

#459 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

Ne da on reć' da je Bosanac,ono u punom kapacitetu! :lol:
madner

#460 Re: Imperativ mira u BiH

Post by madner »

Moze on na Dedinje, ali samo u Krajini ne upada u oci :D
prljavi Hare

#461 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

madner wrote:Moze on na Dedinje, ali samo u Krajini ne upada u oci :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
andromeda101

#462 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

jutarnji wrote:
I to kakav, onakvog sivonju moze samo bosanski qrac napravit`. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rimad

#463 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Rimad »

Razdrugniković wrote: Mir se najbolje gradi uz međunaordnu zajednicu.Zato i jeste najbolje da se razdruživanje obavlja onim tempom koji prihvata međunarodna zajednica,znači polahko.Ove godine sud i tužilaštvo iduće nešto drugo dok ne ostane ništa. :-D
Pusti snovi. Kako mislite to realizovati?
prljavi Hare

#464 Re: Imperativ mira u BiH

Post by prljavi Hare »

Rimad wrote:
Razdrugniković wrote: Mir se najbolje gradi uz međunaordnu zajednicu.Zato i jeste najbolje da se razdruživanje obavlja onim tempom koji prihvata međunarodna zajednica,znači polahko.Ove godine sud i tužilaštvo iduće nešto drugo dok ne ostane ništa. :-D
Pusti snovi. Kako mislite to realizovati?
Budalasenjem po forumu! 8-)
seln

#465 Re: Imperativ mira u BiH

Post by seln »

Razdrugniković wrote:
madner wrote:
Razdrugniković wrote: Možda bi se i razdružila ali nema kome da preda te ovlasti.Nema parlamenta BiH,nema savjeta ministara a neće ih ni biti ,u Federaciji vanredno stanje- izvršen državni udar.Bolje bi nam bilo sa smo sa Somalijom u uniji nego sa vama :lol:
Misliš na državu Čehoslovačku,AU monarhiju ili na koga tačno misliš kad kažeš da ih vrati :-D
Ako govorimo o Srbiji, onda ce ista predati nadleznosti Kosovu, Sandzaku, Vojvodini i Presevskoj republici. :wink:
andromeda101

#466 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

Razdrugniković wrote: Možda bi se i razdružila ali nema kome da preda te ovlasti.Nema parlamenta BiH,nema savjeta ministara a neće ih ni biti ,u Federaciji vanredno stanje- izvršen državni udar.Bolje bi nam bilo sa smo sa Somalijom u uniji nego sa vama :lol:
:arrow:
sa-x wrote:Renzo Daviddi
"Referendum u RS-u je neprihvatiljiv za Evropsku uniju"
Evropska unija ne podržava raspisivanje referenduma u RS-u o nametnutim zakonima visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, ponovio je danas u Banjoj Luci vršilac dužnosti direktora Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi.
Image
Renzo Daviddi

On nije informiran o mogućoj posjeti BiH visoke predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Chaterine Ashton, a o kojoj su spekulirali neki mediji.

Daviddi je podsjetio da se dijalog sa zvaničnicima BiH vodio i da se vodi, ističući da su u okviru tog dijaloga BiH posjetili i direktor za Evropu i centralnu Aziju u zajedničkoj službi vanjskih poslova EU Miroslav Lajčak te generalni direktor Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino.

Svi su oni dolazili u BiH s ciljem, kako je naveo, da se ubrza formiranje vlasti na državnom nivou te zbog referenduma, a koji za EU nije prihvatljiv.
edit: Mislim sta reci, osim mozda citirati Cosica.
Razdrugniković

#467 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Razdrugniković »

madner wrote:RBiH, ona drzava koja je modificirala svoj ustav i prenjela nadleznosti. Nisi valjda mislio da RS ima nesto svoje? :lol:
"RBiH" je nešto što nikad nije postojalo.Postojala je Socijalistička Republika BiH u okviru SFRJ do 1992.Rahmetlije su i jedna i druga.Ova sadašnja BiH je nastala prinudnim udruživanjem Muslimansko-Hrvatske Federacije i Republike Srpske.
Razdrugniković

#468 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Razdrugniković »

andromeda101 wrote:
:arrow:
sa-x wrote:Renzo Daviddi
"Referendum u RS-u je neprihvatiljiv za Evropsku uniju"
Evropska unija ne podržava raspisivanje referenduma u RS-u o nametnutim zakonima visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, ponovio je danas u Banjoj Luci vršilac dužnosti direktora Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini Renzo Daviddi.
Image
Renzo Daviddi

On nije informiran o mogućoj posjeti BiH visoke predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Chaterine Ashton, a o kojoj su spekulirali neki mediji.

Daviddi je podsjetio da se dijalog sa zvaničnicima BiH vodio i da se vodi, ističući da su u okviru tog dijaloga BiH posjetili i direktor za Evropu i centralnu Aziju u zajedničkoj službi vanjskih poslova EU Miroslav Lajčak te generalni direktor Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino.

Svi su oni dolazili u BiH s ciljem, kako je naveo, da se ubrza formiranje vlasti na državnom nivou te zbog referenduma, a koji za EU nije prihvatljiv.
edit: Mislim sta reci, osim mozda citirati Cosica.
Znam da ne podržavaju ali su i otpori takvim idejama u EU sve slabiji.
madner

#469 Re: Imperativ mira u BiH

Post by madner »

Razdrugniković wrote:
"RBiH" je nešto što nikad nije postojalo.Postojala je Socijalistička Republika BiH u okviru SFRJ do 1992.Rahmetlije su i jedna i druga.Ova sadašnja BiH je nastala prinudnim udruživanjem Muslimansko-Hrvatske Federacije i Republike Srpske.
A ne, pa citaj ustav. Fino pise. :D

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom stru-kturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u dru-gim međunarodnim organizacijama.

Mislim, haj da je 93 clan, ali odma na pocetku ti pise. :D
nosara

#470 Re: Imperativ mira u BiH

Post by nosara »

madner wrote:
Razdrugniković wrote:
A ne, pa citaj ustav. Fino pise. :D

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom stru-kturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u dru-gim međunarodnim organizacijama.

Mislim, haj da je 93 clan, ali odma na pocetku ti pise. :D
:D
Država

#471 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Država »

Ovaj razdrugniković je "onaj" element...
andromeda101

#472 Re: Imperativ mira u BiH

Post by andromeda101 »

Razdrugniković wrote: Znam da ne podržavaju ali su i otpori takvim idejama u EU sve slabiji.
Nebi rekao po najnovijoj blamazi RS-a. Iskreno mislim da vi tonete i jos cete dublje tonuti. Dok se ne pobunite jedni protiv drugih.
Vjerujes ti i osobe kao ti u sve i svasta. Sa ludima ne mozes normalno. Javi nam se kad se izlijecis.
konrad

#473 Re: Imperativ mira u BiH

Post by konrad »

Da se mi malo vratimo na temu i analiziramo anketu. Nakon 104 glasa mozemo da zakljucimo da procentualno skoro od pocetka ankete cvrsto stoji da odprilike jedan cetvrtina forumasa, trenutno 26% vjeruje da ljudi u BiH mogu da zive u miru bez stranog prisustva, da 59% forumasa ne vjeruje u takvu mogucnost i da 15% ljudi ne mogu da daju eksplicitan odgovor.

Prakticno samo jedna cetvrtina ljudi vjeruje u sazivot, a vise od pola ne vjeruje da je to moguce bez prisustva MZ, sto je katastrofalna cinjenica.
Ja bih postavio pitanje ovim sto ne vjeruju u sazivot, da malo objasne svoje razloge, i interesuje me da li su oni onda za raspad BiH, jer kakvog ima smisla postojanje takve drzave u kojoj njeni stanovnici ne mogu da zive u miru.

Da odmah kazem da je moje misljenje medju onih 26% i da ja vjerujem u sazivot, i da mi se ne postavljaju pitanje koja samo troluju ovu temu, sta mislim o svakom pojedinacnom slucaju, kako kome sta padne na pamet.
tbv

#474 Re: Imperativ mira u BiH

Post by tbv »

:faraon1: :kiss: :angry: :sleep: :music2: :kravata: :music: :bih: :thumbup: :run: :dance: :sax: :zjev: :zoka: :skoljka: :mrgreen: :-| :arrow: :idea: :?: :!: ;-) :wink: :twisted: :evil: :cry: :oops: :razz: :zzzz: :P :-x :x :lol: 8-) 8) :-? :? :shock: :-o :sad: :roll: :( :-) :) :-D :D
Bosnolog

#475 Re: Imperativ mira u BiH

Post by Bosnolog »

konrad wrote:Da se mi malo vratimo na temu i analiziramo anketu. Nakon 104 glasa mozemo da zakljucimo da procentualno skoro od pocetka ankete cvrsto stoji da odprilike jedan cetvrtina forumasa, trenutno 26% vjeruje da ljudi u BiH mogu da zive u miru bez stranog prisustva, da 59% forumasa ne vjeruje u takvu mogucnost i da 15% ljudi ne mogu da daju eksplicitan odgovor.

Prakticno samo jedna cetvrtina ljudi vjeruje u sazivot, a vise od pola ne vjeruje da je to moguce bez prisustva MZ, sto je katastrofalna cinjenica.
Ja bih postavio pitanje ovim sto ne vjeruju u sazivot, da malo objasne svoje razloge, i interesuje me da li su oni onda za raspad BiH, jer kakvog ima smisla postojanje takve drzave u kojoj njeni stanovnici ne mogu da zive u miru.

Da odmah kazem da je moje misljenje medju onih 26% i da ja vjerujem u sazivot, i da mi se ne postavljaju pitanje koja samo troluju ovu temu, sta mislim o svakom pojedinacnom slucaju, kako kome sta padne na pamet.
Srbima smeta zastva BiH koja je postavljena u Kotorskom!?
Autor Srna 2011-05-11 17:32:00

Srbi izbjegli sa Ozrena u naseljima Trnovo jedan i Trnovo dva uznemireni su i ovaj čin doživljavaju kao provokaciju

Bošnjaci iz Kotorskog kod Doboja postavili su dvije zastave BiH na ulazu u selo sa magistralnog puta Doboj - Derventa.

Srbi izbjegli sa Ozrena u naseljima Trnovo jedan i Trnovo dva, koja dijele magistralni put sa naseljem gdje žive povratnici Bošnjaci, uznemireni su i ovaj čin doživljavaju kao provokaciju.

Srbi iz Kotorskog rekli su da su izloženi provokacijama od kako su se u ovo naselje vratili Bošnjaci.
Add!
Ova poslednja recenica (izjava) onih kojima smetaju Bosnjaci od kako su se vratili u na svoje ti je dala sve odgovore koje trazis na ovoj temi,.... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 11/05/2011 19:30, edited 1 time in total.
Locked