Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bušman

#451 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Borej wrote:ima li ko link za penal reala? ja sam siguran da nije postojao!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#452 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Admir_1984 »

komedija od penala za real, ovako su se nekad penali svirali oraskim labudovima u "gradu" na savi :-)
mrtva kokoš

#453 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

Entropio wrote:Guardiola: "A draw against Madrid at the Bernabeu is a good result. Maybe we should have been a bit sharper after the 0-1."

Guardiola: "Referee influenced the game? He's doing his job."

Guardiola: "Defensive attitude Madrid? Don't have an opinion on that, I already have enough with coaching my own team."

Guardiola: "Was it a penalty for Madrid? No, won't judge, didn't see the action."

Guardiola: "Dont think we already won the Liga. There are a lot of games left, every opponent plays for something."

Guardiola: "Grass too long? Everyone does what he wants in his own home."
GOSPODIN :)
LSD

#454 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Plavih_11 wrote:
Ma postojao ili ne sudija ga je svirao, Ronaldo pogodio i to je to. Kako vam se da objasnjavati jeli bio ili ne .. 8-)
:thumbup: :thumbup: da ne bi se pisalo na 3 stranice jel bio ili nije i nešto ubjeđivalo i otišlo u rasprave bezveze (licno mislim da je ono loša gluma Marcela i poklon penal)...svakako ce biti neki klip koji ce pokazati sve to.
Bušman

#455 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Admir_1984 wrote:komedija od penala za real, ovako su se nekad penali svirali oraskim labudovima u "gradu" na savi :-)
Ma nije bas i da nije penal, Alves je ispao naivan ovdje i Marcelo se kulturno bacio iskoristivsi priliku.
Borej

#456 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

Plavih_11 wrote:
Ma postojao ili ne sudija ga je svirao, Ronaldo pogodio i to je to. Kako vam se da objasnjavati jeli bio ili ne .. 8-)
nikome ja nista ne objasnjavam svi znamo rezultat, gledao sam tekmu na streamu kao i vecina i samo zelim provjeriti da li sam dobro vidio, a jos tri tekme slijede za objasnjenja :D ovo prvo za barsu je ipak solidno proslo, bez kartona, nadam se da je puyol ok, ista meta samo je znatno blize :D
Baltazar_khan

#457 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Baltazar_khan wrote:
uhhh odličan kvalitet :thumbup:
da se zahvalim gospodinu sa druge strane profila na ovom fantastičnom linku. niti jednom mi nije zaštopalo :mrgreen:
ultima_palabra

#458 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Ko ce faliti Realu u odbrani sad u kupu kralja? Albelda zbog zutih i Albiol zbog crvenog? Ili se crveni ne prenosi u kup? Kako to ide kod njih?
Albelda je u Valenciji 8-) Možda bude na tribinama, blizu mu je ;-)
Mislim da je kao kod nas, samo crvendaći se prenose... znači nema Albiola, što je i dobro.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#459 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Admir_1984 »

Bušman wrote:
Admir_1984 wrote:komedija od penala za real, ovako su se nekad penali svirali oraskim labudovima u "gradu" na savi :-)
Ma nije bas i da nije penal, Alves je ispao naivan ovdje i Marcelo se kulturno bacio iskoristivsi priliku.
Pa Alves je uradio ono sto je jedino mogao i trebao, uletiti klizeci pored igraca i sprijeciti povratnu loptu ili neki niski centarshut. Samo sto je sudac totalno pogresno vidio, ovde nikakvog kontakta nije bilo :-)
Borej

#460 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Borej »

Bušman wrote:
smijesno!!

hvala za link
fixer

#461 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Splinter wrote:nani, cristiano, pepe, mourinho, nastavi niz....
postoji li odvradnija bagra od ovih portugalaca :x :x
dao bih ruku da su imali zadatak da puyola dokrajce. a ni ostali nisu bili postedjeni, pogotovo messi, on je bio
druga meta. sudijska govna nisu dala da fudbal pobjedi. ovu antipropagandu od fudbala koju sprovodi mourniho
treba sahraniti. zar nekome ovaj covjek moze biti idol, zar se fudbal igra da bi se ozlijedio protivnik.
ma nema se tu sta pricati, dovoljan su pokazatelj tribine na bernabeu, navijaci koji su prezadovoljni
osvojenim bodom protiv barcelone. sreca pa to nece bitno uticati na konacan ishod prvenstva...
ovo je smijurija, stid bi me bilo da sam navijac madrida. kakav trener, takvi i igraci...

ono sto me veseli jeste to da je nemoguce da ovakvo sudjenje i igra budu dopusteni u ligi prvaka...
Ovi navijaci obavezno moraju dobiti nove navijacke definicije. Antipropaganda, a propaganda dva suta na gol u prvom poluvremenu :)
Zmijuga loma

#462 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Zmijuga loma »

Splinter wrote:
Entropio wrote:Guardiola: "A draw against Madrid at the Bernabeu is a good result. Maybe we should have been a bit sharper after the 0-1."

Guardiola: "Referee influenced the game? He's doing his job."

Guardiola: "Defensive attitude Madrid? Don't have an opinion on that, I already have enough with coaching my own team."

Guardiola: "Was it a penalty for Madrid? No, won't judge, didn't see the action."

Guardiola: "Dont think we already won the Liga. There are a lot of games left, every opponent plays for something."

Guardiola: "Grass too long? Everyone does what he wants in his own home."
GOSPODIN :)
Kakva gracioznost i elegancija. :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#463 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Villa je promašio bar dva zicera... Pogodiće to u narednim utakmicama.

Barcelona je stvarno s druge planete. Real im nije ni do koljena, čak i da pobjedi u nekoj od narednih utakmica. Ljudi slave što su bod izvukli... i još fanovi kažu da je Mourinho taktički nadmudrio Guardiolu zato što nije izgubio. :lol:
Bušman

#464 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Admir_1984 wrote: Pa Alves je uradio ono sto je jedino mogao i trebao, uletiti klizeci pored igraca i sprijeciti povratnu loptu ili neki niski centarshut. Samo sto je sudac totalno pogresno vidio, ovde nikakvog kontakta nije bilo :-)
Sta da ti kazem, nije da nisi u pravu. Ali to je Alves mogao bolje odraditi, ovako ga je onaj mamlaz Marcelo prevario ko malo dijete.

Evo Mourinho sere po sudiji (standardno) na pres konferenciji :D Kaze da je Alves trebao dobiti drugi zuti :D
Charuga
Globalni moderator

#465 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Ko ce faliti Realu u odbrani sad u kupu kralja? Albelda zbog zutih i Albiol zbog crvenog? Ili se crveni ne prenosi u kup? Kako to ide kod njih?
Mislim da je kao kod nas, samo crvendaći se prenose... znači nema Albiola, što je i dobro.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odoh sa Alonsa na Albeldu. Cini mi se da je komentator na Areni rekao da ce jedan igrac Reala zbog zutog kartona preskociti kup. Mora da sam nesto lose cuo .. ;-)
Baltazar_khan

#466 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Večeras dosuđeni penal za Barçu bio je prvi koji je dosuđen u korist Blaugrane na Bernabeu nakon 19 godina! U sezoni 1991/92. Koeman je pogodio s bijele tačke u godini kada je Barcelona osvojila Kup prvaka Evrope i prvenstvo!
ultima_palabra

#467 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
ultima_palabra wrote:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odoh sa Alonsa na Albeldu. Cini mi se da je komentator na Areni rekao da ce jedan igrac Reala zbog zutog kartona preskociti kup. Mora da sam nesto lose cuo .. ;-)
http://www.marca.com/2011/04/16/futbol/ ... 90778.html
Evo ovi su potvrdili... Arbeloa će propustiti slijedeći meč u prvenstvu, a Albiol finale kupa.
slobodni armirach

#468 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by slobodni armirach »

barca, posjed lopte vakav nakav, dodavanje stotina toliku,
a dje su golovi?

dosadan fudbal igraju, penzionerski
Baltazar_khan

#469 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

slobodni armirach wrote:barca, posjed lopte vakav nakav, dodavanje stotina toliku,
a dje su golovi?

ko po tebi igra atraktivan fudbal onda, ako to nije barcelona?
fixer

#470 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

slobodni armirach wrote:barca, posjed lopte vakav nakav, dodavanje stotina toliku,
a dje su golovi?

Dje ces to reci? Pa ljudi dominiraju sa 2 suta na gol u jednom poluvremenu. A ja lika. :) To je propaganda fudbala.
LSD

#471 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Realno ova utakmica je bila smor ,prava partija šaha :oops: ...Barca ima loptu i posjed, a Real opasniji jer su cekali prekide (kornere) gdje je Barca veoma ranjiva jer nemaju ni visinu ni skok igru ,samim tim.
Ovo je bio el Clasico ispod svakog nivoa jer je Barca peglala loptu do besvjesti, ovi nisu mogli da je uzmu nikako a i nisu se ni puno trudili ...Realu bila prva opcija - Ne primiti gol i od nadigravanja na citavoj utakmici za 90 nije bila ništa, jedna velika nula...Mourinho je tako postavio ekipu (sa tri defanzivna vezna Alonso-Pepe-Khedira) i to je odlicno šljakalo jer Barsina osnovna poluga Xavi- Iniesta nije mogla da funkcioniše na najviše nivou, tako da je i trio u napadu bio odsjecen od igre vecim dijelom utakmice.
E kad su poveli onda je tekma pogotovu bila smor, jer su se dodavali, peglali, ovi ne mogu uzeli lopte nikako, cekaju neki prekid pa svi na skok...loša tekma, za ove klubove i ovaj nivo fudbala loša tekma.
Last edited by LSD on 17/04/2011 00:43, edited 1 time in total.
Bušman

#472 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

a dje su golovi?

Real se nije ni trudio da uzme loptu u prvom poluvremenu. U drugom su nekako dosli do gola.

Pogledaj Barcine utakmice sa Arsenalom pa ces vidjeti sta su dobre utakmice ;)

Btw,
Image
:D :D :D
Baltazar_khan

#473 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

Image
bob7

#474 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bob7 »

Baltazar_khan wrote:
Večeras dosuđeni penal za Barçu bio je prvi koji je dosuđen u korist Blaugrane na Bernabeu nakon 19 godina! U sezoni 1991/92. Koeman je pogodio s bijele tačke u godini kada je Barcelona osvojila Kup prvaka Evrope i prvenstvo!
rondaldino 2004???
ek0

#475 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ek0 »

Da kopiram svoj cjenjeni post sa drugog foruma da ne bih ovdje ponovo morao da sklapam :D

---

Ovako. Sto se tice rezultata moze se reci da je realan. Bili smo konkretniji od Barcelone, ali su i oni imali jako dobre prilike. Naravno drzali su loptu sto se od njih i ocekivalo, ali 70% njihovog posjeda je bilo beskrajno dodavanje na njihovoj polovini jer im nasi terijeri nisu dali preci centar. Penal za Barcelonu je bio cist, sad za crveni ne bih da "ulazim", ali se ne moze reci da ga Albiol nije zasluzio. Nas penal po meni regularan, ali moram priznati da je i start Ikera na Villu mogao biti okarakterisan kao penal.

Malo da se osvrnem na neke nase igrace.

Iker - Dobar, steta sto nije skinuo penal, malo mu je falilo.
Marcelo vise nego dobar uz nekoliko bespotrebnih gubljenja lopti.
Albiol - Za?ebo, ali necu mu zamjeriti, vise bi mu zamjerio da je pustio Villu da ga uvali iz one prilike, mada je mogao puno efikasnije rijesiti onu situaciju
Carvalho - Nemam sta zamjeriti
Ramos - Sta reci, momak ih je "iznosio" sa terena
Pepe - daleko najbolji, nema potrebe o njemu vise komentarisati.
Xabi - Nisam ga nesto puno upratio, ali se sjecam da su mu "mahnuli" par lopti sto nije za ocekivati
Khedira - ne mogu reci da je bio los trcao je, uzimao je lopte, bolji nego inace, ali mu ne mogu oprostiti onaj sut pred kraj, mogao je loptu proslijediti lijevo Ronaldu, a i mogao je osutati bilo gdje osim u Valdeza
Di Maria - ne znam zasto ga toliko kritikuju, bio je sebican to stoji, ali je on jedini uspio nekoliko puta probiti za razliku od Ronalda, + kornere je odlicno izvodio
Ronaldo solidan, ali je napokon "izgubio nevinost" protiv Barcelone tako da ocekujem puno vise u slijedecim utakmicama, ostao smiren u kljucnom trenutku.
Benzema - Benzema ?

Ozil pokazao jako puno u kratkom periodu, igrao bez pritiska, par dobrih lopti, par dobrih driblinga, nisam upratio da je izgubio i jednu loptu
Adebayor - imao par dobrih prilika, dobar golgeter bi ono strpao, nisam zadovoljan
Arbeloa - ne mogu da ga ocjenim jer ga u silnoj zbrci nisam upratio mada sam pratio u "HD-u".

Jos nesto, Messi je pokazao kako je on jedna cvjecka od igraca, jos se onako hinjski "iskezi" nakon sto je okrenuo ledja.

+ Jedna smjesna situacija, kada je Messi roknuo loptu u publiku, stize Pepe i govori mu da nije normalan hahahaha.
Meni je ono bio show, pazi Pepe dobrica osjecajna. Kralj.

Image
Locked