Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Real Khan

#451 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Real Khan »

PR-player wrote:
Real Khan wrote: Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

A što se tiče rastrčanosti Portugalaca po terenu, pa nije im bilo naročito teško zato što su imali:

1. strašan motiv (zbog šabanskog "dočeka" u Zenici),
2. sudijski vjetar u leđa(cjepkanje naše igre, suđenje faulova za svaku njihovu izgubljenu loptu, pomjeranje živog zida onoliko koliko je potrebno da šut sa 25 metara bude isto kao pucanje penala, crveni karton kada se prelama utakmica itd.),
3. našu pogrešnu taktiku (nije džaba rečeno da je napad najbolja odbrana...da smo igrali sa 2 napadača, ne bi se njihov vezni red mogao rahat razlijetati po našoj polovini nego bi barem jedan ili dva igrača morala ići u svoju odbranu da udvajaju Džeku i Vedu, a to bi koliko-toliko rasteretilo pritisak na naše veznjake i barem bi bili bare-bare na terenu)
Ma daj ba pa ne mogu da vjerujem da se neki na sudjenje vade??? Dajte ljudi malo dostojanstva majku mu...isto smo zadnji sljam, samo sadake da nam je.

Sudija nas je spasio da ne bude 10:1, nije dosudio 2 penala, prizno gol iz ofsajda... :roll:

Nevjerovatno.
Ja ko bosanac se ogradjuem od svakog svog zemljaka koji nema dostojanstva i spada na ovakve niske grane da krivi nekog drugog.
Pa ljudi su nas razbili ko beba zvecku.
Poštujem tvoje mišljenje, ali ko je god ikada trenirao fudbal odlično razumije ova tri nabrojana faktora koji u kombinaciji dovode do ovakvog rezultata od 6:2. Nisam ja rekao da su isključivo krive sudije, nego sam nabrojao 3 ključna faktora koji su zajedno bili protiv nas. Vjeruj mi da bi i naša i njihova igra bila sasvim drugačija i sigurno ne bi bilo 10:1 za njih da smo igrali sa dva umjesto jednim napadačem. Pa, nije valjda da oni imaju 15 igrača u terenu a mi 10 da mogu rahat pokriti 2 rasna strijelca koji znaju pobjeći jednom čuvaru i zabiti gol. Dakle, na oba bi morali staviti po dva igrača plus jednog kao osigurač (odnosno jedan koji će prihvatati loptu kada odbrana presjeca pasove prema našim napadačima). To je 5 njihovih u odbrani, a naših 2 u napadu. Zar ne bi u takvom odnosu snaga njihov vezni red malo se povukao i tako oslabio pritisak na našu odbranu? Uostalom, da su Portugalci toliko superiorni, ne bi oni ni vidjeli baraža nego bi hladno izdominirali svoju grupu i mirno (kao Švabe i Španci) čekali uz kokice izvlačenje grupa na EP. Da je stvarni omjer snaga 6:2, onda bi nam u Zenici trebali utrpati barem 3 komada bez primljenog pogotka. Znam da ovaj rezultat djeluje zastrašujuće, ali sam u svojoj karijeri gledao i mnogo teže poraze od malo boljeg ili jednako lošeg protivnika. Sve to stvar nijansi koje kada se naberu, prave bitnu razliku.
Obuca9

#452 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

hrasno38 wrote:Iz samo jednog razloga...sto nam UEFA nikada nece dati mogucnost da u odlucujucoj utakmici damo gol kao sto su ga dali Francuzi. A sto se tice Papeta treba da ostane ali prica da je najvise napravio od svih selektora nije tacna. ovu reprezentaciju je zapoceo Muzur pa onda do kraja sastavio Ciro i sa tom reprezentacijom isto tako prosle kvalifikacije otisao u baraz iza sebe ostavivsi Belgiju i Tursku koje su jace od Bjelorusije i Rumunije bar po FIFA rang listi te u barazu izgubio dva puta po 1:0 sto ipak puno bolje zvuci od 6:2. Ciro i Pape su imali iste probleme a to su susreti sa jakim reprezentacijama. Baka Sliskovic je sa svojom reprezentacijom Spaniju bacio na noge u sred Spanije ali jebi ga kad imas sudiju koji produzuje utakmicu dok Spanija neda gol. Sa Bakom smo imali legendarnu utakmicu na Kosevu protiv Danaca u kojoj nas je pobjeda vodila direktno na prvenstvo. Isto je bilo i u Beogradu. Dakle ta prica da je Pape najuspjesniji trener zaista ne pije vode ali pije vode da jeste doveo neke nove dobre igrace, da jeste napravio nekakvu normalnu atmosferu oko reprezentacije ali je za razliku od svih ostalih napokon imao i normalne ljude u savezu.
U Beogradu smo igrali za baraž, a ne za odlazak direktno.
pOZz

#453 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pOZz »

Da li postoji način izmjeriti koliko je Stark odvajao živi zid?
Janjicar

#454 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

Acheron wrote:
Janjicar wrote:
A isto tako sam ti odgovorio zasto nije mogao ubaciti Ibisevica
Da ponovim
Ljudi su nas i onako pojeli na terenu a sta bi bilo da izbacimo jos jednog srednjeg igraca a da ubacimo napadaca ?
Ko ce doturiti tu loptu do napadaca ?
Dugim Loptama mozda ? ali i od togA nema nista ako vidimo da je Pepe sinoc skakao ko lud, i ako nije nadskocio Dzeku onda je Stark svirao faul...
Bilo kako bilo covjek je izveo najbolji sastav sto je mogao a mislim da je Susic volio vise i od mene i od tebe da pobijedi ;)
Kako smaras, covjece.

Sta znaci IZBACITI jednog veznog? Jesmo to dominirali u sredini pa nas strah povuci jednog? Koja je to bila korist u Medunjaninu i Pjanicu koji statira uz aut liniju?

Je li isto kad se krhne lopta na jednog spica medju dva-tri njihova igraca i golmana, ili kada imamo dvojicu spiceva? Jel lakse njihovom trojcu u vezi (tri u liniji, Nani i Ronaldo isturena krila) kad znaju da iza ledja imaju jednog napadaca ili dvojicu? Kada moraju vise pomagati odbrani? Da li to pomaganje u odbrani znaci i vise trosenja, sto ce se odraziti da mozda i ne budu tako fit za utrcavanje iz drugog plana? (poput Moutinha u onoj sansi) Da li to pomaganje odbrani zanci i da ne budu tako fit za presing na sredini?

Da li jedan nas spic znaci, da se njihova odbrana fakticki moze pomaci na centar, i tako stvoriti osjecaj da ih je 7-8 u veznom redu? Jel to razlog zasto je Dzeko uglavnom dobijao lopti na sredini? (i u Zenici) Jer je otjeran.

Kad smo vidjeli da Misimovic ili Medunjanin napadaju njihovu zadnju liniju (osim jednom-dvaput) ili ulaze iz drugog plana? Je li Misimovicu lakse dati pas za gol-sansu, trazeci jednog spica ili dvojicu?

I hajde sto ne vadi Medunjanina sto ocigledno ne moze 'o sebi', ali ga je makar trebao vaditi jer mu je stalno visio zuti/odnosno crveni/ nad glavom. Jesmo trebali stizati -2 s 9 igraca? Mada ne bi stigli ni sa 13. Alo ozbiljan selektor bi vadio igraca koji je na rubu crvenog.

Sta je bilo u Zenici kada je usao Ibisevic, jesmo tada konacno prodisali u napadu i stvorili im paniku? Pa cak mogu reci i u vezi, jer ona petorica ponekad samo smetaju jedan drugom.

Helem, mozda smo mogli proci u nekoj ludoj utakmici s rezultatom 4:4. I prije meca u Zenici sam napisao 'mozda mozemo proci ako bude puno golova (npr 2:2 kuci, 3:3 vani)'. Uprkos tome sto se odmah znalo po okonacanju zrijeba da imamo jako male sanse (20%) u nasoj formaciji, nismo ih imali ni 5-10%. Sve je bilo vjestacko lozenje medija.
(evo citam i komsije, svi se uglavnom cude kukavickoj igri s jednim spicom)
Ocito ne shvacas sta hocu da ti kazem, pokusao sam ti objasnit kako i zasto nije mijenjao a u ostalom pogledaj Izjavu Susica nakon utakmice :thumbup:
Sretno da ti bude i nadam se da ces jednog dana postati selektor jer ocigledno dobro poznajes nase igrace i ko koliko moze pruzit i sta moze pruzit :thumbup:

A posto smaram ne bih dalje da se upustam u diskusiju s tobom...
Pozzdrav
:bih: :bih:
Janjicar

#455 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

hau jes no

#456 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hau jes no »

igračima se nema šta zamjeriti. mogu zamjeriti euforiji, medijima sa 468 priloga i prognozama iz svake vukojebine u bih danima, djeca se puštala ranije iz škole zbog utakmice :skoljka: mogu zamjeriti i to što je odnos igrači-novinari, igrači-navijači na đes' ba šta ima jarane? zamjeram sušiću na 2 greške: to što pandža nije igrao i što nije ubacio ibiševića na početku drugog poluvremena jer se iz aviona vidjelo da nas ubijaju i da su nas vile pronosale pa je poluvrijeme završilo samo 2-1. a to je vidio i u zenici al je nastavio sa istom taktikom. nisam za njegovu smjenu, boljeg nemamo,ako ništa po prvi put ova repka igra fudbal i ima posjed lopte a ne mrtvi bunkeri sa ćirom i ostalima ranije. šteta što se ove igre sušić odrekao protiv portugala i vratili smo se 3-4 godine unazad.
vatana

#457 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vatana »

Jel to nekima sudija kriv opet? HAHAHAHAAHA

Ljudi moji bolan sta vam je? Razvalili su nas taman da sam ja sudio.

Onako pasivno uci u utakmicu i staticki igrat pali protiv Estonije i Cecenije...
Tomahawk11
Globalni moderator

#458 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

vatana wrote:Meni nije jasno kako onako pasivno mogu uci u utakmicu? Pa u prvih 10 minuta se vidjelo da ce nas pregazit. Niko da stane, da kaze stanite ljudi, igrajte agresivnije, zesce, pokrivajte ih... Oni su imali prostora ko na trening utakmici.

Hajd sto nemamo igre napred, to nismo nikad ni znali, al onako pasivno igrat na sredini i u odbrani, pustat ih, ono meni lici na izdaju.

Sinoc se vidjelo da smo na nivou Estonije i Litvanije i to samo kad nam ide. U citavoj reprezentaciji imas 2-3 covjeka sto znaju igrat, ono sve ostalo se nekakvi "trkaci", defanzivci i dodavaci lopti.
Da su trkaci, nemamo mi takvih, ako izuzmemo Lulica, kojem opet treba prostora, a ne da se mora probijati od protivnickog napadaca preko veznog reda do protivnickog sesnaesterca.
Nema ti sta biti nejasno, u Zenici se to i nije moglo vidjeti, jer su igrali drugu igru u odnosu na Luz. Koliko god ja navijao za BiH, ono sto su Portugalci igrali sinoc u napadu je fantasticno. Uostalom, iako u prijateljskoj, skoro su unistili Spaniju.
I ja sam se sinoc nakon 2-0 ohladio, pa se opet probudila nada na 2-1 i na 3-2, ali kad se covjek ohladi treba biti realan. Dobili smo najjaceg protivnika kojeg smo mogil dobiti u barazu. Mi tek treba da se plasiramo na EP, a plasiramo pricu ''ako ne pobijedimo Portugal, onda ni ne trebamo na EP''. Je li se to mi borimo za medalju?! Sto se mene tice, najbolje da grupa za sljedece EP bude: Svedska, Slovacka, Estonija, Lihtenstajn i San Marino. Pa da se, kao sto cemo nadam se u ovoj grupi za SP, borimo za 1. mjesto, a ne za baraz.
PR-player

#459 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

Real Khan wrote:
Poštujem tvoje mišljenje, ali ko je god ikada trenirao fudbal odlično razumije ova tri nabrojana faktora koji u kombinaciji dovode do ovakvog rezultata od 6:2. Nisam ja rekao da su isključivo krive sudije, nego sam nabrojao 3 ključna faktora koji su zajedno bili protiv nas. Vjeruj mi da bi i naša i njihova igra bila sasvim drugačija i sigurno ne bi bilo 10:1 za njih da smo igrali sa dva umjesto jednim napadačem. Pa, nije valjda da oni imaju 15 igrača u terenu a mi 10 da mogu rahat pokriti 2 rasna strijelca koji znaju pobjeći jednom čuvaru i zabiti gol. Dakle, na oba bi morali staviti po dva igrača plus jednog kao osigurač (odnosno jedan koji će prihvatati loptu kada odbrana presjeca pasove prema našim napadačima). To je 5 njihovih u odbrani, a naših 2 u napadu. Zar ne bi u takvom odnosu snaga njihov vezni red malo se povukao i tako oslabio pritisak na našu odbranu? Uostalom, da su Portugalci toliko superiorni, ne bi oni ni vidjeli baraža nego bi hladno izdominirali svoju grupu i mirno (kao Švabe i Španci) čekali uz kokice izvlačenje grupa na EP. Da je stvarni omjer snaga 6:2, onda bi nam u Zenici trebali utrpati barem 3 komada bez primljenog pogotka. Znam da ovaj rezultat djeluje zastrašujuće, ali sam u svojoj karijeri gledao i mnogo teže poraze od malo boljeg ili jednako lošeg protivnika. Sve to stvar nijansi koje kada se naberu, prave bitnu razliku.
Nisam strucnjak za fudbal pa ne bih bas sad nesto se preseravo. Kako su meni izgledale ove dvije utakmice?
Nadigrali su nas u svakom pogledu, u Zenicu nisu dosli da nas razvale nego cisto da odigraju kako bilo, mislim da im pobjeda i nije toliko bitna bila. Odigrali su lose u Zenici sto zbog terena sto zbog toga sto su igrali u gostima. Mi se uljuljkali u neku laznu sigurnost dosli u Lisabon ovi nas prebili ko macku. U svakom pogledu, taktickom, timskom igrom, igrom pojedinaca.
Ljudi moji oni su klasa iznad nas, pogledaj snimke, ljudi trce skoro 2x brze od nasih igraca. Svugdje ih ima. Jednostavno su bolji bili, mi hocemo glavom groz zid al ne ide tako.
Imamo taj neki cudan mentalitet, letimo visoko a nisko padamo.
and

#460 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

vatana wrote:Jel to nekima sudija kriv opet? HAHAHAHAAHA

Onako pasivno uci u utakmicu i staticki igrat pali protiv Estonije i Cecenije...
sudija je loše sudio i to je činjenica,ali što reče papac mi smo odigrali očajno i nemamo šta pričati o suđenju.da smo odigrali dobro mogli bi pričati
vatana

#461 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vatana »

Tomahawk11 wrote:
vatana wrote:Meni nije jasno kako onako pasivno mogu uci u utakmicu? Pa u prvih 10 minuta se vidjelo da ce nas pregazit. Niko da stane, da kaze stanite ljudi, igrajte agresivnije, zesce, pokrivajte ih... Oni su imali prostora ko na trening utakmici.

Hajd sto nemamo igre napred, to nismo nikad ni znali, al onako pasivno igrat na sredini i u odbrani, pustat ih, ono meni lici na izdaju.

Sinoc se vidjelo da smo na nivou Estonije i Litvanije i to samo kad nam ide. U citavoj reprezentaciji imas 2-3 covjeka sto znaju igrat, ono sve ostalo se nekakvi "trkaci", defanzivci i dodavaci lopti.
Da su trkaci, nemamo mi takvih, ako izuzmemo Lulica, kojem opet treba prostora, a ne da se mora probijati od protivnickog napadaca preko veznog reda do protivnickog sesnaesterca.
Nema ti sta biti nejasno, u Zenici se to i nije moglo vidjeti, jer su igrali drugu igru u odnosu na Luz. Koliko god ja navijao za BiH, ono sto su Portugalci igrali sinoc u napadu je fantasticno. Uostalom, iako u prijateljskoj, skoro su unistili Spaniju.
I ja sam se sinoc nakon 2-0 ohladio, pa se opet probudila nada na 2-1 i na 3-2, ali kad se covjek ohladi treba biti realan. Dobili smo najjaceg protivnika kojeg smo mogil dobiti u barazu. Mi tek treba da se plasiramo na EP, a plasiramo pricu ''ako ne pobijedimo Portugal, onda ni ne trebamo na EP''. Je li se to mi borimo za medalju?! Sto se mene tice, najbolje da grupa za sljedece EP bude: Svedska, Slovacka, Estonija, Lihtenstajn i San Marino. Pa da se, kao sto cemo nadam se u ovoj grupi za SP, borimo za 1. mjesto, a ne za baraz.
Sa onakvom igrom nebi nikoga pobijedili. Onako se prepast u prvih 10 minuta, ko kokoske bez glava letaju po terenu. Onako pristupit utakmici, ono je katastrofa. Sve stali, nesto gledaju, ko debili. Smijesno, smijesno...
PR-player

#462 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PR-player »

and wrote:

sudija je loše sudio i to je činjenica,ali što reče papac mi smo odigrali očajno i nemamo šta pričati o suđenju.da smo odigrali dobro mogli bi pričati
Pa jest lose sudio, ostetio je portugal za moguca 2 gola u nasoj i onaj jedan sto s ga spahic zabi
Janjicar

#463 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

and wrote:

:thumbup:
vicious

#464 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vicious »

Tvrdokorna mrlja wrote:
Real Khan wrote:

Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

A što se tiče rastrčanosti Portugalaca po terenu, pa nije im bilo naročito teško zato što su imali:

2. sudijski vjetar u leđa(cjepkanje naše igre, suđenje faulova za svaku njihovu izgubljenu loptu, pomjeranje živog zida onoliko koliko je potrebno da šut sa 25 metara bude isto kao pucanje penala, crveni karton kada se prelama utakmica itd.),
3. našu pogrešnu taktiku (nije džaba rečeno da je napad najbolja odbrana...da smo igrali sa 2 napadača, ne bi se njihov vezni red mogao rahat razlijetati po našoj polovini nego bi barem jedan ili dva igrača morala ići u svoju odbranu da udvajaju Džeku i Vedu, a to bi koliko-toliko rasteretilo pritisak na naše veznjake i barem bi bili bare-bare na terenu)
sto se tice tih 445 m2,najlakse je to sebi predociti kao 7 metara dubine (dodatne)na terenu sirokom oko 60 metara.

a to je u ovakvoj utakmici u kojoj smo izdominirani,dodatnih 7 metara dubine za branjenje na nasoj polovini.

-a motiv nije samo sabanski docek u zenici,motiv je plasman na ep.i mozda veci motiv,ne ispadanje u kvalifikacijama za ep.zvuci isto,ali nije :)
-sudijski vjetar u ledja?..smijesni smo sa teorijama da nam je neko kriv,blago receno.
-pogresna taktika?..ne znam,nisam strucnjak,da jesam..vjerovatno bih zivio od toga i ne bih ovdje kuckao o taktikama :)
Pa ako već tako računamo, ne dodaje se tih 7 metara samo našoj polovini, valjda nešto otpada i na protivničku ;)
Dakle 3,5 metra dodatna, a to stvarno ne može biti nikakvo opravdanje. Pa na kraju krajeva, svi oni obično igraju svoje klupske utakmice na većim terenima nego što je BP, tako da ne pije vode ta vadiona s veličinom terena.

Što se tiče motiva slažem se, a o suđenju mislim da ne vrijedi ni diskutovati. Svako je mogao vidjeti da je bilo katastrofalno, grešaka na obje strane, samo što je ono tendenciozno sviranje faulova u prvih 20-30 minuta nas već toliko osakatilo da kasnije odluke u našu korist nisu mogle puno promijeniti.

O taktici i formacijama možemo samo nagađati, da smo krenuli sa 2, 3 ili 8 špiceva, ili sa 10 bekova... ŠBBKBB.
Real Khan

#465 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Real Khan »

PR-player wrote:
Real Khan wrote:
Nisam strucnjak za fudbal pa ne bih bas sad nesto se preseravo. Kako su meni izgledale ove dvije utakmice?
Nadigrali su nas u svakom pogledu, u Zenicu nisu dosli da nas razvale nego cisto da odigraju kako bilo, mislim da im pobjeda i nije toliko bitna bila. Odigrali su lose u Zenici sto zbog terena sto zbog toga sto su igrali u gostima. Mi se uljuljkali u neku laznu sigurnost dosli u Lisabon ovi nas prebili ko macku. U svakom pogledu, taktickom, timskom igrom, igrom pojedinaca.
Ljudi moji oni su klasa iznad nas, pogledaj snimke, ljudi trce skoro 2x brze od nasih igraca. Svugdje ih ima. Jednostavno su bolji bili, mi hocemo glavom groz zid al ne ide tako.
Imamo taj neki cudan mentalitet, letimo visoko a nisko padamo.
Vjeruj mi da ni FK "Stupčanica" iz Olova, Bracina "Vrbanjuša" ili NK "Biser" iz Boljakovog Potoka kada idu u goste ne idu da "odigraju kako bilo", nego gledaju da (naravno, ako mogu) rastave na proste faktore svog protivnika. Ne mogu vjerovati da reprezentacija Portugala na čelu sa Ronaldom dolazi u Ze-Do kanton a da im pobjeda nije toliko bitna... hmmm A što se tiče naše taktike i njihove rastrčanosti, već sam objasnio u prethodnim postovima...
Bosnolog

#466 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosnolog »

sumirprimus wrote:izvinćete me na trenutak...
ja moram..
nasim momcima svaka cast,igrali su momacki,zabili dva gola u izuzetno nepovoljnim uslovima,firauni,a jesu FIRAUNI,zvizdali su nam i na hinmnu..dobro sam ih cuo,mamicu im...
sudija onaj tip je ludjak,manijak..
svaki kontakt im je sviro...padali su ko kruske,nama nije DAO da se sastavimo sa dva veza...presjeko dje je stigo...
mislim da je i njeg bilo sramota svirat im one penale,koje nije ni sviro...
i wtf???ono drugi zuti crveni?sta mu rece,sta god je reko,NISTA NE PRIKAZASE???
ma nije vise ni bitno,ja nemam nasim momcima sta zamjerit igrali su,dali su sve od sebe,nije moglo bolje,dobro mozda je i moglo,AL a onako dobrim portugalom,koji je nosen sudijom sasjeko nas dobro smo i prosli...
ne trebaju nam sad svajde medju igracima,pljuvanja,zbit redove i idemo dalje tacka ba?
dzeko lulicu,pape,ohladite glave zbijte redove i idemo dalje...
pape ostani !!!
i rahimicu zabranit oprastanje od repke,jos u njemu zeljeza ima,bar za 50-tak minuta...treba nam :(
begovic je nase blago,ko i lulic,ko i dzeko,ko i mujdza,nema svadje,nema raskola momci idemo dalje...
kapiten sa post izjavom,kapitenski,respekt :thumbup:
a jes mi zao,u pm... :(

p.s i odsad bih volio kad bi mi igrali za go vise,a ne za rezultat,jer nas svakako ne mazi...
aaaaa tuge,zbog ljeta sanse,momaka,sviju nas,nista,idemo dalje,VOLIM TE BOSNO :bih:
:thumbup:
To je to,Idemo dalje,dovesti jos maladih fudbalera od Seferovica,Cocalic i i slicnih te bit jos jaci za nadolazece kvalifikacije za svjetsko u Brazilu te ici na prvo mjesto i pobjede u svakoj utakmici, jer drugacije ne znamo igrati.Svaki put kada idemo na nerjeseno dozivimo poraz,..... :bih:
Janjicar

#467 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

Zna li neko sta je Seferovic izjavio ? da li zeli igrati za BiH ???
DaysleepeR

#468 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

3 puta smo im došli do gola, dva puta je bio gol, treci put preča doduše iz ofsajda.

meni to govori da je odbrana portugala jako loša ali da strašnom sredinom i napadom to amortiziraju
dječak sa šibicama

#469 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dječak sa šibicama »

DaysleepeR wrote:3 puta smo im došli do gola, dva puta je bio gol, treci put preča doduše iz ofsajda.

meni to govori da je odbrana portugala jako loša ali da strašnom sredinom i napadom to amortiziraju
Posebno je slab onaj Pepe :-)
JThomas

#470 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JThomas »

pa dragi ljudi, dva ašćare penala za njih nisu svirana. da je sviran onaj kod 2-0 i da su zabili...ni dvocifreni rezultat ne bi bio nezamisliv.

a ono je penal i crveni karton, spaha je bio zadnji igrač odbrane i dobro ga je zakačio...a da ovaj nije preskočio slomio bi ga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#471 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

DaysleepeR wrote:3 puta smo im došli do gola, dva puta je bio gol, treci put preča doduše iz ofsajda.

Golman im je kriza. Pepe i Alves odvaljuju. Malo im puse po bokovima, jer igraju previse ofanzivno, ali kakve je to koristi bilo kad mi nemamo krila. Kad se Dzeko izvuce na krilo, muka me uhvati. :oops:
DaysleepeR

#472 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

dječak sa šibicama wrote:

Posebno je slab onaj Pepe :-)
ma Pepe nas je zaustavljao prije 16 metara. prejak je.
ultima_palabra

#473 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:E sad treba zasukati rukave i tražiti defanzivce (i stopere i bekove) što više ih isprobati i izabrati par njih - to bolje...Spahić i Papac imaju po 31 godinu, Jahić 29 - jasno je da sa tim godinama više nisu buducnost reprezentacije i zašto moramo tražiti nove bekove i stopere....zatim tražiti vezne igrace koji mogu trcati , "pluca ekipe" a ne samo fantaziste koji imaju odlicne pasove ali koji su sa trkom na "vi"....zatim i napadace , Muslimović ima 30 godina i nema kluba - karijera u silaznoj putanju, Zec se nikad nije ni nametnuo, niti ima prirodne predispozicije da bude kvalitetan napadac reprezentativnog kalibra ...to je sad prioritet Papetu i zato bi bilo dobro ugovoriti što više prijeteljskih da se isproba što više igraca
Ma meni je sjebativno samo kad čujem da mi trebamo "tražiti" igrače... ko da su gljive jbt :oops: U normalnoj državi se u A tim dolazi stepenicu po stepenicu iz mlađih selekcija... kod nas ne znam da li postoji ijedan igrač koji je prošao sve mlade selekcije pa došao u A. Pa onda selektor kaže fali mi recimo desni bek, a ispred sebe ima rang listu takvih... kod nas ljudi traže povratak Hasana koji se oprostio prije 5 godina i trenutno je katastrofalan :-)

Ima tu objektivnih razloga (uzimanje igrača od strane komšijskih ali i zapadnoevropskih timova, sabotiranje neprijateljskog faktora u savezu), ali i čiste bosanske lijenosti i javašluka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#474 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:pa dragi ljudi, dva ašćare penala za njih nisu svirana. da je sviran onaj kod 2-0 i da su zabili...ni dvocifreni rezultat ne bi bio nezamisliv.

a ono je penal i crveni karton, spaha je bio zadnji igrač odbrane i dobro ga je zakačio...a da ovaj nije preskočio slomio bi ga.
Jel to sa Postigom situacija?! Penal malo sutra, ono je cisto na loptu. To sto je ovaj fizicki slabiji pa je pao u tom duelu ne znaci da je bio faul na njemu. Uostalom, nisam nesto vidio da su se pretjerano bunili zbog te situacije, kao sto je to bio slucaj sa Papcovom rukom, kad je C.Ronaldo burno reagovao.
Tvrdokorna mrlja

#475 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tvrdokorna mrlja »

vicious wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:
Real Khan wrote:

Ovako kad pročitam 445 m2 djeluje zastrašujuće...kao čitava livada na Nišićkoj visoravni :D ali kada se to "prevede" na terenu u parcelu od 44,5X10 m onda je to dio terena (viška) koji čak i ja sa svojih 41 godina i prosječnom fudbalerskom vještinom relativno dobro pokrivam na svakom terminu rekreacije (igramo i mi 90 minuta). Nije to prevelika razlika za sportiste u uglavnom najboljim godinama (osim Rahimića) i svakodnevnim treninzima. Imajući u vidu dužinu i širinu terena (105X68), onda je to svega par metara po dubini viška u odnosu na BP, i ako to nisu u stanju dodatno pokrivati, ne znam što se uopšte bave fudbalom. Dakle, nije to neka kvalitetna vadiona. Na žalost, radi se o drugim stvarima (talovima) zašto umjesto na najvećem stadionu u državi igramo na nekakvom "krompirištu" koje nam je, navodno, "sretno"...

sto se tice tih 445 m2,najlakse je to sebi predociti kao 7 metara dubine (dodatne)na terenu sirokom oko 60 metara.

a to je u ovakvoj utakmici u kojoj smo izdominirani,dodatnih 7 metara dubine za branjenje na nasoj polovini.

-a motiv nije samo sabanski docek u zenici,motiv je plasman na ep.i mozda veci motiv,ne ispadanje u kvalifikacijama za ep.zvuci isto,ali nije :)
-sudijski vjetar u ledja?..smijesni smo sa teorijama da nam je neko kriv,blago receno.
-pogresna taktika?..ne znam,nisam strucnjak,da jesam..vjerovatno bih zivio od toga i ne bih ovdje kuckao o taktikama :)
Pa ako već tako računamo, ne dodaje se tih 7 metara samo našoj polovini, valjda nešto otpada i na protivničku ;)
Dakle 3,5 metra dodatna, a to stvarno ne može biti nikakvo opravdanje. Pa na kraju krajeva, svi oni obično igraju svoje klupske utakmice na većim terenima nego što je BP, tako da ne pije vode ta vadiona s veličinom terena.

Što se tiče motiva slažem se, a o suđenju mislim da ne vrijedi ni diskutovati. Svako je mogao vidjeti da je bilo katastrofalno, grešaka na obje strane, samo što je ono tendenciozno sviranje faulova u prvih 20-30 minuta nas već toliko osakatilo da kasnije odluke u našu korist nisu mogle puno promijeniti.

O taktici i formacijama možemo samo nagađati, da smo krenuli sa 2, 3 ili 8 špiceva, ili sa 10 bekova... ŠBBKBB.
zanemario si ono sto napisah ispred "u kojoj smo izdominirani" :D

oni su pretvorili svojom agresijom i trkom tih 7 metara u 7 metara viska nama za odbranu,njima za kombinovanje i napadacke varijante,nama za branjenje i pokrivanje ..jer se igralo samo na nasoj polovini,to sam mislio :)

tako da to nije malo,u ovakvoj konstelaciji odnosa,a bilo bi nebitno uopste da smo imali igru na sredini i da smo trkom to mogli pokriti i da je 15 metara duzine terena vise u odnosu na zenicki teren.

a ovo oko sudjenja i urota..stvarno ne mogu da shvatim,kao oni imaju ronalda,imaju ovog onog..moraju oni ici na eu.
to mi lici na ono..lako je njemu pokupiti curu,on ima porshea i stan od 150 kvadrata u ferhadiji i apartman na bjelasnici.
pa jeste buraz,al sto ti nemas??sto ti nemas ronalda i nanija i pepea?i apartman i stancinu i porshea?
Post Reply