Uvoz auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kenzo
#451 Re: Uvoz auta
a koliko je uvoz auta svratno isplativ to je vec pitanje..
dok auto kuca na labudicu stavi 5 do 8 auta..prevoz ih kosta cca 1500 eura..to je cca 190 eura po autu..
a kad fizicko lice putuje u njemacku, karta do tamo je jedno 200KM, nocenje i hrana i ostali troskovi 200KM, papire izvosne je potrebno platiti, to je dodatnih 400 KM, troškovi u jednom smjeru do bih su 500KM..i vjerovatno sam ojs neke troskove propustio..
dok auto kuca na labudicu stavi 5 do 8 auta..prevoz ih kosta cca 1500 eura..to je cca 190 eura po autu..
a kad fizicko lice putuje u njemacku, karta do tamo je jedno 200KM, nocenje i hrana i ostali troskovi 200KM, papire izvosne je potrebno platiti, to je dodatnih 400 KM, troškovi u jednom smjeru do bih su 500KM..i vjerovatno sam ojs neke troskove propustio..
-
carobnjak1
#452 Re: Uvoz auta
ti dobro razmisli i provjeri jel taj bmw euro 3 bolje ti je da posaljes broj sasije i uplatis 15 km kod nekog sto radi homologacije da ti to provjeri da ne bi gore ga morao opet slatizodi36 wrote:kad smo vec kod toga,koliko bi otprilike kostala carina i porez za uvoz bmw 530dizel,1999 godiste,12 mjesec,135 kw,190.000 presao,ima euro 3 motor i naravno ako mi mozete reci koliko bi orjentaciona carina i porez bili bez eur1 i sa eur 1 obrascem.hvala unaprijed
-
carobnjak1
#453 Re: Uvoz auta
najbolja varijanta ti je ta da das tom liku 500 eur da ti on zavrsi sve papire i da dovuce auto,on ti sigurno nece vaditi eur 1 vec ce voziti na izjavi i pritom stedi 60 -100 eur za taj obrazachitman_ wrote:eh dragi mojija pratim sax odnosno klix godinama, i tek sad mi pade na pamet da se malo registrujem i trazim neki vid pomoci
, pa ovako, ide kratko pitanje: Zelim uvesti iz austrije ford focusa, 2001 godiste, dizel 1,9 k 160k preso, trebao bih ga platiti 1000eur, preko rodjaka koji se bavi tim jer ima registrovanu firmu il kako vec za export import auta. Mene interesuje, moze li mi ko priblizno izracunat dadzbine, jer se ja u ovim postovoima toliko pogubim da ne znam jesam li doso ili poso :S , odnosno koliko cu ja jos na tih 1000 eura tacno imati troskova dok ga dovucem, carinim, reg, homog. i sve dok mi dodje u avliju
p.s. jedan mi lik hoce 500 eur da dovuce auto ( u tu cijenu gorivo putarine tablice euro 1obrazac) pa da li vrijedi, unaprijed hvala vrijednim ljudima koji ce odgovoritpozz
-
carobnjak1
#454 Re: Uvoz auta
papiri izvozni ti dodju od 30-50 eur.zoll tablice zavisno gdje vadis oko 200 eur eur1 ko vadi od 60-100 eur,ima varijanta i sa izjavom, plus imas porez nekih 20 eur,gdje su vinjete kroz austriju i sloveniju ako odes na teretni program kroz hrvatsku popratni papiri,na ulazu u bosnu papiri od 70-100 km plus naravno carnicima jer ce naci malo hrane malo nekih stvari koje nisi prijavio....helem kako god mi konttali da cemo jeftino proci na kraju skuplja pita nego tevsijakenzo wrote:a koliko je uvoz auta svratno isplativ to je vec pitanje..
-
kenzo
#455 Re: Uvoz auta
o tome se i radi...sto ces platiti prevoz auta i papirologiju 1400 eura(maximalno, jer je transport 800 eura, a negdje i 700)...nista ne kosta jer kad bi sve sam radio, ukoliko je ukupni trosak 1000 eura...zbog ovih 400 eura se fakat ne isplati patit..
uglavnom kolko god izgledalo da je najbolje sam uvesti auto..kao sto kazes skuplja pita..
najbolje kupiti uvezeno auto ali od nasih dilera..jer oblje nesto sto predje 200 000 u njemackoj nego to isto ako je preslo 100 000 u BiH..
uglavnom kolko god izgledalo da je najbolje sam uvesti auto..kao sto kazes skuplja pita..
najbolje kupiti uvezeno auto ali od nasih dilera..jer oblje nesto sto predje 200 000 u njemackoj nego to isto ako je preslo 100 000 u BiH..
-
zodi36
#456 Re: Uvoz auta
zvao sam auto salon tomic u sarajevu i oni mi dali neki broj,neke firme u sarajevu,neznam tacno kako se zove,i izdiktirao sam momku sto se javio na telefon broj sasije iz saobracajne dozvole i odmah mi je rekao da auto zadovoljava eor 3 standarde u bih,tako da se moze uvesti i registrovati
- Erzsebet
#457 Re: Uvoz auta
A ako mu je u međuvremenu promijenjen motor, što može biti slučaj, onda ti možda neće zadovoljiti. Provjeri i broj motora, iz iskustva ti govorim.zodi36 wrote:zvao sam auto salon tomic u sarajevu i oni mi dali neki broj,neke firme u sarajevu,neznam tacno kako se zove,i izdiktirao sam momku sto se javio na telefon broj sasije iz saobracajne dozvole i odmah mi je rekao da auto zadovoljava eor 3 standarde u bih,tako da se moze uvesti i registrovati
-
zodi36
#458 Re: Uvoz auta
ma jok ba,pa kod nas je auto od 2004.to nije problem,problem je haman naci musteriju u bosni za auto.svi bi neke zamjene,svi bi truse od golfova i ta smeca,ali hajd vidjet cemo,mozda bude neki zaljubljenik koji zna sta je dobar i siguran auto
-
carobnjak1
#459 Re: Uvoz auta
pogledaj na pik-u svako pitanje mozel zamjena...a i mi kad idemo u njemacku nema mjenjanj eure izbrojis i nabiju te da se sam sve snalazis...danas ti je tesko prodat auto u bosnizodi36 wrote:ma jok ba,pa kod nas je auto od 2004.to nije problem,problem je haman naci musteriju u bosni za auto.svi bi neke zamjene,svi bi truse od golfova i ta smeca,ali hajd vidjet cemo,mozda bude neki zaljubljenik koji zna sta je dobar i siguran auto
-
zodi36
#460 Re: Uvoz auta
sve znam drug i upravu si.auto je placeno 21,000 eura i sad ga dajem za 4200,auto tip-top,sva oprema,servisiran,garaziran,vozan po njemackim putevima i sad kad dodjem dole i kad uporedim da je golf 4 4000 eura,a poredit se nemoze,jer sam vozao i jedno i drugo,ali hajd to,svako ima pravo na izbor,ali nemoj mi majke ti jos svrsavati na golfa i ta smeca.ali svakom svoje.pozdrav
-
carobnjak1
#461 Re: Uvoz auta
narodno auto je ipak naradno mi nazalost bolje od toga ne mozemozodi36 wrote:sve znam drug i upravu si.auto je placeno 21,000 eura i sad ga dajem za 4200,auto tip-top,sva oprema,servisiran,garaziran,vozan po njemackim putevima i sad kad dodjem dole i kad uporedim da je golf 4 4000 eura,a poredit se nemoze,jer sam vozao i jedno i drugo,ali hajd to,svako ima pravo na izbor,ali nemoj mi majke ti jos svrsavati na golfa i ta smeca.ali svakom svoje.pozdrav
-
bordo_boy
#462 Re: Uvoz auta
zodi36 wrote:sve znam drug i upravu si.auto je placeno 21,000 eura i sad ga dajem za 4200,auto tip-top,sva oprema,servisiran,garaziran,vozan po njemackim putevima i sad kad dodjem dole i kad uporedim da je golf 4 4000 eura,a poredit se nemoze,jer sam vozao i jedno i drugo,ali hajd to,svako ima pravo na izbor,ali nemoj mi majke ti jos svrsavati na golfa i ta smeca.ali svakom svoje.pozdrav
-
zodi36
#463 Re: Uvoz auta
cemu sad ovo,nekontam.sta je svrha,poenta,da sam auto platio 21,000 jeli?pa drug moj,ima se,moze se,kad imas u steku.neodvajam od hljeba kao ti,vozas auto od 10,000,telefon od 1,000 a zao ti za dio dati 100 km,pa kupujes mreze na m2,sine,dragi,lati se golfa kakvog,sve dijelove imas na stupu na pijaci,nije za tebe bmw,to je gospodsko auto
-
bordo_boy
-
zodi36
#465 Re: Uvoz auta
to se u bosni zovu kompleksasi,i sminkeri,ili babini sinovi.meni je auto sporedna stvar,vozam uvjek dobra auta,ustvari top auta,kao sto je bio ovaj bmw 2004 kad sam ga kupio,sad imam sedmicu,ali to je ba sranje,odem na karibe,odem na majorku,prioritet su mi posao i porodica,a vama balavcima i babinim sinovima,je auto sve,nek te treba vidi,izvali lakat na prozor,ups ti imas klimu
i telefon od 1,000 maraka i mangup si,sve ce se puteri lijepiti za tebe,a to sto si u kreditu,duzan babi do kraja zivota,to je manje bitno,i plafon ti je makarska(sarajevska destinacija,odnosno sarajevska dominikanska republika),a to sto vas hrvati uzimaju i klepaju po usima cijenama,ma jebo to,bitno je da ces ti proci makarskom u bmw,cccc, e moje dijete neizivljeno
-
bordo_boy
-
zodi36
#467 Re: Uvoz auta
tako i treba dosao si do pameti,ja da se hvalim gdje sam bio i ljetovao,stavio bi svoje pravo ime a ne nik,prema tome toliko o hvali,vratimo se na temu tvojih mrezica
.ja tebe ne omalovazavam,cak sta vise simpatican si mi djecacic,ali pokusavam da ti kazem da ti auto treba da bude sporedna stvar,a ako si vec toliki da nekazem bolesnik za tim autima i glupostima,budi djek ba do bola,uzmes nove orginal mrezice,sa sijalicama,platis covjkeku da ti to sve skopca,pardon servisu i imas pilu,a ovako nemozes u makarsku a testerom rezao mrezice,vidis da si vec provaljen od strane vise citalaca.lp
-
bordo_boy
#468 Re: Uvoz auta
Da si ti meni živ i zdrav...zodi36 wrote:tako i treba dosao si do pameti,ja da se hvalim gdje sam bio i ljetovao,stavio bi svoje pravo ime a ne nik,prema tome toliko o hvali,vratimo se na temu tvojih mrezica![]()
![]()
.ja tebe ne omalovazavam,cak sta vise simpatican si mi djecacic,ali pokusavam da ti kazem da ti auto treba da bude sporedna stvar,a ako si vec toliki da nekazem bolesnik za tim autima i glupostima,budi djek ba do bola,uzmes nove orginal mrezice,sa sijalicama,platis covjkeku da ti to sve skopca,pardon servisu i imas pilu,a ovako nemozes u makarsku a testerom rezao mrezice,vidis da si vec provaljen od strane vise citalaca.lp
-
zodi36
#469 Re: Uvoz auta
upravo to je bitno,jeli ne razmaknuto ili sastavljeno,to je srz problema,a nije mrezica na m2 na auto od 10,000.tipicno za neizivljenu djecu,prebaci na polje gdje te manje boli,i hvataj se sada nebitnih stvari,ne sustine,ok,ako ce to zadovoljiti taj tvoj belesni ego,evo ovako cemo,ja ponekad u zurbi pogrijesim,jer nemam vremena za ispravljanje,dijete mi skace nad glavom,a ti kupujes mrezu i rezes je testerom i stavljas na auto koje ima svu opremu,jer nezelis da to platis 100 km,evo odmah potpisujem,da sam ja nepismen,a da si ti skutor i levat kakvog ja nisam vidio.hvala i dovidjenja
-
bordo_boy
-
zodi36
#471 Re: Uvoz auta
ovako,kao prvo uzurpirao si temu objasnjavanjem nekakvih gluposti,tipa dijaspora,nepismenost i ti fazoni.ovako cemo,kao prvo ponavljam ti dijete je kraj mene i ja nemam vremena ni snage da pisem veliko slovo nakon tacke i kad ponekad pogrijesim upravo to je razlog,a ti izgleda da nisi arhitekta nego lektor kakav.sto se tice tvog babe,ili ti tate,to je njegovo ordenje,i nekiti se time,jer bih ti mogao napisati da si sin ratnog profitera kad imas takav vozni park a ne invalida.posto sam i ja ucestvovao u ratu ,i znam kako je to,to necu uraditi,otisao sam u dijasporu 95 kad se sve smirilo,i za tvoju informaciju radim posao koji ti samo mozes sanjati i kao arhitekta.da zavrsimo ovako,ziv u boljem,vecem,kulturnijem gradu,obilazim bolje destinacije,vozam bolja auta,imam sigurno bolju zenu nego ti curu(malo mi je ovo ispod nivoa ali si me natjerao) i imam platu kakvu ti neces nikad imati,taman da budes glavni arhitekt na onom najsugavijem i najruznijem stadionu u evropi(afh,alias kosevo).da zavrsimo,nehvali se,poslat ce ti ljudi sipu da provjere babinog sina,kako ima vozni park a babo mu invalid 70 posto,ili ce ti poslati babu na revizuju,jer su ti komadanti i slicni njima sa gelerom u nozi dobijali takav invalitet.ovde je sve crno na bijelo i transparento(mislim na njemacku),zena ima poreznu klasu3 i zaradjuje 2200 eura na ruke(netto) ,ja imam poreznu kartu 4,2000 eura(na ruke) i to je to.sve kristalno jasno,a ti kao crtac stripova ili babo kao invalid 70 posto i imate vozni par od 20,000 i vise hiljada,to je za sipe drug moj.za kraj ovako,posto ti je nik bordo boy,bolje ulozi malo tog mozga ili ljubavi da se ono groblje od stadiona napravi da mozete igrati utakmice,ja sam zavrsio ,odoh malo u setnju na konigs allee(kraljevska aleja) u düsseldorfu,a ti hajd na kafu na bascarsiju,ali naravno sa tim bmw(jbg,da budes vidjen).uzivaj
-
Mr.Fundamental
#472 Re: Uvoz auta
Ja većeg papka i primitivca na forumima od tebe nisam vidio. Taman da je sve i istina što kažeš o sebi (mada ne vjerujem ni sekunde, jer ti je priča od prodavanja auta do ovog zadnjeg mizernog posta ona prava pijačarska i ublehaška)...pa, kao što kažu nema te diplome, odijela niti auta koje može izbit selo iz seljaka.zodi36 wrote:ovako,kao prvo uzurpirao si temu objasnjavanjem nekakvih gluposti,tipa dijaspora,nepismenost i ti fazoni.ovako cemo,kao prvo ponavljam ti dijete je kraj mene i ja nemam vremena ni snage da pisem veliko slovo nakon tacke i kad ponekad pogrijesim upravo to je razlog,a ti izgleda da nisi arhitekta nego lektor kakav.sto se tice tvog babe,ili ti tate,to je njegovo ordenje,i nekiti se time,jer bih ti mogao napisati da si sin ratnog profitera kad imas takav vozni park a ne invalida.posto sam i ja ucestvovao u ratu ,i znam kako je to,to necu uraditi,otisao sam u dijasporu 95 kad se sve smirilo,i za tvoju informaciju radim posao koji ti samo mozes sanjati i kao arhitekta.da zavrsimo ovako,ziv u boljem,vecem,kulturnijem gradu,obilazim bolje destinacije,vozam bolja auta,imam sigurno bolju zenu nego ti curu(malo mi je ovo ispod nivoa ali si me natjerao) i imam platu kakvu ti neces nikad imati,taman da budes glavni arhitekt na onom najsugavijem i najruznijem stadionu u evropi(afh,alias kosevo).da zavrsimo,nehvali se,poslat ce ti ljudi sipu da provjere babinog sina,kako ima vozni park a babo mu invalid 70 posto,ili ce ti poslati babu na revizuju,jer su ti komadanti i slicni njima sa gelerom u nozi dobijali takav invalitet.ovde je sve crno na bijelo i transparento(mislim na njemacku),zena ima poreznu klasu3 i zaradjuje 2200 eura na ruke(netto) ,ja imam poreznu kartu 4,2000 eura(na ruke) i to je to.sve kristalno jasno,a ti kao crtac stripova ili babo kao invalid 70 posto i imate vozni par od 20,000 i vise hiljada,to je za sipe drug moj.za kraj ovako,posto ti je nik bordo boy,bolje ulozi malo tog mozga ili ljubavi da se ono groblje od stadiona napravi da mozete igrati utakmice,ja sam zavrsio ,odoh malo u setnju na konigs allee(kraljevska aleja) u düsseldorfu,a ti hajd na kafu na bascarsiju,ali naravno sa tim bmw(jbg,da budes vidjen).uzivaj
-
zodi36
#473 Re: Uvoz auta
razligu ili ti ga razguli,posto si papak doseljenicki sa padina romanije,onda ti ovako trebam prevesti posto ti taj carsijski sleng nerazumijes.celik sampion papane
-
zodi36
#474 Re: Uvoz auta
ili ako ti je draze ovako,posto vidim da si basketas moj,daj koji dinar da se aktivira ceneks,ili da se neugasi gigant bosna asa bh telekom(koliko sponzora neznam jeli ovo tacno),ili kupi lepine u ostrozcu jer su 1 km ili....ma sta znam sta vise ne,jer si aktivan na svim temama pametnjakovic,idi ba zigu nesto ili radi sta,mani se foruma
-
zodi36
#475 Re: Uvoz auta
ovo dva posta su za gospodina fundamentalca naravno.ne za mog druga babinog sina,ratnog profitera