Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#451 Re: Ljetne gume
Pa čovjek je napisao isto što i ti, samo što je on sebi uzeo tvrđu verziju te gume koja košta 166 KM... 
-
Oxygenn
#452 Re: Ljetne gume
helpdesk wrote:Mislim stavrno!!! Ko rece da je najpovoljnije u GumaM?
Razlog mog odgovora - razlika u 80pfeningajohntra wrote:Pa čovjek je napisao isto što i ti, samo što je on sebi uzeo tvrđu verziju te gume koja košta 166 KM...
- johntra
#453 Re: Ljetne gume
Pa jeste povoljno čim je 166 kerma, vjerovatno je ova tvrđa varijanta skuplja u Guma M....
-
nikopolidis
#454 Re: Ljetne gume
Pogledajte cijene guma u Sloveniji, neuporedivo jeftinije nego kod nas. Za veće dimenzije ušteda može biti i preko 100 KM po gumi.
-
nikopolidis
#455 Re: Ljetne gume
Bridgestone imaš u GumaPro na Stupu i u Automerc Škoro, otprilike ista cijena.promaha wrote:e jbg taman rekoh ima negdje pojeftino bridgestona xD
Koliko ja znam zastupnik je Nuić iz Ljubuškog, pokušaj i kod njih, najbliža maloprodaja je u Vitezu, mislim da veleprodaju imaju i u Sarajevu.
- helpdesk
#456 Re: Ljetne gume
Negdje na početku ove teme sam postavio link za gume u Sloveniji. Ima link isto za jedan hrvatski forum na kojemu se može saznati na koji fazon prolaza carinu. Neznam koji je fol kod nas, jeli se više isplati postaviti gume u SLO odma h na auto ili ih dovući pa tražiti povrat poreza ako ikako to može? Treba se malo raspitat oko ovoga.nikopolidis wrote:Pogledajte cijene guma u Sloveniji, neuporedivo jeftinije nego kod nas. Za veće dimenzije ušteda može biti i preko 100 KM po gumi.
-
nikopolidis
#457 Re: Ljetne gume
Nikakav problem oko povrata poreza, kupite gume, stavite ih na auto i dobijete formular u prodavnici koji treba da ovjerite na slovenačkoj granici. Sa ovjerenim formularom se treba vratiti kod vulkanizera za povrat poreza. Kod Furlana su malo skuplje cijene, pogledajte ovo:helpdesk wrote:Negdje na početku ove teme sam postavio link za gume u Sloveniji. Ima link isto za jedan hrvatski forum na kojemu se može saznati na koji fazon prolaza carinu. Neznam koji je fol kod nas, jeli se više isplati postaviti gume u SLO odma h na auto ili ih dovući pa tražiti povrat poreza ako ikako to može? Treba se malo raspitat oko ovoga.nikopolidis wrote:Pogledajte cijene guma u Sloveniji, neuporedivo jeftinije nego kod nas. Za veće dimenzije ušteda može biti i preko 100 KM po gumi.
http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/
-
Alkos
#458 Re: Ljetne gume
Moze li neko preporuciti ljetne gume za Fabiu, 185/60/R14?!
Inace, premisljam se izmedju Fulde (Carat progresso) i Michelinke (Energy Saver), jer su se te dvije gume najbolje pokazale na ADAC-ovom posljednjem testu. Koje odabrati pitanje je sad! Ako je neko koristio ove gume, ili zeli preporuciti neke druge, neka napise kako bih konacno donio odluku
Hvala.
Inace, premisljam se izmedju Fulde (Carat progresso) i Michelinke (Energy Saver), jer su se te dvije gume najbolje pokazale na ADAC-ovom posljednjem testu. Koje odabrati pitanje je sad! Ako je neko koristio ove gume, ili zeli preporuciti neke druge, neka napise kako bih konacno donio odluku
Hvala.
-
vnm
#459 Re: Ljetne gume
ne znam na koje ti testove mislis, posto tu fulda nisam upratio na aktuelnom testu.
energy saver je najskuplja guma u klasi, a po rezultatima je tu negdje sa dosta jeftinijim gumama (uniroyal).
energy saver je najskuplja guma u klasi, a po rezultatima je tu negdje sa dosta jeftinijim gumama (uniroyal).
-
frngla
#460 Re: Ljetne gume
uzmi energy saver jer je strasna guma 
-
TheGodfather001
#461 Re: Ljetne gume
Potpis k'o kuća. 2 seta Michelin ES promijenio cca 100.000 KM prešao na istim, i samo riječi hvale. Dokle god se budu proizvodile biće na mom autu.frngla wrote:uzmi energy saver jer je strasna guma
- Karabaja
#462 Re: Ljetne gume
Ja bih da pohvalim TIGAR SIGURA
Kupio 4 nove 165/65 R14 - 250 KM i baš sam zadovoljan
Kupio 4 nove 165/65 R14 - 250 KM i baš sam zadovoljan
- Qler
#463 Re: Ljetne gume
Nove tigar, po meni, daleko su bolje od bilo kojih polovnih...
- helpdesk
#464 Re: Ljetne gume
Jeste kad gledas dubinu kanala. Ali mnogi se zale da vec na prvom ,cak i laganom penjanju na trotoar, guma dobije bubreg. To im je osnovna mana.Odite na srpske forume, pa vidite. E sad, nova guma sa bubregom i polovna bez, nema se sta pricat.Qler wrote:Nove tigar, po meni, daleko su bolje od bilo kojih polovnih...
Dakle vrlo pazljivo sa Sigurom.
-
Alkos
#465 Re: Ljetne gume
Znaci da zakljucim i da konacno kupujem - izmedju Fulde (Carat Progresso), Michelina (ES), Uniroyala (RE) i Continentala (PremiumContact) da odaberem Energy Saver?!?Alkos wrote:Moze li neko preporuciti ljetne gume za Fabiu, 185/60/R14?!
Hvala.
Hvala puno svima.
- drndalo
#466 Re: Ljetne gume
Od ponudjenih guma, ja bih birao bas u rikverc... Conti, pa Uniroyal, pa Michelin, pa Fulda...
Ne znam, mislim da Michelin nije odavno 20-30% vecim kvalitetom vrijedan toliko vece cijene... Naravno, ako su cjenovno bolje, mogu i one...
Najblize sto nadjoh od slicnih na testu:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Sta god odaberes, neces masiti, a ti vidi ko sta nudi...
Ne znam, mislim da Michelin nije odavno 20-30% vecim kvalitetom vrijedan toliko vece cijene... Naravno, ako su cjenovno bolje, mogu i one...
Najblize sto nadjoh od slicnih na testu:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Sta god odaberes, neces masiti, a ti vidi ko sta nudi...
-
Alkos
#467 Re: Ljetne gume
Hvala na savjetu...
Vidim Uniroyal RE svi hvale, ali me buni sto su toliko jeftinije od ostalih (u gumi pro 4 kom 356 KM, u makbelu nesto skuplje).
S druge strane nasao sam dosta povoljne Michelinke na gume.ba pa ne znam koliko je sigurno kupovati preko te stranice?!
I ako moze neko da mi kaze koji DOT da trazim kada budem kupovao gume, tj da li da trazim samo gume proizvedene prosle godine ili u obzir dolaze i gume starijeg datuma?!
Jos jednom puno hvala i izvinite na peglanju
Vidim Uniroyal RE svi hvale, ali me buni sto su toliko jeftinije od ostalih (u gumi pro 4 kom 356 KM, u makbelu nesto skuplje).
S druge strane nasao sam dosta povoljne Michelinke na gume.ba pa ne znam koliko je sigurno kupovati preko te stranice?!
I ako moze neko da mi kaze koji DOT da trazim kada budem kupovao gume, tj da li da trazim samo gume proizvedene prosle godine ili u obzir dolaze i gume starijeg datuma?!
Jos jednom puno hvala i izvinite na peglanju
-
lavic
#468 Re: Ljetne gume
Ako svi hvale Uniroyal, onda znas da su svi sa njom zadovoljni, a jeftinija je zato sto je to kao nizi rang guma od Continentala koji je vlasnik Uniroyala, pa iz tog razloga mora biti i jeftinija malo od iste klase gume Contia...
Za prosjecna auta i nase uslove eksploatacije je vise nego dobra, i mislim da je bolja od Mish. ES.
Za prosjecna auta i nase uslove eksploatacije je vise nego dobra, i mislim da je bolja od Mish. ES.
-
Teufik
#469 Re: Ljetne gume
Gledaj ovdjehelpdesk wrote:nikopolidis wrote:Ima link isto za jedan hrvatski forum na kojemu se mo+AX4-e saznati na koji fazon prolaza carinu. Neznam koji je fol kod nas, jeli se vi+AWE-e isplati postaviti gume u SLO odma h na auto ili ih dovu+AQc-i pa tra+AX4-iti povrat poreza ako ikako to mo+AX4-e? Treba se malo raspitat oko ovoga.
http://forum.hr/showthread.php?t=633317&page=37
-
nikopolidis
#470 Re: Ljetne gume
U Hrvatskoj su malo drugačiji propisi, koliko znam kod njih se može uvesti jedna guma po osobi, tako da i u prodavnici neće da prodaju i ovjere formular ako nije prisutno onoliko osoba koliko se guma kupuje. Za nas ne prave probleme, može se uzeti regularno 4 gume, na slovenačkoj granici ne prave problem prilikom izlaska, ovjere formular i to je to, eventualno ako se odmah vraćate po porez mogu vas skontati pa ako je carinik nadrndan može praviti probleme. Inače porez ne morate vraćati lično, može i neko drugi.Teufik wrote:Gledaj ovdjehelpdesk wrote:nikopolidis wrote:Ima link isto za jedan hrvatski forum na kojemu se mo+AX4-e saznati na koji fazon prolaza carinu. Neznam koji je fol kod nas, jeli se vi+AWE-e isplati postaviti gume u SLO odma h na auto ili ih dovu+AQc-i pa tra+AX4-iti povrat poreza ako ikako to mo+AX4-e? Treba se malo raspitat oko ovoga.
http://forum.hr/showthread.php?t=633317&page=37
-
baja
#471 Re: Ljetne gume
isplati se malo pogledat....
uzeo uniroyal RE u guma pro 536KM, a u makbelu iste 556....205/55/16
eto ostalo za dorucka
uzeo uniroyal RE u guma pro 536KM, a u makbelu iste 556....205/55/16
eto ostalo za dorucka
- AmADin_gospo
#472 Re: Ljetne gume
ma kod naše stoke je najbitnija cijena, tako da im iz glave nemožeš izbiti Savu za zimu, i nižu klasu Uniroyala, Kumha, Save, Baruma, Tigra.lavic wrote:Ako svi hvale Uniroyal, onda znas da su svi sa njom zadovoljni, a jeftinija je zato sto je to kao nizi rang guma od Continentala koji je vlasnik Uniroyala, pa iz tog razloga mora biti i jeftinija malo od iste klase gume Contia...
pričajmo mi priču, opet če raja otiči kod vulkanizera i prvo pitati "imate li koje jeftine ljetne gume" pa tek onda kad dobije cijenu njih 2-3 prisječati se amiđe, daiđe, komšije il čače koji je na stojadinu il dvojci vozio neke od tih marki po lokvama na čaršiji ljeta 85te.
-
baja
#473 Re: Ljetne gume
uniroyal 2 mjesto u klasi 14" po adac-u......tačka
a onda vidim stavljen u grupu sa barumom i tigar....niđe veze
a onda vidim stavljen u grupu sa barumom i tigar....niđe veze
-
baja
#474 Re: Ljetne gume
još jedan detalj....
ne kontam bezrazložno skupe gume tipa sportive i save npr., a recimo hankook jeftin koji je od obje zajedno bolji kako god okreneš...
ne kontam bezrazložno skupe gume tipa sportive i save npr., a recimo hankook jeftin koji je od obje zajedno bolji kako god okreneš...
- dottore
#475 Re: Ljetne gume
Trenutno su mi na mercedesu ContiSport... predobre gume...
nisam probao, al kazu da su ove Dunlop SP SportMaxx odlicne
i naravno ToyoProxes
nisam probao, al kazu da su ove Dunlop SP SportMaxx odlicne
i naravno ToyoProxes