Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#451 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
plain vanilla wrote:
Prenijela sam ja taj tekst ovdje, ali niko nije komentirao..ni da potvrdi ni da negira

edit: OBRAZOVANJE: Srednje usmjereno obrazovanje-Poljoprivredno-prehrambeni školski centar Sarajevo

Ne znam sta je istina..
Čujem da je napustio školu u trećem srednje i da je nikad nije ni završio. Odakle im hrabrost, nemam riječi ...

Mada, i da jeste, ministar sa srednjom? Super.
Ne znam ima li i srednju, ovo sam na brzinu zguglala.. apsolutno ne stojim iza te info
Cudi me da zacas nije zavrsio fax, pa bar to sad nije problem..
nosara

#452 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

Dosadasnje vlade koje su vrvile preskolovanim kadrovima odvele su nas u kurac... Ne vidim temelj ovoj raspravi...
Alfons Kauders

#453 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

u jednu ruku lijanu cestitam na mudima... :D mogao je komotno zavrsiti neki smijesni privatni fakultet, ali zaboli ga... :D mesar coek, i ponosi se time... :D

s njegovim parama, mnogi bi bili travnicki doktori nauka :D
Banksy

#454 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

stochar wrote:
Banksy wrote:Da ne listam redom, možda ste pisali, je li zaista istina da

Jerko Ivanković Lijanović, novoizabrani dopremijer FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,

ima završenu samo osnovnu školu? :(
nema veze, treba mu dati priliku, a imace i savjetnike. nemojmo sad sitnicariti. to je ovdje davno apsolvirano. ko god je iznio sumnju u spospbnost nekog ministra, proglasen je
pljuvachem, ultra-mega-giga izdajnikom, cetno-ustashom, neprijateljem Bosne i zlatnih kashika...

p.s. eto, i ako lik nema shkolu, iza sebe ipak ima rezultate, uspjeshnu firmu, godinama je u poljoprivredi, manje mi je sporan njegov izbor od recimo ministra kulture...
Ta sam, nemam problem s tim.

OK, znači imaš novac, od škole osnovnu, kupiš (dokazano) hiljadu glasova i postaješ ministar? Dobar recept.

Da, Kaplan i Mašić i on su dno.
Koliko mi je Kaplan nezamisliv kao ministar kulture, Mašić mi je još strašniji kao ministar obrazovanja.
CaCO3

#455 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by CaCO3 »

Ima zanat,mesarski,tri godine,SSS.
Federalna Vada je ubleha,ima ingerencije nad PIO/MIO,Ceste,Telekom,Posta,Zeljeznica i Elektrodistribucija.Ostalo je nivo Kantona i nesto malo drzvae-vojska,vanjska politika.U drugim slucajevima je samo savjetodavni organ bez ingerencija,a Ministarstvo Obrazovanja i nauke, te Ministarstvo kulture i sporta su proglaseni od strane Ustavnog Suda FBiH naustavnim i odavno trebala biti ukinuta jer nemaju nikakve ovlasti ni nadleznosti.
palermo

#456 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:u jednu ruku lijanu cestitam na mudima... :D mogao je komotno zavrsiti neki smijesni privatni fakultet, ali zaboli ga... :D mesar coek, i ponosi se time... :D

Excellent point :-D .

Mislim, jasno je zašto je Lijan u vladi,i ne vejrujem da bilo ko ima nekih dilema oko toga, ali sad pominjati školu u zemlji u kojoj se ona kupuje za par hiljada maraka je degutantno.
plain vanilla

#457 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:u jednu ruku lijanu cestitam na mudima... :D mogao je komotno zavrsiti neki smijesni privatni fakultet, ali zaboli ga... :D mesar coek, i ponosi se time... :D

K'o Mirnes..hajd sto covjek zavrsi pravo kod Dodika, nego sto posta pilot :shock: :D
Banksy

#458 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

nosara wrote:
Ne vidim temelj ovoj raspravi...
palermo wrote:
sad pominjati školu u zemlji u kojoj se ona kupuje za par hiljada maraka je degutantno.
CaCO3 wrote:
Federalna Vada je ubleha,ima ingerencije nad PIO/MIO,Ceste,Telekom,Posta,Zeljeznica i Elektrodistribucija.
Alfons Kauders wrote:
u jednu ruku lijanu cestitam na mudima... mogao je komotno zavrsiti neki smijesni privatni fakultet, ali zaboli ga...mesar coek, i ponosi se time...

Nemojte dalje, dobro je, suze me obliše. :lol: :lol: :lol:
nosara

#459 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

Banksy wrote:
stochar wrote:
Banksy wrote:Da ne listam redom, možda ste pisali, je li zaista istina da

Jerko Ivanković Lijanović, novoizabrani dopremijer FBiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,

ima završenu samo osnovnu školu? :(
nema veze, treba mu dati priliku, a imace i savjetnike. nemojmo sad sitnicariti. to je ovdje davno apsolvirano. ko god je iznio sumnju u spospbnost nekog ministra, proglasen je
pljuvachem, ultra-mega-giga izdajnikom, cetno-ustashom, neprijateljem Bosne i zlatnih kashika...

p.s. eto, i ako lik nema shkolu, iza sebe ipak ima rezultate, uspjeshnu firmu, godinama je u poljoprivredi, manje mi je sporan njegov izbor od recimo ministra kulture...

OK, znači imaš novac, od škole osnovnu, kupiš (dokazano) hiljadu glasova i postaješ ministar? Dobar recept.

Koliko mi je Kaplan nezamisliv kao ministar kulture, Mašić mi je još strašniji kao ministar obrazovanja.
Ko je vrh, svevlad avdic...? :lol:
madner

#460 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Vrh je Dragan Covic, sve osim njega nije zadovoljavajuce :D
palermo

#461 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by palermo »

Banksy wrote:
nosara wrote:
Ne vidim temelj ovoj raspravi...
palermo wrote:
sad pominjati školu u zemlji u kojoj se ona kupuje za par hiljada maraka je degutantno.
CaCO3 wrote:
Federalna Vada je ubleha,ima ingerencije nad PIO/MIO,Ceste,Telekom,Posta,Zeljeznica i Elektrodistribucija.
Alfons Kauders wrote:
u jednu ruku lijanu cestitam na mudima... mogao je komotno zavrsiti neki smijesni privatni fakultet, ali zaboli ga...mesar coek, i ponosi se time...

Nemojte dalje, dobro je, suze me obliše. :lol: :lol: :lol:
Ho'š maramicu :D

By the way zar nije istina :)
nosara

#462 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

madner wrote:Vrh je Dragan Covic, sve osim njega nije zadovoljavajuce :D
Dobro, on im je bog... Mislim na obicne smrtnike, podanike, ko bi rec'... :D
Alfons Kauders

#463 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: K'o Mirnes..hajd sto covjek zavrsi pravo kod Dodika, nego sto posta pilot :shock: :D
mirnesa za ministra saobracaja i komunikacija... :D jebo autoput, svima po cesnu ili pipera i cao... :D
plain vanilla

#464 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote: K'o Mirnes..hajd sto covjek zavrsi pravo kod Dodika, nego sto posta pilot :shock: :D
mirnesa za ministra saobracaja i komunikacija... :D jebo autoput, svima po cesnu ili pipera i cao... :D
Da znas da mi je zao sto ga nema na visim nivoima, steta se da su ljudi uskraceni za njegove intelektualne..sposobnosti, priopcenja, i sl.. :D
Alfons Kauders

#465 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
Da znas da mi je zao sto ga nema na visim nivoima, steta se da su ljudi uskraceni za njegove intelektualne..sposobnosti, priopcenja, i sl.. :D
kazem ti, ubio se za ministra saobracaja... vozio bus, kamion, avion... koliko se ljudi moze pohvaliti takvim kvalifikacijama? :D samo jos nije bio masinovodja, a i to bi savladao za par mjeseci... :D

samo se zajebo sto je zavrsio pravo umjesto informatike, da pokrije i komunikacije... :D hoce on slusat balijagica... :D
plain vanilla

#466 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

i kombi, i kombi :D
Alfons Kauders

#467 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:i kombi, i kombi :D
i dzip!

kazem ti, samo mu fali lokomotiva i zaprega... :D
madner

#468 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Ide Mile lajkovackom
Dakle sasvim je jasno da ta pozicija pripada autohontnom Srbinu iz SNSD-a :D
VjecitiStudent

#469 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
stochar wrote: nema veze, treba mu dati priliku, a imace i savjetnike. nemojmo sad sitnicariti. to je ovdje davno apsolvirano. ko god je iznio sumnju u spospbnost nekog ministra, proglasen je

A morebit da je Masic idealan izbor za ministra obrazovanja, mozda mladim generacijama otkrije tajnu vlastitog uspjeha, tj. "know-how" :D
Alfons Kauders

#470 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote: A morebit da je Masic idealan izbor za ministra obrazovanja, mozda mladim generacijama otkrije tajnu vlastitog uspjeha, tj. "know-how" :D
kojeg uspjeha? :D :D :D
dzeno123

#471 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by dzeno123 »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote: A morebit da je Masic idealan izbor za ministra obrazovanja, mozda mladim generacijama otkrije tajnu vlastitog uspjeha, tj. "know-how" :D
Tebi nije uspjeh sa 32 godine postati ministar obrazovanja pa makar i u ovakvoj zemlji?

Covjek se obezbjedio do kraja zivota realno, pausali, poznanstva...
Alfons Kauders

#472 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Alfons Kauders »

dzeno123 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Tebi nije uspjeh sa 32 godine postati ministar obrazovanja pa makar i u ovakvoj zemlji?

Covjek se obezbjedio do kraja zivota realno, pausali, poznanstva...
realno... :D postati dio vlasti u ovoj zemlji nije nista cime bi se bilo ko trebao ponositi... :D
iko123

#473 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by iko123 »

e hajmo sada realno i sdp-ovci i hdz-eovci i svi koji su ljudi, pogledajte u svoje dijete zamislite mu buducnost i pogledajte u novu vladu ( mozete i staru ) i razmislite jel to ono sto vase dijete zasluzuje! ODRON! hrpa karijerista i uvlakaca na jednom mjestu pa to ne moze na dobro, struka 0 bodova, iskustvo 0 bodova zasto ? zato sto je Tata otjerao sve koji ga ne slusaju, e jbg ne ide to tako
madner

#474 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Pa zakaj se zalite, ti giganti imaju svoje partije. SDP ce sigurno propasti i giganti ce isplivati na scenu kao pobjednici.
VjecitiStudent

#475 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
Federalni parlamentarac u proslom, ministar u ovom mandatu, zaradjujuci novac o kojem ogromna vecina njegovih vrsnjaka moze samo sanjati i sve to, sto itekako pokazuje i ova tema, na osnovu cega?
Ako ovo, u drzavi sa ogromnim brojem nezaposlenih, nije karijera za pozeljet ...
Post Reply