Pa to je tipicno za "prave" vjernike...fixer wrote:Sta je tu nesuvislo? To sto sam ti pokazao koja skola ima mesdzid, ili sto se ti predstavljas kao vjernik, a psujes, vrijedjas, omalovazavas?bailaor wrote:@fixer Nesuvisle recenice pises, zao mi je.
treba li ukinuti vjeronauku u skoli
- nosara
#451 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
-
5 0 5
#452 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Bloo wrote:bailaor wrote:Hajd odjebaus vise...razumjeli smo se.Bloo wrote:mozemo li se ikako prestati vrijedati, te ostaviti svinje po strani, imaju one i vecih briga....
uuuuuuuuuuuuuuuuuu....jesmo osjetljivi...
Mora covjek poslije svake napisane recenice ovdje ponovo uzeti abdest. Ili se psovanjem abdest ne gubi? Propustio sa tu lekciju na vjeronauci, sad vise nisam siguran. Ali skoro sam siguran da psovanje i vrijedjanje nije odlika casnih i iskrenih vjernika?
-
GOLFER
#453 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Evo u Bosjackoj gimnaziji ima mesdjid (prostorija u kojoj oni religiozni mogu obaviti molitvu) i sta je sad problem?
Namaz zahtjeva cisto tijelo odjelo i mjesto gdje ce se klanjati, onda ljudi moraju uzeti abdest, i radi cega to ne bi bilo omoguceno ONIMA koji to zele? Mislim zar to nije cilj neke tolerancije, zajednistva, suzivota, razumjevanja itd...?
Zanimljivo je da se tolerancija ovdje pokusava dokazati kroz zahtjeva za UKIDANJE necijih izbora smo zato sto se nekima neciji izbor ne svidja
Namaz zahtjeva cisto tijelo odjelo i mjesto gdje ce se klanjati, onda ljudi moraju uzeti abdest, i radi cega to ne bi bilo omoguceno ONIMA koji to zele? Mislim zar to nije cilj neke tolerancije, zajednistva, suzivota, razumjevanja itd...?
Zanimljivo je da se tolerancija ovdje pokusava dokazati kroz zahtjeva za UKIDANJE necijih izbora smo zato sto se nekima neciji izbor ne svidja
-
fixer
#454 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Onda ih nemoj ti ni braniti. Ne ide im u prilog.bailaor wrote: Nisam vjernik.
- bailaor
#455 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Ne branim ,samo kazem svoje misljenje da i tim ljudima treba dati mogucnost vjeronauke u javnim skolama (sve naravno na fakultatvnoj osnovi), jer su i oni porezni obveznici i pune budžet.Toliko od mene...fixer wrote:Onda ih nemoj ti ni braniti. Ne ide im u prilog.bailaor wrote: Nisam vjernik.
Last edited by bailaor on 14/03/2011 10:21, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#456 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
GOLFER wrote:Evo u Bosjackoj gimnaziji ima mesdjid (prostorija u kojoj oni religiozni mogu obaviti molitvu) i sta je sad problem?
hmm uzeo si pogresnu skolu kao primjer
ne bih ja sad ukinula mesdjid ali nek onda otvore u kapelice il sta vec druge religije koriste
uostalom sta ce vjerski objekat unutar Univerziteta?
Last edited by Bloo on 14/03/2011 10:22, edited 1 time in total.
-
GOLFER
#457 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
koja lazfixer wrote:Ekonomski fakultet SarajevoBloo wrote:Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet Sarajevobailaor wrote: Daj primjer ovdje u Sa.
-
fixer
#458 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
I ja se slazem da je vjeronauk nesto sto ce se tesko promijeniti, a ne vidim ni neku potrebu. Samo ne zelim da ja placam rad bilo koje vjerske institucije u zgradama javnog, drzavnog karaktera. A ako i ima potrebe za tim, iskopirajte primjer KCUS-a.bailaor wrote: Ne branim ,samo kazem svoje misljenje da i tim ljudima treba dati mogucnost vjeronauke u javnim skolama, jer su i oni porezni obveznici i pune budžet.Toliko od mene...
- Bloo
- Globalna šefica
#459 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
GOLFER wrote:
koja lazja evo castim sa 100 KM ako neko nadje mesdzid na ekonomiji
ak te odvedem na Filozofskom, mogul dobit 100?
-
fixer
#460 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Znam da su ga zahtijevali, a sad jesu li ga dobili ne znam. Ali bih rekao da sam negdje cuo da jesu. Sad je li u formi sobe za vjernike svih konfesija ili...GOLFER wrote:
koja lazja evo castim sa 100 KM ako neko nadje mesdzid na ekonomiji
Fkt se izvinjavam ako sam pogrijesio, ali cu jos istraziti.
- vjesticanametli
#461 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
fixer wrote:Vjernik, promijeni baterije.bailaor wrote:Hajd odjebaus vise...razumjeli smo se.Bloo wrote:mozemo li se ikako prestati vrijedati, te ostaviti svinje po strani, imaju one i vecih briga....
- bailaor
#462 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
A šta je sa KŠC-om?
- Bloo
- Globalna šefica
#463 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
pa ako u potpunosti pređu na budžet, onda principijelno treba i njima zabraniti vjeronauk jel da?bailaor wrote:A šta je sa KŠC-om?
i za pohvale je KŠC Travnik u kojem imaju 2 vjeronauka
- NIN
#464 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Dvajes stranica od sinoc?
Znaci, mesdzidi u skolama?
Ma ja mislim da skole treba skroz ukinut. Koji ce kurac? Ovdje i jest najbitnije znat dje sam ja, a dje onaj anam, ..., a i vele da su sve te budalastinje sto uce djecu u skolama vec fino objasnjenje prije 15 vjekova u onim nasim citabima. Ha ja... Tako reklo.
Nego, pita Haso Muju, jarane, sta ces ti kad sad bude kijamtski dan? Mujo ga gleda i konta vidi budale i veli cuj gdje cu, pa u Njemacku kod Fadila!
Joooj, sace rostilji, teretne pive i ti balaji.
Znaci, mesdzidi u skolama?
Nego, pita Haso Muju, jarane, sta ces ti kad sad bude kijamtski dan? Mujo ga gleda i konta vidi budale i veli cuj gdje cu, pa u Njemacku kod Fadila!
Joooj, sace rostilji, teretne pive i ti balaji.
-
Meee
#465 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Imamo dovoljno biblioteka da se ukinu lektire u skolama, i jos mnoge glupostiplain vanilla wrote:Apsolutno!
Imamo dovoljno dzamija i crkvi gdje djeca mogu nauciti sve sto njihovi roditelji zeleda djeca nauce
- vjesticanametli
#466 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
cuj pive cccc uzmi mutavac i doĐŽi tobe

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#467 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
mijesas kruske i jabukeMeee wrote:Imamo dovoljno biblioteka da se ukinu lektire u skolama, i jos mnoge glupostiplain vanilla wrote:Apsolutno!
Imamo dovoljno dzamija i crkvi gdje djeca mogu nauciti sve sto njihovi roditelji zeleda djeca nauce
- Bloo
- Globalna šefica
#468 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Meee wrote:Imamo dovoljno biblioteka da se ukinu lektire u skolama, i jos mnoge glupostiplain vanilla wrote:Apsolutno!
jesi se registrovao samo to da kazes
- prilagodjena
#469 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Treba,vjeronauku nije mjesto u školi 
-
Envy
#470 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Svi bi nesto ukinuli,neki muzicko,neki,vjeronauku,neki lektiru,opet neki osnovne skole..
Bas bi djeca bila obrazovana po pitanju nekih...sreca pa se ti nizasto ne pitaju 
- prilagodjena
#471 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Nigdje veze,ne poredi babe i žabe.....vjerski odgoj je intimna stvar,muzičko,likovno i književnost su stvar opšte kulture.Mislim da bi trebalo za sve uvesti kao obavezan predmet povijest religija,to je već drugi par cipela.Envy wrote:Svi bi nesto ukinuli,neki muzicko,neki,vjeronauku,neki lektiru,opet neki osnovne skole..Bas bi djeca bila obrazovana po pitanju nekih...sreca pa se ti nizasto ne pitaju
- JThomas
#472 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
ja bih se ukinuo od alkohola, al' nažalost radni je dan i danas i sutra.
-
Envy
#473 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
Pa eto citajuci sve postove, dodoh do takvog zakljucka...prilagodjena wrote:Nigdje veze,ne poredi babe i žabe.....vjerski odgoj je intimna stvar,muzičko,likovno i književnost su stvar opšte kulture.Mislim da bi trebalo za sve uvesti kao obavezan predmet povijest religija,to je već drugi par cipela.Envy wrote:Svi bi nesto ukinuli,neki muzicko,neki,vjeronauku,neki lektiru,opet neki osnovne skole..Bas bi djeca bila obrazovana po pitanju nekih...sreca pa se ti nizasto ne pitaju
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#474 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
ono je tebi mesdzid u camil sijaric ?fixer wrote:Ma mi smo stoka svi na svoj nacin. Imao sam priliku da ulazim u dvije skole ciji sadrzaj me apsolutno sokirao. Jedna je sv. Savo u Istocnom Sarajevu, koja je oblijepljena ikonama i vjerskim simbolima. A druga skola je Camil Sijaric u kojem, vjerovali ili ne, postoji nesto kao mesdzid. Siguran sam i da je u Stocu nesto slicno, samo s drugim simbolom. Mene boli cinjenica da se na takav nacin djeci pokazuje kakav je pozeljno da budes, inace ces biti otpadnik.I to sve na racun drzave. Nemam problema kad neko puca vjerske simbole po privatnoj svojini, ali itekako imam problema kad to cini po drzavnoj.
ta soba na koju ti mislis izgleda ovako

i nije ni m od mesdzida
- Bloo
- Globalna šefica
#475 Re: treba li ukinuti vjeronauku u skoli
lijepa soba
šta rade u njoj
?