Ganić je, evo na ovoma linku, imenovao krivce za nerad i krivce zbog kojih sada general Jovo čami u bečkom zatvoru.iPod wrote:FTV Dnevnik 3 - Komentar Ejupa Ganica povodom hapsenja penzionisanog generala ARBiH Jovana Divjaka :
http://www.youtube.com/watch?v=5ld9X4qNNDE
Dobro je Ejup rekao, mladi ljudi ne zele da rade i da se pokrenu po pitanju ovih hapsenja
Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#451 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
- seln
#452 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Sudstvo je u vecini normalnih drzava nezavisno, tako da ce se njihovi politicari cuvati bilo kakvih izjava. I nesto se ne sjecam da se demonstriralo ispred britanske ambasade. Demonstrirati treba pred ambasadom drzave koja je ovo pokrenula, jer nije ovo naraslo na djubretu nikakvog srbijanskog nezavisnog pravosudja. Ovo je genuin drzavno instruirana, politicki motivirana optuznica. Dakle, pred srbijansku ambasadu. I organizovati skupljanje novca za odbranu.Marija Magdalena wrote:Tako je, ali mu nece Interpol odrzati rociste...seln wrote:Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.Marija Magdalena wrote: Prioritet je da ga Austrija oslobodi i vrati u BiH!
- potpuni stranac
#453 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
. uhapsila ga je austrijska policija po srbijanskoj potjernici koju je proslijedio interpol.seln wrote:Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.Marija Magdalena wrote:Prioritet je da ga Austrija oslobodi i vrati u BiH!enko 1964 wrote:Nisam siguran da je Austrijska ambasada pravo mjesto za proteste. Mislim da su odgovorni za ova sranja ipak na drugoj lokaciji. To što Austrija kao i Britanija postupa po utvrđenim međunarodnim zakonima nije njihova krivica.
Najbolja stvar koju mi možemo učiniti je, kako neko već reče, bojkot svega što dolazi iz Srbije, a u međuvremenu se obračunavati sa našim šupcima na vlasti i tražiti od njih da konačno počnu raditi bilo šta što je u interesu ove jebene države i njenih građana.
najveći krivicu snose naše institucije koje nisu ništa uradile da se ove potjernice povuku od strane interpola jer su bazirane na političkom progonu, a koje po statutu interpola nisu smjele biti izdate-proslijeđene.
-
teAMICA
#454 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Kakva ba austrijska ambasada? Niđe veze
-
panorama
#455 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Tko će prekinuti diplomatske odnose s Srbijom? Pola države ima specijalne odnose sa Srbijom a još četvrtina ostatka Države ima odlične odnose sa Srbijom, a šuška s da će novog Ministra vanjskih poslova BiH odrediti i postaviti Predsjednik Srbije.bailaor wrote:Zasto se konacno ne prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom?![]()
- Vitez Koja
#456 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Prvo pred Ambasadu Austrije, pa onda ako treba ici dalje....
Nema vise cekanja. Treba pokazati volju i stav, kao i 1992.godine. Nedamo Jovana, nedamo Bosnu i Hercegovinu!!!! Crknite dusmani!!! Covjece, oni nama sude!!!!!! Oni nas hapse!!!!! Mamu im....
Nema vise cekanja. Treba pokazati volju i stav, kao i 1992.godine. Nedamo Jovana, nedamo Bosnu i Hercegovinu!!!! Crknite dusmani!!! Covjece, oni nama sude!!!!!! Oni nas hapse!!!!! Mamu im....
- PapakizSarajeva
#457 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Shaco wrote:Vrisnite više, pička vam materina!
Prije nego se stignete ibretiti zbog još jedne psovke tog nekulturnog stvora Nermina Čengića, pozvao bih vas da se prestanete praviti naivni i nevini. Svakim vašim mukom bol vam je sve veća.
Prije nego se stignete ibretiti zbog još jedne psovke tog nekulturnog stvora Nermina Čengića, pozvao bih vas da se prestanete praviti naivni i nevini. Svakim vašim mukom bol vam je sve veća.
Uhapsili su NAŠEG generala. Nisu uhapsili ni Srbina, ni Bošnjaka, ni Hrvata, nego NAŠEG generala JOVU DIVJAKA. Bez Jove mnogi od vas danas ne bi bili niti živi, ni u prilici da saznaju da je prema Interpolovoj potjernici naručenoj iz Srbije, on večeras uhapšen u Beču.
Ako imate još imalo obraza i držite do sebe, budite u ponoć ispred ambasade Austrije (Džidžikovac 7, Sarajevo) i normalnim protestom pokažite da niste izgubili sebe, i da vam je stalo do ljudi koji su vam sačuvali živote, i grad.
Nermin Čengić
- ultima_palabra
#458 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hoće, isti dan kad se proglasi Trećipanorama wrote:Tko će prekinuti diplomatske odnose s Srbijom? Pola države ima specijalne odnose sa Srbijom a još četvrtina ostatka Države ima odlične odnose sa Srbijom, a šuška s da će novog Ministra vanjskih poslova BiH odrediti i postaviti Predsjednik Srbije.bailaor wrote:Zasto se konacno ne prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom?![]()
- Troll_Happens
#459 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
covjek lijepo kaze krivi smo mi ne oni ili austrijanci oni rade svoj posao za razliku od nasih uhljeba koji se prepucavaju i sticu politicke poene...PipiDugaDevetka wrote:Ganić je, evo na ovoma linku, imenovao krivce za nerad i krivce zbog kojih sada general Jovo čami u bečkom zatvoru.iPod wrote:FTV Dnevnik 3 - Komentar Ejupa Ganica povodom hapsenja penzionisanog generala ARBiH Jovana Divjaka :
Dobro je Ejup rekao, mladi ljudi ne zele da rade i da se pokrenu po pitanju ovih hapsenja
ganic im sve dao nisu nista poduzeli treba ici pred nase institucije a ne pred austr. ambasadu.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#460 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Tačno je da se srpsko pravosuđe izofiralo u pomenutim slučajevima, ali niko nemože vratiti izgubljeno vrijeme, živote, zdravlje i pretrpljeni strah koji su preživjeli i pomenuti i oni momci iz Srebrenice i možda još neki za koje nismo nikada ni čuli. Treba li više da svako onaj ko je na bilo koji način učestvovao u odbrani BiH pa i Hrvatske, strepi ako treba preći bilo koju granicu na svijetu.Corto Maltese wrote:Nema nikakve svrhe protestovati pred ambasadom Austrije.
Austrija samo izvršava međunarodni nalog, kao što je i BiH učinila u Purdinom slučaju.
Krivci za Jovino hapšenje su u Beogradu i u Sarajevu.
Treba napraviti lanac od Ambasade Srbije, preko Predsjedništva BiH, do Ministarstva Pravde BiH
I mirno i dostojanstveno im jebat mater, i jednima i drugima i trećima.
Što se tiče ostalog, Srpsko tužilaštvo se već izofiralo na Jurišićevom, Ganićevom i Purdinom slučaju. Najveći intelektualac ARBiH će ih sahranit lijevom rukom, vezanih očiju, bez advokata. U stvari, kad skontam ko nas sve brani po međunarodnim sudovima, samo bez advokata i ima šanse.
- seln
#461 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Austrijska policija ga nije mogla uhapsiti, vec samo zadrzati. Uhapsio ga je Interpol, a austrijski sud ce odlucivati ima li osnova za izrucenje srbiji. Ako ti se blamira, bujrum pred austrijsku ambasadu. To je ona zemlja koja nas je, mjereno po broju stanovnika, najvise podrzala i pomogla u ratu.potpuni stranac wrote:seln wrote:Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.Marija Magdalena wrote:
Prioritet je da ga Austrija oslobodi i vrati u BiH!
najveći krivicu snose naše institucije koje nisu ništa uradile da se ove potjernice povuku od strane interpola jer su bazirane na političkom progonu, a koje po statutu interpola nisu smjele biti izdate-proslijeđene.
-
panorama
#462 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ja ozbiljno a ti se zajeb....PA kad proglase taj Treći onda neću moći ni do mora doći.ultima_palabra wrote:Hoće, isti dan kad se proglasi Trećipanorama wrote:Tko će prekinuti diplomatske odnose s Srbijom? Pola države ima specijalne odnose sa Srbijom a još četvrtina ostatka Države ima odlične odnose sa Srbijom, a šuška s da će novog Ministra vanjskih poslova BiH odrediti i postaviti Predsjednik Srbije.bailaor wrote:Zasto se konacno ne prekinu diplomatski odnosi sa Srbijom?![]()
- JThomas
#463 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
austrijska ambasada je krivo mjesto za proteste. treba protestovati protiv naše ušljive vlasti i protiv komšijske ČETNIČKE politike.
žali bože onoga što će general pretrpjeti...ali uopšte ne sumnjam da će se ovo završiti i brže nego u ganićevom slučaju i da će na kraju to biti još jedna velika blamaža srbije pred međunarodnom zajednicom. na kraju će im prestati izručivati i prave zločince.
žali bože onoga što će general pretrpjeti...ali uopšte ne sumnjam da će se ovo završiti i brže nego u ganićevom slučaju i da će na kraju to biti još jedna velika blamaža srbije pred međunarodnom zajednicom. na kraju će im prestati izručivati i prave zločince.
- Vitez Koja
#464 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hajd se ne pali ko hepo kockica. Austrijska policija ga nije mogla uhapsiti, vec samo zadrzati. Uhapsio ga je Interpol, a austrijski sud ce odlucivati ima li osnova za izrucenje srbiji. Ako ti se blamira, bujrum pred austrijsku ambasadu. To je ona zemlja koja nas je, mjereno po broju stanovnika, najvise podrzala i pomogla u ratu.
A nemoj slucajno da demonstriras pred srbijanskom ambasadom, mogu ti komsije zamjeriti.[/quote]
Idemo se negdje prvo okupiti!!!! Ako, je to ambasada Austrije, onda idemo tamo, poslije toga idemo dalje. Ispred ambasade Srbije, institucija BiH....
A nemoj slucajno da demonstriras pred srbijanskom ambasadom, mogu ti komsije zamjeriti.[/quote]
Idemo se negdje prvo okupiti!!!! Ako, je to ambasada Austrije, onda idemo tamo, poslije toga idemo dalje. Ispred ambasade Srbije, institucija BiH....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#465 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ko su ''oni'', država Srbija? Znači, krivi smo mi, odnosno, ministar Sadiković čije se Ministarstvo nalazi u zgradi na Trgu Bosne i Hercegovine!Jedan001 wrote:covjek lijepo kaze krivi smo mi ne oni ili austrijanci oni rade svoj posao za razliku od nasih uhljeba koji se prepucavaju i sticu politicke poene...PipiDugaDevetka wrote:Ganić je, evo na ovoma linku, imenovao krivce za nerad i krivce zbog kojih sada general Jovo čami u bečkom zatvoru.iPod wrote:FTV Dnevnik 3 - Komentar Ejupa Ganica povodom hapsenja penzionisanog generala ARBiH Jovana Divjaka :
ganic im sve dao nisu nista poduzeli treba ici pred nase institucije a ne pred austr. ambasadu.![]()
-
keno75
#466 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Da ne citam sad sve, moze li neko reci kada i gdje je protest? Ima li organizovanog protesta?
- Corto Maltese
#467 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Naravno da ne može, osim toga Jovo je star čovjek, stvar je samim tim još ozbiljnija. Ali, ovdje Jovu vidim kao Fincija i Sejdića. Dok se Lažni Walteri busaju u prsa, puna im usta i Bosne i Hercegovine, i naroda i građana, dvojica nestranačkih ljudi, o svom trošku odu u Strasburg i izdejstvuju odluku koja mijenja ustav.enko 1964 wrote:Tačno je da se srpsko pravosuđe izofiralo u pomenutim slučajevima, ali niko nemože vratiti izgubljeno vrijeme, živote, zdravlje i pretrpljeni strah koji su preživjeli i pomenuti i oni momci iz Srebrenice i možda još neki za koje nismo nikada ni čuli. Treba li više da svako onaj ko je na bilo koji način učestvovao u odbrani BiH pa i Hrvatske, strepi ako treba preći bilo koju granicu na svijetu.Corto Maltese wrote:Nema nikakve svrhe protestovati pred ambasadom Austrije.
Austrija samo izvršava međunarodni nalog, kao što je i BiH učinila u Purdinom slučaju.
Treba napraviti lanac od Ambasade Srbije, preko Predsjedništva BiH, do Ministarstva Pravde BiH
Što se tiče ostalog, Srpsko tužilaštvo se već izofiralo na Jurišićevom, Ganićevom i Purdinom slučaju. Najveći intelektualac ARBiH će ih sahranit lijevom rukom, vezanih očiju, bez advokata. U stvari, kad skontam ko nas sve brani po međunarodnim sudovima, samo bez advokata i ima šanse.
Pošto niko iz BH vlasti nije u stanju da se izbori sa Srbijanskim pravosuđem, pošto se pro-bosansko državništvo svelo na dvije jednako isprazne krajnosti:
1. "Ja neću otić u Beograd dok je Ilija u zatvoru (čime mu neviđeno pomažem, samo vi to ne možete shvatit)"
2. "Ja se izvinjavam u ime ARBiH (čiji pripadnik nisam bio, ali je moj Babo bio vrhovni komandant)"
, preostalo je da pravi Walter ode u Beograd i sahrani tu idiotsku instituciju crvenih potjernica.
- Troll_Happens
#468 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ko su ''oni'', država Srbija? Znači, krivi smo mi, odnosno, ministar Sadiković čije se Ministarstvo nalazi u zgradi na Trgu Bosne i Hercegovine![/quote]PipiDugaDevetka wrote:covjek lijepo kaze krivi smo mi ne oni ili austrijanci oni rade svoj posao za razliku od nasih uhljeba koji se prepucavaju i sticu politicke poene...Jedan001 wrote:Ganić je, evo na ovoma linku, imenovao krivce za nerad i krivce zbog kojih sada general Jovo čami u bečkom zatvoru.PipiDugaDevetka wrote:FTV Dnevnik 3 - Komentar Ejupa Ganica povodom hapsenja penzionisanog generala ARBiH Jovana Divjaka :
ganic im sve dao nisu nista poduzeli treba ici pred nase institucije a ne pred austr. ambasadu.![]()
da pod ONI mislim Srbija i njihove diplomate i politicari. Ne znam jel Sadovic Ahemtovic ili neko treci uglavnom smo amateri kad se radi o vakvim situacijama... imamo mi jos pure da jedemo dok nasa prava konjica dodje
- seln
#469 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Mozes li ti bar na ovoj temi bez prosipanja zuci? Ima sdovoljno tema za sranje po SDP, ovo je tema o hapsenju Jove Divjaka.Corto Maltese wrote:Naravno da ne može, osim toga Jovo je star čovjek, stvar je samim tim još ozbiljnija. Ali, ovdje Jovu vidim kao Fincija i Sejdića. Dok se Lažni Walteri busaju u prsa, puna im usta i Bosne i Hercegovine, i naroda i građana, dvojica nestranačkih ljudi, o svom trošku odu u Strasburg i izdejstvuju odluku koja mijenja ustav.enko 1964 wrote:Tačno je da se srpsko pravosuđe izofiralo u pomenutim slučajevima, ali niko nemože vratiti izgubljeno vrijeme, živote, zdravlje i pretrpljeni strah koji su preživjeli i pomenuti i oni momci iz Srebrenice i možda još neki za koje nismo nikada ni čuli. Treba li više da svako onaj ko je na bilo koji način učestvovao u odbrani BiH pa i Hrvatske, strepi ako treba preći bilo koju granicu na svijetu.Corto Maltese wrote:Nema nikakve svrhe protestovati pred ambasadom Austrije.
Pošto niko iz BH vlasti nije u stanju da se izbori sa Srbijanskim pravosuđem, pošto se pro-bosansko državništvo svelo na dvije jednako isprazne krajnosti:
1. "Ja neću otić u Beograd dok je Ilija u zatvoru (čime mu neviđeno pomažem, samo vi to ne možete shvatit)"
2. "Ja se izvinjavam u ime ARBiH (čiji pripadnik nisam bio, ali je moj Babo bio vrhovni komandant)"
, preostalo je da pravi Walter ode u Beograd i sahrani tu idiotsku instituciju crvenih potjernica.
- Corto Maltese
#470 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Možeš li ti mene zaobići? Ovo je tema o hapšenju mog ratnog i poratnog druga a ne o tvom stalkingu.seln wrote:Mozes li ti bar na ovoj temi bez prosipanja zuci? Ima sdovoljno tema za sranje po SDP, ovo je tema o hapsenju Jove Divjaka.Corto Maltese wrote: Naravno da ne može, osim toga Jovo je star čovjek, stvar je samim tim još ozbiljnija. Ali, ovdje Jovu vidim kao Fincija i Sejdića. Dok se Lažni Walteri busaju u prsa, puna im usta i Bosne i Hercegovine, i naroda i građana, dvojica nestranačkih ljudi, o svom trošku odu u Strasburg i izdejstvuju odluku koja mijenja ustav.
- potpuni stranac
#471 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
interpol je administracija, oni ne hapse već u biti samo prosljeđuju naloge, oni nemaju policiju, niti su iznad nacionalnog zakonodavstva.seln wrote:[
Hajd se ne pali ko hepo kockica. Austrijska policija ga nije mogla uhapsiti, vec samo zadrzati. Uhapsio ga je Interpol, a austrijski sud ce odlucivati ima li osnova za izrucenje srbiji. Ako ti se blamira, bujrum pred austrijsku ambasadu. To je ona zemlja koja nas je, mjereno po broju stanovnika, najvise podrzala i pomogla u ratu.
A nemoj slucajno da demonstriras pred srbijanskom ambasadom, mogu ti komsije zamjeriti.
kao što sam već rekao najveći krivac je naša vlast što do sada nije osporila te potjernice.
no ipak, austrijsko će pravosuđe odlučivati hoće li divjak biti izručen, oni će dati zadnju.
Last edited by potpuni stranac on 04/03/2011 09:34, edited 1 time in total.
- PapakizSarajeva
#472 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Hoce l' mi neko reci gdje je ambasada Interpola pa da idem tamo ??? Ne serite vise gdje ce biti protesti, samo zbunjujete narod ... Bitno je da se negdje skupimo, ambasada Austrije je dobar prijedlog ... ako nista oni ce podici dreku u EU jer se pred njihovim vratima protestuje ...seln wrote:Ne moze ga Austrija osloboditi, jer ga nije ni uhapsila. Uhapsio ga je Interpol, koji je na neki nacin eksteritorijalan.Marija Magdalena wrote:Prioritet je da ga Austrija oslobodi i vrati u BiH!enko 1964 wrote:Nisam siguran da je Austrijska ambasada pravo mjesto za proteste. Mislim da su odgovorni za ova sranja ipak na drugoj lokaciji. To što Austrija kao i Britanija postupa po utvrđenim međunarodnim zakonima nije njihova krivica.
Najbolja stvar koju mi možemo učiniti je, kako neko već reče, bojkot svega što dolazi iz Srbije, a u međuvremenu se obračunavati sa našim šupcima na vlasti i tražiti od njih da konačno počnu raditi bilo šta što je u interesu ove jebene države i njenih građana.
-
metronom
#473 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ili nek ova drzava pocne da stiti svoje gradjane ili da se sami organizujemo i pocnemo djelovati po principu "oko za oko, zub za zub"! Treba dati ultimatum ovoj vlasti da problem sa ovim pravnim silovanjem rijesi u roku od 7 dana ili nek se svi kupe i da vratimo Ustav RBiH! Dosta je vise bilo sikaniranja!
Last edited by metronom on 04/03/2011 09:22, edited 1 time in total.
- Pitar s Kariba
#474 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Generale, uz tebe smo svi!!!!
Znam da ništa neće promijeniti jedan forumski post, ali samo da se zna!
Znam da ništa neće promijeniti jedan forumski post, ali samo da se zna!
- seln
#475 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Mozes li ti pokazati imalo dostojanstva bar na ovoj temi i ne ponasati se kao alapaca?Corto Maltese wrote:Možeš li ti mene zaobići? Ovo je tema o hapšenju mog ratnog i poratnog druga a ne o tvom stalkingu.seln wrote:
Mozes li ti bar na ovoj temi bez prosipanja zuci? Ima sdovoljno tema za sranje po SDP, ovo je tema o hapsenju Jove Divjaka.
Izvinjavam se ostalima za offtopic, nastavite.