e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
_071_

#451 Re: e moji "navijači"

Post by _071_ »

Hm, kako god okreneš kapa dole Manijacima za akciju. Vidim da se negdje pominje da će Torcida čistiti Makarsko primorje od Bosanaca kad već nije uspio onaj fašista iz usranih makarskih novina... po meni, ko još ide na Makarsko primorje i plaća nekoliko desetina eura za škripave krevete, prljave sobe iznad magistrale, negostoljubivost cijelog područja i ne zaslužuje ništa drugo do degeneka.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#452 Re: e moji "navijači"

Post by bordo gandalf »

_071_ wrote:Hm, kako god okreneš kapa dole Manijacima za akciju. Vidim da se negdje pominje da će Torcida čistiti Makarsko primorje od Bosanaca kad već nije uspio onaj fašista iz usranih makarskih novina... po meni, ko još ide na Makarsko primorje i plaća nekoliko desetina eura za škripave krevete, prljave sobe iznad magistrale, negostoljubivost cijelog područja i ne zaslužuje ništa drugo do degeneka.
Doci ce oni opet na Miljacku da se kupaju
_071_

#453 Re: e moji "navijači"

Post by _071_ »

rashtiman wrote:
_071_ wrote:Hm, kako god okreneš kapa dole Manijacima za akciju. Vidim da se negdje pominje da će Torcida čistiti Makarsko primorje od Bosanaca kad već nije uspio onaj fašista iz usranih makarskih novina... po meni, ko još ide na Makarsko primorje i plaća nekoliko desetina eura za škripave krevete, prljave sobe iznad magistrale, negostoljubivost cijelog područja i ne zaslužuje ništa drugo do degeneka.
Doci ce oni opet na Miljacku da se kupaju
Amin... možda već u baražu :-)
johntra

#454 Re: e moji "navijači"

Post by johntra »

Meni je simptomatično što je specijalna policija HNK dopratila navijače do Grbavice i lafo ih čuvala dok su izlazili iz autobusa....
The 51st State

#455 Re: e moji "navijači"

Post by The 51st State »

johntra wrote:Meni je simptomatično što je specijalna policija HNK dopratila navijače do Grbavice i lafo ih čuvala dok su izlazili iz autobusa....
to su mogli uraditi samo sa dogovorom mup ks, dakle opet odgovornost nasih policijskih glavesina.
johntra

#456 Re: e moji "navijači"

Post by johntra »

vjerovatno jesu, ali da li je za tim bilo potrebe???
znam uvijek kada naši drotovi sprovode gostujuće navijače na sjever, da nikada nije bilo problema, a dolazilo ih je nekad mnogo više od 200...znači, dopratila ih je ista policija koja je pustila nultrase da ulete u stadion u Mostaru...
johntra

#457 Re: e moji "navijači"

Post by johntra »

btw...hrvati baš postaju majorizirani...

http://www.youtube.com/watch?v=6Dl5VHP- ... r_embedded#!
smijesni_ste

#458 Re: e moji "navijači"

Post by smijesni_ste »

Nisam gledao klip, ali pročitah ako je (istina)...udarali momka dok je u nesvijesti bio?? Wow...kakva hrabrost...
JThomas

#459 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

glade wrote:Evo citam vec danima o nekakvim teorijama zavjere, politickim placenicima i sl. Ugasite ljudi "Arrivals" i malo se vratite u realnost.

Jedini nacin na koji je politika mogla imati prste u ovome (kao i u Mostaru i Banja Luci) jeste sto je zakon o nasilnickom ponasanju (kako na stadionima tako i van njih) nesredjen i sto je losa socijalna situacija. Da ljudi imaju fine poslove i da su kazne drakonske u smislu otkaza i kasnije nemogucnosti zaposljavanja mislite da bi se neki ponasali ovako?

Ovo nema veze sa vjerom, nacijom i ko zna cime vec. To je samo dodatni motiv koji se javi kada je vec zapoceo incident. Cisto da jos malo podgrije atmosferu.

To je takav mentalitet. Neredi su i sa jedne i sa druge strane bili zato sto je Torcida u gradu. Jedni umislili da su supermeni i poceli ulijetat, razvaljivat koreografije itd., a drugima jedinstvena prilika da se dokazu protiv grupe iz velike cetvorke. Stvarno mislite da Manijaci ne bi nesto pokusali i da ovi nisu uradili to sto jesu?

Ne budite naivni. Horde, Manijaci, Torcida, Bad Blue Boys, Grobari, Delije, Robijasi, Ultrasi, Lesinari, Red Army, Firma, Armada itd. Napravite kombinaciju bilo koje dvije grupe (osim Lesinara i Firme i mozda Hordi i Red Army-a) i ista stvar ce se dogoditi ako se pruzi prilika.
evo kopiraću ti sa druge teme:
nije ni meni jasno da si ti toliko spor pa misliš da neko tvrdi da su sami napadi navijača jednih na druge politički motivisani. ali treći put u 20 dana neobjašnjive reakcije policije...e to sam ubijeđen da jeste politički motivisano. nekoga i nešto se ruši ovdje. pratiš navijačku scenu? e onda mi reci kad i gdje je to bilo u nas da se dvije grupe 20-25 minuta tuku dok nije došlo više od 10 drotova? ili da murija (među njima i sa oznakama HNK) uvodi jednu grupu 2 sata prije početka utakmice na prostor koji nije fizički odvojen od navijačke tribine druge grupe? daj ba da se ne pravimo blesavi, dobro znamo kakva je inače murija sa navijačima u sarajevu. po meni nije ni napad lešinara u BL sam po sebi politički motivisan. ali duboko vjerujem da to što im je bila otključana kapija prema terenu i spremne betonske gromade jeste. e jel sad shvataš?

eno sinoć 2.000 engleza u crnoj gori prođe bez ovakvih scena. a cijela crna gora ima stanovnika k'o kanton sarajevo. pametnom dovoljno da skonta da je moglo da se htjelo, pa nije došlo 5.000 ljudi. niti manijaci imaju 5.000 spremnih za marisanu...dajte ba.
M10A4EVER

#460 Re: e moji "navijači"

Post by M10A4EVER »

smijesni_ste wrote:Nisam gledao klip, ali pročitah ako je (istina)...udarali momka dok je u nesvijesti bio?? Wow...kakva hrabrost...

Nije to "hrabrost" vec gnjev, isfrustriranost, bijes, neki neopisivi osjecaj koji se javi kad ti neko dodje "u sopstvenu kucu" pa divlja, rusi, kurci se kao da ces ti to nijemo da posmatras... E to je to druze moj, ali ti to ne shvatas... Da si bio s Manijacima i ti bi ga sutnuo u glavu zbog svega gore navedenog.

A sto se tovarica tice, nevjerovatno je u cemu sve traze izvlakusu za sve sto dozivise na ulicama! Boze sacuvaj, daleko su brojniji, organizovaniji, ludji i sta jos sve ne u odnosu na nas, da ne kazem "bolji" u svim navijackim segmentima, ali to nije uvijek presudno... Ne znam njihove "fightove", da li su ikada bili razbijeni pa da ih zato ovo ovoliko boli. A ovo svima treba da je jasno:

NIJE BITNO KOLIKO VAS JE, DOSLI STE SVJESNO SRANJE DA PRAVITE, NAPRAVILI STE GA, POSLIJE VAM JE PUKLA TOVARSKA PICKA I KRAJ PRICE!!! "MALA SARAJEVSKA GRUPA" (po njihovim standardima i nacinu na koji gledaju na nas) VAM JE JEBALA ZNANJE, DOBILI STE ODMAZDU (niste ju izgleda ni ocekivali, to je to vjerovatno...), POPUSILI STE FIGHT I SAD CRKNITE OD MUKE!!

Niko vam na kraju krajeva i nije ovo pripremio, vi ste sami skuhali sve, a nakon toga i slasno pokusali ;-) .
Sad hapa ne valja... Ccc...
smijesni_ste

#461 Re: e moji "navijači"

Post by smijesni_ste »

Ma bla bla bla...pričam konkretno o udaranju momka koji leži i ne pomjera se... a ne o tome kako Torcida nije kriva i slično ;-)

Zar ne postoji neki "kodeks" da se ne udara protivnik dok je na zemlji?? Čuo sam za nešto slično...ne u BiH doduše
M10A4EVER

#462 Re: e moji "navijači"

Post by M10A4EVER »

Za to tvoje "konkretno" sam ti u prvom pasusu objasnio, u sta gledas pajdo... Ostalo je vezano uopsteno za "bile", a sto se kodeksa tice, ovo nije bio klasicni ultras dvoboj pa da su nekakvi kodeksi ukljuceni u sve to. Ovdje su branjene neke stvari koje su nekome svete, a skrvnavljene su!! Uglavnom, jesi li ti ikada dozivio nesto slicno pa da si mjerodavan za davanje nekih izjava tog tipa? Stavljas kodeks pod znake navoda, a popujes o istom... Nemoj bolan, nema smisla... 8-)
fosil

#463 Re: e moji "navijači"

Post by fosil »

Samo da pozdravim forumasa Pajdu. Rezija, moze li Miljacka od Halida? :lol:
JThomas

#464 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

M10A4EVER wrote:
smijesni_ste wrote:Nisam gledao klip, ali pročitah ako je (istina)...udarali momka dok je u nesvijesti bio?? Wow...kakva hrabrost...

Nije to "hrabrost" vec gnjev, isfrustriranost, bijes, neki neopisivi osjecaj koji se javi kad ti neko dodje "u sopstvenu kucu" pa divlja, rusi, kurci se kao da ces ti to nijemo da posmatras... E to je to druze moj, ali ti to ne shvatas... Da si bio s Manijacima i ti bi ga sutnuo u glavu zbog svega gore navedenog.

A sto se tovarica tice, nevjerovatno je u cemu sve traze izvlakusu za sve sto dozivise na ulicama! Boze sacuvaj, daleko su brojniji, organizovaniji, ludji i sta jos sve ne u odnosu na nas, da ne kazem "bolji" u svim navijackim segmentima, ali to nije uvijek presudno... Ne znam njihove "fightove", da li su ikada bili razbijeni pa da ih zato ovo ovoliko boli. A ovo svima treba da je jasno:

NIJE BITNO KOLIKO VAS JE, DOSLI STE SVJESNO SRANJE DA PRAVITE, NAPRAVILI STE GA, POSLIJE VAM JE PUKLA TOVARSKA PICKA I KRAJ PRICE!!! "MALA SARAJEVSKA GRUPA" (po njihovim standardima i nacinu na koji gledaju na nas) VAM JE JEBALA ZNANJE, DOBILI STE ODMAZDU (niste ju izgleda ni ocekivali, to je to vjerovatno...), POPUSILI STE FIGHT I SAD CRKNITE OD MUKE!!

Niko vam na kraju krajeva i nije ovo pripremio, vi ste sami skuhali sve,
a nakon toga i slasno pokusali ;-) .
Sad hapa ne valja... Ccc...
jedino se sa ovim dijelom ne slažem, pripremila je murija. ja nemam drugog razumnog obrazloženja za to da ih sama murija uvede na stadion 2 sata prije i to na dio koji nije fizički odvojen od juga, gdje 15 momaka postavlja koreografiju.
M10A4EVER

#465 Re: e moji "navijači"

Post by M10A4EVER »

To s murijom sve stoji, u to ne ulazim... Ali!! Zamisli nas stizemo na Poljud, murija nas uvodi 2h ranije na stadion (200 nas je), "greskom" nas pustaju na sjever gdje je 15 djecaka u poslu s koreografijom i tu se mi zalecemo, tucemo ih, palimo i sjebavamo njihov rad... Da li bi smo mi to uradili...? NE, NE BI SMO!!!! Nisu morali ni oni, A JESU!!! Ko je kriv? Murija sto ih je pustila? Da, itekako!! Tovari sto su postupili tako kako jesu...? Na to neka svako sebi odgovor da...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#466 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

M10A4EVER wrote:To s murijom sve stoji, u to ne ulazim... Ali!! Zamisli nas stizemo na Poljud, murija nas uvodi 2h ranije na stadion (200 nas je), "greskom" nas pustaju na sjever gdje je 15 djecaka u poslu s koreografijom i tu se mi zalecemo, tucemo ih, palimo i sjebavamo njihov rad... Da li bi smo mi to uradili...? NE, NE BI SMO!!!!

hahah, ne bi kurac :mrgreen:

to se i uradi da se nabija na nos suprotnoj strani.. :mrgreen:
JThomas

#467 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

moj stav je da se takve greške ne prave slučajno. eto.

a šta bi naši uradili...ne bih smio baš staviti glavu na panj :mrgreen:
M10A4EVER

#468 Re: e moji "navijači"

Post by M10A4EVER »

Zivotom vam tvrdim da ni Horde ni Manijaci ne bi nesto slicno uradili, nismo mi bolan tog mentaliteta ma sta mi pricali!!! A ako mi je cijena nabijanja na nos nekome sjebati koreo to da ja s istim, ali razbijenim i krvavim, hodam, onda neka hvala... :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#469 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

e vidis, ja ti tvrdim da bi i jedni i drugi uradili isto da imaju priliku.
JThomas

#470 Re: e moji "navijači"

Post by JThomas »

iskreno, za mene je to isto k'o uništiti grafit, znači - veliko ne, ta snaga se treba pokazivati na živim ljudima, a ne na predmetima.

al' znamo svi da je bilo i toga...ako shvataš šta hoću da kažem.
KPNCTNJAH

#471 Re: e moji "navijači"

Post by KPNCTNJAH »

De ba.... cuj ne bi, sutali onih par momaka sto leze bez svijesti, a ne bi uletili na tribinu navijacke skupine koja je jedna od jacih u Europi i tako prikupili simpatije i poene u navijackom svijetu... takav zicer niko ne bi propustio, a i na ulici u svom gradu ste trebali puno ranije posutati ono tovara sto je bilo i zavrsiti pricu, jer ako ispred svog stadiona pred tekmu nemas masu, onda kad ce je biti...
slusaj vamo

#472 Re: e moji "navijači"

Post by slusaj vamo »

Meni je ovo sve sada pravo sega, posebno znajuci da te iste "megapatriote" i "heroji ulice" od takozvanih navijaca, recimo razvaljuju trolejbuse sopstvenog grada, kada za to ima prilike.

Niko to od njih ne radi ni zbog grada, ni zbog u stvari kluba, jos manje fudbala, nego jednostavno radi utazivanja svojih sopstvenih kompleksa koji tek u coporu najvise izadju na vidjelo. Mozete se kriti iza raznoraznih serdzada i kartona koliko god hocete (da se razumijemo, ovo sve vazi i za manijake, horde, qrcidu, robijase i ostale pacenike), ali tako stvari stoje, dzaba se praviti naivan i fin.
M10A4EVER

#473 Re: e moji "navijači"

Post by M10A4EVER »

Mozda jednostavno imam malo vise godina u guzici pa mi se muda smanjuju, a mozak (bar malo :D ) prosirio pa razmisljam ovako kako razmisljam. Ja licno ne bih (sa aspekta smjelosti) usao u "Torcidinu kucu" i napraviti to sto su oni, upravo zbog svega sto slijedi poslije (znaju oni cega :D ). Nisam za nasilja, ne bih bjezao od njega, ali ga jos vise od svega ne bih izazivao... Svaka vama cast svima koji bi ste to uradili dole da dodjete u priliku, ja ne bih! Stalno pominjemo Vedrana (pokoj mu dusi), a nista iz toga ne izvukosmo... Sta i Horde i Vedran pokojni imaju od toga sto navijacki krugovi koje gore pomenuste pricaju? Jedno veliko NISTA!!!

Volimo svoje klubove prije svega i trudimo se da nam je skupina najjaca, ALI SAMO NA TRIBINI!!!!

Nasilje samo u samoodbrani i branjenju casti, sve ostalo za mene je jedna velika retardacija, debilizam i malogradjanstvo...
smijesni_ste

#474 Re: e moji "navijači"

Post by smijesni_ste »

"Slušaj vamo".....objasnio ! :thumbup:
zlajapravaraja

#475 Re: e moji "navijači"

Post by zlajapravaraja »

Evo kako to ugledni njemacki sportski magazin Revier Sport vidi:

http://www.reviersport.de/170210---bosn ... spiel.html

Uglavnom, dobro su prepisali odvijanja na ulici i na stadionu - a na kraju da bi objasnili i "zasto", nude binu "odlicnom poznavaocu prilika iz njemackog Essena", izvjesnom Marku Miljkovicu...da njemackoj javnosti docara njegove snove o nekakvom ratu :x
Locked