NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Locked
Komrad

#451 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote: Alija spada u potpuno drugi kontekst. Vecina njegovog djelovanja se odnosi na ratni period kada su i nebo i zemlja gorili i kada su nam fasisti bili za vratom. Zato njega spominjati u sadasnjem vremenu nije fer.
Govoris da si tradicionalni SDAov glasac koji gleda na zaposlenje i perspektivu gradjana
evo ti kratki rezime :

3 godine lose politike u ratu (mozda i nije moglo bolje)
5 godina katasrofalno, katastrofalno, katastrofalno lose politike u miru (sigurno je moglo bolje)
klixober

#452 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.

Zasto nije rekao SDP je dobila 300 000 glasova?

A da ,kod vas u partiji je to svejedno,Zlatko to je SDP :dance: :mrgreen: :thumbup:
Nisam u partiji. Ne znam da li si primjetio, ali na glasačkom listiću postoje imena ljudi ispred kojih se može staviti križić i tako glasati za njih. Obzirom da je Zlatko ako se ne varam bio prvi na listi za parlament, svaki glas SDP-u, ukoliko se ne obilježe drugim ljudi na listi osim Lagumdžije, se broji direktno kao glas Lagumdžiji. Isto važi i kada neko stavi X ispred njegovog imena, broji mu se glas.
Znači, hipotetički je moguće da Lagumdžija lično ima 300 000 glasova(u ovom slučaju 284 000) i stvarno ne znam odakle ovakvo čuđenje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#453 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
NightSkyWalker wrote:Nema razlike izmedju vjernih sljedbenika Dodika i sljedbenika Lagumdzije. I jedni i drugi su spremni preci preko lopovluka, kriminala, gresaka svojih vodja, a sve za ime svoje ideologije. Do neki dan svi ko fol su za borbu protiv kriminala, a kada dodje i crveni vodja pod istragu odjednom muk... svi nepodobni su preventivno proglaseni kriminalcima sem u slucaju velikog crvenog vodje. Kod njega se valjda mora sacekati presuda. :lol: :wink:
Znaš li ti šta si napisao- Ako znaš a ostaješ pri tome,onda da znamo da smatraš istim i borce za Bosnu i hercegovinu kao i one koji bi da ona uopšte ne postoji,da smatraš istim i branioce sarajeva sa istim onim koji su ga četiri goine granatirali.
Ako ne misliš ovako,onda se izvini,i reci pogriješio sam ljudi,preletjelo me.......
Doci ce Bakir Izetbegovic da se izvini za njega, to je njegov fah :D
klixober

#454 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by klixober »

NightSkyWalker wrote:
palermo wrote: Znaš li ti šta si napisao- Ako znaš a ostaješ pri tome,onda da znamo da smatraš istim i borce za Bosnu i hercegovinu kao i one koji bi da ona uopšte ne postoji,da smatraš istim i branioce sarajeva sa istim onim koji su ga četiri goine granatirali.
Ako ne misliš ovako,onda se izvini,i reci pogriješio sam ljudi,preletjelo me.......
Mislio sam u smislu na koji nacin sljedbenici njih dvojice opravdavaju lopovluk svojih vodja. Ne stavljaj stvari u totalno pogresan kontekst.
Upravo si izjednačio borce ABiH sa četnicima. :oops: (Pogodi ko je ovo pisao na forumu)
NightSkyWalker

#455 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote: Alija spada u potpuno drugi kontekst. Vecina njegovog djelovanja se odnosi na ratni period kada su i nebo i zemlja gorili i kada su nam fasisti bili za vratom. Zato njega spominjati u sadasnjem vremenu nije fer.
Govoris da si tradicionalni SDAov glasac koji gleda na zaposlenje i perspektivu gradjana
evo ti kratki rezime :

3 godine lose politike u ratu (mozda i nije moglo bolje)
5 godina katasrofalno, katastrofalno, katastrofalno lose politike u miru (sigurno je moglo bolje)
Ratni i poratni period. Da, njegovoj stranci oprastam taj period, ali ne i ovo danas!!
Komrad

#456 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by Komrad »

komeba wrote:
-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.

A da ,kod vas u partiji je to svejedno,Zlatko to je SDP :dance: :mrgreen: :thumbup:
Nisam u partiji. Ne znam da li si primjetio, ali na glasačkom listiću postoje imena ljudi ispred kojih se može staviti križić i tako glasati za njih. Obzirom da je Zlatko ako se ne varam bio prvi na listi za parlament, svaki glas SDP-u, ukoliko se ne obilježe drugim ljudi na listi osim Lagumdžije, se broji direktno kao glas Lagumdžiji. Isto važi i kada neko stavi X ispred njegovog imena, broji mu se glas.
Znači, hipotetički je moguće da Lagumdžija lično ima 300 000 glasova(u ovom slučaju 284 000) i stvarno ne znam odakle ovakvo čuđenje.
Nije moguce jer Zlatko Lagumdzija pokriva samo jednu izbornu jedinicu i nikako nije mogao dobiti toliki broj glaasova
medjutim... zlonamjeran covjek ce tu njegovu izjavu shvatiti bukvalno ... a neko ko zeli razmisljati shvatit ce to na pravi nacin, na nacin kako je to mislio lagumdzija
palermo

#457 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by palermo »

NightSkyWalker wrote:
palermo wrote: Znaš li ti šta si napisao- Ako znaš a ostaješ pri tome,onda da znamo da smatraš istim i borce za Bosnu i hercegovinu kao i one koji bi da ona uopšte ne postoji,da smatraš istim i branioce sarajeva sa istim onim koji su ga četiri goine granatirali.
Mislio sam u smislu na koji nacin sljedbenici njih dvojice opravdavaju lopovluk svojih vodja. Ne stavljaj stvari u totalno pogresan kontekst.
Ništa ja ne stavljam,samo čitam ono što si napisao.
NightSkyWalker

#458 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

I tako cemo se vrtiti u krug do besvijesti. Ko spomene kriminal nasih boja taj je papak, ko kritikuje naseg vodju je nas neprijatelj, ako nisi sa nama onda si protiv nas, svi u jedan glas...
klixober

#459 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by klixober »

Komrad wrote:
komeba wrote:

Nije moguce jer Zlatko Lagumdzija pokriva samo jednu izbornu jedinicu i nikako nije mogao dobiti toliki broj glaasova
medjutim... zlonamjeran covjek ce tu njegovu izjavu shvatiti bukvalno ... a neko ko zeli razmisljati shvatit ce to na pravi nacin, na nacin kako je to mislio lagumdzija
U pravu si :thumbup:
madner

#460 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:

pa i bakir h. ga je poderao u 60 minuta nakon stranackog kongresa i ponovnog izbora :wink: a vala poderao je i kukavicluk onih koji su mogli biti alternativa...
samo meni jedna stvar nije jasna nikako...zasto se ovaj izborni rezultat SDP-a smatra fantasticnim ako se zna da je avaz 5 mjeseci pred izbore stalno razvaljivao SDA...da su borci trazili glave SDA funkcionera pred federalnim parlamentom...da je tihic svojim izjavama cinio sve da SDA lose prodje na izborima (slucaj dobrovoljacka,posjete beogradu,prud i sl.)...da su se sve nevladine organizacije digle pred izbore s sloganom "izadjite na izbore-glasajte za promjene"...da je izlaznost na izborima u gradskim sredinama bila nevjerovatna...da je globalna ekonomska kriza donijela pobjede svim lijevo orijentisanim opcijama na dunjaluku...
kako se ovih cca 4 % razlike izmedju SDA i SDP-a smatra dobrim rezultatom...i na koncu cemu tolika glorifikacija kad je potpuno jasno da je SDP sada u vecem belaju nego da je ostala u opoziciji...
eto to bi ja pitao velikog vodju :D
Izlaznost u gradskim sredinama je bila fenomenalna, ali fenomenalno losa.
NightSkyWalker

#461 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

palermo wrote: Ništa ja ne stavljam,samo čitam ono što si napisao.
Onda citas pogresno ili nisi procitao cijeli tekst. Rijec je da i jedni u drugi opravdavaju lopovluke svojih politicara za ime svoje ideologije.
plain vanilla

#462 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:I tako cemo se vrtiti u krug do besvijesti. Ko spomene kriminal nasih boja taj je papak, ko kritikuje naseg vodju je nas neprijatelj, ako nisi sa nama onda si protiv nas, svi u jedan glas...
ti se vrtis
ne znas jesil dos'o ili pos'o
jesil glasao ili nisi

ne valja SDP, ali ne valja ti niko
pa de bolan zauzmi stav, budi musko :oops:
njonjica

#463 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by njonjica »

komeba wrote:
NightSkyWalker wrote:
Upravo si izjednačio borce ABiH sa četnicima. :oops: (Pogodi ko je ovo pisao na forumu)
Upravo.

:run:
chuchumbamayumbe

#464 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by chuchumbamayumbe »

sjooo teme....
:roll:
kamen spoticanja

#465 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
kamen spoticanja wrote:

pa i bakir h. ga je poderao u 60 minuta nakon stranackog kongresa i ponovnog izbora :wink: a vala poderao je i kukavicluk onih koji su mogli biti alternativa...
samo meni jedna stvar nije jasna nikako...zasto se ovaj izborni rezultat SDP-a smatra fantasticnim ako se zna da je avaz 5 mjeseci pred izbore stalno razvaljivao SDA...da su borci trazili glave SDA funkcionera pred federalnim parlamentom...da je tihic svojim izjavama cinio sve da SDA lose prodje na izborima (slucaj dobrovoljacka,posjete beogradu,prud i sl.)...da su se sve nevladine organizacije digle pred izbore s sloganom "izadjite na izbore-glasajte za promjene"...da je izlaznost na izborima u gradskim sredinama bila nevjerovatna...da je globalna ekonomska kriza donijela pobjede svim lijevo orijentisanim opcijama na dunjaluku...
kako se ovih cca 4 % razlike izmedju SDA i SDP-a smatra dobrim rezultatom...i na koncu cemu tolika glorifikacija kad je potpuno jasno da je SDP sada u vecem belaju nego da je ostala u opoziciji...
eto to bi ja pitao velikog vodju :D
Izlaznost u gradskim sredinama je bila fenomenalna, ali fenomenalno losa.
zanimljivo da ti je samo taj crtica upala u oci :D
al hajd nek ti bude...kazi mi kad je izlaznost na izborima u gradskom sredinama bila veca? samo na referendumu 92.e :wink:
NightSkyWalker

#466 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

komeba wrote:
NightSkyWalker wrote:
OK ako si ti to tako skontao, ali ja to nisam rekao/mislio!

A reci mi, zar ti nemas osjecaj da svako stiti/opravdava svoje lopove??
emigrazione

#467 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by emigrazione »

Ko je izjednacio, ne kakite bezveze. Napadate covjeka bezveze, znate vrlo dobro sta je zelio reci
Komrad

#468 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Ratni i poratni period. Da, njegovoj stranci oprastam taj period, ali ne i ovo danas!!
Naravno... da oprastas jer to su tvoje boje ...ratno profiterstvo,Fikret Abdic, ratni zlocini, stotine hiljada radnika bez posla, nepostojanje plana povratka Bosnjaka u RS, nepostojanje plana ekonomskog jacanja Bosnjaka, nepostojanje plana obnove i rekonstrukcije, kriminalna privatizacija, trgovina teritorijem tokom rata, certfikati itd...

sve ti to oprastas samo ne mozes oprostiti koaliciju sa SDPom
NightSkyWalker

#469 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
NightSkyWalker wrote:I tako cemo se vrtiti u krug do besvijesti. Ko spomene kriminal nasih boja taj je papak, ko kritikuje naseg vodju je nas neprijatelj, ako nisi sa nama onda si protiv nas, svi u jedan glas...
ti se vrtis
ne znas jesil dos'o ili pos'o
jesil glasao ili nisi

ne valja SDP, ali ne valja ti niko
pa de bolan zauzmi stav, budi musko :oops:
Nije vazno za koga sam ja glasao ili nisam glasao. Ja samo kazem da nije u redu pravdati kriminal i lopovluk samo zato sto pripada tvojoj ideologiji. A ti upravo to radis.
star(i)mo

#470 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by star(i)mo »

plain vanilla wrote:Ja se taman naostrim da kritikujem Zlaju, i onda vidim ove komentare, i sve oprostim Zlaji :D
Ne oprastam mu ali necu sad iz principa/inata. :D
NightSkyWalker

#471 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Naravno... da oprastas jer to su tvoje boje ...ratno profiterstvo,Fikret Abdic, ratni zlocini, stotine hiljada radnika bez posla, nepostojanje plana povratka Bosnjaka u RS, nepostojanje plana ekonomskog jacanja Bosnjaka, nepostojanje plana obnove i rekonstrukcije, kriminalna privatizacija, trgovina teritorijem tokom rata, certfikati itd...

sve ti to oprastas samo ne mozes oprostiti koaliciju sa SDPom
:oops: ja ok
NightSkyWalker

#472 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by NightSkyWalker »

emigrazione wrote:Ko je izjednacio, ne kakite bezveze. Napadate covjeka bezveze, znate vrlo dobro sta je zelio reci
Prave se jer namaju sta drugo. Pogodio sam u sridu. :wink: ...svako ima svoje lopove.
Last edited by NightSkyWalker on 30/01/2011 23:50, edited 1 time in total.
njonjica

#473 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by njonjica »

zagazaga wrote:
NightSkyWalker wrote:
OK ako si ti to tako skontao, ali ja to nisam rekao/mislio!

A reci mi, zar ti nemas osjecaj da svako stiti/opravdava svoje lopove??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: anbilivbl......zaboravio si crvene kofere :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#474 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by plain vanilla »

star(i)mo wrote:
plain vanilla wrote:Ja se taman naostrim da kritikujem Zlaju, i onda vidim ove komentare, i sve oprostim Zlaji :D
Ne oprastam mu ali necu sad iz principa/inata. :D
ja pola dana pricam kako je emisija bila dosadna, kad vidi ti to :D
dale cooper

#475 Re: NEDJELJOM U DVA - gost Zlatko Lagumdžija

Post by dale cooper »

Trebamo skupiti pare i kupiti reket i kofere Zagoru. I zamoliti Zlatka da se potpiše na njih. :D
Locked