Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hamza_sa

#451 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

bosan wrote:
hamza_sa wrote:
bosan wrote:Hamza ,koliko si dugo u tom stanu?
Skoro 4 mjeseca.
Pa jel ikad medju vama bio neki normalan kontakt ,ono bar :"Dobro jutro ,komsija" Onaj komsijski razgovor bar u prolazu.Jesil pokusao nekakav normalan kontakt uspostaviti ,da mu objasnis da si bolestan i tako to.
Izvini sto te ovako zapitkujem ,shvatices da nam je stalo do tebe i zelimo malo prodrijeti u srz tog problema.Pa ce mozda nekom iz tih informacija sinuti neka ideja koja moze biti rjesenje tvog problema.Treba sve pokusati.
Najlakse je spakovati se i otici ,to mozes uvijek uciniti a nama je stalo ako vec moras ici da ne odes praznih ruku i u nepoznato.Nadam se da me shvatas.
Ukratko cu ti ispricati o mom odnosu prema tom komsiji. On je u stan uselio 15 dana poslije mene. Prvu noc ludilo. Drugu noc ludilo. Trecu noc ludilo. itd.

Nisam se bunio niti jedne sekunde. Nije bilo smisla. Na to sam posmatrao sa tacke gledista, pa hajde dobio je covjek napokon stan, valja to i proslaviti. Naravno ono sto mi je onako usput skretalo paznju jesu osobe koje su mu dolazile. Necu ti ih opisivati, ali cu ti napisati dio njihovog rijecnika, koji sam cuo, sto slucajno sretavsi se sa njima ispred haustora, sto tokom kasnih nocnih sati (morao sam cuti htjeo ne htjeo, tisina pa odjekuje): oca mi, svega mi, Allaha mi, ja bih ga roknuo, ja bih mu j*bao majku, sto ga nisi rokno, trebo si mu polomiti noge....................... Pa ti sada zakljuci o kakvim se tipovima radi.

Vjerovao ili ne, ni tome nisam pridavao paznju. Smatrao sam da se svako ima pravo druziti sa kim hoce.

Medjutim, orilo-gorilo, se nastavlja ne vise iz noci u noc, sada vec pocinje u ranim jutarnjim satima. Ono sto je karakteristicno u svemu tome to vise nije niti muzika niti galama. Mada i toga ne nedostaje. U pitanju je, ne znam koju rijec da upotrijebim, ali najblaza je, evo trokirao sam, ne znam kako da ti to opisem u jednoj rijeci. Danima trazim nacin da to snimim pa da vam pustim da cujete.

Nekada, bukvalno, imam osjecaj da bacaju kamene lopte na pod, pa zatim neko ritmicno lupanje od nesto. Ne znam, nemam rijeci da to opisem. To treba dozivjeti. Ali traje od ranih jutarnjih sati pa do neko doba.

Prije mjesec dana se odlucujem da odem do njega i pokusam ljudski razgovarati. Vrata mi otvara njegova zena, predstavljam se, kazem da sam komsija koji zivi ispod njih i molim ih da barem malo umanje buku i lupanje, da bi se u tom momentu pojavio on na vratima u gacama, pijan ili drogiran i pitao me. "A, sta cemo mi jarane sa liftom!?"

Izvinjavam se na smetnji i odlazim.

Drugi kontakt sa njim sam imao kada je iznjeo motocikl na balkon i kada ga je upalio da mu malo odradi. Otvorio sam prozor i ugledao ga na balkonu. Zamolio sam ga da ugasi motor jer mi dijete spava. Pogledao me je cudno i na moje iznenadjenje ugasio motor. Nije proslo ni 10 minuta ponovo ga je upalio. Sve ostalo vam je manje vise poznato.

Sa vremena na vrijeme sam dobijao informacije sa kim imam posla, od one kada mi je jedan od komsija, koji ga dobro poznaje, rekao: "Blago tebi jarane, nemas pojma koga si dobio za komsiju!", pa do ovih par zadnjih koje sam dobio u proteklih 48 sati, vjeruj mi da moje strahovanje za porodicu i mene se visestruko povecalo.

Najsretniji bih bio kada bi vam mogao ovako javno objaviti informacije o kakvom se tipu radi, medjutim i ovo do sada je previse.

Vec uveliko strahujem da ovo sto se desava na ovom forumu dodje do njega i njegove reakcije na sve.
haubica_i_to_teshka

#452 Re: Komsija i ja!

Post by haubica_i_to_teshka »

@hamza_sa, sve dok ne budesh imao jaka "ledja", zaboravi na pravdu . Probaj sa @nokiom da zavrshish neke pravne stvari da imash "slucaj" koji se moze pokrenuti.

Dalje, "prihvati" se poznastva sa onom forumashicom kojoj citava familija/porodica radi u MUP-u , Sipi.... (nema gdje "ih" nema), nazalost tako drzava funkcionishe i zato je kako je.

Ne zaboravi, da ovdje moze pisati ko shta hoce! Ne mogu vishe ni da citam/slusham kako od VAS istinskih HEROJA ljudi koji misle da su vlast prave socijalne slucajeve. To je najgori oblik manipulacije ljudima, jer znaju da mnogi koji su u situaciji kao i Ti, prije ili kasnije odustanu.Svako ima svoje razloge, neko se boji za porodicu, neko neshto malo dobije ispod stola, uglavnom uvijek je neshto.
Ne bi se iznenadio da je Tvoj stan "zapikovan", a taj "komshija" radi po nalogu. Isto tako, ne bi me iznenadilo da neko ovdje na forumu pishe u to ime savjetujucu Ti da mirno izadjesh i napustish sve.

Pravo da Ti kazem,sit sam i onih iz raznih ne-vladinih organizacija." Galamice" po forumu, traziti "pravdu"(samo oni znaju kakva je to "pravda") sve dok njihova "guzica' ne dodje u pitanje. *ebo tu shuplju pricu, kome vishe...
Isto k"o i u ratu. Dok si TI i Tebi slicni ratovao, zrtvovao sebe, oni su sjedili po podrumima, bili na raznim radnim obavezama i spremali taktike za deblokade.
Sve je isto i danas , dobri moj hamza. Uz kaficu, preko interneta oni se "shlagiraju" prosto nevjerujuci da se tako neshto COVJEKU, josh BORCU moze desiti? !( Ja tu "sliku' imam pred ocima.)

@hamza_sa, ovo Ti je napisao neko ko je ISKRENO zahvalan Tebi i svim ONIM koji su nam omogucili da prezivimo pakao agresije !!!

p.s. podrzavam svaki oblik konkretne pomoci.

Puno pozdrava, misli na porodicu i sebe !!!
ultima_palabra

#453 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

Ako bude došlo do neke konkretne pravne akcije protiv komšije, ovu temu treba izbrisati...
Zlata M.

#454 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

Kako si, @Hamza ? :)
Ima li sta novog ? Jesi li se odlucio na neki korak ?
Znam da je tesko ( a meni lako pricati ... ), ali ... :sad: ... sto si duze tu, sve ti je teze ... bez obzira na varljiv osjecaj olaksanja kroz pricu o problemu. :sad:

Mislimo na tebe. :)
suncokret_1984

#455 Re: Komsija i ja!

Post by suncokret_1984 »

rajvosa 69 wrote:
milaa wrote:Strasno me zivcira kad se pocne "pljuvati" po policiji.
Brat mi je u OSA-i.
Od dajdze sinovi u SIPA-i.
U svakoj policijskoj postaji u gradu po jedan amidzic ili tetic.
Dakle, dovoljno sam kompetentna da mogu komentirati rad nase policije.
Sve sto si napisao je tacno, svaka ti cast.
Zasluzuje da se i ponovi..

"Iako postoje izdvojeni slučajevi neodgovornosti u radu, policija je još uvijek institucija koja dobro radi svoj posao i brine za opštu sigurnost građana i imovine. Jedan slučaj ne može generalizirati cijelu policiju, tamo radi mnoštvo izuzetno poštenih ljudi, naših očeva, sinova, supruga...a sve češće se policija dovodi u red najokorjelijih kriminogenih organizacija, što nije tačno.

I u konkretnom slučaju iz ove teme mnogo jednostavnije je konstantno tražiti intervenciju i zaštitu policije i pravnog poretka, tražiti sprovedbu zakona o javnom redu i miru, sprovedbu o kućnom redu, npr. nego tražiti rješenje u iseljavanju i bježanju od problema kakve - slične ili blaže, ima skoro svaki građanin koji živi u zgradama sa više stanova.

Ako neka od policijskih struktura u državi radi ispravno - onda je to sarajevska policija. Ne vjerujem da ministar Mijatović ne bi sve dao od sebe da pozitivno riješi ovaj problem s nediscipliniranim sustanarom. Možda čovjek i ne zna..."

:thumbup:
Draga moja Milaa, MI SE DANIMA UBIJAMO TRAZECI NEKOG IZ POLICIJE A TEBI CITAVA FAMILIJA U POLICIJI.
EVO TI PRILIKA DA POKAZES DA MI NISMO U PRAVU I ANGAZUJ SE MALO SA TOM TVOJOM RODBINOM
:thumbup:
ovo sam isto pomislila, pa brate dragi kad se vec falis sa tolikom rodbinom na svim tim funkcija, onda nesto i konkretno uradi, ustvari ako oni to vec tako "savjesno i ispravno" odradjuju svoj posao pa eto ako nista samo im skreni paznju na hamzin slucaj pa ce onda oni "sigurno pozitivno" da odrade ono sto bi i trebalo da im je posao..
Obuca9

#456 Re: Komsija i ja!

Post by Obuca9 »

hamza_sa wrote:
tekma wrote:Respekt i postovanje prema Hamzi.
Ali bilo bi vrlo interesantno cuti izjavu Hamzinog komsije, havera iznad Hamze koji terorizira sve komsije
u toj stambenoj zgradi.
Prva, jedina i najnormalnija stvar bila bi da se svi vlasnici kupljenih stanova udruze i krenu u akciju protiv havera.
Za mene se postavlja pitanje : kako je moguce da jedna jedina osoba terorizira sve casne i postene vlasnike stanova ?Ja bih znao sta bih sa mojim komsijama poduzeo, pa makar on i Al Capone bio.
Naravno, i u tome se pridzavati zakonskih normi.
Prvo cu ti reci za njegovu izjavu. Iako nisam htjeo pisati o tome da ne podizem temperaturu. Ja sam imao vec indirektne provokacije od strane istog, jer je svjestan da sam mu ja zvao policiju. Prije par dana sam se sa kcerkicom vracao kuci (ispred zgrade), a on je sa sa svojom suprugom i sa jos jednom osobom isao iza nas. Komentari su bili: "Evo supka kojem smeta lupanje i buka i motor itd." Bio sam sa djetetom, pa nisam htjeo da reagujem na to. Ostao sam priseban.

Informacije koje posjedujem o istom, govore da je to covjek bez skrupula, tako da sefakticki njega j*be, kako je mojoj porodici i meni. On samo uziva u svom nacinu zivota.

E, zasto sam rekao ovo mojoj porodici i meni.

Haustor je slabo naseljen. Od 37 stanova koliko se nalazi u haustoru, po zvanicnom spisku kljuceve ima 17 stanara, ali svi ne zive trenutno u stanovima. Konkretno komsinica, vrata do mene useljava u stan od Septembra. Svaki dan je tu par sati, unese nekoliko stvari i ode. Ovo ti govorim iz razloga zato sto sam ja jedina osoba koju on moze, necu napisati uznemiravati, nego terorisati. Mada, obzirom da i komsije koje ga poznaju od ranije, ne bi htjele poduzimati nesto protiv njega.
A da li i ostali stanovi pripadaju tom Fondu? Da li postoji mogućnost da te prebace u neki drugi stan u zgradi, koji je što više udaljen od stana dotičnog siledžije?
mummy2008

#457 Re: Komsija i ja!

Post by mummy2008 »

Hamza javi nam se sta se danas desava kakva je situacija?
Bas se jutros pitam kako su Hamza i njegova porodica proveli noc, a i dan kako provode, nadam se da ste uspjeli bar malo mira imati i odspavati. Zelim da se ova dnevno-nocna mora sto prije okonca u vasu korist Hamza. Nedaj se :bih: :bih: :bih:
hamza_sa

#458 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

mummy2008 wrote:Hamza javi nam se sta se danas desava kakva je situacija?
Bas se jutros pitam kako su Hamza i njegova porodica proveli noc, a i dan kako provode, nadam se da ste uspjeli bar malo mira imati i odspavati. Zelim da se ova dnevno-nocna mora sto prije okonca u vasu korist Hamza. Nedaj se :bih: :bih: :bih:
Sinoc mi je bila jedna od gorih noci. Imao sam osjecaj da cu eksplodirati. Svasta mi je padalo na pamet.

Prestao sam da jedem. Sve sto pokusam na silu pojesti izaziva mi mucninu i domah povracam.

Do petka moram zavrsiti neke stvari, ali cekam da mi se jave forumasi koji su mi obecali pokusati organizovati sastanak sa Ministrom za boracka pitanja, da obavim jos jedan razgovor u Fondu i jos jedan razgovor na jednom mjestu, a onda cu bez obzira sto su mi iz Fonda preporucili da ne napustam stan, ipak to uraditi.
semmy

#459 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

hamza nadam se da si prihvatio mavc-ovu ponudu kao privremeno rjesenje a za ostalo cemo se pobrinuti, kako rece zelana ima nas mashallah...
drzi se, sve bude i prodje, uz tebe smo
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#460 Re: Komsija i ja!

Post by Pera Trta »

Ima vas kad je sjediti iza tastature, ima...ova zelena bi kao psiholog trebala znati da ljudi ovakvim "akcijama" koje ih zaista ne mogu koštati ničega u pravilu umiruju svoju savjest zbog propusta i fula u vlastitom životu.
Vragolan

#461 Re: Komsija i ja!

Post by Vragolan »

hamza ziva i zdrava glava ce napraviti i stan i kucu i sve zivo
ali bolesna ili mrtva nece sigurno

idi odatle, znam da je tesko ali tvoje i zdravlje porodice ti mora biti na prvom mjestu
eto ima dobrih ljudi pogurat ce te privremeno sa stanom
ma pogurat cemo te poslje sa kirijom ako treba
samo bjezi odatle, cuvaj zdravlje

a sto se komsije tice i njegovog problema, sto neko rece sta ce biti ako hamza odseli pa se neko drugi doseli
problem ostaje, to treba posmatrati kao uvijek se nadje neko jaci, pa ako ne bude htio milom htjet ce silom garant
mummy2008

#462 Re: Komsija i ja!

Post by mummy2008 »

Hamza zao mi je sto sto ti je noc protekla tako tesko, de skupi snage pa pozavrsavaj to sto imas i i ja se slazem sa vecinom idi odatle, ma idi danas prije nego sutra, pa ne mora znaciti da ako odes na neko vrijeme da si stan napustio, jel... Prihvati ovu ljubaznu ponudu od jednog forumasa koji ti daje stan na neko vrijeme dok se nesto ne rijesi, odi na 10-15 dana malo se oporavi i ti i porodica, nece li komsija poludjeti (nisam zlocka inace, ali ovaj je zasluzio) kad vidi da dzaba lupaju i prave buku :x :x :x
Malo sale ako uopste ima i smisla saliti se u ovoj situaciji, ostavi mu poruku " odoh s porodicom na zimovanje, ne trudite se dzaba drage komsije" :x
hamza_sa

#463 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Nazalost od kontakta sa Ministrom za boracka pitanja nema nista.
hamza_sa

#464 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Vragolan wrote:hamza ziva i zdrava glava ce napraviti i stan i kucu i sve zivo
ali bolesna ili mrtva nece sigurno

idi odatle, znam da je tesko ali tvoje i zdravlje porodice ti mora biti na prvom mjestu
eto ima dobrih ljudi pogurat ce te privremeno sa stanom
ma pogurat cemo te poslje sa kirijom ako treba
samo bjezi odatle, cuvaj zdravlje

a sto se komsije tice i njegovog problema, sto neko rece sta ce biti ako hamza odseli pa se neko drugi doseli
problem ostaje, to treba posmatrati kao uvijek se nadje neko jaci, pa ako ne bude htio milom htjet ce silom garant
Sutra odlazim ponovo u Fond i ne izlazim iz njega dok mi ne daju garancije da privremenim napustanjem stana necu doci u situaciju da ostanem bez njega.

Znam da ce mi biti tesko napustiti ovaj stan. Cekao sam na ovo 15 godina, koje sam proveo u podstanarstvu. U njegovo opremanje ulozeno je mnogo truda i ljubavi, kako mene tako moje familije i prijatelja. Izlaskom iz stana ostavljam mogucnost da mi ga neko obije i iznese sve stvari. Medjutim u ovom momentu sam sprema i na to.

Nemam vise ni zivaca niti snage izdrzati ovdje. Pocinjem polako luditi. Ne jedem nista danima. Dijete mi je isprepadano.

Cak sam sinoc u jednom momentu razmisljao da mu odem na vrata i napravim belaj. Ali, srecom nisam. Pogledao sam u svoje dijete i odustao.

Vjerujte mi da rjesenja za moj stan nema. Jedina je solucija da ostanem u njemu i sutim i trpim.

Policiju ne smijem vise zvati niti im se obracati. Mislim da bi svaki novi njihov kontakt sa njim, kod njega izazvalo jos gore reakcije, a ja vec ionako imam i previse sekiracije za sigurnost svoje porodice.

Razgovarao sam sa jednim svojim prijateljom koji je policajac. Covjek mi je rekao da su to pravo zeznute stvari za rjsavati.

Svjestan sam i ja toga. Mogu oni ponovo doci njemu na vrata, upozoravati ga, kaznjavati ga i sta sve ne. Moze se on u potpunosti smiriti, da ga uopste i ne cujem. Ali, sta onda ocekivati?

Tesko je nekome ko nema porodicu shvatiti strah o kojem govorim. Smatram da ste svi dovoljno svjesni u kakvom gradu i drustvu zivimo.

Pa, ljudi moji Amara Mistrica ubise sto im nije htjeo dati jos jednu turu pica. Denisam Mrnjavca, ubise na pravdi Boga, samo sto ih je momak pogledao. Iscitajte na ovom forumu postove na "Sarajevo-crna hronika". Jednom sam rekao da ja nezelim da se o meni pise na tim stranicama.

Ako treba vraticu im i stan. Bio sam do sada podstanar, pa mogu iod sada. Barem cu zivjeti zivot dostojan covjeka.

I za kraj citiracu vam licemjerne izjave nasih duznosnika sa dodjele kljuceva za ove stanove, na koje mi je paznju skrenuo jedan forumas:

„Svjesni smo veličine vašeg gubitka, koji je nenadoknadiv, ali i odlučni da vama, koji ste u odbrani domovine ostali bez najbližih, roditelja, djeteta, ili dijelova tijela omogućimo život dostojan čovjeka“, rekao je u svom obraćanju prisutnima premijer Mehmedić.

O značaju i veličini projekta stambenog zbrinjavanja boračke populacije KS govorio je i predsjedavajući Skupštine Denis Zvizdić, te dodao:
Uvijek ćemo štititi dostojanstvo boračke populacije, i ova svečanost je pokazatelj i znak našeg istinskog poštovanja i respekta prema Vama.

"premijer KS Besim Mehmedić je zaželio svim korisnicima da useljenjem u svoje stanove usele i u bolje sudbine."
MadFrog

#465 Re: Komsija i ja!

Post by MadFrog »

samo da ne bude zabune, ovo sam napisao hamzi:
Pozdrav Hamza!

Ovako, nisam ti uspio ugovoriti nikakav sastanak sa Ministrom, jer ti ne znam puno ime, ne znam detalje situacije, tvoje zahtjeve itd. Molio bih te da prvo pokusas oficijelnim kanalima da dodjes do njega.

Pokusaj na slijedece brojeve telefona:

+387(0)33 562-012
+387(0)33 562-013 Kabinet Ministra
+387(0)33 562-011 Sekretarica
+387(0)33 562-273 Info Punkt

Jako mi je zao sto nisam mogao biti od vece pomoci, ali sam uvjeren da ce ti Minstarstvo moci dalje pomoci. I dalje sam ti na raspolaganju sto se tice konkretnih informacija, koje ti, kao sto rekoh, mogu nabaviti ili u toku dana ili sutradan. Puno pozdrava i srece!
ja ti nisam u mogucnosti ganjati sastanak sa ovim informacijama koje imam, kao sto rekoh. ako ne mozes da se obratis ministarstvu sam za pomoc, onda zatrazi ovde na forumu, sastani se sa nekim od forumasa, daj svoje podatke, i da idemo to rjesavati.
imas i konkretne ponude da te se premjesti na neko vrijeme iz stana - prihvati, odmakni se od tog komsije, da povratis malo snage, pa da idemo dalje. ali nemoj odustajati. zivio!
vazi

#466 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

MadFrog wrote:samo da ne bude zabune, ovo sam napisao hamzi:
Pozdrav Hamza!

Ovako, nisam ti uspio ugovoriti nikakav sastanak sa Ministrom, jer ti ne znam puno ime, ne znam detalje situacije, tvoje zahtjeve itd. Molio bih te da prvo pokusas oficijelnim kanalima da dodjes do njega.

+387(0)33 562-012

Jako mi je zao sto nisam mogao biti od vece pomoci, ali sam uvjeren da ce ti Minstarstvo moci dalje pomoci. I dalje sam ti na raspolaganju sto se tice konkretnih informacija, koje ti, kao sto rekoh, mogu nabaviti ili u toku dana ili sutradan. Puno pozdrava i srece!
ja ti nisam u mogucnosti ganjati sastanak sa ovim informacijama koje imam, kao sto rekoh. ako ne mozes da se obratis ministarstvu sam za pomoc, onda zatrazi ovde na forumu, sastani se sa nekim od forumasa, daj svoje podatke, i da idemo to rjesavati.
imas i konkretne ponude da te se premjesti na neko vrijeme iz stana - prihvati, odmakni se od tog komsije, da povratis malo snage, pa da idemo dalje. ali nemoj odustajati. zivio!
fer :thumbup:

@Hamza, ice to, vidjet ces. Ljudi su uz tebe i spremni su ti pomoc, samo strpljivo da se odabere (tj da odaberes :) ) najbolji/najefikasniji nacin kao i najadekvatniji ljudi :thumbup:
jazzer

#467 Re: Komsija i ja!

Post by jazzer »

hamza_sa wrote:....„Svjesni smo veličine vašeg gubitka, koji je nenadoknadiv, ali i odlučni da vama, koji ste u odbrani domovine ostali bez najbližih, roditelja, djeteta, ili dijelova tijela omogućimo život dostojan čovjeka“, rekao je u svom obraćanju prisutnima premijer Mehmedić.

O značaju i veličini projekta stambenog zbrinjavanja boračke populacije KS govorio je i predsjedavajući Skupštine Denis Zvizdić, te dodao:
Uvijek ćemo štititi dostojanstvo boračke populacije, i ova svečanost je pokazatelj i znak našeg istinskog poštovanja i respekta prema Vama.

"premijer KS Besim Mehmedić je zaželio svim korisnicima da useljenjem u svoje stanove usele i u bolje sudbine."
Ne volim da kunem ali se nadam da ce i on, jednom za zivota, ''useliti u bolju sudbinu'' ratnog vojnog invalida
pa se licno uvjeriti kakav je zivot tih ljudi.
hamza_sa

#468 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

MadFrog wrote:samo da ne bude zabune, ovo sam napisao hamzi:
Pozdrav Hamza!

+387(0)33 562-012

Ne, nema zabune.

Nazalost poslije tvoje poruke, ja sam nazvao sekretaricu Ministra pokusavajuci doci do Ministra i ista mi je rekla da Ministar nema nista sa tim i da se obratim nekoj pravnici u Ministarstvu.
hamza_sa

#469 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Ne mogu ovo vise emotivno podnijeti. Nisam navikao na povlacenje, ali ovog puta to cu da ucinim. Obzirom da cu sada moderaciju zamoliti da zakljuca ovu temu, molim forumasa "mavcs" da mi se javi na pp da se dogovorimo oko stana ili bilo koga od vas ko mi moze javiti za stan da odem u podstanare.

Hvala vam svima. Na svemu. Ali, molim vas pokusajte i vi mene shvatiti. Evo, par dana otkako sam vam iznjeo svoj problem, cekam da mi supruga i kcerkica odu leci, a ja onda sjedim za tastaturom i placuci pisem vama o problemu koji me je zadesio. Da, to sam ja. Ovo sam ja. Nekad bio.

Image

Osjecam se bespomocan. Osjecam se kao u ovom dogadjaju iz vremena agresije:

"Tokom borbi sa cetnicima, poginuo mi je najbolji prijatelj. Gledao sam svojim ocima kako geleri granate kidaju njegovo tijelo. Nakon par trenutaka sam dosao do njega, pokusavajuci ubjediti sebe kako nije mrtav. Obrglio sam ga rukama, naslonio preko sebe i puzeci ga poceo izvlaciti. Plakao sam. Plakao kao nikad u zivotu.

Vukao sam nas po polutruhlom liscu i vlaznoj zemlji. Moje rijeci, da izdrzi, su izgledale kao sapat od buke eksplozija granata i zvizduka metaka. Pokusavao sam ubijediti sebe da je jos ziv. Kroz placni jecaj sam ga molio da mi kaze bilo sta, da mi da bilo kakav znak da je tu. Da je uz mene. Uzalud.

Nisam htjeo vjerovati da sam ga izgubio.

Ispuzao sam sa njim na sebi do nekog sumarka, svjestan da vise nije ziv. Spustio sam ga njezno na zemlju. Njezno, toliko da nikad nista njeznije nisam uradio. Kleknuo sam pored njega i spustenih ruku pogledao sam u nebo. Suze su mi se slijevale niz lice. Pitao sam zasto? Zasto Boze njega? Grizao sam usne, dok mi je glava klecala.

Htjeo sam bilo sta reci, ali glas mi se je gubio u placnim grcajima.

Kisa se je polako mijesala sa mojim suzama.

Drhtavim glasom sam poceo pjevati pjesmu koju je volio najvise na svijetu.

“Zaplakala, secer djula
Osman Pase vjerna ljubav
moj Osmane gdje si bio,
gdje si vojsku izgubio.”

[youtube]http://youtube.com/watch?V=r8aG6ehKB90[/youtube]
hamza_sa

#470 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

[quote="hamza_sa"]Ne mogu ovo vise emotivno podnijeti. Nisam navikao na povlacenje, ali ovog puta to cu da ucinim. Obzirom da cu sada moderaciju zamoliti da zakljuca ovu temu, molim forumasa "mavcs" da mi se javi na pp da se dogovorimo oko stana ili bilo koga od vas ko mi moze javiti za stan da odem u podstanare.

Hvala vam svima. Na svemu. Ali, molim vas pokusajte i vi mene shvatiti. Evo, par dana otkako sam vam iznjeo svoj problem, cekam da mi supruga i kcerkica odu leci, a ja onda sjedim za tastaturom i placuci pisem vama o problemu koji me je zadesio. Da, to sam ja. Ovo sam ja. Nekad bio.

Image

Osjecam se bespomocan. Osjecam se kao u ovom dogadjaju iz vremena agresije:

"Tokom borbi sa cetnicima, poginuo mi je najbolji prijatelj. Gledao sam svojim ocima kako geleri granate kidaju njegovo tijelo. Nakon par trenutaka sam dosao do njega, pokusavajuci ubjediti sebe kako nije mrtav. Obrglio sam ga rukama, naslonio preko sebe i puzeci ga poceo izvlaciti. Plakao sam. Plakao kao nikad u zivotu.

Vukao sam nas po polutruhlom liscu i vlaznoj zemlji. Moje rijeci, da izdrzi, su izgledale kao sapat od buke eksplozija granata i zvizduka metaka. Pokusavao sam ubijediti sebe da je jos ziv. Kroz placni jecaj sam ga molio da mi kaze bilo sta, da mi da bilo kakav znak da je tu. Da je uz mene. Uzalud.

Nisam htjeo vjerovati da sam ga izgubio.

Ispuzao sam sa njim na sebi do nekog sumarka, svjestan da vise nije ziv. Spustio sam ga njezno na zemlju. Njezno, toliko da nikad nista njeznije nisam uradio. Kleknuo sam pored njega i spustenih ruku pogledao sam u nebo. Suze su mi se slijevale niz lice. Pitao sam zasto? Zasto Boze njega? Grizao sam usne, dok mi je glava klecala.

Htjeo sam bilo sta reci, ali glas mi se je gubio u placnim grcajima.

Kisa se je polako mijesala sa mojim suzama.

Drhtavim glasom sam poceo pjevati pjesmu koju je volio najvise na svijetu.

“Zaplakala, secer djula
Osman Pase vjerna ljubav
moj Osmane gdje si bio,
gdje si vojsku izgubio.”
fixer

#471 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

Nemoj da zakljucavas temu. Hamza,ja sam davno rekao, a ponovit cu ponovo - obrati se covjece medijima. Bjezi u taj drugi stn,a onda udri sa medijima. Da je ovo problem o kojem su mediji pisali, ne bi tebe niko slao kod neke pravnice. Pa javno bi te primili. Jos bi se i Kebo nacrtao. Pa populisti su to. Molim te nemoj odustajati, i pomozi nama da ti pomognemo.
esoes

#472 Re: Komsija i ja!

Post by esoes »

pa dobro majka mu stara,

a sta mislite da se mi lijepo skupimo i provedemo vikend kod hamze u stanu?

od petka do nedjelje?

ne moramo ni u stanu, mozemo u haustoru?
sprat iznad.

bas bih nekako volio da mi dodje "komsija iznad" da pokuca na vrata i kaze kako ne moze zaspat.

edit:
Hamza, pravna drzava ima efekta, ali je moras forsirati, forsiraj je do krajnjih granica, budi "dosadan" policiji, pol.inspektorima, dosadjuj im dok im ne budes toliko "dosadio" da im je jednostavnije da rijese tvoj problem, nego da tebe gledaju.

ajd mi na PP baci osnovne podatke, adresa i slicno, da vidim sta se da uraditi, imam neke raje u policiji, pa da vidim sta se da uciniti legalnim putem.
Last edited by esoes on 16/12/2010 01:28, edited 1 time in total.
Dark_Girl

#473 Re: Komsija i ja!

Post by Dark_Girl »

esoes wrote:pa dobro majka mu stara,

a sta mislite da se mi lijepo skupimo i provedemo vikend kod hamze u stanu?

od petka do nedjelje?

ne moramo ni u stanu, mozemo u haustoru?
sprat iznad.

bas bih nekako volio da mi dodje "komsija iznad" da pokuca na vrata i kaze kako ne moze zaspat.
Dobar prijedlog, samo koliko je izvodljiv. Ja bih trazila nacin slican njegovome isto, samo sto treba osim chatera pozvati jos neke "opasne" likove koji mu mogu parirati, ako je vec takav "sumnjiv". Iznijecu sutra tvoj problem jednom kolegi, nemoj da zakljucavas temu.
superxenon

#474 Re: Komsija i ja!

Post by superxenon »

a sta poslije tog vikenda? kako da hamza opet legne da spava sam sa svojom porodicom kada svi koji bi tu bili nekada odu svojim kucama?
i ja bih to volio da se tako rijesi, ali ne vidim tu rijesenja... to je opet tjeranje mak na konac!
ipak je najbolji prijedlog mediji, fixer je rekao i ja isto mislim da je to najbolje sto se moze uraditi.
hamza se mora skloniti iz stana i malo odmoriti, naspavati par dana i onda fino da se obrati medijima.
zamislite ljudi kako je to, ne moci zaspati i odmoriti se poslije nekog napornog dana u svom vlastitom KRVAVO stecenom stanu...
ovom covjeku treba pomoci, i vidim da se dosta ljudi angazovalo i da ih je pogodila njegova prica. nije se covjek dzaba ovde obratio, to znaci da mu je pomoc zaista potrebna.
imam prijedlog da ako nema sada tog stana sto mu je neko nudio prije par stranica, mozda se covjek predomislio, nije problem, mogli bi mi ovde koliko nas ima svi po 20-30 km koliko ko moze i da se covjeku plati kirija za stan za mjesec dana, pa ako bude potrebe jos jedan mjesec itd dok se problem ne rijesi preko medija!
ako ste za ovu opciju dajte da se organizujemo da prikupimo novce da se iznajmi stan i da ga prebacimo tamo, nek se odmori, poludice nam covjek, moramo reagovati jako brzo.
vjerujem da ovde ima sigurno 15-tak ljudi koji bi htjeli, necu da kazem mogli jer mogu sigurno dati po 20km za kiriju. ja sam prvi. niko od nas to nece osjetiti a i da hoce moze se vala stegnuti malo.
kako cemo se organizovati? dajte reagujte ali ODMAH!
Zlata M.

#475 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

hamza_sa wrote:Ne mogu ovo vise emotivno podnijeti. Nisam navikao na povlacenje, ali ovog puta to cu da ucinim. Obzirom da cu sada moderaciju zamoliti da zakljuca ovu temu, molim forumasa "mavcs" da mi se javi na pp da se dogovorimo oko stana ili bilo koga od vas ko mi moze javiti za stan da odem u podstanare.
:) :thumbup:
Hvala vam svima. Na svemu. Ali, molim vas pokusajte i vi mene shvatiti. Evo, par dana otkako sam vam iznjeo svoj problem, cekam da mi supruga i kcerkica odu leci, a ja onda sjedim za tastaturom i placuci pisem vama o problemu koji me je zadesio. Da, to sam ja.
Ne moramo pokusavati shvatiti ... shvatamo. :)
Trebalo je imati hrabrosti za korak koji si ti napravio ... reci : "Ja placem ... da, to sam ja." To ne moze svako. :)
S tobom smo, dragi @Hamza.
Locked