VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
respo

#451 Re: VW Golf all about

Post by respo »

sheikh wrote:
respo wrote:sheikh za manje para se moze dobiti bolje
ti licno ako na to nisi navikao onda mi te zao
al itekako se moze za manje para isto ili cak vise dobiti od necega sto kupis za vece pare ne samo u vezi automobila

upravu si :D
uvijek mozes za manje para uzeti nesto :D ali bolje ne bas :)
ti mozes govoriti sta god hoces :D ali znas da je tako :D
sljedeci put kad budes htio si kupiti patike :) nemoj kupiti Pumine ili Nike....Kupi si Wink :)
jeftinije a bolje :dance: :dance: :dance: :dance:
ne izvrci moje rijeci
ja mogu govoriti jer znam da se moze za iste pare na drugom mjestu uzeti vise
a ti ne mozes govoriti to jer ne znas ocito

kad si vec uzeo za primjer tene
da ti dam primjer
ako su nike u jednoj 200 odes do druge radnje i kupis adidas za 150 koje su mozda i bolje od tih nike tena
ako vec nisu bolje sigurno su iste kao nike a za manje para
respo

#452 Re: VW Golf all about

Post by respo »

sheikh wrote:
530i wrote:Čini mi se da su negdje u 1000 eura Golf 1.4 benzin i Octavia 2.0 TDI, i kažete da Golf nije precjenjen!?

i gledat tri godine znak skode na volanu??????
radi par hiljada :)
salim se :) skoda je odlicna :)
ali u mehanici ima izmjena :) i tu je razlika u cijeni :) nisu komplet masine identicne :)
pa kako mislis da budu identicne kad je ovo 1.4 benzin ovo 2.0 tdi
sheikh

#453 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

upravu si :D
uvijek mozes za manje para uzeti nesto :D ali bolje ne bas :)
ti mozes govoriti sta god hoces :D ali znas da je tako :D
sljedeci put kad budes htio si kupiti patike :) nemoj kupiti Pumine ili Nike....Kupi si Wink :)
jeftinije a bolje :dance: :dance: :dance: :dance:[/quote]
ne izvrci moje rijeci
ja mogu govoriti jer znam da se moze za iste pare na drugom mjestu uzeti vise
a ti ne mozes govoriti to jer ne znas ocito

kad si vec uzeo za primjer tene
da ti dam primjer
ako su nike u jednoj 200 odes do druge radnje i kupis adidas za 150 koje su mozda i bolje od tih nike tena
ako vec nisu bolje sigurno su iste kao nike a za manje para[/quote]

Posteno :)
Htio si nike za 200 i uzeo adidas za 150KM :)
ali brate radi 50KM si uzeo drugu marku :) drugi brend :) nike je nike :D air maxice ili shoxice :D
nebitno :)
Ne sekiraj se mogu i ja jeftinije nabaviti astru ili ceed jeftinije od golfa :)
al jrane znas i sam :D golf je najsigurnije valuta :) s golfom cu za godinu izgubiti 3 hiljade maraka a sa astrom????
deset :) minimalno :) znas da je to tako :) i sa svakim vozilom ala reno,opel,kia,pezo...
naravno ja kontanm sta ti govoris,bolje uzet astru s full opremom od golfa s minimalnom opremom :)
to je pametno ako ces voziti opela deset godina i dusu izvaditit iz njega :) da ga na kraju das budi posto jer si sa njim zaradio novac od kojeg zivis,ali ako ces ga imati godinu pa prodati da uzmes drugo u velikom si minusu.
Tu vise nije stvar kvaliteta niti marke vec iskljucivo krajnja dobit vozila :) da zaradjujes na njemu svoju platu dok ga vozis i da ne izvisis na prodaju.Ako ti se fucka za koliko ces prodati kasnije vozilo,uzmi opela :) dobra solucija :) samo trebas skontati sta ti treba :)
Respect respo :)
johntra

#454 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

zamisli, ima ljudi koji kupuju auta, a ne razmišljaju o tome kako će ga kasnije prodati i koliko će izgubiti na njemu... 8)
AmADin_gospo

#455 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

johntra wrote:zamisli, ima ljudi koji kupuju auta, a ne razmišljaju o tome kako će ga kasnije prodati i koliko će izgubiti na njemu... 8)
vala nikada nisam, ni moja raja, niti ćemo razmišljati šta će biti s auta za 2-3-5-10 godina i koliko ćemo ga prodati, bitno mi je da mi se sviđa, da je pouzdan.

netreba mi u životu da vozim auto "A" umjesto auta "B" koje mi se sviđa, samo zato jer ću auto "A" za 5 godina prodati za 2 milje više, a tih 5 godina ču baliti za autom "B".

svaka čast golfu, ali je precjenjen bez razloga i previše. i kvalitetu svakog slijedečeg golfa poslije 2 govore podatci s ulice. na svaku dvojku ide jedna trojka, a evo sad otpada punih četvorki.

ljudi, velik je izbor, pare ste zaradili znojem, i ne kupujete auto drugima nego sebi, ako vam prahne, kupite šta vam qurcu čejf bio to golf, astra, megan, 307, il možda lada riva, ili volga. auta su ko patike, nosiš-podereš-baciš, i ne ostavljaju se unucima u amanet.
herbert mekfjuger

#456 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

imam jedno pitanje za golfa 5, al ono ozbiljno :D Kako se ovdje pale maglenke, nikako da skontam? :S
mišmaš

#457 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

pritisneš i upališ. jednostavno ko dva više dva :D
herbert mekfjuger

#458 Re: VW Golf all about

mišmaš wrote:pritisneš i upališ. jednostavno ko dva više dva :D
dobro to, pretpostavljo sam da je tako nešto :D Al đe je to? :D
johntra

#459 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

kod Golfova se povlači prekidač za svjetla i tako se pale maglenke, bilo prednje ili stražnje...
sirocco

#460 Re: VW Golf all about

Post by sirocco »

Image

:mrgreen: :dance:
herbert mekfjuger

#461 Re: VW Golf all about

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
respo

#462 Re: VW Golf all about

Post by respo »

sheikh wrote:
Posteno :)
Htio si nike za 200 i uzeo adidas za 150KM :)
ali brate radi 50KM si uzeo drugu marku :) drugi brend :) nike je nike :D air maxice ili shoxice :D
nebitno :)
Ne sekiraj se mogu i ja jeftinije nabaviti astru ili ceed jeftinije od golfa :)
al jrane znas i sam :D golf je najsigurnije valuta :) s golfom cu za godinu izgubiti 3 hiljade maraka a sa astrom????
deset :) minimalno :) znas da je to tako :) i sa svakim vozilom ala reno,opel,kia,pezo...
naravno ja kontanm sta ti govoris,bolje uzet astru s full opremom od golfa s minimalnom opremom :)
to je pametno ako ces voziti opela deset godina i dusu izvaditit iz njega :) da ga na kraju das budi posto jer si sa njim zaradio novac od kojeg zivis,ali ako ces ga imati godinu pa prodati da uzmes drugo u velikom si minusu.
Tu vise nije stvar kvaliteta niti marke vec iskljucivo krajnja dobit vozila :) da zaradjujes na njemu svoju platu dok ga vozis i da ne izvisis na prodaju.Ako ti se fucka za koliko ces prodati kasnije vozilo,uzmi opela :) dobra solucija :) samo trebas skontati sta ti treba :)
Respect respo :)
hoces da kazes da je nike bolji od adidas?
sto se tice auta kao valute
pa ne kupujem ga da bi ga za godinu prodao jbt
ako ga kupujem boli me briga koliko cu izgubiti hocu da uzivam u njemu i to je
ne bi dao pezoov uzitak pa makar gubio 5 puta vise u odnosu na golfa (ovo se odnosi licno na mene za ostale ne znam i ne zanima me)
herbert mekfjuger

#463 Re: VW Golf all about

respo wrote: sto se tice auta kao valute
pa ne kupujem ga da bi ga za godinu prodao jbt
ako ga kupujem boli me briga koliko cu izgubiti hocu da uzivam u njemu i to je
ne bi dao pezoov uzitak pa makar gubio 5 puta vise u odnosu na golfa (ovo se odnosi licno na mene za ostale ne znam i ne zanima me)
:thumbup:
530i

#464 Re: VW Golf all about

Post by 530i »

sheikh wrote:
530i wrote:Čini mi se da su negdje u 1000 eura Golf 1.4 benzin i Octavia 2.0 TDI, i kažete da Golf nije precjenjen!?

ali u mehanici ima izmjena :) i tu je razlika u cijeni :) nisu komplet masine identicne :)
Naravno da mašine nisu identične, jedna je benzin, a druga dizel...i u mehanici ima izmjena, škoda ima veći gepek sa praktičnim petim vratima.

Odanost nekom brendu samo jer je brend je klasičan brain washing. Volkswagen ima solidna auta, ali jedne od najboljih marketing stručnjaka, toliko su dobri da se i ne primjete....platiti 5000 eura više samo da bi umjesto Golf pisalo Octavia je ozbiljan psihički problem, za onoga ko to uradi.
Blobi

#465 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

530i wrote:
sheikh wrote:

Naravno da mašine nisu identične, jedna je benzin, a druga dizel...i u mehanici ima izmjena, škoda ima veći gepek sa praktičnim petim vratima.

Odanost nekom brendu samo jer je brend je klasičan brain washing. Volkswagen ima solidna auta, ali jedne od najboljih marketing stručnjaka, toliko su dobri da se i ne primjete....platiti 5000 eura više samo da bi umjesto Golf pisalo Octavia je ozbiljan psihički problem, za onoga ko to uradi.
Octavie nemaju plivajuci zamajac i jos neke sitnice koje voznju cine ugladjenom. To se najbolje osjeti kad saltas, auto trza daleko vise nego ono sa plivajucim zamajcem. Eto to ti je ta razlika od 3000-4000 hiljade.
530i

#466 Re: VW Golf all about

Post by 530i »

:lol:
Sad se stvarno zajebavate, motor i mjenjač je isti u Škodi, kao i u VW-u, Audiju, Seat-u...i ne samo to naravno. Kažem vam, brainwashing je opasna stvar.
herbert mekfjuger

#467 Re: VW Golf all about

^ hahaha ja ba
škoda nije udobna za vozit, a eto golf udoban :-)
sheikh

#468 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

530i wrote::lol:
Sad se stvarno zajebavate, motor i mjenjač je isti u Škodi, kao i u VW-u, Audiju, Seat-u...i ne samo to naravno. Kažem vam, brainwashing je opasna stvar.

Jarane divim se tvom znanju iz mehanike i masinstva :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance: :dance: :dance: :dance:

Molim te nemoj nikada ovo reci da je u vw,audiu i skodi identican motor i mjenjac :D
AL MOLIM TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D

Onda po tebi audi a3 i skoda fabia trebale imati istu cijenu a ne odnos 1:4?????
ghahahahahaha
nazovi one "glupane" iz Ingolstadta i reci im da je to sve isto pa da odemo kupiti Audia a3 za 14k kao sto mozemo Fabiu :D
haaahahahahahahahaaahaa
get real :) ne bi ti bilo malo na odmet malo nesto nauciti iz podrucja fizike,mehanike,marketinga i masinstva :D
ako nista kupi si Auto klub :D
respo

#469 Re: VW Golf all about

Post by respo »

a ti stices znanje o autima u auto klubu?
Blobi

#470 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Znas li sta je plivajuci zamajac (DMF) i koja je njegova svrha? A tek razlika u cijeni u odnosu na SMF :)...
Bakir1

#471 Re: VW Golf all about

Post by Bakir1 »

sheikh wrote:
Jarane divim se tvom znanju iz mehanike i masinstva :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance: :dance: :dance: :dance:

Molim te nemoj nikada ovo reci da je u vw,audiu i skodi identican motor i mjenjac :D
AL MOLIM TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D

Onda po tebi audi a3 i skoda fabia trebale imati istu cijenu a ne odnos 1:4?????
ghahahahahaha
nazovi one "glupane" iz Ingolstadta i reci im da je to sve isto pa da odemo kupiti Audia a3 za 14k kao sto mozemo Fabiu :D
haaahahahahahahahaaahaa
get real :) ne bi ti bilo malo na odmet malo nesto nauciti iz podrucja fizike,mehanike,marketinga i masinstva :D
ako nista kupi si Auto klub :D
ma ne to su posve drugaciji motori,komponente ovjesa,cak je piech slagao kad je rekao da je jednu platformu koristio za 14 razlicitih modela :lol: :lol:
sheikh

#472 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

respo wrote:a ti stices znanje o autima u auto klubu?
Jarane,ja sam zavrsio fakultet masinstva u Zenici,volim citati Auto klub,ali nije to jedini izvor znanja :)
I molim te nemoj me uciti mehanici i masinstvu :)
jer to samo pokazuje tvoje neznanje ;) :)
No hard feelings
sheikh

#473 Re: VW Golf all about

Post by sheikh »

@Respo
Ja sam rekao,ako ne moze doticni da skupi znanje iz mehanike,masinstva ili fizike neka barem kupi Auto klub :)
kao sto vidim nisi ni ti plaho bistar sa fizikom a bogme ni s lingvistikom dok govoris da sam ja rekao da se znanje skuplja iz Auto kluba :)
peace :dance:
530i

#474 Re: VW Golf all about

Post by 530i »

Blobi wrote:
Znas li sta je plivajuci zamajac (DMF) i koja je njegova svrha? A tek razlika u cijeni u odnosu na SMF :)...
Ne znam, hajde mi ti pojasni.
Ili ovako, hoćeš reći da u jednoj škodi sa 2.0 TDI mašinom se nalazi mjenjač od puno kvalitetnijih materijala nego u jednom Golfu ili Passatu sa istom mašinom?
respo

#475 Re: VW Golf all about

Post by respo »

sheikh wrote:
respo wrote:a ti stices znanje o autima u auto klubu?
Jarane,ja sam zavrsio fakultet masinstva u Zenici,volim citati Auto klub,ali nije to jedini izvor znanja :)
I molim te nemoj me uciti mehanici i masinstvu :)
jer to samo pokazuje tvoje neznanje ;) :)
No hard feelings
jarane ja sam zavrsio pazi sad za auto mehanicara
vjerujem da ti na fakultetu masinstva bolje znas o autima i konkretno motorima bolje od automehanicara
ok samo ti onda pokazuj znanje
Locked