Fozgen wrote:Ja samo tu ne razumijem par stvari. Bosnjak sam, nemam nista protiv tih nekih novih crtanja haj da kazem entiteta ili bolje receno regija, nekoliko, 4 - 5 regija gdje se parca cijela BiH. Lako je BH Hrvatima Hercegovine zagovarati taj treci entitet ali bi volio da mi ga pokazu na papiru kako ce to da izgleda, sta sa BH Hrvatima koji danas zive u Tuzli, Zenici, Bihacu i ostalim vecim, gradovima u FBiH, kako to mislite napraviti treci entitet za sebe, koji ce 99% posto ciniti BH Hrvati a onda opet dodatno dijeliti i taj neki Bosnjacki entitet to meni nikako ne ide u glavu. Pred izbore sam zelio da Komsic ne pobjedi, ma koliko mi bio drag, jer sam znao da je on samo inicijator ostalim strankama, sa hrvatkim predznakom jel, da otvoreno traze taj famozni treci entitet i da igraju na kartu ugrozenosti upiruci prstima u RS i govoreci "vid kako oni".
Znaci "parcanja", koje je izgleda neminovno, nema bez citave BiH.
Smjesno je, djecije i jako jako glupo ova podrska iz RS za BH Hrvate, hoce li opet, ono sto ostane BH Hrvata u tom nekom ostatku FBiH opet kukati o ugrozenosti i traziti skole koje danas imaju po ovim gradovima FBiH? Hoce li traziti kanal na hrvatskom jeziku ili ce tu povlasticu imati samo oni u tom nekom trecem entitetu? Hocel se zvat "hrvatski", "Republika Hrvatska" ili samo "treci"? Nista meni tu nije jasno.
Bit će im isto kao i Bošnjacima u Tuzli, Zenici. Ako bog da dobro. Bit će zaštićena manjina.
Isto kao i Bošnjaci u čapljini, Mostaru , Stocu.
Ako si čitao moj post ja sam govorio o većinskoj Hrvatskoj jedinici zanči u njoj bi bilo bar 20% ostalih,
Srba, Bošnjaka itd.
U tom i je reciprocitet odnosa prema onima koji su ostali.
Jedva čekam da onda vidim F. Topića kako se svaki dan pojavljuje na FTV-u - alal mu.
naravna stvar da ćemo ih tražiti, i škole i manjinski program na televiziji i kulturna društva .....
Isto ćemo biti i obvezni dati i škole i program i ...........
Pitanje je samo kase/ novćanika/ ............ Svakom svoj.
Pitanje teritorja je drugorazredno, riješi se lagano općinskim referendumima.