Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
picek

#451 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

hornet prvi wrote:
picek wrote:
staracbezmora wrote:- po čemu je to nama više prihvatljivo razgovarati sa Bošnjacima nego sa Srbima??
pa recimo da dobijete bosnjake kao krvne neprijatelje (cime bi recimo bosnjaci morali traziti saveznistvo kod velikosrba) koliko bi ti u hercegovini izdrzao dok te ne pobacaju u more ??
:roll: ...djecace ,..'fataj se ti counter strike-a (zdravije je za tvoju djeciju psihu),..Man' se ''ratovanja'' :-D
ratova ce biti dok postoji covjecanstva.
nekad prodje 3 generacije do rata, nekad prodje 30 generacija..
ali rat nikad nece nestati medju ljudima.
jarancuga

#452 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

staracbezmora wrote:
picek wrote:@starac,

ti si hercegovac u zagrebu ??

pa ti onda imas puno vecih problema od bosnjaka.
iskreno,, pricas o necemu sto te direktno ne tangira.
ziviti u zagrebu a zalagati se za treci blentitet u hercegovini..
e to je vrhunac blentavosti :-) :-)
Ne, studirao i radio u Zagrebu , vratio se u Hercegovinu.
Ali i da nisam vi nas jednostavno ne razumijete.
Mi nikada ne "odemo" iz Hercegovine.

Pa moji prijatelji koji su rođeni u Njemačkoj svi imaju BH osobne., tri puta godišnje su tu itd.
A da ne govorimo o onima koji su u ZG. Pa ujutro krenem u 7 iz Zagreba do 10,30 sam u kući.
Naravna stvar da sam zainteresiran kako će mi obitelj živit.

Vrhunac blentavosti je graditi politiku da će konstitutivni narod jednostavno nestati. Nema značajnijeg smanjenja broja Hrvata u Bih nakon rata. Ima ljudi koji odlaze na faks na posao itd. ali s jačanjem Mostara i to će se mijenjati.
kad se tako brines za hrvate, sta je sa onima iz posavine....il su oni manje hrvati jer nisu s kamenjara...
vrhunac blentavosti je uvlaciti se cetnicima u paksu, al samo naprijed, mile ce vas primati dok mu koristite, a kad ne, sleduje pusiona ko prije par dana...dje vam je podpredsjednik skupstine u manjeg BiH entiteta...
staracbezmora

#453 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

picek wrote:
staracbezmora wrote:- po čemu je to nama više prihvatljivo razgovarati sa Bošnjacima nego sa Srbima??
pa recimo da dobijete bosnjake kao krvne neprijatelje (cime bi recimo bosnjaci morali traziti saveznistvo kod velikosrba) koliko bi ti u hercegovini izdrzao dok te ne pobacaju u more ??
krvne neprijatelje?? odakle ti tipkaš životati? Iz Bagdada?

Pitanje je interesa s kim se udružuješ, u ovom trenutku hrvatsko vodstvo je procijenilo da su Srbi manja prijetnja.
Moj interes je dobrobit mog naroda, ne na štetu drugih.
Smatram a i uvijek ću, da je BiH uređena na principu triju građanskih nacionalnih federalnih jedinica najjednostavnije i najbolje rješenje.

A Sefera samo pošaljite, ako bog da Praljak se vraća uskoro razbucao ga je i vojnički i verbalno više puta pa će i ponovno.
AliceInChains

#454 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

staracbezmora wrote:
picek wrote:

Pitanje je interesa s kim se udružuješ, u ovom trenutku hrvatsko vodstvo je procijenilo da su Srbi manja prijetnja.
Smatram a i uvijek ću, da je BiH uređena na principu triju građanskih nacionalnih federalnih jedinica najjednostavnije i najbolje rješenje.

A Sefera samo pošaljite, ako bog da Praljak se vraća uskoro razbucao ga je i vojnički i verbalno više puta pa će i ponovno.
Ja, mozda za Hrvate. A za Bosnjake?
AliceInChains

#455 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

hornet prvi wrote:Meni se cini da je veci stepen autonomije Hrvata u BiH ,vec gotova stvar.
Sve mi se cini da ce bosnjacko biranje Komsica i slicnih, kao ''hrvatskih predstavnika'' , bosnjacima biti ispasti poskupo, kao i stalno lamentiranje nad dvoentitskom strukturom drzave BiH , sad ce biti troentitetska...jbga..
Ma nista nece biti. Potpisale su sve tri strane dejtonski sporazum, pa i Hrvati. Ako Bosnjaci nece, onda ga nece ni biti. Dogovor ljudi, dogovor.
staracbezmora

#456 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

jarancuga wrote:
kad se tako brines za hrvate, sta je sa onima iz posavine....il su oni manje hrvati jer nisu s kamenjara...
vrhunac blentavosti je uvlaciti se cetnicima u paksu, al samo naprijed, mile ce vas primati dok mu koristite, a kad ne, sleduje pusiona ko prije par dana...dje vam je podpredsjednik skupstine u manjeg BiH entiteta...
Joj nemoj molim te. Platforma s federalnom jedinicom u jebenoj POsavini je dobila 90%.
Hrvata u RS sad ima 15-ak tisuća. U uvjetima normalnih država i normalnih odnosa ljudi će se vraćati na svoje, pritisak jednog novčanika i jednog glasa na Mileta/ ili bilo kojeg drugog Mileta ( Srbi uvijek imaju iste vođe), je efikasnija nego prijetnja sada 200 tisuća Srba u Posavini da ćemo ih odvojiti od RS.
Kontraproduktivno i glupo.
Kad se Sejdo sveže u Derventi za crkvu dok se Hrvati ne vrate povjerovat ću da mu je stalo do Posavaca.
Dotada je u istom stilu kao i tvoje pitanje - da se vlasi/latini ne dosjete.
Ne ide
jarancuga

#457 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

staracbezmora wrote:
picek wrote:

ma daj smanji dozivljaj novopeceni purgeru...praljak razbuco sefera vojnicki....jes, jes... :run:
jarancuga

#458 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

staracbezmora wrote:
jarancuga wrote:
Joj nemoj molim te. Platforma s federalnom jedinicom u jebenoj POsavini je dobila 90%.
Hrvata u RS sad ima 15-ak tisuća. U uvjetima normalnih država i normalnih odnosa ljudi će se vraćati na svoje, pritisak jednog novčanika i jednog glasa na Mileta/ ili bilo kojeg drugog Mileta ( Srbi uvijek imaju iste vođe), je efikasnija nego prijetnja sada 200 tisuća Srba u Posavini da ćemo ih odvojiti od RS.
Kontraproduktivno i glupo.
Kad se Sejdo sveže u Derventi za crkvu dok se Hrvati ne vrate povjerovat ću da mu je stalo do Posavaca.
Dotada je u istom stilu kao i tvoje pitanje - da se vlasi/latini ne dosjete.
Ne ide
sto bi sejdo vezo za crkvu u plehanima, kad ih on nije ni protjerao...treba se vezati d.covic....hrvati posavine su hdz-u dali 98% glasova, a hdz-e hrvatima posavine samo 2% posavine...
staracbezmora

#459 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

AliceInChains wrote:
Ja, mozda za Hrvate. A za Bosnjake?

Što je najluđe mislim i za Bošnjake. Je li misliš da bi Ljudima u istočnom Mostaru bilo bolje kada bi imali 20% glasova u parlamentu "trećeg" entiteta ili im je bolje sada kada u Sarajevu imaju manje glasa nego Hrvati??

pa ne govorimo o jebenim tvrdim granicama ili o bilo kakvim granicama govorimo o administrativnoj podjeli.

Drugo zemlji se daje dugorčna stabilnost.
Treće ostavlja se mogućnost da stranke poput SDP postanu stvarno multietične a ne perjanice "Bošnjačkog instituta".
Tako da i mi konačno smijemo zamijeniti kokošare na vlasti bez razmišljamo koliko nas treba izići na izbore da nas ne bi preglasali.

Zato i govorimo o diskontinuitetu teritorija, jer Bošnjaci dobijaju sigurnost da će BiH opstati i razvijati se.

Dobijamo drćžavu koja može misliti na bsve ostale probleme.

Ali ako bi vi do Neuma radije ............ Ah bože moj. Neretvica 2??
Great Cornholio

#460 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Great Cornholio »

picek wrote:
ratova ce biti dok postoji covjecanstva.
nekad prodje 3 generacije do rata, nekad prodje 30 generacija..
ali rat nikad nece nestati medju ljudima.
Dok god ljudima glavni cilj bude imati više od drugoga, i dok se god budu dijelili po vjerama, nacijama i rasama, nemoguće je spriječiti nastanak novih ratova.
Imamopobjednika

#461 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Imamopobjednika »

staracbezmora wrote:Ali ako bi vi do Neuma radije ............ Ah bože moj. Neretvica 2??
Ne zelimo nista novo, samo kraljevstvo Tvrtkovo :D
staracbezmora

#462 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

jarancuga wrote:
ma daj smanji dozivljaj novopeceni purgeru...praljak razbuco sefera vojnicki....jes, jes... :run:
jes, jes.

Imaš par emisija gdje su njih dvojica tet-a-tet. Pa objektivno procijeni tko je uvjerljiviji kada govori o devedesetima.
Nije to ko na "đeneralima" FTV-a di Sefer može sam basne pričati.
staracbezmora

#463 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

jarancuga wrote:
jes, jes.

Imaš par emisija gdje su njih dvojica tet-a-tet. Pa objektivno procijeni tko je uvjerljiviji kada govori o devedesetima.
Nije to ko na "đeneralima" FTV-a di Sefer može sam basne pričati.
staracbezmora

#464 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

Imamopobjednika wrote:
staracbezmora wrote:Ali ako bi vi do Neuma radije ............ Ah bože moj. Neretvica 2??
Ne zelimo nista novo, samo kraljevstvo Tvrtkovo :D

Obrati se Vatikanu, oini su pravni nasljednici.

Gledaj ne ići preko Zadra kad kreneš pitat, njima pun kurac svojatanja. 8)
Warhead

#465 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

staracbezmora wrote:A Sefera samo pošaljite, ako bog da Praljak se vraća uskoro razbucao ga je i vojnički i verbalno više puta pa će i ponovno.
:shock: :? :lol:

Da vam Tudjman u kriticnom momentu nije poslao par brigada HV-a u pomoc danas ne bi imali ni zapadnog Mostara i ko zna sta jos. Praljak neki general. Fuj.
staracbezmora

#466 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

jarancuga wrote:
sto bi sejdo vezo za crkvu u plehanima, kad ih on nije ni protjerao...treba se vezati d.covic....hrvati posavine su hdz-u dali 98% glasova, a hdz-e hrvatima posavine samo 2% posavine...
Posavinu smo popušili vojnički.
bili su bolje naoružani, bolje organizirani i u tom trenutku im je bilo jebeno stalo.
Koridor je i sada ključno pitanje RS-a a kamoli nije bilo '92.
Je bilo je panike, je bilo je loših odluka možda je bilo i izdaje ne znam, ali nije bilo prodaje.
Slavko Lisica je bio bolji zapovjednik od onog što smo mi tada imali, jemo li i Kupres prodali i tamo su nas sjebali??
Isti čovjek.

Što su to dobili u HDZ-u da bi se odrekli Posavine??
staracbezmora

#467 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

Warhead wrote:
staracbezmora wrote:A Sefera samo pošaljite, ako bog da Praljak se vraća uskoro razbucao ga je i vojnički i verbalno više puta pa će i ponovno.
:shock: :? :lol:

Da vam Tudjman u kriticnom momentu nije poslao par brigada HV-a u pomoc danas ne bi imali ni zapadnog Mostara i ko zna sta jos. Praljak neki general. Fuj.

Aha, nekoliko brigada? Jel znaš ti koliko ljudi ima brigada?? Opreme itd.

Nikada, do Oluje, ni u jednom trenutku nije bilo više od 2000 ljudi iz RH na ratištima u BiH. Većinom porijeklom iz BiH ili dobrovoljaca.
Mislim da je došlo i desetak tenkova. I Zračna pomoć Novoj Biloj, Vitezu.

Nego pitaj ti Sefera kako izginuše oni od Srba na zaobilasku prema Neumu??
Fozgen

#468 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Fozgen »

Ja samo tu ne razumijem par stvari. Bosnjak sam, nemam nista protiv tih nekih novih crtanja haj da kazem entiteta ili bolje receno regija, nekoliko, 4 - 5 regija gdje se parca cijela BiH. Lako je BH Hrvatima Hercegovine zagovarati taj treci entitet ali bi volio da mi ga pokazu na papiru kako ce to da izgleda, sta sa BH Hrvatima koji danas zive u Tuzli, Zenici, Bihacu i ostalim vecim, gradovima u FBiH, kako to mislite napraviti treci entitet za sebe, koji ce 99% posto ciniti BH Hrvati a onda opet dodatno dijeliti i taj neki Bosnjacki entitet to meni nikako ne ide u glavu. Pred izbore sam zelio da Komsic ne pobjedi, ma koliko mi bio drag, jer sam znao da je on samo inicijator ostalim strankama, sa hrvatkim predznakom jel, da otvoreno traze taj famozni treci entitet i da igraju na kartu ugrozenosti upiruci prstima u RS i govoreci "vid kako oni".
Znaci "parcanja", koje je izgleda neminovno, nema bez citave BiH.
Smjesno je, djecije i jako jako glupo ova podrska iz RS za BH Hrvate, hoce li opet, ono sto ostane BH Hrvata u tom nekom ostatku FBiH opet kukati o ugrozenosti i traziti skole koje danas imaju po ovim gradovima FBiH? Hoce li traziti kanal na hrvatskom jeziku ili ce tu povlasticu imati samo oni u tom nekom trecem entitetu? Hocel se zvat "hrvatski", "Republika Hrvatska" ili samo "treci"? Nista meni tu nije jasno.
picek

#469 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

staracbezmora wrote: Posavinu smo popušili vojnički.
bili su bolje naoružani, bolje organizirani i u tom trenutku im je bilo jebeno stalo.
Je bilo je panike, je bilo je loših odluka možda je bilo i izdaje ne znam, ali nije bilo prodaje.
??
hoces reci da su se chetnici povukli iz zaledja jadrana i dubrovnika ... za dzabe ?? :lol: :lol:
iskreno da ti priznbam,,malo mi smrdis na srbadiju.
vojnicki si popusio od chetnika a od sefera si kukavicki popushio. na praveru :-)

hmm ??
staracbezmora

#470 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

Fozgen wrote:Ja samo tu ne razumijem par stvari. Bosnjak sam, nemam nista protiv tih nekih novih crtanja haj da kazem entiteta ili bolje receno regija, nekoliko, 4 - 5 regija gdje se parca cijela BiH. Lako je BH Hrvatima Hercegovine zagovarati taj treci entitet ali bi volio da mi ga pokazu na papiru kako ce to da izgleda, sta sa BH Hrvatima koji danas zive u Tuzli, Zenici, Bihacu i ostalim vecim, gradovima u FBiH, kako to mislite napraviti treci entitet za sebe, koji ce 99% posto ciniti BH Hrvati a onda opet dodatno dijeliti i taj neki Bosnjacki entitet to meni nikako ne ide u glavu. Pred izbore sam zelio da Komsic ne pobjedi, ma koliko mi bio drag, jer sam znao da je on samo inicijator ostalim strankama, sa hrvatkim predznakom jel, da otvoreno traze taj famozni treci entitet i da igraju na kartu ugrozenosti upiruci prstima u RS i govoreci "vid kako oni".
Znaci "parcanja", koje je izgleda neminovno, nema bez citave BiH.
Smjesno je, djecije i jako jako glupo ova podrska iz RS za BH Hrvate, hoce li opet, ono sto ostane BH Hrvata u tom nekom ostatku FBiH opet kukati o ugrozenosti i traziti skole koje danas imaju po ovim gradovima FBiH? Hoce li traziti kanal na hrvatskom jeziku ili ce tu povlasticu imati samo oni u tom nekom trecem entitetu? Hocel se zvat "hrvatski", "Republika Hrvatska" ili samo "treci"? Nista meni tu nije jasno.
Bit će im isto kao i Bošnjacima u Tuzli, Zenici. Ako bog da dobro. Bit će zaštićena manjina.
Isto kao i Bošnjaci u čapljini, Mostaru , Stocu.
Ako si čitao moj post ja sam govorio o većinskoj Hrvatskoj jedinici zanči u njoj bi bilo bar 20% ostalih,
Srba, Bošnjaka itd.
U tom i je reciprocitet odnosa prema onima koji su ostali.
Jedva čekam da onda vidim F. Topića kako se svaki dan pojavljuje na FTV-u - alal mu.

naravna stvar da ćemo ih tražiti, i škole i manjinski program na televiziji i kulturna društva .....
Isto ćemo biti i obvezni dati i škole i program i ...........

Pitanje je samo kase/ novćanika/ ............ Svakom svoj.
Pitanje teritorja je drugorazredno, riješi se lagano općinskim referendumima.
picek

#471 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

ti opet o vecini i manjini.
opet isto njesra.
covjece shvati , nece biti vise etnickih blentiteta.
ukinut cemo i ova dva sto postoje.

ako bude dijeljena po srednjoj strukturi, bit ce na teritoriji cijele drzave.
i nece imati etnickog karaktera.

sve ostalo je zagovaranje velikosrpskog projekta.
tacka. produzi..
muha_sa

#472 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

kad ce taj entitet :?:
Socijalista

#473 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Socijalista »

muha_sa wrote:kad ce taj entitet :?:
kakav entitet?
staracbezmora

#474 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

picek wrote:
staracbezmora wrote: Posavinu smo popušili vojnički.
??
hoces reci da su se chetnici povukli iz zaledja jadrana i dubrovnika ... za dzabe ?? :lol: :lol:
iskreno da ti priznbam,,malo mi smrdis na srbadiju.
vojnicki si popusio od chetnika a od sefera si kukavicki popushio. na praveru :-)

hmm ??
A di sam popušio vojnički od Sefera?? U Varešu?? priznajem.

Nabrajaj dalje molim te? Bugojno..... Ajde ako je masakr bitka dobro popušili smo i u Bugojnu.

Di to još??

Povukli se?? od Dubrovnika?? Pa ne znam baš da su se povukli, znam da su dobili po nosu tamo di smo mogli di tehnika nije bila presudna.

Pritisak na Zadar se smanjivao na Kupresu. kasnije i Maslenicom.
Ajde ti malo se raspitivaj okolo za neke druge činjenice.
muha_sa

#475 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

pa ovaj Covicev :D treci--jel ono bi treci hoce :?:
Locked