''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sarajevsko_pivo

#451 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by sarajevsko_pivo »

Ovo ce tek tamo negdje u oktobru, tako ja mislim...
bijela

#452 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by bijela »

sarajevsko_pivo wrote:Ovo ce tek tamo negdje u oktobru, tako ja mislim...
i ja sam čula da će tek na jesen jer, kao, rade sličan projekat u turskoj. ne znam koliko je tačna info.
karanana

#453 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by karanana »

blago se ovima zaposlenim. laganini, nista ne rade do jeseni, a plate, mashala velike i na vrijeme inshala.
cool22

#454 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by cool22 »

karanana wrote:blago se ovima zaposlenim. laganini, nista ne rade do jeseni, a plate, mashala velike i na vrijeme inshala.
:lol:
Richard Peti

#455 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Richard Peti »

cool22 wrote:
karanana wrote:blago se ovima zaposlenim. laganini, nista ne rade do jeseni, a plate, mashala velike i na vrijeme inshala.
:lol:
Al Jazeera English je imala isti start, godinu dana probavanja, ustimavanja, testiranja...
Erzsebet

#456 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''

Post by Erzsebet »

Može li neko promijeniti ovaj glupavi naslov teme i ukinuti ovu debilnu anketu?
opa22

#457 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by opa22 »

Angažman u Sarajevu
Mirjana Hrga voditeljica vijesti na Al Jazeeri

Nekadašnja novinarka i urednica HTV-a i Nove TV Mirjana Hrga pd prvog maja će voditi vijesti na balkanskoj Al Jazeeri. Mirjanina kancelarija će biti smještena u našem glavnom gradu, gdje će sarađivati sa svojim kolegom i prijateljem Goranom Milićem.

Image
"Konkursa nije bilo, ali su me još početkom decembra prošle godine zvali s Al Jazeere i ponudili mi posao. Prošle sedmice sam potpisala i od početka maja počinjem raditi", rekla je Hrga za Danas.hr.

Bivša urednica i novinarka HTV-a i Nove TV bit će prezenter na regionalnom kanalu arapske televizijske, a kancelariju će imati u Sarajevu.

Iako će posao raditi u Sarajevu, namjerava živjeti na relaciji Zagreb - Sarajevo.

"Jako se radujem novom poslu, tim prije što će mi šef biti moj kolega i prijatelj Goran Milić", rekla je Hrga, koja je dala otkaz na Novoj TV u novembru 2008. godine.
StupskaBitanga

#458 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

opa22 wrote:Angažman u Sarajevu

Nekadašnja novinarka i urednica HTV-a i Nove TV Mirjana Hrga pd prvog maja će voditi vijesti na balkanskoj Al Jazeeri. Mirjanina kancelarija će biti smještena u našem glavnom gradu, gdje će sarađivati sa svojim kolegom i prijateljem Goranom Milićem.

Image
"Konkursa nije bilo, ali su me još početkom decembra prošle godine zvali s Al Jazeere i ponudili mi posao. Prošle sedmice sam potpisala i od početka maja počinjem raditi", rekla je Hrga za Danas.hr.

Bivša urednica i novinarka HTV-a i Nove TV bit će prezenter na regionalnom kanalu arapske televizijske, a kancelariju će imati u Sarajevu.

Iako će posao raditi u Sarajevu, namjerava živjeti na relaciji Zagreb - Sarajevo.

"Jako se radujem novom poslu, tim prije što će mi šef biti moj kolega i prijatelj Goran Milić", rekla je Hrga, koja je dala otkaz na Novoj TV u novembru 2008. godine.
Kako li će ovo preživjeti TV1??????
opa22

#459 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by opa22 »

budu angazirali gospon Jarka kao novog dopisnika iz Zagreba :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#460 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by -LIBERO- »

Pa gdje im je u Sarajevu studio?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#461 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Pa gdje im je u Sarajevu studio?
BBI :mrgreen:
Richard Peti

#462 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Richard Peti »

Chmoljo wrote:
-LIBERO- wrote:Pa gdje im je u Sarajevu studio?
BBI :mrgreen:
Image

na krovu trgovackog centra, izlazit ce se u studio sa 5 sprata i gledat ce na trebevic i carsiju
(nesto kao Torte i To)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#463 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by -LIBERO- »

Cuj to. Pa jesu to neke postojece ili novoizgradjene prostorije?

I kancelarije u studio ce biti tamo?
ProBank

#464 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by ProBank »

StupskaBitanga wrote:
opa22 wrote:Angažman u Sarajevu

Image

Kako li će ovo preživjeti TV1??????

Mirjana nikad nije ni bila na platnoj listi TV1, jeste samo kao dopisnica i konsultant, ona je navodno u super odnosima sa vlasnicima televizije tv1 i dalje ce suradjivati, kao i ALJ i TV1, ne davno sam izbacio da sam dobio info da su se celnici AJL vrtili na TV1 i dogovarali nesto, i mislim da ce to biti parner kuce. ALJ interesuje balkan citav, nece imati mjesta za sve probleme svakog gradica na balkanu.
Richard Peti

#465 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Richard Peti »

-LIBERO- wrote:Cuj to. Pa jesu to neke postojece ili novoizgradjene prostorije?

studio je novoizgradjen na krovu, a kancelarije su na petom ili sestom spratu - nisam bio pa ne znam
i na taj nacin su spojene
Better Man

#466 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Better Man »

dzemmo wrote:
-LIBERO- wrote:Cuj to. Pa jesu to neke postojece ili novoizgradjene prostorije?

studio je novoizgradjen na krovu, a kancelarije su na petom ili sestom spratu - nisam bio pa ne znam
i na taj nacin su spojene
Mislim da su kancelarije na 4 spratu, jer su preko puta restorana.
Last edited by Better Man on 26/03/2011 17:20, edited 1 time in total.
Better Man

#467 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Better Man »

Ekipira se "Al-Jazeera Balkans": Među novinarima koji bi trebali doći su Mirjana Hrga, Aksel Zaimović, Saša Delić, Arduana Kurić i Aleksandar Stanković
Autor S. N. 2011-03-26 06:16:00

"Al-Jazeera Balkans": Program će biti obilježen inovacijama
"Al-Jazeera Balkans" starta najesen
Televizijska stanica "Al-Jazeera Balkans" počet će s emitiranjem svog programa u punom kapacitetu najesen, saznaje "Dnevni avaz".

Vrlo brzo će ova TV stanica početi emitirati eksperimentalni program, ali pravu sliku o ponudi ove globalne medijske kuće možemo očekivati tek od septembra.

Razloga za to je više. Čelni ljudi ove medijske kuće ističu da će program biti obilježen brojnim inovacijama, kompletan će biti u HD verziji i sa mnogo regionalnih novinarskih imena na ekranu.

Uz Gorana Milića, koji je već imenovan za direktora programa, tu će se naći i Mirjana Hrga, Saša Delić, a u perspektivi je moguće očekivati i Aleksandra Stankovića.

Zanimljivo je napomenuti da je transfer novinara TV 1 Aksela Zaimovića iniciran iz sjedišta "Al-Jazeere" u Dohi. Moguć je i transfer Arduane Kurić sa Hayat TV-a.

- Primili smo oko 1.000 aplikacija za posao, obavljeno je skoro stotinu intervjua i tim se postepeno formira. Ne želimo biti nikakva konkurencija domaćim TV stanicama kada je marketing u pitanju. Nas zanimaju vijesti iz svijeta i regiona, praćenje događaja ne samo političke naravi... - kaže za "Dnevni avaz" Tarik Đođić, generalni direktor balkanske "Al-Jazeere".

On nije želio govoriti o detaljima ekipiranja ove TV stanice, već je kazao da se i dalje razgovara s nekim zvučnim imenima TV novinarstva u regionu.

Bez Latina i Stambol

Denis Latin nikada nije bio ni u kakvim kombinacijama za prelazak na balkansku "Al-Jazeeru", saznaje "Dnevni avaz". Čelni ljudi ove medijske kuće već su ranije rekli da s ovim novinarime HTV-a nikada nije ni razgovarano.

Također, saznajemo i da su netačne priče da bi se novinarka BHT 1 Suzana Stambol mogla naći u timu "Al-Jazeere".
respo

#468 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by respo »

sta ce arduana raditi na ajb
nece valjda imati abu ibn arduana show

ipak joj se isplatila ona marama preko glave :D
skojotovski

#469 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by skojotovski »

je ko Sasa Delic :shock: :?
Arduana Kuric :shock: :?

ako su to zvucna imena...onda je to vrlo, vrlo obecavajuce!
StupskaBitanga

#470 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

skojotovski wrote:je ko Sasa Delic :shock: :?
Arduana Kuric :shock: :?

ako su to zvucna imena...onda je to vrlo, vrlo obecavajuce!
Zaboravio si Aksela Z. sa TV1
Ne zna se ko je gori
skojotovski

#471 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by skojotovski »

jel to onaj sto je svojevremeno budalesao na OBN-u u nekakvom show-u????
StupskaBitanga

#472 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

skojotovski wrote:jel to onaj sto je svojevremeno budalesao na OBN-u u nekakvom show-u????
da sa A.Gadžunom
Richard Peti

#473 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Richard Peti »

@skojotovski @StupskaBitanga

ne znam kako da vam odgovorim a da vas ne uvrijedim

ovaj film je snimao co'ek koji je "budalesao" na NTV99

26 puta je odradjen ovaj 7minutni kadar, steadycam, otpala mu ledja
jedan od najboljih kamermana koje mi imamo - pa opet niko ne kaze jel to onaj sto je na 99 radio

ne znam kako vam promaknu ovaj dio:
Zanimljivo je napomenuti da je transfer novinara TV 1 Aksela Zaimovića iniciran iz sjedišta "Al-Jazeere" u Dohi
momak je radio u Dohi, na Al Jazeeri English, 10 je godina ispred 70% nase novinarske scene

tipicna nasa - 'ta ce on znam ga ja kad je bio klinac :run:
skojotovski

#474 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by skojotovski »

dzemice, haj ponovo procitaj sta pise u postu, pa se javi. naravno, javi se ako budes negdje procitao da pise NTV 99!

lik o kojem govoris nema veze sa kamerom!
lik je radio u Dohi i dobio nogu.
i haj' jos da ti kazem, lik nije novinar niti ima tzv. novinarski nerv!

haj sad na citanje i trazenje NTV 99!
Richard Peti

#475 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Richard Peti »

procitaj jos jednom, nisi skontao poredjenje

momak koji je snimao film Ahmeda Imamovica poceo je svoju karijeru na NTV99
Aksel je svoju zapoceo na OBN-u, u reality show

od tada proslo 5 godina, napredovo i izgradio se u ozbiljnog novinara profesionalca

nije dobio nogu :wink:
Locked