Autonomija Sandzaka

Locked
manolito

#451 Re: Autonomija Sandzaka

Post by manolito »

Zla polusestra wrote:Da, zaista tužno.... jedan narod, jedan jezik, toliko smo slični, zapravo isti, a evo šta sami sebi radimo...
uh gluho bilo, pu-pu-pu
mO k3

#452 Re: Autonomija Sandzaka

Post by mO k3 »

Zla polusestra wrote:
Nije tacno. Slicni narodi i slicni zemlje se prepoznaju ne po genetici (krvi) ili vjeri , vec po tome koliko imaju zajednickih interesa u datom momentu, zatim kratkorocno i dugorocno.
Ovo nije tačno. Slični narodi se prepoznaju upravo po genetici, odnosno krvi. ;-) Zajednički interesi se mjenjaju, ali krv ostaje. :)
Tebi ko da je Sarazin mentor... slicno tako je i on nesto oizjavio ovih dana u njemackoj...
Kenan-sa

#453 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Kenan-sa »

Slobodna Bosna:

-Veliku reakciju u Beogradu izazvao je zahtjev muftije novopazarskog Muamera Zukorlića za autonomiju Sandžaka, koji tvrdi da je ona neminovna, piše uz ostalo ''Slobodna Bosna''.

"Priča o autonomiji je zapravo posljedica našeg straha za budućnost. Sada imamo situacija da se od nas traži da državi poslije jedanaest genocida vjerujemo na riječ, a da nikakav mehanizam zaštite nemamo.

Država od nas traži sto-procentno povjerenje i da prenesemo profesionalni, porodični i nacionalni suverenitet pod njenu ustavnu jurisdikciju, a ona nema povjerenja da nama, uslovno rečeno, prepusti ni dva posto svoga suvereniteta. Jednostrano povjerenje nije povjerenje.

Mi Bošnjaci živimo na hodniku jedne zgrade na kojem nas šuta ko stigne. Hoćemo jednu svoju garsonjeru u okviru te zgrade, poštovaćemo kućni red, poštavaćemo kućni savjet, pazićemo zgradu i šta je problem u tome. Ovdje je veći problem satanizacija same riječi autonomija.

Autonomija je nešto što je apsolutno u skladu sa evropskom orijentacijom i ova vlast je neiskrena prema svome narodu. Boris Tadić i njegovi saradnici su prihvatili koncept autonomnih regija u Srbiji kroz evrore-gione i decentralizaciju. Sve je to autonomija, samo je pitanje koji stepen autonomije će koji region imati.

Autonomija Sandžaka je neophodna, međutim ne znam da li ste vi u Bosni primijetili kako je naš glas za autonomiju Sandžaka jači da su Dodikovi zahtjevi za otcjepljenje Republike Srpske tiši. Zbog toga što ga je režim u Beogradu na to upozorio", kaže Zukorlić za ''Slobodnu Bosnu''.

-Ovako se bori za prava Bosnjaka,Zukorlic je pravi lider,svaka cast!
sodom

#454 Re: Autonomija Sandzaka

Post by sodom »

Viviane Reding: "Kosovo je Srbija"! :D
Image
kiky

#455 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kiky »

Zla polusestra wrote:Da, zaista tužno.... jedan narod, jedan jezik, toliko smo slični, zapravo isti, a evo šta sami sebi radimo...
kako slični ...
bošnjaci nemaju veze sa vlasima i cincarima ...
a uz to bošnjaci su još i slaveni ...
:D
osa

#456 Re: Autonomija Sandzaka

Post by osa »

kiky wrote:
kako slični ...
slični kiky, slični, onako kako su se srbi ponašali u jugi, tako se bošnjaci pokušavaju ponašati u bih....
kiky

#457 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kiky »

osa wrote:
kiky wrote:
čini mi se da ona misli na genetsku sličnost ...
a kako da se čovjek ponaša u svojoj kuči nego kao domačin ...
osa

#458 Re: Autonomija Sandzaka

Post by osa »

kiky wrote:

što se onda borismo protiv domaćina u jugi, nije nam to bilo fer...
kiky

#459 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kiky »

osa wrote:
kiky wrote:

što se onda borismo protiv domaćina u jugi, nije nam to bilo fer...
kojeg domačina ...
pa nije juga bila vlaška ...
Adriatic

#460 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Adriatic »

osa wrote:
kiky wrote:
kako slični ...
slični kiky, slični, onako kako su se srbi ponašali u jugi, tako se bošnjaci pokušavaju ponašati u bih....
Kako te bolan nije stid da odvališ ovakvo nešto? :x :x
Bikonja

#461 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

vonSchtigliz wrote: Bosnjaci i Srbi su sasvim dva razlicita naroda i nemaju nista zajednicko jer imaju sasvim razlicito porijeklo. Srbi vode porijeklo od majmuna a Bosnjaci vode porijeklo od Adema a.s. i hazreti Have. :thumbup: :-D :D
Vidi ovog kralja :lol:

A tu pricu o Ademu i Havi, odnosno Adamu i Evi ti ispricali Jevreji u Starom Zavetu, pa posle svi prekopirali matricu.

Druze, nastao si od majmuna, hteo ili ne hteo, ako cu u 21. veku da verujem da sam nastao od prvih ljudi, Adama i Eve...da je zena nastala od covekovog rebra...toliko sulud nisam, nisu mi ubili toliko kriticku misao da bi verovao u takve budalastine...

Nauka je penicilin za to, inace bi ljudi jos verovali da je zemlja ploca.
kiky

#462 Re: Autonomija Sandzaka

Post by kiky »

nemojte se ba zezat ...
joseph_stalin

#463 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

Ako bi mogli kako i ovi iz Istocne Bosne da se vrate na Drinu i da im se tamo da neka vrsta autonomije pa da Sarajevo prodise od papanluka i licemjerstva.Ko najvise prica o Sandzosima nego Svedjani,puno je Sarajevo ovih iz Stokholma,Norcepinga i Geteborga koji drzae citav grad a svaljuju sve na Sandzaklije.Sandzaklije u sebi imaju crnogorski mentalitet(JA PA JA,STO VOLIM DZEKA NE VOLI GA NIKO :D i sl)ali su mnogo manje zlo od istocnjaka.Neka se brate vrate u istocnu Bosnu da gradimo multietnicku Drzavu,da Dodik nema apsolutnu vecinu tamo.Ali ne,njima je bolje u Rajvosa,Sda im dala polozaje, poslove a ovi njima glasove.Uzajamna korist.
Kenan-sa

#464 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Kenan-sa »

joseph_stalin wrote:Ako bi mogli kako i ovi iz Istocne Bosne da se vrate na Drinu i da im se tamo da neka vrsta autonomije pa da Sarajevo prodise od papanluka i licemjerstva.Ko najvise prica o Sandzosima nego Svedjani,puno je Sarajevo ovih iz Stokholma,Norcepinga i Geteborga koji drzae citav grad a svaljuju sve na Sandzaklije.Sandzaklije u sebi imaju crnogorski mentalitet(JA PA JA,STO VOLIM DZEKA NE VOLI GA NIKO :D i sl)ali su mnogo manje zlo od istocnjaka.Neka se brate vrate u istocnu Bosnu da gradimo multietnicku Drzavu,da Dodik nema apsolutnu vecinu tamo.Ali ne,njima je bolje u Rajvosa,Sda im dala polozaje, poslove a ovi njima glasove.Uzajamna korist.
A o cemu ti?
nurko

#465 Re: Autonomija Sandzaka

Post by nurko »

joseph_stalin wrote:Ako bi mogli kako i ovi iz Istocne Bosne da se vrate na Drinu i da im se tamo da neka vrsta autonomije pa da Sarajevo prodise od papanluka i licemjerstva.Ko najvise prica o Sandzosima nego Svedjani,puno je Sarajevo ovih iz Stokholma,Norcepinga i Geteborga koji drzae citav grad a svaljuju sve na Sandzaklije.Sandzaklije u sebi imaju crnogorski mentalitet(JA PA JA,STO VOLIM DZEKA NE VOLI GA NIKO :D i sl)ali su mnogo manje zlo od istocnjaka.Neka se brate vrate u istocnu Bosnu da gradimo multietnicku Drzavu,da Dodik nema apsolutnu vecinu tamo.Ali ne,njima je bolje u Rajvosa,Sda im dala polozaje, poslove a ovi njima glasove.Uzajamna korist.
ma jašta svakako naravno dapače
ja bi i ove hercegovce sve vratio u krajinu odakle su i došli a ima u mojoj mahali nekakvih što su došli iz užica ima i 150-160 god svi bi oni meni u tursku gdje im je i mjesto
nurko

#466 Re: Autonomija Sandzaka

Post by nurko »

Zla polusestra wrote: Bratstva se prave po krvi, a ne po vjeri. Ni Bosanci, ni Sandžaklije nikakve genetske veze nemaju sa Turskom.
al zato imaju srbi itekako turskih gena
Bikonja

#467 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

nurko wrote:
Zla polusestra wrote: Bratstva se prave po krvi, a ne po vjeri. Ni Bosanci, ni Sandžaklije nikakve genetske veze nemaju sa Turskom.
Majstore, ne postoji turski gen, to te neko konstatno laze.

Pola Turaka u istambulu plavo, svetle puti, to su poreklom ljudi sa Balkana, iz Srbije, Bosne... nema to veze sa prvobitnim azijskim narodom Seldzucima, koji su garavi i niski.

Furaj ti tu laz, mozda nekog i ubedis, al svako ko ima 2 daske u glavi, zna da je to lupetanje.
nurko

#468 Re: Autonomija Sandzaka

Post by nurko »

Bikonja wrote: Majstore, ne postoji turski gen, to te neko konstatno laze.

Pola Turaka u istambulu plavo, svetle puti, to su poreklom ljudi sa Balkana, iz Srbije, Bosne... nema to veze sa prvobitnim azijskim narodom Seldzucima, koji su garavi i niski.

Furaj ti tu laz, mozda nekog i ubedis, al svako ko ima 2 daske u glavi, zna da je to lupetanje.
to i ja govorim
da su se narodi međusobno miješali pa tako i srbi i turci
samo su se oni malo više izmješali nego drugi pa zato srbi više liče na turke nego sami turci
avicena

#469 Re: Autonomija Sandzaka

Post by avicena »

Bikonja wrote:
vonSchtigliz wrote: Bosnjaci i Srbi su sasvim dva razlicita naroda i nemaju nista zajednicko jer imaju sasvim razlicito porijeklo. Srbi vode porijeklo od majmuna a Bosnjaci vode porijeklo od Adema a.s. i hazreti Have. :thumbup: :-D :D
Vidi ovog kralja :lol:

A tu pricu o Ademu i Havi, odnosno Adamu i Evi ti ispricali Jevreji u Starom Zavetu, pa posle svi prekopirali matricu.

Druze, nastao si od majmuna, hteo ili ne hteo, ako cu u 21. veku da verujem da sam nastao od prvih ljudi, Adama i Eve...da je zena nastala od covekovog rebra...toliko sulud nisam, nisu mi ubili toliko kriticku misao da bi verovao u takve budalastine...

Nauka je penicilin za to, inace bi ljudi jos verovali da je zemlja ploca.
Vidi ovog kralja :lol: ...

... a trebala bi vidjeti i moderacija kako mi pretke naziva. :mrgreen:
Bikonja

#470 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

nurko wrote: to i ja govorim
da su se narodi međusobno miješali pa tako i srbi i turci
samo su se oni malo više izmješali nego drugi pa zato srbi više liče na turke nego sami turci
Ma koji Srbin lici na Turcina, i kako to uopste Turcin izgleda, pa da mozemo da se uporedjujemo sa njima?!

Da znas malo istoriju znao bi da izvorni Turci uopste nisu ziveli u ovim krajevima u vecem broju, postavljali su svoje upravnike, imali svoje vojne garnizone, ali daleko je to od takve brojnosti da su se u vecem obimu mesali sa domacim stanovnistvom, vise su odvodili decu u Tursku i obucavali za vojsku.

A ako vec hoce konkretno poredjenje, koji Srbin lici na npr Gula ili Davatoglua?! Mozes naci neke juznosrbijance koji su malo garaviji, ali tako crne puti nema...

Po ispitivanjima svajcarske organizacije, od svih Balkanaca Srbi procentualno imaju najvise Slovenskih gena.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#471 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Bikonja wrote:
nurko wrote:
Majstore, ne postoji turski gen, to te neko konstatno laze.

koliko ti je trebalo vremena da prebrojis to pola srpskog stambola??
Bikonja

#472 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Toto wrote:
Mnogo je vise Bosanaca nego Srba zavrsilo tamo, ali su plave puti, tacno se vidi razlika izmedju Istambula i npr Antalije na jugu, gde su uglavnom mali, brkati i crni...

Pogledaj samo kosarku, nema jednog garavog kao npr Hakan Sukur, vecina dosla odavde...jbg...
joseph_stalin

#473 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

nurko wrote:
ma jašta svakako naravno dapače
ja bi i ove hercegovce sve vratio u krajinu odakle su i došli a ima u mojoj mahali nekakvih što su došli iz užica ima i 150-160 god svi bi oni meni u tursku gdje im je i mjesto
Pa nije isto kada neko dodje prije 150 godina i prije 15 godina!Ovi sto su dosli prije 15 godina koce multietnicnost drzave jer ne zele da se vrate odakle su sljegli a ko fol su za multietnicku Bosnu.Naravno sa stanom u Sarajevu. :D
Ovim sam htjeo da kazem da su nam Sandzaklije mnogo manji problem od Svedjana jer je neko gore napisao da se hoce Sandzosima dole dati autonomija samo da ih se otarasimo.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#474 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Toto wrote:
Mnogo je vise Bosanaca nego Srba zavrsilo tamo, ali su plave puti, tacno se vidi razlika izmedju Istambula i npr Antalije na jugu, gde su uglavnom mali, brkati i crni...

Pogledaj samo kosarku, nema jednog garavog kao npr Hakan Sukur, vecina dosla odavde...jbg...
pusti ti sad kosarsku...... nema veze sto su turci kratkonogi..... posaljemko im mi Bosanca Tanjevica i on razvali srpske goslijate sa turskim kratkonogim rvacima ....

de ti nama reci kako si ti prebrojo pola stambola ili bacas petarde....

jes ono ti nekad tvrsio da u Stambolu ima 9 miliona Srba zaostalih u seobama i unistavanju Turaka

a evo kako izgleda kratkonogi i kratkovarati Srbin

Image
joseph_stalin

#475 Re: Autonomija Sandzaka

Post by joseph_stalin »

Toto wrote:
Bikonja wrote:
Toto wrote:

pusti ti sad kosarsku...... nema veze sto su turci kratkonogi..... posaljemko im mi Bosanca Tanjevica i on razvali srpske goslijate sa turskim kratkonogim rvacima ....

de ti nama reci kako si ti prebrojo pola stambola ili bacas petarde....

jes ono ti nekad tvrsio da u Stambolu ima 9 miliona Srba zaostalih u seobama i unistavanju Turaka

a evo kako izgleda kratkonogi i kratkovarati Srbin

Image
Tanjevic za tvoju informaciju nije Bosanac nego Crnogorac a Srbe da su razvalili bas i nisu,treba biti realan.Uzmi u obzir i to da se utakmica igrala u Turskoj.
Negdje sam citao da su prave Osmanlije zanimljivo ali Plavooki i da ih najvise ima u danasnjoj Bursi.
Locked