NK Dinamo Zagreb

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
guy fawkes

#451 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

missko wrote:
guy fawkes wrote:
missko wrote:Ma ja sam glup sto uopste pokusavam objasniti u cemu je stvar sa Mamicem i Dinamom. Ima ljudi ogranicenih i ne razumiju nista nego ono sto je njima logicno i drugu stranu i ne gledaju niti se trude.
Hajd neka vam Dinamo je Mamicev i Mamic radi s njim sta hoce. Dinamo ne moze bez Maminja i propast ce nakon svojih 100 godina uspjeha, ali Mamic je toliko privrzen za Dinamo cisto iz ljubavi i nece to lako dozvoliti. EEeeeeeeeeeeeeeeee tesko Dinamu bez Mamica , sad nece imati ko da im krade pare i kupuje titule.
kao prvo, otkud dinamu sto godina, pa nije "majstor s mora" 8-)

kao drugo, ocito je da je mamic lopov i da uzima za sebe dio kolaca, ali takva je sredina, ako on ode doce drugi mamic samo puno manje sposoban od ovog i on ce uzimati dio kolaca, samo nece imati od cega da uzme

to se moglo vidjeti u periodu prije mamica, hajduk razvljivao a dinamo bio u ligi za bedaka kako oni to kazu
a najveci transfer bio pola miliona eura

ciji je dinamo?
Dinamo je nastavio tradiciju kluba Gradjanski koji je osnovan 1911.
Ciji je Dinamo?
Pa samo ime kaze Gradjanski nogometni klub Dinamo Zagreb.
Mamic uzima dio kolaca. Koji dio?
Sta ima Dinamo od toga, zasto Dinamo nema dio od toga?
Opet moram crtat.
Mamic dovede igraca, potpise ugovor s njim i registruje igraca da igra za Dinamo i Mamic ima sva prava u prodaji tog igraca iliti Mamicev sin, Dinamo ne moze biti u minusu zato sto nije niti kupio igraca niti mu placa platu jer sve to radi Mamic, ali Dinamo ne moze biti ni u pllusu zato sto nema nista od toga igraca.
Ja ni sekunde ne bi sporio to sto radi Mamic kada bi on kupio Dinamo kao sto je Seik Menso Citya, ili kada bi osnovao vlastiti klub, ali ovako on koristi tudje da bi on zaradio konta dovijeka se kriti iza poluuspjeha kluba kojeg on drzi na infuziji.
Objasni mi sta ima tu dobro?

ti tvrdis da dinamo ne dobija pare od transfera, ili sam ja pogresno shvatio??
pa kako onda opstaju i kupuju nove igrace i daju ogromne plate?

otkud im skoro milion godisnje da plate vahu?

cuj zasto dinamo nema dio od prodaje igraca, pa dinamo ima najveci dio od toga, drugi dio uzme mamic, to je poznato, ali kazem ti postenog covjeka za taj posao na ovim prostorima neces naci, mozes samo naci lopova koji je nesposoban, kao sto to u hajduku rade vec godinama, i evo gdje su sad

ne znam sta je tebi poluuspjeh, dinamo svake godine igra kup uefa, ove godine i ligu prvaka, jeste da su ih nabusili svi ali bolje da ih nabusi real i lion nego ko mog zelju neki hapoeli i kurci palci
Baudelaire

#452 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Baudelaire »

Pa niđe veze, ko garantuje da Dinamo ne bi pravio dobre transfere i da ih je preuzeo neko drugi?

Nije Mamić napravio od Modrića igračinu, napravio je Modrić sam svojim trudom, a isto to možeš primijeniti i na sve ostale koje je prodao i koji su uspjeli. Modrić nosi igru Tottenhama trenutno i jedan je od najboljih veznjaka lige, a mi pričamo o njemu kao da ga je Mamić nekom podvalio.
guy fawkes

#453 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

Baudelaire wrote:Pa niđe veze, ko garantuje da Dinamo ne bi pravio dobre transfere i da ih je preuzeo neko drugi?

Nije Mamić napravio od Modrića igračinu, napravio je Modrić sam svojim trudom, a isto to možeš primijeniti i na sve ostale koje je prodao i koji su uspjeli. Modrić nosi igru Tottenhama trenutno i jedan je od najboljih veznjaka lige, a mi pričamo o njemu kao da ga je Mamić nekom podvalio.

mamic je za igraca koji igra po hnl pasnjacima, koja je za mrvu bolja liga od nase, prodao mladog, neiskusnog igraca iz prosjecnog tima za 20 miliona eura

to isto kao da je dzeko iz zelje otisao za 15 miliona, a znamo kako je otisao i za koliko

ako to nije uspjeh onda ja ne znam sta je

od eduarda on jeste napravio igraca, naravno eduardo je najzasluzniji, ali mamic mu jeste pomagao kad niko nije ni znao ko je eduardo da silva

zasto se iz ostalih timova bivse juge ne prodaju igraci za tolike sume?

ni iz partizana, zvezde, hajduka, o zelji i sarajevu da ne pricamo, mi smo sretni ako nam neko da sto hiljada maraka koje ovi razdijele izmejdu sebe

ko je zasluzan ako ne mamic?
Gandalf

#454 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Gandalf »

Baudelaire wrote:Pa niđe veze, ko garantuje da Dinamo ne bi pravio dobre transfere i da ih je preuzeo neko drugi?

Po ovoj priči o sposobnostima Mamića, ispada da je Modrić levatina koji nema dvije čiste o fudbalu ali je mudri Maminjo takvog levata "utušio" za 20 miliona eura Totenhemovim ćoravcima - i onda Čelsea još ćoraviji hoće za tog levata Modrića iskešat 40 miliona eura :roll:
missko

#455 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by missko »

Pa vidi sta sam napisao. Dinamo ne placa Mamiceve igrace, nego ih placa Mamic i Dinamo od prodaje tih igraca nema nista. Dinamo ne odlucuje kad ce oni otici i kada ce ostati nego samo Mamic koji ima crno na bjelo ugovor s igracem. Oni samo igraju za Dinamo da bi se kasnije lakse prodali.
nosara

#456 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nosara »

missko wrote: Mamic dovede igraca, potpise ugovor s njim i registruje igraca da igra za Dinamo i Mamic ima sva prava u prodaji tog igraca iliti Mamicev sin, Dinamo ne moze biti u minusu zato sto nije niti kupio igraca niti mu placa platu jer sve to radi Mamic, ali Dinamo ne moze biti ni u pllusu zato sto nema nista od toga igraca.
Ja ni sekunde ne bi sporio to sto radi Mamic kada bi on kupio Dinamo kao sto je Seik Menso Citya, ili kada bi osnovao vlastiti klub, ali ovako on koristi tudje da bi on zaradio konta dovijeka se kriti iza poluuspjeha kluba kojeg on drzi na infuziji.
Sta ti pada na pamet...? :-) Ovo jednostavno nije tacno...
guy fawkes

#457 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

missko wrote:Pa vidi sta sam napisao. Dinamo ne placa Mamiceve igrace, nego ih placa Mamic i Dinamo od prodaje tih igraca nema nista. Dinamo ne odlucuje kad ce oni otici i kada ce ostati nego samo Mamic koji ima crno na bjelo ugovor s igracem. Oni samo igraju za Dinamo da bi se kasnije lakse prodali.

ti si lud fakat, izvini ali jesi

pitam te otkud dinamu pare za enormne plate igraca za nase uslove i za transfere?

kako klub opstaje?
guy fawkes

#458 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

nosara wrote:
missko wrote: Mamic dovede igraca, potpise ugovor s njim i registruje igraca da igra za Dinamo i Mamic ima sva prava u prodaji tog igraca iliti Mamicev sin, Dinamo ne moze biti u minusu zato sto nije niti kupio igraca niti mu placa platu jer sve to radi Mamic, ali Dinamo ne moze biti ni u pllusu zato sto nema nista od toga igraca.

lik me uvjerava da dinamo nema nista od prodaje igraca :D

a zive od cega, od eksera?
Tomo82

#459 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Tomo82 »

Prvo, Mamić je i te kako bio u Dinamu kada se igrala liga za bedaka.

Drugo, nikao mi nije jasna vaša fasciniranost običnim mafijašom koji javne novce troši za privatne interese.

Neopisivo mi je drago što se kod nas stvorila klima da se rasčiste te stvari. I da će kriminalci tamo gdje i pripadaju.

BTW, kako se zove ono kada se napada osoba, a ne komentira se ono što je ta osoba rekla? Vi to radite sa spinom o ZZD i BBB. Kao prvo u ZZD ima puno ljudi koji nisu BBB. Kao drugo, ti ljudi su izašli sa svojim imenima i prezimenima i rekli kako stvari stoje dok se malograđani nisu htjeli mješat.

Kada su se otkrili razmjeri pljačke, sada su svi graknuli. A sve se znalo.

Dinamo je u ligi za bedaka imao prosjek 10.000 gledatelja u ligi, a sada su sretni ako imaju 1.000.

Možeš jebat ljude u mozak, al ne možeš zauvijek.

A vi se nastavite diviti kriminalcima, vama na diku.
Gandalf

#460 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Gandalf »

@guy fawkes, koliko mi je poznato, u Englesku ligu ne možeš doći ako nisi odigrao hrpu utakmica za reprezentaciju - eh, Hrvatska reprezentacija uživa veliki ugled u svijetu ( opravdano ) a jedan od najboljih igrača te reprezentacije, ako ne i najbolji igrač posljednjih godina je Modrić - nisu Modrića prodale dobre tekme u Vinkovcima već briljiranje u reprezentaciji koja je redovan učesnik SP-a i EP-a.
Tomo82

#461 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Tomo82 »

guy fawkes wrote:
missko wrote:Pa vidi sta sam napisao. Dinamo ne placa Mamiceve igrace, nego ih placa Mamic i Dinamo od prodaje tih igraca nema nista. Dinamo ne odlucuje kad ce oni otici i kada ce ostati nego samo Mamic koji ima crno na bjelo ugovor s igracem. Oni samo igraju za Dinamo da bi se kasnije lakse prodali.

ti si lud fakat, izvini ali jesi

pitam te otkud dinamu pare za enormne plate igraca za nase uslove i za transfere?

kako klub opstaje?
40 mil kn godišnje od grada + sponzorstva gradskih i državnih firmi?
nosara

#462 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nosara »

guy fawkes wrote:
nosara wrote:

lik me uvjerava da dinamo nema nista od prodaje igraca :D

a zive od cega, od eksera?
Maminjo uzima procenat, ali Dinamo dobije lavovski dio (13,5 milja eura za Edua), onoliko koliko mu pripada... To je cist ok deal...
missko

#463 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by missko »

Pet puta trebam napisati da plate placa Mamic i onda mi ovaj forum sonja pise da sam lud.
Hajd neka vas .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#464 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Velkoski »

Zive od grada Zagreba i Mamicevih para.

Al' dobro, vi bi podrzavali i jednog Golubovica ako ima titula :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 19/12/2011 15:19, edited 1 time in total.
Tomo82

#465 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Tomo82 »

Gandalf wrote:@guy fawkes, koliko mi je poznato, u Englesku ligu ne možeš doći ako nisi odigrao hrpu utakmica za reprezentaciju - eh, Hrvatska reprezentacija uživa veliki ugled u svijetu ( opravdano ) a jedan od najboljih igrača te reprezentacije, ako ne i najbolji igrač posljednjih godina je Modrić - nisu Modrića prodale dobre tekme u Vinkovcima već briljiranje u reprezentaciji koja je redovan učesnik SP-a i EP-a.
Upravo tako. I Manđukić, Lovren, nisu prodani nego kad su postali prvotimci. Šta mislite zašto gura Sammira?

Neke od Mamićevih briljantnih kupovina: Carlos, Diddy, Anderson Costa, Glavina, Callelo, Ibanez....ovako iz glave. Koliko je taj mag na njima zaradio?
nosara

#466 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nosara »

Tomo82 wrote:Prvo, Mamić je i te kako bio u Dinamu kada se igrala liga za bedaka.

Drugo, nikao mi nije jasna vaša fasciniranost običnim mafijašom koji javne novce troši za privatne interese.

Neopisivo mi je drago što se kod nas stvorila klima da se rasčiste te stvari. I da će kriminalci tamo gdje i pripadaju.

BTW, kako se zove ono kada se napada osoba, a ne komentira se ono što je ta osoba rekla? Vi to radite sa spinom o ZZD i BBB. Kao prvo u ZZD ima puno ljudi koji nisu BBB. Kao drugo, ti ljudi su izašli sa svojim imenima i prezimenima i rekli kako stvari stoje dok se malograđani nisu htjeli mješat.

Dinamo je u ligi za bedaka imao prosjek 10.000 gledatelja u ligi, a sada su sretni ako imaju 1.000.

Kriminalci su u zatvoru... Ili je cijela hrvatska kriminalna (policija, dorh, sudovi, inspektorat)...? Ali to vec nije nas problem...

Licno, zelim dinamu da Mamic ode sto prije... Da prodisu... :lol:
guy fawkes

#467 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

Gandalf wrote:@guy fawkes, koliko mi je poznato, u Englesku ligu ne možeš doći ako nisi odigrao hrpu utakmica za reprezentaciju - eh, Hrvatska reprezentacija uživa veliki ugled u svijetu ( opravdano ) a jedan od najboljih igrača te reprezentacije, ako ne i najbolji igrač posljednjih godina je Modrić - nisu Modrića prodale dobre tekme u Vinkovcima već briljiranje u reprezentaciji koja je redovan učesnik SP-a i EP-a.

ne moras uopce odigrati ogroman broj utakmica nego 70 posto tekmi za reprezentaciju u prethodne dvije godine ili tako nesto, a ako se zakljuci da je igrac potencijal moze i bez toga

tako je presao kalinic iz hajduka u blackburn

modric je tada bio nepoznat igrac prilicno, budimo realni, a tolike pare izdvojiti za igraca iz hnl-a je ludnica
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#468 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Velkoski »

nosara wrote:
Kriminalci su u zatvoru...

Isto kao i kod nas :mrgreen:
guy fawkes

#469 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

missko wrote:Pet puta trebam napisati da plate placa Mamic i onda mi ovaj forum sonja pise da sam lud.
Hajd neka vas .

pa covjek bi morao biti multimilioner da bi poplacao sve to

teorije zavjere uvijek i svugdje
Tomo82

#470 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Tomo82 »

guy fawkes wrote:

ne moras uopce odigrati ogroman broj utakmica nego 70 posto tekmi za reprezentaciju u prethodne dvije godine ili tako nesto, a ako se zakljuci da je igrac potencijal moze i bez toga

tako je presao kalinic iz hajduka u blackburn

modric je tada bio nepoznat igrac prilicno, budimo realni, a tolike pare izdvojiti za igraca iz hnl-a je ludnica
Modrić bio nepoznat? Ti baš i ne pratiš nogomet?
missko

#471 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by missko »

Mamic kaze da je Dinamo bio dobar 13,5 mil na Eduardu i jeste rekao da je lova uplacena na Dinamov racun i da on nije dobio nista da ne bi djelio menadjerski tal sa onim Kashmirijem i sad ga ovaj ganja da ga rokne.
nosara

#472 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by nosara »

guy fawkes wrote:
missko wrote:Pet puta trebam napisati da plate placa Mamic i onda mi ovaj forum sonja pise da sam lud.
Hajd neka vas .

pa covjek bi morao biti multimilioner da bi poplacao sve to

Ja volim te teorije, ali tamo gdje imaju temelj... Pitam, da li je hrvatska kriminalna drzava ako ju jedan Mamic moze jebavat sve ove godine...? Za sve ove godine ni jedna prijava, ni jedan prestup, nista... Kako...?
guy fawkes

#473 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by guy fawkes »

Tomo82 wrote:
Upravo tako. I Manđukić, Lovren, nisu prodani nego kad su postali prvotimci. Šta mislite zašto gura Sammira?

Neke od Mamićevih briljantnih kupovina: Carlos, Diddy, Anderson Costa, Glavina, Callelo, Ibanez....ovako iz glave. Koliko je taj mag na njima zaradio?

i ti sad trazis dlaku u jajetu

carlos, didi i anderson jes promasaji, callela ce prodati za najmanje onoliko para koliko ga je platio, ibaneza i za vise novca

ma mamic ce svakako uskoro otici, prevelik je pritisak

vidjecemo dinamo kad on ode
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#474 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Velkoski »

guy fawkes wrote: pa covjek bi morao biti multimilioner da bi poplacao sve to

Pa koliko je para proslo kroz njegove ruke, ne bi me cudilo da je milijarder :mrgreen:

@nosara

Gdje ba ti zivis ? :lol:
Last edited by Velkoski on 19/12/2011 15:25, edited 1 time in total.
Tomo82

#475 Re: NK Dinamo Zagreb

Post by Tomo82 »

nosara wrote:
Tomo82 wrote:Prvo, Mamić je i te kako bio u Dinamu kada se igrala liga za bedaka.

Kriminalci su u zatvoru... Ili je cijela hrvatska kriminalna (policija, dorh, sudovi, inspektorat)...? Ali to vec nije nas problem...

Licno, zelim dinamu da Mamic ode sto prije... Da prodisu... :lol:

Vidi se da nisi upućen u zbivanja.
Post Reply