missko wrote:Dinamo je nastavio tradiciju kluba Gradjanski koji je osnovan 1911.guy fawkes wrote:kao prvo, otkud dinamu sto godina, pa nije "majstor s mora"missko wrote:Ma ja sam glup sto uopste pokusavam objasniti u cemu je stvar sa Mamicem i Dinamom. Ima ljudi ogranicenih i ne razumiju nista nego ono sto je njima logicno i drugu stranu i ne gledaju niti se trude.
Hajd neka vam Dinamo je Mamicev i Mamic radi s njim sta hoce. Dinamo ne moze bez Maminja i propast ce nakon svojih 100 godina uspjeha, ali Mamic je toliko privrzen za Dinamo cisto iz ljubavi i nece to lako dozvoliti. EEeeeeeeeeeeeeeeee tesko Dinamu bez Mamica , sad nece imati ko da im krade pare i kupuje titule.![]()
kao drugo, ocito je da je mamic lopov i da uzima za sebe dio kolaca, ali takva je sredina, ako on ode doce drugi mamic samo puno manje sposoban od ovog i on ce uzimati dio kolaca, samo nece imati od cega da uzme
to se moglo vidjeti u periodu prije mamica, hajduk razvljivao a dinamo bio u ligi za bedaka kako oni to kazu
a najveci transfer bio pola miliona eura
ciji je dinamo?
Ciji je Dinamo?
Pa samo ime kaze Gradjanski nogometni klub Dinamo Zagreb.
Mamic uzima dio kolaca. Koji dio?
Sta ima Dinamo od toga, zasto Dinamo nema dio od toga?
Opet moram crtat.
Mamic dovede igraca, potpise ugovor s njim i registruje igraca da igra za Dinamo i Mamic ima sva prava u prodaji tog igraca iliti Mamicev sin, Dinamo ne moze biti u minusu zato sto nije niti kupio igraca niti mu placa platu jer sve to radi Mamic, ali Dinamo ne moze biti ni u pllusu zato sto nema nista od toga igraca.
Ja ni sekunde ne bi sporio to sto radi Mamic kada bi on kupio Dinamo kao sto je Seik Menso Citya, ili kada bi osnovao vlastiti klub, ali ovako on koristi tudje da bi on zaradio konta dovijeka se kriti iza poluuspjeha kluba kojeg on drzi na infuziji.
Objasni mi sta ima tu dobro?
ti tvrdis da dinamo ne dobija pare od transfera, ili sam ja pogresno shvatio??
pa kako onda opstaju i kupuju nove igrace i daju ogromne plate?
otkud im skoro milion godisnje da plate vahu?
cuj zasto dinamo nema dio od prodaje igraca, pa dinamo ima najveci dio od toga, drugi dio uzme mamic, to je poznato, ali kazem ti postenog covjeka za taj posao na ovim prostorima neces naci, mozes samo naci lopova koji je nesposoban, kao sto to u hajduku rade vec godinama, i evo gdje su sad
ne znam sta je tebi poluuspjeh, dinamo svake godine igra kup uefa, ove godine i ligu prvaka, jeste da su ih nabusili svi ali bolje da ih nabusi real i lion nego ko mog zelju neki hapoeli i kurci palci