Miješanje IZ u politiku

Locked
avicena

#451 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

probuseni $ wrote:Kad diskutujete trebate imati i neku mjeru. Sad ste poceli kampanju za SDA i lijepite te youtube klipove kao da ce to neko gledati. Svi mi znamo sta je Alja ucinio i nista ga od toga ne moze oprati koliko god vi to skrivali pod tepih i pokusavali opravdati.Taj slucaj u hostoriji Bosne o njemu i njegovoj izdaji je zavrsen.

Pitanje je zasto je on to tako ucionio ? Da bi na to odgovorili treba ga, (Aliju) analizirati i vidjeti sta mu je bila vodilja, pod kakvim uticajem je vodio politiku. Ono na cemu je on gradio svoju viziju je islam. Niko ne moze osporiti da mu je glavna savjetnik bila IZ a ona ima sasvim drugacije i suprotne interese od nase drzave.
Kroz Aliju IZ je i pokusava i dalje islamizirati bosance , izmjeniti im kulturu uvodjenjem arapskih kulturnih navika, i zavesti diktaturu islama. Zato nam ne dozvoljavaju da se formiramo kao nacija. O tome smo vec podosta rekli pa da se ne ponavlja.
Na osnovu čega do sada rečenog me možeš vezati za bilo koju stranku? Aliju spominjem zato što je prvi predsjednik samostalne BiH i kao svjedoka raspada Jugoslavije i u kontekstu priče o PL i ZB mada sam prije njega spomenuo i citirao hrvatskog komunistu Šuvara, a sumnjam da ćeš reći da sam tom prilikom radio kampanju za komuniste. Izjednači aršine. Kada neko iz IZ kritikuje funkcionere iz SDA onda se to tumači da se IZ priklonila Silajdžiću ili Radončiću. Ako šuti ne valja, ako priča isto ne valja.

A što se tiče Alije i njegovog lika i djela svikao sam ja svašta da se o njemu kaže na srpskim i hrvatskim forumima od njihovih radikala, tako da ovo tvoje mi ne znači mnogo u tim svim kontradiktornim verzijama "istina" o skorijoj historiji. Registruj se pa se sam uvjeri koliko tamo imaš istomišljenika da ti ja ne dovlačim citate jer nisu ni do sada pomogali kao argument u ovoj diskusiji.
Student Exchange

#452 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by Student Exchange »

Alija je jednostavno uradio sta je mogao za Bosnjake, a uradio je mnogo. Istina je da se nije nekad snalazio, ali zapitajte se sto to neko drugi nije imao m... pa bio gdje je on bio. I ne zaboravite on je na svojim ledjima dosta toga iznio da bismo danas bili prisutni na planeti Zemlja. Citava bulumenta onih iz prvih safova sto su kad je trebalo presjeci ili kad se pogrijesilo Aliju isticali, a kad je trebalo hapati nije mu ni govorilo, zapravo su najvece kukavice kod Bosnjaka. I zanimljivo cesto ih novine istaknu kao zasluzne pariote. Takvi smo kakvi smo FUJ.
Student Exchange

#453 Re: Miješanje IZ u politiku

Ma ljudi moji ja se grozim ovog licemjerja ne mogu vise ratnih profitera i zahrdjalih likova koji se prodaju za paklo cigara. I onda pricaju nesta o Aliji.....
avicena

#454 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

Student Exchange wrote:Ma ljudi moji ja se grozim ovog licemjerja ne mogu vise ratnih profitera i zahrdjalih likova koji se prodaju za paklo cigara. I onda pricaju nesta o Aliji.....
Nije ovo još ništa kako će da bude do 3.oktobra mada evo gore na podforumu Izbori građanski rat u ovo pola Bosne što je Federacijom zovemo. :lol:
probuseni $

#455 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by probuseni $ »

Student Exchange wrote:Ma ljudi moji ja se grozim ovog licemjerja ne mogu vise ratnih profitera i zahrdjalih likova koji se prodaju za paklo cigara. I onda pricaju nesta o Aliji.....
Sto se ti osjecas ugrozenim ako ja Alija izdajnik ?
Student Exchange

#456 Re: Miješanje IZ u politiku

probuseni $ wrote:
Sto se ti osjecas ugrozenim ako ja Alija izdajnik ?
Pravda jarane, svakom kako zasluzi.
essex

#457 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

za sve vas koji ste jos uvijek "osvjesceni" alijom, evo jedna pjesmica da vam objasni ulogu "prosvjetitelja"...

DA TE NIJE ALIJA....

Cekao sam zoru, gledao sam zvijezde
Sanjao sam Bosnu, sto se nesmije
Begovska je izdajnicka
Klika Bosnu srblju prodala

Od te strane ja okrecem glavu
Iz tih dvora da ne zovu
Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Ja bih Bosnom hod'o lahko
Da te nije alija....

Zelio sam Bosnu, zelio slobodu
Branio sam narod a i volju
Prodadose za deklaraciju
Dadose mi mracnu geno...genocidiju

Prodadose za deklaraciju

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....

a za cerica, pa ima samo jedna poruka, slikovita...

Image
essex

#458 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

da, jos nesto...evo kako je pocelo mjesanje politike i IZ, a s time i IZ u politiku cije katastrofalne rezultate vidimo danas...

Image
jarancuga

#459 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

essex wrote:za sve vas koji ste jos uvijek "osvjesceni" alijom, evo jedna pjesmica da vam objasni ulogu "prosvjetitelja"...

DA TE NIJE ALIJA....

Begovska je izdajnicka

Iz tih dvora da ne zovu
Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....

Prodadose za deklaraciju

Prodadose za deklaraciju

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....

Image

o rahmetli aliji svako ima svoje misljenje kao i o reisu cericu...ja uvazam i postujem obojicu...
a sto se tice tvojih pustih nadanja da ce islam nestati odnosno otici u filozofiju...nek si ti meni ziv i zdrav, al nema nista od toga...dok je dunjaluka bit ce i islama i na ovim prostorima, htjeli to dusmani ili ne... :thumbup:
Student Exchange

#460 Re: Miješanje IZ u politiku

essex wrote:za sve vas koji ste jos uvijek "osvjesceni" alijom, evo jedna pjesmica da vam objasni ulogu "prosvjetitelja"...
......
Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....
Hajd jos jednom da se prvo ogradim i kazem da je daleko od bezgrjesnoga, ALI

Konkretno on, kao osoba, pa mogu rec cak i dosta (anonimnih) ljudi oko njega nisu imali efekta od pljacke, vjerovo ili ne. I ne samo to, njemu mozes bit zahvlan (kao i ja) sto smo prezivjeli. Hebi ga samo je pogodan za pljuvanje, te musliman, te klimav, te hairlija... Za Cerica isto.
Dat cu ti primjer, sad da ja kazem da je Ganic najveci lopov u BiH (to jest poslije Hece i Siladzica) i da me bolio qrac da li ce bit isporucen Srbiji ili ne SVi biste graknuli kako je on pretstavljo BiH, ovo-ono. Ja kazem: otjelotvorenje poklapanja citave BiH. I onda nemoj da mi dolazis sa pjesmiama neg svaki put kad ti padne na pamet pjesmica sjeti se Ganica. Moram imat neke kriterije hebi ga.
Odnos prema Juriisicu ti opet potvrdjuje kakvi su to licemjeri bagra.
Inace, ta ista ekipa je najglasija u osudama izdajica, odbrani BiH, i najistrajnija u izrabljivanju sirotinje i bezocnom manipuiranju masom.
Toliko.
Student Exchange

#461 Re: Miješanje IZ u politiku

essex wrote:da, jos nesto...evo kako je pocelo mjesanje politike i IZ, a s time i IZ u politiku cije katastrofalne rezultate vidimo danas...

Image
Raja evo vam kljucnog dokaza da je Ceric unistio Bosnu, ne Heco, silajdzic, Ganic...
essex

#462 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

jarancuga wrote:

o rahmetli aliji svako ima svoje misljenje kao i o reisu cericu...ja uvazam i postujem obojicu...
a sto se tice tvojih pustih nadanja da ce islam nestati odnosno otici u filozofiju...nek si ti meni ziv i zdrav, al nema nista od toga...dok je dunjaluka bit ce i islama i na ovim prostorima, htjeli to dusmani ili ne... :thumbup:
neznam sto se nisam iznenadio da BAS TI postujes obojicu...drugo, procitaj jos jednom, nije rjec o islamu nego o religiji generalno, a upucena je cericu (a mogla je biti bilo kome ko je sluzbenik religije, bilo koje) jer se prica o IZ i njegova materijalna opsjednutost velicinom dok mu ljudi vjernici jedu iz kontejnera po gradu...ako ti je to cilj da ostane za vasdunjaluk jasno je ko su dusmani covjecanstva, a u nasem slucaju i obicnog bosanskog covjeka... :thumbup: :dance: :thumbup:
avicena

#463 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

DA TE NIJE ALIJA....

Begovska je izdajnicka

Iz tih dvora da ne zovu
Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Izdajnici naseg naroda
Izdajnike na zid srama

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....

Prodadose za deklaraciju

Prodadose za deklaraciju

Nebi sjala ovako zarko
Ova cetna genocidija
Da te nije alija....

Image
i možete

Ma i ti i ustaše i četnici možete u isti orkestar pa onako zajedno u horu o Aliji... :lol:

A to su čemu se ti nadaš, nadali se i Nietzsche i Engels i Lenjin i Staljin i...i njih više nema. Umrli u nadi. A možda nisi znao da tamo gdje prestaje vjera baš počinje sujeverje pa nigdje veze ovakva formulacija.

essex

#464 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

Student Exchange wrote: ...Toliko.
'am, nisi mor'o ni 'voliko...ok, progOOglaj malo dogovor u skopju i sta je znacio za R BiH a sta je donijeo i sta nam ostavio u amanet...ako uzmes samo to "prosvetitelj" ti vise ne izgleda tako kako ga ti vidis nego bas onako kako ga pjesmica opisuje...i da, on nije rahmetlija, on je pokojnik, srbin po porijeklu, srbin po mentalitetu, velikosrbin po ucinku...
nurko

#465 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by nurko »

essex wrote:
'am, nisi mor'o ni 'voliko...ok, progOOglaj malo dogovor u skopju i sta je znacio za R BiH a sta je donijeo i sta nam ostavio u amanet...ako uzmes samo to "prosvetitelj" ti vise ne izgleda tako kako ga ti vidis nego bas onako kako ga pjesmica opisuje...i da, on nije rahmetlija, on je pokojnik, srbin po porijeklu, srbin po mentalitetu, velikosrbin po ucinku...
sad mi je sve jasno ko dan
hvala ti essex što me prosvijetli živio bi u neznanju ostatak života da ne pročitah tvoje postove
essex

#466 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

avicena wrote:...i možete

Ma i ti i ustaše i četnici možete u isti orkestar pa onako zajedno u horu o Aliji... :lol:

A to su čemu se ti nadaš, nadali se i Nietzsche i Engels i Lenjin i Staljin i...i njih više nema. Umrli u nadi. A možda nisi znao da tamo gdje prestaje vjera baš počinje sujeverje pa nigdje veze ovakva formulacija.
ota prva recenica gorekan...procitaj sta je alija znacio za velikosrpski projekat, sve ce ti se k'o sura pojasniti, samo ako otvoris svoj mozak za moguce a ne da ga drzis zatvorenog slijepim vjerovanjem...

druga recenica...ti poredis ljude i vjeru, :shock: ...ima li ovdje problema?...a gdje presaje sljepo vjerovanje zrake opcija osvetljuju mozak i tjeraju ga da misli o opcijama i donosi zakljucke i na taj se nacin razvija...sujevjerje je sasvim nesto drugo, neznanje i nemogucnost shvatanja i na tim osnovama donosenje odluka o vjerovanju u nesto... :D
essex

#467 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

nurko wrote:
essex wrote:
hvala ti essex što me prosvijetli živio bi u neznanju ostatak života da ne pročitah tvoje postove
nema na cemu, iako da budem iskren cisto sumnjam da si presao tu granicu neznanja, za to trebaju godine obrazovanja a ne da se procita par postova na forumu...
nurko

#468 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by nurko »

essex wrote:
nurko wrote:
essex wrote:
nema na cemu, iako da budem iskren cisto sumnjam da si presao tu granicu neznanja, za to trebaju godine obrazovanja a ne da se procita par postova na forumu...
tvoji postovi vrijede više nego hiljadu knjiga
sve objasniš u par rečenica tako jasno i argumentovano da mi se sve samo kaže
ne obaziri se na ove što te napadaju i oprosti im ne znaju šta rade zaslijepljeni su i neobrazovani
Last edited by nurko on 01/09/2010 14:42, edited 1 time in total.
jarancuga

#469 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

essex wrote:
jarancuga wrote:

neznam sto se nisam iznenadio da BAS TI postujes obojicu...drugo, procitaj jos jednom, nije rjec o islamu nego o religiji generalno, a upucena je cericu (a mogla je biti bilo kome ko je sluzbenik religije, bilo koje) jer se prica o IZ i njegova materijalna opsjednutost velicinom dok mu ljudi vjernici jedu iz kontejnera po gradu...ako ti je to cilj da ostane za vasdunjaluk jasno je ko su dusmani covjecanstva, a u nasem slucaju i obicnog bosanskog covjeka... :thumbup: :dance: :thumbup:

a to se nas dvojica znamo il sta...
i ne sikiraj se, dobro sam ja procito i shvatio tvoju poruku, upucena je islamu...
a kad reis bude sjedio u parlamentu BiH i krojio nam kapu, tek onda moze biti odgovoran za stanje u drzavi kakvi jeste...
meni je dusman ko je protiv islam i muslimana a ne obican bosanski covjek... :thumbup:
essex

#470 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

Student Exchange wrote:
essex wrote:da, jos nesto...evo kako je pocelo mjesanje politike i IZ, a s time i IZ u politiku cije katastrofalne rezultate vidimo danas...

Image
Raja evo vam kljucnog dokaza da je Ceric unistio Bosnu, ne Heco, silajdzic, Ganic...
da,da,da....ovo je samo jedan od "zutokljunaca" koji su zbogradi deklaracije unistavali R BiH, a sve "kako mama kaze", pardon...srbija.
avicena

#471 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by avicena »

essex wrote:
avicena wrote:...i možete

ota prva recenica gorekan...procitaj sta je alija znacio za velikosrpski projekat, sve ce ti se k'o sura pojasniti, samo ako otvoris svoj mozak za moguce a ne da ga drzis zatvorenog slijepim vjerovanjem...

druga recenica...ti poredis ljude i vjeru, :shock: ...ima li ovdje problema?...a gdje presaje sljepo vjerovanje zrake opcija osvetljuju mozak i tjeraju ga da misli o opcijama i donosi zakljucke i na taj se nacin razvija...sujevjerje je sasvim nesto drugo, neznanje i nemogucnost shvatanja i na tim osnovama donosenje odluka o vjerovanju u nesto... :D
Po teorijama zavjere za 11.septembar il' ono bi da su krivi Jevreji ili CIA...pišu ljudi knjige, slomiše se. MoRe bit' pa i to tvoje o Aliji da bidne istina.

Od prejake svjetlosti može da se i oslijepi pa pazi kada se igraš sa tim zrakama. Ali čovjeku ostavljena slobodna volja da izvrši i samoubistvo pa je to opet i dobro. Samo polako i sredinom. :wink:
essex

#472 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

jarancuga wrote:
essex wrote:

a to se nas dvojica znamo il sta...
i ne sikiraj se, dobro sam ja procito i shvatio tvoju poruku, upucena je islamu...
a kad reis bude sjedio u parlamentu BiH i krojio nam kapu, tek onda moze biti odgovoran za stanje u drzavi kakvi jeste...
meni je dusman ko je protiv islam i muslimana a ne obican bosanski covjek... :thumbup:
pa znamo se, ev' vodje preko tastature...pametnom je i isaret dovoljan da skonta, a ti ih (mislim, tih isareta) imas na sve strane ;-) ...
a da si procitao i dobro shvatio ne bi nastavio lupati u praznu konzervu gdje je napad na reisa napad na islam...pronadji malo o jednom drugom reisu kojeg su isti poslodavci postavili jos prije WWII, pronadji malo sta su se vjernici bunili protiv njegovog postavljanja za reisa...et' oni su ondaK kao i ja, bili protiv islama?...ma sto ti je zatvorena pamet, istreniras ga i samo ga pustis, i nemoras se brinuti za svoju buducnost (iz reisove perspektive receno)...
jarancuga

#473 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by jarancuga »

nekome ni isaret nije dovoljan...
a sto se tice reisa, apsolutno ga ne branim jer ga kao osobu ne poznajem. ali mi smeta tvoje omalovazavanje islama tvojim postom da se nadas da ce jednog dana otici u pravcu filozofije...al nemere to tako lahko druze... :dance:
essex

#474 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

avicena wrote:
essex wrote:

Po teorijama zavjere za 11.septembar il' ono bi da su krivi Jevreji ili CIA...pišu ljudi knjige, slomiše se. MoRe bit' pa i to tvoje o Aliji da bidne istina.

Od prejake svjetlosti može da se i oslijepi pa pazi kada se igraš sa tim zrakama. Ali čovjeku ostavljena slobodna volja da izvrši i samoubistvo pa je to opet i dobro. Samo polako i sredinom. :wink:
za sept11, pregledaj snike jos jednom, pbrati paznju na svjetlosne iskrice koje polaze od dvije trecine nebodera i koje idu prema dole kako se neboder rusi...dalje, zgrada koja je udaljena i koja nije imala direktan pogodak se najednom urusava...znas li po kojim se kriterijumima prave drzavne zgrade? standardi se zbog sigurnosti povecavaju, s time i materijal za izgradnju...takva jedna zgrada nemoze da padne sama od sebe jer je projektovana za vece i zesce udare nego sto je kolaps dva nebodera...a ostale zgrade za stanovanje u okolici se nisu ni sa napuklinom pojavili...ali to je ono sto rekoh, lakse je sljepo vjerovati nego otvoriti oci i gledati svjet onakvim kakvim on jeste ustvari...
za prejaku svjetlost, pa vidi se da nemozes da skontas...radi se o osvjetljenju uma a ne vida :D :-) :-) :D
essex

#475 Re: Miješanje IZ u politiku

Post by essex »

jarancuga wrote:nekome ni isaret nije dovoljan...
a sto se tice reisa, apsolutno ga ne branim jer ga kao osobu ne poznajem. ali mi smeta tvoje omalovazavanje islama tvojim postom da se nadas da ce jednog dana otici u pravcu filozofije...al nemere to tako lahko druze... :dance:
znam, ja isaretim vec evo neko vrijeme a ti nista, slazem se da nemozes da prepoznas isaret...
za islam, vrati se i procitaj ponovo...odnosi se na religiju u cijelini...religija kao bozije objave je filozofija zivota a ne sljepo vjerovanje u knjigu koja je objavila tu filozofiju zivota...imamo tri glavne svjetske bozije objave, judaizam, krscanstvo i islam...kada oni koji se "brinu" o religiji shvate da se objave nadovezuju jedna na drugu a ne da se ljubomorno cuvaju kao "iskljucivost i pravovjerje" religija ce preci u ono sto joj je i prvobitni cilj, filozofija razumjevanja zivota i odnosa kroz zivot...et', kada neznas isaretiti... :mrgreen:
Locked