Elektronska muzika ! ! !
Moderator: _BataZiv_0809
-
dezurni_ucenik
#451 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:43, edited 1 time in total.
- oldschool
#452 Re: Elektronska muzika ! ! !
Hahah, srednja, kooliko ti imaš godina, toliko ja slušam elektronsku muziku, minimalno, neću više, stid me tvoje kritike, ne znaš ni za jedan portal o el. muzici, nazive albuma, festivale, žanrove, ali, znaš šta valja, šta se cijeni, pošaljem ti razglednicu napravljenu od festivala, unazad petnaest godina, ako se gdje prepoznaš, obavezno javi, mora da si rado viđen partijaner bio.o'ladi malo djecak,,uzivaj u ljetnom raspustu...znam da se srednja zavrsila ,,valja sad na fakultet...
i ne dosadjuj vise,fakat si naporan,,mogu jos i banovan biti zbog tebe,,,![]()
-
dezurni_ucenik
#453 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:42, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#454 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
- oldschool
#455 Re: Elektronska muzika ! ! !
Živio, a nije da se toliko bojiš bana, zaboravih, ne bi imao onda šta raditi, ipak si ovdje meritum, onako je kako ti kažeš, svi s podforuma bez cenzure su debili, neznalice, moram preći, ako budem vremena imao, na cijenjene podofrume. 
Napiši kakav elektronski leksikon, prvi ću kupac biti
Napiši kakav elektronski leksikon, prvi ću kupac biti
- pirmin
#456 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ja sam uz FNM i nekolicinu drugih muzickih pravaca veliki pristalica i elektronske muzike s tom napomenom
da me apsolutno ne zanimaju imena Dj-eva, sta kriticar misle o njima, sta jedu, kad idu spavati i sl...Puca mi naprosto taki
Jednostavno si nadjem par stranica sa odredjenom tematikom koja mi u tom momentu pase(deep, minimal, d`n`b)
i sta mi zapadne za uho-to slusam.Ako se bas navucem onda to i sprzim i slusam u autu
-no big fuckin` deal
Sad se trebam s nekim raspravljati ko je kulniji od nekoga
Evo jednog Japaneza, mozda se neko i primi

da me apsolutno ne zanimaju imena Dj-eva, sta kriticar misle o njima, sta jedu, kad idu spavati i sl...Puca mi naprosto taki
Jednostavno si nadjem par stranica sa odredjenom tematikom koja mi u tom momentu pase(deep, minimal, d`n`b)
i sta mi zapadne za uho-to slusam.Ako se bas navucem onda to i sprzim i slusam u autu
Sad se trebam s nekim raspravljati ko je kulniji od nekoga
Evo jednog Japaneza, mozda se neko i primi
-
dezurni_ucenik
#457 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
- oldschool
#458 Re: Elektronska muzika ! ! !
Pirmin, samo za tebe, posebno zadnjih 8 minuta 
- pirmin
#459 Re: Elektronska muzika ! ! !
Dobaroldschool wrote:Pirmin, samo za tebe, posebno zadnjih 8 minuta![]()
-
Jacobs_94
#460 Re: Elektronska muzika ! ! !
slušam metal, ali su mi daft punk omiljena grupa svih vremena, ostala elektronska muzika i nije neš, osim basshuntera i ovih sitnih DJeva koji imaju po 1 hit, inače, daft punk zauvijek!
- deviltoy
#461 Re: Elektronska muzika ! ! !
Bilo bi fino da nas oldschool "poduci" i navede koja su to imena koja on smatra koljevkom elektronike,ako je ono sto je cvikeras naveo smeće baš me zanima šta se onda može smatrati temeljima elektronike,bez pretjerane želje da lutam po stranim forumima i portalima na koje se pozivas kao da je sveto slovo,cisto tvoje misljenje?
- oldschool
#462 Re: Elektronska muzika ! ! !
Pogrešno shvataš, rekao sam da ne može određivati šta je ''prava'' elektronska muzika, šta je smeće, rekao sam da ima dosta u onim klipovima smeća, šunda, nisam rekao da su svi, lijepo čitaj. Neki idu daleko s historijom, pa još od početka 20. vijeka, ali se smatra, da ono što danas nazivamo elektronska muzika, počinje sa Kraftwerkom, Tangerine Dream-om. Dalje imaš dileme, svađe, Detrot ili Berlin, ne mislim pisati referat, niti postavljati kakve clipove. Samo kažem da ne ulijeće bezveze i ne drži lekcije, samo sam naveo da su neki kič, šund, pa niko mu nije rekao šta to slušaš, ne valja to, slušaj ovo, ono. Treba kritikovati s argumentima, a ne samo uletiti i reći, halo, papci, ništa ne znate, polijepiti clipove i reći, ovo je muzika, ništa drugo ne valja, ni meni ne paše, ali ko sam ja da nekome određujem, nek slušaju šta hoće.deviltoy wrote:Bilo bi fino da nas oldschool "poduci" i navede koja su to imena koja on smatra koljevkom elektronike,ako je ono sto je cvikeras naveo smeće baš me zanima šta se onda može smatrati temeljima elektronike,bez pretjerane želje da lutam po stranim forumima i portalima na koje se pozivas kao da je sveto slovo,cisto tvoje misljenje?
-
dezurni_ucenik
#463 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:43, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#464 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:41, edited 1 time in total.
-
Jacobs_94
#465 Re: Elektronska muzika ! ! !
Govorite o kolijevkama elektronske muzike ?
Izvolton
1982
Također prva polovina 80tih
Izvolton
1982
Također prva polovina 80tih
- technopunk
#466 Re: Elektronska muzika ! ! !
Izvolite, pa citajtedeviltoy wrote:Bilo bi fino da nas oldschool "poduci" i navede koja su to imena koja on smatra koljevkom elektronike,ako je ono sto je cvikeras naveo smeće baš me zanima šta se onda može smatrati temeljima elektronike,bez pretjerane želje da lutam po stranim forumima i portalima na koje se pozivas kao da je sveto slovo,cisto tvoje misljenje?
http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Weatherall
ili slusajte
a ako hocete, i gledajte
http://www.youtube.com/watch?v=yE-fsChn2dQ
i naravno, uzivajte u izvedbama starog majstora. I nadam se da ima ljudi na ovom forumu koji ce se jednom potruditi da ga dovedu u BiH, jer cova je...vrh vrhova
-
dezurni_ucenik
#467 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:41, edited 1 time in total.
-
Haettenschweiler
#468 Re: Elektronska muzika ! ! !
evo još jedna samo za ROĆU
- Industrialyzer
#469 Re: Elektronska muzika ! ! !
Sta je ovo , svi zive lafo u nekim 80im
- oldschool
#470 Re: Elektronska muzika ! ! !
Da se ne uvrijediš, gorenavedeni clip do Svena je smeće, žao mi je čovjeka, unazad 7-8 godina je propao, totalno, smeće pravi, to će ti reći i najveći svenoljubac, zaboravi sve ostalo, izuzetno ga poštujem, cijenim njegov rad, ali se nešto s njim desilo, nedostatak inspiracije, čega već. Nekoliko puta je uhvaćen kako radi na opremi koja nije uopšte prikopčana. Infected, Duvdev je bio takav talent, kakve je samo tracke pravio dok je bio u Shiva Shidapu-i, kasnije nastaje Infected, izdaju the Gathering i Classical Mushroom, jedino ta dva njihova dva albuma mogu dobiti prolaznu ocjenu, nisu bili nigdje, imalu su neki status kod psy zajednice, kasnije se okreću mainstreamu, rade full on, neki electro-pop, bivaju popljuvani, oni koji su ih slušali ih danas ismijavaju, svi ih nazivaju smećem, ali novoj generaciji to odgovara, oni koji su krenuli slušati od 2003. godine to vole, njihova publika se sastoji od tinejđera, ali napreduju na dj mag top 100, imaju više para nego ikad, odabrali svoj put, dok imaš Hallucinogena, koji je po svemu iznad njih, on nije izabrao takav put, ima kultni status, ali nigdje love kao ovi.
Spominješ i Astral, kažeš što ne dođu, super su.Stari Astral jeste, do pojave superpopularnih house muzičara imalu su najprodavaniji album u historiji elektronske muzike, ali od albuma Amen i Teen oni padaju, ali vrtoglavo, nose na svirke hrpu opreme, dok još laptopi nisu bili zastupljeni, puknu se pa im sve preskače, danas snime na laptop, puste i skakutaj, puste neki remix Mahadeve, ljudi luduju, njima super, što je to nasnimljeno, ništa od opreme nije pokopčano, zaboli neke. Većinom se sad dovode istrošene zvijezde, kad su bili u zenitu nismo ih doveli, šta će ti kad su propali. Kažeš da postavljam clipove, pa da vidiš šta ja slušam, većina današnjeg mi ne paše, sve se svodi na minimal, neki sexy voice, ili neke testeranje.skupe zvuke testere, motorke, lupanja macolom po nekim metalima, mislim, niđe veze, dosadne melodije, nema kompleksnosti, mada danas stariju muziku kritikuju zbog jednostavnosti, kao prejednostavna je, ali meni je ta muzika imala dušu, ovo danas nema, puki komercijalizam. Davno sam napisao komentar za Guettu, nemam vremena da tražim, bio sam dosta oštriji od tebe, ali ne znači da se neće niko toga sjećati. Kad spomeneš elektronsku muziku, prvo se sjete Eiffel 65, Music Instructor, Carl Cox, Jaguar, Scooter, Morales itd. Većina pobrojanih smatram smećem, ali se njih ljudi sjećaju, ko će napisati Orbital, Jam&Spoon, Mills, Sasha&Digweed, The Orb, Banco de Gaia, Topcat itd. Nije sve što ima sintetički zvuk elektronska muzika, inače bi sve bilo danas, možeš komotno i turbo folk staviti. 
- Industrialyzer
#471 Re: Elektronska muzika ! ! !
Poznavaoci ( cviko i oldchool ) sta mislite o Kalkbrenneru ?
-
dezurni_ucenik
#472 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:40, edited 1 time in total.
-
HARISF
- oldschool
#474 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ne shvataš moju poentu, kažem ti, ne možeš uletiti i nekome reći ne valja to, smeće, ovo što ja slušam je muzika. I meni se dosta toga ne sviđa, ali ne pada mi na pamet da nekome držim predavanja, ljudi slušaju šta hoće. Nisam ja tebi rekao da tvoje ne valja, već nakon tvog predavanja, koje mi je zaparalo oči, samo sam dodao da i među izvođačima koje ti voliš, preferiraš ima šunda, mediokriteta, ali ne daje mi to zapravo da ti držim predavnja, vršim indoktrinaciju.Slušaj ti i dalje Mirandu-vratila se nastupima, GMS, SUN, Medicine, neki od ovih su za mene pretanki, ali ti neću reći, ne slušaj, ne valja to, pusti ljude da uživaju.Ocigledno se mi ne razumijemo bas najbolje.
Ja prvi ne slusam nista novo .Iskreno jedino mogu Prodigy da slusam sta god oni izbacili.Underworld i Chemicalci ,zadnji albumi ku**c ne valjaju.Zapinjes da ja znam Astral Projection i Infected mushroom,slusam ja i to(naravno i to samo starije stvari) a i Mirandu i GMS I SUN Project i Medicine Drum.
Nije mi jasno zasto si ti poceo vrijedjati odmah kad vidim da i ti pljujes po ovim stvarima sto ja ne volim.
Sad imam osjecaj da pricam sa nekom skroz drugom osobom.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#475 Re: Elektronska muzika ! ! !
Nažalost i u elektronskoj muzici ima svega i svašta što se nemože slušati, tako da je ta muzika široki pojam.
Ova dva vide što sam postavio nemože se uopšte uvrstiti u večinu postavljenih videa.
PLS, ako neko zna koja je ovo vrsta muzike osim elektronske?
Ova dva vide što sam postavio nemože se uopšte uvrstiti u večinu postavljenih videa.
PLS, ako neko zna koja je ovo vrsta muzike osim elektronske?