Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#451 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

LalicaSa wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Toliko da se evo prebiram od cega cu danas platiti paket vode u Zetri, jer mi plata kasni, a na bolovanju sam mjescima, pa je i onako tanka. Zasto na sve sto se kosi sa vasim morate biti tako zajedljivi? Mogu i ja tebe da pitam koliko si placen da pises o ovome u negativnom kontekstu, pa ipak to ne radim.

Ko god misli da lazem, ili da sam placenik - neka izvoli pogledati moje nalaze proteklih mjeseci i finansirati kontrolne... rekoh vec. Za razliku od vecine vas, pricam nesto sto sam iskusila i imam cinjenice. Sta vi imate, osim hrpe slobodnog vremena i dosade, koju ubijate na nacin da blatite hajd sto njega, nego hiljade ljudi koji svaki dan idu... eto vas nekolicina sa foruma je pokupila svu pamet ovog svijeta, a hiljade i hiljade onih ljudi oko Zetre su debili. Daj ba... imas svoje misljenje i ok... ali nije ok da moje smatras mitom BEZ IKAKVE OSNOVE!
Pa ne moraš mi pričati o plati i prosipati socijalu, te na taj način izazivati dodatno sažaljenje. Žao mi je za tvoju bolest (ako je istina to što pričaš) i želim ti brzo ozdravljenje. Ali molim te, nemoj misliti da su ljudi glupi i varalice, jer:
- odakle onako mala posjeta Mekkiu u Hrvatskoj ove godine (desetorostruko manja)
- odakle da Vrbana i mnoge druge Mekki nije uspio izliječiti
- odakle to da se Mekki poziva na Boga (Allaha, kao musliman) i da mu On daje moć izliječenja, a ne klanja redovno namaze (čak ni Džumu, jer eto izgleda da ne radi samo Ponedjeljkom), dok je sa druge strane izjavio da ako bi učinio koji grijeh da bi izgubio tu moć
- kako očekuješ da ja povjerujem priču o tome da komunicira sa malim bićima sa kožom poput oklopa kornjače (valjda nindža kornjače, ili šta već )
Zato imam opravdane razloge da sumnjam u ono što ti i par onih koji su registrovali tek nedavno pišete pozitivno o tom prevarantu. ;-)
palamuda

#452 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

On je u Hrvatskoj provaljen i ne ide mu se tamo, vidiš da prosipa priču kao Hrvati ga povrijedili i slično, ko god je gledao njegove intervjue vidi se da lik nije sastavljen mlati neke gluposti o planetama, čovjek je i bez energije slučaj za znamo kakve ustanove. Pa da neko od nas kod Senada kaže da se viđa sa bićima koja imaju kožu kao kornjača rekli bi mu da je lud ili drogiran. Cirkus, on kao da se sprda sa zdravim razumom, ja pričam nebuloze, a vi pušite foru, u ovu priču ni moje dijete od dvije godine ne bi povjerovalo dvaput.
novi.dan.nova.nafaka

#453 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

palamuda wrote:On je u Hrvatskoj provaljen i ne ide mu se tamo, vidiš da prosipa priču kao Hrvati ga povrijedili i slično, ko god je gledao njegove intervjue vidi se da lik nije sastavljen mlati neke gluposti o planetama, čovjek je i bez energije slučaj za znamo kakve ustanove. Pa da neko od nas kod Senada kaže da se viđa sa bićima koja imaju kožu kao kornjača rekli bi mu da je lud ili drogiran. Cirkus, on kao da se sprda sa zdravim razumom, ja pričam nebuloze, a vi pušite foru, u ovu priču ni moje dijete od dvije godine ne bi povjerovalo dvaput.
E jbg, to i jeste poenta. Pa jeste li gledali vidovitog Milana - koliko ljudi nazove u toku emisije da ga pita za mišljenje ?!
Mekki je u poređenju sa njim akademik. :lol:
palamuda

#454 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Sad mi haver priča vidio jutros Torabija u gradu sa Rafaelom, Donatelom, Mikelanđelom, Leonardom i Splinterom jedu ćevape na čaršiji i razmjenjuju energiju. On njima desetku oni njemu kilovate energije, pune se i jedni i drugi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LalicaSa

#455 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by LalicaSa »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
LalicaSa wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Toliko da se evo prebiram od cega cu danas platiti paket vode u Zetri, jer mi plata kasni, a na bolovanju sam mjescima, pa je i onako tanka. Zasto na sve sto se kosi sa vasim morate biti tako zajedljivi? Mogu i ja tebe da pitam koliko si placen da pises o ovome u negativnom kontekstu, pa ipak to ne radim.

Ko god misli da lazem, ili da sam placenik - neka izvoli pogledati moje nalaze proteklih mjeseci i finansirati kontrolne... rekoh vec. Za razliku od vecine vas, pricam nesto sto sam iskusila i imam cinjenice. Sta vi imate, osim hrpe slobodnog vremena i dosade, koju ubijate na nacin da blatite hajd sto njega, nego hiljade ljudi koji svaki dan idu... eto vas nekolicina sa foruma je pokupila svu pamet ovog svijeta, a hiljade i hiljade onih ljudi oko Zetre su debili. Daj ba... imas svoje misljenje i ok... ali nije ok da moje smatras mitom BEZ IKAKVE OSNOVE!
Pa ne moraš mi pričati o plati i prosipati socijalu, te na taj način izazivati dodatno sažaljenje. Žao mi je za tvoju bolest (ako je istina to što pričaš) i želim ti brzo ozdravljenje. Ali molim te, nemoj misliti da su ljudi glupi i varalice, jer:
- odakle onako mala posjeta Mekkiu u Hrvatskoj ove godine (desetorostruko manja)
- odakle da Vrbana i mnoge druge Mekki nije uspio izliječiti
- odakle to da se Mekki poziva na Boga (Allaha, kao musliman) i da mu On daje moć izliječenja, a ne klanja redovno namaze (čak ni Džumu, jer eto izgleda da ne radi samo Ponedjeljkom), dok je sa druge strane izjavio da ako bi učinio koji grijeh da bi izgubio tu moć
- kako očekuješ da ja povjerujem priču o tome da komunicira sa malim bićima sa kožom poput oklopa kornjače (valjda nindža kornjače, ili šta već )
Zato imam opravdane razloge da sumnjam u ono što ti i par onih koji su registrovali tek nedavno pišete pozitivno o tom prevarantu. ;-)
1. ne prosipam socijalu. 2. ne treba mi nicije sazaljenje. 3. nije "ako je istina", prestani mi se obracati sa svojim neosnovanim pretpostavkama! rekoh da imam nalaze koje mozes da vidis, ali naravno - nemas ti muda za to. po forumu mozes tipkati do mile volje, sakriven iza nekog nicka i svojih zajedjivih postova. 4. za sva ostala pitanja: JA PISEM ONO STO POUZDANO ZNAM IZ SVOG ISKUSTVA, A I TEBI PREPORUCUJEM ISTO! to sto sam se nedavno registrovala ne znaci da lazem.

ako imas jos kakvih idiotskih pitanja, kafa??? slobodno se javi na pm... meni forum nije osnov komunikacije ;-)
Nekako s proljeća

#456 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Nekako s proljeća »

:)

@LalicaSa, hajd' ti ljepoto svojim putem, vrijeme prolazi...okoristi se dok ti je ''pred nosom''. Na kraju krajeva, zdravlje je najbitnije , ne samo fizičko...
novi.dan.nova.nafaka

#457 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

LalicaSa wrote:1. ne prosipam socijalu. 2. ne treba mi nicije sazaljenje. 3. nije "ako je istina", prestani mi se obracati sa svojim neosnovanim pretpostavkama! rekoh da imam nalaze koje mozes da vidis, ali naravno - nemas ti muda za to. po forumu mozes tipkati do mile volje, sakriven iza nekog nicka i svojih zajedjivih postova. 4. za sva ostala pitanja: JA PISEM ONO STO POUZDANO ZNAM IZ SVOG ISKUSTVA, A I TEBI PREPORUCUJEM ISTO! to sto sam se nedavno registrovala ne znaci da lazem.

ako imas jos kakvih idiotskih pitanja, kafa??? slobodno se javi na pm... meni forum nije osnov komunikacije ;-)
Ovo je zadnji puta da citiram tvoje postove. Molim te, odgovori mi na bilo koje pitanje sa prethodnog posta koji sam napisao i sve je OK - inače ću smatrati da trolaš. Što se nalaza tiče, nema potrebe da idemo na kafu, samo ih skeniraj i postavi na bilo koji filesharing server.
Btw, za boldirani dio tvog posta ću zamoliti moderatora da adekvatno sankcioniše.
O'zone
Globalni moderator

#458 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

LalicaSa wrote:
1. ne prosipam socijalu. 2. ne treba mi nicije sazaljenje. 3. nije "ako je istina", prestani mi se obracati sa svojim neosnovanim pretpostavkama! rekoh da imam nalaze koje mozes da vidis, ali naravno - nemas ti muda za to. po forumu mozes tipkati do mile volje, sakriven iza nekog nicka i svojih zajedjivih postova. 4. za sva ostala pitanja: JA PISEM ONO STO POUZDANO ZNAM IZ SVOG ISKUSTVA, A I TEBI PREPORUCUJEM ISTO! to sto sam se nedavno registrovala ne znaci da lazem.

E ovako ja ko najveći protivnik ovog ublehaša što liječi ljude energijom sa 5 planeta i priča sa nindža kornjačama hoću da pitam nešto.
Pošto ja imam povredu kičme odnosno dva lumbalna pršljena koja su pukla po pola i onda srasla skupa jer se povreda desila u ratu kad nije mi padalo na pamet da trčim ljekarima plus tu je povreda dva leđna pršljena koja bole kao sam vrag oduzimanje lijeve strane tijela s vremena na vrijeme itd,itd hoću da pitam kako si uspjela da stojiš u redu čekajući da uđeš unutra ja ako stojim više od 10 minuta plačem kao malo dijete??? Po tvojim povredama nisi u stanju ni da ležiš a sad letiš haj mašallah.
*mima*

#459 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by *mima* »

Samo mirno.....svi cete doc na red......

Image
Savjetnik Premijera

#460 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Savjetnik Premijera »

Stvarno se pitam da li sam ja sa druge planete :-)
Sa dvoje svojih prijatelja sam se zamjerila zbog iscjelitelja.
Mozete li zamisliti "obrazovane" (imaju diplome), zdrave ljude koji ako imaju probleme sa partnerom, radnim kolegama, idu da skidaju sihire?
femme

#461 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by femme »

O'zone wrote:
LalicaSa wrote:

E ovako ja ko najveći protivnik ovog ublehaša što liječi ljude energijom sa 5 planeta i priča sa nindža kornjačama hoću da pitam nešto.
Pošto ja imam povredu kičme odnosno dva lumbalna pršljena koja su pukla po pola i onda srasla skupa jer se povreda desila u ratu kad nije mi padalo na pamet da trčim ljekarima plus tu je povreda dva leđna pršljena koja bole kao sam vrag oduzimanje lijeve strane tijela s vremena na vrijeme itd,itd hoću da pitam kako si uspjela da stojiš u redu čekajući da uđeš unutra ja ako stojim više od 10 minuta plačem kao malo dijete??? Po tvojim povredama nisi u stanju ni da ležiš a sad letiš haj mašallah.
Za teze slucajeve postoji poseban red....
LalicaSa

#462 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by LalicaSa »

LalicaSa wrote:1. ne prosipam socijalu. 2. ne treba mi nicije sazaljenje. 3. nije "ako je istina", prestani mi se obracati sa svojim neosnovanim pretpostavkama! rekoh da imam nalaze koje mozes da vidis, ali naravno - nemas ti muda za to. po forumu mozes tipkati do mile volje, sakriven iza nekog nicka i svojih zajedjivih postova. 4. za sva ostala pitanja: JA PISEM ONO STO POUZDANO ZNAM IZ SVOG ISKUSTVA, A I TEBI PREPORUCUJEM ISTO! to sto sam se nedavno registrovala ne znaci da lazem.

Ovo je zadnji puta da citiram tvoje postove. Molim te, odgovori mi na bilo koje pitanje sa prethodnog posta koji sam napisao i sve je OK - inače ću smatrati da trolaš. Što se nalaza tiče, nema potrebe da idemo na kafu, samo ih skeniraj i postavi na bilo koji filesharing server.
Btw, za boldirani dio tvog posta ću zamoliti moderatora da adekvatno sankcioniše.
Ocito nikad nisi vidio primjerak MRI i CT nalaza, pa predlazes da iste skeniram. Prvo su to veliki nalazi koji u moj skener ne mogu stati... ne zivim u kopirnici :lol: drugo nalaza imam cijelu hrpicu... trece ne pada mi na pamet da gubim sate skenirajuci nesto na sto ces ti reci da mozda nije moje. Odgovorih ti vec - ja pricam ono sto znam, sto sam iskusila i za sto imam dokaze, za razliku od tebe. U sustini me zaboli neka stvar vjerujes li mi, ili ne... kafu predlozih samo da pokazem i tebi i ostalima da si samo jedan u nizu "sakrivenih iza monitora"... vec rekoh da ti nemas muda za cinjenice.
Slobodno neka sankcionisu, ako je za sankciju... pitati koliko me placa, bez ikakvog dokaza da primam novac za ovo - jeste idiotski!

@Nekako s proljeca slazem se, psihicko zdravlje najvaznije. Smatram se dovoljno psihicki zdravom da ne trunim po forumu sta ce ko da radi i gdje ce da ide. ;-) Lijep pozdrav.
Nekako s proljeća

#463 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Nekako s proljeća »

Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Uploaded with ImageShack.us

Analiza vode bi itekako dobrodošla....
Last edited by Nekako s proljeća on 18/10/2010 12:14, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#464 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

*mima* wrote:Samo mirno.....svi cete doc na red......

Image
Došla i *mima* e sad sve ide u helać :mrgreen: Nego *mima* ideš ti po energiju?
*mima*

#465 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by *mima* »

Mislis da bi mi mogo sta pomoc?
O'zone
Globalni moderator

#466 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

*mima* wrote:Mislis da bi mi mogo sta pomoc?
Da prima energiju od sedam planeta to bi bilo za tebe ali pošto je samo pet bojim se da bi samo se uzaludno nadala, žao mi je što ti ovako otvoreno kažem ali neka bit će lijeka i za nas.
Vernes_AMG

#467 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Vernes_AMG »

mi smo jednostavno glup narod , ne vjerujemo , mislimo da smo najpametniji i sl.

Moja mama nije mogla hodati 15min , sjediti jos manje , znaci stalno je mjenjala polozaje , evo nakon 7-8 terapija u Zetri , 70% manje boli osjeca, budi se bez osjecaja oduzetosti u nogama i spava sasvim normalno. ;-)

A jos jedan primjer imam , jedan djecak koji ima 4-5 godina , imao je problema i sa fizickim i sa psihickim razvojem , znaci djetetu su bukvalno bile krive vece kosti u tijelu ( nadlaktica , podlaktica ..... ) i evo , hvala Bogu , sad su se njemu pocele kosti pomalo ispravljati sto potvrdjuje i RTG snimak a jos da spomenem da je isao na Kipar na lijecenje i pogodite ko mu je vise pomogao ;-)
visocicaguy

#468 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by visocicaguy »

ne znam sjeca li se ko price o "Internet (novo doba) energiji?" Anes Colic... ? bilo aktuelno nekad prije 10-ak godina... bio je to neki lik koji furao slicnu pricu o energiji koja se vuce lijevom stranom lica kada je stavis ispred monitora, kontam da to nije on :))

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 610#p50158
citroen

#469 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by citroen »

LalicaSa wrote:
LalicaSa wrote:Pozdrav svima... danima cekam na aktivaciju korisnickog racuna, da se ukljucim u temu.
Izvini što pitam (nadam se da neću popiti ban :D ), ali koliko si plaćena za ovaj post što si napisala ?
Toliko da se evo prebiram od cega cu danas platiti paket vode u Zetri, jer mi plata kasni, a na bolovanju sam mjescima, pa je i onako tanka. Zasto na sve sto se kosi sa vasim morate biti tako zajedljivi? Mogu i ja tebe da pitam koliko si placen da pises o ovome u negativnom kontekstu, pa ipak to ne radim.

Nije me dohvatio nigdje, sem za ruku... iako izgledam bolje od silnih nana koje jeste! :lol: Dok jedan od mojih fizijatara jeste... fol pregleda reflekse... isti preged kod doktorice izgledao je potpuno drugacije.
Jah nema se za vode,a ima s eza interneta :-) ne foliraj Tuirabia ti :lol: :lol:
tvile

#470 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by tvile »

Izvinjavam se ako je pitanje već bilo: gdje boravi dotični gospodin dok je ovdje u Sarajevu?
Čista znatiželja :D
novi.dan.nova.nafaka

#471 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

citroen wrote:Jah nema se za vode,a ima s eza interneta :-) ne foliraj Tuirabia ti :lol: :lol:
hehehe, ma da, bez uvrede nekima koji pišu pozitivno o Mekkiu, ja smatram da postoji određeni broj ljudi kojima je plaćeno da par pozitivnih o tom prevarantu govore/pišu i zauzvrat ćute. Pa kome pravo, kome krivo. Ipak se radi o ogromnim novcima u pitanju, a činjenice kao što su Tomo Vrban, vanzemaljci i ostale gluposti su protiv njega.
goibos

#472 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by goibos »

vezano za tog dječaka što ustaje iz kolica je očigledno prevara jer neko ko nikad nije hodao ne može ni znati kako da hoda niti ima potrebnu mišićnu infrastrukturu da bi se mogao ustati tek tako... stavite gips na nogu par mjeseci pa će vam trebati još pola godine ozbiljnih terapija da bi mogli na nju da se oslanjate

neko je ranije već stavio link ali izgleda da ga većina vas nije otvarala pa da prenesem dio iz članka

"U Maroku su snimili i mnoge Hrvate koji su ondje teško bolesni išli po izlječenje, a među njima je bio i poznati vizažist Tomo Vrban koji je bolovao od karcinoma mozga. U nadi da mu Mekki Torabi može pomoći, najprije ga je u studenome prošle godine posjetio u Zagrebu, a potom se uputio na naporan put u Maroko. Globus je u veljači ove godine objavio i fotografiju Tome Vrbana s Mekkijem Torabijem i Asadom Sabom Ajelom u Maroku. Dva mjeseca poslije toga Tomo Vrban na žalost podlegao je zloćudnoj bolesti, ali više nikoga nije zanimalo kako to da ga “čudotovorac” Mekki nije uspio izliječiti iako je on osobno vjerovao u njegove moći. Na žalost, osim ljudi nepoznatih javnosti, a o čemu je Nacional već pisao, u posljednje vrijeme umrle su još dvije poznate osobe koje su kod Mekkija potražile pomoć, slikarica Izabela Šimunović i mlada voditeljica Iva Bagić. No još u prosincu 2009. Večernji list objavio je izjave Mekkija Torabija, koji je uvrijeđen člankom koji je Nacional objavio o njemu, rekao kako više neće doći u Hrvatsku, ali da će primati Hrvate u Maroku te je naveo kako su ga već posjetili slikarica Izabela Šimunović i vizažist Tomo Vrban.

“Kada je Goran Ivanišević prvi put doveo k meni u Mlinove teško bolesnog prijatelja Tomu Vrbana, doslovce ga je donio na rukama. Tomo je nakon prvih tretmana također doputovao u Maroko kako bismo nastavili s liječenjem. Odsjeo je u hotelu Lamphite i osjeća se izvrsno. Karcinom se povlači, a Tomo će se uskoro vratiti kući, pa će poslije Nove godine opet doći u Maroko kako bismo nastavili s tretmanima” izjavio je u prosincu 2009. za Večernji list Mekki Torabi. On je za Večernji ispričao i detalje o liječenju slikarice Izabele Šimunović: “Za mojeg posljednjeg boravka u Zagrebu posjetila me gospođica Severina s teško bolesnom prijateljicom Izabelom Šimunović i njezinim roditeljima, koji su mi tada rekli da su liječnici prognozirali kako će Izabela umrijeti u roku od 48 sati ako joj ne pomognem. Već nakon nekoliko tretmana Izabela, koja boluje od karcinoma kostiju, osjetila se bolje. Kako sam tada morao otputovati službeno u Kinu, nazvala me gospođica Severina i zamolila da se nađemo radi nastavka Izabelina liječenja. Izabela je na novi tretman ponovo došla u Mlinove 28. studenoga, a 10. prosinca doputovala je u Maroko kako bismo nastavili s jednomjesečnim liječenjem. Tom prilikom dočekao ju je u zračnoj luci hrvatski veleposlanik Bekić, a odsjela je u hotelu Kasbah. Ona se danas osjeća odlično i pije samo kafetine po potrebi.”

Mekki Torabi tada je za Večernji otkrio i da je RTL-ovoj voditeljici Ivi Bagić u Zagrebu napravio dvadesetak tretmana, nakon čega se ona, kako je rekao, osjetila puno bolje te je naveo i kako bi ona, nakon što obavi određene liječničke pretrage, trebala stići u Maroko da nastavi sa započetim liječenjem."

http://www.nacional.hr/clanak/83716/pac ... nis-propao
palamuda

#473 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Ima li neko da ga od nas uvrijedi da ne dolazi više ovamo, izgleda to je recept, provali ga da je varalica, reci to u medijima, tvoju priču nek potvrdi pet ljudi i Mekki se uvrijedio toliko da više ne dolazi daj Bože da se i to desi.
*mima*

#474 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by *mima* »

Hajmo organizovat proteste.
karanana

#475 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

taj djecak je iz sarajeva. ima li iko da ga zna od ranije, da zna njegovu situaciju, porodicu....?
Locked