BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koji klub ce najdalje dogurati?

ZELJEZNICAR
73
48%
BORAC BANJA LUKA
15
10%
SIROKI
30
20%
ZRINJSKI
35
23%

Total votes: 153

JohnnyS

#451 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by JohnnyS »

Tarik19 wrote:Navijas i za one koji dolaze na utakmica sa zastavama Hrvatske i pjevaju pjesme o nacionalizmu???

Svaka im cast sto tako prestavljaju BIH u Evropi. :roll:

Ne bi da je to jedinstven slučaj u svijetu. Iste takve, ako ne i gore osjećaje prema državi u kojoj žive osjećaju i Katalonci, navijači Barcelone prema Španjolskoj. Dapače, u finalu Kupa kralja između Athletic Bilbaoa i Barcelone navijači oba kluba su izviždali španjolsku himnu... Takve stvari se događaju na "kulturnom", "civiliziranom" zapadu, kako neće u nas...

Tebi treba biti u interesu da Zrinjski bude dobar u Europi jer će to kroz sljedećih 5 godina koristiti tvojoj ekipi ako izbori Europi. Zrinjski naime sudjeluje u koeficijentu Bosne i Hercegovine, a ne Hrvatske ili Danske, bez obzira kako se osjećali navijači i igrači (koji, koliko vidim po sastavu, su iz svih nacija, a nacionalni sastav je nažalost najbitniji) istoga. Ako te boli neka stvar za Zrinjski, a to je sasvim legitimno i zdravo-navijački, trebalo bi ti bar bit stalo da se koeficijent zemlje u kojoj živiš, i eto za razliku od Ultrasa može bit i voliš, naraste...
jeza u ledja

#452 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by jeza u ledja »

Je li ikome palo na pamet da ostalim klubovima ne odgovara sportski i finansijski uspjeh u Evropi jednog kluba jer bi time stekli prednost u domacem prvenstvu u odnosu na ostale?
_studio54

#453 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by _studio54 »

Tarik19 wrote:Navijas i za one koji dolaze na utakmica sa zastavama Hrvatske i pjevaju pjesme o nacionalizmu???

Što ako dolaze sa zastavama Hrvatske? Hrvati su, neće nosit zastave Madagaskara.

Pjevaju "o nacionalizmu", nemoj zajebavat? Navijačke grupe su inače sastavljene od umjerenih, tihih i prostojnih građana koji preziru ekstremne opcije.

Bajdvej, bi li ti smetalo da je sveta strana našeg multikulti kluba s Grbavice po Bibliji odabrana? Eto vidiš, ja znam hrpu likova, Hrvata i Srba, koji navijaju za Želju pa im ta pjesma ne smeta nego im je fora. Isto kao što plava zastava s poluimjesecom i zvijezdom nije nikakav dokaz isklučivosti ni netrpeljivosti nego čista zajebancija (i meni jedan od boljih detalja s juga). Pa eto, komšije s Koševa su Manijacima često na derbijima pjevali "Gazi ustaše" (između ostalog i zato što su Željini navijači skakutali ispod velikog transa "Torcida Sarajevo"). Jel to nacionalizam?

Znaš li koja je bila udarna pjesma navijača Želje i Sarajeva 10 godina poslije rata? Nije prošla nijedna tekma da se to nije pjevalo... Mala pomoć: Radnja se odvija u Saraj'vu na Bistriku :wink:

Mojne licemjerja i kukanja, majke ti... Sve što se događa na stadionima moraš malo razblažiti! U protivnom - idi gledaj boćanje a ne loptu...
ultima_palabra

#454 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote:

Ne bi da je to jedinstven slučaj u svijetu. Iste takve, ako ne i gore osjećaje prema državi u kojoj žive osjećaju i Katalonci, navijači Barcelone prema Španjolskoj. Dapače, u finalu Kupa kralja između Athletic Bilbaoa i Barcelone navijači oba kluba su izviždali španjolsku himnu... Takve stvari se događaju na "kulturnom", "civiliziranom" zapadu, kako neće u nas...

Tebi treba biti u interesu da Zrinjski bude dobar u Europi jer će to kroz sljedećih 5 godina koristiti tvojoj ekipi ako izbori Europi. Zrinjski naime sudjeluje u koeficijentu Bosne i Hercegovine, a ne Hrvatske ili Danske, bez obzira kako se osjećali navijači i igrači (koji, koliko vidim po sastavu, su iz svih nacija, a nacionalni sastav je nažalost najbitniji) istoga. Ako te boli neka stvar za Zrinjski, a to je sasvim legitimno i zdravo-navijački, trebalo bi ti bar bit stalo da se koeficijent zemlje u kojoj živiš, i eto za razliku od Ultrasa može bit i voliš, naraste...
Sve znam o koeficijentu, ali kad pogledam rezultat Širokog, Zrinjskog, Borca na teletekstu/internetu i vidim da gube, prvi instinkt mi je da se obradujem :D Tek nakon 2-3 sekunde pomislim: e jbg, ode koeficijent 8-)
cyprus

#455 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

Što se tiče koeficijenta, mislim da možete komotno navijat pritv Zrinjskog, Širokog, Borca i drugih većinski nebošnjačkih klubova :oops: . Po novom sistemu, važniji je koeficijent koji klubovi skupljaju sami za sebe. Uglavnom na osnovu njega oni postaju nosioci ili nenosioci. A što se tiče ukupnog državnog koeficijenta, nama trenutno ne znači puno. Kako god imaćemo 4 predstavnika, jerino ako neko drastično nešto ne napravi, npr. prezimi u Evropi i to postane praxa, što je ipak teško da će se desit u dogledno vrijeme :oops:

Dakle, ako podržavate većinski nebošnjačke klubove samo radi koeficijenta, možete to komotno prestat radit i mirne duše možete se zadovoljno smješit kad isti zijane u Evropi :) :-)
ultima_palabra

#456 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Smiješim se ja i kad Sarajevo zijani :-D
_studio54

#457 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by _studio54 »

ultima_palabra wrote:Smiješim se ja i kad Sarajevo zijani :-D
Pa ti onda ne skidaš osmijeh s lica :-D
jeza u ledja

#458 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:Što se tiče koeficijenta, mislim da možete komotno navijat pritv Zrinjskog, Širokog, Borca i drugih većinski nebošnjačkih klubova :oops: . Po novom sistemu, važniji je koeficijent koji klubovi skupljaju sami za sebe. Uglavnom na osnovu njega oni postaju nosioci ili nenosioci. A što se tiče ukupnog državnog koeficijenta, nama trenutno ne znači puno. Kako god imaćemo 4 predstavnika, jerino ako neko drastično nešto ne napravi, npr. prezimi u Evropi i to postane praxa, što je ipak teško da će se desit u dogledno vrijeme :oops:

Dakle, ako podržavate većinski nebošnjačke klubove samo radi koeficijenta, možete to komotno prestat radit i mirne duše možete se zadovoljno smješit kad isti zijane u Evropi :) :-)
Ne slusajte sajprusa, znace bodovi dosta. Necemo imati vise ekipa, ali razlika nekoliko boba gore dole moze znaciti da ce vas klub za par sezona mozda polaziti od drugog, ili treceg pretkola, umjesto prvog.
Takodje svaki nerijeseni rezultat ili pobjeda bilo kojeg naseg kluba direktno utice i na timski koeficijent vaseg kluba. (ako se ne varam drzavni koeficijent cini 25% timskog), tako da i mali detalj tipa jedan remi Zrinjskog protiv Odensea utice na to hoce li recimo Zeljeznicar sljedece godine biti nosilac ili ne u recimo drugom pretkolu nekog takmicenja.

No, trenutno smo 29-i. Vjerovatno cemo pasti za 1-2 mjesta, ali da bi se popeli na 28-o, kao sto sam ranije objasnjavao, trebalo bi vjerovatno da se Zrinjski probije cak u grupnu fazu. No kad bi se to desilo, mi bi skocili u cijelu jednu drugu grupu zemalja, tamo gdje su Srbija, Hrvatska, Svedska, Slovacka, a ne ovu u kojoj smo sad, sa Madjarskom, Litvanijom, Finskom i slicnima.
cyprus

#459 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Ne slusajte sajprusa, znace bodovi dosta. Necemo imati vise ekipa, ali razlika nekoliko boba gore dole moze znaciti da ce vas klub za par sezona mozda polaziti od drugog, ili treceg pretkola, umjesto prvog.
Takodje svaki nerijeseni rezultat ili pobjeda bilo kojeg naseg kluba direktno utice i na timski koeficijent vaseg kluba. (ako se ne varam drzavni koeficijent cini 25% timskog), tako da i mali detalj tipa jedan remi Zrinjskog protiv Odensea utice na to hoce li recimo Zeljeznicar sljedece godine biti nosilac ili ne u recimo drugom pretkolu nekog takmicenja.

No, trenutno smo 29-i. Vjerovatno cemo pasti za 1-2 mjesta, ali da bi se popeli na 28-o, kao sto sam ranije objasnjavao, trebalo bi vjerovatno da se Zrinjski probije cak u grupnu fazu. No kad bi se to desilo, mi bi skocili u cijelu jednu drugu grupu zemalja, tamo gdje su Srbija, Hrvatska, Svedska, Slovacka, a ne ovu u kojoj smo sad, sa Madjarskom, Litvanijom, Finskom i slicnima.
Pa sva ova priča bi bila bitna kad bi počeli praviti drastično bolje rezultate. A kako vidimo drastični rezultati su nam daleko. Napravimo tu i tamo neko iznenađenje, al za značajan napredak, potrebno je puno više od toga...

Polazili od prvog ili drugog pretkola nije tolika razlika. I oni koji polaze od prvog pretkola su vrlo vjerovatni nosioci, pa im to nije neki problem.

A stići do tog famoznog 28. mjesta ćemo vrlo vrlo teško. Između 28. i 29. je dosta oštra granica, tj. razlika u kvalitetima liga i rezultatima njihovih klubova. Da bi prešli tu granicu, naši timovi trebaju počet stizat do grupnih faza. Ulovit koga ko je ispred teško možemo. Možda Slovake, ako nastave ko ove godine...
El_comadante

#460 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by El_comadante »

ma teško čemo mi do 28 pozicije dok kod pobjeđujemo San Marino, Andoru, Kazahtan i slične ekipe. mi možemo do 28 kada budemo imali 3 prestavniak u 3 pretkolu 2 u play offu, taman kad se zahukta i počne se u natjecanje uključivati klubovi iz top 5 nas nema svi nam ispadnu. dakle još dugo dugo čemo mi biti ovdje gdje smo sada bez značajnijeg pomaka naprijed.
Zrinjski-Mostar

#461 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Zrinjski-Mostar »

Svi ste nas otpisali,a mi još nismo niti ispali.
Odradili smo zacrtani cilj i zaradili 270.000 Eura.Jesu trenutno loše vijesti jer se par naših igrača sad razboljelo u san marinu pa neće moći igrati prvu utakmicu u danskoj,ali i sa tom činjenicom igrajte na kladionici X2 na Zrinju ili na prolaz Zrinje.
Pojačanja su najavljena,e sad hoće li biti za Evropska takmičenja ili za Premijer ligu vidječemo...

Pozdrav
ultima_palabra

#462 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Ali ste imali raspored :-) nisam znao da je uopšte moguće dobiti ekipu iz San Marina u 2.pretkolu
Obuca9

#463 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Obuca9 »

Nije njima taj raspored pao s neba, nego su do njega došli zahvaljujući tome što su bili i lani u Evropi, to jeste u LP ;)
ultima_palabra

#464 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Ma znam da nije, ali valja izvući baš najslabijeg protivnika... a mi ko prstom u govno :oops:
Još nastupi UEFA sa onim regionalnim podjelama i odstrani ti sve najlakše ekipe (sjevernjake).
Corola

#465 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Corola »

_studio54 wrote:
ultima_palabra wrote:Smiješim se ja i kad Sarajevo zijani :-D
Pa ti onda ne skidaš osmijeh s lica :-D
Kako je krenulo sa ovim optuzbama o namjestaljkama.Vi ce te se grohotom nasmijati.
I onda opet u kukuruze protiv dragovoljaca. :lol:
A mozda vam i kukuruze na kraju tudji kombajn zezne. :-)
cyprus

#466 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ma znam da nije, ali valja izvući baš najslabijeg protivnika... a mi ko prstom u govno :oops:
Još nastupi UEFA sa onim regionalnim podjelama i odstrani ti sve najlakše ekipe (sjevernjake).
A su zato u prvom pretkolu imali najtežeg...
Obuca9

#467 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Ma znam da nije, ali valja izvući baš najslabijeg protivnika... a mi ko prstom u govno :oops:
Da si ti živ i zdrav, regionalne podjele su ukinute ima više od tri godine, ali haj' nije se bilo dugo u Evropi pa ti ne zamjeram :D
ultima_palabra

#468 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
Da si ti živ i zdrav, regionalne podjele su ukinute ima više od tri godine, ali haj' nije se bilo dugo u Evropi pa ti ne zamjeram :D
Pa zašto su onda u žrijebu za 2.pretkolo CL ekipe bile podijeljenje u 3 nekakve grupe, meni su izgledale kao regije?
Image
Obuca9

#469 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Obuca9 »

Uvijek se dijele u grupe, da bi se olakšalo izvlačenje, ali vidiš da to baš i nije po regijama.

Jer su recimo u istoj grupi hrvatski Dinamo i bugarski Litex, a srpski Partizan nije, iako se Srbija nalazi izmedju Hrvatske i Bugarske.

Ili pogledaj treću grupu, gdje je austrijski Salzburg skupa sa švedskim AIK-om ili norveškim Rosenborgom, nema smisla :D

Postoji princip po kojem se prave te grupe, znao sam prošle godine, ali sam zaboravio. Ulgavnom, ako me dobro pamćenje služi, išlo je da se poredaju ekipe po koeficijentima, a onda se po rednim brojevima dijele u grupe. Naprimjer, sjećam se da je lani u Evropskoj ligi išlo po principu da kad se podjele po rednim brojevima ide, nešto na ovaj fazon:
Prva grupa:---1--6--7--12
Druga grupa:--2--5--8--11
Treća grupa:--3--4--9--10

I tako dalje. A uostalom, sama podjela na regije, nikad nije ni postojala u Ligi prvaka, nego samo u Kupu UEFA, ali je ukidanjem Kupa UEFA ukinut i taj sistem ;)
ultima_palabra

#470 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Ma nekako mi preslučajna ova treća grupa, sve zapadna i sjeverna Evropa, osim BATE-a. I daleko najslabija...
Obuca9

#471 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Obuca9 »

"For the draw of the 2nd round the 34 teams were divided into 3 regional groups of 10-12 teams."

Vidi fakat, od ove godine uveli regionalne podjele za LP. Ovo nisam znao, ali eto čovjek uči dok je živ :D Nikad dosad nije bilo podjela u LP, jer su evo recimo prošle godine u drugom pretkolu međusobno igrali prvak Farskih ostrva i prvak Kipra ili prvak Albanije protiv prvaka Norveške, tako da je to definitvno uvedeno tek od ove sezone.

Mada mi je malo zbunjujuće djelovalo to što je Salzburg gore sa ovim sjevernjacima ili da Partizan i Dinamo nisu bili u istoj grupi, ali eto valjda se zbog zgusnutog rasporeda država ovamo na jugoistoku i istoku, moralo malo kompenzirati :D

Do m'ne, izvinjavam se :D :run:
ultima_palabra

#472 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Haj nek je neko i tebe u laž utjerao :D Al nije se dugo bilo u CL, pa ti ne zamjeram :P
Da nije UEFI naumpalo da uvodi te podjele, imali bismo puno bolje šanse da ne budemo osramoćeni 8-)
Obuca9

#473 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Al nije se dugo bilo u CL, pa ti ne zamjeram :P
Oštro i u kost :D
cyprus

#474 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by cyprus »

Ova regionalna podjela je glupost, bila i ostala. Šta će im to :-) :-)
jeza u ledja

#475 Re: BIH klubovi u Evropi 2010/2011

Post by jeza u ledja »

Opet uveli regionalne podjele mamicu im, a fino su prije par godina rekli nema toga vise.

One lafo postoje da malim timovima budu jeftinija gostovanja. (Kao da je Zeljeznicaru bilo jeftino ici u Izrael?) :-)
Locked