MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Strauss

#451 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

ovo ce biti zanimljivo :)
http://fightsite.hr/ufc/white-otkrio-de ... as-vegasu/

tri zelje za japan :-D
rampage vs silva/shogun
cro cop vs hunt
mino vs overem... sanse za ovu su male, al dobro
sitna.buranija

#452 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by sitna.buranija »

Reem ide vs Lesnara... Video je strasan:

http://www.youtube.com/user/reemdocumen ... mBSnt1oHuE

:evil: :evil: :evil:
Strauss

#453 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

samo da lesnar nema zdravstvenih problema. citao sam bas danas negdje izjavu dane gdje kaze da je za sad sve uredu. za nadati se da tako ostane.
enisss

#454 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:samo da lesnar nema zdravstvenih problema. citao sam bas danas negdje izjavu dane gdje kaze da je za sad sve uredu. za nadati se da tako ostane.
Da sam na na mjestu Overeema,doveo bi u kamp 2 ili 3 vrhunska hrvaca i cijeli trening bi radio samo TDD..ako se uspije odbraniti od toga u prvih par minuta..mislim da ce ovo za njega biti lagan posao..sa druge strane..ako ga Lesnar obori na pod...ide brzi GNP i kraj :)
Strauss

#455 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

enisss wrote:
Strauss wrote:samo da lesnar nema zdravstvenih problema. citao sam bas danas negdje izjavu dane gdje kaze da je za sad sve uredu. za nadati se da tako ostane.
Da sam na na mjestu Overeema,doveo bi u kamp 2 ili 3 vrhunska hrvaca i cijeli trening bi radio samo TDD..ako se uspije odbraniti od toga u prvih par minuta..mislim da ce ovo za njega biti lagan posao..sa druge strane..ako ga Lesnar obori na pod...ide brzi GNP i kraj :)
dok je on dao nogu gg i otisao trenirati tamo gdje mora i treba, on je pametan. tako da ne sumnjam da ce mnogo raditi na tdd. i naravno posebnu paznju mora obratiti na cardio, jer u suprtonom vrlo lahko moze zavrsiti kao carwin.
drugodtvogdruga

#456 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Jon Jones vs. Llyoto Machida - UFC 140

Ne znam koji kurac nisi cekali Rashada do Januara/Februara jer mu treba ekstra mjesec-dva da mu saka ozdravi, umjesto ove borbe koja je zakazana za Decembar, ono, koji kurac?.
Cyrax

#457 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

drugodtvogdruga wrote:Jon Jones vs. Llyoto Machida - UFC 140

Ne znam koji kurac nisi cekali Rashada do Januara/Februara jer mu treba ekstra mjesec-dva da mu saka ozdravi, umjesto ove borbe koja je zakazana za Decembar, ono, koji kurac?.
Kazem ja urinopija ima da dobije Jones-a :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#458 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Zbog stila borbe i ja mislim da Machida ima najvise sansi na neke bodove da ga dobije ali i dalje mislim da to Jones nece dopustiti...prejak je ... u svakom slucaju puno vise nego Rashad ...Rashad nema nikakvih sansi.
Jedina evntualna slabost koja je primjecena (pored toga sto nikada nije posteno udaren pa se ne zna kako podnosi udarce) su stvarno tanke noge koje tesko da mogu da podnesu jake low kickove .... ipak kako i Ramapage rece kada su ga pitali sto nije cesce koristio low kickove kada se vidjelo da Jonesu nanose probleme, nije lako rizikovati obaranje u partner i njegove laktove na sebi nakon sto uhvati nogu.
Nece ovog decka jos dugo niko dobiti.
drugodtvogdruga

#459 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

UnscarD wrote:Rashad nema nikakvih sansi.
hahahahahaha.
UnscarD

#460 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Mislim borba je u pitanju, naravno da ne mislim da bukvalno nema nikakve sanse ali mislim da od cetvorke Rashad, Shogun, Ramapage , Machida , upravo on ima najmanje sansi.
drugodtvogdruga

#461 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

CHAEL SONNEN! Jednostavno satrao Stann-a.

Silvu osramotio poslije borbe i izazvao ga da se bore u februaru, reko mu ako on izgubi od Silve odlazi iz UFC-a zauvijek, ako Chael dobije Silvu da Silva napusti middleweight diviziju! Haha, koji kralj!
enisss

#462 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Impresionirao me je debi Stipe Miocica(momak koji je rodjen u americi a roditelju su mu iz Hrvatske)..stvarno odlicno...protiv Beltrana koji je izuzetno opasan protivnik...jedino sto mu fali jeste kondicija i ako poradi na tome mislim da ce sigurno biti medju 10 najboljih teskasa u narednih par godina
UnscarD

#463 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

SONNEN je lud...prozivka Silve na kraju je luda ...ako on pobjedi Silvu , Silva napusta middleweight diviziju a ako on izgubi, on ce napustiti UFC ...velike rijeci.
enisss

#464 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:SONNEN je lud...prozivka Silve na kraju je luda ...ako on pobjedi Silvu , Silva napusta middleweight diviziju a ako on izgubi, on ce napustiti UFC ...velike rijeci.
Vec vidim slijedeci triangle..ili neki drugi submission :)
chengaba

#465 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

Niko ne komentariše Edgara, real-life Rocky Balbou. :)
Cyrax

#466 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

chengaba wrote:Niko ne komentariše Edgara, real-life Rocky Balbou. :)
Jbg kad svi prate uglavnom tesku i polutesku. Frankie-Rocky, Maynard-Apollo :D
amra67

#467 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
UnscarD wrote:SONNEN je lud...prozivka Silve na kraju je luda ...ako on pobjedi Silvu , Silva napusta middleweight diviziju a ako on izgubi, on ce napustiti UFC ...velike rijeci.
Silvia je mnogo univerzalniji fighter nego Sonnnen.Sonnen moze mozda Silviju dobiti samo na parteru. Sonnen je odlican hrvac ali u stand up nema sta traziti sa Silviom. Mislim da Silvia nece dopustiti kao prosli put da vlada borbom i da ce pokusati da vlada i namece Sonnenu borbu koja njemu vise odgovara, jer Sonnen zadnjih 5 godina nije nikoga nokautirao nego sve zavrsavao sa submision .. ali otom potom sto bi rekli ..
drugodtvogdruga

#468 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Sonnen ce satrat Silvu, kao sto ga je satrao prvi put, ubio Boga u njemu i opustio se na kraju i ovaj ga uhvatio via submission. Zna se ko je koga satro u toj borbi a ko je proglasen pobjednikom. Ovaj put ce ga Chael opet satrat tj ubit Boga u njemu i plus njega ce proglasit pobjednikom ovaj put.
enisss

#469 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
enisss wrote:
Silvia je mnogo univerzalniji fighter nego Sonnnen.Sonnen moze mozda Silviju dobiti samo na parteru. Sonnen je odlican hrvac ali u stand up nema sta traziti sa Silviom. Mislim da Silvia nece dopustiti kao prosli put da vlada borbom i da ce pokusati da vlada i namece Sonnenu borbu koja njemu vise odgovara, jer Sonnen zadnjih 5 godina nije nikoga nokautirao nego sve zavrsavao sa submision .. ali otom potom sto bi rekli ..
Ne slazem se da Sonnen nema sta traziti sa Silvom u Standup-u..i ja sam bio tog misljenja prije one borbe..a vidjelo se da je Sonnen u tom aspektu borbe bio nadmocniji..sto je cudno...dobio ga je na njegovom teritoriju a to je standup
Stalno je vrsio pritisak..tj..tukao ga je 4..pa i onu 5. rundu sve dok nije dosao taj famozni triangle u koji Sonnen redovno upada...
Ako Sonnen dodje spreman kao sinoc...mislim da ima velike..ali bas velike sanse da dobije Silvu...
Mislim da ce ovaj put vise koristiti hrvanje i da ce mu to donijeti prednost.
enisss

#470 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cyrax wrote:
chengaba wrote:Niko ne komentariše Edgara, real-life Rocky Balbou. :)
Jbg kad svi prate uglavnom tesku i polutesku. Frankie-Rocky, Maynard-Apollo :D
Stvarno svaka cast Edgaru...definitivno su mi ove borbe zanimljivije od vecine borbi u HW kategoriji..pa ni jedne sekunde nije bilo dosadno gledati ni drugu a ni ovu posljednju borbu izmedju Edgara i Maynarda...
Sta je sve Edgar prezivio u prvoj rundi..pogotovo zbog toga sto on prirodno ima 155 lbs a za Maynarda kazu a i sinoc je to Mike rekao da se krece oko 200 lbs...razlika je bila ocita...ovaj je bio tezi sigurno nekih 20 lbs sto je oko 10 kg...:)
Sve ovo Edgarovu pobjedu cini jos vecom...
Upravo ono sto je Dana White rekao na press-u.. da je on trenutno drugi PTP najbolji borac u UFC-u..naravno poslije Silve.
Strauss

#471 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

cestitke sonenu na prvoj odbrani pojasa(bar tako on kaze) :D mada nije zgoreg sackati rez. doping testa :D
inace jos jedna vrhunska priredba, a najveci dojam na meni je ostavila borba garcia-phan. u 2011(dosad) za mene najbolja borba u ufc-u koju sam pogledao.
i blago se hrvatima dobise jos jednog borca. inace majosik ima materijala.
UnscarD

#472 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Strauss wrote:cestitke sonenu na prvoj odbrani pojasa(bar tako on kaze) :D mada nije zgoreg sackati rez. doping testa :D
inace jos jedna vrhunska priredba, a najveci dojam na meni je ostavila borba garcia-phan. u 2011(dosad) za mene najbolja borba u ufc-u koju sam pogledao.
i blago se hrvatima dobise jos jednog borca.inace majosik ima materijala.
Kraljevi su sa izgovaranjem "nasih" prezimena ... kad ga je Bruce najavljivao ja 10 secundi nisam skontao o kome prica :)
UnscarD

#473 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Strauss wrote:cestitke sonenu na prvoj odbrani pojasa(bar tako on kaze) :D mada nije zgoreg sackati rez. doping testa :D
i blago se hrvatima dobise jos jednog borca. inace majosik ima materijala.
Evo jedan interesantan video o sonenu :

http://www.mmalinker.com/videos/view/48 ... n-Lowlight

:D
UnscarD

#474 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Nije mi ovaj card bio nista posebno...ne volim ni ja valjda ove lake kategorije ...zato je sljedeci krajem mjeseca dobar skroz ...
GSP - Condit
BJ Penn - Nick Diaz
Kongo - Mitrione
Mirko - Nelson

Evo moje prognoze :

GSP - Condit - GSP naravno
BJ Penn - Nick Diaz - Diaz
Kongo - Mitrione - Kongo
Mirko - Nelson - Mirko (ovde ustvari mislim Nelson ali ne mogu to da napisem nikako :sad: )
enisss

#475 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:Nije mi ovaj card bio nista posebno...ne volim ni ja valjda ove lake kategorije ...zato je sljedeci krajem mjeseca dobar skroz ...
GSP - Condit
BJ Penn - Nick Diaz
Kongo - Mitrione
Mirko - Nelson

Evo moje prognoze :

GSP - Condit - GSP naravno
BJ Penn - Nick Diaz - Diaz
Kongo - Mitrione - Kongo
Mirko - Nelson - Mirko (ovde ustvari mislim Nelson ali ne mogu to da napisem nikako :sad: )
Meni je definitivno postalo zanimljivije gledati ove lake kategorije od ovih teskasa..brate..svaki put se ispusu i samo hodaju po onom oktagonu...pa jesi vidio borbu Hunta i Rothwella...ono je sramota ziva :)Ne kazem da je uvijek tako al vecina ih ima problema sa kondicijom.
Sto se tice prognoze...
GSP-Condit....GSP odlukom sudaca...jednostavno..mislim da GSP definitivno nema tu jacinu udarca da zavrsi protivnika tako da ce i ova borba sigurno ici na sudije
BJ Penn-Diaz...ovaj put idem na BJ Penna..iako ce ovo biti jako izjednacena borba...obojica su dobri u BJJ-u a i u boksu
Kongo-Mitrione...hm...Kongo je sigurno bolji kickboxer od Mitronea..tehnicki potkovaniji..vise koristi udarce nogom...koljena itd no bez obzira na to Mitrione ima taj razorniji udarac...i covjek napreduje iz borbe u borbu..Mislim da ce MItrone ovo dobiti nokautom....
Mirko-Nelson...od Mirka nema ni glasa od kako je izgubio od Shauba...negdje sam procitao da je sad na nekih 110 kg a inace se borio sa 103-104 kg maksimalno...koliko ce mu to pomoci a koliko odmoci stvarno ne znam...znam jedino da se treba paziti onog desnog krosea Nelsona koji je itekako opasan i koji je mnoge poslao na spavanje :)
Dajem prednost Mirku...i u borbi sa Shaubom je izgledao odlicno sve dok ga ovaj nije nokautirao :)
Post Reply