Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BSn

#451 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by BSn »

NEOPLAN wrote:
BSn wrote:Cekaj, ba, malo! O kakvim vi demokratskim protestima pricate?! Oni ne smiju ukinuti gradski prevoz kako je njima ceif, niti smiju svi u strajk preko noci. Razmislite opet, sta bi bilo kad bi policija odlucila da ne radi jedan dan nikako i strajka?! Oni su zila kucavica ovog grada i ne mogu se oni bahatit k'o da je GRAS njihova prcija. Treba ih se kazniti i za one prosle generalne proteste kada su ukinuli prevoz totalno, a gradjanima nisu vratili novac za dane koje nisu radili.

Danas sluzbena vozila GRAS-a trose gorivo placeno nasim novcem da prate Centrine buseve i blokiraju im prilaze na bus-stajalista koja su gradjani izgradili.
Ne smije ni Centrotrans banuti na linije Gradskog prijevoza bez ikakve dozvole i rjesenja, pa su banuli, ne smije ni Vlada pricati kako subvencira ovo ili ono, a ne daje ni trecinu onoga cime she hvale, pa pricaju, ne smije se voziti bez karte u vozilu gradskog prijevoza, pa se narod voza uveliko, ne smije se rezati sjediste u autobusu, pa se reze, ne smije se povracati po sjedistima, pa se povraca, ne smije se sarati po vozilima, pa se voza, ne smije se demolirati tramvaj samo zato sto ti je klub za koji navijas izgubio utakmicu, pa se demolira, ne smiju se pucati petarde u tramvajima, pa se pucaju, NE SMIJE SE UBIJATI PO TRAMVAJIMA, pa se ubija, ne smije se unistavati drzavno preduzece od vitalnog znacaja za grad i gradjane u korist privatnika i licnih interesa, pa se unistava.......

Puno toga se ne smije drug moj, ali niko ne gleda na sebe, svi gledaju na GRAS i osudjuju, a svi su ostali cvjecke, sve im lale iz usiju cvjetaju....

Za unistavanje tramvaja, demoliranje i tako dalje, kriv je samo GRAS. Eto imaju one zastitare, uredno ih placaju, a tramvaji se i dlaje unistavaju.

To sto je Centrotrans upao, pa i vrijeme je bilo da se neko obracuna sa lopovima u GRAS-u i kantonu. Mozda ne na ovakav nacin. Ipak, ni Centro, ni bilo ko drugi ne pokusava unistiti privredu grada, zamrznuti ga i ne pruzati usluge za koje si placen, samo zato sto se pojavila konkurencija, pa makar ona i nelegalna bila. Takva monstruoznost moze naumpasti samo GRAS-ovcima. To nije vidjeno jos od potpisivanja Dejtona.

To ono, ili cemo mi i dalje sprovoditi silu, ili cemo sve unistiti!
Last edited by BSn on 20/04/2010 13:57, edited 2 times in total.
bosanski

#452 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by bosanski »

NEOPLAN wrote:
BSn wrote:Cekaj, ba, malo! O kakvim vi demokratskim protestima pricate?! Oni ne smiju ukinuti gradski prevoz kako je njima ceif, niti smiju svi u strajk preko noci. Razmislite opet, sta bi bilo kad bi policija odlucila da ne radi jedan dan nikako i strajka?! Oni su zila kucavica ovog grada i ne mogu se oni bahatit k'o da je GRAS njihova prcija. Treba ih se kazniti i za one prosle generalne proteste kada su ukinuli prevoz totalno, a gradjanima nisu vratili novac za dane koje nisu radili.

Danas sluzbena vozila GRAS-a trose gorivo placeno nasim novcem da prate Centrine buseve i blokiraju im prilaze na bus-stajalista koja su gradjani izgradili.
Ne smije ni Centrotrans banuti na linije Gradskog prijevoza bez ikakve dozvole i rjesenja, pa su banuli, ne smije ni Vlada pricati kako subvencira ovo ili ono, a ne daje ni trecinu onoga cime she hvale, pa pricaju, ne smije se voziti bez karte u vozilu gradskog prijevoza, pa se narod voza uveliko, ne smije se rezati sjediste u autobusu, pa se reze, ne smije se povracati po sjedistima, pa se povraca, ne smije se sarati po vozilima, pa se voza, ne smije se demolirati tramvaj samo zato sto ti je klub za koji navijas izgubio utakmicu, pa se demolira, ne smiju se pucati petarde u tramvajima, pa se pucaju, NE SMIJE SE UBIJATI PO TRAMVAJIMA, pa se ubija, ne smije se unistavati drzavno preduzece od vitalnog znacaja za grad i gradjane u korist privatnika i licnih interesa, pa se unistava.......

Puno toga se ne smije drug moj, ali niko ne gleda na sebe, svi gledaju na GRAS i osudjuju, a svi su ostali cvjecke, sve im lale iz usiju cvjetaju....
Halo bolan,
To sve što si nabrojao je DUŽNOST GRASA DA SPRIJEČI
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#453 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Admir_1984 »

NEOPLAN wrote:
Admir_1984 wrote:
NEOPLAN wrote:Strajk se moze pokrenuti i protiv vlasnika kompanije, a to je u ovom slucaju Vlada, koja ne cini nista da zastiti GRAS i da ga dovede u ravnopravan polozaj na trzistu.....
Kako ce ga dovesti u ravnopravan polozaj kada je u upravu grasa postavila nesposobne i sebiprihvatljive ljude, a iz godine u godinu nishta nisu cinili da se poslovanje grasa popravi. Vlada moze preko grasa unistit centrotrans za pola godine, cisto na trzistu. Imaju mehanizme koje bi sposobni ljudi pretvorili u uspjesnu poslovnu strategiju i svi zadovoljni. Al onda ne bi moglo biti mjesta za lopovluk, javasluk, stranacko-rodbinsko-lokalpatriotske odnose i slicno
Pa sta mislis protiv cega se radnici bune evo vec 5 godina? Sta mislis zbog cega je dva puta obustavljan prijevoz u gradu? Iz cejfa sigurno nije, vec iz nevolje i muke.....
Ocigledno nisu bili dovoljno jaki da neshto vrijednije naprave, iskreno mi je zao jer su oni najmanje krivi. Al isto tako skontaj da je na hiljade radnika dobilo otkaze iz drzavnih firmi koje su propale, rudnika, tvornica i slicno.
neki

#454 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by neki »

valterbranisarajevo wrote:
neki wrote:Iz rebalansa budzeta KS za 2009. godinu:

Sredstva za energente u 2008. godini - KJKP "Gras" 490.000
Za pokrivanje dijela gubitaka - KJKP "Gras" 4.728.500
Za primjenu kolektivn. ugovora KJKP "Gras"za 2008g. 1.102.500
Pokrivanje razlike do ekonomske cijene za
penzionerske mjesečne pretpl.karte KJKP Gras 5.045.000
Subvencija za dopremu doniranih
tramvaja (Holandija) KJKP Gras 686.000

Pokrivanje razlike do ekonomske cijene za
penzionerske mjesečne pretpl.karte CTS BUS 58.800

Ovo je preko 10 miliona samo iz rebalansa budžeta, što znači da je ona cifra od 30 miliona koja se upumpava u GRAS iz budžeta odnosno džepova građana vjerovatno tačna...
Mislim da rebalans obuhvata ukupne izdatke a ne dodatno na prvobitni nacrt budzeta, tako da je ovih cca 12 miliona za cijelu godinu ukupno.
al i 12 miliona je previse za taj krsh od firme
snaga_znanja

#455 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by snaga_znanja »

Konkurencija nikad nije losa, konkurencija doprinosi kvaliteti i povecava zadovoljstvo potrosaca.

Onaj ko se bori protiv jedine konkurencije jednostavno je korumpiran i kriminalan.

CT na ovaj nacin jednostavno skrece paznju na sebe.

A za ovog vozaca iz GRAS.-a NEOPLAN. Neoplan prijatelju GRAS je smece od firme. Klasicno drzavno preduzece koje je uhljebilo sve podobne i svu rodbinu. Pa onda i vjerujem da je isto tako neko tvoj se uhljebio ili ti sam. Pa imas ovakvu zestoku borbu.
Ljudi su prepoznali potez CT-a i ti mozes ovdje bajke pricati ali oni su trenutno pozitivci br.1. A ako blokirate saobracaj bojim se da bi mogli dobiti i po njonjari sto od naroda sto od policije...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#456 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by 1946 »

NEOPLAN wrote:Pa sta mislis protiv cega se radnici bune evo vec 5 godina? Sta mislis zbog cega je dva puta obustavljan prijevoz u gradu? Iz cejfa sigurno nije, vec iz nevolje i muke.....
Vidim kako se bune...neka se i sada bune protiv svog managementa koji ih je doveo do ovoga, a ne fizički nasrtati na radnike druge firme. I jedna od ovih linija koju je pokrio Centrotrans nije linija na kojoj vrijede mjesečne karte, dakle ne spada u linije "servisa građana" što je namjena KJP GRAS.
HomeArt

#457 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by HomeArt »

astrid wrote:"UPRAVO PRIJE DEST MINUTA SU GRASOVCI KAMENOVALI CENTROTRANSOV AUTOBUS I POLOMILI BOČNA STAKLA. LJUDI JELI OVO NORMALNO ONI SU STOKA,KO DA JE DIVLJI ZAPAD.OVO JE SVE ORKESTRIRANO"

Ovo upravo pročitah među komentraima vezanim za članak da li će biti štrajk GRAS-a ili ne...
Da je ovo drzava kako treba onaj direktor GRASA bi vec bio uhapsen. Fino covjek sinoc mrtav-hladan najavi da ce blokirati grad, da nije zalosno bilo bi smijesno, scena kao iz jeftinih filmova kad mafijas prek kamerama objavi da ce uciniti to i to ako mu se ne udovolji.
NEOPLAN

#458 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

:thumbup:
snaga_znanja wrote: A za ovog vozaca iz GRAS.-a NEOPLAN. Neoplan prijatelju GRAS je smece od firme. Klasicno drzavno preduzece koje je uhljebilo sve podobne i svu rodbinu. Pa onda i vjerujem da je isto tako neko tvoj se uhljebio ili ti sam. Pa imas ovakvu zestoku borbu.
Ljudi su prepoznali potez CT-a i ti mozes ovdje bajke pricati ali oni su trenutno pozitivci br.1. A ako blokirate saobracaj bojim se da bi mogli dobiti i po njonjari sto od naroda sto od policije...
Prvo, ja sam student, nisam vozac i ne radim u GRAS-u. Drugo jedan clan moje porodice radi u GRAs-u, kao sto sam vec rekao, skoro 30 godina, znaci radio je jos u Titovo doba i radi na istom radnom mjestu na koje je dosao prije 30 godina. I svoj posao radi casno i posteno.

Ne kazem da u GRAS-u nema kriminala, ali KRIMINAL TREBA ISKORIJENITI, a ne NA KRIMINAL ODGOVARATI KRIMINALOM!

I po stohiljaditi put kazem da GRAS nema nista protiv casne i postene zdrave konkurencije, ali protiv ovakvih upada i nasrtaja bez dozvola i odobrenja itekako ima. Ali dzaba, ti sta god teletu da kazes, ono ce opet reci muuuuuu.....hocu reci, da niko nece da pogleda drugu stranu medalje, svi gledaju na jednu stranu i uzimaju to zdravo za gotovo....

P.S. Ne zelim nikoga da uvrijedim sa ovim teletom, to je vise metafora....
bosanski

#459 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by bosanski »

snaga_znanja wrote: I po stohiljaditi put kazem da GRAS nema nista protiv casne i postene zdrave konkurencije, ali protiv ovakvih upada i nasrtaja bez dozvola i odobrenja itekako ima. Ali dzaba, ti sta god teletu da kazes, ono ce opet reci muuuuuu.....hocu reci, da niko nece da pogleda drugu stranu medalje, svi gledaju na jednu stranu i uzimaju to zdravo za gotovo....
Jedna strana medalje je 1.60 KM druga strana je 1KM
johnnykola

#460 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

NEOPLAN wrote::thumbup:
snaga_znanja wrote: A za ovog vozaca iz GRAS.-a NEOPLAN. Neoplan prijatelju GRAS je smece od firme. Klasicno drzavno preduzece koje je uhljebilo sve podobne i svu rodbinu. Pa onda i vjerujem da je isto tako neko tvoj se uhljebio ili ti sam. Pa imas ovakvu zestoku borbu.
Prvo, ja sam student, nisam vozac i ne radim u GRAS-u. Drugo jedan clan moje porodice radi u GRAs-u, kao sto sam vec rekao, skoro 30 godina, znaci radio je jos u Titovo doba i radi na istom radnom mjestu na koje je dosao prije 30 godina. I svoj posao radi casno i posteno.

Ne kazem da u GRAS-u nema kriminala, ali KRIMINAL TREBA ISKORIJENITI, a ne NA KRIMINAL ODGOVARATI KRIMINALOM!

I po stohiljaditi put kazem da GRAS nema nista protiv casne i postene zdrave konkurencije, ali protiv ovakvih upada i nasrtaja bez dozvola i odobrenja itekako ima. Ali dzaba, ti sta god teletu da kazes, ono ce opet reci muuuuuu.....hocu reci, da niko nece da pogleda drugu stranu medalje, svi gledaju na jednu stranu i uzimaju to zdravo za gotovo....

nemoj to! :-D evo ja nastojim sagledati both sides of the medal.
zonbirile

#461 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by zonbirile »

daj ba ne nasmijavajte Jusufranića u njegovoj vili na Vrbanji od par miliona maraka-kako bre loša firma,a njemu onoliko donjela.
NEOPLAN

#462 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

johnnykola wrote:
Da al ti si u manjini, k'o i ja.... :thumbup:
*mima*

#463 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by *mima* »

Ko vozi na Bistrik?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#464 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

sahan wrote:Da je ovo drzava kako treba onaj direktor GRASA bi vec bio uhapsen. Fino covjek sinoc mrtav-hladan najavi da ce blokirati grad, da nije zalosno bilo bi smijesno, scena kao iz jeftinih filmova kad mafijas prek kamerama objavi da ce uciniti to i to ako mu se ne udovolji.

Sjetih se jednog filma i u filmu jednog grada i jednog lika

Image
HomeArt

#465 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by HomeArt »

Ti se stvarno pravis da ne kazem sta...

Drzava je rekla da je pozicija GRASA kriminalna, da je mponopolisticka, o kakvom upadu pricas ovo sto CT radi nije upad nego revolt, pogledaj na cijelom forumu osim tebe niko ne podrzava GRAS, putnici koji ga koriste. Svima je preko glave njihovog "poslovanja". Ovako vise ne moze, a CT i putnici su tu najmanje krivi.
Comrad

#466 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

NEOPLAN wrote:
johnnykola wrote:
Oooooooj bozeee. Pa jesu li u GRAS-u pogledali dvije strane medalje. Je li grasu ikada palo na pamet zasto naplacuju 2 i 22 stanice isto. Glavno opravdanje je da ljudi opet nece placati, jel to imaju neko istrazivanje o tome. Kako evo sad ljudi placaju 1KM centrotransu, vozio sam se busem, niko nije ni pokusao proci bez karte. Razmisli zasto? Zato sto narod nema para.

Cuj dvije strane medalje, kad je oni budu gledali i mi cemo.

Razumijem te zasto ih branis, ali daj bolan pa sagledaj realno stvari. Vidis da ih brane samo oni koji rade tamo ili koji imaju nekoga da radi tamo. Sta ti to govori?
johnnykola

#467 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

NEOPLAN wrote:
johnnykola wrote:
:thumbup:
zonbirile wrote:daj ba ne nasmijavajte Jusufranića u njegovoj vili na Vrbanji od par miliona maraka-kako bre loša firma,a njemu onoliko donjela.
nemoj ni ti! :-D covjek se snasao u datim okolnostima, to je odlika inteligentnih.
pa realno, mi ga duvamo u trolejbusima s presvlakama zalijepljenim za bulje,
svako od nas ima po dio parcele lisaja na oknima istih, a on ce jos malo (ako ne vec)
zrakomlatom za do ibice. :razz:
Comrad

#468 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

I mislim da je samo kod nas moguce da je odlazak sa sopstvenim autom tu negdje sa javnim saobraćajem, sto se tice troskova. Sto je nezamislivo.

I nije ni cudo sto po gradu saobraca 500k automobila.
GAU 8

#469 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by GAU 8 »

Ali vidi ovo:

Je li CT kriv za kriminal u Gras-u?
Kada je bivsem Grasovom direktoru bila glava u torbi, ko ga je zastitio? Zna se: Semiha i ministarstvo kantona.
Ne sumnjam da je vecina Grasovih radnika u nezavidnom polozaju, ali problem je ovdje dublji nego sto mi mislimo.
A gradjani jesu maltene kao telad, ne vide dalje od nosa.

No, opet stoji da je vodstvo grasa go lopov i taj tvoj clan porodice, skupa s kolegama neka se okrene u tom smjeru, umjesto da bezveze samo navlace gnjev gradjana.
johnnykola

#470 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

Comrad wrote:
NEOPLAN wrote:
johnnykola wrote:
Oooooooj bozeee. Pa jesu li u GRAS-u pogledali dvije strane medalje. Je li grasu ikada palo na pamet zasto naplacuju 2 i 22 stanice isto. Glavno opravdanje je da ljudi opet nece placati, jel to imaju neko istrazivanje o tome. Kako evo sad ljudi placaju 1KM centrotransu, vozio sam se busem, niko nije ni pokusao proci bez karte. Razmisli zasto? Zato sto narod nema para.

Cuj dvije strane medalje, kad je oni budu gledali i mi cemo.

Razumijem te zasto ih branis, ali daj bolan pa sagledaj realno stvari. Vidis da ih brane samo oni koji rade tamo ili koji imaju nekoga da radi tamo. Sta ti to govori?
ti s neba pa u rebra. nemam veze s grasom, samo citam sta ljudi pisu. evo konkretno ovo za cijenu
karte ljudi vec 15 puta do sad napisali da istu odredjuje kanton. daklem, to ne ide na adresu
grasa vec kantona:

:D :D :D
NEOPLAN

#471 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by NEOPLAN »

@comrad: Milioniti, milijarditi put ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene GRAS-ovih usluga već ministarstvo saobraćaja... Sa vama zaista ne vrijedi raspravljati, evo 20 strana vam ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene već ministarstvo saobraćaja, i vi niste u stanju to utuviti u glavu... Zaista više nemam živaca glumiti papagaja na forumu...
bosanski

#472 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by bosanski »

NEOPLAN wrote:@comrad: Milioniti, milijarditi put ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene GRAS-ovih usluga već ministarstvo saobraćaja... Sa vama zaista ne vrijedi raspravljati, evo 20 strana vam ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene već ministarstvo saobraćaja, i vi niste u stanju to utuviti u glavu... Zaista više nemam živaca glumiti papagaja na forumu...
Pa onda apelujte na ministarstvo da dozvoli snizenje cijena karata. jer ste 'vaki 'kaki ste nekonkurentni
Meshtar

#473 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Meshtar »

NEOPLAN wrote:@comrad: Milioniti, milijarditi put ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene GRAS-ovih usluga već ministarstvo saobraćaja... Sa vama zaista ne vrijedi raspravljati, evo 20 strana vam ponavljam da GRAS ne odredjuje cijene već ministarstvo saobraćaja, i vi niste u stanju to utuviti u glavu... Zaista više nemam živaca glumiti papagaja na forumu...

Na čiji prijedlog?
Comrad

#474 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Comrad »

Ti meni sad hoces da kazes da gras nema apsolutno nikakav uticaj na to kakve ce biti cijene? Pa ko predlaze te cijene? Ko napravi kalkulaciju o tome koliko ce iznositi cijena, nije valjda da to radi neko ko nema nikakve veze sa grasom :shock: To isto da recept za hljeb u pekari radi automehanicar.

Zar nije postojala bilo kakva mogucnost da ljudi iz grasa odu do min. saobracaja i kazu im, ljudi ove cijene su visoke, ajmo ovako uraditi itd. itd. Ako to ne mogu, sto tada ne blokiraju saobracaj i zale se da ne mogu uticati na cijene. Naravno da nece kad nije njihova gu zica u pitanju.
johnnykola

#475 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by johnnykola »

mali offtopic, ja izvin'te! :razz: :

neoplan, si mozda sluso bend zaoplan i njihovu antologijsku (medj inim) gaca, carapa, bokserica, svega. udari
na jubito, vjerojatno nadjes. :-D
Post Reply