Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

vee-jay

#451 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

@lincoln, ima jos do izbora :wink:
Hypo-Alpe-Adria

#452 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Hypo-Alpe-Adria »

hercegovac_pravi wrote: Koje ti nebuloze listaš ovuda. :-) Bogati bude li te ikada sramota pogledati se u ogledalo? Na ovome forumu je na mnogo tema postavljen isječak sa suđenja vodstvu bivše tzv. hzhb. Jasno ti piše da je po njihovim naredbama NAREĐEN organizovan odlazak Hrvata iz srednje Bosne. I onda ti dođeš da relativiziraš kako su eto Bošnjaci protjerali Hrvate iz srednje Bosne :?
De da vidim tu NAREDBU. ( :lol: :lol: :lol: nikako ti naš jezik ne ide od ruke - ZAPOVIJED, naredbe su bile u JNA- stvarno je neophodna žurna standardizacija ovog jezika kojim se služiš)

Ima li kakav link. Čuj naredili im da idu. Gdje? Kome?
Većina je otišla poslije Daytona, a i sada odlaze. Ubi ih ''multietničnost''. Koja šuplja :(
hercegovac_pravi

#453 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
hercegovac_pravi wrote: Koje ti nebuloze listaš ovuda. :-) Bogati bude li te ikada sramota pogledati se u ogledalo? Na ovome forumu je na mnogo tema postavljen isječak sa suđenja vodstvu bivše tzv. hzhb. Jasno ti piše da je po njihovim naredbama NAREĐEN organizovan odlazak Hrvata iz srednje Bosne. I onda ti dođeš da relativiziraš kako su eto Bošnjaci protjerali Hrvate iz srednje Bosne :?
De da vidim tu NAREDBU. ( :lol: :lol: :lol: nikako ti naš jezik ne ide od ruke - ZAPOVIJED, naredbe su bile u JNA- stvarno je neophodna žurna standardizacija ovog jezika kojim se služiš)

Većina je otišla poslije Daytona, a i sada odlaze. Ubi ih ''multietničnost''. Koja šuplja :(
Pričam baš kao što sam uvijek i pričao. Isto važi i za pisanje. Ta neću se preko noći "standardizirati" ko pojednici u kave, tisuće, zrakoplove ..i sl. gluposti.
Prelistaj forum ...ne želim postavljati jednu te istu stvar svaki put kad se pojavi novi forumaš sa svojom "istinom".
A ako ne nađeš na forumu, onda bujrum na icty.org pa prelistaj suđenje Hrvatskim vođama u BiH (mislim da se radi o dokumentaciji dostupnoj sa suđenja Blaškiću.)
Hypo-Alpe-Adria

#454 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

hercegovac_pravi wrote:
Hypo-Alpe-Adria wrote:

Pričam baš kao što sam uvijek i pričao. Isto važi i za pisanje. Ta neću se preko noći "standardizirati" ko pojednici u kave, tisuće, zrakoplove ..i sl. gluposti.
Prelistaj forum ...ne želim postavljati jednu te istu stvar svaki put kad se pojavi novi forumaš sa svojom "istinom".
A ako ne nađeš na forumu, onda bujrum na icty.org pa prelistaj suđenje Hrvatskim vođama u BiH (mislim da se radi o dokumentaciji dostupnoj sa sućenja Blaškiću.)
U vas vazda isto. Kad su drugi morali bježati - odazvali se pozivu lidera da napuste domove, a kad se radi o vašoj guzici, onda vas potjeralo.

Da li u ičijoj presudi u Hagu stoji i ta odredba, za izdavanje zapovijedi/naredbe Hrvatima srednje Bosne da napuste domove ili onako, koristiš to u neobaveznoj polemici bez nekih jačih argumenata.
Znači. Da li je to ikome stavljeno u presudi u Hagu?
hercegovac_pravi

#455 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by hercegovac_pravi »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Hypo-Alpe-Adria wrote:

A ako ne nađeš na forumu, onda bujrum na icty.org pa prelistaj suđenje Hrvatskim vođama u BiH (mislim da se radi o dokumentaciji dostupnoj sa sućenja Blaškiću.)
U vas vazda isto. Kad su drugi morali bježati - odazvali se pozivu lidera da napuste domove, a kad se radi o vašoj guzici, onda vas potjeralo.

Da li u ičijoj presudi u Hagu stoji i ta odredba, za izdavanje zapovijedi/naredbe Hrvatima srednje Bosne da napuste domove ili onako, koristiš to u neobaveznoj polemici bez nekih jačih argumenata.
Nije to bola " u nas"..to ti je iz ICTY-a. Kontaš razliku? Ja ti samo prenosim ono što su oni objavili, a sad ako se tebi ne sviđa nemoj se na mene ljutiti. Eno ti njih pa sa njima raspravi :dance:
kiky

#456 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by kiky »

alpy je malo nervozan ...
nikako da se sklopi ono što piše sa onim što je bilo ...
ni na guranje ...
:D
vee-jay

#457 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by vee-jay »

Hypo-Alpe-Adria wrote: Većina je otišla poslije Daytona, a i sada odlaze. Ubi ih ''multietničnost''. Koja šuplja :(
ma hajde no sikiriki, nece nestati svijeta ako se presele tamo gdje im je bolje i gdje zauvijek vlada hdz :-)
Realist-idealist

#458 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Realist-idealist »

Hypo-Alpe-Adria wrote:

Zelim da skrenem paznju na poluprikrivenu ustasku mehaniku podbacivanja nama ovdje koji se sluzimo BOSANSKIM jezikom! Alpe ne moze, dusa mu ne da mira, nego mora malo malo pa da napadne neke od temeljnih boasnskih vrijednosti poput jezika pa onda ko ono usputno, neprimijetno, prica o zurnoj potrebi standardizacije "ovog" jezika kojim se hercegovac sluzi, implicirajuci da je eto do jezika to sto hercegovac nije izrazio svoje misljenje na nacin kako to alpeu odgovara.

Alpe, zaboravi Hercego Bosnu, nema da se vrati. Probudi se, bice ti lakse, bice nam lakse svima. Ovako samo trujes svojom isfrustriranoscu forum (kao i osa) a prodajes se za nekakvog pravednika. Crko je Pavelic davno a i Bobana vise nema medju zivima.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#459 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Toto »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
and wrote: tako je hypo,još sada kada iz zagreba stignu preporuke da se glasa za komšića,razvaliće na izborima :mrgreen:
Ja nisam došao na ovaj cijenjeni forum da bi me netko vrijeđao :-?
Nikakve preporuke iz Zagreba ne trebaju hrvatskom narodu. Mi vrlo dobro znamo tko se do sada najviše zalagao za jednakopravnost Hrvata u BiH i tko će to i u budućnosti najbolje raditi- Željko Komšić. Zato ćemo ga i ove godine izglasati u još većem omjeru, pa nek pocrkaju ostali.
A sada je red i na Zlatka Lagumdžiju i Svetozara Pudarića da razvale bošnjačke i srpske nacionaliste. Pomozite im.
Pa, sta cekas????
Lincoln-Burrows

#460 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Lincoln-Burrows »

Nemaš ti blage veze što se dogodilo u kaknjskoj općini, i nije mene sramota pogledati se u ogledalo,
ali mnoge je sramota, ali biće pravde biće..
Sensei

#461 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sensei »

Hypo-Alpe-Adria wrote:....

ponavljanje je majka znanja
Politika HDZ-a iste je godine potaknula iseljavanje Hrvata s područja izvan zacrtanih hrvatskih kantona, uglavnom u srednjoj Bosni. Kako svjedoči katolički svećenik Branko Karlić iz sela Vukanovića pokraj Kraljeve Sutjeske, jedna delegacija mostarskog HVO-a njemu je već u proljeće 1992. godine predložila preseljenje svih Hrvata s tog područja u Hercegovinu i Hrvatsku, puno prije sukoba s Bošnjacima. Karlić je bio iskreno zgranut otvorenošću te inicijative i svojim je posjetiteljima otvoreno rekao da su - đubrad.

"Blasfemična HDZ-ova propaganda doživjela je vrhunac u obećanju da će, onako, za utjehu narodu, kompletan franjevački samostan iz Kraljeve Sutjeske, i to kamen po kamen, prenijeti negdje u okolicu Bjelovara. Našla se grupa bezumnika koji su i mene osobno pokušali u to uvjeriti", prisjeća se Branko Karlić. S tog je područja doista iseljena većina Hrvata, u sela po Hercegovini (među ostalim, na goloj ledini podignuta su sela Šuškovo i Bobanovo, koje je Karlić proglasio hrvatskim kolhozima), i još više u Liku, Kordun i Baniju.

Nekako u isto vrijeme dužnosnici HDZ-a u bosanskoj Posavini prodavali su čak i videotrake na kojima su bila snimljena područja Hrvatske naseljena Srbima. Agitacija za kolektivno preseljenje iz Posavine počela je prije ratnih sukoba, što nedvojbeno pokazuje kako je bila posrijedi planirana seoba naroda kojoj je rat samo trebao dati nužni poticaj.
Sensei

#462 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sensei »

Lincoln-Burrows wrote:
Nemaš ti blage veze što se dogodilo u kaknjskoj općini, i nije mene sramota pogledati se u ogledalo,
ali mnoge je sramota, ali biće pravde biće..
Pa gdje su toliki hrvatski političari iz Kaknja koji zastupaju nacionalne interese? Zašto nisu pokrenuti procesi o "zločinima" u Kaknju? Do koga je? Šta je prioritet, razbijanje države u koaliciji sa đav'lom ili pravda?
Hypo-Alpe-Adria

#463 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Laže svećenik. Kao i svaki drugi.
Bosnolog

#464 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Bosnolog »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Laže svećenik. Kao i svaki drugi.
Image

Neformalni rezultati,ceka se koncan zbir glasova skupljenih po grobljima Jastrebarsko-Hercegovacke guberije :D
Lincoln-Burrows

#465 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Lincoln-Burrows »

Sensei wrote:
Pa gdje su toliki hrvatski političari iz Kaknja koji zastupaju nacionalne interese? Zašto nisu pokrenuti procesi o "zločinima" u Kaknju? Do koga je? Šta je prioritet, razbijanje države u koaliciji sa đav'lom ili pravda?
Najvažnije je da si stavio zločin u navodnike.
osa

#466 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

Lincoln-Burrows wrote:
Sensei wrote:
Najvažnije je da si stavio zločin u navodnike.

pa naravno kako će bošnjaci počiniti zločin oni uvijek čine "zločin".
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#467 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Toto »

Bosnolog wrote:
Image

Neformalni rezultati,ceka se koncan zbir glasova skupljenih po grobljima Jastrebarsko-Hercegovacke guberije :D

Zar ima mrcavih medju hercegovcima??? :D :D
Realist-idealist

#468 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Ma ja
osa

#469 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by osa »

Realist-idealist wrote:
Ma ja

baš, kako vjerovati nekom tko tvrdi da ima boga...
kiky

#470 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by kiky »

josipović je ateista ...
Realist-idealist

#471 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

osa wrote:
Realist-idealist wrote:
Ma ja

baš, kako vjerovati nekom tko tvrdi da ima boga...
Bezveze ti je poredjenje. Sama cinjenica da svecenik vjeruje u nesto u sto ti ne vjerujes ne znaci da laze po svakom pitanju. A jos je gluplja tvrdnja pomocu koje alpe pokusava da se izvuce i generalizacija da svaki svecenik laze. Medjutim, kada ustastvo ostane bez argumenata ne preostaje nista drugo nego pausalizam, izvlacenje infantilnim izjavama, napadanje sveg i svaceg...
Hypo-Alpe-Adria

#472 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

kiky wrote:josipović je ateista ...
I Željko komšić.

A bogami i ja. Samo sam ja desno orjentiran ateist. Više nacionalno, nego vjerski.
kv99

#473 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by kv99 »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
kiky wrote:josipović je ateista ...
I Željko komšić.

A bogami i ja. Samo sam ja desno orjentiran ateist. Više nacionalno, nego vjerski.
Hoces li ti prestati da sam sebe negiras :-) Sam si rekao da te stanje BiH Hrvata sjeverno od Ivan sedla ne zanima vec samo licno stanje i najblize okoline tako da nisi nacionalo desno orjentisan vec si desno egoisticki orjentisan. Sredi se vise jednom i prestani da negiras samog sebe....ili je to posljedica da ni sam ne znas sta hoces :lol:
rechts432

#474 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by rechts432 »

@Realist-idealist

E ako je to mislio, onda je trebao i napisati, jasno i nedvosmisleno, radi redovitih i neredovitih. Samo jedna riječ (primjerice, SUSTAVNO; što je sustavno, a što pojedinačno je za drugu raspravu) bi sve promijenila.

Predsjednik je rabio riječ doprinijeti (dati svoj prilog u čemu, djelom, sredstvom, zamišlju). Po njemu, RH je dijelom svoje politike pomogla u stvaranju i/ili produbljivanju (i od ovoga bi mogla poteći nova rasprava) razdora u BiH, što je za posljedicu imalo zločin, patnju, mržnju i još sto zala. Ja ovo ne smatram definicijom niti priznanjem agresije. Valjalo bi da se ovdje uključi neki poznavatelj međunarodnog, ratnog ili kojeg već prava i kaže što je točno agresija. Jer, ako je ovo što je Josipović rekao pred državnim zastupnicima defincija agresije, BiH je napadana i iznutra i izvana, a napadača ima kao u priči. Dakle, Josipović možda nije ispunio svačija očekivanja, ali se njegove izjave ne mogu nazvati proturiječnim.

Nisam ja bošnjački strah od, primjerice, SNSD-ove ili politike HDZ-a BiH nazvao paranojom nego Fatmirovo pretvaranje jedne kulturne priredbe u Bobanovo sijelo. Ne bih se složio da program i organizator nemaju veze, tj. da je kontekst (prilično maglovit pojam, otvoren za tumačenja svake vrste) jedini pokazatelj. Ako je za tebe "Dodikova priredba" koncert Nele Karajlića u Banja Luci na kojem svi zdušno pjevaju o RS-u, onda je jasno da Fatmir zbilja pretjeruje. Što bi bilo potrebno da se Fatmir uvjeri da Mostarsko proljeće nije ono što on misli da jest: da se organizator (MH) odrekne hrvatskoga imena u nazivu, da se kultura centralizira (da se sve događa u Sarajevu; Sarajevo ima filmski festival, Sarajevsku zimu, puno veći sajam knjiga i učila, kazališta i kina) ili nešto treće? (Je li on ikad bio u Mostaru, gradu bez pravog kina, gradu kazališta koji se nakon desetljeća djelovanja zatvaraju, gradu u kojem mjesecima nema novca za knjižnicu?) Pa nije valjda sve što se događa u Mostaru "fašističko". Zanima me bi li njegov stav bio imalo drukčiji da je Livanjsko ili Posuško proljeće?

Usput, spomenuo si da pratiš njegovu evoluciju. Na što si točno mislio?
stari grad Visegrad

#475 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by stari grad Visegrad »

Josipovic je dosao u Bosnu i Hercegovinu radi predizborne kampanje.
Njegova posjeta jeste pdrska HDZ i HDZ 1990, da glasaci slucajnio ne bi glasali za stanku Radom za boljitak.
Hrvatska vodi politiku u BiH preko ko fol bh stanke HDZ i HDZ 1990. Posjeta je bila pompa i reklama, Ahmici i zrtve, a stvarni dolazak jeste ppoliticki pritisak na hrvate i glasnje.
Hrvatska neda Bosni i Hercegovini da dise. ISto da se osnuje u hrvatskoj SDA, pa Tihi ide da obilzi bosnjake u Hrvtaskoj.
Post Reply