Koliko si na birou, kolega?:)ja2 wrote:ivana1234 wrote:mimsy wrote:Na foru nadjes solventnu firmu i molis da te prime,dosadjujes itd.Mislim da vecima tako radi,mozda neko uspije se ubaciti tako da ga biro zovne.Imam pitanje,treba li se na birou nesto popunjavati?[/quo
Stvarno ne znam, tek cu danas detaljno da se raspitam.Jel neko pravnik?
jeje jesam ja
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
ivana1234
#451 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
didi_sa
#452 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kako da znam koje firme traže prirpravnike, pogotovo me zanimaju državne. Na koji način to mogu da saznam.
-
tvoja JA
#453 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!
Nazalost i ja sam na birou vec 3 godine...
-
ivana1234
#454 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
tvoja JA wrote:N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!
A, joj, bas si dugo na birou! Sta si po struci?
-
nera18
#455 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa ako nastavis biti tako upucen/a ostat ces na birou jos 3tvoja JA wrote:N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!
-
mimsy
#456 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...
-
tvoja JA
#457 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Postov. Prvo Nera 18, tvoj komentar je glup !!! No, ne brinem, nisam sujevjerna
Drugo, smatram da sam u toku svih desavanja vezano za zaposljavanje. Stoga tvrdim, SVE KOLEGE IZ MOJE GENERACIJE KOJI SU SE ZAPOSLILI U DRZAVNU SLUZBU ZAPOSLILI SU SE BEZ KONKURSA. Jednostavno su samo jedno jutro osvanuli u općinama, udruzenjima, zavodima itd. To i oni sami priznaju i to je uistinu tako.
Drugo, smatram da sam u toku svih desavanja vezano za zaposljavanje. Stoga tvrdim, SVE KOLEGE IZ MOJE GENERACIJE KOJI SU SE ZAPOSLILI U DRZAVNU SLUZBU ZAPOSLILI SU SE BEZ KONKURSA. Jednostavno su samo jedno jutro osvanuli u općinama, udruzenjima, zavodima itd. To i oni sami priznaju i to je uistinu tako.
-
tvoja JA
#458 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mimsy wrote:Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...
Za ove koji su zavrsili teske fakultete je grehota raditi za neke male nepismene solventne privatnike koji nemaju nikakvu viziju i koji ne cijene obrazovane kadrove.
-
TheGodfather001
#459 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Potpisujem.mimsy wrote:Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...
Jos da dodam da odete neke NVO/NGO i pitate ih, ili kontaktirate emailom.
-
Pacificgirl
#460 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dokad je otvoren poziv za sufinansiranje pripravnika?
- Asmara
#461 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
-
nej-lo
#462 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana posljednjeg objavljivanja, tako piše...
-
Pacificgirl
#463 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imali ljude za koje su raspisali konkurs, standardna procedura.Asmara wrote:Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
-
tvoja JA
#464 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pacificgirl wrote:Imali ljude za koje su raspisali konkurs, standardna procedura.Asmara wrote:Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
Samo uzalud trosimo energiju, novac za kopiranje, slanje, kartu ... Zalosno!!!!!!!!
-
Pacificgirl
#465 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
A kad kažem da neću više da šaljem za državnu službu uvijek se nađu neki pametnjakovići oko mene koji kažu da onda nikad neću naći ništa, jer treba se prijavit i bla bla....gluposti.tvoja JA wrote:Pacificgirl wrote:Imali ljude za koje su raspisali konkurs, standardna procedura.Asmara wrote:Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
Samo uzalud trosimo energiju, novac za kopiranje, slanje, kartu ... Zalosno!!!!!!!!
-
Pacificgirl
#466 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko, jel Biro Centar jos uvijek u Starom Gradu ili su se uselili u svoje prostorije?
-
ja2
#467 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pacificgirl znam ja, ja sve znam hehe.
Centar se vratio na staro mijesto. Sredili su ga k`o apoteku.
-
Pacificgirl
#468 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala tiiiii, ja kakva sam sutra bi otisla u Stari grad bespotrebnoja2 wrote:Pacificgirl znam ja, ja sve znam hehe.
-
benjo08
#469 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Molim vas da li se neko planira prijaviti na konkurs za Federalnu upravu za inspekcijske poslove objavljeno 9.3.2011? ako ima neko nek mi se javi...molim vas
hvala unaprijed
hvala unaprijed
-
bullmastiff
#470 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
je li raiffeisen leasing objavljivao oglase zna li neko? 
-
ja2
#471 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
A gdje se nalazi taj Konkurs za Federalnu inspekciju?
-
Čarobni snijeg
#472 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Riječ o zapošljavanju osoba s radnim iskustvom od 3 i više godina..ja2 wrote:rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lan ... &view=4208
-
benjo08
#473 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
konkurs za federalnu inspekciju je na agenciji za državnu službu federacije, 9.3.2011......hoće li se ko prijaviti a da nema položen taj javni ispit?
-
Daado_Sa
#474 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Majke mi oni nisu normalni čuj traze sa radnim iskustvom od 3-5 godina pa vecina raje nema ni godinu dana radnog iskustva a ne 3-5 godina, očigledno je da se ovakvi konkursi raspisuju za osobe koje vec rade u ovakvim i slicnim institucijama pa eto samo da se pomjere stepenicu vise. Mi se borimo kako doci do poslodavca za obavljanje pripravničkog staza a oni raspisuju ovakve konkurse i vecina konkursa na ads.gov.ba je ovakvog tipa gdje traze kandidate sa radnim iskustvom.Čarobni snijeg wrote:Riječ o zapošljavanju osoba s radnim iskustvom od 3 i više godina..ja2 wrote:rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lan ... &view=4208
- Zvek
#475 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kako vam ide sa pronalaskom poslodavaca.
Meni nikako
na mailove niko ne odgovara (HS, Air Aba, Telemach, Recronet, Europronet, T3). Izgleda da ću morati da ih posjetim i porazgovaram sa nadležnim u 4 oka 
Meni nikako