KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ivana1234

#451 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ivana1234 »

ja2 wrote:
ivana1234 wrote:
mimsy wrote:Na foru nadjes solventnu firmu i molis da te prime,dosadjujes itd.Mislim da vecima tako radi,mozda neko uspije se ubaciti tako da ga biro zovne.Imam pitanje,treba li se na birou nesto popunjavati?[/quo

Stvarno ne znam, tek cu danas detaljno da se raspitam.Jel neko pravnik?

jeje jesam ja
Koliko si na birou, kolega?:)
didi_sa

#452 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by didi_sa »

Kako da znam koje firme traže prirpravnike, pogotovo me zanimaju državne. Na koji način to mogu da saznam.
tvoja JA

#453 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!
Nazalost i ja sam na birou vec 3 godine...
ivana1234

#454 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ivana1234 »

tvoja JA wrote:N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!

A, joj, bas si dugo na birou! Sta si po struci?
nera18

#455 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nera18 »

tvoja JA wrote:N I K A KO !!! NAZALOST!!! Narocito drzavne firme!!! Sigurno nece objaviti konkurs. Vec nekoga imaju i samo ce ga ufoteljit lagano i hinjski!!!
pa ako nastavis biti tako upucen/a ostat ces na birou jos 3 :roll: :?
mimsy

#456 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...
tvoja JA

#457 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

Postov. Prvo Nera 18, tvoj komentar je glup !!! No, ne brinem, nisam sujevjerna :)

Drugo, smatram da sam u toku svih desavanja vezano za zaposljavanje. Stoga tvrdim, SVE KOLEGE IZ MOJE GENERACIJE KOJI SU SE ZAPOSLILI U DRZAVNU SLUZBU ZAPOSLILI SU SE BEZ KONKURSA. Jednostavno su samo jedno jutro osvanuli u općinama, udruzenjima, zavodima itd. To i oni sami priznaju i to je uistinu tako.
tvoja JA

#458 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

mimsy wrote:Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...

Za ove koji su zavrsili teske fakultete je grehota raditi za neke male nepismene solventne privatnike koji nemaju nikakvu viziju i koji ne cijene obrazovane kadrove.
TheGodfather001

#459 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by TheGodfather001 »

mimsy wrote:Ne znam sta svi pucate na drzavne firme,nadjite neku privatnu koja je solventna.Moze biti manja firma,sta fali?Bar mozete napredovati.Svi misle u drzavnoj cu bicu siguran.Kad se uvalim ne mrdam do penzije.Danas je takav vakat dosao da nista nije sigurno.Hos u BH telecom,sutra moze doci stranac kupit ih i sta onda?Niko ti ne garantuje da ces ostati...
Potpisujem.

Jos da dodam da odete neke NVO/NGO i pitate ih, ili kontaktirate emailom.
Pacificgirl

#460 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

Dokad je otvoren poziv za sufinansiranje pripravnika?
Asmara

#461 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Asmara »

Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
nej-lo

#462 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nej-lo »

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana posljednjeg objavljivanja, tako piše...
Pacificgirl

#463 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

Asmara wrote:Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala
Imali ljude za koje su raspisali konkurs, standardna procedura. :roll:
tvoja JA

#464 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

Pacificgirl wrote:
Asmara wrote:Pitanje: Zna li neko šta se dešava sa Javnim pozivom za Visoko sudsko i tužilačko viječe BiH? Prije skoro mjesec dana je bio konkurs za prijem pripravnika, dipl. oec i diplomiranog pravnika. Hvala

Samo uzalud trosimo energiju, novac za kopiranje, slanje, kartu ... Zalosno!!!!!!!!
Pacificgirl

#465 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

tvoja JA wrote:
Pacificgirl wrote:

Samo uzalud trosimo energiju, novac za kopiranje, slanje, kartu ... Zalosno!!!!!!!!
A kad kažem da neću više da šaljem za državnu službu uvijek se nađu neki pametnjakovići oko mene koji kažu da onda nikad neću naći ništa, jer treba se prijavit i bla bla....gluposti.
Pacificgirl

#466 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

Zna li neko, jel Biro Centar jos uvijek u Starom Gradu ili su se uselili u svoje prostorije?
ja2

#467 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

Pacificgirl znam ja, ja sve znam hehe.
Centar se vratio na staro mijesto. Sredili su ga k`o apoteku.
Pacificgirl

#468 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

ja2 wrote:Pacificgirl znam ja, ja sve znam hehe.
Centar se vratio na staro mijesto. Sredili su ga k`o apoteku.
Hvala tiiiii, ja kakva sam sutra bi otisla u Stari grad bespotrebno :D
benjo08

#469 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by benjo08 »

Molim vas da li se neko planira prijaviti na konkurs za Federalnu upravu za inspekcijske poslove objavljeno 9.3.2011? ako ima neko nek mi se javi...molim vas

hvala unaprijed
bullmastiff

#470 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bullmastiff »

je li raiffeisen leasing objavljivao oglase zna li neko? :D
ja2

#471 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
A gdje se nalazi taj Konkurs za Federalnu inspekciju?
Čarobni snijeg

#472 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

ja2 wrote:rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
Riječ o zapošljavanju osoba s radnim iskustvom od 3 i više godina..
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lan ... &view=4208
benjo08

#473 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by benjo08 »

konkurs za federalnu inspekciju je na agenciji za državnu službu federacije, 9.3.2011......hoće li se ko prijaviti a da nema položen taj javni ispit?
Daado_Sa

#474 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

Čarobni snijeg wrote:
ja2 wrote:rajfajzen banka je cini mi se otpustila dosta radnik u toku ove "recesije" tako da ne vjerujem da ce uskoro objavljivati ikakve konkurse.
Riječ o zapošljavanju osoba s radnim iskustvom od 3 i više godina..
http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lan ... &view=4208
Majke mi oni nisu normalni čuj traze sa radnim iskustvom od 3-5 godina pa vecina raje nema ni godinu dana radnog iskustva a ne 3-5 godina, očigledno je da se ovakvi konkursi raspisuju za osobe koje vec rade u ovakvim i slicnim institucijama pa eto samo da se pomjere stepenicu vise. Mi se borimo kako doci do poslodavca za obavljanje pripravničkog staza a oni raspisuju ovakve konkurse i vecina konkursa na ads.gov.ba je ovakvog tipa gdje traze kandidate sa radnim iskustvom.
Zvek

#475 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Zvek »

Kako vam ide sa pronalaskom poslodavaca.
Meni nikako :sad: na mailove niko ne odgovara (HS, Air Aba, Telemach, Recronet, Europronet, T3). Izgleda da ću morati da ih posjetim i porazgovaram sa nadležnim u 4 oka :)
Post Reply