U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
fletcher
#451 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
e mene je buraz oraspoložio hećimovićev nastup, odličan novinar, koji realno i objektivno
iz različitih kuteva gleda na situacija bez imalo malicioznosti.
da je u bih više takvih, ova država bi bila idealna.
ne zanima me kako se deklariše, prije bih sa njim živio u ovoj državi, nego sa nekim mojim
sunarodnjom koji je ustaški ideologiziran.
ne zanima me kako se deklariše, prije bih sa njim živio u ovoj državi, nego sa nekim mojim
- kamen spoticanja
#452 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ma okvirno puno je vaznija ona gnjida hecimovic...kaze lik ganica je optuzio alija delimustafic kad je davao iskaz pred vojnim sudom u beogradukaranana wrote:ne znam ja ko je jurcevic, ali mi se svidio njegov nastup u otvorenom.
tacno je i nama trebao jedan vojni sud ali prijeki u ratu...danas bi bilo puno lakse...bar ne bi slusali domace izdajnike kako nas blate i nas i velicine tipa divjak,kljujic,ganic,bogicevic,mijatovic...kaze govno ja sam napravio katalog i tu sve pise
- Topla voda
#453 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
jesu li svi brazilci fudbaleri?Iga123 je napisao/la:Pa šta ti misliš, jesu li svi Srbi zločinci?
nisu ,al igraju najbolji fudbal
srbija je sampion zlocina,ima veliku bazu za izbor najvecih 11
- Ahmmed
#454 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Iga123, postoji barem dvije stotine Srba iz Srbije, koje lično poznajem, neke bolje, neke slabije,...Ali, za sve njih ću ustvrditi da su sjajni ljudi.I ako pozovemo upomoć geometrijsku progresiju, sasvim je jasno da je nemoguće staviti znak jednakosti između naroda i države.
No, postoji i objektivna odgovornost velikog broja Srba, za sve što sam naveo u prethodnom postu.Jer, ljudi su bili faktor svega navedenog, zar ne?
No, postoji i objektivna odgovornost velikog broja Srba, za sve što sam naveo u prethodnom postu.Jer, ljudi su bili faktor svega navedenog, zar ne?
- kamen spoticanja
#455 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
zanimljivo,a zanima me da li te je odusevio cetnik dukic ? i sta mislis kakva bi bila zemlja s njim i onakvim i na sto bi licio zivot...mogu ti malo pomoci...otidji do bratunca recimofletcher wrote:e mene je buraz oraspoložio hećimovićev nastup, odličan novinar, koji realno i objektivno
ili je vazno da bosnjaci dozive katarzu...i zaborave sta im se desilo?
- Ahmmed
#456 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
karanana wrote:ne znam ja ko je jurcevic, ali mi se svidio njegov nastup u otvorenom.
Bio je nezavisni predsjednički kandidat na izborima u Hrvatskoj.
Nije mu mrsko "virnuti" u desno, no bio je jedini kandidat za predsjednika u Hrvata, koji je u potpunosti odbacio ideju stvarnaja trećeg entiteta u BiH. U tom je pogledu, bio mnogo jasniji i od Josipovića.
Za njegov večerašnji nastup
- bingov buraz
#457 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Hecimovic je inace redovan gost na PTPC kad je tema islamski terorizam.
- karanana
#458 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
jebo ga katalog. a vidi se da je dukic posljednja dva dana pomno pratio i mozda masturbirao na izlaganje svoga idola na tv-u jer je iznijeo nekoliko teza koje su veoma slicne dabicevim od jucer i danas..
- Ahmmed
#459 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
fletcher wrote:e mene je buraz oraspoložio hećimovićev nastup, odličan novinar, koji realno i objektivno
Hećimović je bio direktor centra za analitiku SDA, u Centrali ove stranke u Zenici, u vrijeme rata i u prvim poratnim godinama.
- kamen spoticanja
#460 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ama ne samo dukic...jebes dukica on je deklarisani...ali istu pricu prica i hecimovic..istu...dobrovoljacka je bila kljucna jer su onda srbi reagovali...evo ovako je rekaokaranana wrote:jebo ga katalog. a vidi se da je dukic posljednja dva dana pomno pratio i mozda masturbirao na izlaganje svoga idola na tv-u jer je iznijeo nekoliko teza koje su veoma slicne dabicevim od jucer i danas..
jos kaze kljucni covjek optuzbe protiv ganica i ostalih bio je alija delimustafic pred vojnim sudom u beogradu
ljudi ubijani u parku kod predsjednistva u sanitetskih kolima,,,ubijani civili...sve je to izgovorio hecimovic veceras
- statix
#461 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Svaka cast Jurcevicu, samo ona zena na kraju mu dobro i objektivno rece: Na kojoj platformi?! Ne postoji jedinstvo i jasan stav izmedju bosanskih hrvata i bosnjaka i kako ocekivati bolju saradnju sa Zagrebom u smislu vrsenja pritisak na Beograd i RS. Strategija srpske vanjske politike je daleko bolja od nase.
Znaci, o kojoj platformi govorimo, kada imate jedan narod u BiH koji opstruira drzavu i njene institucije svojim djelovanje i slabi legitimnost drzavnih organa i drugi koji mu svojim politickim djelovanjem ide u korist...
Jedan narod, nazalost, nije dovoljan za ocuvanje i jacanje drzave, cast izuzetcima.
Znaci, o kojoj platformi govorimo, kada imate jedan narod u BiH koji opstruira drzavu i njene institucije svojim djelovanje i slabi legitimnost drzavnih organa i drugi koji mu svojim politickim djelovanjem ide u korist...
Jedan narod, nazalost, nije dovoljan za ocuvanje i jacanje drzave, cast izuzetcima.
- ratata
#462 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
otislo se na neke Hecimovice, Dukice ...ccc
a zemljak sjedi na robiji, i prema poslednjim informacijama Velika Britanija ne dozvoljava kontakt sa ambasadom BiH u VB koju vodi neka Biljana.
I tu se sjetim da Seselj,Karadzic,i ini, imaju redovan kontakt ne samo sa svojim ambasadama,nego i sa porodicom,pa onda malo bazen, pa malo odlozi rociste, pa malo kompjuter (mozda naleti i na neki forum ko ce ga znat), e sirotinjo i Bogu si teska, "...kolko kosta da unutra placem, da unutra placem..."
@bosnolog respect i za tebe mada je tvoja aktivnost bila od mnogo veceg znacaja i zamaha
a zemljak sjedi na robiji, i prema poslednjim informacijama Velika Britanija ne dozvoljava kontakt sa ambasadom BiH u VB koju vodi neka Biljana.
I tu se sjetim da Seselj,Karadzic,i ini, imaju redovan kontakt ne samo sa svojim ambasadama,nego i sa porodicom,pa onda malo bazen, pa malo odlozi rociste, pa malo kompjuter (mozda naleti i na neki forum ko ce ga znat), e sirotinjo i Bogu si teska, "...kolko kosta da unutra placem, da unutra placem..."
@bosnolog respect i za tebe mada je tvoja aktivnost bila od mnogo veceg znacaja i zamaha
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#463 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
vidio sam i ja onog Hećimovića i ostao
nego, kasno sam uključio, i nisam čuo je li išta Divjak pričao? vidio sam samo da je otpuhivao dok je onaj debil govorio...
Nobilo... koji je to namaz mati draga... onaj Jurčević me pozitivno iznenadio
ali ona glupača... Višnja, mislim... svaki put kad se spomene HV u Bosni ženska pjeni... fuj, licemjeri...
nego, kasno sam uključio, i nisam čuo je li išta Divjak pričao? vidio sam samo da je otpuhivao dok je onaj debil govorio...
Nobilo... koji je to namaz mati draga... onaj Jurčević me pozitivno iznenadio
- karanana
#464 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
divjak je pricao malo o dogadjajima 2. i 3. maja, ali je bio nekako usporen, mozda je bilo do veza i preklapanja glasova. nije cuo ni uvodno izlaganje banjalucanina koje je bilo veoma zestoko prema njemu.
ona zenska opet potencira neku pricu o izostavljenosti bh hrvata koja nema veze sa temom.
ona zenska opet potencira neku pricu o izostavljenosti bh hrvata koja nema veze sa temom.
- Ahmmed
#465 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da, pitanje platforme jeste važno. I nažalost, u pravu si sa jasnom detekcijom ključnog problema u BiH, opstrukcije funkcioniranja države.statix wrote:Svaka cast Jurcevicu, samo ona zena na kraju mu dobro i objektivno rece: Na kojoj platformi?! Ne postoji jedinstvo i jasan stav izmedju bosanskih hrvata i bosnjaka i kako ocekivati bolju saradnju sa Zagrebom u smislu vrsenja pritisak na Beograd i RS. Strategija srpske vanjske politike je daleko bolja od nase.
No, u svoj ovoj zbrci i zgusnutosti događaja u zadnjih tridesetak sati, Jurčevićev govor dođe ko melem na ranu...Pa, makar i bez navođenja elemenata platforme na kojoj bi došlo do onoga o čemu je Jurčević govorio
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#466 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ma goni je... više puta sam je gledao... Šuškova groupie...karanana wrote:divjak je pricao malo o dogadjajima 2. i 3. maja, ali je bio nekako usporen, mozda je bilo do veza i preklapanja glasova. nije cuo ni uvodno izlaganje banjalucanina koje je bilo veoma zestoko prema njemu.
- ahuseino
#467 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Bosnolog wrote:
Veliki naklon i respekt od mene imas,za ono sto si rekao i sto si dosao tamo ispred srbijanske Ambasade i sramotno je sto nije bilo vise mada se demonstracije trebaju planski organizovati ,mobilisati preko TV idrugih organizacija i udruzenej sto vise ljudi ,ovaj portal je samo jedan od izvora i prenosa informacija ,.... iste treba najaviti kaptonalnom MUP-u,....recu ti iz vlastitog iskustva i proslog rata,... da je isto tako krajem 91 kada se PL osnivala bilo nekoliko ljudi i da smo se krili od svih jer je grad bio pun vojske,i murije....moji me htjeli izbaciti iz kuce zbog straha da ne saznaju sta radim,sadasnji sud BiH i bivsa kasarna Viktor Bubanj mi je bila preko puta ulice gdje sam tada zivio kao postanar ,....romane bih to pricao o svemu kako je bilo dok smo ilegalno isli po BiH i pricali neosvjescenom i naivnom narodu da se organizuje ,....placajuci za gorivo i noseci hranu od kuce bez ikakve novcane naknade ,.....niti jednog tadasnjeg dinar nisam licno vidio niti dobili za putne troskove od krimosa iz SDA koje sam prezirao od pocetka i sa kojima sam bio u sukobu zbog nesposobnih ogranicenih debila koji su mili ljigavi i nekomletni nesvi ali dobar dio posebno u vrhu stranke i zbog toga sam ponosan sto sam tada nezaposlen nakon dolaska iz Hrvatske svojim ustedenim novcem placao svoje troskove i druzio se sa ljudima koji su organizovali i ustali u odbrau BiH,...
Jako je malo ljudi bilo osvijsceno i svijsno sta nas ceka nakon referenduma ,.....Na napustenu planinu Igman sam jedava uspio ubijediti manje od dvadeset momaka iz Kolonij i Hrasnice da izadu jer je Igman bio jedini ostao ne zauzet,.......cetnici iz Hadzica poslali izvidnicu u civilu sa motorolama da vide ko je na Igmanu jer su bili jos uvijek samo punktovi sa prolazom civila i auta uz legitimaciju i pretres vozila,Mi zatekli hotele napustene bez ikoga niti cuvara istih potpuno prazni ali puni hranesto nam je omoucilo opstanak na istom i dovodenje dodatnih momaka i rasporedili za odbrane Igmana i komandnog mjesta....sudbina je bila da smo izasli dan prije cetosa inace bi Sarajevo bilo potpuno opkoljeno i zatvoreno cime bi odbrana grada Sarajeva bila nemoguca.Gore sam izaso isti dan kad su bile one demonstracie ispred parlamenta RBiH i snjperisti u Holiday inn-u .Na ilidzi nas docekale barikade a moj vozac imao RAUP-12 u renolu 4 ispod prednje haube za vezu sa Seferom i komandom PL i TO,nakon pregleda prtljaga u autu propustili su nas kroiz tada vec blokiranu Ilidzu sa punktovima na izlazu ka S. Koloniji i Hrasnici......
Ovo je nekakv segment presudnog momenta koji je mozda bio sudbonosan da Sarajevo ne dozivi potpuni slom jer smo nakon izlaska na Igman imali pokusaj izlaska cetnika iz Vojkovica i Lukavice sa tenkovima iznad Krupca,...taj dio puta smo zarusili na Igmau je te noci padao snijeg a ostatci JNA pobjeli helikopterom sa Bjelasnice da bi nas ubrzo bombardovali avijacijom bacivsi par bobmi krmaca a jedn je pala pored nase komande hotela Borik.Igman je nakon toga bio odbranjen i ostao pod nasom kontrolom zauvijek,.zahvaljujuci tim prvim momcima koji su bili voljni izeti puski i zaci na Igman,koji je bio i presudana za svu logistiku Gorazda i Istocne Bosne....
Ovim ti zelim samo reci da nas narod ne reaguje dok mu voda ne dode do usiju ili dok ne pobiju pola familij i sprze ognjista,...jednostavno su ljudi mislili da nema od rata nista i da nas nece smijeti napasti jer nece dozvoliti sesta NATO flota i slicne gluposti,.......tako da se ne razocaras sto si bio tamo danas sam,pred nama je duga mrkotrpna politicko diplomatska,borba odbrane BiH .Rat protiv BiH nikada nije ni prestao on je samo promijenio oblik i formu
Zapamti mlado momce ideje su uvijek pokretali pojedinci ili grupa najsvijesnijih pojedinaca,Imas potuno pravo da kritikujes ovdje forumase,....mada se demonsracijama generalno ne bi Srbija promijenila ali bi bila moralan podrska onima koje porganjaju kao i satisfakcija stotinama hiljada koji su ogorceni na ponassanje Srbije,...i poruka podrske onima koji su branili i odbranili BiH. Srbija je moralno porazena sa Mladicem kojeg cuvaju ,zigosani zauvijek zlocinackogenocidnom prosloscu a Karadzicu pocelo sudenej na historijski dan kada su gradani BiH pokazali srednji prst Srboslaviji i njenim ideolozima zaokruzivsi neovisnost i povratise drzavnost BiH nakon toliko godina,....Oni zemljace grizu svoje medunozje nakon svih poraza sto nisu uspjeli u svojim bolesnim nakanama..........
Jos jedan veliki respekt od mene za ono sto si danas uradio ,...zapamti da mnogi ljudi postanu ideoloske ili materijalne legende kada pravovremeno reaguju, iznesu ideju,pokenu mase ili proizvedu proizvod poput Bill Gejta cime osvoji svijet racunarima i postade najbogatija faca a covjek ni fakulteta nema.
Kod nas studenti kao i svugje u svijetu imaju najvecu obavez u i odgovornost za promjene i buducnost ove nase napacene,podijeljene ali ponosne zemlje,.Ne trebamo brinuti za njenu sudbinu i buducnost ona je u rukama mnogo vece vecine i snage koje nece dozvoliti njenu podjelu niti nestanak,...........
![]()
![]()
![]()
-
stari grad Visegrad
#468 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
RESPEKT
Last edited by stari grad Visegrad on 03/03/2010 00:26, edited 1 time in total.
- Prozor
#469 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
A šta to očekujemo da će biti poslije Jurišića? Lijepo su nam ga uhapsili i zatvorili, iako je bilo strašno glupo ići u Srbiju poslije uloge koju je imao u ratu. Sad nam uhapsiše Ganića, i to ne Srbi, već Englezi! I opet, nas realno boli dupe! "Ima on koga da mu pomogne", aha..... Mi u vlastitoj državi ne možemo izmjestiti crkvu iz avlije Fate Orlović, ne možemo spriječiti da se sa njom iživljavaju četnički sudovi, zaboravili smo da postoji išta iza Sarajeva, pa kako ćemo znati za tamo neki London i nakog Ganića, što nam je bio član Predsjedništva...
- Topla voda
#470 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
dobro ba,demonstracije ,kurcu palcu..
obzirom da ekipa iz dobrovoljacke,nije nikad podkrijepila dokazima,a mogla je...jer bile su im bitne neke druge stvari poslije rata....da su pripadnici jna prvi otvorili vatru,a to im je jedino moglo biti spas..
sljedece sto slijedi su hapsenja od strane sipe,onih koji su vodili akciju u dobrovoljackoj.
zivi bili pa vidjeli
obzirom da ekipa iz dobrovoljacke,nije nikad podkrijepila dokazima,a mogla je...jer bile su im bitne neke druge stvari poslije rata....da su pripadnici jna prvi otvorili vatru,a to im je jedino moglo biti spas..
sljedece sto slijedi su hapsenja od strane sipe,onih koji su vodili akciju u dobrovoljackoj.
zivi bili pa vidjeli
- karanana
#471 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
u jednu ruku je dobro da se ovakvi dogadjaji desavaju jer mi smo ionako uspavani kao sto onaj momak rece u prilogu a i ovdje na forumu. ovakvi dogadjaji nas barem malo probude da spoznamo da oni isti iz 80ih i 90ih nisu odustali od svojih ciljeva. samo su ih malo ljepse i prihvatljivije upakovali. ja molim boga da se seselj vrati u srbiju i postane predsjednik.
- felipe kajetano
#472 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Pa druze nisu ni oni vishe ludikaranana wrote:u jednu ruku je dobro da se ovakvi dogadjaji desavaju jer mi smo ionako uspavani kao sto onaj momak rece u prilogu a i ovdje na forumu. ovakvi dogadjaji nas barem malo probude da spoznamo da oni isti iz 80ih i 90ih nisu odustali od svojih ciljeva. samo su ih malo ljepse i prihvatljivije upakovali. ja molim boga da se seselj vrati u srbiju i postane predsjednik.
- karanana
#473 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
ko? ovi sto drugacije pakuju ideje iz 80ih i 90ih ili oni prijasnji seseljevi glasaci?felipe kajetano wrote:Pa druze nisu ni oni vishe ludikaranana wrote:u jednu ruku je dobro da se ovakvi dogadjaji desavaju jer mi smo ionako uspavani kao sto onaj momak rece u prilogu a i ovdje na forumu. ovakvi dogadjaji nas barem malo probude da spoznamo da oni isti iz 80ih i 90ih nisu odustali od svojih ciljeva. samo su ih malo ljepse i prihvatljivije upakovali. ja molim boga da se seselj vrati u srbiju i postane predsjednik.
- ahuseino
#474 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Vecinom se slazem... samo Evropa napredna?????... mislis SEBI... napredna...Ahmmed wrote:Iga123 wrote:Mene samo zanima kako se osječa neki desetogodišnjak rođen 2000. (ne bitno odakle) slušajući teze:
-Srbi su zločinci, četnici
-Bošnjaci su Turci-stoka, balije
-Hrvati su ustaše
-Srbija je zločinačka država,...
Lijepa nas budućnost čeka, nazdravimo u to ime...
Koji si ti majstor relativiziranja.....O prve tri stavke ne bih, ne da mi se, po tisuću puta.....
A glede četvrte: Nažalost,Srbija, najblaže rečeno, jeste država pod ogromnom hipotekom zločina.....Država koja, zapravo, jeste zločinačka. Država ,čija aktuelna vlast, iako se voli predstavljati naprednom i proevropskom, nikada nije prestala koketirati sa ostavštinom Slobodana Miloševića, nikada nije prestala otvoreno se ljubakati sa četništvom, država koja niti sa jednim susjedom nema pristojne odnose, država u kojoj se nedjeljama naduravaju kako u deklaraciji o Srebrenici okarakterizirati zločin genocida počinjen u tom gradu,država koja je, na početku 21 stoljeća, pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, okrivljena za nesprječavanje genocida u susjednoj BiH ( ma šta mi mislili o ovoj presudi, ovakva kvalifikacija, pogotovo dugoročno, neće donijeti dobra Srbiji, pogotovo zbog ovako licemjernog i kalkulantskog ponašanja Srbije prema ovom zaključku Suda)....
Dakle,Srbija jeste država sa zločinačkim backgroundom, koji je, de facto i de iure , potvrđen i preg gore pomenutim sudom....
Lord Owen?
Sve je ovo od '92 naovamo njima na ruku, po njihovoj zelji, da se svedemo na fildzan, a najradije da nas nema.
A po toj istoj liniji Srbija i jeste proevropska, rade isto sto je Evropa radila vijekovima, pogotovo Britanija - kurva beskicmena. Srbija samo malo dobila po prstima "ne, ne", a sad idemo dalje, slegla se prasina, sad nastavite...
Relativno nama, sve se odlucuje u stratosferi, pa i o Ganicu... On je samo distrakcija narodu, sarena laza za javnost.
- statix
#475 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Slazem se, ali to je samo privremeni osjecaj, a realno od toga nikakve fajde...No, u svoj ovoj zbrci i zgusnutosti događaja u zadnjih tridesetak sati, Jurčevićev govor dođe ko melem na ranu...Pa, makar i bez navođenja elemenata platforme na kojoj bi došlo do onoga o čemu je Jurčević govorio
Diplomacija, vanjska politika, pravo su instrumenti kojim se Srbija spretno koristi i polako iz uloge agresora krece u kontru ka tituli zrtve ili bar izjednacavanju uloga.
Bosnolog je to najbolje rekao, nasi su nesposobni, umjesto da ganjaju svakog moguceg zlocinca, oni si kalkulisali...meso na nogama, bez kicme i karaktera...