NEOPLAN wrote:Hocemo li da konacno od gradskog prijevoza u Sarajevu da napravimo GRADSKI PRIJEVOZ, a ne sprdanciju? Hocemo li da GRAS-u vratimo stari sjaj koji su imali prije rata? Molim prijedloge.....
Iako ni prije rata GRAS nije blistao sjajem kojeg danas tako željno priželjkujemo, da bismo ikako započeli priču o uređenju odnosa, profesionalizmu i poslovnosti GRAS-u, moramo prethodno imati na umu da GRAS-om, zapravo, upravlja Vlada Kantona Sarajevo, odnosno - najjača politička partija na vlasti.
Da je vlast Kantona Sarajevo imala u interesu preuređenje odnosa u GRAS-u, bilo bi to već uređeno. Ubijeđen sam da je širok spektar raznoraznih interesa upleten u poslovanje GRAS-a, sjetimo se samo milionskog finansiranja firme koja iz godine u godinu posluje sa sve većim i većim gubitkom, sjetimo se samo milionskih grantova GRAS-u, za koje se ni traga kasnije ne zna. Bilo je o tome ovdje mnogo pisanja, niko ništa...
Sve dok građani Sarajeva ne izađu na ulice i ne izvrše jak, prejak pritisak na vlast, dotle ćemo se truckati u prljavim, neispravnim vozilima, slušati drskost i primitivizam osoblja, smrzavati čekajući "tramvaj zvan čežnja"...
A sumnjam da će građani više ikad izaći na ulice, bilo zbog čega...
Ja nemam odgovor, imam prijedlog, ali nije za javnost