Precijenjena Volkswagen vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
srce_ruke_lopata

#451 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by srce_ruke_lopata »

Bordolini, jeste lijen je do bola, ovaj ne trosi ulje, neke starije generacije sa tim motorm su imale fabricku gresku gdje su likovi dal' u Brazili ili Mexicu naopacke stavili prstenove na klipove prilikom proizvodnje motora tako da su jeli ulje haman ko benzin (supci iz VW-a nikada nisu opozvali ta vozila).Ja mijenjam svakih 5000 milja i nikada ga skoro ne kontrolisem.
Mom prijatelju je nedavno zaribao motor u Passat-u, 3.6L, sreca pa je imao garanciju, problem za uljnom pumpom i nekakvim sarafima, izgleda ja zahvacen veci broj motora.
Bordolini

#452 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

srce_ruke_lopata wrote:Bordolini, jeste lijen je do bola, ovaj ne trosi ulje, neke starije generacije sa tim motorm su imale fabricku gresku gdje su likovi dal' u Brazili ili Mexicu naopacke stavili prstenove na klipove prilikom proizvodnje motora tako da su jeli ulje haman ko benzin (supci iz VW-a nikada nisu opozvali ta vozila).Ja mijenjam svakih 5000 milja i nikada ga skoro ne kontrolisem.
Mom prijatelju je nedavno zaribao motor u Passat-u, 3.6L, sreca pa je imao garanciju, problem za uljnom pumpom i nekakvim sarafima, izgleda ja zahvacen veci broj motora.
Davno sam te 2.0 prestao kupovati, to mozes uvaliti nekoj studentici koja se samo po gradu pegla ali za autoput taj auto nije. Pogotovo automatski mjenjac, katastrofa. Ja slabije kupujem vw ali ako uzmem onda su to modeli koji su rjetki kao npr. passat 4motion sa 1.8T i manuelnim mjenjacem, zatim gli jetta (ako nije prolupala :-D a takvih je mnogo) i naravno brate dizele-njih zlatom placam ali i prodajem. Ne postoji auto na americkom trzistu koje bolje drzi cijenu od jette dizel karavan sa manuelnim mjenjacem, ovo odgovorno tvrdim. :wink: Vozi 6, 7 godina, predji s njom 120 hiljada milja (192,000 kilometara) i opet utopi za pola cijene. Nijedan drugi auto te pare ne moze vratiti. Toliko o precijenjenim svabama :wink:.
p.s. ne vozim vw :)
srce_ruke_lopata

#453 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Pa i kupio sam ga za vrijeme studentskih dana, nije se moglo bolje priustiti.Sada je drugacije, ali vozim ga dok sta vel'ko ne rikne.Nisu bas ni ti 1.8T motori nesto pouzdani,jesu jaci i sofisticiraniji ali cuo sam svakakvih horor prica od njihovih vlasnika i problema sa elektronikom. To za dizele si u pravu,kostaju i vise nego sto treba.
Sve u svemu, sve je to na kraju gomila celika sto ce jednog dana zavrsiti u peci za topljenje...
Bordolini

#454 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

srce_ruke_lopata wrote:Pa i kupio sam ga za vrijeme studentskih dana, nije se moglo bolje priustiti.Sada je drugacije, ali vozim ga dok sta vel'ko ne rikne.Nisu bas ni ti 1.8T motori nesto pouzdani,jesu jaci i sofisticiraniji ali cuo sam svakakvih horor prica od njihovih vlasnika i problema sa elektronikom. To za dizele si u pravu,kostaju i vise nego sto treba.
Sve u svemu, sve je to na kraju gomila celika sto ce jednog dana zavrsiti u peci za topljenje...
Ma svakako :wink: . Zamjeni mu taj zupcasti dok nije opalio, probio si mu servis vec ako imas 115k milja. Ne mogu da vjerujem da mu vodena nije vec prosvirala?!
Pa dobro, 1.8T nije los samo ako ga malo pripazis a to podrazumijeva pravovremeno mjenjanje ulja sa pravim uljem, nista vise. Ako mu sipas bilo sta i ne mjenjas na vrijeme onda ces imati problema sa naslagama/talogom. Ne znam na koju elektroniku se zale, nisu nista losiji od konkurencije.
jefferson

#455 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Bordolini wrote:
srce_ruke_lopata wrote:Pa i kupio sam ga za vrijeme studentskih dana, nije se moglo bolje priustiti.Sada je drugacije, ali vozim ga dok sta vel'ko ne rikne.Nisu bas ni ti 1.8T motori nesto pouzdani,jesu jaci i sofisticiraniji ali cuo sam svakakvih horor prica od njihovih vlasnika i problema sa elektronikom. To za dizele si u pravu,kostaju i vise nego sto treba.
Ma svakako :wink: . Zamjeni mu taj zupcasti dok nije opalio, probio si mu servis vec ako imas 115k milja. Ne mogu da vjerujem da mu vodena nije vec prosvirala?!
Pa dobro, 1.8T nije los samo ako ga malo pripazis a to podrazumijeva pravovremeno mjenjanje ulja sa pravim uljem, nista vise. Ako mu sipas bilo sta i ne mjenjas na vrijeme onda ces imati problema sa naslagama/talogom. Ne znam na koju elektroniku se zale, nisu nista losiji od konkurencije.
Ja godinu dana pržim taj 1.8T i nikad nisam imao problema osim što je bio recall na coils.
Što se tiče taloga, to je 100% tačno. 1.8T je imao ogromnih problema s time, ali uvođenjem norme VW 502.00 rješen je problem. Još bolje rješenje su ulja kao što su MOTUL, Lubro Molly, ili najboje rješenje Castrol 0W30 ili tkz. German Castrol koji se u tom motoru pokazao najboljim upravo zbog čišćenja naslaga.
Bordolini

#456 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

Pa o tome i pricam, pravo ulje i mjenjaj na vrijeme-nema frke. Ali ne mozes ti amerima dokazati, mjenjaju ulje svako 8000 milja sa najobicnijim 10-30 iz auto zone i onda kazu ima vw/audi problema sa talogom. Pa jbg, mora se malo paznje i autu pokloniti ako hoces da slusa.
jefferson

#457 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Bordolini wrote:Pa o tome i pricam, pravo ulje i mjenjaj na vrijeme-nema frke. Ali ne mozes ti amerima dokazati, mjenjaju ulje svako 8000 milja sa najobicnijim 10-30 iz auto zone i onda kazu ima vw/audi problema sa talogom. Pa jbg, mora se malo paznje i autu pokloniti ako hoces da slusa.
Smješno je ali taj German Castrol (GC) upravo možeš naći samo u Auto Zone. More biti 0W30 i nayad da pise Made in Germany. Ima ih Mad in USA, ali nisu toliko kvalitetni, bar sam tako citao po forumima i specijaliziranim stranicama o uljima jer je evropski dobije iz Grupe V baznih ulja, a američki iz grupe III. jbg, komplikovano ali sta ces...
srce_ruke_lopata

#458 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Nije vodena otisla jos, znam da im je vodena pumpa sa plasticnim lopaticama kriticna tacka, igrom slucaja nije jos riknula a sve se kanim da to sve odjednom odradim, zupcati + vodena pumpa (ovaj put sa metalnim lopaticama).
Sto se tice ovih 1.8T motora, mislio sam na probleme sa "coil packs" prvenstveno. Za ulje se slazem, treba sipati sta proizvodjac napise i nemas problema.
whow

#459 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

srce_ruke_lopata wrote:Imam tog Golfa 2.0 benzinjaru, 115000 milja na satu, neki dan mi pukla opruga na desnom prednjem tocku, osim toga auto je poprilicno pouzdan do sada. Toliko sto se tice kvarova, ostalo hm...Motor mu je praistorijski,2 litra zapremine i 8 ventila (auto je proizveden 2005), trosi ko FAP a lijen do bola, jos kad se nekako 4-oro ljudi nagura nece nikako (5-oro je vec guranje granica).U 5-oj brzini na autoputu motor urla na 3500 obrataja da bi isao normalno ok 70 mph. Podvozje tj.ovjes mu je isto tako istorijsko, jedina stvar sto mi se svidja na cijelom auto je zavrsna obrada i enterijer, a sto se nekih performansi tice i udobnosti, nula.Trebam uskoro zamijeniti zupcasti remen i pokusati jos zivota izvuci iz njega dok se nije poceo kvariti jer onda stvarno pocinje deracina za odrzavanje VW automobila. Jos par godina i goodbye VW. Not worth it.
Najposteniji i najrealniji komentar . Ja sam ovdje vise puta spomenuo da prodavati jedno takvo auto u 2010 godini i za $ 25 000 CAD koliko je platila exliberalova baba od 75 godina je sramotno ali i to je VW.
Ono sto rece exliberal za novog Passata je potpuno tacno , samo malo progooglajete VW forume vortex i slicne koji su prepuni komentara vlasnika koji se zale na probleme sa novim Passtom . Kako je VW mogao prizvesti auto sa toliko gresaka ne kontam. Kao sto covjek rece Buick nije ljep i skockan kao novi Passat ali ako nista vozi i ne kvari se svaki mjesec.
Bordolini

#460 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

jefferson wrote:
Bordolini wrote:Pa o tome i pricam, pravo ulje i mjenjaj na vrijeme-nema frke. Ali ne mozes ti amerima dokazati, mjenjaju ulje svako 8000 milja sa najobicnijim 10-30 iz auto zone i onda kazu ima vw/audi problema sa talogom. Pa jbg, mora se malo paznje i autu pokloniti ako hoces da slusa.
Smješno je ali taj German Castrol (GC) upravo možeš naći samo u Auto Zone. More biti 0W30 i nayad da pise Made in Germany. Ima ih Mad in USA, ali nisu toliko kvalitetni, bar sam tako citao po forumima i specijaliziranim stranicama o uljima jer je evropski dobije iz Grupe V baznih ulja, a američki iz grupe III. jbg, komplikovano ali sta ces...

Da samo sto je obicno ulje $1 ili $2 dok je ovaj GC Made in Germany oko $6 za litar. A amerima kad pokazes jedno i drugo oni uzmu jeftinije :D, ipak je to samo auto :-).
Glede nastanka jednog (njemackog) i ovog drugog (americkog) svi savjetuju svapsko mada kazu da ova ulja iz grupe3 bolje reaguje u hladnijim uslovima, dakle Canada i neki sjeverni dijelovi USA. Previse se tu zakuhalo, ima svapsko i americko, pa zeleno (u koje su se svi kleli a cini mi se da se vise ne pravi?!) i zlatno koje ga je zamjenilo od prije par godina. Jbg, previse informacija. :D :run:

@srce_ruke_lopata,
da, prosto je nevjerovatno da je toliko izdrzala ta vodena. Mjenjaj sto prije, ne radi pumpe vec radi zupcastog, intereference je motor dakle ako opali znas da si donji. Mada i to zavisi kad se desi, pri voznji ili samo dok stojis tj na 700-800rpm. Necemo ga valjda sad pehirati :-)
A ovo na 1.8T motorima, coil packs kostaju manje od $50 po komadu i zamjene se za par minuta, dakle nije bas strasan problem.

@ whow,
kad sidjes sa vortexa udji malo na volvo forum, da vidis tamo nocnih mora i kletvi. :lol: :wink:
alijagoro

#461 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by alijagoro »

Bordolini pa nije valjda toliko Volvo los majka mu stara :o ja sam oduvijek kontao da je to solidno auto,izgleda da su svi auto proizvodzaci poceli fuseriti.
exliberal

#462 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

Ma znate sta ako citate forume onda nema auta koji valja...citao sam za Saab jer sam htjeo da uzmem Aero...ohladili me...skontam ajde da ostvarim djecacki san pa da uzmem Jaguar X type...procitam opet forume...ohladise me...BMW...strava i uzas....kasnije nadjem par vlasnika Saab-a i Jagura...ljudi se kunu u ta auta...pitam mehanicare...ni slucajno....tito dragi.... :? :?
Sad nesmijem da pricitam nista za Infinity ili Lincoln...
alijagoro

#463 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by alijagoro »

Pa dobro to za Jaguar je istinito bilo je jednom na TV-u neka reportaza i znam da su ovi iz Jaguara govorili da su popravili pouzdanost(cisto sumnjam ali haj)znaci da su imali primjedbi od svojih musterija,a za BMW nesto slabo cujem da se ljudi zale na iste,jedino su kazu skupi dijelovi za njih ali dobro to je valjda za sve ove luksuzne autice.Lincoln cini mi se zlatna sredina ni tamo ni vamo :D .
exliberal

#464 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

alijagoro wrote:Pa dobro to za Jaguar je istinito bilo je jednom na TV-u neka reportaza i znam da su ovi iz Jaguara govorili da su popravili pouzdanost(cisto sumnjam ali haj)znaci da su imali primjedbi od svojih musterija,a za BMW nesto slabo cujem da se ljudi zale na iste,jedino su kazu skupi dijelovi za njih ali dobro to je valjda za sve ove luksuzne autice.Lincoln cini mi se zlatna sredina ni tamo ni vamo :D .
Ma svasta su govorili....neki kazu da Jaguar nije valjao dok ga Ford nije uzeo pod svoje, drugi govore da odtad nevalja...neki se kunu u japance, drugi provode vise vremena pod njima nego u njima....to je sve postalo kockanje....Lincoln MKZ 2010....nije los ali mi se bas nesto nesvidja unutra...ko kamion..za razliku od Infinitija...ma nisam vise siguran ni u sta
vnm

#465 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by vnm »

ne znam kako da kazem ovo a da ne bude uvredljivo, ali ovaj lincoln je nesto najruznije sto je napravljeno u zadnjih nekoliko godina. :)
respo

#466 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by respo »

Blobi wrote:
respo wrote:ajd sad malo vidi pod cijom kapom je vw ag
VW AG je "svoja" kompanija. Porsche SE se integrise u VW AG, a to ce biti gotovo do 2011 godine.
tebi treba crtati
ne integrise se p se u vw ag nego p ag i vw ag se spajaju
alijagoro

#467 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by alijagoro »

Ma svako auto je dobro dok je pod garancijom,cim istekne onda jebo si jeza :D a jel ovaj Lincoln jeftiniji od konkurencije ili je tu negdje u cijeni.Kad vec razmisljas o kupovini novog auta sta mislis o Acuri :D da ti napravim izbor tezim tu smo da zakomplikujemo :D jedino je malo izlgled onako...nije za svakoga.
Bordolini

#468 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by Bordolini »

exliberal wrote:Ma znate sta ako citate forume onda nema auta koji valja...citao sam za Saab jer sam htjeo da uzmem Aero...ohladili me...skontam ajde da ostvarim djecacki san pa da uzmem Jaguar X type...procitam opet forume...ohladise me...BMW...strava i uzas....kasnije nadjem par vlasnika Saab-a i Jagura...ljudi se kunu u ta auta...pitam mehanicare...ni slucajno....tito dragi.... :? :?

hehe to jeste, ali uzmi u obzir da na forumima uglavnom nadjes isfrustrirane vlasnike, malo ko ce tu doci da se pohvali kako je sve ok. :wink: Jedini forum koji ja znam da je pun entuzijasta je tdi club (forum za vw dizele) oni su tu i kad treba i ne treba, cirkus sta su ljudi sve spremni uraditi za svoj auto. :)
Od tih gore nabrojanih kupi bmw i nema brige. Ti si u Canadi ako se dobro sjecam (?) znaci x model bi bio preporucljiv mada ni zadnja vuca nije losa-veci je merak voziti. Dobro gorivo i dobro ulje - laganini. I probleme sto imaju su minimalni u poredjenju s drugim markama.
Saab aero je strasan auto ali ja to ne bih polovno kupovao osim ako licno ne poznajem vlasnika i znam kako ga je vozio i cuvao. Osjetljiv auto ali ako je ispravan to je zvjerka. Dobar motor sa turbinom visokog pritiska plus strasan mjenjac, jedan od rjetkih auta koji mogu voziti sa automatikom a da me ne nervira iako uvijek vozim samo manuelni. Saab je jedan od auta koji ljudi ili mrze ili vole, nema sredine. Moj stari je u autoindustriji 40 godina, u saab se kune i samo saab vozi.
A jaguara ne bih preporucio nikom ko mi je drag. Znam da na forumu ima metar ljubitelja te marke ali sorry. :)

@alijagoro,
Ovi s volvo foruma su najgori, oni imaju problema i sa autima i sa servisima i ljudima u servisima i preskupim dijelovima. Ljudi plate bruku za auto koji se stalno kvari. Neki dan frajer na noviji cross country nalijepio ogromnu naljepnicu "dont ever buy a volvo, dont ask me why", umro sam od smijeha kad sam ga vidio. Ja prodajem bruku volvoa, vise od ostalih auta (ameri se loze na sigurnost i ovi imucniji uglavnom djeci to kupuju kao prvi auto, zatim kupuju cross country modele za porodicu itd) ali ako se volvo pocne kvariti odmah uzmi kredit :-D. Par jarana u Sa voze S60-ke (doduse dizele) i ne zale se fakat, ovi ovdje kad dodju na 100k milja- vezite se polijecemo :-D. Zavisno od modela problemi su uglavnom sludge (talog), turbine, semering izmedju mjenjaca i motora uvijek curi, throttle body, senzor protoka zraka, na awd modelima kardan prosvira do 120k milja sigurno, prednji trap je previse mekan za tako tezak auto itd. Istina, sam motor i mjenjac mogu preci bruku ali ih ove "sitnice" sahranise. Volvo je ono sto ja zovem precijenjenim autom, bez pretjerivanja. Ali dok je musterija trpicu ga. :-)
exliberal

#469 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

alijagoro wrote:Ma svako auto je dobro dok je pod garancijom,cim istekne onda jebo si jeza :D a jel ovaj Lincoln jeftiniji od konkurencije ili je tu negdje u cijeni.Kad vec razmisljas o kupovini novog auta sta mislis o Acuri :D da ti napravim izbor tezim tu smo da zakomplikujemo :D jedino je malo izlgled onako...nije za svakoga.
Slazem se za Lincoln MKZ - MKS je druga prica..jedini razlog sto razmisljamo o Lincolu je zato sto smo nasli 2010 MKZ za 28.000 ( auto pod garancijim, manje od 10 000 km)
Sto se tice Acure...TL je fina izvana ali unutra je malo djidjanska...za mladju geneneraciju definitivno. Samo me jedna stvar buni...nadjes Acuru TL2007-2008 sa 30 000 km za 24000$ !.pod garancijom 5 godina ili 120 000 km ....za te pare nemozes naci ni Infinitija ni Lexusa...nekontam
exliberal

#470 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by exliberal »

Bordolini wrote:
exliberal wrote:Ma znate sta ako citate forume onda nema auta koji valja...citao sam za Saab jer sam htjeo da uzmem Aero...ohladili me...skontam ajde da ostvarim djecacki san pa da uzmem Jaguar X type...procitam opet forume...ohladise me...BMW...strava i uzas....kasnije nadjem par vlasnika Saab-a i Jagura...ljudi se kunu u ta auta...pitam mehanicare...ni slucajno....tito dragi.... :? :?

hehe to jeste, ali uzmi u obzir da na forumima uglavnom nadjes isfrustrirane vlasnike, malo ko ce tu doci da se pohvali kako je sve ok. :wink: Jedini forum koji ja znam da je pun entuzijasta je tdi club (forum za vw dizele) oni su tu i kad treba i ne treba, cirkus sta su ljudi sve spremni uraditi za svoj auto. :)
Od tih gore nabrojanih kupi bmw i nema brige. Ti si u Canadi ako se dobro sjecam (?) znaci x model bi bio preporucljiv mada ni zadnja vuca nije losa-veci je merak voziti. Dobro gorivo i dobro ulje - laganini. I probleme sto imaju su minimalni u poredjenju s drugim markama.
Saab aero je strasan auto ali ja to ne bih polovno kupovao osim ako licno ne poznajem vlasnika i znam kako ga je vozio i cuvao. Osjetljiv auto ali ako je ispravan to je zvjerka. Dobar motor sa turbinom visokog pritiska plus strasan mjenjac, jedan od rjetkih auta koji mogu voziti sa automatikom a da me ne nervira iako uvijek vozim samo manuelni. Saab je jedan od auta koji ljudi ili mrze ili vole, nema sredine. Moj stari je u autoindustriji 40 godina, u saab se kune i samo saab vozi.
A jaguara ne bih preporucio nikom ko mi je drag. Znam da na forumu ima metar ljubitelja te marke ali sorry. :)

@alijagoro,
Ovi s volvo foruma su najgori, oni imaju problema i sa autima i sa servisima i ljudima u servisima i preskupim dijelovima. Ljudi plate bruku za auto koji se stalno kvari. Neki dan frajer na noviji cross country nalijepio ogromnu naljepnicu "dont ever buy a volvo, dont ask me why", umro sam od smijeha kad sam ga vidio. Ja prodajem bruku volvoa, vise od ostalih auta (ameri se loze na sigurnost i ovi imucniji uglavnom djeci to kupuju kao prvi auto, zatim kupuju cross country modele za porodicu itd) ali ako se volvo pocne kvariti odmah uzmi kredit :-D. Par jarana u Sa voze S60-ke (doduse dizele) i ne zale se fakat, ovi ovdje kad dodju na 100k milja- vezite se polijecemo :-D. Zavisno od modela problemi su uglavnom sludge (talog), turbine, semering izmedju mjenjaca i motora uvijek curi, throttle body, senzor protoka zraka, na awd modelima kardan prosvira do 120k milja sigurno, prednji trap je previse mekan za tako tezak auto itd. Istina, sam motor i mjenjac mogu preci bruku ali ih ove "sitnice" sahranise. Volvo je ono sto ja zovem precijenjenim autom, bez pretjerivanja. Ali dok je musterija trpicu ga. :-)

Ma sjeo sam neki dan u BMW 3 i ostao sam zapanjen kako je siromasan....BMW mi nije ni na mapi...da je u pitanju 5 ok ali 3 ni slucajno....i definitivno samo sa prednja ili awd vuca. Cak smo isli i u X3 da vidimo kako ide ...sve ok ali tako spartanski da je zalosno...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#471 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

exliberal wrote:
alijagoro wrote:Ma svako auto je dobro dok je pod garancijom,cim istekne onda jebo si jeza :D a jel ovaj Lincoln jeftiniji od konkurencije ili je tu negdje u cijeni.Kad vec razmisljas o kupovini novog auta sta mislis o Acuri :D da ti napravim izbor tezim tu smo da zakomplikujemo :D jedino je malo izlgled onako...nije za svakoga.
Slazem se za Lincoln MKZ - MKS je druga prica..jedini razlog sto razmisljamo o Lincolu je zato sto smo nasli 2010 MKZ za 28.000 ( auto pod garancijim, manje od 10 000 km)
Sto se tice Acure...TL je fina izvana ali unutra je malo djidjanska...za mladju geneneraciju definitivno. Samo me jedna stvar buni...nadjes Acuru TL2007-2008 sa 30 000 km za 24000$ !.pod garancijom 5 godina ili 120 000 km ....za te pare nemozes naci ni Infinitija ni Lexusa...nekontam
Acura TL je tvrdo auto, ti to vjerovatno ne trazis, a to za cijenuu...hmm to jest bas cudno, mislim ono ista su klasa mozda oprema i miljaza da su u pitanju, ili mozda da TL ima najnoviji model vec na trzistu pa mu je zbog tog cijena pala :? my best guess
alijagoro

#472 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by alijagoro »

exliberal wrote:
Logicko razmisljanje bi bilo da su Lexus i Infiniti malo precjenjeni a Acura je novija marka sigurno zele uzeti trziste lagano ali sigurno pa tako su nesto jeftiniji i daju dobru garanciju ne bih rekao da su ova dva konkurenta bolja(treba imati i na umu da je Honda ako me sjecanje sluzi drugo najpouzdanije auto,prvi je BMW tu nema iznenadzenja :D gazda je gazda)pa dobro ako je polovna Acura 24,000 a taj Lincoln 28,000 a plus tebi se svidza ti onda uzmi Lincolna i gotova prica ha ja ipak je novije.
jefferson

#473 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by jefferson »

Bordolini wrote:
jefferson wrote:

Da samo sto je obicno ulje $1 ili $2 dok je ovaj GC Made in Germany oko $6 za litar. A amerima kad pokazes jedno i drugo oni uzmu jeftinije :D, ipak je to samo auto :-).
Glede nastanka jednog (njemackog) i ovog drugog (americkog) svi savjetuju svapsko mada kazu da ova ulja iz grupe3 bolje reaguje u hladnijim uslovima, dakle Canada i neki sjeverni dijelovi USA. Previse se tu zakuhalo, ima svapsko i americko, pa zeleno (u koje su se svi kleli a cini mi se da se vise ne pravi?!) i zlatno koje ga je zamjenilo od prije par godina. Jbg, previse informacija. :D :run:

@srce_ruke_lopata,
da, prosto je nevjerovatno da je toliko izdrzala ta vodena. Mjenjaj sto prije, ne radi pumpe vec radi zupcastog, intereference je motor dakle ako opali znas da si donji. Mada i to zavisi kad se desi, pri voznji ili samo dok stojis tj na 700-800rpm. Necemo ga valjda sad pehirati :-)
A ovo na 1.8T motorima, coil packs kostaju manje od $50 po komadu i zamjene se za par minuta, dakle nije bas strasan problem.

@ whow,
kad sidjes sa vortexa udji malo na volvo forum, da vidis tamo nocnih mora i kletvi. :lol: :wink:
Ma ja taj GC je najskuplje ulje u Auto Zoni, 6.99 tacno. Sada je zlatni, bio je prije par godina zeleni taj, i u njega su se svi kleli. Medjutim, Castrol je izbacio sintetiku koju su dobivali ja mislim iz bambusa pa je boja promjenjena, nesto drugo su ubacili.
To je tacno za ulja, svi samo najjeftinije sipaju, Ja imam prijatelja ima Toyotu 4Runner sa 4.7 V8, i vazda kad mjenja ulje ode u one brze servise i zamjeni za 19.99 ulje sa filterom. Jebote auto ima 40,000 milja. Ja kad sam kupio prvo auto u SAD dok sam jos bio student sipao u Mazdu Mobil 1 Extended Performance, ali zato Mazda otisla sa motorom ko cvoka.
A sto se tice SAAB-a, ja isto htio 9-5 Aero. On ej od 60-90 milja u 4 brzini brzi od lamborgihini Murceliaga!!! Toliko ima elastican motor. Ali onda kontam ko ga je prije vozao, pa tolika snaga a prednja vuca, ako je neki kreten bio ko zna sta ce sve otici. Probao sam jednog, rucni mjenjac i skonto da ce biti kazni ako ga kupim :D
I jebiga, tako zavrsi s Passatom :lol:
whow

#474 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by whow »

corolla02 wrote:
exliberal wrote:
Acura TL je tvrdo auto, ti to vjerovatno ne trazis, a to za cijenuu...hmm to jest bas cudno, mislim ono ista su klasa mozda oprema i miljaza da su u pitanju, ili mozda da TL ima najnoviji model vec na trzistu pa mu je zbog tog cijena pala :? my best guess
Acura TL je mrak auto . Jaran mi ima 2006 Tl i to je u rangu BMW-a 5 mozda i bolje. Jednm smo pricili nekom ljevom cestom punom rupa a ovaj moj jaran , kreten nabro Acuru preko 220 .Ja vidim neko ispupcenje na cesti , pomislim sad odosmo u 100 PM kad ono Acura samo malo zaljulja i ponovo nastavi kao da se vozimo po najboljem autobanu. To je super auto i drzi cjenu strava . Unutrasnjost je malo monotona za moj ukus , previse mracna i previse crne boje. 3.5 l V6 je bulletproof i nemozes ga ubiti. Zadnje vjesanje ima problem pa se moze sjebati to zadnje neovisno vjesanje ako se auto pretovari otraga .Ova auta su konstruirana za brzinu a ne da voze teret.@ exliberal ,Jesi li razmisljao o Cadilacu CTS . Ovaj Cadilac je dobio strasne ocjene kritike, cak ga je i poslovicno ne naklonjen Amerikancima Top Gear svrstao prije BMW-a , par godina star Caddy se moze naci za 25-30k . Po mom misljenju puno bolji izbor od Volva a ako naginjes sportu a nemas lovu za novu Corvetu imas Novi Camaro kome je pocetna cjena u knjigama 22 k :lol: samo sto se u salonima prodaje za 50 k , valjda potraznja veca od prizvodnje. Ma izbor je stvarno ogroman .
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#475 Re: Precijenjena Volkswagen vozila

Post by corolla02 »

Acura TL je mrak auto . Jaran mi ima 2006 Tl i to je u rangu BMW-a 5 mozda i bolje. Jednm smo pricili nekom ljevom cestom punom rupa a ovaj moj jaran , kreten nabro Acuru preko 220 .Ja vidim neko ispupcenje na cesti , pomislim sad odosmo u 100 PM kad ono Acura samo malo zaljulja i ponovo nastavi kao da se vozimo po najboljem autobanu. To je super auto i drzi cjenu strava . Unutrasnjost je malo monotona za moj ukus , previse mracna i previse crne boje. 3.5 l V6 je bulletproof i nemozes ga ubiti. Zadnje vjesanje ima problem pa se moze sjebati to zadnje neovisno vjesanje ako se auto pretovari otraga .Ova auta su konstruirana za brzinu a ne da voze teret.@ exliberal ,Jesi li razmisljao o Cadilacu CTS . Ovaj Cadilac je dobio strasne ocjene kritike, cak ga je i poslovicno ne naklonjen Amerikancima Top Gear svrstao prije BMW-a , par godina star Caddy se moze naci za 25-30k . Po mom misljenju puno bolji izbor od Volva a ako naginjes sportu a nemas lovu za novu Corvetu imas Novi Camaro kome je pocetna cjena u knjigama 22 k :lol: samo sto se u salonima prodaje za 50 k , valjda potraznja veca od prizvodnje. Ma izbor je stvarno ogroman .
nece tvoj komso normalno auto, on hoce ladju na cesti, da kad izadje na cestu da je jedini lafo :D, njemu nije dovoljan CTS, njemu treba onaj STS ili DTS, da se bolje vidi :wink: .

ova TL je bila najljepse auto na cesti tad kad je izasla tamo 2004, inace nisu sve samo crne unutra, imas onu nijansu crno plus zlatno iznutra, mada ove nove sad sto se proizvode nisu mi lijepe ko ovaj model. Meni je dobro ono kad otvoris vrata, ona plava tabla mu se upali. Meni se ugasila jednom na Interstateu, bila mijenac a ja cesto ne vozim auto sa mjenjacem, pa tako umrlo govno u meni! Inace, kod mene je ovaj prijatelj nakon BMW 3 330i iz 2000 se preselio na TL. U dealershipu mu dali $10K za benju i jos je potpiso $15K kredita za TL bas iz 2004. Ako ga pitas o razlici, rece ti on bolji BMW ali je osjetljiviji i kvari se, moras visit u dealershipu tamo i kad treba i ne treba, od TL i sa mnogo manje prostora i komfora. Ma tip lud za TL; kupio Pontijaka za loko a TL za ponekad kad se treba nafolirat :-) , sto je meni bezze, pa ti si kupio auto da ga deres a ne ono tebe!
Post Reply