Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
alica.k

#451 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alica.k »

ne kontam ove price da bi turska i drugi trebali pjevat na engleskom :s pa to bi trebalo zabranit da se pjeva na engleskom ako nije maternji jezik.

poenta evrovizije je da se cuju pjesme s raznih podrucja i na raznim jezicima.

izraelska pjesma je meni WOW. kad sam je prvi put cula odma mi se svidjela. grcka nije losa (iako je neki polunarodnjak, al pjevaju na grckom :D i to im je plus).

od ovih na engleskom mi je ok estonija, mozda njemacka...

ostalo, ukljucujuci i nas, srednja zalost. jos uvijek mi je nasa pjesma nes najgore sto sam cula ove godine...

azerbejdzan :run: svake godine isto...posalji curicu u kratkoj suknjici nek se malo razmase i mozda pobijedimo...
chuchumbamayumbe

#452 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by chuchumbamayumbe »

Meni je ovaj Vukasin totalno ANTIPATICAN lik.
Inace sam veoma tolerantan i rijetko koga mogu tako okarakterisati, ali on, cim ga ugledam, zgadi mi se.
:(
Loulou

#453 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

alica.k wrote: izraelska pjesma je meni WOW. kad sam je prvi put cula odma mi se svidjela.

:thumbup: DŽe s' @alica :sax:
Nadam se da će samo pustiti Harela da otpjeva tu pjesmu na sebi svojstven način, onako kako je to uradio na izraelskom nacionalnom takmičenju.
Ova nova verzija je malo...hmm... prerađena i prečišćena od stvarnih emocija. Ma, bit će to ok. Harel knows the job.

A što se Vukašina tiče, maloprije sam pogledala tu današnju probu... Muzika, kako sam već i rekla, zvuči puno bolje. Ostalo ne bih komentirala više.
ja71

#454 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

No_oNe__ wrote: Pjesma koja nas ove godine predstavlja mi je draga SAMO i JEDINO jer ju je Saran pisao ... samo zato mi je draga i nalazim nesto lijepo u njoj.
Samo je Saran ispo pi*ka.
Prvo se ugurao da napravi pjesmu za Evroviziju, pa kad je vidio
da pjesma ne kvotira dobro, povukao se i nece vise da saradjuje sa
timom za Eurosong.Pod izgovorom da mu se ne svidjaju promjene koje su ucinjene na pjesmi.
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /100505002
A vecina je bas te promjene ocijenila dobro, bar na ovom forumu.

Inace mi se pjesma svakim slusanjem vise svidja.
Cak mislim da imamo sanse da udjemo u finalnu vece.
Nazalost pjesma nije takva da se nekome svidi na 1. slusanje.

Ne kontam ni ove napade na Vucka.
Tip izgleda kao homo ???????????????????
Mislim stvarno nidje veze.
alica.k

#455 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alica.k »

Loulou wrote:
alica.k wrote: izraelska pjesma je meni WOW. kad sam je prvi put cula odma mi se svidjela.

Nadam se da će samo pustiti Harela da otpjeva tu pjesmu na sebi svojstven način, onako kako je to uradio na izraelskom nacionalnom takmičenju.
Ova nova verzija je malo...hmm... prerađena i prečišćena od stvarnih emocija. Ma, bit će to ok. Harel knows the job.
pa dobro, kad je bude uzivo pjevao vjerovatno ce opet ubaciti onaj svoj elemenat s one prve snimke uzivo sto je izasla na youtube...kako covjek s osjecajem pjeva pjesmu, pa to je cudo! a da ne spominjem kako inace obozavam hebrejski jezik i ovo mi je bas ono...wow. savrseno.
alibaba_i_30_godina

#456 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

alica.k wrote:
Loulou wrote:

pa dobro, kad je bude uzivo pjevao vjerovatno ce opet ubaciti onaj svoj elemenat s one prve snimke uzivo sto je izasla na youtube...kako covjek s osjecajem pjeva pjesmu, pa to je cudo! a da ne spominjem kako inace obozavam hebrejski jezik i ovo mi je bas ono...wow. savrseno.
Svi nesto hvalite tu pjesmu al' meni nije nista posebno. :roll:

Nije mi losa pjesma od Moldavije, bas sam danas gledao njihovu prvu probu i dobri su, ona djevojka ima dobar glas.
Loulou

#457 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

NeyDan wrote:Svi nesto hvalite tu pjesmu al' meni nije nista posebno. :roll:
A dobro... ukusi su različiti, normalno. Tako ni meni nije npr. jasno kako se kao favorit uopće spominje danska pjesma, al' eto... ljudima se sviđa.
NeyDan wrote:Nije mi losa pjesma od Moldavije, bas sam danas gledao njihovu prvu probu i dobri su, ona djevojka ima dobar glas.
Moldavska pjesma se meni sviđa, spomenula sam to nekoliko puta. Samo moram naglasiti - studijska verzija. Tu prvu probu nisam gledala, ali sam slušala pjesmu nakon što je izabrana u Moldaviji, i mogu ti reć' da nije ni malo dobro zvučala:

Ako ovako bude zvučalo u polufinalnoj večeri, finale će gledati od kuće.
alibaba_i_30_godina

#458 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Znam loulou, i ja sam gledao tu verziju kad su pjevali kod kuce i ni meni se nije svidjelo .... :D :D

Eto im prve probe, puno je bolje nego taj klip sto si ti postavila ... cekam Lenu (Njemica) da vidim kakva ce ona biti na probi, mada ona svakako dobro pjeva uzivo, zato je i pobjedila.
Loulou

#459 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Hvala za clip @NeyDan.
Ali... slabo je meni ovo... :roll:

Ja čekam Harelovu probu...

A Lena je simpatična curica, sa simpatičnom pjesmom, za nadati je se da će dobro proći.
EDIT: A baš je fora što je pjesmicu otpjevala s onim britanskim akcentom dok svi redom furaju američki.
alibaba_i_30_godina

#460 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Ovo je prva njemacka pjesma da mi se svidja. Sve su dosad bile bezveze, osim Maxove Can't wait until tonight koju nije dobro izveo. :roll:

Lena ima interesantan glas, nije svakodnevni i pravo ju je ugodno slusati. Izdala je prije nekoliko dana i album, preslusao sam neke pjesme i onako ... mogu se slusati.
lala_sa

#461 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by lala_sa »

Evo sad pregledah prvu probu, i stvarno ne znam sto raja ovoliko kuka. Pjesma meni uopce nije losa, stavise, za mene je jedna od kvalitetnijih koje smo do sada slali... Samo se nadam da Vuki, za dobrobit svog mentalnog zdravlja, nece citati komentare o njemu na portalu :D
Sezam

#462 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

Odlicna druga proba. :thumbup:

Ulazimo u finale sigurno, mislim da nam je prvih 10 zagrantovano.

:bih:
alibaba_i_30_godina

#463 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Jedan od komentara sa videa na youtube:

"Bosnia sings in English cause they can do highly professional productions into an international style. This entrie is a real proove."

:mrgreen: :mrgreen: :lol:
alica.k

#464 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alica.k »

Sezam wrote:Odlicna druga proba. :thumbup:

moram priznat da uopste ne izgleda lose ova druga proba...

ma kako god da je, ja cu uvjek navijat za nas al eto... :bih:
Luisa

#465 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Luisa »

NeyDan wrote:Jedan od komentara sa videa na youtube:

"Bosnia sings in English cause they can do highly professional productions into an international style. This entrie is a real proove."

:lol: :D :-)
Sezam

#466 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

Pa sve osim njegovog engleskog je prilicno tacno.

Bosna je u zadnjih 5-6 godina svaki put slala kvalitetne pjesme i zasluzili smo u potpunosti respekt evropskih fanova evrovizije.

Njemacka pjesma je samo jeftina kopija Amy Winehouse, Azerbedzijan je smijurija, pogotovo zivi nastup sa onim plesacem..a te dve pjesme su kao favoriti.
Sezam

#467 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

alica.k wrote:

moram priznat da uopste ne izgleda lose ova druga proba...

ma kako god da je, ja cu uvjek navijat za nas al eto... :bih:
Uopste nije bitno sta ljudi u BiH misle o pjesmi, vec ostatak Evrope. I Lordi kad je pobijedio, pola drzave ih je mrzilo prije odlaska na Evroviziju, a vratili su kao heroji. ;-)

Idemo Vukasine & co. :thumbup: :bih:
alibaba_i_30_godina

#468 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Sezam wrote:

Pa sve osim njegovog engleskog je prilicno tacno.

Bosna je u zadnjih 5-6 godina svaki put slala kvalitetne pjesme i zasluzili smo u potpunosti respekt evropskih fanova evrovizije.

Njemacka pjesma je samo jeftina kopija Amy Winehouse, Azerbedzijan je smijurija, pogotovo zivi nastup sa onim plesacem..a te dve pjesme su kao favoriti.
Ne mozes reci da je Lena kopija Amy Winehouse kad je bilo takmicenje koje je trajalo nekoliko sedmica u kojem su gledatelji birali pobjednicu koja ce ih predstavljati na Evroviziji. To sto djevojka ima lijep glas, btw. meni ne lici k'o Amy, nema ona nista sa tim i samo joj moze biti dodatak. Leni 'stoje' onakve pjesme, ona se ne bi dobro snasla
u nekoj baladici kao sto je pjesma od Azerbejdzana ili Hrvatske.
pustopoljina

#469 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by pustopoljina »

kad je ovo cudo od eurovizije? ova glupa austrija ne zna prosjecnu pjesmu napraviti da udje na takmicenje. skroz sam u offu sto se tice ESC.
ja71

#470 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Imas li Link od te 2. probe npr. na youtubu
ja71

#471 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

NeyDan wrote:
Sezam wrote: Njemacka pjesma je samo jeftina kopija Amy Winehouse...
Ne mozes reci da je Lena kopija Amy Winehouse kad je bilo takmicenje koje je trajalo nekoliko sedmica u kojem su gledatelji birali pobjednicu koja ce ih predstavljati na Evroviziji. To sto djevojka ima lijep glas, btw. meni ne lici k'o Amy, nema ona nista sa tim i samo joj moze biti dodatak. Leni 'stoje' onakve pjesme, ona se ne bi dobro snasla
To stoji da je Njemacka pjesma OK i da Lena ima neki svoj stil.
Medjutim po meni nije fer jer se vrti neprestano na MTV-u i Vivi kakvu privilegiju nema ni jedan drugi takmicar.
Zato ne treba da cudi sto je favorit.

Naravno svi u ovo moderno doba imaju nacina da cuju sve pjesme, ali to prakticno radi jedna manjina.
Stoga je mozda i OK sto ce pola glasova donositi publika a pola "profesionalni" ziri.
Sezam

#472 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

ja71 wrote:

Imas li Link od te 2. probe npr. na youtubu
http://www.youtube.com/watch?v=gvmJN_fc3SQ
alibaba_i_30_godina

#473 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

ja71 wrote:
NeyDan wrote:
Sezam wrote: Njemacka pjesma je samo jeftina kopija Amy Winehouse...
To stoji da je Njemacka pjesma OK i da Lena ima neki svoj stil.
Medjutim po meni nije fer jer se vrti neprestano na MTV-u i Vivi kakvu privilegiju nema ni jedan drugi takmicar.
Zato ne treba da cudi sto je favorit.

Naravno svi u ovo moderno doba imaju nacina da cuju sve pjesme, ali to prakticno radi jedna manjina.
Stoga je mozda i OK sto ce pola glasova donositi publika a pola "profesionalni" ziri.
Pa naravno da ce se 'vrtiti' na njemackom MTV-u i VIVI, da ne bi slucajno pustali nasu pjesmu za koju i nemamo spot ili nekog drugog konkurenta? :roll:
I uveli su ponovo glasanje profesionalnog zirija samo zato da bi se nekako smanjio uticaj istocnog bloka, a i naseg nije vala mana. (poznato dodjeljivanje glasova susjedima bez obzira na kvalitet pjesme)
BSn

#474 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

Dok god je onaj lik feminiziranog glasa (nisam kseno-homo-ne znam ni ja kakav-fob, nego je lik ujedno i komentator) na celu "BHsonga", zajedno s Majom, nema tu nikakvog hajra. Ljudi su sprzili bruku KM-ova na ono predstavljanje pjesme, koje je bilo negledljivo, dok su Srbijanci s mnogostruko manje novca napravili mnogo interesntniju emisiju i dozvolili gledateljima da makar glasaju za pjesmu. Ovo dvoje salabajzera samo uzima lovu i tjera istinske zvijezde, al' zato mogu Feminemi, Deen, Vukasin i ostali amateri - oni jedino zele.
ja71

#475 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Popravili smo se i na kladionicama.
Prije 2-3 sedmice nismo trebali ni uci u finale.
A po ovom zadnjem kvotiramo negdje u sredini finala.
Izgleda da treba vremena da pjesma udje u uho.
zadnja proba je sasvim OK, posebno vizuelni efekti.
Locked