@arnes_king: moze li link za taj 28G torrent?arnes_king wrote:Puna verzija je 48 giga ja sam skinuo ripovanu (bez 3d videa i samo engleski jezik) 28 giga, raspakovana 33.3 ali se itekako isplatilo cekanjeUnscarD wrote:Jesi li skidao svih 30GB + meni se nesto ne da da pocnem da skidam, kontam naletit cu na nekoga da mi snimi ...
PlayStation 3
Moderator: Benq
-
Saka
#451 Re: PlayStation 3
- arnes_king
#452 Re: PlayStation 3
Saka wrote:@arnes_king: moze li link za taj 28G torrent?arnes_king wrote:Puna verzija je 48 giga ja sam skinuo ripovanu (bez 3d videa i samo engleski jezik) 28 giga, raspakovana 33.3 ali se itekako isplatilo cekanjeUnscarD wrote:Jesi li skidao svih 30GB + meni se nesto ne da da pocnem da skidam, kontam naletit cu na nekoga da mi snimi ...
Moze, evo odmah ti saljem na pp
http://www.ps3hax.net/2011/11/kakaroto- ... -for-3-73/
- Lucazode
#453 Re: PlayStation 3
Ima li kakvih rumora za PS4 ?
- arnes_king
#454 Re: PlayStation 3
Lucazode wrote:Ima li kakvih rumora za PS4 ?
Nema, a i gdje ce biti ranije, mozda tek za 2-4 godine da ce izaci u prodaju, tako da je prerano za ista jos
-
erlman
#455 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote:Lucazode wrote:Ima li kakvih rumora za PS4 ?
Nema, a i gdje ce biti ranije, mozda tek za 2-4 godine da ce izaci u prodaju, tako da je prerano za ista jos
ja negdje pročitah da izlazi 2012???
-
erlman
#456 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote:Lucazode wrote:Ima li kakvih rumora za PS4 ?
evo ga
http://www.ps4playstation4.com/ps4-rele ... own-begins
- arnes_king
#457 Re: PlayStation 3
erlman wrote:arnes_king wrote:Lucazode wrote:Ima li kakvih rumora za PS4 ?
evo ga
http://www.ps4playstation4.com/ps4-rele ... own-begins
Ne bih rekao, nema apsolutno nikakvih informacija jos o tome, cak su iz Sonija rekli kada su ih pitali, da jos nije ni blizu ta ideja, naci cu bas taj tekst .
Mada ovo kad sam potpuno procitao moglo bi biti dobro pogodjeno, jer je razmak medju njihovim konzolama 6 godina do sada bio, a PS3 je izasao 2006 u japanu, 2007 u ostatku svijeta, sto znaci krajem 2012 u japanu a kod nas tek krajem 2013 ili vjerovatnije pocetkom 2014, kao sto sam i kontao otprilike da ce opet se ispostavi.
- nedimaha
#458 Re: PlayStation 3
[quote="arnes_king"][quote="nedimaha"]ja kontam sada kupiti za novu godinu idem na neki odmor u madrid pa tamo, cini mi se da je multiplayer extra stvar pogotovo coop igre i naravno fifa 12
, i to samo originale igrati, imao xbox crackovan, samo beze igrao sp i kupovao igre u nedogled elem nidje veze[/quote]
Ima flashovan xbox i kupovao igre ????? zasto ce ti flashovan ako ih opet kupujes ??? i sa flashovanim xboxom mozes igrati online :S[/quote]
Ti eto pokupio svu pamet ovoga svijeta pa znas, ccccc
Pa kupovao jer tada nisam imao flat internet da ih downloadam, 5 KM jedna igra bila (valjda su ti sada neke stvari jasnije)
i da, mozes igrati dok te ne banuju i profil i konzolu i sve ostalo sta god si imao (tako je bilo kada sam ja box imao)
elem cipovanje zdrao,
hvala Bogu pa original kupiti mogu
ionako mi je box dojadio sad malo ps 3 u kombinaciji sa pc-om, to je taman 
Ima flashovan xbox i kupovao igre ????? zasto ce ti flashovan ako ih opet kupujes ??? i sa flashovanim xboxom mozes igrati online :S[/quote]
Ti eto pokupio svu pamet ovoga svijeta pa znas, ccccc
Pa kupovao jer tada nisam imao flat internet da ih downloadam, 5 KM jedna igra bila (valjda su ti sada neke stvari jasnije)
i da, mozes igrati dok te ne banuju i profil i konzolu i sve ostalo sta god si imao (tako je bilo kada sam ja box imao)
elem cipovanje zdrao,
hvala Bogu pa original kupiti mogu
-
Sitijevac2011
#459 Re: PlayStation 3
Imam PS3 sa 3.66 fw, sta mi je ciniti da jailbreakam ovo cudo, bukvalno od 9 jutros tumbam net i nigdje konkretno ne mogu da nadjem neki guide za jailbreak, POMOC 
- arnes_king
#460 Re: PlayStation 3
Sitijevac2011 wrote:Imam PS3 sa 3.66 fw, sta mi je ciniti da jailbreakam ovo cudo, bukvalno od 9 jutros tumbam net i nigdje konkretno ne mogu da nadjem neki guide za jailbreak, POMOC
Treba ti neki hardware flasher kao npr progskeet ili E3 flasher, to kupis i moras otvoriti konzolu da bi to postavio pa tek onda mozes downgrade radit na 3.55 i cipovat
-
Sitijevac2011
#461 Re: PlayStation 3
Hvala sto si mi razjasnio,a odo sad da se roknem k'o siročearnes_king wrote:Sitijevac2011 wrote:Imam PS3 sa 3.66 fw, sta mi je ciniti da jailbreakam ovo cudo, bukvalno od 9 jutros tumbam net i nigdje konkretno ne mogu da nadjem neki guide za jailbreak, POMOC
Treba ti neki hardware flasher kao npr progskeet ili E3 flasher, to kupis i moras otvoriti konzolu da bi to postavio pa tek onda mozes downgrade radit na 3.55 i cipovat
-
Mustang1
#462 Re: PlayStation 3
Haj ti Arnese znas
Isplatil se uzet polovnu flashovanu za 200 .. Ne radi citac ..Ima li velike opasnost od onog YLOD.a ?
Ja bih to samo onako da imam ubit dosadu .. Ne bi mi bilo puno dati 200 .. Sve preko mi je bacanje para za to trenutno
- Quaresma
#463 Re: PlayStation 3
imali igrica na tom ps3?
stace ti kad ne radi citac
uzmi si xbox 360
stace ti kad ne radi citac
- arnes_king
#464 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Haj ti Arnese znasIsplatil se uzet polovnu flashovanu za 200 .. Ne radi citac ..Ima li velike opasnost od onog YLOD.a ?
Ja bih to samo onako da imam ubit dosadu .. Ne bi mi bilo puno dati 200 .. Sve preko mi je bacanje para za to trenutno
Isplati, naravno da neces praviti blu-ray jer ti ne treba, kupis to ali samo ako mu je firmware 3.55 ili nizi, ako je veci od 3.55 nemoj niposto, onda skines CFW za konzole s neispravnim blu-rayom i time ga cipujes, i et skidaj igre i rokaj, a ylod, tesko pitanje, to se nikad ne zna, naravno ako konzola nije cuvana, ako je bila izlagana dimu, vrucinama, prasini itd onda su velike sanse, ali ako je malo pazis nebi trebao se bojati, ja sam do prekjucer imao fat, prodao ga preksinoc za 580 i jucer ujutro kupim Slim 5 mjeseci star, skoro ne koristen za 520
EDIT: nisam vidjeo da si napisao vec da je flashovana, ak je tako provjeri da li je istina, budel tako kupuj
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#465 Re: PlayStation 3
Ne bi ja mjenjao svoj fat i glossy black boju (i prekidac naravno) sa bilo kakav slim nema sanse ...moze samo veci disk od ovih 500GB sto imamarnes_king wrote:Bubalo1 wrote:Haj ti Arnese znasIsplatil se uzet polovnu flashovanu za 200 .. Ne radi citac ..Ima li velike opasnost od onog YLOD.a ?
Isplati, naravno da neces praviti blu-ray jer ti ne treba, kupis to ali samo ako mu je firmware 3.55 ili nizi, ako je veci od 3.55 nemoj niposto, onda skines CFW za konzole s neispravnim blu-rayom i time ga cipujes, i et skidaj igre i rokaj, a ylod, tesko pitanje, to se nikad ne zna, naravno ako konzola nije cuvana, ako je bila izlagana dimu, vrucinama, prasini itd onda su velike sanse, ali ako je malo pazis nebi trebao se bojati, ja sam do prekjucer imao fat, prodao ga preksinoc za 580 i jucer ujutro kupim Slim 5 mjeseci star, skoro ne koristen za 520
EDIT: nisam vidjeo da si napisao vec da je flashovana, ak je tako provjeri da li je istina, budel tako kupujsamo neke igre ne rade bez blu-raya, ali 90 % ih radi
- KPNCTNJAH
#466 Re: PlayStation 3
arnes_king wrote: ja sam do prekjucer imao fat, prodao ga preksinoc za 580 i jucer ujutro kupim Slim 5 mjeseci star, skoro ne koristen za 520
imam i ja fat, stoji mi po' godine u kuci, ylod u pitanju, pa ako nekog zanima prodao bih za sicu
- arnes_king
#467 Re: PlayStation 3
Jbg svasta je doslo uz moj FAT, mada su to sve bile sitnice
nego ljudi koliko su me zvali sa pika nije normalno, mogao sam ga 10 puta prodati, valjda sto sam ga cipovao i 35 backup igara davao uz njega xD
A i ja sam tako mislio za svoj FAT, ali kada bolje skontam, kada je moj FAT proizveden ..... koliko godina je on prezivio a znas da kod njih moras paziti pregrijavanje itd, ja sam svoj cuvao i nisam imao nikakvih problema, ali YLOD kod njih se odjednom pojavi, i ev odkada imam ovaj slim, ne odvajam se od njega
Nego ovaj sto kaze da ima YLOD, donesi da ti to popravimo, inace se time bavim, nije reballing, nego reflow metoda, sto znaci da ce opet nakon par mjeseci se desiti isto, ali ga poslije popravka nemoj koristiti nego prodaj odmah
A i ja sam tako mislio za svoj FAT, ali kada bolje skontam, kada je moj FAT proizveden ..... koliko godina je on prezivio a znas da kod njih moras paziti pregrijavanje itd, ja sam svoj cuvao i nisam imao nikakvih problema, ali YLOD kod njih se odjednom pojavi, i ev odkada imam ovaj slim, ne odvajam se od njega
Nego ovaj sto kaze da ima YLOD, donesi da ti to popravimo, inace se time bavim, nije reballing, nego reflow metoda, sto znaci da ce opet nakon par mjeseci se desiti isto, ali ga poslije popravka nemoj koristiti nego prodaj odmah
- arnes_king
#468 Re: PlayStation 3
KPNCTNJAH wrote:arnes_king wrote: ja sam do prekjucer imao fat, prodao ga preksinoc za 580 i jucer ujutro kupim Slim 5 mjeseci star, skoro ne koristen za 520
Kakvog si ti levata nasao da mu prodas za toliko fat
![]()
imam i ja fat, stoji mi po' godine u kuci, ylod u pitanju, pa ako nekog zanima prodao bih za sicune dobijete nista uz njega, samo konzolu... ja sam ga ozivljavao fenom cesto i uvijek je radio nekoliko dana i opet crkne... kasnije mi dosadilo, pa kupio slim
Fenom ????? :S to se ne radi fenom, zato ti i jest radio samo par dana poslije, kada uradis kak treba i stavis pastu kakvu treba onda bez problema 3-4 mjeseca pici
Ako si vec tako radio, zast nisi u elektricnu pec ga stavio ? slican princip kao i kod grafickih sto rade, imas po youtube sve pokazano, a ta metoda je cak najbolja od ovih ne trajnih fixeva
A imas isto tako i reballing metodu, to kad se uradi bude bolji nego nov sto je bio, al nezz da li to iko kod nas radi i posto je, ja sam mislio poceti, ali moram opremu prvo nabaviti
- KPNCTNJAH
#469 Re: PlayStation 3
Ja sam taj fat kupio krajem marta 2007 godine (1500 KM), a pokvario se pred kraj prosle godine... nisam ga nesto pretjerano ni koristio, uglavnom samo PES igrao, a znao sam po dva mjeseca da ga ne upalim... nisam imao 'heat gun' pa sam to radio s fenom (malo jacim od prosjecnog), isto stavljao termalnu pastu, ali tek nekoliko dana bi izdrzao... da sam imao pravu opremu lako bi ja to rijesio da malo duze radi, ali u svakom slucaju ne bih da varam ljude i da im prodajem kao polovno, nego s kvarom kako i jeste... pekao sam graficku u rerni i produzio joj vijek trajanja za godinu dana, ali opet je na kraju skroz otisla, tako bi bilo i sa ps3... kasnije sam ga ozivljavao tako sto bi ga drzao u kutiji i onda ga fenom zagrijavao desetak minuta, pa bi opet radio nekoliko dana... prosle godine sam vidio da ljudi traze 100KM za taj 'popravak' koji i ja mogu uraditi uz pravu opremu, a nije trajno rjesenje, pa sam odustao od toga...
- arnes_king
#470 Re: PlayStation 3
KPNCTNJAH wrote:Ja sam taj fat kupio krajem marta 2007 godine (1500 KM), a pokvario se pred kraj prosle godine... nisam ga nesto pretjerano ni koristio, uglavnom samo PES igrao, a znao sam po dva mjeseca da ga ne upalim... nisam imao 'heat gun' pa sam to radio s fenom (malo jacim od prosjecnog), isto stavljao termalnu pastu, ali tek nekoliko dana bi izdrzao... da sam imao pravu opremu lako bi ja to rijesio da malo duze radi, ali u svakom slucaju ne bih da varam ljude i da im prodajem kao polovno, nego s kvarom kako i jeste... pekao sam graficku u rerni i produzio joj vijek trajanja za godinu dana, ali opet je na kraju skroz otisla, tako bi bilo i sa ps3... kasnije sam ga ozivljavao tako sto bi ga drzao u kutiji i onda ga fenom zagrijavao desetak minuta, pa bi opet radio nekoliko dana... prosle godine sam vidio da ljudi traze 100KM za taj 'popravak' koji i ja mogu uraditi uz pravu opremu, a nije trajno rjesenje, pa sam odustao od toga...
Da, sto se tice cijene bezobrazni su, i to najgore oni tebe ubjedjuju da ne rade tim principom i da je trajno rijesenje a isto rade hahah nisam jos nekoga kod nas vidjeo da radi reballing, to bi bila druga prica, nego 20-30 KM je vrh za reflowing, ali hajde kod nas su uvjek bili bezobrazni, najgore je sto se narod ne razumije pa sta ce, a i ne smiju se usuditi otvoriti sami PS3 ili bilo sta drugo, a ne znam sta je tu toliko strasno ....
- nedimaha
#471 Re: PlayStation 3
ehh kupio sam ps3, moze li mi neko pojasniti za sta sluzi playstation network code i treba li mi to za online igranje, i ako ima nekih jos savjeta samo dajte, unaprijed zahvalan 
- arnes_king
#472 Re: PlayStation 3
nedimaha wrote:ehh kupio sam ps3, moze li mi neko pojasniti za sta sluzi playstation network code i treba li mi to za online igranje, i ako ima nekih jos savjeta samo dajte, unaprijed zahvalan
Dao bih ti savjete, ali hajde ti prvo reci jel hoces da mozes online igrati, samim time samo originale kupovati, ili ces da ne mozes online ali zato da mozes backupe igrati i homebrew koristiti ?
- nedimaha
#473 Re: PlayStation 3
samo originali, multiplayer i sve ostalo 
- arnes_king
#474 Re: PlayStation 3
nedimaha wrote:samo originali, multiplayer i sve ostalo
Onda ti tu slabo mogu pomoci, sto se tice ps3 inace znam sve, ali multiplayer sam igrao par puta i nikad vise hehe ne volim to ......
Al ne vjerujem da se tu ima ista i znati, odes na PSN napravis account, i et ga, bar je tako kod mene bilo
-
Vertig0
#475 Re: PlayStation 3
Ne koristim ps3 ali mislim da ti taj code treba za online igranje. Vecina igrica ima unikatan code koji napocetku registrujes da bi mogao igrat online tu igru. Ugl ne daj taj code nikomenedimaha wrote:ehh kupio sam ps3, moze li mi neko pojasniti za sta sluzi playstation network code i treba li mi to za online igranje, i ako ima nekih jos savjeta samo dajte, unaprijed zahvalan