Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:
Prije svega ozbiljan selektor nece raditi za 5000 ojra mjesecno.
Prema tome bilo koji selektor nase reprezentacije je a priori neozbiljan.
Možda u Njemackoj ili nekoj drugoj državi na zapadu,ali ako ovu cifru od 5000 ojra (10.000 KM) stavimo u kontekst BiH gdje je prosjecna plata nekih 850-900 KM (450 ojra) ili gotovo 12 puta veca od prosjecne plate onda je malo bezobrazno govoriti kako je to mala plata.
Hocu da kažem da je to 10.000 KM enormno velika plata za bh.prilike...necemo se sad praviti da živimo u Njemackoj.
Onda brate na selektorsko mjesto stavis Sakiba Malkocevica i rahat smo.

Koliko para - toliko muzike, toliko ozbiljnosti.
Pa šta treba sad?? dati Sušiću 50.000 ojra mjesecnu platu (da ima ko Capello) a ako nas slucajno ne odvede na EP onda ga javno razapeti pred NS?? jel to riješenje?? koliko mu treba podici platu??? cime ga treba sve opteretiti?? ne kontam poentu tu nikako.

Ja pricam o realnostima koje nas okružuju i gdje živimo...ne pravim se da živim u Njemackoj,ne lažem sam sebe.
Sva se svodi na jedno pitanje : Šta mi zapravo hocemo od Sušića??
Bosanski_kralj

#452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Nije trebao braniti i govoriti pozitivno o Savezu, ima diplomatskih odgovora. Takve stvari su i Ćiri zamjerane. Ipak mislim da je kod Sušića u pitanju neupućenost u dešavanja u našem nogometu. Kasnije će njemu sve biti jasnije. Nadam se samo da ovakvih izjava više neće biti i još bitnije da ne dozvoli mu se Savez mješa u posao.
mikogoago

#453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Kad se vec diskutuje o savezu...Cini mi se da svi zaboravljate opomene od UEFA koje stalno dolaze u savez,odnosno posljednje pismo da moraju rekonstruisati savez po ugledu na sve ostale to jest jedan predsjednik ,jedan ili dva podpredsjednika itd.UEFA vise nece da placa visoke troskove BiH delegacija,dalje nepije vode sto je kod nas tako uredjena drzava jer politika je zabranjena u UEFA.Drugim rjecima poznavajuci ove nase dobricine iz saveza lako nam se moze dogoditi u kvalifikacijama da budemo iskljuceni ili diskvalifikovani ukoliko se te stvari u savezu ne rjese do odredjenog roka.E sada ovima u savezu je mozda i svejedno,ali tu je i blokirana kasa tako da nema vise hapanja,a ni para.Lako se moze dogoditi da savez ovakav kakav je bude rasformiran.Dakle NS BiH mora igrati kako mu kazu bez obzira koliko im se to ne svidjalo.Oni na sve nacine pokusavaju to da prikriju,ali izgleda da se UEFA pravo nameracila na njih i hoce da stave tacku na to.
Sto se tice Susica,ja ga donekle razumjem.On pripada staroj skoli i igrao je za Yugu koja je imala sredjen savez i tacno se znalo ko sta i kako radi,sta se smije reci,a sta ne.Upravo se tako i ponasa prema ovom savezu.Ja se iskreno nadam da ovo sve radi da se previse netalasa i da ima svoj mir,da radi u miru,djeluje pomalo izgubljeno,ali i to razumijem jer vjerujem da se ovome svemu nije nadao,a pogoto tome da imamo toliko pametnih selektora,novinara.ipak ja vjerujem da ce ubrzo pohvatati konce u svoje ruke,trebao bi i da iskoristi iprijateljstvo sa Platinijem,ali o tom potom.dajmo mu priliku i mir da radi.
sorge_sa

#454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sorge_sa »

Nekolicina polupismenih sportskih novinarcica u zadnje vrijeme se nafurala da kreira u ovoj nasoj bosanskoj zabokrecini neku zamisljenu kvazi sportsku javnost, da oni fol vedre i oblace, smjenjuju selektore, prozivaju igrace i kojesta, u isto vrijeme vire Savezu i saveznicima iz supka, non-stop na vezi za ogrebat se za dzabalesku mjesto u avionu, a onda iz sigurnosti, kamuflirani iz grma te nazovi sportske javnosti hrabro kritikuju i ruse i pozivaju na bunu. Bakir Tiro pise clanak Neupuceni genije, mislim ko je Bakir Tiro, ko je Edin Isanovic, ko je Seid Teftedarija, Sinan Sinanovic, koje dostignuce u svom zivotu su postigli, sta su kvalitetno uradili, osim da se na okupljanjima reprezentativaca, vrzmaju oko hotela, nebi li prevarili nekog od njih, da za 200-300 EUR na kafu, napisu neki afirmativan clanak ili prilog za tv. Znamo da je Baho Topalbecirevic prije rata prodavo farmerke u Varteksu u Mis Irbinoj, to sto je bio preko puta FIS-a, mu je najvece sportsko dostignuce, nerealizirani pjevac, je na kraju postao komentator, i inaugurator te sanerske i mahalske novinarske strategije u sportskim vodama, par stotina eurica za guranje u medijima. Na kraju krajeva kako se postaje sportski novinar, skola neka, nesto, presmjesno zanimanje.
A sada na temu Pape, selektor BIH, sigurno je da stavlja na kocku cijelu svoju karijeru, ako ne uspije napravit neki rezultat, definitivno zavrsava trenersku, vrlo vjerovatno gubitnik, bice popljuvan, od njega ulazak u ovo je ludo hrabar potez, bespotrebno riskiranje i stavljanje glave u lavovske celjusti, realno sanse da se plasiramo osrednje, ali znajuci da nemamo nikakve svijesti o samima sebi, o nasoj minornosti i beznacajnosti u svim poljima, ocekivanja te sportske javnosti abnormalno nerealna,stvaranje pritiska i moranja, u startu unistavaju i ubijaju i to malo sansi sto imamo. Bice jal Pukovnik jal Pokojnik, po meni prije Pokojnik, steta, a kako je samo igro taj covjek......
jeza u ledja

#455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

BSn wrote:
jeza u ledja wrote:
BaileyS wrote: Niko od njega ne trazi da rusi savez ali ovo podilazenje je prevrsilo mjeru dobrog ukusa. Dosadasnji selektori su makar na rijecima bili uz igrace. Susic je prvi koji kuje u zvijezde savez i istovremeno kritikuje i indirektno prijeti igracima. Ovaj vid komunikacije sa onima koji mu trebaju donijeti rezultat sigurno ga nece daleko dovesti.
.
Zar nije Ciro govorio da je Munib najveca postenjacina?
Zar nije Sergej pisao pisma izvinjenja Savezu i govorio sto je bilo sada se brise, Barbarez nije protiv Saveza vise?

Nije nicije maslo za ramazana, al' sto je Ciro, il' Sergej po pitanju suradjivanja sa Savezom bolji od Papeta?
Pa to isto i ja govorim.
jeza u ledja

#456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

LSD wrote: Pa šta treba sad?? dati Sušiću 50.000 ojra mjesecnu platu (da ima ko Capello) a ako nas slucajno ne odvede na EP onda ga javno razapeti pred NS?? jel to riješenje?? koliko mu treba podici platu??? cime ga treba sve opteretiti?? ne kontam poentu tu nikako.

Ja pricam o realnostima koje nas okružuju i gdje živimo...ne pravim se da živim u Njemackoj,ne lažem sam sebe.
Sva se svodi na jedno pitanje : Šta mi zapravo hocemo od Sušića??
Govorimo o ozbiljnosti selektora, ja kazem da ne mozes naci ozbiljnog za tako malu platu.
jeza u ledja

#457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

sorge_sa wrote:Nekolicina polupismenih sportskih novinarcica u zadnje vrijeme se nafurala da kreira u ovoj nasoj bosanskoj zabokrecini neku zamisljenu kvazi sportsku javnost, da oni fol vedre i oblace, smjenjuju selektore, prozivaju igrace i kojesta, u isto vrijeme vire Savezu i saveznicima iz supka, non-stop na vezi za ogrebat se za dzabalesku mjesto u avionu, a onda iz sigurnosti, kamuflirani iz grma te nazovi sportske javnosti hrabro kritikuju i ruse i pozivaju na bunu. Bakir Tiro pise clanak Neupuceni genije, mislim ko je Bakir Tiro, ko je Edin Isanovic, ko je Seid Teftedarija, Sinan Sinanovic, koje dostignuce u svom zivotu su postigli, sta su kvalitetno uradili, osim da se na okupljanjima reprezentativaca, vrzmaju oko hotela, nebi li prevarili nekog od njih, da za 200-300 EUR na kafu, napisu neki afirmativan clanak ili prilog za tv. Znamo da je Baho Topalbecirevic prije rata prodavo farmerke u Varteksu u Mis Irbinoj, to sto je bio preko puta FIS-a, mu je najvece sportsko dostignuce, nerealizirani pjevac, je na kraju postao komentator, i inaugurator te sanerske i mahalske novinarske strategije u sportskim vodama, par stotina eurica za guranje u medijima. Na kraju krajeva kako se postaje sportski novinar, skola neka, nesto, presmjesno zanimanje.
A sada na temu Pape, selektor BIH, sigurno je da stavlja na kocku cijelu svoju karijeru, ako ne uspije napravit neki rezultat, definitivno zavrsava trenersku, vrlo vjerovatno gubitnik, bice popljuvan, od njega ulazak u ovo je ludo hrabar potez, bespotrebno riskiranje i stavljanje glave u lavovske celjusti, realno sanse da se plasiramo osrednje, ali znajuci da nemamo nikakve svijesti o samima sebi, o nasoj minornosti i beznacajnosti u svim poljima, ocekivanja te sportske javnosti abnormalno nerealna,stvaranje pritiska i moranja, u startu unistavaju i ubijaju i to malo sansi sto imamo. Bice jal Pukovnik jal Pokojnik, po meni prije Pokojnik, steta, a kako je samo igro taj covjek......
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
bosnisk_boy

#458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

sorge_sa wrote:Nekolicina polupismenih sportskih novinarcica u zadnje vrijeme se nafurala da kreira u ovoj nasoj bosanskoj zabokrecini neku zamisljenu kvazi sportsku javnost, da oni fol vedre i oblace, smjenjuju selektore, prozivaju igrace i kojesta, u isto vrijeme vire Savezu i saveznicima iz supka, non-stop na vezi za ogrebat se za dzabalesku mjesto u avionu, a onda iz sigurnosti, kamuflirani iz grma te nazovi sportske javnosti hrabro kritikuju i ruse i pozivaju na bunu. Bakir Tiro pise clanak Neupuceni genije, mislim ko je Bakir Tiro, ko je Edin Isanovic, ko je Seid Teftedarija, Sinan Sinanovic, koje dostignuce u svom zivotu su postigli, sta su kvalitetno uradili, osim da se na okupljanjima reprezentativaca, vrzmaju oko hotela, nebi li prevarili nekog od njih, da za 200-300 EUR na kafu, napisu neki afirmativan clanak ili prilog za tv. Znamo da je Baho Topalbecirevic prije rata prodavo farmerke u Varteksu u Mis Irbinoj, to sto je bio preko puta FIS-a, mu je najvece sportsko dostignuce, nerealizirani pjevac, je na kraju postao komentator, i inaugurator te sanerske i mahalske novinarske strategije u sportskim vodama, par stotina eurica za guranje u medijima. Na kraju krajeva kako se postaje sportski novinar, skola neka, nesto, presmjesno zanimanje.
Svaka cast na komentaru nema se sta dodati......
al' u limburgu

#459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by al' u limburgu »

nema on sta riskirati,ova funkcija moze samo da bude dobra za nastavak njegove "trenerske karijere"...ako ovo izgura kako treba,bice heroj...
a to bio je igrac,samo po sebi proslost...kada se vec odlucio za ovaj posao,e onda mora ocekivati sve...
BSn

#460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

jeza u ledja wrote:
BSn wrote:
jeza u ledja wrote:
Zar nije Ciro govorio da je Munib najveca postenjacina?
Zar nije Sergej pisao pisma izvinjenja Savezu i govorio sto je bilo sada se brise, Barbarez nije protiv Saveza vise?

Nije nicije maslo za ramazana, al' sto je Ciro, il' Sergej po pitanju suradjivanja sa Savezom bolji od Papeta?
Pa to isto i ja govorim.

A ja se nadovezujem. :D
s_bjelava

#461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

Po meni, Pape je pokazao da je profesionalac u svom poslu, trazio je video snimke svih utakmica u kvalifikacijama, vidjece sta je valjalo sta nije I prema tome odrediti dalje smjernice. Koliko je nas, fudbalskih zaljubljenika I entuzijasta, gledalo uzivo utakmicu pa je poslije vrtilo kuci do iznemoglosti, analiziralo svaki detalj, po hiljadu puta sam vracao Dzekin gol u Belgiji I Sejin u Zenici.
Bice mu to dobro osnova za pocetnu analizu tima I svih njegovih mana I vrlina. Cak i fudbalski laici bi uvidjeli da Salihovic i Ibricic nisu za pozicije beka, da Muratovic nije za defanzivnog veznog, da Vedo nije rjesenje za drugog spica, Zlatan je bolji i jaci.... itd, itb.
Sam je rekao da se sutra igra utakmica da bi znao 8-9 igraca u pocetnoj postavi, znaci 2-3 su upitna, iskreno se nadam zbog “genijalne” formacije njegovog prethodnika.
Vec sam jednom napisao, bekove mora da rodi, ako treba i u Brazil ici da ih nadje ali moramo imati barem jednog brzog beka koji zna centrirati.
Ne shvatam zasto smo se obrusili na Papeta kad jos nije ni sjeo na klupu, halo narode nas selektor je veliki, najveci Safet Susic Pape. On ne smije dozivjeti sudbinu Kodre i Bolica, to bi bilo pogubno sa fudbalskog stanovista a ne treba zanemariti ni politicku implikaciju takvog raspleta, pogotovo sa stanovista Bosanskog pa i bosnjackog nacionalnog ponosa.
Ako ga mi sami svojim nebulozama i neutemeljenim napadima prije vremena otjeramo ili bar dusmanima pomognemo onda neka nam je na cast.
Najmanje sto mozemo uraditi je da mu na prvoj domacoj utakmici priredimo “standing ovation” da cijeli stadion skandira Pape, Pape praceno sa naravno Savez napolje.
Time bismo pokazali njemu i igracima koliko nam je drago da je najveci BH fudbaler svih vremena pristao biti selektorom nase repke.
Nije on to uradio zbog para, uradio je zbog, izmedju ostalog i zbog licne afirmacije i tu nema nista lose, dapace, znaci da ima ogroman motiv da uspije i odvede nas na EP.
Da li on voli ovu zemlju ili ne ostavimo njemu i njegovoj savjesti, bitno je da je njegov profesionalni motiv u skladu sa ambicijama i mogucnostima nase reprezentacije i drzave, naposlijetku.
Ne mogu reci da mi se svidjau neke od njegovih izjava (npr. Baka za pomocnika) ali ima ona stara narodna: Krmka niz dlaku, valjda je nesta naucio od Kodre i Bolica, sa rogatim se nije bosti.
Dok ne izvede na teren 3-5-2 formaciju sa 4-5 igraca koji nikada nisu niti mogu igrati te pozicije ja ga podrzavam. Do tada pratim i citam sve sto pise o njemu i nama i ne cjepidlacim previse.
Necu i ne mogu zamisliti da me moj fudbalski idol (ovo je od navijaca Zelje) razocara kao selektor moje jedne i jedine reprezentacije.
Sretno Pape i tebi i nama.

:bih: :bih: :bih:
sorge_sa

#462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sorge_sa »

Papetu se spocitava nedostatak patriotizma, ono gdje je bio kad je bilo najteze, sto nije prije preuzeo reprezentaciju, mislim da je preuzimanje ovog trenutno jako vruceg krompira, te selektorske funkcije, u ovakvom okruzenju, ovakvoj drzavi i atmosferi, vise nego izraziti patriotski cin, ono Pape kamikaza, bombas samoubica, zasto?, da i obrazlozim, mislim da jetrenutno samo u Turskoj biti teze selektor, ono drzava od 4 i koliko miliona stanovnika, a svi selektori, svi kompetentni i imaju ponesto reci, od komentara sa ovih stranica da krenemo, ide prvo, ova floskula, neko negdje reko, i onda se papagajski ponavlja, da je napokon doslo vrijeme da se nasa reprezentacija plasira na veliko takmicenje?? :? , otkud znamo, otkuco sat, sta li, ali to su one mantre ponavljane od novinarskih bezveznjakovica sveznalica, dakle ta recenica, koja bi trebala da znaci napokon imamo solidnu selekciju, ono glava vrat tijelo rep noge sta li vec.
Pa onda krenu analize igraca, jedan po jedan, kao ekipa nam je ekstra, ali kad vrli poznavaoci krenu sa seciranjem, niko ne valja,Hasagic rupa,Begovic neiskusan, Ibricic nije ni za Pofalickog, u odbrani Spahic samo valja, ostali Nadarevic,Jahic, Berberovic klocevi, Pjanic slab, Ibisevic tanak, Medunjanin se ne vidi, Salihovic ne igra svoju poziciju, Muslimovic dobar kao zamjena, kad se sve sabere i oduzme, imamo glavom i brojem tri igraca oko kojih je postignut konsenzus, Spahic, Dzeko i Misimovic, koji zna, ali nas je prodo, kako tvrde Ciro, Sinan Sinanovic i onaj zalizani klon Sinanov sa Kantonalne TeVe.
Kad rezimiramo nasa reprezentacija je zrela da se plasira na EP,halo vrijeme je napokon doslo, sa 2 i po igraca, jerbo se nikad ne zna hoce li Miske izdat, hoce li neko iz Srpske dugme pretisnut. Dakle mi smo negdje oko 30 mjesta na UEFA listi i mi smatramo,i u Bosni ljudi misle,ubjedjeni, ne znam stvarno i zasto i kako, da ako se ne plasiramo, da je to nesupjeh, halo pa procitajte, ono sto ste pisali prije o igracima.
Kad uspijete da sve ovo sklopite u jednu sliku, ja vidim Papeta, kao nekog ko jako i istinski voli ovu zemlju, ko joj zna sve mane a i vrline, pa je odlucio ono posteno i naivno uci u ovo, a ne namazano i proracunato kao Ciro. A primjedba, da je sad preuzeo kad imamo ovu "sjajnu generaciju", nikako ne stoji, ono sto smo dosad imali je bilo nista, a sad je nesto, samo Baka Sliskovic , Fuad Muzurovic, Dzemaludin Musovic, nemam nista protiv ljudi, samo realno nisu imena i kalibar Papeta, se mogu prihvatiti 5.000 EUR. Papetu realno ovo ne treba, ali kao sto rece, djeca ga nalozila.
jeza u ledja

#463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

sorge_sa wrote:Papetu se spocitava nedostatak patriotizma, ono gdje je bio kad je bilo najteze, sto nije prije preuzeo reprezentaciju, mislim da je preuzimanje ovog trenutno jako vruceg krompira, te selektorske funkcije, u ovakvom okruzenju, ovakvoj drzavi i atmosferi, vise nego izraziti patriotski cin, ono Pape kamikaza, bombas samoubica, zasto?, da i obrazlozim, mislim da jetrenutno samo u Turskoj biti teze selektor, ono drzava od 4 i koliko miliona stanovnika, a svi selektori, svi kompetentni i imaju ponesto reci, od komentara sa ovih stranica da krenemo, ide prvo, ova floskula, neko negdje reko, i onda se papagajski ponavlja, da je napokon doslo vrijeme da se nasa reprezentacija plasira na veliko takmicenje?? :? , otkud znamo, otkuco sat, sta li, ali to su one mantre ponavljane od novinarskih bezveznjakovica sveznalica, dakle ta recenica, koja bi trebala da znaci napokon imamo solidnu selekciju, ono glava vrat tijelo rep noge sta li vec.
Pa onda krenu analize igraca, jedan po jedan, kao ekipa nam je ekstra, ali kad vrli poznavaoci krenu sa seciranjem, niko ne valja,Hasagic rupa,Begovic neiskusan, Ibricic nije ni za Pofalickog, u odbrani Spahic samo valja, ostali Nadarevic,Jahic, Berberovic klocevi, Pjanic slab, Ibisevic tanak, Medunjanin se ne vidi, Salihovic ne igra svoju poziciju, Muslimovic dobar kao zamjena, kad se sve sabere i oduzme, imamo glavom i brojem tri igraca oko kojih je postignut konsenzus, Spahic, Dzeko i Misimovic, koji zna, ali nas je prodo, kako tvrde Ciro, Sinan Sinanovic i onaj zalizani klon Sinanov sa Kantonalne TeVe.
Kad rezimiramo nasa reprezentacija je zrela da se plasira na EP,halo vrijeme je napokon doslo, sa 2 i po igraca, jerbo se nikad ne zna hoce li Miske izdat, hoce li neko iz Srpske dugme pretisnut. Dakle mi smo negdje oko 30 mjesta na UEFA listi i mi smatramo,i u Bosni ljudi misle,ubjedjeni, ne znam stvarno i zasto i kako, da ako se ne plasiramo, da je to nesupjeh, halo pa procitajte, ono sto ste pisali prije o igracima.
Kad uspijete da sve ovo sklopite u jednu sliku, ja vidim Papeta, kao nekog ko jako i istinski voli ovu zemlju, ko joj zna sve mane a i vrline, pa je odlucio ono posteno i naivno uci u ovo, a ne namazano i proracunato kao Ciro. A primjedba, da je sad preuzeo kad imamo ovu "sjajnu generaciju", nikako ne stoji, ono sto smo dosad imali je bilo nista, a sad je nesto, samo Baka Sliskovic , Fuad Muzurovic, Dzemaludin Musovic, nemam nista protiv ljudi, samo realno nisu imena i kalibar Papeta, se mogu prihvatiti 5.000 EUR. Papetu realno ovo ne treba, ali kao sto rece, djeca ga nalozila.
ahahaha :lol:

Odlican, 5+. :thumbup: :thumbup:
LSD

#464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

sorge_sa wrote:Papetu se spocitava nedostatak patriotizma, ono gdje je bio kad je bilo najteze, sto nije prije preuzeo reprezentaciju, mislim da je preuzimanje ovog trenutno jako vruceg krompira, te selektorske funkcije, u ovakvom okruzenju, ovakvoj drzavi i atmosferi, vise nego izraziti patriotski cin, ono Pape kamikaza, bombas samoubica, zasto?, da i obrazlozim, mislim da jetrenutno samo u Turskoj biti teze selektor, ono drzava od 4 i koliko miliona stanovnika, a svi selektori, svi kompetentni i imaju ponesto reci, od komentara sa ovih stranica da krenemo, ide prvo, ova floskula, neko negdje reko, i onda se papagajski ponavlja, da je napokon doslo vrijeme da se nasa reprezentacija plasira na veliko takmicenje?? :? , otkud znamo, otkuco sat, sta li, ali to su one mantre ponavljane od novinarskih bezveznjakovica sveznalica, dakle ta recenica, koja bi trebala da znaci napokon imamo solidnu selekciju, ono glava vrat tijelo rep noge sta li vec.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: svaka cast za sve ovo...i za ovaj i za prethodni post.

Nadajmo se samo da se nece opet sjetiti ovi iz RS da pritisnu dugme na Misimovića :-) :-)
Što nam to rade :? :shock: hajmo teoreticari zavjera i urota,odgovorite na to pitanje :-)
11sumirp

#465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 11sumirp »

Pa rade sve da uniste fudbal nogomet u bih...Jer ih to ne interesuje, imaju rezervne varijante... :evil:
Naravno uz svesrdnu pomoc domacih kvislinga,aka pasalic,usanovic,colakovic i ini drugi.
PAPE je vjerovatno usao u ovu pricu,cista srca da ostvari rezultat,pa sta i ako se uda bogato poslije toga,sastavni dio posla...
Al PAPE ako folira, i glumi neupucenog,da bi krmku niz dlaku iso,treba mu oskara dodijelit... :)
winabike

#466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by winabike »

Svaka čast na postu majstore, sve si rekao.

Čitam ovu temu od kada je krenula, i sve mi se ne da da naprdivam na osnovu budalaština (što je doš'o, kako je doš'o, jel patriJota, jel plak'o jutrom kad su granate po šeheru padale, jel sluš'o Himzu i Zaima noću pred spavanje...).

Pape, podrška od još jednog Željovca, da izađe sve na hair...

PS. Zaboravljamo da nas je jedan drugi moj idol iz djetinjstva, kojega smo svi priželjkivali kao selektora, a kojemu su inače puna usta bh. patriotizma, odjebao kao suhu šljivu kad su ga pitali bil' sad malo on. Da, riječ je o Vahi, mom Vahi Halilhodžiću.

A ne konta Vahid da je Džeko bolji od Drogbe... :mrgreen: :D
Last edited by winabike on 08/01/2010 11:28, edited 1 time in total.
internazionale

#467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by internazionale »

naklon za sorge_sa
za ove limburge i metalce i ine gore navedeno pročitati i zapamtiti
11sumirp

#468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 11sumirp »

internazionale wrote:naklon za sorge_sa
za ove limburge i metalce i ine gore navedeno pročitati i zapamtiti
:lol: :lol: :lol:
Pa nije sufara da se uci napamet,majka mu stara,razlika u misljenju,jesil cuo kad za to?
KO ribice smo,pamcenje nije duze od 13 sekundi,sve brzo zaboravljamo,levati nas ko kako stigne,prodaju nam od patriotizma do historijskih dogadjaja,a u sustini ,zabokrecina.
Pogresno sve shvatate,naravno da bih i ja volio da mu krene,naravno da bih i ja volio mjesto u malu dubu,u varsavu za 2 godine,ali kako je krenuo, i kome vjeruje,il bar tako izjavljuje cisto sumnjam...
Oi

#469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Oi »

ja mislim da pape treba nesto javno opsovat' :D
al' u limburgu

#470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by al' u limburgu »

Oi wrote:ja mislim da pape treba nesto javno opsovat' :D
aide,sta on treba...i ono sto kaze po protokolu,jedva i to nekako...
kao da je progutao dvije fudbalske lopte,ciro je bio zivlji od njega a stariji je vise od dvije decenije...
kada gubimo,na poluvremenu ga ne vidim nikako kako ce motivirati igrace,morace mikrofon ugraditi da nosi uvijek i za vrijeme treninga...
BaileyS

#471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

winabike wrote:
Svaka čast na postu majstore, sve si rekao.

Čitam ovu temu od kada je krenula, i sve mi se ne da da naprdivam na osnovu budalaština (što je doš'o, kako je doš'o, jel patriJota, jel plak'o jutrom kad su granate po šeheru padale, jel sluš'o Himzu i Zaima noću pred spavanje...).

Pape, podrška od još jednog Željovca, da izađe sve na hair...

PS. Zaboravljamo da nas je jedan drugi moj idol iz djetinjstva, kojega smo svi priželjkivali kao selektora, a kojemu su inače puna usta bh. patriotizma, odjebao kao suhu šljivu kad su ga pitali bil' sad malo on. Da, riječ je o Vahi, mom Vahi Halilhodžiću.

A ne konta Vahid da je Džeko bolji od Drogbe... :mrgreen: :D
Pa mnogima su ove tvoje i slicne price budalastina.

Nisi mozda pomislio na to da Vahidu nije do dodvoravanja savezu i da je kao takav jednostavno nepodoban. Sta treba, da dodje ovdje i da slusa price pojedinih kako mu je savez "poslodavac" i da treba da igra po njihovim pravilima...a i takvih budalastina smo se nacitali na ovoj temi. Dakle ovdje se radi o tome kolika je cijena dostojanstva i jesi li je spreman prodati.

Mozda ni Vaha nije nikakav patriota kao sto nije ni Susic, razlika je jednostavno u tome da Pape mora ukivati u zvijezde IO FSBiH a Vahidu to ne treba, moze mu se sa Drogbom i kompanijom....pazi sad ovo..... u africkoj banana drzavi koja ga placa deset puta bolje od naseg bh saveza i gdje on i njegovi igraci imaju deset puta bolje uslove nego sto ce imati Susic i nasi reprezentativci (kojima je usput receno Pape vec poceo soliti pamet kako previse pricaju kontra tog istog nesposobnog saveza)

Eh prijatelju, ako se mi zadovoljavamo time da nam je deset puta gore nego nekakvoj Obali Slonovace Vahid ne mora i niko to od njeg ne treba da trazi. Kad budemo spremni mijenjati stvari mozda se on i takvi kao on prihvate posla, ovako nemamo im sta prigovarati. Do tad dobri su nam i ovi "ne talasaj nista, neka je meni dobro".

Ovdje se ne radi o patriotizmu nego prije svega o postivanju sopstvene profesije.
Alfa_Ze

#472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

Dobrim dijelom se slazem sa tvojim razmisljanjima, ali ne u cijelosti. Niko nema pravo Papetu spodcitavat njegov patriotizam prema ovoj drzavi. Medjutim ?? Ne sumnjam ni u njegove iskrene namjere prema ovoj reprezentaciji, ali se nemoze sakriti ni cinjenica da je u pitanju i njegova buduca trenerska karijera. Nakon godinu i po dana bez trenerskog angazmana, odlucio je : – il’ hadzija, il’ bos !!
I njegov predhodnik Blazevic je bio defakto ‘’trenerski mrtvac”. Nanjusio je generaciju ( kao Hrvatka 1998. ) sa kojom se nesto moze postici. Za malo je i uspio u tome. Nama zalenje, a Ciro sa godisnje plate od 60.000 eura ( plus bonusi iz ugovora ), ode u Sangaj za platu od 1.000.000 eura godisnje. Svakako da u tome ne bi uspio, da mu nije bilo ove reprezentacije. Ko pokusa da tvrdi drugacije, naprosto laze. Ako nista, neka mi argumentovano dokaze, da ovo sto pisem o Ciri nije istina.
Da li Papetu treba ovaj posao ili ne ?? Budimo bar toliko realni pa reci da mu treba. Ugodno sa korisnim !!
Pridodavanjem novih igraca ovoj selekciji, promjenom sustava igre, zagarantovana mu je borba za visok plasman, u bilo kojoj grupi zrijeba za EP 2012. To je notorna cinjenica. Sad, da li ce mo se plasirati na taj EURO, to je svakako nepoznanica ??

Sto se tice tvojih insinuacija o ‘’sjajnoj generaciji’’, red je citirati Papetovu izjavu :

- “Bilo je svih ovih godina često puta razgovora, formalnih i neformalnih, između mene i ljudi iz Saveza. Međutim, uvijek sam odbijao da dođem za selektora, budući da sam smatrao kako nemamo izglede za plasman na veliko takmičenje. Uvijek bi u grupi s BiH bile po dvije-tri jake selekcije i bilo je nerealno da se očekuje plasman. Nisam htio nikome da garantujem da ću odvesti reprezentaciju na veliko takmičenje ‘’ - iskren je Sušić.
Međutim, postavlja se pitanje, šta se to u međuvremenu promjenilo?
- ‘’ Promjenilo se dosta toga. Reprezentacija ima kvalitet, po meni veliki potencijal. Naši igrači su jako dobri, igraju u jakim ligama, to je jedan mladi tim koji je veoma talentovan. Smatram da ovi igrači sada imaju kvalitet da se plasiraju na jedno veliko takmičenje’’.
Za razliku od tebe ja mislim da Papetu ovaj posao treba, i bilo bi zaista smijesno i neozbiljno baratati tom cinjenicom ‘’ da su ga djeca nalozila’’.

Ako Pape odvede repku na sljedeci EURO, bice heroj nacije. To ce imati efekta na jos jedan dodatni momenat, realnu sansu da postane trener PSG, sto je njegov trenerski san.
Ako pak ne uspije da odvede repku na EP ( garantovano ce biti u borbi za visok plasman u grupi ), bice to jos jedno nacionalno razocarenje ( na to smo bar do sada navikli ), a Pape ce ponovo ‘’ozivjeti’’ svoje nove angazmane u ine ‘’turkspor’’ klubove.

Nadam se da ce Pape naci u Sarajevu ISKRENE PRIJATELJE, koji ce ga uputiti na sva desavanja, kako u bh fudbalu, tako i u savezu. Budu li ga ‘’PREUZELI’’ ini novinari, menadjeri, i kvazi prijatelji……….. mrka kapa !!
Po jutru se dan poznaje, …………a kako je krenuo ….. ????
HarnagaHarnaga

#473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Evo vidim gore covjek koji je vukao i rukama i nogama da Barbarez postane selektor, najednom opravdava Halilhodzica i kaze da je u pravu sto nece "da se muva" sa ovakvim savezom (indirektno prigovara Papetu) sa kojim je Barba maksuzile iz Dojclanda doletio da pije kahvu i pregovora. Jos kazu da je i neka pokajnicka pisma pisao, a sigurno je da je izjavljivao kako sve sto je bilo treba ostaviti iza sebe - pojela maca - pa gledati naprijed. Ne kazem da tu ima nesto lose, samo tako se i moze doci do pozicije selktora, jer taj jebeni savez je tu, i ne mozes glavom kroz zid, ali mi ovi pametnjakovicu sto imaju stotinu arsina u zavisnosti o kome mjere i sijeku strahovito idu na nerve.
BaileyS

#474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Ne nece da se "muva" vec ne misli da ih ukiva u zvijezde. Koliki treba biti IQ da napravis razliku izmedju ova dva pojma?

Barbarez ili Halilhodzic, ako bi im dozvolili pristup reprezentaciji, sigurno ne bi tvrdili kako u IO FSBiH sjede ljudi koji zele samo dobro bh fudbalu (zato i nisu tu). Svi pricamo o Susicevim izjavama a ne o tome je li trebao ili ne preuzeti mjesto selektora. Ne izvrci rijeci i ne skreci sa glavne teme tj. pitanju sta zeli postici tim podanickim odnosom spram ljudi u savezu.
leo karan

#475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

jebiga, popalio nas je ciro kolektivno s onom pobjedom u belgiji i s onim razvojem situacije poslije
polazim od sebe, nisam pratio reprezentaciju par godina al i kamen se probudio u proljece 2009.
oni iz fanatikosa se borili godinama, hapslilo ih sirom evrope i sve je stalo zarad viseg cilja, nekog naseg eventualnog plasmana na SP
i na kraju zbog lopovlika i amaterizma smo i ispuslili sve
tako ce uvijek biti
nije bitan pape sad, jebo njega, svejedno je ko je dosao
Locked