Papetu se spocitava nedostatak patriotizma, ono gdje je bio kad je bilo najteze, sto nije prije preuzeo reprezentaciju, mislim da je preuzimanje ovog trenutno jako vruceg krompira, te selektorske funkcije, u ovakvom okruzenju, ovakvoj drzavi i atmosferi, vise nego izraziti patriotski cin, ono Pape kamikaza, bombas samoubica, zasto?, da i obrazlozim, mislim da jetrenutno samo u Turskoj biti teze selektor, ono drzava od 4 i koliko miliona stanovnika, a svi selektori, svi kompetentni i imaju ponesto reci, od komentara sa ovih stranica da krenemo, ide prvo, ova floskula, neko negdje reko, i onda se papagajski ponavlja, da je napokon doslo vrijeme da se nasa reprezentacija plasira na veliko takmicenje??

, otkud znamo, otkuco sat, sta li, ali to su one mantre ponavljane od novinarskih bezveznjakovica sveznalica, dakle ta recenica, koja bi trebala da znaci napokon imamo solidnu selekciju, ono glava vrat tijelo rep noge sta li vec.
Pa onda krenu analize igraca, jedan po jedan, kao ekipa nam je ekstra, ali kad vrli poznavaoci krenu sa seciranjem, niko ne valja,Hasagic rupa,Begovic neiskusan, Ibricic nije ni za Pofalickog, u odbrani Spahic samo valja, ostali Nadarevic,Jahic, Berberovic klocevi, Pjanic slab, Ibisevic tanak, Medunjanin se ne vidi, Salihovic ne igra svoju poziciju, Muslimovic dobar kao zamjena, kad se sve sabere i oduzme, imamo glavom i brojem tri igraca oko kojih je postignut konsenzus, Spahic, Dzeko i Misimovic, koji zna, ali nas je prodo, kako tvrde Ciro, Sinan Sinanovic i onaj zalizani klon Sinanov sa Kantonalne TeVe.
Kad rezimiramo nasa reprezentacija je zrela da se plasira na EP,halo vrijeme je napokon doslo, sa 2 i po igraca, jerbo se nikad ne zna hoce li Miske izdat, hoce li neko iz Srpske dugme pretisnut. Dakle mi smo negdje oko 30 mjesta na UEFA listi i mi smatramo,i u Bosni ljudi misle,ubjedjeni, ne znam stvarno i zasto i kako, da ako se ne plasiramo, da je to nesupjeh, halo pa procitajte, ono sto ste pisali prije o igracima.
Kad uspijete da sve ovo sklopite u jednu sliku, ja vidim Papeta, kao nekog ko jako i istinski voli ovu zemlju, ko joj zna sve mane a i vrline, pa je odlucio ono posteno i naivno uci u ovo, a ne namazano i proracunato kao Ciro. A primjedba, da je sad preuzeo kad imamo ovu "sjajnu generaciju", nikako ne stoji, ono sto smo dosad imali je bilo nista, a sad je nesto, samo Baka Sliskovic , Fuad Muzurovic, Dzemaludin Musovic, nemam nista protiv ljudi, samo realno nisu imena i kalibar Papeta, se mogu prihvatiti 5.000 EUR. Papetu realno ovo ne treba, ali kao sto rece, djeca ga nalozila.