Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post Reply
ultima_palabra

#451 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ultima_palabra »

zagazaga wrote:
prljavi Hare wrote:
draganbl wrote:Mislim da bi se ovoj temi trebao promijeniti naziv u "Vlažni snovi SaX forumaša". Više bi odgovaralo.

Pa zamoli administraciju za tu promjenu! :wink:
Vise me brine zasto nekog frustriraju ovakvi nazivi :?
Imam ja ideju, al ne smijem reći :D
ahuseino

#452 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ahuseino »

Tuziti, da.
Pitanje je jesmo li sposobni dokazati ono o cemu ptice pjevuse na grani i o cemu ce se spjevati ravnogorske junacke pjesme.

Kako ono prodze prvi put? Softa?

Bilo bi dobro da Jadovan proda Srbiju kako je mati prodala njega.

P.S. Zar nije izaslo dovoljno materijala za reviziju nakon Ganicevog slucaja.
breuer

#453 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by breuer »

obavezno unajmiti strani tim! shvatam naše dobre namjere, ali mi nažalost nemamo kapaciteta za uspješno izvršenje tužbe!
tbv

#454 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by tbv »

draganbl wrote:06/09/2011 06:04 Nadam se da će ova presuda, kao što bi i svaka druga trebala, uticati na pomirenje naših naroda.
-------------------------------------
06/09/2011 07:29 Mislim da bi se ovoj temi trebao promijeniti naziv u "Vlažni snovi SaX forumaša". Više bi odgovaralo.
Ja mislim da bi obnova tuzbe zadovoljila pravdu, te se "Nadam se da će ta presuda, kao što bi i svaka druga trebala, uticati na pomirenje naših naroda".
draganbl

#455 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

tbv wrote:
draganbl wrote:06/09/2011 06:04 Nadam se da će ova presuda, kao što bi i svaka druga trebala, uticati na pomirenje naših naroda.
06/09/2011 07:29 Mislim da bi se ovoj temi trebao promijeniti naziv u "Vlažni snovi SaX forumaša". Više bi odgovaralo.
Ja mislim da bi obnova tuzbe zadovoljila pravdu, te se "Nadam se da će ta presuda, kao što bi i svaka druga trebala, uticati na pomirenje naših naroda".
Svaka presuda suda treba da doprinosi pomirenju, koliko god ona bila "bolna" za nekoga.
Presuda u kojoj je Srbija praktično oslobođena optužbe za genocid (osuđena je samo da nije spriječila bosanske Srbe da počine genocid u Srebrenici) bi takođe trebala da bude prihvaćena i da se kaže i ponovi ono što je dokazano i što svi trebamo prihvatiti:
U Srebrenici je počinjen genocid, počinile su ga snage bosanskih Srba, ne Srbija. Srbija je te optužbe oslobođena.

Znači, ono što je presuđeno u Hagu trebamo, u svrhu pomirenja prihvatiti. To ne znači da prihvatamo da se genocid nije desio, naprotiv, prihvatamo da se desio i prihvatamo da su ga počinili oni koji su za to i osuđeni. A ne neko drugi.
ahuseino

#456 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ahuseino »

draganbl wrote:
tbv wrote:
Svaka presuda suda treba da doprinosi pomirenju, koliko god ona bila "bolna" za nekoga.
Presuda u kojoj je Srbija praktično oslobođena optužbe za genocid (osuđena je samo da nije spriječila bosanske Srbe da počine genocid u Srebrenici) bi takođe trebala da bude prihvaćena i da se kaže i ponovi ono što je dokazano i što svi trebamo prihvatiti:
U Srebrenici je počinjen genocid, počinile su ga snage bosanskih Srba, ne Srbija. Srbija je te optužbe oslobođena.

Znači, ono što je presuđeno u Hagu trebamo, u svrhu pomirenja prihvatiti. To ne znači da prihvatamo da se genocid nije desio, naprotiv, prihvatamo da se desio i prihvatamo da su ga počinili oni koji su za to i osuđeni. A ne neko drugi.
De mi reci ko je smislio SVE, sto SVI znamo?
Sjeli unibrow, kucka i doktor, i skontali sami kako ce to sta biti.

Jedno je presuda a drugo je ISTINA... sta god da uce na prvoj godini prava. Logicki (a i filozofski) istina ne mora da bude isto sto i presuda, ova druga ovisi o normama, vremenu i prilozenom. :wink:
draganbl

#457 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

ahuseino wrote:

Jedno je presuda a drugo je ISTINA... sta god da uce na prvoj godini prava. Logicki (a i filozofski) istina ne mora da bude isto sto i presuda, ova druga ovisi o normama, vremenu i prilozenom. :wink:
Ne možemo tako. Postavlja se onda pitanja šta je istina. Moraš priznati i drugome pravo da kaže: E pa ono što ja kažem je istina. Ako ti kažeš da nije istina ono što piše u presudi, onda daješ to isto pravo i drugome, pa će se naći (a i nađe se) neko ko će reći da genocida nije bilo ni u Srebrenici. I onda hajmo jovo nanovo.
U slučaju kada se ne možemo dogovoriti oko istine, onda za to postoje sudovi.
Znači, moramo se pomiriti sa odlukama suda.

Prihvatamo presude u svrhu pomirenja, jer ne može nikako drugačije, iako bih ja rado volio.
tbv

#458 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by tbv »

draganbl wrote:
ahuseino wrote:

Ne možemo tako. Postavlja se onda pitanja šta je istina. Moraš priznati i drugome pravo da kaže: E pa ono što ja kažem je istina. Ako ti kažeš da nije istina ono što piše u presudi, onda daješ to isto pravo i drugome, pa će se naći (a i nađe se) neko ko će reći da genocida nije bilo ni u Srebrenici. I onda hajmo jovo nanovo.

Prihvatamo presude u svrhu pomirenja, jer ne može nikako drugačije, iako bih ja rado volio.
Prihvatiti DA, ali samo one presude koje su potkovane ISTINOM, one koje su zbog manjka dokaza (jer su bili zasticeni pod slucajem Milosevic, ne znam da li su i dan danas nedostupni), prljave politike i izjednacavanje zlocina treba OBNAVLJATI dok god ISTINA ne ispliva na povrsinu.
ahuseino

#459 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ahuseino »

draganbl wrote:
ahuseino wrote:

Dzaba ti presuda ako istinu svi znamo a presuda je ne prizna. Mozes ti reci da svako ima svoju istinu; ali vidis ja mislim (a vjerujem i ti) da ni najbradatija bratija ravnogorska ne sumnja iste stvari koje ni ja ne sumnjam - glede ove istine i materine joj sise. Samo sto bratija izbjegava posljedice poricanjem istine (i zove je svojom istinom) a ja zelim natjerati mak na konac. Nadam se da kontas sta hocu reci.

Sada zamisli koji bi hadzo bio Tadic da je recimo s ciljem dominacije u regiji promjenio strategiju i obrnuo je za 180 stepeni. Mozda bi mu planovi i imali neke sanse, ovako...

Granice su se ostvarile, ljudi pobili, zaokruzio odgovor, dobilo se sta se dobit moglo. Zasto sada ne uzeti odgovornost, imati muda - ako je mir u regiji stvarni cilj? Ako je pomirenje stvarni cilj?
Bosnolog

#460 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

Dokazana umješanost VJ u genocid u BiH: Momčilu Perišiću 27 godina zatvora! (VIDEO)
Autor Redakcija/Tanjug 2011-09-06 11:45:00

Image
Foto: Arhiva

Zločincu je izrečena i presuda za pomaganje i podržavanje genocida u Srebrenici

Bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića danas je Tribunal u Hagu osudio na 27 godina zatvora.

Zločincu je izrečena presuda po optužbama za pomaganje i podržavanje zločina u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu od 1993. do 1995. godine.

Tužilaštvo je zatražilo doživotnu kaznu zatvora za Perišića zbog pomaganja i podržavanja zločina koje su činili pripadnici Vojske Jugoslavije, a koji su preko kadrovskih centara upućeni na službu u Vojsku Republike Srpske i Vojsku Republike Srpske Krajine.

Istovremeno, dokazi, prema odluci sudskog vijeća, ne pokazuju van svake razumne sumnje da je Perišić mogao razumno da predvidi da će Vojska Republike Srpske izvesti sgenocid u Srebrenici.

Perišićeva odbrana zatražila je krajem marta, u završnim riječima, da Perišić bude oslobođen krivice po svim tačkama optužnice, koja ga tereti za pomaganje i podržavanje zločina u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu u periodu od 1993. do 1995. godine.

Vijeće je, takođe, utvrdilo, da Perišić nije imao efektivnu kontrolu ni nad zločincem Ratkom Mladićem niti nekim drugim oficirom 30. kadrovskog centra VRS, a da je imao efektivnu kontrolu nad oficirma Vojske Republike Srpske krajine koja je raketirala Zagreb u maju 1995.godine.

Perišić se teretio da je kadrovskom, logističkom i materijalnom podrškom VRS i VSK značajno doprinio zločinima koje su zapovjednici i pripadnici tih vojski počinili u Sarajevu i Zagrebu, te genocida u Srebrenici.

Optužnica protiv Perišića obelodanjena je 7. marta 2005. godine, kada se on dobrovoljno predao i istog dana otišao u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala, a dva dana kasnije, 9. marta, izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Suđenje Perišiću počelo je 2. oktobra 2008. godine.
Presuden je glavnokomandujuci zlocinacko genocidne velikosrpske armade Vojske SRJ odnosno Srbije kao pravne nasljednice nakon odvajanaj Crne Gore,cime se otvaraju sirom vrata za reviziju tuzbe protiv Srbije jer se ovom presudom do sada najindirektnije optuzuje Srbija i njen vojni vrh za direktno ucesce i aktivno pomaganje u agresiji na neovisnu i medunarodno priznatu RBiH,..

Ovo je do sada jedna od najtezih presuda koja je ujedno i dokazni materijal u nadolazecem revizionom postupku postojece tuzbe BiH protiv Srbije pred MSP u Hagu, ;-)

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#461 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by prljavi Hare »

Sad će tebi neko @Bosnolog izguglat' da to nije tako! :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#462 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Toto »

Brezbeli da ih treba jopet tuziti ..Svaki put kade se Vuk Jeremic sukne u Banjaluku bez protokola ministarstva vanjskih poslova Bih treba tuzit srbiju za svaki zlocin koji je ucinila po Balkanu..... Srbija je najveci stetocina u EU i treba joj jaja drzat u mengelama naredno stoljece, jer ce im toliko trebat da se dekonataminiraju od budalastina kojima su zadojeni..
mO k3

#463 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by mO k3 »

Toto wrote:Brezbeli da ih treba jopet tuziti ..Svaki put kade se Vuk Jeremic sukne u Banjaluku bez protokola ministarstva vanjskih poslova Bih treba tuzit srbiju za svaki zlocin koji je ucinila po Balkanu..... Srbija je najveci stetocina u EU i treba joj jaja drzat u mengelama naredno stoljece, jer ce im toliko trebat da se dekonataminiraju od budalastina kojima su zadojeni..
:thumbup:
PS:Ne zaboraviti grcku...
draganbl

#464 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

tbv wrote:
draganbl wrote:
ahuseino wrote:

Prihvatiti DA, ali samo one presude koje su potkovane ISTINOM, one koje su zbog manjka dokaza (jer su bili zasticeni pod slucajem Milosevic, ne znam da li su i dan danas nedostupni), prljave politike i izjednacavanje zlocina treba OBNAVLJATI dok god ISTINA ne ispliva na povrsinu.
Nemaš ti pravo (u stvari imaš, ali onda ne razmišljaš pravilno) da procjenjuješ koje presude treba, a koje ne treba prihvatiti. Sve se presude moraju prihvatiti. Sudski proces je vođen, obje strane su iznijele "svoju istinu" i dokaze za nju. Sudska presuda je donesena na osnovu iznesenih dokaza i odbrane i optužbe. Sad da li se tebi ili meni presuda sviđa ili ne sviđa, to onda može da bude samo naš lični problem. Takođe, ne možeš meni nametati svoju istinu, jer bi to značilo da i ja tebi mogu pokušati nametnuti svoju. A to onda nikuda ne vodi.
draganbl

#465 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

ahuseino wrote:
draganbl wrote:
ahuseino wrote:

Dzaba ti presuda ako istinu svi znamo a presuda je ne prizna. Mozes ti reci da svako ima svoju istinu; ali vidis ja mislim (a vjerujem i ti) da ni najbradatija bratija ravnogorska ne sumnja iste stvari koje ni ja ne sumnjam - glede ove istine i materine joj sise. Samo sto bratija izbjegava posljedice poricanjem istine (i zove je svojom istinom) a ja zelim natjerati mak na konac. Nadam se da kontas sta hocu reci.

Sada zamisli koji bi hadzo bio Tadic da je recimo s ciljem dominacije u regiji promjenio strategiju i obrnuo je za 180 stepeni. Mozda bi mu planovi i imali neke sanse, ovako...

Granice su se ostvarile, ljudi pobili, zaokruzio odgovor, dobilo se sta se dobit moglo. Zasto sada ne uzeti odgovornost, imati muda - ako je mir u regiji stvarni cilj? Ako je pomirenje stvarni cilj?
Pa čemu onda presuda služi, ako je nećemo poštovati? Ili ćemo prihvatati samo one presude koje nama odgovaraju, tj. odgovaraju našem viđenju istine? Hajde da postavim ovakvo pitanje: Da je kojim slučajem Sud u Haagu donio suprotnu presudu i osudio Srbiju za genocid, da li bi onda Srbi imali pravo da kažu: Džaba presuda, svi znamo istinu, a ona je drugačija od presude.
Kada ti kažeš: ja znam da je istina da je Srbija kriva za genocid, time daješ opravdanje da i neko drugi (ne mora Dodik, već neki običan građanin) kaže da nije bilo uopšte genocida, već su zločini u Srebrenici samo odmazda za zločine protiv Srba. (Unaprijed se ograđujem i ponavljam da ja ne mislim ni blizu slično). A onda se ponovo vrtimo u krug.
Znači, prihvatimo presude kakve god da su, potpuno ili djelimično pravedne, u cilju daljeg pomirenja.
Jedinstvo_Manchester

#466 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Jedinstvo_Manchester »

Ja jeste lijep taj virtuelni svijet sa-x foruma u kom zivite gdje se vi nesto pitate i u kom je sve bas onako kako zamislite. No međutim u ovom stvarnom svijetu postoji Ustav BiH zasnovan na Dayton Peace Agreement-u u kom pise kako se svaka odluka mora donijeti konsenzusom 3 konstituvina naroda u BiH. Dok je god toga vi pišite tužbe na ovom forumu i raspravljate ŠBBKBB jer i niste zreli za realan svijet.
BHCluster

#467 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by BHCluster »

Jedinstvo_Manchester wrote:Ja jeste lijep taj virtuelni svijet sa-x foruma u kom zivite gdje se vi nesto pitate i u kom je sve bas onako kako zamislite. No međutim u ovom stvarnom svijetu postoji Ustav BiH zasnovan na Dayton Peace Agreement-u u kom pise kako se svaka odluka mora donijeti konsenzusom 3 konstituvina naroda u BiH. Dok je god toga vi pišite tužbe na ovom forumu i raspravljate ŠBBKBB jer i niste zreli za realan svijet.
Gdje pise da mora biti konsenzusom? 2 ZA i 1 Protiv je sasvim dovoljno!
JThomas

#468 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by JThomas »

The Majority therefore finds beyond a reasonable doubt that Perišić knew that individual crimes committed by the VRS before the attack on Srebrenica would probably be followed by more crimes committed by the VRS after the take-over of the enclave in July 1995.
ovo puno znači.

biće tu još presuda i još materijala, samo polako.
BHCluster

#469 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by BHCluster »

Dušan Janjić, politički analitičar iz Beograda kaže kako je evidentno da je Haški sud utvrdio zapovjednu odgovornost Perišića, ali je delikatan moment uključivanja Srebrenice u presudu u trenutku kada je Perišić bio u Glavnom stožeru.

"To uključivanje Srebrenice u argumentaciju baca jedno ovo svjetlo na činjenice koje je utvrdio Međunarodni sud pravde. Vidjet ćemo iz Mladićevog suđenja je li trećeg dana u Srebrenici bilo neposredne komunikacije s Beogradom. Ako bi se to utvrdilo, onda bi to imalo značajne posljedice, otvorilo bi mogućnost žalbe BiH Međunarodnom sudu pravde za preispitivanje odluke, s obzirom na nove činjenice, a povodom tužbe BiH protiv Srbije za genocid", kazao je Janjić
ahuseino

#470 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ahuseino »

draganbl wrote:
Pa čemu onda presuda služi, ako je nećemo poštovati? Ili ćemo prihvatati samo one presude koje nama odgovaraju, tj. odgovaraju našem viđenju istine? Hajde da postavim ovakvo pitanje: Da je kojim slučajem Sud u Haagu donio suprotnu presudu i osudio Srbiju za genocid, da li bi onda Srbi imali pravo da kažu: Džaba presuda, svi znamo istinu, a ona je drugačija od presude.
Kada ti kažeš: ja znam da je istina da je Srbija kriva za genocid, time daješ opravdanje da i neko drugi (ne mora Dodik, već neki običan građanin) kaže da nije bilo uopšte genocida, već su zločini u Srebrenici samo odmazda za zločine protiv Srba. (Unaprijed se ograđujem i ponavljam da ja ne mislim ni blizu slično). A onda se ponovo vrtimo u krug.
Znači, prihvatimo presude kakve god da su, potpuno ili djelimično pravedne, u cilju daljeg pomirenja.
Pa dobro eto i tu smo dobili po pichci. Nece ona kurva Evropa Islama, pa kroz takve naocale gleda i nas (moje licno misljenje, a odma da ti kazem da ja nisam vjernik). Ako ne verujes ovome ima i dokaza, bas glede nasega rata.
A ti se privezo legaliteta ko...
Mozes uzeti taj stav, ali se onda ne mozes pitati zasto pomirenja nema.

Haj, ovako - jel' ti vjerujes da je Cosic and Co. osmislio veliko rjesenje za srpski narod? Jel' vjerujes da ga je Milosevic izveo? Naposlijetku jel' vjerujes da su bosanski pijuni bili - pijuni ili masterminds?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#471 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Toto »

eto nece Europa islama a priznali Kosovo i brane ga kontra srpskog zuluma ko da je Vatikan u pitanju a Kosovo veca "dzamahirija" od BiH, bar desetak puta.
ahuseino

#472 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by ahuseino »

Ajd' ne zajebaji... strucnjak.

Citaj recimo Klintonove trake i prepiske.
Pocni ovdje:
Excerpted from The Clinton Tapes: wrestling history with the President, by Taylor Branch, Simon & Schuster, New York, September 2009

"... Clinton said US allies in Europe blocked proposals to adjust or remove the embargo. They justified their opposition on plausible humanitarian grounds, arguing that more arms would only fuel the bloodshed, but privately, said the president, key allies objected that an independent Bosnia would be ‘unnatural’ as the only Muslim nation in Europe [sic]. He said they favoured the embargo precisely because it locked in Bosnia's disadvantage. Worse, he added, they parried numerous alternatives as a danger to the some eight thousand European peacekeepers deployed in Bosnia to safeguard emergency shipments of food and medical supplies. They challenged US standing to propose shifts in policy with no American soldiers at risk. While upholding their peacekeepers as a badge of commitment, they turned these troops effectively into a shield for the steady dismemberment of Bosnia by Serb forces.

.........................................................................
When I expressed shock at such cynicism, reminiscent of the blind-eye diplomacy regarding the plight of Europe's Jews during World War II, President Clinton only shrugged. He said President François Mitterrand of France had been especially blunt in saying that Bosnia did not belong, and that British officials also spoke of a painful but realistic restoration of Christian Europe. Against Britain and France, he said, German chancellor Helmut Kohl among others had supported moves to reconsider the United Nations arms embargo, failing in part because Germany did not hold a seat on the UN Security Council. Clinton sounded as though he were obliged to start over. He groped amid these chastening constraints for new leadership options to stop Bosnia's mass sectarian violence..."
itd...

Naravno, teoreticari mogu sve pojednostaviti i linearno izjednaciti dva naoko slicna dogadjaja iz istorije. Legalisti vele laze ovaj, laze onaj, laze svak' dok se ne dokaze. Sta je istina - ono sto je dokazano ? :-) ... ko je govori?
Nasa istina, njihova istina, sve sranje neljudsko. Istina nije relativna, istina je APSOLUTNA, i svi je znamo :wink: :evil: .
zonbirile

#473 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
draganbl wrote:
Pa dobro eto i tu smo dobili po pichci. Nece ona kurva Evropa Islama, pa kroz takve naocale gleda i nas (moje licno misljenje, a odma da ti kazem da ja nisam vjernik). Ako ne verujes ovome ima i dokaza, bas glede nasega rata.

Haj, ovako - jel' ti vjerujes da je Cosic and Co. osmislio veliko rjesenje za srpski narod? Jel' vjerujes da ga je Milosevic izveo? Naposlijetku jel' vjerujes da su bosanski pijuni bili - pijuni ili masterminds?
-------------------------
e jesu "pomogli" kršćanskoj Hrvatskoj i "odmogli" muslimanskom Kosovu.Uostalom cijelo vrijeme rata u Srbiji bilo 200 000 muslimana i ne bi im ništa.Polaziš od pogrešne premise.
draganbl

#474 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by draganbl »

ahuseino wrote:
draganbl wrote:
Nisam se privezo legaliteta nego zakona i sudskih odluka. Još jednom ti ponavljam, ako ti ne želiš da priznaš neke sudske presude, onda time daješ to isto pravo i drugome. Nisu svi ljudi isti, ne razmišljaju isto, ne osjećaju isto i ne vide stvari istim očima. Zašto smatraš da si jedino ti u pravu i da i drugi moraju da gledaju svijet kao i ti?
ahuseino wrote: Haj, ovako - jel' ti vjerujes da je Cosic and Co. osmislio veliko rjesenje za srpski narod? Jel' vjerujes da ga je Milosevic izveo? Naposlijetku jel' vjerujes da su bosanski pijuni bili - pijuni ili masterminds?
Mogu ja da vjerujem u sto stvari. Mogu da vjerujem (ne mislim ovako, ali primjera radi) da BH rukovodstvo snosi istorijsku krivicu jer je drsko i nepromišljeno povlačilo jednostrane odluke, ne pokušavajući da uz pomoć Evrope i Amerike zaustavi Miloševićeve ambicije, ali moje vjerovanje nije relevantno. Relevantne su odluke suda i samo one doprinose pomirenju.
Bosnolog

#475 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Bosnolog »

draganbl wrote: Pa čemu onda presuda služi, ako je nećemo poštovati? Ili ćemo prihvatati samo one presude koje nama odgovaraju, tj. odgovaraju našem viđenju istine? Hajde da postavim ovakvo pitanje: Da je kojim slučajem Sud u Haagu donio suprotnu presudu i osudio Srbiju za genocid, da li bi onda Srbi imali pravo da kažu: Džaba presuda, svi znamo istinu, a ona je drugačija od presude.
Kao prvo po toj istoj presudi po tuzbi BiH protiv Srbije,BiH ima pravo u roku od deset (10) godina nakon izrecene prve presude (2007)pokrenuti reviziju te iste tuzbe ukliko BiH bude imala dodatne dokaze o agresiji i odgovornosti Srbije za genocid u BiH,.. :roll:

Ova presuda Perisicu i ostale koje je Hag izrekao nakon te presude te dodatne dokaze koje imamao protiv ratnih zlocinaca kao i priznanje Srbije da je bila strana u sukobu na teritoriji neovisne drzave RBiH kada je trazila isporuku Ganica kako je navela sama Srbija optuznici po kojoj je teretila Ganica,Imajuci u vidu nadolazece presude Dabicu i Smradicu te ostalim zlikovcima od Stanisica pa nadalje ukljucujuci sve dodatne dokaze i svjedocenja priznanja ucesnika i aktera agresije na BiH,.....stoga nece biti tesko dokazati direktnu odgovrnost i akivno ucesce Srbije, tadasnjeg vojnog i politickog vrha SRJ u agresiju na BiH i genocid nad Bosanjcima,... ;-)

Dosli smo i do onih zatamljenih stranica koje je Srbija sakrila uz pomoc Karle Del Ponte na tom sudenju a odnose se na nepobitne dokaze sa sjednica i stenograme savjeta za odbranu i sigurnost ili VSO SRJ,......

Evo ti malo vise da se upoznas s njima,...... http://www.sense-agency.com/naslovna/tr ... 29.58.html
Post Reply