RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
janje_

#451 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Neelix wrote:sta su pjevali full house?
dino dvornik..
Beris

#452 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

-LIBERO- wrote:Meni su oni tuzlaci najjaci. Mozda zato sto su najblize nekom mom muzickom ukusu. Ne livo ja one metalce sto kreste ,nekako mi ne gode uhu nikako. Vise funki-rock,ska-reege,punk rock,rock. Nekako mi se tuzlaci najvise uklapaju u moj muzicki ukus,jako dobru obradu Dine Dvornika su imali sinoc :thumbup:
dodaj na to (na Full House) i Larvu (franz ferdinand) i Nuclear Mama (oni prvi funkeri).

A sto se metala tice... pa dajte malo bolji izbor pjesama, ne uvijek isti stil
MyCore

#453 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by MyCore »

Forever Storm je moj favorit
Beris

#454 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

MyCore wrote:Forever Storm je moj favorit
jesu, dobri su.. samo sto su sinoc imali izlizanu pjesmu- valjda ce bolje izabrat' sljedeci put- al' nisu losi, slazem se
Frooteky

#455 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Frooteky »

Splinter wrote:hoce li biti kakav hip hop bend, da trazim obn, stavio sam ga na neki 45676 kanal...
mada sumnjam za to je potrebno mnogo vise iskustva i znanja nego kod ostalih pravaca...
tbf, elemental, edo i jos poneko, ovo ostalo sa live bendom je skroz tanko...
:lol: :lol: :lol: :lol:
2407

#456 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 2407 »

janje_ wrote: poslije ove druge emisije, favoriti su oni drogonje i full house.. bumo vidjeli sta ce se u sljedecoj izroditi..
Kako se zovu oni istetovirani i sta su oni sinoc svirali? U prosloj ili pretprosloj su oni svirali one 2-3 od Queena. Ne stigho odgledati cijelu emisiju...
janje_

#457 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

2407 wrote:
janje_ wrote: poslije ove druge emisije, favoriti su oni drogonje i full house.. bumo vidjeli sta ce se u sljedecoj izroditi..
Kako se zovu oni istetovirani i sta su oni sinoc svirali? U prosloj ili pretprosloj su oni svirali one 2-3 od Queena. Ne stigho odgledati cijelu emisiju...
to su te drogonje.. ;)

supernova.. oni bas nako s pola snage..
Beris

#458 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

janje_ wrote:
2407 wrote:
to su te drogonje.. ;)

supernova.. oni bas nako s pola snage..
tacno... sinoc nista posebno- bilo boljih bendova
BSn

#459 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by BSn »

Drogonje su i u prvoj odlicno mlatile, al' su se malo gubili na trenutke u mixu, tj. oscilirali opasno sa jacinom i brzinom. Mislim da im je Zele nesto slicno prigovorio.

Steta samo sto je ziri d.j.l. i sto Zele vec drugu sezonu ima neke svoje arsine gdje kaze za jedne da su bolji od drugih, pa te druge izbaci. Prosle je sezone makar Sula znao pokoju pametnu bacit. Sad se vidi da bi i Gobac, al' nema potrebe kad ce na kraju biti 'nako kako Zele hoce.
Been

#460 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Been »

Voditelji su blaga jeza... Plavuša i Feđa zvani "Ne znam strukturu rečenice koje mi obično traju po 7 minuta" su nepodnošljivi o samoprozvanim humoristima ne treba ni pričati
janje_

#461 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Been wrote:Voditelji su blaga jeza... Plavuša i Feđa zvani "Ne znam strukturu rečenice koje mi obično traju po 7 minuta" su nepodnošljivi o samoprozvanim humoristima ne treba ni pričati
kad malo duze gledas OBN (meni je rat bendova jedina emisija koju pratim na OBNu, nakon sto su ukinuli prenose NBA) sknotas da u Ratu Bendova radi kompletan OBN kadar sto se voditelja tice.. ;)
kokaj

#462 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Ja nakon ovih par emisija prestadoh vjerovati u rat bendova, jasno je da je svuda tu radila štela u izboru natjecatelja, a priznat cete dosadno je gledat tu neke mamine i tatine sinove kako ih clanovi zirija hvale do ludila. Prica se da se ucesce na ratu bendova i kupovalo, pa vjerojatno zato i najbolji bendovi ne sudjeluju...
Smuči mi se ono veče Zele kad reče za one jadnike da sviraju bolje nego Franz Ferdinand, oni jadni totalno promasili ritam , a i culo se nekoliko velikih gresaka , da nisu klavijature pokrivale zvucali bi ko sam qrac , a Zele kao zaboravi pomenut da Ferdinand nema klavijaturistu , he-he-he mangup ...
Jedino im je bio dobar izbor pjesme, to je OK , al jasno je bilo da tu nisu cista posla ...
Nema autorskih bendova, svi vrte iste pjesme. Jedino one zenske iz Beograda moraju svirat autorske pjesme jer nista drugo ni ne znaju odsvirat... :lol:
Vragolan

#463 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

kokaj wrote:Ja nakon ovih par emisija prestadoh vjerovati u rat bendova, jasno je da je svuda tu radila štela u izboru natjecatelja, a priznat cete dosadno je gledat tu neke mamine i tatine sinove kako ih clanovi zirija hvale do ludila. Prica se da se ucesce na ratu bendova i kupovalo, pa vjerojatno zato i najbolji bendovi ne sudjeluju... Smuči mi se ono veče Zele kad reče za one jadnike da sviraju bolje nego Franz Ferdinand, oni jadni totalno promasili ritam , a i culo se nekoliko velikih gresaka , da nisu klavijature pokrivale zvucali bi ko sam qrac , a Zele kao zaboravi pomenut da Ferdinand nema klavijaturistu , he-he-he mangup ...
Jedino im je bio dobar izbor pjesme, to je OK , al jasno je bilo da tu nisu cista posla ...
Nema autorskih bendova, svi vrte iste pjesme. Jedino one zenske iz Beograda moraju svirat autorske pjesme jer nista drugo ni ne znaju odsvirat... :lol:

de nam ovo malo objasni, npr., navedi ime benda i ko je kojem sviracu mama ili tata itd itd isto sto se prosle godine proculo sa one laticeve debilcece
pa navedi nam i ime benda koji je platio ucesce
ovako mogu i ja reci da si ti clan benda koji je ispao
mani se mahalseke cula kazala
sto se tice zeleta djelimicno si u pravu, ali ponekad i on neku pametnu izvali
koliko sam ja shvatio u ovakvim show-ovima i treb da se svira cover pjesma, jer kako ces ti koji bi trebao glasati za jedan bend skontati gdje su fulali, znam da niko ne moze skinuti sve u originalu ali....cover daje obicnom gledaocu neku vrsti orjentacije
e sad druga je prica ako si u muzickim vodama 30ak godina ili ako si profesor pjevanja, gitare itd itd itd
kokaj

#464 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Ovo je prije svega show koji treba zainteresirat publiku, a ovi bendovi to sigurno neće uradit , ljudi iz OBN televizije će najbolje vidjeti što su učinili jer ove gluposti će se gledat sve manje i manje...
Mislim da niko od ovih natjecatelja neće postić ništa značajno ni veliko u muzičkoj karijeri, kao ni bendovi iz prethodnog serijala, osim što će biti obični tezgaroši , a vrijeme će pokazati koliko sam u pravu.

Nisu prosli stvarno dobri bendovi kao Iluzija, Fireball, Wasted generation , a čuo sam da ni iz Srbije nije prošlo nekoliko izuzetno jakih bendova da se ne bi primjetila očigledna razlika u kvaliteti...

Ni Gobac ni Zele nisu bili neki naročiti autori, svoje karijere su stvarali kradući Ramonese, Black Sabbath i druge pa vjerojatno zato ne mogu dovoljno da procjene pravu kvalitetu, jer bendovi koji sudjeluju su stvarno loši i izuzetno iritiraju hvalospjevi koje članovi zirija upućuju, te otuda i razlog za sumnju...
Beris

#465 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

*alter ego- opet isto: hajd' bend i nekako, al' pjevac...glas :shock: kriza
*forever storm- dobra svirka! odlicno :thumbup: al pjevanje :shock: .... (edit: zele, ne kenjaj... cuj "slus'o sam metaliku, nekad dobra, nekad nije.. a Milos svira bolje od gitariste Metallice :?: :shock: ) zele, zele... uglavnom forever storm za sad
*livio berak trio- 'nako.... zela, komentar za pice :-)
*sky wings.. nije lose, al ipak jos par godina pa opet na rat bendova
*full house... koji izbor za obradu. abba? ne bi mi nikad palo na pamet (a ne bi se ni usudio :D dobri i ove sedmice :thumbup:
* larva- inace super, veceras 'nako... los izbor pjesme po meni
* ekg - :thumbup: 10 puta bolje od proslog puta
* vibrator u rikverc- prilicno simple i jeftin punk... dobro bi se slusalo prjie 20-ak godina u AG-u.. mozda, ipak ne sad
* zona katastrofe - moze :thumbup:
* supernova ("drogonje" :D ) - sto neko rece ranije, oni nekad gore, nekad malo dole, veceras 'nako mlako.. al' ipak dobro sviraju :thumbup:
* ma daj sklanjajte ovu prchuladiju :shock: djecurlija su fakat dobri za svoje godine, ali sad su za satricice. zele... jd gvna.. kako stvari stoje jos ces im nastimat' i da pobjede :x .. ma daj, ovo se ne isplati gledat' :x
* nuclear mama- dobri opet :thumbup:

ma, nema sta: sve se svodi na full house, zonu katastrofe, nuclear mamu i supernovu
(larva, ekg i forever storm.. mozda)

zele... dokle mislis gurat' onu balavurdiju :x izbacujes bendove lijevo i desno, a ostavljas tatine i mamine sinove :x
Last edited by Beris on 31/10/2010 22:19, edited 12 times in total.
janje_

#466 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

manje vise ista linija ko i prosle hefte..

full house beton..
Neelix

#467 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

sinoc sam na tv-u gledao, i svi su mi zvucali 10 puta gore nego uzivo, osim djece koja su mi zvucala 10 puta bolje :lol: i za njih je vrijeme za alahimanet. mislim da je krajnje vrijeme i da sky wings ispadnu, zao mi sto one zene izbacise sinoc.

e chuj hammet prosjecan gitarista :lol: sta je onda zele, pochetnik na tamburici?

btw meni su ovi full house bezveze totalno :-? nesto poput skripte iz prosle sezone. cuj abba :| idite brate na kakvo pop talent takicenje, tu bi mozda i dobri bili. ovdje treba nesto zesce.

forever storm, nije mi se bas svidjelo kako je pjevac odradio svoj dio posla, al' je zato solaza u "one" bila :shock: fantasticna. supernova, cini mi se da im nije legla pjesma, mogu oni i bolje. i dalje glavni favoriti, po meni uz donekle FS i Zonu katastrofe jedini pravi predstavnici onog sta se trazi na ovom showu.
Beris

#468 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

Neelix wrote:sinoc sam na tv-u gledao, i svi su mi zvucali 10 puta gore nego uzivo, osim djece koja su mi zvucala 10 puta bolje :lol: i za njih je vrijeme za alahimanet. mislim da je krajnje vrijeme i da sky wings ispadnu, zao mi sto one zene izbacise sinoc.

e chuj hammet prosjecan gitarista :lol: sta je onda zele, pochetnik na tamburici?

btw meni su ovi full house bezveze totalno :-? nesto poput skripte iz prosle sezone. cuj abba :| idite brate na kakvo pop talent takicenje, tu bi mozda i dobri bili. ovdje treba nesto zesce.

forever storm, nije mi se bas svidjelo kako je pjevac odradio svoj dio posla, al' je zato solaza u "one" bila :shock: fantasticna. supernova, cini mi se da im nije legla pjesma, mogu oni i bolje. i dalje glavni favoriti, po meni uz donekle FS i Zonu katastrofe jedini pravi predstavnici onog sta se trazi na ovom showu.
slazem se s 99% ... osim za full house- eto ipak jos jedna sansa- nisu dosad imali lose obrade, mada sto kazes (uzimajuci u obzir obradu dine dvornika prosli put i abbe sinoc) mozda to i nije za ovakvu emisiju. al' ipak nisu losi u onom sto rade. ipak, neka ih jos, ima drugih bendova koji trebaju letiti, kao sto su "prchuladija", "sky wings" i (zao mi je reci) ali "alter ego" (pjevac nema glas jbg.. dajte nesto lakse za njega, pa mozda bude bolje). dobar je ovako, snalazi se na bini, al' nema glas fakat.

a zele sinoc... :shock:
Neelix

#469 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

ne kazem ja da full house lose zvuce, daleko od toga :-) samo mi nije to ta muzika koju ocekujem da slusam ovdje. nemam ja nista protiv abbe, niti protiv kylie minogue (skripta prosle godine - cant get you out my head), al brate, imaju mjesta na kojima se tako nesto treba svirati. kad sljedece nedjelje zadaju britney :-) :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#470 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -LIBERO- »

Pa ovo nije takmicenje hevi ,hard,tres,glam ( i kakvih sve vec ima pravaca metala) METAL bendova.

Emisija se zove rat bendova,prioritet ima taj neko rok,hard rok i metal izrazaj,ali zasto sutra se nebi mogao prijaviti neki reege ili rap BAND?

Full haus je bend koji je ,istina,do sad obradio dvije nesto "mekse" pjsme,ali ih je obradio u nekom hard-rok-funki ritmu.
Zasto je to ne prihvatljivo? Ako je tako,onda su trebali odmah na pocetku naglasiti biramo hard,glam,hevi,glam ALI ISKLJUCIVO metal band,i onda bi sev bilo jasno.

A ovako,ne vidim zbog cega su to noi ne adekvatni za emisiju,narocito zato sto momci odsviraju predobro.

A sto se tice izjave Zeleta,ako je to izjavio jer to nisam gledao,da je Hammet prosjecan gitarista :shock: :D :D e hebi ga Zele ,to je onda cista tastina i kivnost prema nekome koji je objektivno liga iznad tebe.
Neelix

#471 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

rekao je da je Hammet prosjecan gitarista, koji ima taj ugled samo zato sto je Metallica popularan bend :lol: :lol: :lol:

jebiga, citava scena je postavljena u nekom hard rock-metal stilu, fadil i dario :D fedja i ona sisata se presaltaju na taj stil, intro za emisiju je u tom stilu, i onda ovi odsviraju abbu :lol: ne ide mi nikako :D

danas komentarisem sa jaranom - oni Supernova su se fakat rodili na pogresnom mjestu :roll: da su kakvi ameri npr, pa da ih kakav menadzer uzme pod svoje, da im se kakvih pjesama nadje, ja sam siguran da bi bili svjetski poznati dosad, ne bi se morali pred zeletom preseravat.
@did@s

#472 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by @did@s »

sta vi gledate ccc, jagodara pedera i kvazi neke metal bendove, pravi metalci tamo sigurno ne sviraju... :evil: :evil: a ziri je prica za sebe :angry: :roll: :skoljka: :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#473 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Chmoljo »

-LIBERO- wrote:Pa ovo nije takmicenje hevi ,hard,tres,glam ( i kakvih sve vec ima pravaca metala) METAL bendova.

Emisija se zove rat bendova,prioritet ima taj neko rok,hard rok i metal izrazaj,ali zasto sutra se nebi mogao prijaviti neki reege ili rap BAND?

Full haus je bend koji je ,istina,do sad obradio dvije nesto "mekse" pjsme,ali ih je obradio u nekom hard-rok-funki ritmu.
Zasto je to ne prihvatljivo? Ako je tako,onda su trebali odmah na pocetku naglasiti biramo hard,glam,hevi,glam ALI ISKLJUCIVO metal band,i onda bi sev bilo jasno.

A ovako,ne vidim zbog cega su to noi ne adekvatni za emisiju,narocito zato sto momci odsviraju predobro.

A sto se tice izjave Zeleta,ako je to izjavio jer to nisam gledao,da je Hammet prosjecan gitarista :shock: :D :D e hebi ga Zele ,to je onda cista tastina i kivnost prema nekome koji je objektivno liga iznad tebe.
to ti je sve stvar relativnosti. jeste Kirk prosječan u odnosu na Pejdža ili Satrianija... ali brate, da Zele to kaže na TV-u, kao gitarista, kao neko iz te branše, kao neko ko je poznat samo balkanskim plemenima... :lol:

pa onaj plagijator Bregović je bar namlatio lovu. Zele nije ni to :mrgreen: sjooo kakav lik jbt :lol:
Baron_Samedi

#474 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Baron_Samedi »

Kirk ce na guslama bolje odsvirat svaki solo Jagodarove diskografije :D
Beris

#475 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

@did@s wrote:sta vi gledate ccc, jagodara pedera i kvazi neke metal bendove, pravi metalci tamo sigurno ne sviraju... :evil: :evil: a ziri je prica za sebe :angry: :roll: :skoljka: :run:
jbg... nemoj tako.. gledam iz zavisti :D gledam ono 'nako iz ceznje.. sta bi mi (moj band) dali da smo imali ovakvu priliku ili sou ovakve vrste u nase vrijeme (a da ne kazem opremu i sl), nego smo se morali dokazivati na razne nacine, raznim malim no-name takmicenjima... a tv bio pojam. Jedino sto smo ikad bili blizu bio je kanal "Dobre Vibracije", i "Mlade Nade Mlade Snage" (ili bi "nove nade nove snage) takmicenje u CDA. I taman kad je trebalo krenuti, kad se zahuktavalo u nekoj nepoznanici ovih malih lokalnih takmicenja ono se zarati...

tako da gledam, jer je fakat dobar shou i dobra ideja. 100% podrzavam sou ovakve vrste, ako nIsta zbog ove raje koja ima puno lakse sanse da se cuje za njih i da se probije. 1990-1992 mi nismo mogli- nije bilo uslova. Bio je tvsa1, tvsa2 oba sa pocetkom poslije 18:00 (a do tada skolski program za jutarnju smjenu, pa skolski program za popodnevnu)... a muziku smo samo upijali sa satelitskog MTVa i Sky, ili jednom mjesecno na jedinoj emisiji u zemlji "Hit Meseca" sa Ducom Markovic, i sa radija na jedinoj stanici na kojoj si mogao cuti dobre stvari- Omladinski Program.

jbg- danasnji bendovi imaju sve mogucnosti (od tv-a do opreme). samo je na njima da se dokazu. shou je odlican! i mora da se nastavi zbog onih sto sanjaju, i samo zato zive- ko sto smo i mi. a to sto je zele us*r*o koncept- to jest' sramota. samo treba da se promijeni sistem ocjenjivanja i predsjedavanja- odnosno totalne nadmocnosti jednog clana zirija. i da mu se ne dopusti da tol'ko valja gluposti.

(i tacno- neka full house, ipak je ovo rat bendova, a ne heavy metal bendova.... mada je koncept emisije nekako zamisljen u heavy metal/hard rock fazonu, od spice, do svega ostalog). eto izbacise i punk trebe... ALI ZATO OSTAVISE ONU PRCHULADIJU :x ne mogu nikako prec' preko toga
Post Reply