Danas odem u setnju sa psima i sretnem jednog kosiju sto isto hrani pse koi mi kaze da dole pored potoka ima neka kuja sa dva mala kuceta, koju je neko nedavno izbacio, pa ako mogu da odem i necim posusim ovo jedno jer je palo u potok pa ce se smrznuti. Odem ja tako i nadjem to kuce, slicno ovom crnom na slici, posusim ga nekom krpom i stvim ga malo pod jaknu da se malo ugrije. Poslije nadjem neke daske slozene uz neko drvo i stvim ga tu. Taman se vracam prema svome autu kad me presrete neka stara kebara i poce da vice nosi ono šćene (pas na seljackom jeziku) odande nemoj ga meni ovdje ostavljati. Ja joj fino kazem da ga ja nisam tu ostavio, kao sto i sama zna jer se taj psic derao ko pivara prije ngo sto sam ja dosao ali ona navalila, nosi ga zvat cu ti policiju. Ja je jedno pet minuta pokusavao ubjediti da nisam ja ali ona navalila i kao zapisuje mi registraciju. Kazem ja njoj evo uzmi ti pa ga udavi u potoku to vi inace tako radite i odem.
Poslije toga odem do mesare (vec drugi put od jutros) da kupim jos piletine za pse kad tamo neka malo mladja kebara kaze, mgu li te nesto pitati? Imao sam neki osjecaj da nece nista dobro ali kazem hajde pitaj. Kad ces ti skloniti one cuke iz parka. Kakve cuke, pitam ja ? Pa one sto su u tvom parku. E tu mi stvarno pukne film i kazem joj hajde molim te mi nesto reci, ali za moju ljubav ukljuci taj svoj mozak makar jednom u zivotu i dobro razmisli prije nego sto pocnes laprdati. Kakve ja veze imam sa cukama u parku, gdje bih ja to mogao da ih odvedem kad je pun gradu cuka, sto ti smetaju i sta ti mislis da bi se dogodilo da ja eto odvedem negdje bas te tri cuke?
Vidi ona da je meni pukao film i pocne da nesto uvrce i kaze da se plasi cuka. Sad da nepisem roman, ali objasnio sam joj zasto ja veze nemam sa tim cukama, da ja a ne ona trosi pola plate na hranjenje cuka koje je neko izbacio pred moja vrata, da takvi kao sto je ona, koi nikad ne misle nego samo laprdaju citav zivot i njihovi prijatelji bacaju te cuke i da mi je zao sto nas Mladic sve nije pobio jer bi velikog sevapa zaradio. E jel ti sad jasno? a ja se izvinjavam- Nemoj se ti nista izvinjavat nego prvo pogledaj, pa razmisli pa tek onda pocni da laprdas.