Quark_m wrote:viva_castro wrote:Quark_m wrote:Evo samo da kazem da je ljiljan smanjen za 10% mnogima je sigurno sada dusa na mjestu, mada sumnjam.... jbg nije ukinut sta vam mogu.
U jednoj primitivnoj glavi vjerujem da zaista to tako izgleda, izgleda ti kao da je ljiljan smanjen za 10%
Ljiljan nije smanjen, ljiljan nikada neće biti smanjen.
Doduše sami ljiljani su ga proteklih dana ovim protestom za 300 maraka, umjesto protestom za normalnu državu, zasigurno pokušali smanjiti. Ali srećom, po ko zna koji put, spasiše obraz oni silni po lavu, brama, vlakovu i kovačima.
Hvala im još jednom, neka je vječni Božiji mir sa njima.
Ti si se nasao meni da pametujes i govoris kako sam primitivan, sve pare ovog svijeta mi ne mogu ljiljana zamijeniti. Vi ste ti koji su ovde prvi postavili tezu kako nasi Ljiljani ruse buzet FBiH, Vi ste ti koji ovde razgovarate samo o novcima i pljujete po ljiljanima na sve strane. Al vama na cast ide, ne znate cijeniti ono najsvetije, ehhhh u sta ste se pretvorili. Te pare nam mozete uzeti al dostojanstvo nikad.
Ti, OČITO, nisi čitao moje komentare niti veze imaš o čemu ja govorim.
Mene su ljiljani ubili u pojam jer su tražili SAMO 300 maraka i smjenu ministra kako nikom ne bi opet palo na pamet da im smanji tih 300 maraka.
DA TE PODSJETIM! Boračke organizacije su najzaslužnije za vlast koja nas je dovela pred kolaps! Javna je tajna da SDA pred izbore sa boračkim organizacijama uslove pod kojim će borci glasati za njih.
Ako ne znaš to ukratko izgleda ovako:
Eh mi hoćemo da se dignu primanja sa 250 na 300, da se daju popusti za ove stanove nove i da nam se omoguće...
Uredu, hoćetel glasat vi?
Kao i uvijek, borci i porodice.
Uredu, Allahimanet.
Allahimanet.
Pod ove boračke organizacije spada čak više od 50% boraca. Ti borci sa svojim porodicama čine većinu aktivnog biračkog tijela.
I sada oni dolaze i protestuju za 300 maraka umjesto da dođu i da pored tih 300 maraka traže i ostavku vlade koja nas je uvalila u govna svojom besmislenom politikom, a koju su ONI doveli na vlast!!!
E to je ono što mene boli!
A ti ubuduće čitaj kad već komentarišeš!