PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
zonbirile

#451 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by zonbirile »

senjor wrote:
zonbirile wrote:
Alfa Kentaur wrote:Alija je bio komandant armije koja je odbranila drzavu od dva agresora! :wink:
-------------------------------
takva komandanta armije svjetska istorija nije zabilježila,više bi mu pasala kakva vatrogasna brigada,manja naravno.
Sta ces ti ovdje?!
Zar su te vec izbacili sa dvora?!
----------------------------------------------------
hvala na pitanju,ali dvor još nije gotov gradi se.Ne kontam,svi obečali sem Tornjaka nisu dali,a za njegov milion nisu mogli do onde dofurati.Iz koje se sad sahare vadi?
trofej

#452 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by trofej »

zonbirile, Hitler se samolikvidirao. Međutim, likvidiran je i njegov politički projekt.
Quark_m

#453 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

U zivotu je najlakse biti kriticar, to je najlaksa profesija. Kritikujes tudja djela i ostvarenja, a istih nemas.
saibaba

#454 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by saibaba »

Better Man wrote:
Alfa Kentaur wrote:
karanana wrote:ne moram se preseliti u srbiju, srbija je 2 kilometra od mene. hvala ti alija sto si nas odbranio i pobio 100.000 ljudi svojom naivnoscu i neodlucnoscu. da je potpiso 91. i pocetkom 92. ono sto mu se nudilo barem bi ovaj moj usmrdjeni bosnjakistan sad bio malo veci i normalniji.
I da je Tito sklopio sporazum sa njemackom, nas narod ne bi stradao i mi bi smo danas bilo u prelijepoj Njemackoj!
Logika ti je e x t r a

I nije li Tito reko, bolje rat nego pakt!
Tito je išao s borcima na prve linije i oslobodio zemlju od okupatora, dok se Alija krio u podrumu Centralne banke i poklonio pola države agresoru. U Titino vrije Šaje, Ćele i slični nebi mogli uživati povlastice već bi bili streljani zbog šverca i kriminala.
Da nije tita sigurno bi hitler još uvijek vladao na teritoriji bivše juge..
Corto Maltese

#455 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

Quark_m wrote:U zivotu je najlakse biti kriticar, to je najlaksa profesija. Kritikujes tudja djela i ostvarenja, a istih nemas.
A još ako uz to uzimaš kakve guzovače, u ranim četrdesetim. Zagrabiš od tuđeg rada, jer se tebi baš i ne da raditi...
viva_castro

#456 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by viva_castro »

Quark_m wrote:
viva_castro wrote:
Quark_m wrote:Evo samo da kazem da je ljiljan smanjen za 10% mnogima je sigurno sada dusa na mjestu, mada sumnjam.... jbg nije ukinut sta vam mogu.
U jednoj primitivnoj glavi vjerujem da zaista to tako izgleda, izgleda ti kao da je ljiljan smanjen za 10%

Ljiljan nije smanjen, ljiljan nikada neće biti smanjen.

Doduše sami ljiljani su ga proteklih dana ovim protestom za 300 maraka, umjesto protestom za normalnu državu, zasigurno pokušali smanjiti. Ali srećom, po ko zna koji put, spasiše obraz oni silni po lavu, brama, vlakovu i kovačima.

Hvala im još jednom, neka je vječni Božiji mir sa njima.
Ti si se nasao meni da pametujes i govoris kako sam primitivan, sve pare ovog svijeta mi ne mogu ljiljana zamijeniti. Vi ste ti koji su ovde prvi postavili tezu kako nasi Ljiljani ruse buzet FBiH, Vi ste ti koji ovde razgovarate samo o novcima i pljujete po ljiljanima na sve strane. Al vama na cast ide, ne znate cijeniti ono najsvetije, ehhhh u sta ste se pretvorili. Te pare nam mozete uzeti al dostojanstvo nikad.
Ti, OČITO, nisi čitao moje komentare niti veze imaš o čemu ja govorim.

Mene su ljiljani ubili u pojam jer su tražili SAMO 300 maraka i smjenu ministra kako nikom ne bi opet palo na pamet da im smanji tih 300 maraka.

DA TE PODSJETIM! Boračke organizacije su najzaslužnije za vlast koja nas je dovela pred kolaps! Javna je tajna da SDA pred izbore sa boračkim organizacijama uslove pod kojim će borci glasati za njih.

Ako ne znaš to ukratko izgleda ovako:

Eh mi hoćemo da se dignu primanja sa 250 na 300, da se daju popusti za ove stanove nove i da nam se omoguće...

Uredu, hoćetel glasat vi?

Kao i uvijek, borci i porodice.

Uredu, Allahimanet.

Allahimanet.

Pod ove boračke organizacije spada čak više od 50% boraca. Ti borci sa svojim porodicama čine većinu aktivnog biračkog tijela.

I sada oni dolaze i protestuju za 300 maraka umjesto da dođu i da pored tih 300 maraka traže i ostavku vlade koja nas je uvalila u govna svojom besmislenom politikom, a koju su ONI doveli na vlast!!!

E to je ono što mene boli!

A ti ubuduće čitaj kad već komentarišeš!
Quark_m

#457 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

Ma to su tvoje insinuacije, daj mi jedan relevantan dokaz da udruzenja kao sto su " Zlatni Ljiljan", RVI, udruzenje demobilisanih boraca, nalazu svojim clanovima da glasaju za SDA ili bilo koju drugu stranku. Znam dosta ljudi iz te populacije, a neki su mi i odlicni prijatelji i nikad nije ni bilo govora o tome. Tako da tvoja teza da ja boracka populacija dovela na vlast ove stranke meni smjesna. I ja sam za to da se smjeni ova nesposobna Vlada koja nikom nije dobra donijela.Ljilani su imali zahtjeve koje su imali, a najveci od njih je da sprijeci Vladu da ukine zakon o borackoj populaciji sto po automatizmu ispada boracka populacija=civilna grupa. E pa nije tako ti ljudi su gubili zivote i dijelove tijela na ratistima, a ne obradjujuci zemlju ili radeci u nekoj fabrici.
Quark_m

#458 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

Corto Maltese wrote:
Quark_m wrote:U zivotu je najlakse biti kriticar, to je najlaksa profesija. Kritikujes tudja djela i ostvarenja, a istih nemas.
A još ako uz to uzimaš kakve guzovače, u ranim četrdesetim. Zagrabiš od tuđeg rada, jer se tebi baš i ne da raditi...
Ovako ti meni logicki objasni, ko bi to vise volio zivjeti od 300KM prehranjivati svoju porodicu, nego raditi i zaradjivati 3 ili 4 puta vise. Sve gledas kroz prizmu novca i materijalnog otvori malo svoje horizonte. I oni su nas vise zaduzili nego sto ti ikad u zivotu mozes vratiti.
I da sto su to sve dosadasnje Vlade uradile da zaposle armiju tih radno sposobnih ljudi, nehljebovica, guzovaca kao sto vi kazete. I ja bi bio isfrustriran na njih da su odbili posao koji im je drzava nudila, ali to drzava nije nikad uradila, naprotiv...
Corto Maltese

#459 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

Quark_m wrote: Ovako ti meni logicki objasni, ko bi to vise volio zivjeti od 300KM prehranjivati svoju porodicu, nego raditi i zaradjivati 3 ili 4 puta vise. Sve gledas kroz prizmu novca i materijalnog otvori malo svoje horizonte. I oni su nas vise zaduzili nego sto ti ikad u zivotu mozes vratiti.
I da sto su to sve dosadasnje Vlade uradile da zaposle armiju tih radno sposobnih ljudi, nehljebovica, guzovaca kao sto vi kazete. I ja bi bio isfrustriran na njih da su odbili posao koji im je drzava nudila, ali to drzava nije nikad uradila, naprotiv...
Nismo čekali državu ni da nam kaže da je rat počeo, ni da nas mobiliše, pa zašto bismo je čekali da nam da posao? Kad je rat završio, ja uredno napisao zahtjev za demobilizaciju i prestao biti starješina kojeg vozi šofer da bih otišao u šofere. Mnogi od mojih saboraca i kolega uradili isto, zamijenivši uniformu sa ili bez činova, za raznorazne civilne poslove. Par njih ostalo u vojsci, opet svako iz svojih razloga. Neki od njih se čak ibretili što napuštamo udobnosti mirnodopskog oficirskog života. Ti što su se ibretili i oslanjali na Alijina obećanja, u proteklih godina ostali i bez stanova i bez poslova. Neki pokupili 10000 maraka otpremnine izavršili kakvu prekvalifikaciju, pa se pridružili armiji civila koja se radom bori za hljeb svoj i svoje porodice. Treći, i kad je bilo očito da je brod do pola u vodi nastavili da se furaju na Alijina obećanja. Umro Alija, umrla i obećanja. Dakle, očito je da ja nisam taj koji bi to trebao objašnjavati jer je guzovača u suprotnosti sa svim mojim životnim načelima. Možda bi ti mogao pokušati, napokon, ti si taj koji podržava ljude koji slijede tu logiku.
Last edited by Corto Maltese on 04/10/2009 09:16, edited 1 time in total.
jefferson

#460 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jefferson »

Corto Maltese wrote:
Quark_m wrote: Ovako ti meni logicki objasni, ko bi to vise volio zivjeti od 300KM prehranjivati svoju porodicu, nego raditi i zaradjivati 3 ili 4 puta vise. Sve gledas kroz prizmu novca i materijalnog otvori malo svoje horizonte. I oni su nas vise zaduzili nego sto ti ikad u zivotu mozes vratiti.
Nismo čekali državu ni da nam kaže da je rat počeo, ni da nas mobiliše, pa zašto bismo je čekali da nam da posao? Kad je rat završio, ja uredno napisao zahtjev za demobilizaciju i prestao biti starješina kojeg vozi šofer da bih otišao u šofere. Mnogi od mojih saboraca i kolega uradili isto, zamijenivši uniformu sa ili bez činova, za raznorazne civilne poslove. Par njih ostalo u vojsci, opet svako iz svojih razloga. Neki od njih se čak ibretili što napuštamo udobnosti mirnodopskog oficirskog života. Ti što su se ibretili i oslanjali na Alijina obećanja, u proteklih godina ostali i bez stanova i bez poslova. Neki pokupili 10000 maraka otpremnine izavršili kakvu prekvalifikaciju, pa se pridružili armiji civila kaja se radom bori za hljeb svoj i svoje porodice. Treći, i kad je bilo očito da je brod do pola u vodi nastavili da se furaju na Alijina obećanja. Umro Alija, umrla i obećanja. Dakle, očito je da ja nisam taj koji bi to trebao objašnjavati jer je guzovača u suprotnosti sa svim mojim životnim načelima. Možda bi ti mogao pokušati, napokon, ti si taj koji podržava ljude koji slijede tu logiku.
Mislim da je problem sto kod nas ljudi konstantno ocekuju od vlade da im nadje posao i nazove ih kuci da im kaze da imaju posao! Vlada konstantno kupuje socijalni mir, a i ti ljudi sto vode demobilisane borce itd, nikako da skontaju da se ovakav tempo vise ne moze izdrazti. Medjutim, trenutna vlast ce da bi ostala u fotelji platiti socijalni mir, pa makar to znacio kolaps privrede i institucija.
Ako se nesto ne uradi kada je u pitanju rastrosnost vlade, mislim da ce ljudi imati itekako gadno budjenje za par mjeseci!
zonbirile

#461 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by zonbirile »

Quark_m wrote:Ma to su tvoje insinuacije, daj mi jedan relevantan dokaz da udruzenja kao sto su " Zlatni Ljiljan", RVI, udruzenje demobilisanih boraca, nalazu svojim clanovima da glasaju za SDA ili bilo koju drugu stranku. Znam dosta ljudi iz te populacije, a neki su mi i odlicni prijatelji i nikad nije ni bilo govora o tome. Tako da tvoja teza da ja boracka populacija dovela na vlast ove stranke meni smjesna. I ja sam za to da se smjeni ova nesposobna Vlada koja nikom nije dobra donijela.Ljilani su imali zahtjeve koje su imali, a najveci od njih je da sprijeci Vladu da ukine zakon o borackoj populaciji sto po automatizmu ispada boracka populacija=civilna grupa. E pa nije tako ti ljudi su gubili zivote i dijelove tijela na ratistima, a ne obradjujuci zemlju ili radeci u nekoj fabrici.
----------------------------
normalno opštepoznate stvari su insinuacije,ali eto ti zna Lutvu sa Vratnika i on nije u SDA.Teško je diskutovati sa likom,kojem je istorija počela 1992g u Bosni .Moj jarane more ratova je bilo,more pisaca pisalo o jadu veterana,podlije stvari od igre sa borcima se još niko nije dosjetio.Među američkim beskučnicima 60% su veterani,svihnjihovih ratova.Ne prizivam to,ali socijalna osjetljivost se izrodila u izborni inžinjering.Apsurd možeš shvatiti,ako mi objasniš zašto naknadu prima Komšić,Branković,Bubica....Zašto imamo toliko oficira,generala,činovalo se po minderima i rođačko seljačkoj liniji,sada svi plačamao.Lako je dati privilegiju,treba to neko platiti.Kao i sve i taj segment je odraz društva bez veze,bez koncepta,jasnog stava i vizije,sem lopovluka,kriminala.Rat je još svijež,ali koje su tu tek dubioze koje treba rasvjetliti i objelodaniti.
viva_castro

#462 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by viva_castro »

Quark_m wrote:Ma to su tvoje insinuacije, daj mi jedan relevantan dokaz da udruzenja kao sto su " Zlatni Ljiljan", RVI, udruzenje demobilisanih boraca, nalazu svojim clanovima da glasaju za SDA ili bilo koju drugu stranku. Znam dosta ljudi iz te populacije, a neki su mi i odlicni prijatelji i nikad nije ni bilo govora o tome. Tako da tvoja teza da ja boracka populacija dovela na vlast ove stranke meni smjesna. I ja sam za to da se smjeni ova nesposobna Vlada koja nikom nije dobra donijela.Ljilani su imali zahtjeve koje su imali, a najveci od njih je da sprijeci Vladu da ukine zakon o borackoj populaciji sto po automatizmu ispada boracka populacija=civilna grupa. E pa nije tako ti ljudi su gubili zivote i dijelove tijela na ratistima, a ne obradjujuci zemlju ili radeci u nekoj fabrici.
Nisi upućen, raspitaj se, sad će izbori pa osluhni malo.
Corto Maltese

#463 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

Koliko sam shvatio, ova tema je bila otvorena sa namjerom da pribavi simpatije demonstrantima ispred Parlamenta Federacije. Tobe jarabi, na šta se izrodi?
Quark_m

#464 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

viva_castro wrote:
Nisi upućen, raspitaj se, sad će izbori pa osluhni malo.
Ako si ti upucen i imas relevantne dokaze pokazi ih onda i nama da svi znamo. Ja znam da ni jedan predsjednik ovih udruzenja nije rekao clanovima istih da moraju glasati za neku stranku. To je ono sto ja znam, a ti opet mozes nastaviti po svom.

U pravu si tema se pretvorila u to da pljujemo one koji su nas odbranili od cetnicke agresije, i to ne samo zlatne ljiljane, nego pljujete i ratne vojne invalide, porodice sehida i demobilisane borce. Bez ikakva srama, al' neka imate pravo na svoje misljenje. Mene jedino raduje cinjenica sto ste u velikoj manjini.

I na kraju da rezimiram, Ljilani su izasli na ulicu i ostvarili svoja prava, mnogi su mislili da ce ti ljiljani sruiti Vladu kako bi rijesili i njihove probleme, a oni najgori su ostali praznih ruku jer Vlada nije pala kako bi se oni mogli "uvaliti" u njove fotelje. I vi izadjite na ulicu i rjesite svoje probleme, rusite Vladu ako hocete, a ako vas Ljiljani i ostala boracka populacija sprijece u tome, budu stojali iza policaja dajuci podrsku ovoj Vladi, onda cemo svi zajedno ovdje pljuvati po njima. Do tada su oni nasi heroji zbog kojih smo mi i zivi. DRUGOVI VOJNICI POZDRAV DOMOVINI!!!!!
Corto Maltese

#465 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

Quark_m wrote: I na kraju da rezimiram, Ljilani su izasli na ulicu i ostvarili svoja prava, mnogi su mislili da ce ti ljiljani sruiti Vladu kako bi rijesili i njihove probleme, a oni najgori su ostali praznih ruku jer Vlada nije pala kako bi se oni mogli "uvaliti" u njove fotelje. I vi izadjite na ulicu i rjesite svoje probleme, rusite Vladu ako hocete, a ako vas Ljiljani i ostala boracka populacija sprijece u tome, budu stojali iza policaja dajuci podrsku ovoj Vladi, onda cemo svi zajedno ovdje pljuvati po njima. Do tada su oni nasi heroji zbog kojih smo mi i zivi. DRUGOVI VOJNICI POZDRAV DOMOVINI!!!!!
Alejkum Selam!
Biznis

#466 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

Nisu Ljiljani rijesili nikakve probleme, samo su sebi navukli omcu oko vrata. Uskoro ce im se saopstiti da se ono sto traze ne moze provesti. Oni ce onda opet doci pred Parlament FBiH misleci da ce proci kao prvi put. Malo ce zaljuljati ogradu, malo ce bacati petarde i kamenje, taziti smjenu jos kojeg ministra. Onda ce pred njih izaci kordon specijalne policije FBiH, moguce i Sipe, eventualno i Kantona Sarajevo. Nakon toga ce se cuti naredjenje da se odmaknu od ograde ili ce biti uklonjeni silom. Vjerovatno nece poslusati misleci da je sve to samo blef. Vidjece da policajci stavljaju gas maske, spustaju vizire i podizu stitove. Osjetice suzavac koji ce doletiti sa nekoliko strana i kordon ce se poceti micati ka njima. Epilog: ugusene demonstracije, prijetnje nemirima i sl i sl. Patkovic i Radja koji se peru te cas izjavljuju da ne zele rusiti vlast cas traziti stavke i pred Parlamentom skadirati Dole Vlada, Lopovi napolje i sl i sl. Krivicne prijave, razbijene glave, puna bolnica, panika u parlamentu, nevjerica medju demonstrantima. LJiljani su izgubili povjerenje vecine, ovaj topic je najbolji dokaz. Sljedeci put ce im naknade biti nepovratno smanjene a simpatije javnosti ce biti na strani vlade i obecanja o ekonomskom spasenju ako se naknade umanje.

Kad dodje do toga da se spasava ziva glava, izmedju ljiljana i sebe vlada ce izabrati sebe. Zivi bili pa vidjeli. Ovaj put su ljiljani uspjeli uhvatiti vladu na foru, naredni put ce se vlast ,malo bolje spremiti.
zonbirile

#467 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by zonbirile »

tako nekako samo ne radi se o simpatijama,nego zdravom razumu.Cijela ujdurma je počela još u ratu,jer je idiotima odgovaralo,pa se i statut šehid dijelio šakom i kapom.Sada imaš šehidskih porodica,koje objektivno to nisu,ali čik probaj taknuti u privilegije.Kretenluk,primitivizam,voluntarizam,jednostavno nesposobno rukovodstvo u teškim vremenima,još kada se pribroji kojekakvi motivi slika je kompletna,samo jasno je i jednima i drugima da ovako dalje ne može.Možda i može,ali da svi radimo za boračke nadoknade.
Alfa_Ze

#468 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa_Ze »

Quark_m, niko ne pljuje po ratnim vojnim invalidima, porodicama sehida,demobilisanim borcima, Zlatnim ljiljanima.Ja ( a vjerujem i ogromna vecina drugih), kad bi pljuvao po njima, onda bi pljuvao na samog sebe.Pljujem po svim onim LAZNIM gore navedenim kategorijama, a sam znas da takvih ima zaista mnogo.

- Istina je da se medju demobilisanim borcima nalaze i imena na hiljde ljudi koji ni jednog sekunda nisu imali aktivno ucesce u odbrani ove nam domovine.
- Istina je da se medju kategorijom invalida nalaze na stotine ‘’boraca’’ koji su to ranjavanje zaradili u kafanskim i inim tucama i sukobima, a koji nemaju veze sa ucestvovanjem u borbenim aktivnostima
- Istina je da se medju Sehidima nalaze i oni koji izgubise svoje zivote tokom rata a da gubitak svog zivota nije bio u funkciji odbrane nase domovine
- Istina je da medju Zlatnim ljiljanima treba uvesti ( i ne samo Ljiljanima) IMOVINSKI CENZUS za koje ta novcana nadoknada predstavlja dzeparac, za razliku od onih Ljiljana kojima bi ta novcana potpora predstavljala prihod za zivot dostojan covjeka

Niko se ne zaludjuje cinjenicom da se 100% moze ocistiti ovaj KUKOLJ od zita,ali smanjivanjem onih laznih se otvara veci prostor da svi oni ISTINSKI uzivaoci tih socijalnih davanja dobijaju - ako ne vise,ono bar redovno.
biglebovski

#469 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by biglebovski »

Podrzacu ljiljane kad se budu borili za bolji zivot svih gradjana ove drzave. Ne mogu prihvatiti/podrzati ljiljane kad je ocigledno da se zato ne bore. Pogotovo kad ih vode ljudi poput Patkovica koji je toliko toga dobio od grada Zenice i ZDK (milionski iznos je u pitanju). Dok se ostali ljiljani ne ograde od takvog vodstva oni jednostavno nemaju moju podrsku. Isto vazi za sve kategorije proistekle iz rata.
Ne radi se samo o 300 KM mjesecno, dovoljno je da se malo zaviri u usvojene budzete i izvjestaje o izvrsenju budzeta ZDK, TK, KS i opstina da se vidi koliko te kategorije dobijaju para, mojih para da se razumijemo. I, sto je najbolje, bez ikakve obaveze da polazu racune sta su uradili sa tim parama.
Ne bih se ja ljutio sto se njima daje, istinski, svaka njima cast na borbi, ali dajte malo budite, najblaze receno, drustveno odgovorni.
A o laznim priznanjima da ne govorim. Zasto ljiljani i svi ostali, pravi borci koji su odbranili ovu zemlju ne raskrinkaju lazne clanove. Ja bih da mogu, ali na srecu, nisam u rovu bio. Zasto im to nije bio jedan od zahtjeva?
I sve dok je tako, ja se necu cuditi sto ljudi iz RSa nece da zive u istoj drzavi samnom.
Quark_m

#470 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

Alfa_Ze wrote:Quark_m, niko ne pljuje po ratnim vojnim invalidima, porodicama sehida,demobilisanim borcima, Zlatnim ljiljanima.Ja ( a vjerujem i ogromna vecina drugih), kad bi pljuvao po njima, onda bi pljuvao na samog sebe.Pljujem po svim onim LAZNIM gore navedenim kategorijama, a sam znas da takvih ima zaista mnogo.

- Istina je da se medju demobilisanim borcima nalaze i imena na hiljde ljudi koji ni jednog sekunda nisu imali aktivno ucesce u odbrani ove nam domovine.
- Istina je da se medju kategorijom invalida nalaze na stotine ‘’boraca’’ koji su to ranjavanje zaradili u kafanskim i inim tucama i sukobima, a koji nemaju veze sa ucestvovanjem u borbenim aktivnostima
- Istina je da se medju Sehidima nalaze i oni koji izgubise svoje zivote tokom rata a da gubitak svog zivota nije bio u funkciji odbrane nase domovine
- Istina je da medju Zlatnim ljiljanima treba uvesti ( i ne samo Ljiljanima) IMOVINSKI CENZUS za koje ta novcana nadoknada predstavlja dzeparac, za razliku od onih Ljiljana kojima bi ta novcana potpora predstavljala prihod za zivot dostojan covjeka

Niko se ne zaludjuje cinjenicom da se 100% moze ocistiti ovaj KUKOLJ od zita,ali smanjivanjem onih laznih se otvara veci prostor da svi oni ISTINSKI uzivaoci tih socijalnih davanja dobijaju - ako ne vise,ono bar redovno.
Slazem se s tobom 100%, i sve sto si ti rekao je ISTINA i ima takvih slucajeva koje si nabrojao. Pa nama jos uvjek raste broj ratnih vojnih invalida 15 god. nakon rata. Ali hajmo biti posteni pa reci da je jedan od zahtjeva ovih ljudi bio da se uradi cjelokupna revizija boracke populacije. Doslo je vrijeme da se stane ukraj tim kvazi herojima, invalidima i ostalima koji su na perfidan nacin dosli do tih prava. Evo i jedan primjer: napravljena je zgrada za porodice sehida, a u njoj je najmanje tih porodica. I ja sam zato da se smjeni ova vlast, ili da pocne posteno raditi svoj posao. Dosta je vise bilo korupcije i raznoraznih sredjivanja po familijarnoj lozi. Ali ja ne volim kada se generalizuju stvari medju tim herojima,invalidima, porodicama sehida ima istinskih koji su zasluzili taj status i koje treba postovati.
Quark_m

#471 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

biglebovski wrote: A o laznim priznanjima da ne govorim. Zasto ljiljani i svi ostali, pravi borci koji su odbranili ovu zemlju ne raskrinkaju lazne clanove. Ja bih da mogu, ali na srecu, nisam u rovu bio. Zasto im to nije bio jedan od zahtjeva?
Ako si pratio cijelu situaciju, onda bi vidio da je to bio jedan od zahtjeva. Sada je red na Vladi da uradi svoj dio posla.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#472 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Vlada ako ima dva zrna mozga će vratiti parlamentarcima vrući krompir, odnosno predložiti da se razlika u parama koja bi narušila sporazum sa svjetskim bankarima namiri iz parlamentarnih plaća. Onda ove jajare koji su se pjepali za svoje guze pa izglasali, će biti u situaciji da pokažu solidarnost i izglasaju sebi smanjenje u korist već izglasanog za ljiljane.
biglebovski

#473 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by biglebovski »

Ma to im je uvijek zahtjev, ja sam mislio da oni budu ti koji ce poceti sa raskrinkavanjem laznih medju sobom kao i uputiti vlasti na korumpirane doktore i komisije koji izdaju takve potvrde.
Quark_m

#474 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

KatarinaKosaca wrote:Vlada ako ima dva zrna mozga će vratiti parlamentarcima vrući krompir, odnosno predložiti da se razlika u parama koja bi narušila sporazum sa svjetskim bankarima namiri iz parlamentarnih plaća. Onda ove jajare koji su se pjepali za svoje guze pa izglasali, će biti u situaciji da pokažu solidarnost i izglasaju sebi smanjenje u korist već izglasanog za ljiljane.
Ako se svima smanjuje za 10% onda nek se i liljanima smanji nije nikakav problem, ali neka i onda oni silni ministri i parlamentarci na svim nivoima Vlasti vrate svoje plate na nivo iz prosle ili predprosle godine i onda neka svima smanje. Pa samo su njima rasle plate u ove zadnje dvije godine dok su svi ostali stagnirali.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#475 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Quark_m wrote:
KatarinaKosaca wrote:Vlada ako ima dva zrna mozga će vratiti parlamentarcima vrući krompir, odnosno predložiti da se razlika u parama koja bi narušila sporazum sa svjetskim bankarima namiri iz parlamentarnih plaća. Onda ove jajare koji su se pjepali za svoje guze pa izglasali, će biti u situaciji da pokažu solidarnost i izglasaju sebi smanjenje u korist već izglasanog za ljiljane.
Ako se svima smanjuje za 10% onda nek se i liljanima smanji nije nikakav problem, ali neka i onda oni silni ministri i parlamentarci na svim nivoima Vlasti vrate svoje plate na nivo iz prosle ili predprosle godine i onda neka svima smanje. Pa samo su njima rasle plate u ove zadnje dvije godine dok su svi ostali stagnirali.
O tome i govorim, Inače, nije mi uopće žao državnih uposlenika i smanjenja za 10 posto, bili učitelji ili ministri, imaju siguran posao, banke ih vole, ne bore se sa tržištem, svakog prvog im je plaća redovna, a nakotili su se kao pacovi.
Samo ovdje sam konkretno govorila o licemjernosti Parlamentaraca, koji su kao fini (a ustvari preplašeni) samo prebacili vladi vruć kesten. Nije isto 10% od 5.000KM i 10% od 160KM ili 300KM
Ako ne iznađu gdje ove pare nadoknaditi, zaista će se talasati po socijalnim kategorijama, a najvjerojatnije završiti na penzionerima, jer oni nemaju ni snage (fizičke), a ni moći političke da ih se parlamentarci prepadnu.
Post Reply