Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
melb26sa

#451 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by melb26sa »

Karabaja wrote:hoće da te dokrajči :P
što pije sa česme? što ne pije iz zdjele?

Pa znas kako je sa mackama - ocekuju da njihovi batleri skacu oko njih - to naravno ukljucuje i pijenje vode sa cesme - ja isto moram svom Tommyju ujutro pustiti tanak mlaz vode na cesmi, onda poturiti svoj dlan kako bi njemu bilo lakse da pije kako se slucajno ne bi nimalo uprskao jelte.

Ali moram reci, kad me nema kuci vidim da piju vodu iz zdjelice. Naravno laske je batlera malo istrenirati da skacem na svaki njihov mig :mrgreen:
Karabaja

#452 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Karabaja »

ako je to tako, onda ja nemam mačku nego psa :)
A71

#453 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by A71 »

anjusha wrote:Jede, jede...
Kad mi maca pozeli neku vrstu hrane, pojede je u roku 2 minute, onda to sve povrati pa se opet vrati i pojede nakon nekog vremena.... Prozdrljivko. Prvi put kad mi se to desilo, bila sam apsolutno sokirana i preplasena, (imaju i slike negdje pri pocetku ove teme), ali sad je to vec standard. Gasove nekad tako isto ima ali najvise od whiskas vrecica, a manje od drugih. Od Royal Canin vrecica nema nikako.
Tako da, ako je maca opcenito zdrava, vesela, pokretna i sl, nemoj da se brines :D
Hvala na odgovoru, jer već rekoh koliko mi je bilo drago što jede toliko me je brinuo način jedenja. Jadničak je bio puno bolestan i zbog ne brige je sad jako mršav, nogice samo što se ne prelome. Sad pokušavam da ga udebljam što više za što kraće vrijeme. Cure koje su se prije za njega brinule kažu da mačić tako normalno izgleda, da to nije teška pothranjenost ( obje sestre su dr.med.) i da su samo u pitanju vitke i duge noge. :shock: :shock: :? Procijenite sami! Ovo je nakon 1,5 mjesec njihove"brige˝.
Image
Karabaja

#454 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Karabaja »

baš si ga uparila s tim ofucanim i oguljenim cijevima od grijanja :-D
A71

#455 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by A71 »

Karabaja wrote:baš si ga uparila s tim ofucanim i oguljenim cijevima od grijanja :-D
Ja ću se pobrinut za mačića a ti dođi malo da ofarbaš i kud ćeš bolje. :D
Mee

#456 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Mee »

DRaga A71, on je kost i koza sama, ne znam sta da ti kazem.... mozda je slika malo izvitoperena, ali po velicini njushke on bi trebao biti veca macka.... koje su to glupache ?!?!?! ne kontam, majke mi...
minjonja

#457 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

A71 wrote:
Kad mi maca pozeli neku vrstu hrane, pojede je u roku 2 minute, onda to sve povrati pa se opet vrati i pojede nakon nekog vremena.... Prozdrljivko. Prvi put kad mi se to desilo, bila sam apsolutno sokirana i preplasena, (imaju i slike negdje pri pocetku ove teme), ali sad je to vec standard. Gasove nekad tako isto ima ali najvise od whiskas vrecica, a manje od drugih. Od Royal Canin vrecica nema nikako.
Tako da, ako je maca opcenito zdrava, vesela, pokretna i sl, nemoj da se brines :D
Hvala na odgovoru, jer već rekoh koliko mi je bilo drago što jede toliko me je brinuo način jedenja. Jadničak je bio puno bolestan i zbog ne brige je sad jako mršav, nogice samo što se ne prelome. Sad pokušavam da ga udebljam što više za što kraće vrijeme. Cure koje su se prije za njega brinule kažu da mačić tako normalno izgleda, da to nije teška pothranjenost ( obje sestre su dr.med.) i da su samo u pitanju vitke i duge noge. :shock: :shock: :? Procijenite sami! Ovo je nakon 1,5 mjesec njihove"brige˝.
Image
sta rece veterinar, koliko ima mjeseci?
minjonja

#458 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

A71 wrote:
Image
sta rece veterinar, koliko ima mjeseci?
Karabaja

#459 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Karabaja »

A71 wrote:
Karabaja wrote:baš si ga uparila s tim ofucanim i oguljenim cijevima od grijanja :-D
kakvo farbanje, treba ti sve to renovirati :razz:
A71

#460 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by A71 »

Karabaja wrote:
A71 wrote:
kakvo farbanje, treba ti sve to renovirati :razz:
Jel ti hoćeš da ja totalno bankrotiram?? Ja mislila -kantica boje i svi sretni. Nismo svi sa karticama čvrste volje ko tamo neki :roll:
Ali da zadovoljimo potrebu čika Karabaje za foto malo većeg estetskog standarda u odnosu na prethodnu :D
Image
duboka_misao

#461 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by duboka_misao »

Karabaja wrote:ako je to tako, onda ja nemam mačku nego psa :)
ti imas krfu,remember this explicitne slike nije za ispod 12 godina
Image
suncica24

#462 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

melb26sa wrote:

Pa znas kako je sa mackama - ocekuju da njihovi batleri skacu oko njih - to naravno ukljucuje i pijenje vode sa cesme - ja isto moram svom Tommyju ujutro pustiti tanak mlaz vode na cesmi, onda poturiti svoj dlan kako bi njemu bilo lakse da pije kako se slucajno ne bi nimalo uprskao jelte.

Ali moram reci, kad me nema kuci vidim da piju vodu iz zdjelice. Naravno laske je batlera malo istrenirati da skacem na svaki njihov mig :mrgreen:
Kad ga pitam: "Sto pijes iz cesme a neces iz zdjele?" odgovori mi sa "mnjau"... pa hajd ga ti sad odgonetaj :lol: :D

Sta ja znam sto pije, sto mnjauce u 6h ujutro, sto se zavlaci u navlaku od posteljine, sto jede suho meso, sto hoce mlijeko... zato sto je razmazen, eto sto! :D
Mee

#463 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Mee »

ma hoce li te slike vec jednom.....
Karabaja

#464 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Karabaja »

suncica24 wrote:
melb26sa wrote:

Kad ga pitam: "Sto pijes iz cesme a neces iz zdjele?" odgovori mi sa "mnjau"... pa hajd ga ti sad odgonetaj :lol: :D

Sta ja znam sto pije, sto mnjauce u 6h ujutro, sto se zavlaci u navlaku od posteljine, sto jede suho meso, sto hoce mlijeko... zato sto je razmazen, eto sto! :D
pokvarena ti ta maca :D
suncica24

#465 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

Mee wrote:ma hoce li te slike vec jednom.....
Evooooooooooo, iduuuuuuuuuuuuuu :)
Nini_86

#466 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Nini_86 »

A71 wrote:Image
na onoj prvoj slici izgleda mrsavo..ali ja mislim da je to zbog ugla iz kojeg je slikano..meni se cini da je ok.. a hee ti uvijek crno bijele macice ganjas :D :D
A71

#467 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by A71 »

@Nini_86 Vjeruj da ništa nije do ugla slike jer Amar ga je vidio i rekao da se sav sastoji iz uglova jer kosti štrče na sve strane. A na ovoj drugoj slici je svježe okupan pa se dlaka razletila na sve strane pa izgleda popunjeniji a ja ga non-stop hranim da jede koliko god može. On se na očigled popravlja i do kraja mjeseca očekujem da se kosti više ne vide i da će to postati jedan lijepi mačić kakav je i bio. I ja ne ganjam njih, naprotiv bježim, ali džaba izgleda mi suđeno da me stignu. :roll:
suncica24

#468 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by suncica24 »

A71 wrote:@Nini_86 Vjeruj da ništa nije do ugla slike jer Amar ga je vidio i rekao da se sav sastoji iz uglova jer kosti štrče na sve strane. A na ovoj drugoj slici je svježe okupan pa se dlaka razletila na sve strane pa izgleda popunjeniji a ja ga non-stop hranim da jede koliko god može. On se na očigled popravlja i do kraja mjeseca očekujem da se kosti više ne vide i da će to postati jedan lijepi mačić kakav je i bio. I ja ne ganjam njih, naprotiv bježim, ali džaba izgleda mi suđeno da me stignu. :roll:
E jesu ga nahranile... dabogda one ovako nahranjene i ugojene bile! :x

Usput, moj maci i ne jede previse. Uvijek ima suhe i vlazne hrane, cak po dvije zdjelice ove druge, ali... jede pomalo i tek nakon dana pojede sve (to je jedan normalan obrok), tako da i nemoj ga previse sopati. Neka posudice budu pune, a on neka odluci koliko ce pojesti.
Ni predebele mace nisu zdrave...
Nini_86

#469 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Nini_86 »

A71 wrote:@Nini_86 Vjeruj da ništa nije do ugla slike jer Amar ga je vidio i rekao da se sav sastoji iz uglova jer kosti štrče na sve strane. A na ovoj drugoj slici je svježe okupan pa se dlaka razletila na sve strane pa izgleda popunjeniji a ja ga non-stop hranim da jede koliko god može. On se na očigled popravlja i do kraja mjeseca očekujem da se kosti više ne vide i da će to postati jedan lijepi mačić kakav je i bio. I ja ne ganjam njih, naprotiv bježim, ali džaba izgleda mi suđeno da me stignu. :roll:
ma stvarno je tesko odrediti na osnovu slike...ma udebljati ce se on..ne brini..i moja je bila mrsavka prava hehehe :D hajde..bolje da te ganjaju macici nego mede :D :D
Slovka

#470 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Slovka »

Pozdrav,

Imamo dugo mačora, već je stariji, nije baš kućni ljubimac više je avlijaner ali ga hranimo godinama.
Međutim primijetila sam danas da na kanđici ima neke spužvaste promjene, prvo sam mislila da je zakačio komadić neke spužve, ali izgleda kao da je to sunđerasto nešto "procvjetalo" iz unutrašnjosti kanđe.
Ima neko ideju šta bi to moglo biti, jeste se sretali s tim kod svojih ljubimaca i znate kako bi se moglo liječiti. Plašim se jer ga djeca redovno gnjave i diraju pa da se ne ispostavi nešto zarazno.
Hvala :)
minjonja

#471 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

ljudi, pomagajte :(

moj hugo je bio pravi sejtan kad je bio mali. par puta mi se desilo da se kuci vratim i vidim da je kantu oborio i rovio po smecu. kad bi mu cistila pjesak, nailazila sam na one plasticne omote salama i sireva. tad sam pomjerala namjesraj, kupila fancy kantu i to se vise nije desavalo.

prosle sedmice jeli salamu i ostala mrvica u onim resama na vrhu pakovanja sto bude. ja drzala tu plastiku u ruci i htjela sastrugati salamu da hugi dam, kad on me zaskoci i ukrade svu plastiku i ode pod krevet. progutao je onaj komad plastike koji je imao cak mali komad metala.

mislim na ovakav okrajak:

Image

to je bilo prosle sedmice, utorak, srijeda otprilike. jos uvijek nisam nasla taj komad u pijesku. on je inace normala kao u uvijek. jede, pije, igra se, trci, grebe, skace, mjauce kao i uvijek.

sta da radim??
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#472 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anjusha »

posavjetuj se sa veterinarom, ali fakat. to moze biti ozbiljno a i ne mora. ali cisto sumnjam da je neko od nas imao takve putesestvije.
minjonja

#473 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by minjonja »

vise mi zao zivkati veterinara. vise njega zovem nego svog momka :D

kontala sam da ga odnesem na veterinu da mu slikaju stomak. to ce biti belaj jer je hugo ogroman, snazan, a uzasno plasljiv. pobjece mi tamo 100%. jednom sam bila tamo kad je macka izletila u dvoriste.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#474 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by anjusha »

minjonja wrote:vise mi zao zivkati veterinara. vise njega zovem nego svog momka :D

kontala sam da ga odnesem na veterinu da mu slikaju stomak. to ce biti belaj jer je hugo ogroman, snazan, a uzasno plasljiv. pobjece mi tamo 100%. jednom sam bila tamo kad je macka izletila u dvoriste.
pa nije ti to losa ideja... probaj...
hana_montana

#475 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by hana_montana »

smije li macka jesti masline :shock: moja je sinoc pojela cijelu casu i toliko je mljackala i uzivala :roll: danas cijeli dan prilazi frizideru i tuzno mijauce,inace jede uglavnom maciju hranu jedino kad je piletina za rucak onda to hlapne s merakom :D

smijem li joj davati masline i koliko cesto :roll:
Post Reply